Google Translate

sâmbătă, 5 septembrie 2015

Criza imigrantilor... la ora intrebarilor! «Quo vadis, Domine ?» "Quo vadis, UE ?"


Principalele intrebari din spatele crizei imigrantilor.

Arhitectii Uniunii Europene au stabilit cu decenii in urma sa creeze o alianta fara obstacole nationale in ce priveste deplasarea oamenilor si a produselor muncii acestora.Astfel, nu ar fi fost necesare verificari la vama sau controale ale pasapoartelor, la traversarea granitelor interne, scrie Carol J. Williams, intr-un articol pentru Los Angeles Times, ce abordeaza tema refugiatilor care au luat cu asalt Europa, in ultimele luni.

De asemenea, lipsa taxelor pe bunuri sau a barierelor in calea angajarii ar fi trebuit sa ajute competitia, randamentul si inovatia.

Imigrantii au blocat gara din Budapesta

Centrul de putere economic care era menit sa apara astfel ar fi trebuit sa imparta bunastarea cu cei mai putin norocosi, vazand in situatia proasta a refugiatilor si a celor care cauta azil o obligatie morala de a le atenua conditia.

Insa planul pentru o Europa fara granite a aparut in urma cu 30 de ani, inainte ca terorismul la scara mondiala sa devina un pericol prezent tot timpul, iar razboaiele civile din Africa si din Orientul Mijlociu sa stimuleze migratia de proportii istorice.

Criza imigrantilor: Tensiuni intre tarile UE - cearta pe impartirea refugiatilor

Pe un continent ghidat acum mai mult de ingrijorarile privind siguranta decat de altruism, viabilitatea granitelor deschise este pusa sub semnul intrebarii deopotriva de lideri si de cetatenii Europei.

Si atitudinile diferite fata de imigranti in randul celor 28 de state UE provoaca discordie sociala si zguduie credinta in unele dintre angajamentele fundamentale ale Uniunii.

In continuare, sursa citata prezinta o imagine a cauzei crizei imigantilor din Europa, sub forma a cinci intrebari.

De ce a crescut asa de dramatic numarul refugiatilor, in ultimii cativa ani?

Numarul celor care au fugit de razboi si de persecutie este cel mai ridicat de la Al Doilea Razboi Mondial incoace, a transmis la sfarsitul anului 2014 Biroul Inaltului Comisar pentru Refugiati al ONU.

Mai mult de 60 de milioane de oameni au fost stramutati de conflictele din Siria, Afganistan, Irak, Libia, Yemen, Ucraina si din alte locuri ale lumii, si este de asteptat ca violenta sa-i faca pe alte sute de mii de imigranti sa caute azil anul acesta si anul viitor.

Drama imigrantilor: O fotografie care sa reduca lumea la tacere

Refugiatii care au fugit de razboiul civil din Siria constituie cea mai mare parte a celor stramutati, iar impreuna cu afganii si somalezii reprezinta mai mult de jumatate din noii refugiati inregistrati doar anul trecut.

Unde cauta refugiu cei mai multi dintre cei care fug de conflict?

Turcia vecina, Libanul si Iordania erau principalele state care primeau sirieni, pana in aceasta primavara, cand temperaturile ridicate si apele calme au ademenit mii de refugiati in fiecare zi pe Marea Mediterana, in barci supraaglomerate care se indreptau astfel catre promisiunea unei stabilitati si a unei vieti mai bune in Europa.

Peste 500.000 dintre acestia au ajuns pe teritoriul UE in acest an, cea mai mare parte a lor prin tarile sudice, impovarate astfel de numarul mare de refugiati.

Zecile de mii de imigranti ar putea salva cel putin o tara din Europa

Potrivit ONU, mai mult de 2.600 de imigranti au murit de la inceputul primaverii, in timpul calatoriei periculoase, multi dintre ei inecandu-se cand vasele nesigure s-au scufundat. Altii s-au sufocat in containere ale vaselor.

Ce se intampla cu imigrantii cand ajung in Europa?

Cele mai multe tari UE fac parte din spatiul Schengen, teritoriul care nu are granite, in care traiesc 400 de milioane de oameni si care a luat fiinta in anul 1985, adoptand numele satului luxemburghez in care a fost semnat tratatul, aflat la granita cu Franta si Germania.

Tratatul Schengen a fost completat in anul 1990 de regulile de la Dublin, care prevad ca cei care sunt in cautare de azil trebuie sa se inregistreze in tara prin care ajung pentru prima oara in spatiul Schengen si sunt apoi liberi sa calatoreasca prin acest teritoriu.

Macedonia, tara care a decis sa-i ajute, nu sa-i goneasca pe imigranti: Niciun refugiat nu e lasat in urma

Cu toate acestea, tarile aliantei europene nu au convenit niciodata ce conflicte straine ii indreptatesc pe refugiati sa ceara azil in UE. Nici nu a fost dezvoltata o politica comuna privind conditiile care ar trebui create pentru cei care au cerut refugiu. Acest lucru a dus la actuala situatie a imigrantilor din Europa.

Multi dintre cei care sosesc in Grecia si Italia refuza sa-si depuna cererile pentru azil in tari care ii baga pe nou-sositi in tabere murdare si le ofera perspective limitate privind permisiunea de a se instala si de a gasi de munca.

In schimb, incearca sa ajunga in Germania, Austria sau Scandinavia, unde refugiatii de razboi sunt bine ingrijiti.

Care tari sunt cele mai sensibile la situatia imigrantilor?

Germania, cel mai mare si mai instarit stat european, este liderul in ce priveste primirea imigrantilor care vin din Siria si din alte locuri periculoase. Aproape 550.000 de refugiati au ajuns in centrele de primire in acest an, iar 800.000 sunt asteptati pana la sfarsitul anului.

Statele membre UE care au fost mai putin ospitaliere, precum Ungaria si Cehia, au criticat-o pe Angela Merkel, pentru ca a stimulat criza refugiatilor care au inundat continentul oferindu-le acestora beneficii pe care putine state si le pot permite.

In schimb, cancelarul le-a raspuns criticilor sai, marti, spunand ca usa deschisa a Germaniei nu ar trebui sa reprezinte "nicio surpriza, data fiind situatia din Siria" si ca ar trebui sa fie imitata de toate tarile UE.

Fotografia zilei: Gardul ridicat in fata imigrantilor

De asemenea, in timp ce Germania a primit cel mai mare numar de imigranti, Suedia a primit la randul sau cel mai mare procent din populatia tarii - 230.000 de oameni, adica 2 la suta din totalul locuitorilor.

Cum afecteaza afluxul de refugiati coeziunea Uniunii Europene?

Principiile fondatoare ale aliantei definesc azilul ca un drept fundamental al celor care se confrunta cu pericolele conflictelor armate sau ale opresiunii. Insa statele UE care se lupta cu somajul ridicat si cu recesiunea nu sunt dispuse sa-si adauge la poverile lor refugiatii saraci. Ungaria, spre exemplu, a construit gardul de sarma ghimpata pentru a-i tine cat mai departe de teritoriul tarii.

Suntem dispusi sa-i primim pe refugiati cu bratele deschise? Sondaj Ziare.com

Criza a starnit dezbatere despre intelepciunea miscarii prin tarile europene, intr-o perioada in care extremistii tintesc civilizatia occidentala. Insa frictiunile interne din UE provin mai mult din inegalitatile economice ale statelor membre. Spre exemplu, Spania, unde somajul in randul adultilor este de 25 la suta, a respins in principiu propunerile pentru o cota obligatorie de refugiati, acceptand cel mai mic numar raportat la populatia sa - doar 45 de imigranti la 100.000 de locuitori.


Sursa:

http://www.ziare.com/invazie-imigranti/europa/principalele-intrebari-din-spatele-crizei-imigrantilor-1380799?
-----------------------------------------------------------------------------------

 ------------------------------------------------------------------------------------------

14 comentarii:

  1. Rutele IMIGRANŢILOR care ajung în Spaţiul Schengen trec şi prin ROMÂNIA. Care este rolul românilor în reţeaua de traficanţi. Unde sunt ascunşi refugiaţii, când ajung în ţara noastră| EXCLUSIV.
    ------------------------------
    Grupuri de crimă organizată trafichează migranții proveniți din zone de conflict, precum Afganistan, Irak sau Siria. Un refugiat sirian plătește chiar și până la 50.000 de euro pentru a ajunge în Germania. Două din rutele folosite trec prin România.

    Grupările internaționale de crimă organizată au pus la cale o afacere din care se câștigă bani ușor. O anchetă fără precedent a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), finalizată ieri, dezvăluie cu date și cifre o realitate cruntă: cazurile de trafic de migranți apărute odată cu criza refugiaților proveniți din Afganistan, Irak sau Siria. România a devenit o țară de tranzit. Familii întregi își vând averea pe nimic și se duc în Turcia, de unde încearcă să intre în țările din spațiul Schengen.

    În momentul de față nu se cunoaște dacă printre refugiați sunt infiltrați inși cu simpatii ISIS, dar autoritățile române au constatat dezvoltarea unei rețele de traficanți care fac bani din introducerea a mii de sirieni în țări din spațiul Schengen.

    În acest caz, procurorii au colaborat cu Serviciul de Informații Român (SRI) și cu serviciile secrete din Germania. Astfel, Badel Alias, zis „Feder” sau „Khider”, cetăţean german de origine irakiană, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în stare de arest preventiv, sub acuzația că a coordonat traficarea mai multor grupuri de migranți sirieni, în scopul trecerii frauduloase a frontierei din Bulgaria în România, pentru a ajunge în Ungaria. [... ... ...]

    sursa http://www.evz.ro/sri-si-serviciile-secrete-germane-au-descoperit-trei-rute-prin-care-sunt-adusi-refugiatii-sirieni-in-spatiul-schengen-exclusiv-print.html#ziarecom

    RăspundețiȘtergere
  2. REFUGIATII.

    E vorba de 7.000 de persoane pentru care România își ia obligația să le asigure integrarea în viața social-politică și economică din țara noastră.

    7.000 de persoane, cărora li se vor adăuga și membrii familiilor din Orientul Apropiat, familii numeroase, pentru care România va trebui să garanteze:
    Masă, casă, serviciu, asigurări de sănătate, condiții culturale specifice, condiții privind practicarea religiei lor, școlarizarea copiilor, adaptarea la viața europeană.

    Dincolo de efortul însemnat în plan economic, România se va confrunta cu o provocare pentru care nu e pregătită de loc.
    Refugiații, așa cum se vede din comportamentul de pînă acum, consideră că li se cuvine un tratament aparte, mult mai bun chiar decît al cetățenilor țărilor respective.
    Ei nu amintesc prin nimic de refugiatul clasic, cel rămas fără nimic, disperat să ajungă undeva unde să aibă un loc în care să-și pună capul.

    Sunt agresivi, forțează cordoanele de polițiști, se pricep mai ceva ca specialiștii la manipularea presei, lasă impresia că n-au plecat în bejenie, ci într-o excursie pentru care au plătit bine și, în consecință, fac scandal dacă standardele oferite pe parcurs nu sunt la înălțimea banilor dați.

    http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-simbata-5-septembrie-2015/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma doare la basketi de refugiatii astia si de "drama" lor !
      Decat sa imputa toata mUEa cu duhoarea lor de camila, mai bine ar pune mana pe ciomag, acolea la ei akeas, si si-ar rezolva problemele cu barbarii aia de criminali ai lor, care cica in numele nush carei religii adevarate dezcapatzaneaza tot ce prind !
      Sa vedeti voi de nu si-or da nemtii cu tesla-n coaie cand or incepe sa se confrunte cu problemele si pretentiile acestor putori de putori.

      Ștergere
  3. Mda!....marul otravit cu "umanismul" asta
    O sa vedem si reversul medaliei cat de curand.O sa ne usture curul si pe noi.La asemenea conditii la anul vor fi "ca lacustele" cu milioanele
    DC

    RăspundețiȘtergere
  4. Culmea parșivității – SUA refuză imigranții:
    „Europa să se descurce singură!”
    --------------------------------
    Cu toate că SUA are o responsabilitate uriașă în destabilizarea lumii islamice (cu consecințele pe care le vedem acum), în spiritul unei parșivități care nu mă miră și nu îi miră pe mulți, reprezentanții ei declară că invazia imigranților din aceste zile este o problemă a europenilor și că aceștia „trebuie să-și rezolve singuri problema”, ne informează http://euractiv.ro

    Faptul că interesele americanilor pentru petrolul irakian sau resursele afgane au pus aceste țări pe butuci, iar prin”primăvara arabă” americanii și aliații lor europeni au distrus cu viclenie alte țări pentru aceleași motivații – resursele lor și dorința de a-și impune guvernele marionetă – nu pare să fie suficient pentru a-l determina pe Unchiul Sam să își asume consecințele acestor politici de dominație mondială. În spiritul stăpânului care își pune servitorii să-i scoată castanele din foc cu propria mână, americanii spun pas la preluarea unei părți din imigranți în timp ce ciumpalacii fără coloană vertebrală care conduc Europa, vor să oblige toate țările europene să își împartă costurile și imigranții deși majoritatea țărilor europene nu se înfruptă din petrolul arab și nici nu au reprezentanți în guvernele marionetă din unele țări arabe. Dar asta e în logica stăpânului: ce e bun ia doar el, ce e rău, se împarte la toți…

    Totuși, Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a precizat că SUA vor oferi Europei sfaturi și consiliere… :)))))))))))))))))), ne spune http://www.faz.net/

    sursa http://www.cunoastelumea.ro/culmea-parsivitatii-sua-refuza-imigrantii-europa-sa-se-descurce-singura/

    RăspundețiȘtergere
  5. http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/EXODUL/FOTO+VIDEO+Primele+autocare+cu+imigranti+plecati+din+Budapesta+a

    DC
    si e doar inceputul.Cand se va "revarsa paharul" si vor ajunge si in orasele voastre cu miile, o sa mai aveti curajul sa iesiti din case? Intreb si eu

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie cel putin mi se pare ca haidamacii aia de refugiati bine hraniti si cu cefe groase numai "refugiati" nu sunt.Aaaaa ca pentru decor apar si muieri cu un plod agatat de fuste si cu unul in mana.....asta-i un scenariu bine stiut......kk-ma-s pe el de digi 24 al amerlocilor
    DC
    Ia vedeti si voi scene din al doilea WW ca sa va aduceti aminte cum trebo sa arate un refugiat autentic

    RăspundețiȘtergere
  7. Las ca pleaca batalioanele noastre, sa faca ODM p-acolea, in numele democratiei mondeale si a apararii drepturilor omulu ! Prin rotatie, cate 6 luni de lupta crancena, dupe care, la instaurarea deplina a ODM, refogiatii se vor refogia inapoi in pustiurile lor !
    Numa sa nu se razgandeasca araboii pana atuncea si s-o puna de frun jihad p-aciulea !

    Alah Akhbar ! Salam Aleicum je siui Ciarli !

    RăspundețiȘtergere
  8. Iauzi,ia!!

    "Unii ar putea spune ca acest aflux de imigranti din Orientul Mijlociu face parte din procesul pasnic de cucerire a Europei care a inceput cu mai mult timp in urma. Personal nu stiu cat de intelept e ca Europa sa primeasca milioane de refugiati de religie islamica tocmai in epoca luptei contra terorismului islamist. Ideologii islamisti amenintau Europa Inca din ani '70:
    „Nu e departe acea zi, când milioane de oameni vor părăsi emisfera de sud şi se vor muta în cea de nord. Ei vor veni la voi nu ca prieteni, ci ca cuceritori. Arma lor vor fi copiii. Uterul femeilor noastre este arma victoriei noastre” (Declaraţie la ONU în 1974 a lui Houari Boumediene, fost preşedinte al Algeriei)."
    Vazand ce se intampla, e cam greu sa nu-ti pui unele semne de intrebare."

    DC
    se vede ca bulangii nu ai invatat nimic din experienta frantei cu marocanii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma doare la sfincter !
      Pe noi n-a reosit nimenea sa ne cotropaeasca, de-a lungul istoriei ! Doar de la imperiul roman ce ne-am furat-o nitel, ceva-ceva si de pe la popoarili migratoari (nu mult, ci cateva sute de ani), oleaca de pashalac, oleaca de bozgorime, de ne-or pus matele in prepeleci, la Ip, Traznea si Moisei, oleaca de colhoz...insa, sa ne cotropeasca de tot, nevar !

      Cand or da nas in nas cu hoardele noastre de tigani, sa vezi cum se tireaza areboii d-aciulea !

      Ștergere
  9. repet declaratia pentru talambi:

    „Nu e departe acea zi, când milioane de oameni vor părăsi emisfera de sud şi se vor muta în cea de nord. Ei vor veni la voi nu ca prieteni, ci ca cuceritori. Arma lor vor fi copiii. Uterul femeilor noastre este arma victoriei noastre” (Declaraţie la ONU în 1974 a lui Houari Boumediene, fost preşedinte al Algeriei)."

    DC

    RăspundețiȘtergere
  10. cand am zis "talambi" m-am referit doar la unele persoane NU la PMT. cine citeste poate intelege cu totul altceva
    @admin
    Daca apar postarile altfel decat au fost scrise in ordine cronologica iese un fel de pielea p**ii
    si nimeni nu mai stie cui a scris /de ce /sau pentru ce
    DC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Postarile apar STRICT in ordinea cronologica a 'scrierii' acestora!
      Este DEMONSTRAT si de 'data/ora' din dreapta 'autorului' comentariului!
      Asa ca... NIMENI nu le amesteca!
      Nu conteaza 'ora' publicarii!

      Ștergere
  11. Buna dimineata!!(ca am fost insomniac)

    Ai dreptate admin,dar eu scriam...pmt-ul scrisese dar nu aparuse postarea(si nu aveam de unde sti ce a scris) dupa care au aparut postarile...siii daca se supara si mi-o "trage"?:):)
    DC
    PS las' asa! ca-i bine asa ...."cum a cazut"
    O zi racoroasa va doresc "tutulor"

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri