Google Translate

luni, 31 august 2015

Surprinzătoare sunt căile politicii ! Interesant! Am citit, va informez! UPGRADE. O altfel... de politica! Felicitari, domnului Dorin Chirtoaca, Primarul Chisinaului! Casa de piatra!

Scena noastră politică se zgâlțâie. Cel puțin pe latura social-democrată (puternic infestată cu liberalism !).

Tot ce ține de Victor Ponta se diminuează, se sufocă, dispare. Într-o tăcere asurzitoare au înțepenit „amazoanele haremului Ponta”. Nu mai auzi de Firea, de Rovana cu al său limbaj de plumb, nu mai apare nici o zână „pontistă” la atac. Pesediștii de la guvernare își caută cu disperare cuvintele. Cele pașnice. Amantul Teodorovici nu mai are tonul agresiv. Este plin de bunăvoință. Cum să nu pună el la dispoziția partidului și opoziției datele necesare evaluării economiei românești ?! Nici că se poate așa ceva. Imediat, mintenaș, acuș-acuș.

Capul răutăților este Liviu Dragnea. Nu poate fi altcineva. Auzi la el:

S-a văzut la Codul fiscal că am putut lucra împreună. (...) Vom lucra împreună şi la legea salarizării, vom lucra împreună şi la buget şi la votul prin corespondenţă şi la multe alte chestiuni importante. O pace politică în România nu poate să genereze decât dezvoltare. Un război permanent politic sau hărţuială de dragul hărţuielii nu ne dă speranţa că chiar putem realiza o dezvoltare serioasă şi stabilă”.

„România are nevoie de realizarea unui plan de dezvoltare pe următorii 20-30 de ani, iar pentru acest lucru este nevoie de o creştere economică susţinută de peste 7%, obiectiv ce nu poate fi realizat decât în cazul în care puterea şi opoziţia conlucrează”.

„Ideea unui armistiţiu pe termen lung între forţele politice şi cu implicarea serioasă a preşedintelui României este o idee care vine şi este necesară pentru a realiza în comun un proiect de ţară”.

Malițios, trag o concluzie: Liviu Dragnea vrea să reînvie conceptele USL din perioada de glorie, înainte de tulburarea la cap a grupării condusă de Ilie Sârbu (grupare care a ajuns la capătul drumului - chiar în afara PSD). Când aceleași idei erau promovate în discursuri strălucite de Crin Antonescu.

Tot malițios afirm că Liviu Dragnea își caută o ancoră în Președintele Iohannis. PSD nu se predă adversarului politic, PNL, PSD lucrează în favoarea națiunii sub coordonarea Președintelui Iohannis. PSD este social-democrat și îi prezintă Președintelui țării opțiunea social-democrată asupra proiectelor acestuia, soluția ce urmează a fi acceptată fiind un consens cu PNL. La recomandarea Președintelui Iohannis, normal. Și uite așa ajunge Dragnea să devină salvatorul PSD. Nu este rău. Decât să îi ia locul cine știe ce sectă politică, mai bine cu PSD.

Cât privește sectele politice, eronat recunoscute de lege ca partide, acestea își vor găsi obștescul sfârșit. Cu două partide mari care cad de acord asupra legilor fundamentale și care rămân în stare de luptă doar pe „găinării politice”, viața politică românească va trece într-o nouă etapă.

Dacă Dragnea își lămurește partidul să adopte această politică, atunci putem spune fără nici o greșeală: Adio Ponta ! Adio Băsescu ! Adio Tăriceanu ! Adio Macovei ! Adio generale Oprea !
Adio !

9 comentarii:

  1. Doamne feri !
    Ioi !
    Cum adica "Adio Ponta ! Adio Băsescu ! Adio Tăriceanu ! Adio Macovei ! Adio generale Oprea !
    Adio !"?

    I-a strans pe toti ? I-a deportat, ori ce ?

    Buei Ilie, da tu ce draq pazesti acolea ?

    Ura, traeasca conducerea si cel mai tare vice, de la dr.P. Groza, incoace !

    RăspundețiȘtergere
  2. Pese: iar faptul ca mai toti astia de colcaie prin troaca asta politica sunt niste penali, nu mai produce nimanui o stare emoteonala de surprindere, de mult ! Asa de tare s-a obisnuit romanul ca sa fie pastorit numai de penali !
    Pai nu ? E Ilie de la scularie penal ? E ! Si, pentru ca este un penal de frunte, va hi prepus la Curtea de Conturi ! Deci nu asea, oriunde.
    E si ginerica penal ? O -ho- hooooo, nici nu mai obosesc sa descriu.
    E si nasul Gabutzu ? Pfoaiii ! Da keoru ? Nici nu mai zic.

    Ura, traeasca a 3a potere, libera si independenta !

    RăspundețiȘtergere
  3. La Molti Ani !
    ===================
    1 septembrie - Ziua Informaticienilor Militari

    La 1 septembrie 1963 s-a înfiinţat, prin ordinul Marelui Stat Major, Grupa de Automatizări din Direcţia Generală a Înzestrării - primul organism cu atribuţii de concepţie, coordonare şi înzestrare în domeniul informaticii militare şi automatizării conducerii trupelor.
    ========================

    Specialitate importanta.
    Traeasca tilicarii de la Comunicatii si Informatica !

    RăspundețiȘtergere
  4. Iohannis:
    Este momentul unui consens politic şi social real pentru o Românie creativă, a inovării.
    ----------------------
    Preşedintele Klaus Iohannis spune că "este momentul unui consens politic şi social real" pentru "o Românie a inovării, capabilă să răspundă sustenabil în contextul provocărilor globale" şi că este momentul să fie scoase din sertar documentele strategice din cercetare, în perspectiva bugetului pe 2016.

    Şeful statului a făcut aceste declaraţii la ceremonia de deschidere a Conferinţei Internaţionale "Micro-to Nano-Photonics IV"- ROMOPTO 2015, care are loc la Academia Română.

    În alocuţiune, preşedintele Iohannis a ţinut să precizeze că a ales să participe la acest eveniment pentru a arăta care sunt priorităţile sale, menţionând că priorităţile au rămas aceleaşi, chiar dacă poate pe unii "îi nemulţumeşte lipsa aşa-numitor breaking news-uri şi a unor declaraţii incendiare".

    http://www.mediafax.ro/politic/iohannis-este-momentul-unui-consens-politic-si-social-real-pentru-o-romanie-creativa-a-inovarii-14695642

    RăspundețiȘtergere
  5. Buey, tare rau Chizdoaca asta, de la Chisnau !
    zau daca nu m-am saturat, toata ziua, de penalii astia, de pe la noi !
    Bravo buey !
    Stiam ca ai o minte brici si un suflet mare, insa nu si faptul ca esti si cam shugubatz !

    Bravo Dorine, bravo Anisoara ! Sa se-auda-n toata tara !

    Pese: deocamdata, parerea mea, mai stati oleaca acolo la voi, ca inca nu-i timpul de Unirea cia Mari ! S-asa suntem vai de curul nost, asa ca voi ne mai lipsiti !
    Las ca-i bine s-asa, avem noi bolsevicii nostri, nu ne mai trebo si ai vostri !

    Tonu'la cantec:

    Stefan, Stefan, doooomn cel mare,
    Seaaaaman pe lumeeee, nu are !

    Pluton...re-pe-TA !

    RăspundețiȘtergere
  6. Rezoltate de exceptie la bocoloreat, zeziunea de toamna !
    Las ca pentru paznici la mol nu va trebo bocoloreat ! Numa sefilor de tura li se cere facoltatea, cu master, iar pentru sefii de obectiv si doctoratul, la Universitatea Nateonala de Aparare, ori de Secu !
    Acolea, unde sef de doctorate e Gabutzu Izmanutzu !
    Asa ca nu-i nicio catastrofa ! Au cu ce se umple sutele de universitati, care se bat pe veata si pe moarte la scos promotii intregi de someri faliti, viitori capsunari.

    Ura, traeasca conducerea !
    Jos oamenii rai la suflet !

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri