Google Translate

vineri, 17 iulie 2015

Vila LAC 3, reşedinţa preşedintelui Klaus Iohannis. RENOVAREA vilei costă 930.000 de euro. UPDATE. Klaus Iohannis, a respins Codul Fiscal


Dezvăluiri despre vila LAC 3, reşedinţa preşedintelui Klaus Iohannis.
RENOVAREA casei costă peste PATRU MILIOANE DE LEI.
Vezi răspunsul RA-APPS la solicitarea "Evenimentului zilei" | EXCLUSIV

 Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, condusă interimar de directorul tehnic Marius Grăjdan, spune că lista cu modernizările care se fac nu este o informație publică!
 
Ca atare, vă putem spune că întreaga reamenajare a vilei prezidențiale va costa 930.000 de euro. Un cost de 845 euro/mp, foarte ridicat și pentru o construcțe nouă, darmite pentru amenajrea uneia vechi. Nu știm dacă se construiește o piscină, dacă se mută pereții sau dacă doar se consolidează imobilul. RA-PPS consideră că este secret de stat.


O reședință prezidențială trebuie să aibă un anumit standard, nivel ce trebuie menținut potrivit rangului. La urma urmei, președintele României este primul om în stat. „Evenimentul zilei” nu contestă un lucru atât de evident și, în consecință, nu are a obiecta cu privire la faptul că se fac renovări/modernizări la viitoarea reședință a președintelui Klaus Iohannis - Vila LAC 3.

Ceea ce vor să știe cititorii noștri - și ei cetățeni ai acestei țări plătitori de taxe și impozite - este ce renovări și modernizări se fac, când au fost aprobate, cât costă, mai ales că speculațiile pe această temă au avansat sume care variază de la un milion de euro până la două milioane de euro.

Citeşte şi: ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cum l-a cumpărat Victor Ponta pe Klaus Iohannis dînd bani de la Buget pentru transformarea Vilei Lac 3 într-o Piramidă Prezidențială




Lucrarea, prevăzută în planul de investiții al RA-APPS
„Evenimentul zilei” a formulat solicitări la toate autoritățile cu competențe în domeniu, de la Guvern și Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) și până la Serviciul de Protecție și Pază, responsabil de securitatea președintelui. Ne-a răspuns RA-APPS, care - după arestarea din mai 2015 a fostului director general Gabriel Surdu, acuzat de fapte de corupție - este condusă interimar de directorul tehnic Marius Grăjdan. Întrebați dacă exista în planul de investiții prevăzută o astfel de lucrare, reprezentanții Regiei au precizat: „În planul de investiţii al RA-APPS este prevăzută o poziţie denumită «Vila LAC 3 – Lucrări de consolidare si întreținere a clădirii și instalațiilor»”.

N-avem persoane, avem compartimente
Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat a răspuns și la întrebarea: „A fost făcută o solicitare privind renovarea/ modernizarea Vilei LAC 3 și dacă da, cine a făcut- o, când și cu ce motivare?”. Astfel, aflăm că lucrările au fost cuprinse în planul de investiții „la propunerea compartimentelor specializate”.

Motivul a derivat din constatările făcute în urma evaluării imobilului, după eliberarea acestuia de către fostul președinte al României, Traian Băsescu, susțin reprezentanții RAAPPS.

Lucrările au fost aprobate și banii alocați: circa 930.000 de euro. Pentru o clădire de 1100 de mp. Ceea ce duce la un calcul simplu de 845 euro / mp. Un cost uriaș, demn de un cartier de lux! Numai că nu discutăm despre o cosntrucție nouă, ci despre amenajarea uneia vechi. În care s-au mai investit câteva milioane de lei. Care nu are nici o explicație, decât dacă se construiește o altă reședință în locul celei vechi.

„În urma evaluării s-a constatat și s-au propus lucrări de consolidare și întreținere a clădirii și a instalațiilor (în conformitate cu prevederile legale)”, a precizat RA-APPS.





FOTO:RA-APPS a răspuns uneia dintre solicitările formulate de EVZ în baza Legii 544/2001 și a art. 31 din Constituție. Ce lucrări or intra la categoria „întreținerea instalațiilor"


Reprezentanții Regiei au precizat și că „Propunerile pentru lucrările la vila LAC 3 au fost aprobate și incluse în planul de investiții. Valoarea estimată pentru imobilul «Vila LAC 3» este de 4.105.200 lei”. Adică aproximativ 930.000 de euro, la cursul de astăzi al monedei Uniunii Europene.

Vila 3 a mai fost modernizată
Acestea nu sunt singurele modificări efectuate la reședința prezidențială. Și în anul 2005 s-au făcut modernizări de 955.848 de lei. Apoi între anii 2006 și 2008 s-au cheltuit alți 33.984 de lei. În anul 2005, reședința prezidențială a fost dotată cu mobilier și sisteme de supraveghere. Vila este construită pe o suprafață de 1.045 mp, are un garaj cu o suprafață de 107 mp, un teren de tenis ce măsoară peste 680 mp, un ponton de peste 128 mp. Atât „Vila 2” cât și „Vila 3” sunt ambientate cu sculpturi și picturi de patrimoniu. Cele două mai au ceva comun, anumite materiale folosite pentru interioare, cum ar fi lemnul exotic - adus din Indonezia și Brazilia-, piatră și marmură din China și India, mobilier îmbrăcat cu piele de Cordoba, tavane extensibile barisol etc, conform Tribuna.ro.

RA-PPS ține secret ce anume se modifică exact în vila prezidențială
Cum toate lucrările se fac din bani publici, logic ar fi să afle și poporul ce modificări se fac. Numai că Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) ține în secret aceste informații.


FOTO: Vedere din satelit a Vilei Lac 3, afl ată în imediata apropiere a Vilei Lac 2


„Evenimentul zilei” a formulat următoarea întrebare: „Care este lista modernizărilor care urmează a fi făcute la Vila Lac 3 ?”. Nu am întrebat dacă se schimbă locația vreunui buncăr secret și nici cu ce sisteme de protecție și pază se îmbunătățește sistemul de siguranță al reședinței prezidențiale.

„Informațiile nu sunt de ordin public”!
Cu toate acestea, Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat ne-a dat un răspuns stupefiant: „Întrucât imobilul are destinaţie de reşedinţă oficială pentru preşedintele României, informaţiile solicitate de dumneavoastră la punctul 4 nu sunt de ordin public.”!

Funcționarii Regiei au evitat însă să nominalizeze textul legal în baza căruia informația este clasificată ca nefiind de ordin public.

Or, „Evenimentul zilei” a formulat solicitarea în baza unui drept constituțional și inviolabil - dreptul la informație, prevăzut de art. 31 din Legea Fundamentală. Acest drept ne dă acces orice informaţie de interes public, acces care nu poate fi îngrădit.


FOTO: Traian Băsescu a locuit în Vila Lac 3, pe perioada mandatelor sale. După eliberarea clădirii au apărut la televizor imagini din interiorul imobilului clasificat FOTO: NICU DÎRDÎIAC


Dacă știm ce oală de WC se montează punem în pericol siguranța națională
Tot acest articol obligă autoritățile publice să asigure informarea corectă a cetățenilor asupra treburilor publice și asupra problemelor de interes personal, potrivit competențelor ce le revin. Alineatul 3 al art. 31 din Constituție prevede că „dreptul la informaţie nu trebuie să prejudicieze măsurile de protecţie a tinerilor sau securitatea naţională”. Interpretând răspunsul Regiei în lumina acestui articol, rezultă că RA-APPS consideră că publicarea informațiilor despre modernizările viitoarei reședințe a președintelui Klaus Iohannis prejudiciază securitatea națională. Adică dacă spunem lumii că s-a întărit un perete, s-a eliminat mucegaiul ori s-a înlocuit tot mobilierul sau numai oala de WC punem în pericol securitatea națională!

Raportat la Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, RA-APPS ar fi putut motiva refuzul livrării informaților cerute cu art. 12, alin. 1, litera a) din legea amintită. Care ne spune că cetățenii nu au acces liber la „informaţiile din domeniul apărării naţionale, siguranţei şi ordinii publice, dacă fac parte din categoriile informaţiilor clasificate, potrivit legii”.

Surse EVZ au precizat că, în urmă cu trei ani, a fost realizată o expertizare a clădirii care a relevat că există un risc seismic de gradul 2. Zvonurile despre construcția unei piscine nu se confirmă, potrivit surselor citate.                     | joi, 16 iulie 2015 |

Sursa: http://www.evz.ro/evz-a-aflat-de-la-ra-apps-ce-se-petrece-la-vila-lac-3-unde-va-locui-presedintele-iohannis.html
--------------------------------

Cititi si aici:
============================

joi, 26 iulie 2012

luni, 29 septembrie 2014
--------------------------------------------------------------------------------

https://www.facebook.com/pages/Politicaro/507568082719490?fref=photo
 


Domnule Președinte, aveți un Cod Fiscal de promulgat! Dezbaterile s-au cam terminat!
 
E OFICIAL! Klaus Iohannis A RETRIMIS Codul Fiscal la Parlament
Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/klaus-iohannis-retrimite-codul-fiscal-la-parlament-544463.html#ixzz3g8x7dXh3
 
----------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 comentarii:

  1. Deși trebuie să fie apolitic șeful SIE, MRU, se ține de Paranghelie la Arad,
    cu Vasile Blaga și Gheorghe Falcă.
    -------------------------
    Petrecere mare, joi seara, la Arad, în fielul în care Mihai Răzvan Ungureanu a fost ales senator.Noul șef al al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a ținut să se despartă într-un mod agreabil de colegii de partid și de fieful unde a fost ales senator. Joi seara, la Arad, a avut loc o petrecere la care au participat numeroşi membri ai PNL, în frunte cu Vasile Blaga și Gheorghe Falcă, scrie livearad.ro.

    Potrivit sursei citate, “Masa ar fi organizată de către primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Pentru megapetrecerea dată în onoarea şefului SIE, conducerea PNL Arad a mobilizat toţi primarii din judeţ ai partidului, care sunt obligaţi să aducă fiecare câte cinci-zece membri de partid, pentru ca asistenţa să fie una cât mai impresionantă. Nu numai primarii au fost mobilizaţi, ci şi membrii PNL din municipiul Arad sau angajaţi ai instituţiilor din subordine, care pe lângă obligativitatea de a participa la masa cu pricina şi a-l aplauda pe MRU, astăzi unii dintre ei au fost puşi la lucru, în special la cărat de mobilier pentru eveniment.”

    Conform legii, șeful SIE, adică MRU nu are voie să facă politică și paranghelii cu politicienii, dar România lui Iohannis a ajuns stat bananier, subcolonie americană și demnă de a fi membră a Uniunii Africane, așa că nu mai miră pe nimeni.

    NapocaNews /// http://www.napocanews.ro/2015/07/desi-trebuie-sa-fie-apolitic-seful-sie-mru-se-tine-de-paranghelie-la-arad-cu-vasile-blaga-si-gheorghe-falca.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. R E V O L T A T O R !

      Ștergere
    2. Pese: ba nu, REVOLTATOR parke ierea cu Frantz, ala de nu vrea fiscale noi !

      Ștergere
  2. Topul celor mai bune universitati din lume. Romania, la coada clasamentului
    Cele doua universitati din Romania prezente in top sunt Universitatea din Bucuresti (locul 986) si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (locul 987).

    Tara noastra este depasita clar de Ungaria, care are sase universitati in top, toate mai bine plasate decat ale noastre. De asemenea, Bulgaria si Serbia au cate o universitate prezenta in top 1.000, insa ambele sunt mai bine clasate decat ale noastre.

    =================================================
    Astia n-au aozit inca de Universitatea Nateonala de Aparare, care, pe dinafara are aspect de Ume, iar pe dinauntru de incubator de doctori in stiinte militare !
    D'aia e tinuta la secret, ca, dealtfel, sigur ierea in top faiv !
    Pai, cum pula mea sa fim in carti, cu panaramele astea de scoli romanesti, alde Spritzu Haret, ori Biosfera si alte jagardele de genul asta, care scot numa capsunari si alti habarnisti !
    Banul sa curga !
    Si, ca tot veni vorba de UNAp, dake nu ma credeti de dezmatul de acolea, sunati-l pe bagabontu'ala de Muresan, ca sa va explice, intre o partida de pescuiala si una de dat la buci, cam cum ierea cu norma de scos doctori in stiinte !

    Ai di pula me

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: buey, care-i tema ?
      Despre Fritz, care se da mare scula pe fiscale, intre doo escale la Otopesti ?

      Ștergere
    2. Ha, ha, ha...
      TEMA ??? ► Trai neneaca... doar al 'unora'... pe banii... altora!
      Stupid pleopes... plateste!

      Ștergere
    3. Bonus:
      Iohannis, da cu tifla... romanilor!
      Respinge Codul fiscal, un trai ceva mai bun... al celor multi!

      Ștergere
  3. Ponta despre respingerea Codului Fiscal:
    Poate se dorește să fim o colonie, nu o țară puternică economic.
    --------------------
    Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri seară, că unul dintre motivele pentru care președintele Klaus Iohannis a respins Codul Fiscal poate fi acela că șeful statului a preferat să pună în aplicare interese externe care nu doresc o Românie cu o economie puternică.

    "Ori e un gen de joc de blocaj politic (...) de foarte joasă factură (...) ori este vorba de interese externe României, domnul Iohannis nu a avut ce să facă decât să le pună în aplicare. (...) În ultimul an și jumătate uitați-vă câte companii din străinătate și-au deschis și continuă să-și deschidă fabrici, mijloace de producție, centre de servicii de IT, centre de pregătire. Asta înseamnă că unii pierd afaceri pentru că se mută în România. (...) Poate că nu se dorește ca România să fie puternică economic, se dorește să fim așa... o colonie care cumpără bunuri produse de alții. Dar eu cred că datoria și a mea ca prim ministru și a președintelui României este să apărăm România și nu să îi apărăm pe alții care pierd bani sau bussines-uri pentru că România se întărește", a afirmat Ponta într-o intervenție telefonică la România TV.

    Premierul a mai afirmat că președintele pierde foarte mult din punct de vedere politic în urma respingerii Codului Fiscal.

    "Politic, domnul Iohannis pierde foarte mult și pierde mai ales în fața celor care l-au votat și care au auzit anul trecut în programul domniei sale și în programul PNL-ului despre reducerea TVA la 19%. Acum, când a fost adoptată, e contra", a afirmat Ponta.

    Acesta a calificat drept "o minciună transmisă pe surse de vreun consilier prezidențial" informația vehiculată vineri potrivit căreia respingerea Codurilor ar fi survenit discuțiilor șefului statului cu conducerea BNR.

    AGERPRES/(AS — autor: Doroteea Purcărea, editor: Adrian Drăguț)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hă, hă si iar hă !
      Auzi, tara la Pinochio, "țară puternică economic" ! Limbricea are impresea ca daca Adrienii si Videnii pedelici n-au mai putut fura si devaliza bogetele si a avut el niste firfirei sa mareasca alocatiile boracilor si ajutoarele de somaj ale medicilor rezidenti, gata, suntem pe cale sa devenim o mare shfortza economica !
      Ce banc bun !
      Buey perpulea, puternici economic, cum zici talutza, ieream pe timpul lu Ceasca, cand produceam si exportam in toata lumea vampoare, tractoare, camioane, utilaj petrolier greu, ototurisme de fro 2 feluri, aveoane, echipamente si motoare electrice unicat, izmene, sare, echipament agricol ultra fain, cand tara gemea de complexe agro-industriale, etc si etc !
      Buey hartzapelea cu muci la nas, tu ai impresia ca daca a crescut productia de ciment, cuie brice si carice, fiindca au inceput, iar, sa construiasca "dezvoltatorii" astia romanesti haotic, gata, te si vezi in G8 !
      Ceocu mic.

      Ștergere
  4. Gutăn Morgăn her Gospodarăn !

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri