Google Translate

duminică, 27 septembrie 2015

Daniel Savu, singurul candidat inscris oficial in cursa pentru sefia PSD. Succes, domnule senator Daniel Savu!



Senatorul de Prahova Daniel Savu, primul candidat inscris in cursa pentru presedintia PSD si singurul care nu s-a retras pana acum, este fost ofiter de contraspionaj, om de stanga veritabil, intrat in politica in 1999, direct in PSD.
Intr-o emisiune difuzata sambata seara la postul B1 TV, Daniel Savu a prezentat detalii inedite din cariera sa profesionala. El a dezvaluit ca a absolvit in anii '90 facultatea de aeronave "cu 10", iar dupa cativa ani in care a lucrat in domeniu s-a decis sa intre in SRI, imediat dupa Revolutie, cand serviciul lansase o campanie de recrutare.




"Nu aveau oameni (...) Cornel Paltanea (fost sef SRI Prahova - n.red.) m-a ascultat atunci, mi-a spus: 'Esti bun de contraspionaj' (...) Se facea o pregatire de un an, un fel de postuniversitar, ca sa devii ofiter cu acte in regula (...) Am spus: 'Daca ies sef de promotie raman, inseamna ca am o vocatie ascunsa'", a povestit Daniel Savu, precizand ca a iesit, intr-adevar, sef de promotie.

De plecat din SRI a plecat prin demisie, dupa o activitate foarte buna. "Actiuni ale mele de contraspionaj se predau acum la Academia Nationala de Informatii", a precizat el, dand de inteles insa ca a fost nemultumit pentru ca, desi era "foarte performant", "unii, pe actiunile mele, luau stele, grade, tot, si ziceau 'Tu sa stai acolo!'".

Intrebat de ce a intrat in politica, Daniel Savu a raspuns: "Din dorinta de a schimba ceva".

De ce a ales PSD?

"Am facut o analiza, m-am gandit care formatiune mi se potriveste mai mult si, ca om, eu aveam conceptii de stanga, eu sunt un tipic politician de stanga. Cred in bunastarea tuturor, in statul mare si puternic, nu mic si slab (...) Am trait intotdeauna ca un om de stanga, destul de modest, sunt de 15 ani in politica si n-am facut avere. Sunt senator din 2007", a explicat el.

Ca si alti parlamentari, Daniel Savu e nemultumit de castigul primit ca senator spunand ca este "foarte la limita".

Sistemul creat de Traian Basescu

Fostul ofiter de contraspionaj este convins ca Traian Basescu a fost "ultimul lider charismatic al Romaniei" si "un adversar de mare calibru pentru oricine", asta si pentru ca "a creat un sistem", format din "oameni in pozitii cheie", nu din institutii.

El spune ca "sistemul" era condus de altcineva, nu de fostul presedinte, care nu dadea el singur telefoane pentru a dirija lucrurile.

Intrebat cine conducea "sistemul", Daniel Savu a raspuns "in capul meu e clar cine este (...) are un nume, ii las placerea lui Victor Ponta sa il spuna".

Daniel Savu a sustinut ca din respectivul sistem faceau parte "oameni din institutiile de forta, din servicii", si chiar din "justitie".

"DNA facea parte din sistem (...) A fost un sistem pe care l-am vazut cu totii, l-am trait cu totii", a sustinut senatorul PSD, adaugand ca el nu se teme de acest sistem.

In ceea ce priveste acuzatiile aduse de Traian Basescu lui Victor Ponta in legatura cu faptul ca ar fi fost ofiter acoperit al SIE in timp ce era si magistrat, lucru interzis de lege, Daniel Savu, care este si membru al Comisiei de control SRI, a negat. "Nu, nu cred treaba asta", a spus el.

Victor Ponta, victima a Justitiei?

Procesul in care Victor Ponta a fost trimis in judecata i se pare lui Daniel Savu "usor fortat", fiindca se refera la fapte de acum zece ani.

"Parca prea e cusut cu ata alba (...) Procurorului cum i-o fi venit ideea? Cred ca i-a pus cineva un dosar in brate", a sustinut el. Intrebat cine, a reamintit ca dosarul e facut de DNA

"Victor Ponta trebuie sa ramana premier, pentru ca nu trebuie sa schimbi premierul cu procurorii", a explicat Savu.

Intrebat daca DNA face abuzuri, Daniel Savu a replicat razand: "Noi am zis dreptate pana la capat si dreptatea pana la capat e ca i-au luat pe cei de la PSD, pe Roberta Anastase n-o intreaba nimeni de nimic; a zis Gabriel Sandu 'i-am dat 400 de mii cash' si n-a chemat-o nimeni (la DNA - n.red.) ".

Senatorul spune ca multi pesedisti au sentimentul ca lui Victor Ponta i se face o nedreptate de catre DNA, si la fel cred si aliatii, Tariceanu si Oprea.

In context, senatorul PSD l-a acuzat pe presedintele Klaus Iohannis ca este "adversarul stangii", pentru ca vrea "guvernul lui" de dreapta si pune presiune pe Victor Ponta, cerandu-i mereu demisia. Totodata, el a comentat amuzat motiunea de cenzura a PNL, spunand ca PNL "nu vrea la guvernare", pentru ca rateaza unica sansa in aceasta sesiune depunand motiunea acum.

De ce candideaza impotriva lui Dragnea?

Intrebat de ce s-a inscris in cursa pentru presedintia PSD, Daniel Savu a precizat mai intai ca "de dragul democratiei interne de partid e bine sa fie mai multi candidati".

In plus, el l-a criticat pe Liviu Dragnea, spunand ca "a vazut niste derapaje dupa ce nu a mai fost presedinte Victor Ponta", in sensul ca "au fost lideri care doreau sa candideze si li s-a blocat candidatura", un exemplu fiind Ion Vasile, de la PSD Buzau.

In cadrul emisiunii, Daniel Savu a anuntat ca e hotarat sa candideze si la Primaria Ploiesti, pentru "a duce la bun sfarsit un experiment din 2008", cand a candidat pentru prima oara, dar a pierdut in turul doi, acela fiind "anul de maxim tupeu al PDL, care a rupt tot".

Intrebat care este proiectul sau, el spune ca isi doreste "transparenta totala la primarie", adica sa se puna pe site toate cheltuielile, toate contractele, fara clauze de confidentialitate.

Intrebat ce crede despre Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, Daniel Savu a afirmat ca "in momentul de fata experienta lui nu mai ajuta foarte mult PSD, pentru ca viata e foarte dinamica, s-au schimbat datele, s-a terminat cu politica de catering electoral".

Sursa: http://www.ziare.com/liviu-dragnea/psd/cine-e-daniel-savu-singurul-candidat-inscris-oficial-in-cursa-pentru-sefia-psd-1384415
-------------------------------
-------------------------------------------------------------------------

6 comentarii:

  1. Hopaaa...
    Liviu Dragnea si-a lansat AZI, duminica, candidatura la sefia PSD... !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ha, ha, ha...
    "Femeile vor purta val, cei care beau alcool vor fi biciuiti".
    Avertismentul unui luptator al Statului Islamic pentru Europa.
    -----------------------------------
    http://stirileprotv.ro/stiri/international/femeile-vor-purta-val-cei-care-beau-alcool-vor-fi-biciuiti-avertismentul-unui-luptator-al-statului-islamic-pentru-europa.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Predoiu îi îndeamnă pe bucureșteni să participe marți
    la mitingul PNL contra guvernului PSD și a lui Victor Ponta!
    __________________

    Aloo, pdl-aci nenorociti!
    Daca aveti 'cojones' demonstrati-o pe cai legale, democratic care 'va sa zica',nu cu batele strazii!

    RăspundețiȘtergere
  4. Liviu Dragnea, Șerban Nicolae și Daniel Savu și-au depus candidaturile pentru șefia PSD.
    -------------------
    Liviu Dragnea, Șerban Nicolae și Daniel Savu și-au depus candidaturile pentru funcția de președinte al PSD, a anunțat marți președintele Comisiei Electorale Centrale a partidului, Florin Iordache.

    "Am primit la Comisia Electorală Centrală a PSD cele trei candidaturi — este vorba de cea a domnului Liviu Dragnea, Șerban Nicolae și Daniel Savu. Până la ora 17,00, vom analiza cele trei candidaturi în ideea de a respecta ce s-a hotărât la CExN, adică declarație pe propria răspundere, recomandare din partea organizației județene și minim patru recomandări din partea altor organizații județene, și vom finaliza în cursul zilei de astăzi (n.r. — marți) această analiză, iar mâine (n.r. — miercuri), în Comitetul Executiv, de la ora 16,00, vom prezenta acest raport, urmând ca în acest Comitet Executiv să se valideze candidatura pentru alegerile interne din data de 11 octombrie", a spus Iordache, la Palatul Parlamentului.

    El a precizat că regulamentul prevede ca o organizație județeană să dea numai o singură recomandare unei singure persoane, dar că, în ședința CExN de miercuri, este posibil să se accepte o derogare de la aceste reguli dacă va fi necesar.

    AGERPRES/(A — autor: Dana Piciu, editor: Georgiana Tănăsescu)

    RăspundețiȘtergere
  5. Liviu Dragnea, rămas singur în cursa pentru şefia PSD.
    ===============
    Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, miercuri, să valideze candidatura lui Liviu Dragnea la şefia partidului, fiind singurul candidat cu dosar complet, în timp ce candidaturile lui Daniel Savu şi Şerban Nicolae au fost respinse, dosarele fiind incomplete, potrivit unor surse social-democrate, citate de Mediafax.

    Astfel, Liviu Dragnea devine unicul candidat la şefia PSD, cu dosar complet, ce include susţinere din partea propriei organizaţii, plus a altor patru filiale.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri