Google Translate

joi, 20 august 2015

Acord pe Codul fiscal: Reducerea treptată a TVA până la 19% și amânarea eliminării supraaccizei pe carburanți – AGERPRES



159891c7-e790-4397-87e7-52e2752a02bf

Luni — sesiune extraordinară la Parlament pentru noul Cod fiscal

Ponta: Este foarte important să avem săptămâna viitoare Codul fiscal aprobat cu 20% TVA

Teodorovici: Supraacciza pe carburanți nu va mai fi eliminată din 2016, ci din 2017


Totodată, s-a hotărât amânarea cu un an a măsurii de eliminare a supraaccizei pe carburanți, aceasta urmând să fie aplicată din 2017, nu din 2016, așa cum era stabilit inițial.

Lunea viitoare, de la ora 15,00, Senatul se va reuni în sesiune extraordinară, prilej cu care se va dezbate și vota cererea de reexaminare a noului Cod fiscal, după cum a anunțat președintele Camerei superioare, Călin Popescu-Tăriceanu.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, prezent joi la discuțiile tehnice ale reprezentanților formațiunilor politice, a declarat că s-a ajuns la un consens:
"În primul rând, TVA va fi la 20% de la 1 ianuarie 2016, iar de la 1 ianuarie 2017 — 19%. O a doua măsură propusă de PNL a fost aceea de a amâna pentru un an de zile eliminarea supraaccizei, urmând ca acest lucru să se întâmple din 2017. Acestea au fost cele două măsuri propuse de PNL",
a precizat Teodorovici.

El a arătat, însă, că ținta de deficit bugetar de 1,2% nu va putea fi atinsă nici acum. "Cifrele de astăzi, în urma discuției pe cele două măsuri, sunt aproximative, undeva la 0,5 — 0,6% este reducerea deficitului estimat de noi inițial, adică în jurul cifrei de 2%. (...) Deci, nu ne vom încadra în acea țintă de 1,2% impactul fiscal", a explicat Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a mai spus că în cadrul întâlnirii cu reprezentanții partidelor politice s-a solicitat ca Guvernul să facă trimestrial în Parlament o informare cu privire la modul în care se realizează execuția bugetară, astfel încât parlamentarii să știe exact că ținta de deficit este respectată.
Potrivit lui Teodorovici, aceste modificări vor fi discutate și cu partenerii internaționali.

Ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, vicepreședinte al UNPR, a precizat că propunerile de modificare decise în cadrul întâlnirii vor constitui amendamente la Codul fiscal atunci când acesta va fi votat în Parlament.

La rândul său, deputatul liberal Eugen Nicolăescu a anunțat că subiectele pe teme legate de cheltuieli bugetare, precum legea salarizării, vor face obiectul unor discuții separate și al unui acord politic separat.

Cât privește Codul fiscal, Nicolăescu a spus că, în urma discuțiilor dintre partide, "nivelul de predictibilitate a crescut și este în mare parte asigurat". "Mă refer la faptul că România se apropie prin aplicarea Codului fiscal de angajamentul internațional referitor la deficitul bugetar. România are, începând cu acest Cod fiscal, garantate o serie de prevederi care asigură mediului de afaceri o dezvoltare sănătoasă. România are, prin acest Cod fiscal, asigurate condiții de competitivitate în ceea ce înseamnă politică fiscală cu alte țări din Uniunea Europeană", a susținut deputatul PNL.

Reprezentantul UDMR la discuții, europarlamentarul Iuliu Winkler, a opinat că reforma fiscală pe care o declanșează Parlamentul săptămâna viitoare prin adoptarea Codului fiscal, chiar cu modificările aduse la întâlnirea tehnică, va aduce un ciclu de creștere durabilă în România.

"UDMR sprijină Codul fiscal în forma în care a fost adoptat în Parlament pentru că este o formă care a avut un larg sprijin politic și este de asemenea o decizie care poate să declanșeze un ciclu de creștere mai îndelungată în România, un ciclu de creștere sustenabilă prin reforma fiscală pe care o declanșează", a arătat Winkler.

Vicepreședintele ALDE Cătălin Beciu a declarat, la rândul său, că partidul din care face parte susține Codul fiscal așa cum a fost votat în Parlament. "Noi vrem TVA de 19% (din 2016 — n.r.), impactul psihologic este unul foarte important, sunt antreprenor de 25 de ani, știu ce înseamnă asta", a afirmat Cătălin Beciu.

Reprezentanții partidelor parlamentare au avut joi o întâlnire tehnică pe tema Codului fiscal, retrimis spre reexaminare de președintele Klaus Iohannis.

Săptămâna viitoare, Senatul și Camera Deputaților sunt chemate în sesiuni extraordinare pentru a dezbate și vota cererea de reexaminare pe Codul fiscal.

AGERPRES/(autor: Cristian Anghelache, editor: Andreea Rotaru)

http://www.agerpres.ro/politica/2015/08/20/sinteza-acord-pe-codul-fiscal-reducerea-treptata-a-tva-pana-la-19-si-amanarea-eliminarii-supraaccizei-pe-carburanti-16-08-30


---------------------------------------------------------

19 comentarii:

  1. Bravo, USL !
    Traeasca coalitea Kakarau-Dottore Plagiatore-Izmana !
    Ura !

    RăspundețiȘtergere
  2. Musai sa-mi fac repede un calcul sa vad cu cat me-o mareste, de la 1 ian, cu inpozit de 20 la 100 !
    Pfoaiiii, si cu ce-mi da si inapoi, din aia furati de boc (boc=cacat in limba turca), si cu ce me-o si indexeaza, si cu ce me-o si recalcoleaza cu 80%....plus aia 15% suplimentar, care sigur mi-i da...
    Doamne feri, ioi !

    RăspundețiȘtergere
  3. Pese: cica pula, pula, pula ! Mi-a suflat unul in casca ca inpozitu la penzii de jea e fro 16%, asea ca...
    Traeasca, ura !

    RăspundețiȘtergere
  4. CSM: Comentariile despre cauze penale, emoționale și păguboase; justiția se face în instanțe
    -----------------
    Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) critică, joi, comentariile apărute în presă și în spațiul public despre anumite cauze penale și subliniază că promovarea unei astfel de atitudini creează aparența de răspuns la nevoia de dreptate socială, însă riscă să fie un răspuns emoțional și păgubos, adăugând că justiția se înfăptuiește prin instanțele judecătorești.

    "Încrederea cetățeanului în justiție se construiește iar responsabilitatea revine, în principal, statului prin instanțele judecătorești constituite potrivit legii. Substituirea acestora de către instituțiile mass-media poate crea aparența de răspuns la nevoia de dreptate socială, ca așteptare individuală și colectivă, însă riscă să fie un răspuns emoțional, volatil, păgubos pe termen lung și cu potențial de perturbare a condițiilor obiective necesare înfăptuirii actului de justiție de către cei ținuți prin lege la aceasta", se arată într-o declarație de presă a CSM transmisă AGERPRES, semnată de președintele și vicepreședintele CSM, Marius Tudose, respectiv Bogdan Gabor.

    Reacția șefilor CSM vine ca urmare a unor teme intens mediatizate și dezbătute public privitoare la unele cauze penale aflate în instrumentarea parchetelor sau aflate pe rolul instanțelor.

    Aceștia atrag atenția asupra potențialului de direcționare a emoției publice, prin instrumente media, "spre zone improprii unui stat de drept și unei democrații corect înțelese".

    Astfel, conducerea Consiliului reamintește că, potrivit Constituției, justiția se înfăptuiește prin instanțele judecătorești.

    Dreptul la liberă exprimare, potrivit CSM, este un drept constituțional a cărui îngrădire — mai ales dacă este în legătură cu informații de interes public — nu este permisă într-un stat democratic.

    "Însă, exprimarea în presă a unor opinii — fie acestea rezultatul propriilor analize sau dictate de conjuncturi socio-politice ori interese de grup — nu ține loc de hotărâre judecătorească și nu are voie, tot potrivit Constituției, să atenteze la demnitatea și imaginea persoanei. Comentarea excesivă, apriorică și într-un registru speculativ — de către persoane de formație și vocație variate, cu o cunoaștere limitată a subiectului dezbătut, dar în numele dreptului la liberă exprimare și a interesului public — poate dăuna însuși interesului public invocat și societății ca deținătoare a acestuia", menționează șefii CSM.

    Potrivit comunicatului, conducerea Consiliului își exprimă încrederea că atât instituțiile media, cât mai ales formatorii de opinie, vectorii de imagine, politicienii și diverșii specialiști în variate domenii pot da măsura maturității, răspunderii și rolului lor social prin înțelegerea autentică a interesului public în ceea ce privește înfăptuirea justiției în România.

    AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cochinescu, editor: Florin Marin)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am lamurit cu actul de justitie din colonia asta bananiera de mana a doua !
      Derbedeii care au devalizat tara ne fac cu mana, din statiunile de 5 stele ale lumii !
      Dosare identice, ca de exemplu cele cateva zeci de mii ale SCMD, judecate aiurea, dupa cum a vrut pula/lindicul fiecarui complet de judecata ! In cazuri perfect identice, mii de hotarari diferite !
      Si tot asa, derbedei implicati in trafic de armament si de influenta, cu clanurile tiganesti, o falfaie liberi prin colonie !
      Sa nu mai aud, ca borasc si-mi sar si fortonasele !

      Ștergere
  5. "Încrederea cetățeanului în justiție se construiește iar responsabilitatea revine, în principal, statului prin instanțele judecătorești constituite potrivit legii.''
    Apai asa incredere am in satatul asta ,,nou'' ca imi vine sa fug din tara. Probabil CCSMul traieste pe aparate, ori ii in moarte cerebrala.

    RăspundețiȘtergere
  6. Poza pe prima pagina a Optservatorulu Militar, cu niste tilicari de armata, repatriati de la mama dreacu-n praznic, unde au fost trimisi ca sa-i invete pe unii, cum sa invete !
    Foarte frumos pentru tara !
    Dar sa revenim la poza si, indeosebi, la UNIFORMA militara. Indeosebi la papucii cu care sunt incaltati, acesti bravi osteni: unul are bocanci gri, altul portocaliu aprins ca stegul Pedeleului ( boc=cacat in limba turca), altul negri juliti, altul galbejiti si tot asea ! Mai e ceva si pe la curelele de la izmene, insa acolea-i mai bine !
    Problema vine de la faptul ca tilicarii provin din mai multe umeuri, asea ca fiecare i-a echipat pe-ai sai cu ce a mai gasit prin depozitul de echipament, de la stocul destinat mobilizarii in vederea ducerii RIP, pana la victoria finala !
    Nu ca ar hi o problema, insa poza spune multe despre starea de dotare a armatei, sau, ma rog, a ce a mai ramas din ea dupa realizarea celebrei Piramide a lui Barbu, intoarsa intre timp cu baza mare in sus, prin grija extraordinarului program de chemari in activitate prin filiera indirecta si indecenta, desfasurat cu un succes rasunator, pe timpul conducerii luminoase a Izmanarului !

    Ura !

    Recunosc ca, dupa o viata de futai mancat pe tema tinutei militare si, in special a tunsului, care a inceput din frageda pruncie, cu acele verificari la ciorapi, la batista si la existenta acului cu ata la boneta, si pana cand ieream capitan batran cu 4 stelute, de ne futea seful rejimentului pentru papucii scalciati la tocuri, ori perciunii prea lungi, deci, dupe trecerea treptata spre fabulosul sistem democratic, am purtat si eo, cu varf si indesat, cele mai ciudate combinatii de tinute militare !
    Aproape fiecare avea un altfel de pulover, geci si haine de kele de toate modelele si lungimile, bocanci de toate natiile si tipurile, incepand de la faimosii gumari de Dragasani si pana la aia de desert, care cu geaca, care cu veston la doua randuri de 2 nasturi, care cu 1 rand de nasturi, care cu boneta de parasutist, care cu capela de cavalerist muist, care cu tricou, care cu bluza samd !
    Ce uniforma, bre ! Plecam la crasma direct in izmenele alea din ripstop-ribentrop, numa ca le scoteam din bocanci !

    Da buei, las ca stiu ca nu conteaza ce ai in picere, ci in cap ! Ca nu in culoarea unor papuci sta valoarea ostaseasca !

    Totusi, jeneralii aia care conduc ceremoniile de plecare si repatriere, n-or observat ca, din cei 10-12 tilicari adunati sa dea onorul, fiecare e cu zda ma-sii ?
    Buey, da ce-mi mai place. Si, aoleoooo, cand ma gandesc cum ne haituia Orzeata, prin Em o 100, ca sa ne verifice la chiloti....

    RăspundețiȘtergere
  7. @PMT
    ...si iar ai dreptate!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey koila, ai fo in CO, cu parasire de garnizoana ?

      Ștergere
  8. În timp ce majoritatea bugetarilor se luptă pentru salarii mai mari, există angajaţi care n-au grija zilei de mâine. Ba mai mult, salariile pe care aceştia le primesc ar putea face invidios orice angajat de la privat.

    Spre exemplu, directorul general de la Transgaz, Petru Ion Văduva, a câştigat, chiar dacă lucrează la stat, un milion de lei salariu anual. Contactat de Antena 3, el a refuzat însă să spună cum a încasat bonusurile fabuloase de la statul român.

    Tot din energie se pare că vin banii şi pentru Aurora Negruţ, după ce a făcut parte din conducerea companiilor Romgaz, Electrica sau Nuclearlectrica. Pentru tot acest cumul de funcţii a primit peste 194.000 de lei.

    La capitolul "fruntaşi la stat" este şi Gelu Ştefan Diaconu, preşedinte ANAF, care a declarat un venit de peste 100.000 de euro obţinut după ce a fost numit în maimulte consilii de administraţie. El are anual 600.000 de lei.

    Printre norocoşii care câştigă bine de la stat se mai numără Daniela Lulache, director la Nuclearelectrica, Ion Smeeianu, fost şef al Poştei Române.

    Informaţiile au fost prezentate joi, la o Ediţie specială, la Antena 3.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca am scris zeci de comentarii (ma rog, este suficient doar "am scris", fara zintagma "comentarii", sau cum vreti voi), despre acest subect, cu shmekerasii de la stat, pe care nu-i poate controla nimenea in colonia asta bananiera de mana a doua ! Si plina de gaozari, vorba fostului prim guvernator al Romanistanului, actoal mosier de Nana si mare agricultor de Cucuruz !
      In special despre cazul soferului ala de la TurboMega Electrica, care avea salariul mai mare decat seful Mestemeului de la acea vreme, iar seful compartimentului evidenta rotatii turbina/ora loa ad labam ceva de genul stiintificului si fantasticului, specific literaturei lui Jiul Vern !
      Repet, cu riscul de a chica in derizoriu ( oricum me doare la fosta pula), doar o militarizare urjenta si totala ar mai potea salva ceva din fosta Resere, libera, independenta la propriu si infloritoare !
      Ura, traeasca conducerea !

      Pese scriptum: pai nu te umfla rasul sa vezi cum o jagardea ca un neica nimenea intitulat Zmeianu-Puleanu si Merele de Aor, care a bagat PTTRul in faliment, de nu mai au astia nici timbre de vanzare, a ajuns director la Nuclearelectrica ?
      Buei, in ce cacat de colonie traim ?
      Ce forma de STAT e aciulea ?
      Buei, pana si boierii, ori mosierii vremurilor de mult apuse aveau o limita !

      Ștergere
  9. TOTUL în ţara asta este impozitat şi supraimpozitat, desigur pentru fraierul de contribuabil obişnuit. Marea economie subterană şi afacerile la negru, mita/corupţia, zburdă vesele şi zglobii. Ţară de căcat, unde "statul" îţi dă 1 leu şi-ţi ia în schimb 10, dar nici măcar ăia 10 nu ajung unde trebuie, ci tot în buzunarele "oamenilor cu afaceri de succes".
    Cît despre justiţie...cum e ţara, aşa-i şi ea. De la ei a început adevărata cangrenă care a dus la distrugerea a tot ce reprezintă un adevărat stat.
    Am ajuns în ţara noastră ca toţi maimuţoii alogeni să-şi impună punctul de vedere. Să-ţi spună ce să faci, să-ţi spună să taci că nu ai voie să vorbeşti de personalităţile istorice şi culturale născute pe aceste meleaguri, să-ţi bage pumnul în gură. Tot ce s-a clădit cu sudoare şi sînge să fie scuipat de unguri, evrei şi alţii, iar românul, fără conştiinţă şi needucat, să ia poziţia mujicului.

    RăspundețiȘtergere
  10. Te doare capul !
    Dupa ce a futat-o cateva veri la rand cu CNSCul puley, zgubiliticul ala de Zdrongaru de la SCMD (Socetatea Comerceala Mircea Dogaru) a trecut pe partitura cu Legea Sindicatelor !
    ========================

    vineri, 21 august 2015
    PROIECTUL LEGII SINDICATELOR
    - IN ATENTIA JURISTILOR DIN SCMD SI SINDICATELE PARTENERE IN CADRUL C.N.S.C. –
    http://sindicatulcmd.blogspot.ro/
    ==================================

    Ca sa nu toc timpul de pomana cititorilor ecestui blog si sa vorbesc cine stie ce tampenii, ma rezum doar la a spune: MA FUT IN LEGEA SINDICALA a lu Zdrongaru si a labagistilor lui, de-au mai ramas sa imputa nush ce spatii prin Pajurei nr.13 !

    Am vazut ce a facut pe proiectul ala cu legea penziilor, pe care l-a trimis nemestecat la Shparlament, fiind discutat doar cu acolitii, la un shpritz prelungit, intr-o noapte frumoasa de primavara !
    Si nu ca legea actoala ar hi cine stie ce, insa daca iesea varianta aia zdrongariana, chiar ca ierea belirea puley ! Iar daca stau sa ma gandesc acusica sea, fara sa-mi shfortez prea mult neuronul, cred ca ierea mai buna varianta aia, in care nici nu se pomenea de recalculari, de nush cat la suta din veniturile brute, de restituiri si alte amagiri !

    Buei, ca sa-l parafrazez pe Firicel din zerialul LaS Fierbinti: bai Zdrongare, tu esti prost ?
    Cine dreaca te-a mai reales pe tine seful sindicatului ?

    RăspundețiȘtergere
  11. 21 aogust 1968- Ceausescu le dadea muie invadatorilor Cehoslovaciei !

    Una dintre cele mai de seama pagini din istoria fostei Resere, independenta si infloritoare, devenita colonie subbananiera second hend, plina de gaozari, tigani, masoni si alti fritzi, care n-au nicio legatura cu istoria acestui popor !

    Aveam cativa anisiori buni p-atuncea, ori, mai bine spus, imi trecuse de mult vremea de cand imi mijisera primii floci la putza !
    Astia cu buletinele mai vechi, mai tineti minte de masurile loate atuncea, prin cazarmi ?

    Ce vremuri de maretie (atunci) !
    Ce vremuri de cacat (acum) !

    Traeasca, ura !

    RăspundețiȘtergere
  12. Pese: singurul bashtan din Pactul de la Varsovia care a avut corajul sa le dea muie rusilor ! Da muie adevarata, nu doar o felatie, asea de control !

    RăspundețiȘtergere
  13. Si tot pe 21 aogust, in 65, o fo proclamata Republica Socialista Romania ! Actoala Colonie Bananiera Second Hend Romanistan, guvernata de cocalari, tzepari, izmanari, plagiatori, shmenari si alte pitipoance !
    Ura !
    Traeasca !
    Huo rejele !

    RăspundețiȘtergere
  14. Buey Nenea Vasile, pana-mi publici niatali capodoperele, ne prind alte evenimente, din urma !
    Stai dreaca la botoane, cand s-apuca lumea de scris ! Ori angajeaza pe cineva, cu ora. Da numa pana la ora 10 pm, ca sa nu-i dai spor de noapte !

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri