Google Translate

luni, 10 august 2015

Regele Mihai al Romaniei a decis sa ii retraga nepotului sau Nicolae, fiul principesei Elena, titlul de principe si calificativul de "Alteta Regala".Ce sa fie, ce sa fie?


Regele a semnat un document in acest sens pe data de 1 august 2015, informeaza Casa Regala intr-un comunicat, transmis presei luni.
"In ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de 'Principe al Romaniei' si calificativul de 'Alteta Regala'. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceste hotarari au intrat in vigoare in aceeasi zi", se mentioneaza in documentul citat.

Principele Nicolae: Daca poporul imi cere, voi fi pregatit sa fiu rege

Reprezentantii familiei regale ofera si o explicatie pentru gestul regelui Mihai, care isi doreste ca Romania sa fie condusa in viitor "sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti".
"In calitate de Sef al Casei si Familiei Regale ale Romaniei, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat ca Familia Regala si societatea romaneasca din acele vremuri vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti", se afirma in comunicatul Casei Regale.

Dupa cum mentioneaza reprezentantii regelui Mihai, acesta isi pastreaza afectiunea fata de nepotul sau si este convins ca tanarul va gasi o modalitate de a-si servi idealurile.

"Pastrand aceeasi afectiune nepotului sau, Regele Mihai nadajduieste ca Nicolae va gasi, in anii viitori, un fel potrivit de a-si servi idealurile si de a folosi calitatile cu care Dumnezeu l-a inzestrat.

Alteta Sa Regala Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit instiintarea acestei decizii, printr-o scrisoare personala trimisa de Majestatea Sa Regele", se incheie comunicatul Casei Regale.

Nicolae s-a nascut in anul 1985, in Elvetia, si a devenit principe al Romaniei la varsta de 25 de ani, pe 1 aprilie 2010, cand s-a si mutat in tara noastra, dupa ce a locuit si studiat in Marea Britanie.

Principele Nicolae a primit titlul de principe al Romaniei

In 2012 a decis sa se dedice Romaniei si sa preia o parte din activitatile Casei Regale. El a devenit din ce in ce mai prezent in viata publica din tara noastra, implicandu-se in numeroase campanii sociale.

Patrula de Reciclare primeste Inaltul Patronaj al Principelui Nicolae al Romaniei

"Drumul spre casa", cu Principele Nicolae. Va face 1.000 de kilometri pe bicicleta



http://www.ziare.com/regele-mihai/stiri-regele-mihai/miscare-neasteptata-a-regelui-mihai-i-a-retras-nepotului-sau-nicolae-titlul-de-principe-1377112?
--------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Decretul Regal prin care Majestatea Sa Regele Mihai l-a exclus pe Nicolae din linia de succesiune


Lovitură de teatru la Casa Regală a României! Regele Mihai a retras nepotului său, Nicolae, titlul de Principe şi l-a exclus de la succesiune la Coroana României.

Iată Decretul Regal, publicat pe site-ul Familiei Regale:


Sursa:
http://www.antena3.ro/actualitate/decretul-regal-prin-care-majestatea-sa-regele-mihai-l-a-exclus-pe-nicolae-din-linia-de-succesiune-306795.html
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------

17 comentarii:

  1. Culmea este că băieţaşul e cu mult mai destupat la minte şi cu picioarele pe pămînt decît bîlbuitul trădător.

    RăspundețiȘtergere
  2. Deşi nu are legătură cu subiectul postat, totuşi citiţi şi vă cruciţi în ce ţară de căcat trăim:

    http://www.puterea.ro/dezvaluiri/caz-halucinant-dezvaluiri-despre-un-sistem-din-umbra-care-controleaza-statul-roman-si-distruge-orice-oponent-113135.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tat am borat ecranu' !
      Da am aozit caco nform lejii numai am voe sa injur, ca ma bungheste secu !
      Tu-i comonistii-n cur sa-i tut de lejeonari !

      Ștergere
  3. Ma pish pe "decretele" balbaitului.....sa le bage in curul celor 5 iepe
    DC
    Mai da' ce greu a trait tradatorul in elvetia fo 70 de ani!!!Chiar" ii plang de mila"
    DC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu, direct de la pleosca !
      Scot fortonasul de retur si-i dau drumul derect pe decretele lui regale !

      Ștergere
  4. PRINCIPELE NICOLAE. Istoricul Ioan Scurtu a emis o ipoteză surprinzătoare privind înlocuitorul Principelui Nicolae, scrie ziuanews.ro

    „Dacă judecăm după normele constituţionale (Constituţia din 1866, textul fiind reluat în Constituţia din 1923 şi în cea din 1938), acolo se prevede ordinea de succesiune la tron în funcţie de ordinea de primogenitură. Deci primul născut băiat, cu excluderea perpetuă a femeilor şi a succesorilor lor. Ca urmare, principele Nicolae nu putea să fie succesor, pentru simplul motiv că, pe linia directă a Familiei Regale, el provine dintr-o femeie. Deci toţi cei născuţi de o femeie din familia regală sunt excluşi (potrivit Constituţiei) de la succesiunea la tron. Ca urmare, comunicatul vine să confirme un text constituţional”, a explicat profesorul Scurtu, contactat de PSnews.ro.

    Întrebat ce soluţie ar putea fi găsită, istoricul s-a arătat sceptic.

    „În cadrul actualei familii regale, nu mai există un succesor, pentru că, fiind ordinul de primogenitură (deci primul născut băiat), nu mai există cineva. Conform tot constituţiilor din 1866, 1923 şi 1938, ar trebui să facă apel la o familie domnitoare europeană. Dar care e aceea care are disponibili prinţi care să vină în România? Poate Prinţul Charles”, a comentat Ioan Scurtu, râzând.

    Citeşte articolul complet pe ziuanews.ro.

    RăspundețiȘtergere
  5. luni, 10 august 2015
    Catre, Liderii Filialelor MUNTENIA SUD

    ...nimeni nu este mai presus de lege...

    doamnelor si domnilor,
    Deoarece in spatiul public circula informatii potrivit carora, pentru sumele de bani retinute abuziv ca drepturi legale de pensie, in baza unor acte normative( infirmate de instantele de judecata in cadrul procesului recalcularii pensiilor militare de stat si acum ABROGATE) emise de guvernarea Basescu - Boc, de catre CPS a MAp.N., in perioada 2012 - 2013, pensionarii militari "trebuie sa se adreseze cu cerere" Casei de Pensii Sectoriale a MAp.N., ma vad obligat sa fac urmatoarele precizari:
    1. NU exista la aceasta data, un act normativ legal ( HG ), care sa reglementeze modul de aplicare a noii legi a pensiilor militare! Prin urmare, cererea este nelegala;
    2. A solicita prin cerere un drept care ni s-a furat ( casa de pensii in complicitate cu sistemul nu s-a opus ),inseamna renuntarea la actul de judecata, inseamna renuntarea la tot ceea ce noi am intampinat si am realizat in justitie!
    3. Complicitatea CPS a MApN cu sistemul de tip mafiot, de sustragere a banului public din drepturile legale ale cetatenilor ( pensii, salarii, etc.,) pentru a fi folosit in interesul unui partid politic, sau in interes personal, NU inseamna si complicitatea noastra cu CPS ;
    4. Casa de Pensii Sectoriala a M.Ap.N., are obligatia fundamentala,legala, de a restitui aceste sume, fara a solicita CERERI de la pensionari, deoarece TREBUIE sa aiba EVIDENTA foarte clara a balantei financiare, cu toate intrarile si iesirile la zi; Mai mult, acestor sume trebuie sa le aplice toate corectiile intervenite in aceasta perioada ( indexari, actualizari indice inflatie, etc. ), inclusiv dobanda aferenta, datorata ca urmare a intarzaierilor de plata!
    5. Procesele aflate pe rol impotriva CPS a M Ap.N ,inclusiv executarea silita si ceea ce va mai urma, are si va avea in continuare, cursul solutionarii legale, asa cum au fost stabilite!

    Honor et Patria, Vae Victis!

    Vicepresedinte CD/Coordonator
    Presedintele Filialei Pitesti
    Colonel, Victor POPESCU
    ============================

    Arde-i Nea Popica, la lingurica ! Tu-i in freza de zbagabontzi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey, am cetit pe postul anterior ca dake mai faci hapolojia lu Nea Ceasca, risti sa dormi pe tzambal cateva sezoane !
      Ioi ! Pai cum sa ma dezic eo de rejimu care, conform unor voci din familie, cica m-o facut om ? Ca asea imi zicea ele, rudili, de toate gradili, ca cica rejimu impuscatului m-o facut cetatean de incredere, de o verticalitate irepreoseabila, un adevarat stalp de fomelie, un ofitzir onorabil al socetatii multilateral dezvoltate, cu o cultura si edocatie imaculate, etc !
      Pai, n-asa ?
      Doamne feri, oare ce s-o fi fost ales de mine, de nu studiam, inke din fragezime, in scoalele Meapeneului ?
      Sigur ieream frun amarat de depotat...cu mosie la Corbeanca, in Laguna Verde....
      Doamne feri !

      Ștergere
  6. Prima reactie a lui Nicolae, dupa ce regele i-a retras titlul de principe.
    --------------------
    Fostul principe Nicolae a comentat, marti, decizia bunicului sau, regele Mihai, de a-i retrage titlul de principe si de a-l scoate din linia de succesiune la Coroana Romaniei.

    Pe numele civil Nicolae Mihai Medforth Mills, nepotul regelui a spus ca isi asuma aceasta hotarare, potrivit unui comunicat al Casei Regale transmis marti presei.

    "Duminica, 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai I, bunicul meu, a luat decizia de a-mi retrage titlul de Principe al Romaniei si locul in Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceasta decizie, pe care mi-o asum, vine in urma unei perioade in care am reflectat la viitorul tarii si Casei noastre, precum si la rolul pe care eu il pot avea in propasirea lor.

    Pozitia de Principe al Romaniei si prezenta in Linia de Succesiune la Coroana Romaniei impun un mod de a-mi conduce viata pe care gasesc dificil sa il accept. De aceea, cu multa durere in suflet, consider ca decizia Majestatii Sale Regelui este binevenita pentru mine. Voi cauta, in viitor, sa-mi servesc idealurile si principiile in alt mod", a sustinut Nicolae.

    Nepotul regelui Mihai le-a multumit celor care au avut incredere in el si a informat ca se va dedica activitatilor caritabile si ecologice, despre care a invatat foarte multe in tara noastra.

    "Le multumesc tuturor celor care, in anii cat m-am aflat in mijlocul romanilor, mi-au acordat increderea, sprijinul si speranta lor, si care si-au oferit ajutorul la initiativele dedicate propasirii Romaniei. In noile mele circumstante, voi cauta sa ma dedic in continuare activitatilor ecologice, de tineret si caritabile, despre care am invatat atatea lucruri cat timp m-am aflat in Romania. (...) Nadajduiesc ca Dumnezeu sa protejeze si in viitor natiunea si Coroana Romana", a aratat acesta.

    http://www.ziare.com/regele-mihai/casa-regala/prima-reactie-a-lui-nicolae-dupa-ce-regele-i-a-retras-titlul-de-principe-1377234?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur, pe bani de la bugetul statului!
      Buey, da' destepti mai sunt astia... cu suptu'... de la 'stupid peoples'!

      Ștergere
  7. Ce barbat bine !
    Nu eo, ci ala din mijloc !
    Ioi ! Nu prea imi gasesc covintele potrivite, insa cred ca ma fac you inteles bine daca ma exprim ca rejele i-a dat mue lu'al micu !
    Pentru binele poporulu' s-ale vremurilor ce-o sa vina, cand Romanistanul demolat total o sa aibe nevoie de o carmuiala modesta !

    Ura ! Traeasca !
    Asa se intampla cand, in loc sa te pregatesti sa carmuiesti, tu te tii de pacanele !
    Se vede ca are sange albastru de Hohentzolernen Sigmaringenen Borusea Mohengladbachen, ca si stra-stra rejele Carol Tzvai, ala de-o dezertat din armata, la apelul de seara, ca sa i-o traga la buci lu' Lambrino, apoi lu Lupeasca si tot asea !

    RăspundețiȘtergere
  8. Hai shalom, la toata lumea de fata si viitoare !
    Zeii hie cu noi !

    Bueiii, voo v-a bagat-o doamna Lupul ? Ca mie me-a bagat-o toata, inclusiv o parte din banii furati de boc (boc= cacat in limba turca ) !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mueiii, vezi sa nu ti-o bage Tigri2 alias Motanelul Cacacis, ca acu ie tare mitzu, ie pe val! Si-a tras si partid politic, are fonctie mare (responsabil cu salubrizarea pe sector/sectoare). Ie numai cu nasu Oprea in suflet.

      Ștergere
  9. apropo's de articol: mumia i-a retras baiatului cu pacanele "dreptul" la tron; Care tron?? ca doar n-o fi ala pe care ma asez eu dimineata!!! pentru asa ceva chiar ca ma oftic.pai sa-mi ia "tronul" meu? ce!! n-au in elvetia destule?
    DC

    RăspundețiȘtergere
  10. Hopaaa...
    ----------------------
    Silviu Mănăstire a vorbit, miercuri, în emisiunea “Dosar de politician”, difuzată la postul B1 TV, despre ginerele Radu Duda și Mihnea Constantinescu, care, după îndepărtarea prințului Nicolae din Casa Regală, au rămas cei mai influenți consilieri ai regelui Mihai.

    Adevaratul șef al casei regale a fost în ultimii ani Radu Duda, ginerele regelui Mihai. Ascensiunea și influența lui Radu Duda, ginerele regelui Mihai, au crescut considerabil odată cu înaintarea în vârsta a regelui Mihai.

    Duda devine reprezentantul oficial al casei regale pe lângă autoritățile române în timpul guvernării Năstase, când primește și o funcție guvernamentală de ambasador onorific al României în străinatate. Reputatul istoric Neagu Djuvara, moștenitorul unor importante familii de boeri din perioada interbelică, apropiat al casei regale și monarhist convins îi face un portret deloc măgulitor lui Radu Duda pe care îl acuză direct ca l-a confiscat pe rege.

    "Cel care împiedică revenirea monarhiei este Radu Duda. E o piedică practică fiindcă dânsul a preluat oarecum toată puterea din sânul familiei regale. El răspunde la tot. Nu poţi să-l atingi pe Rege decât trecând prin dânsul, nu poţi s-o vezi pe Margareta singură, trebuie să fie cu el. El este zidul care ne împiedică să avem contact cu Regele sau cu Margareta" a declarat la începutul anului Djuvara pentru ziarul Adevarul.

    Jurnaliștii i-au refăcut biografia lui Radu Duda, suspectat de relații cu Securitatea lui Ceușescu, în timp ce încerca să-și facă o cariera de actor. Radu Duda a cunoscut-o pe Principesa Margareta în anul 1994 într-un orfelinat din Bucureşti, când avea în spate o carieră de actor cvasianonim în teatru, film şi televiziune.

    Duda este fiul unor medici din Iaşi, numele său apare într-un registru al Securității ca și persoane de sprijin al organelor de securitate. În 1996 Duda se căsătoreşte cu Margareta fiica cea mare a Regelui Mihai. Timp de câtiva ani stă în anonimat după care Duda preia de facto conducerea Casei Regale. Potrivit junaliștilor de la adevarul.ro începând din 1997 Radu Duda îl însoţeşte pe Regele Mihai în vizitele pe care acesta le face în mai multe ţări europene pentru susţinerea integrării României în NATO şi în Uniunea Europeană.

    La 1 ianuarie 1999 este înnobilat, numele său legal devenind Radu Hohenzollern Veringen Duda. Odată cu această ocazie renunţă definitiv la cariera de actor şi anunţă că se va dedica noii sale posturi. În 2002 Duda se înscrie la Colegiul Naţional de Apărare și devine ofiţer al Armatei Române, avansând, în numai câţiva ani, până la gradul de colonel apoi obţine și titlul de doctor în ştiinţe militare. În continuare urmează cursuri de securitate internaţională în Germania şi în Statele Unite, scrie peste 15 cărţi despre Casa Regală şi îşi oferă cu generozitate patronajul, de la Federaţia Română de Karate până la colecţia „Cărţile Copilăriei". [... ... ...]

    http://www.b1.ro/stiri/eveniment/dosar-de-politician-dupa-indepartarea-printului-nicolae-din-casa-regala-ginerele-radu-duda-si-mihnea-constantinescu-au-ramas-cei-mai-influenti-consilieri-ai-regelui-mihai-video-121126.html

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce avere va moșteni principele Nicolae după decizia radicală a Regelui Mihai.
    -----------------
    Chiar dacă a fost exclus la 1 august de la succesiunea la coroană și i-a fost retras titlul de "Principe al României" și calificativul de "Alteță Regală", nepotul regelui Mihai I al României, Nicolae, va moșteni o parte din averea bunicului său.

    Nicolae, fiul Principesei Elena, poate să se aleagă după decizia radicală a Regelui Mihai cu o bucată importantă din averea acestuia, evaluată la 60 de milioane de euro, sau de mama sa, Principesa Elena, scrie romaniatv.net.

    Regele Mihai deţine patru castele, 20.000 de hectare de pădure, mai multe proprietăţi în Capitală şi la munte.

    În palatele deținute de familia regală, însă, Nicolae poate merge în continuare doar la invitaţia rudelor sale.

    Principele Nicolae a pierdut și locul de onoare în familia regală, statutul de VIP, biroul şi echipa de la Palatul Elisabeta. Nu mai poate să beneficieze de maşină şi şofer, iar apartamentul închiriat în Capitală va trebui să îl întrețină din surse proprii.

    - See more at: http://www.dcnews.ro/ce-avere-va-mo-teni-principele-nicolae-dupa-decizia-radicala-a-regelui-mihai_482195.html#sthash.OKXjflqP.dpuf

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Batalia pentru 'ciolanul' asa zisei 'case regale' in plina desfasurare!
      Trai neneaca, pe averea fostului 'popor' roman!
      Buey, ce fericiti 'e' astia!

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri