Google Translate

vineri, 24 iulie 2015

Televiziunea Română, instituția publică devoratoare de SUME URIASE, aflata perpetuu... din scandal, in scandal! Amestecata grav in politica damboviteana, dar... vrea bani de la Guvern


Moise Guran, catre Stelian Tanase: Domnule presedinte al TVR, va rog, demisionati! / Eu si echipa Biziday ne vom cauta de lucru.

Ziaristul Moise Guran, realizatorul emisiunii Biziday, ii cere demisia presedintelui TVR, Stelian Tanase, intr-o postare publicata pe blogul lui in care il acuza pe acesta ca nu stie "nimic despre managementul unei societati cu peste 2000 de angajati" si ca este un "politruc, ca Tsipras".
De asemenea, ziaristul afirma ca a "suspendat unilateral negocierile privind semnarea unui nou contract intre Biziday si TVR" pana la clarificarea situatiei financiare a TVR.

"Intre timp, firesc, eu si echipa Biziday ne vom cauta de lucru", precizeaza Moise Guran.

"TVR este in acest moment pentru Romania fix cum este Grecia pentru Europa. Tentativa dvs de a comenta pe blogul personal situatia Greciei este in definitiv amuzanta, mai ales ca, dupa referendumul din Grecia scriati ca 'Totul se poate prabusi in jur ca Tsipras sa ramina in picioare'. La fel ca Tsipras, dvs tipati ca TVR-ului ar trebui sa i se stearga datoriile, dar, de fapt, la fel ca Grecia, TVR nu avea probleme cu datoriile vechi ci cu faptul ca nu poate supravietui fara datorii noi. Cum este posibil ca o societate cu venituri de 123 de milioane de euro in 2014 sa nu poata plati 4 milioane de euro ca sa-si securizeze transmisia Campionatului European de Fotbal din 2016, sau, si mai grav, sa nu poata plati 1,5 milioane de euro, esalonarea catre Fisc? Pierderea acelei esalonari a si dus la blocare conturilor de azi. Un manager ar fi facut rost de acesti bani, domnule Tanase, un politruc, ca Tsipras, sau ca dvs, n-ar fi facut decat sa largeasca si mai mult gaura neagra a datoriilor",
scrie Moise Guran.

Ziaristul se intreaba ce mai spera in acest moment Stelian Tanase: "Demisia guvernului Ponta? Sunteti sigur ca un guvern PNL ar acoperi uriasa gaura a TVR doar pentru a va mentine pe dumneavoastra in aceasta functie de presedinte? Dar, daca lucrurile chiar se vor desfasura asa, care va fi pretul pe care dumneavoastra, in mod evident un politruc afiliat, il veti plati in anul electoral 2016? Dar jurnalistii de la TVR? Ei ce pret vor plati?"

Moise Guran ar "paria" pe un administrator judiciar, care sa "administreze falimentul de facto al TVR", in conditiile in care "blocarea conturilor va atrage activarea clauzelor bancare ce fac scadente imediat liniile de credit, garantate cu veniturile din taxa. Altfel spus, chiar daca n-au fost blocate conturile de salarii, acele conturi vor fi in curand goale. Nu veti mai avea cu ce plati salariile".

"Al treilea risc este ca Victor Ponta, pe care tocmai l-ati enervat in anticipare ca sa va puteti victimiza, sa transforme prin Ordonanta de Urgenta TVR in Agentie Publica, asa cum este Agerpresul. In acest caz statul isi asuma datoriile TVR, problema devine una in totalitate bugetara, dar putem spune ADIO! jurnalismului independent la TVR. O Agentie este ca o primarie, cu jurnalisti care, cu tot respectul, au statut de functionari publici, ordonati ierarhic", mai arata acesta.

In final, Guran publica minuta de negociere trimisa de Biziday catre comisia de negociere:

"Dupa ce am acceptat cea mai mare parte a cererilor (la inceputul lunii, acum sunt plecat din tara) acestea au crescut si mai mult, intr-un mod care doar m-a amuzat. A fost un mesaj foarte clar pentru mine ca onor conducerea TVR nu mai doreste emisiunea Biziday, dar nici nu are curajul sa spuna asta cu subiect si predicat.

Acesta este motivul pentru care azi am trimis pe email o notificare conducerii TVR1, prin care, pe langa un avertisment privind neseriozitatea negocierilor, am anuntat unilateral suspendarea lor pana la clarificarea situatiei financiare a TVR. Intre timp, firesc, eu si echipa Biziday ne vom cauta de lucru"..
 
 
 
---------------------------------------------------------------
 
 
Radu Carp: Solicităm Guvernului indexarea taxei radio-tv cu rata inflației, ori amnistierea datoriei TVR
 
Radu Carp, secretar executiv al PNL și membru în CA al SRTv, solicită Executivului găsirea unei soluții pentru redresarea situației Televiziunii publice, propunând fie indexarea taxei radio-tv cu rata inflației, fie măsura amnistierii fiscale a datoriei TVR cu condiția ca aceasta să renunțe la veniturile obținute din publicitate.
Potrivit lui Carp, "Guvernul refuză să discute orice soluție pentru TVR", deși, după cum susține el, este singurul care poate veni cu o rezolvare, fiindcă, în 2012, a fost semnat un memorandum între Guvernul Ponta și Televiziunea Română, prin care TVR se angaja să dea afară peste 800 de persoane, iar Executivul se obliga să indexeze taxa radio-tv cu rata inflației.
 
Carp a precizat că indexarea taxei radio-tv nu a fost aplicată deși "calculul arată că, dacă s-ar indexa cu 0,5%, TVR nu ar fi în deficit, ci chiar într-un ușor profit și ar putea să își plătească datoriile istorice".
 
"Solicităm Guvernului aplicarea memorandumului, respectiv indexarea taxei cu rata inflației din 2012 până în prezent, memorandumul fiind semnat, adică în schimbul ăsta au fost dați afară niște oameni care nu mai lucrează, vorbim de peste 800 de oameni. Cerem, de asemenea, și cei de la ANAF au spus foarte clar: suntem de acord ca MF să dea o rezoluție pozitivă — amnistierea fiscală, deci practic ștergerea datoriilor. În schimbul acestei soluții, TVR poate să renunțe, de exemplu, la veniturile din publicitate. (...) Televiziunea publică nu are nevoie de publicitate dacă are alte surse de finanțare", a declarat Carp, vineri, într-o conferință de presă.
 
De asemenea, liberalul a adăugat că Televiziunea publică este singura din Europa care plătește TVA de 24%. "Din păcate, Televiziunea publică este singura din Europa care plătește TVA de 24%. Televiziunile publice în statele europene sunt scutite de TVA sau plătesc un TVA redus, de 8 — 9%", a subliniat Carp.

El a ținut să precizeze și faptul că, la începutul săptămânii, ANAF a blocat un cont al TVR în valoare de 10 milioane lei, pentru a acoperi o datorie a televiziunii din perioada în care director general al SRTv era Alexandru Sassu.
 
"Săptămâna a debutat cu instituirea unei popriri din partea ANAF pe unul dintre conturile TVR, un cont de 10 milioane lei, este vorba de o datorie din 2010, din timpul administrației lui Alexandru Sassu, un președinte TVR pus de PSD la vremea respectivă. ANAF era obligat să facă această mișcare pentru că era vorba de un cont care în cinci ani se prescrie. Dacă nu făcea acest lucru, ANAF ar fi fost tras la răspundere de Curtea de Conturi", a mai spus Radu Carp.
 
AGERPRES/(A — autor: Cătălina Barbu, editor: Andreea Rotaru)
----------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------

9 comentarii:

  1. Hopaa...
    Romani, beliti ochii, ca de nu... 'mereti la pucaie'...
    ---------------------
    „Cultul lui Ceauşescu a fost interzis“

    Andrei Muraru, consilier prezidenţial, fost preşedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), a explicat că efectul principal al acestei legi este interzicrea cultului lui Nicolae Ceauşescu, condamnat pentru genocid. „Această lege include pentru prima dată diseminarea propagandei, prin mijloace electronice. Din acest moment, autorităţile publice trebuie să urmărească aceste lucruri şi să identifice acolo unde există infracţiuni în baza acestei legi. De 48 de ore, vă pot spune că, deşi nu s-a observat acest lucru, cultul lui Nicolae Ceauşescu este interzis oficial în România pentru că această lege sancţionează cultul persoanelor vinovate de crime împotriva umanităţii, de crime de război şi genocid. După cum ştiţi, Nicolae Ceauşescu a fost condamnat pe 25 decembrie la Tribunalul Militar Excepţional pentru genocid: articolul 357, Cod Penal“, a spus Muraru, prezent la o dezbatere intitulată „Extremism, antisemitism, nationalism - pericolele contemporane ale Europei“.

    Organele judiciare vor avea parte de asistenţă

    Consilierul prezidenţial al lui Klaus Iohanns a mai arătat că legea mai prevede dizolvarea unor asociaţii, fundaţii şi partide politice, care promovează şi întreţin propagandă fascistă, legionară. De asemenea, Muraru a atras atenţia asupra faptului că organelor judiciare vor avea nevoie de asistenţă juridică pentru aplicarea corectă a legii.

    Sursa: http://adevarul.ro/news/politica/cultul-ceausescu-fost-interzis-lege-iohannis-promulgat-legea-initiata-crin-muraru-asistam-nasterea-jurisprudente-domeniu-1_55b23b7cf5eaafab2ce5bee0/index.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-mi beleasca preputul cu biuzele, toti ignorantii astia !
      In loc sa-i bage la puscarie pe toti derbedeii de-au distrus tara, alde politrucii astia imputiti, pusi numai pe capatuiala si furtisaguri, cacanarii astia nu mai au loc de Ceausescu !
      Ca-n tara asta prost facuta, cacatii fut in loc sa puta !
      Buei, care ai, de imprumut, o bata ?

      Ștergere
  2. Cutia Pandorei, a fost deschisa!
    ---------------------
    Torţionarul Alexandru Vişinescu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.

    Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dat o sentinţă istorică. Alexandru Vişinescu, fost şef al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanităţii. [...]

    - See more at: http://stiri.tvr.ro/tortionarul-alexandru-visinescu-a-fost-condamnat-la-20-de-ani-de-inchisoare_63212.html#sthash.f8iHjDVF.dpuf
    ---------------------------------------------
    Foarte bine! Dar... ce vina avem/de ce sa platim noi?
    Iata, grav este altceva... iar majoritatea STIRILOR/analistilor/deontologilor... nu vrea sa 'vorbeste'!
    Despre SUTELE DE MII de euro... pe care MAI, MJ si Administratia Penitenciarelor/"adica noi toti/bugetul statului"... trebuie/dispune instanta, sa le plateasca in 'solidar' cu Alexandru Vişinescu... celor 3 URMASI, ale victimelor decedate in penitenciar!

    Pentru mine, este clar! S-au cam terminat escrocheriile/parandaraturile cu RETROCEDARILE de la ANRP, si trebuie alte GASELNITE de SIFONARE a sutelor si sutelor de milioane euro de la BUGETUL nimanui/al statului adica! O sa vedeti, odata creat 'precedentul', cum se vor pune pe rol, de la Mihai Viteazu incoace.... mi si mi de dosare! Nu vom avea morti prin cimitire, cate MILIOANE de euro... se vor cere/dispune... 'reparatii'!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alexandru Vişinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanităţii, trebuie să plătească, în solidar cu Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul de Interne şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, 300.000 de euro cu titlu de despăgubiri urmaşilor victimelor sale.

      50.000 de euro trebuie plătiţi către partea civilă Nicoleta Eremia, 100.000 către partea civilă Elena Iacob şi 150.000 de euro Ancăi Maria Cernea.

      Instanţa a menţinut sechestru asigurător pus de către anchetatori pe imobilul în care locuieşte Alexandru Vişinescu, dar şi pe o serie de acţiuni pe care acesta le-ar deţine la SIF.

      Decizia judecătorilor nu este definitivă şi poate fi contestată atât de procurori, cât şi de apărătorii lui Vişinescu.

      Ștergere
    2. Radu Preda, Seful IICCMER 'vrea personal', deci bani, multi bani!
      --------------------
      A fost condamnat in premiera un tortionar.
      Ce se intampla insa cu cei din PCR care au dat ordinul?
      ---------------------
      Tortionarul Alexandru Visinescu este primul tortionar al regimului comunist judecat si condamnat. Si asta la 25 de ani de la Revolutie.

      Problema este insa aflarea celor care "au dat ordinul politic", intrucat "de aici porneste totul", sustine Radu Preda, presedintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER).

      "Victoria de astazi (vineri - n.red.) este una de etapa pentru ca ceea ce ne intereseaza este sa mergeam, de fapt, pe firul responsabilitatilor si sa ajungem sa ii chemam in instanta pe cei care au gandit sistemul, nu doar pe cei care au executat ordinele (...)
      pe cei care au facut aceasta marsavie posibila si aici ma refer la membrii de varf ai Partidului Comunist, in mod precis, la membrii Comitetului Central", a declarat presedintele IICCMER intr-o intervenie telefonica la Realitatea TV.

      Radu Preda a precizat ca initiala lista cu 35 de tortionari pe care Institutul a livrat-o justitiei si presei a fost, intre timp, micsorata pentru ca trebuia sa aduca dovezi in instanta, astfel incat "din cei 35 au ramas mai putini. Insa, raman alte cateva sute".

      "Noi am mai facut niste sesizari, inclusiv la inceputul anului acestuia, pe care asteptam ca Procuratura Generala sa le poata da drumul in instanta. Insa ceea ce cred eu ca trebuie sa facem, de acum inainte, e sa venim spre actualitate. Daca ramanem cantonati in anii '50-'60, riscam sa nu mai avem cu cine vorbi, fizic vorbind, biologic.

      De aceea, trebuie sa ne indreptam atentia spre cei care in viata fiind inca au fost complici sau chiar faptasi in sistemul acesta diabolic pe care il cunoastem cu totii. Trebuie sa ne punem problema celor care au dat ordinul politic, pentru ca de aici porneste totul (..) Asta e paradoxul Romaniei postcomuniste: stim numele si prenumele victimelor, dar nu stim cine au fost faptuitorii sau ne facem ca nu stim. Va asigur ca noi nu vom precupeti niciun efort", a subliniat Preda.

      Insa seful IICCMER mai are o problema: lipsa de personal.

      "In comparatie cu colegii nostri din Polonia, noi suntem o institutie minuscula. Ei au 2.000 si ceva de angajati. Chiar si asa, voi avea discutii la Guvern legat de marirea numarului angajatilor institutului", a anuntat Preda.

      http://www.ziare.com/stiri/comunism/a-fost-condamnat-in-premiera-un-tortionar-ce-se-intampla-insa-cu-cei-din-pcr-care-au-dat-ordinul-1374762?

      Ștergere
  3. Ce rusine, ce rusine...
    Ce smecherie, ce gaselnita...
    Traiasca smecherii, evazionistii, hotii din Romania!
    -------------------
    Donaţii pentru armată în schimbul gradelor militare,
    un proiect inițiat de 32 de parlamentari de la toate partidele politice.

    Un proiect iniţiat de 32 de parlamentari de la toate partidele politice prevede creearea unui sistem de donații folosit pentru dotarea Armatei Române. Donatorii ar urma să primească anumite facilităţi fiscale sau grade militare. Iniţiatorii proiectului arată că România nu poate face faţă unui război cu tehnica militară de care dispune în prezent Armata, anunță B1 TV.

    În propunerea legislativă se arată că Parlamentul României, luând act de nevoile de dotare ale Armatei Române, aprobă iniţiativa creării unui mecanism de donaţii. Fondurile vizate se vor obţine prin donaţii publice, care vor ajunge a într-un cont dedicat. Banii strânşi vor fi folosiţi ulterior exclusiv la finanţara procesului de fabricaţie pentru tehnică de luptă şi muniţii aferente.

    Valabilitatea acestei legi este de 12 ani începând din momentul publicării sale în Monitorul Oficial. Argumentele iniţiatorilor pentru adoptarea acestei legi se referă la pericole care pândesc în regiune şi la lipsa banilor, deşi parlamentarii au semnat, în urmă cu câteva luni, la Palatul Cotroceni, un acod propus de preşedintele Klaus Iohannis de a acorda 2% din PIB Armatei, aşa cum ne-am angajat în faţa partenrilor din NATO.

    "România trebuie să-şi un rol mai convingător în regiune. Acesta trebuie să se bazeze pe axele-inelele care pot determina crearea unui pol de putere regional la Marea Neagră: axa Washington-Bucureşi-Londra, axa Bucureşti-Instanbul-Bacu şi axa Berlin-Varşovia-Bucureşti. Se impune o strategie care să fie concepută pentru o perioadă în care să existe o dorinţă a României de a deveni lider regional, ce ar fi coroborată cu o responsabilizare mai mare la graniţa UE şi NATO, în special împotriva ameninţărilor asimetrice din zona Mării Negre", se arată în expunerea de motive.

    Cu toate aceste, Consiliul Legislativ arată că respectivele facilităţi fiscale sunt nule de drept în raport cu dispoziţiile din Codul Fiscal, în caz de conflict între două acte normative aplicându-se Codul Fiscal. Practic, donatorii nu vor putea beneficia de acele facilităţi fiscale pentru că încalcă prevederile din Codul Fiscal. Consiliul Legislativ mai spune şi faptul că obţinererea de grade militare, ca urmare a donării unor sume de bani, constituie norme paralele cu legea privind statutul cadrelor militare.

    http://www.b1.ro/stiri/eveniment/donatii-pentru-armata-in-schimbul-gradelor-militare-un-proiect-initiat-de-32-de-parlamentari-de-la-toate-partidele-politice-119068.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Armata, se doreste a fi tarata in SCANDALURILE interminabile ale evazionistilor!
      Un PROIECT tembel, care daca 'va prinde viata', va tara pe multi... in puscarie!

      Ștergere
    2. Beneficii pentru românii care vor dona pentru Armata Română
      -------------------
      •cei care vor da mai puţin sau egal cu 100 de euro la o singură donaţie sau cumulat anual- deductibilitate pentru sumele donate, o reducere cu 1% din toate impozitele datorate statului pe anul respectiv, publicare benevolă într-o listă naţională a donatorilor acestui proiect, diplomă pentru donaţie
      •sume între 100 şi 1.000 de euro- reducere de 2% a impozitului, invitare de participare ca oaspete la toate manifestările şi sărbătorile publice ale MApN, distincţie publică militară
      •între 1.000 şi 5.000 de euro, cu condiţia donării anuale în acelaşi cuantum pe o durată de cel puţin cinci ani- reducere de 4% la impozite, grad de subofiţer în rezervă
      •între 5.000 şi 10.000 de euro, pe timp de şapte ani- reducerea cu 8% a impozitelor, grad de ofiţer inferior în rezervă
      •între 10.000 şi 50.000 de euro, donate timp de nouă ani- grad de ofiţer superior în rezervă
      •pentru cel puţin sau mai mult de 50.000 de euro, timp de 12 ani- grad de general în rezervă

      Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/gradele-militare-scoase-la-vanzare-banii-folosi-i-pentru-dotarea-armatei-romane_225970.html#ixzz3gtyMdohG

      Ștergere
    3. Ce umilinta, pentru armata!
      Ma dezamagiti, d-le general Chelaru!
      ---------------------
      Generalul Chelaru: "Este o măsură extremă"

      Fostul şef al Statului Major General, gen. Mircea Chelaru, ne spune că în afara ţării nu există un asemenea sistem de donaţii publice pentru armată. "O recurgere la o asemenea măsură este extremă. Ştiu doar că în momentul în care Armata Română a intrat în Primul Război Mondial, într-adevăr, s-au făcut chete. Se donau de la cercei, inele, tablouri care să poată fi valorificate în trezorerii, şi de-acolo se scoteau bani", ne-a declarat generalul Mircea Chelaru.

      http://m.ziarulring.ro/stiri/bucuresti/259963/PROIECT-DISPERAT-Gradele-militare-SCOASE-la-VANZARE-Banii-folosi-i-pentru-DOTAREA-ARMATEI

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri