Google Translate

joi, 17 septembrie 2015

Inalta Poarta, va decide! Klaus Iohannis, dupa sedinta CSAT: "Este posibil ca Uniunea Europeana sa ne oblige sa primim mai multi refugiati"


Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a luat in discutie, in sedinta de joi, mai multe teme, printre care strategiile de aparare si siguranta publica si eventuale masuri pentru gestionarea situatiei create de imigrantii ajunsi in Europa.

 
Sinteza declaratiilor presedintelui Klaus Iohannis:

- Au fost pe ordinea de zi materiale legate de prezenta romaneasca in cadrul NATO. Si aici toata lumea a fost evident de acord sa participam cum se cuvine la fortele de interventie NATO, la diferitele actiuni care se fac in acest context. Un punct mai aparte s-a referit la participarea Romaniei la fortele de mentinere a pacii sub egida ONU si toata lume a convenit ca ar trebui sa avem o contributie mai mare.

- In fine, tematica cea mai asteptata, cea a migratiei. Am avut informari foarte bune in acest sens. S-a discutat de felul in care Romania se va prezenta la Consiliul JAI de saptamana viitoare, care este pozitia Romaniei. In speta, ministrul de Interne va avea un mandat foarte asemanatoar cu cel de la ultima sedinta JAI, ca Romania este solidara cu statele UE, insa nu este de acord cu cotele obligatorii.

- Insa, noi am vrut sa discutam si ce se intampla si dupa acest Consiliu, pentru ca Parlamentul European a votat o hotrare in acest sens, care, din pacate, contine cote obligatorii. Este posibil ca printr-o procedura care va fi aplicata saptamana viitoare Uniunea Europeana sa ne oblige sa primim mai multi refugiati decat am oferit noi locuri. Este un scenariu pe care noi ni-l dorim. Este un scenariu care nu cred ca ajuta la rezolvarea problemei refugiatilor, dar este un scenariu care cel putin teoretic este posibil. Si am discutat acest context, daca se intampla asa ceva, si atunci este clar ca trebuie sa intreprindem ceva. O posibila solutie ar fi sa folosim fonduri europene pentru extinderea facilitatilor pentru refugiati.

- In fine, in timpul CSAT-ului, pe media a aparut o stire pe care vreau sa o comentez foarte pe scurt, ma refer la trimiterea in judecata a primului ministru in dosarul in care este acuzat de anumite fapte penale. Situatia dupa parerea mea este din ce in ce mai problematica pentru primul-ministru, pentru Guvern si pentru PSD. Dar trebuie sa recunoastem ca imaginea Romaniei are foarte mult de suferit de pe urma acestei situatii. Parerea mea nu s-a schimbat, cea mai simpla solutie ar fi cu sigurantea cea pe care am propus-o si in iunie.
 
Conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, pe ordinea de zi a sedintei conduse de catre presedintele Klaus Iohannis s-au aflat urmatoarele teme:

- planul de implementare a Strategiei Nationale de Aparare a Tarii pentru perioada 2015 - 2019;
- intensificarea fenomenului imigrationist la frontiera Romaniei - masuri privind gestionarea situatiei;
- Carta Alba a Apararii;
- Strategia Nationala de Ordine si Siguranta Publica 2015 - 2020.
In cadrul sedintei vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala.

Sursa:  http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/consiliul-suprem-de-aparare-a-tarii-se-intruneste-astazi-pentru-a-discuta-despre-criza-refugiatilor-declaratii-la-final.html
---------------------------------------------------------

14 comentarii:

  1. ...si despre trimiterea in judecata a unui inculpat chiar nimic? a aparut comunicatul oficial alDNA de vreo 6-7 ore
    bravos natiune!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daaa...l-a trimis DNA in judecata pe ginerele lu BLEAGA...600.000 de euroi furtisag din buget ...nu 50 de lei ca Ponta furati ..daca i-a furat de ..unde ..?? Dela Sova o firma particulara ...
    Idiotilor care sunteti .....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @20:15
      Ponta e ginerele lu' blaga? Na ca nu stiam tocmai chestia asta
      bine ca ne-ai "informat" tovarase.Si nu a furat 50 de lei a furat statul(adica pe noi toti) prin neplata darilor.....tu chiar esti prost cu aia 50 de lei?....desigur!!!
      Nu degeaba esti anonim.Tot asa faci si umbra pamantului.....tot ca anonim tov-ule:):)
      cand justitia se va pronunta o sa spui ca un tembel: E comanda politica basescu e de vina!!! cine dracu va da voie sa votati mai pitecantropilor,ca votati tot de-ampulea ca-n curu' moldovei si-n gorju lu ponta....ca stie el de ce"E prosti da' multi" prostule de la 20:05
      hai ca mi-e scarba de spalati pe creier nu pe cap

      Ștergere
  3. Bei, io ajdebd za-l vad pe Bleaga la vorbidor gu Bazezgu ji za-l vad mangand a la cart la bejiul domnezc. Zberantza nu moare nishiodada! Ori i-o vi puz Bazescu jorisoaca- n bahar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aferim..bey...si io astept cu o mare nerabdare ! sa dea Domnul ......!!

      Ștergere
  4. bine gata am inteles; despre ponta nimic, nimic
    ginerele lu' blaga? ma doare la basketi! un nimeni!....dar prim ministrul unei tari chiar nu inseamna nimic?
    nici nu stiu daca sa las postarea sau sa o sterg dupa cat sunteti de legati la ochi.....da o las sa vad ce mai clampaniti" aiurea in tramvai"
    DC
    PS andrei hrebenciuc (fiul lu' tac'su) anchetat de procurorii din principatul Lichtenstain pentru fraude fiscale din mai 2015.Bineinteles nici asta nu conteaza pentru anonimi cand tatal isi baga fiul la puscarie nu doar in RO ci si aiurea pe continent.Vai de voi!!...anonimi si tinici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Boule ..bland (D.C) faptele de care este acuzat sunt de acum ...8 ani ..cand nici nu visa ca va ajunge prim ....idiotule ....stai in sant ca doar acolo te simti bine !!!

      Ștergere
    2. TINICA GUBULA MARE18 septembrie 2015 la 17:41

      Bei Gorleoane, di ji grezi du ga ejdi mai dijdept? Zie- ti gonvenea gand iz dadeau galivicativul ,,najba" bendru ga n- aveai bazca?! Bei, du ejdi mai devect degat te-au gazit la zbidal.

      Ștergere
    3. La cap nu la controlat nene .....!!!!

      Ștergere
    4. l-a ...scuze ...!!

      Ștergere
  5. PS vizionare placuta la gadea!!:):)

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru cei care nu stiu ...,,Amarasteanul asta de D.C...cu usoare urme de sange in alcol ..un inrait bautor de apa din scoica lu Hudrea si sugator de organ a lui Basau ...a trecut si el la ...NOUL PNL !!!
    Vau de capul tau de idiot ......

    RăspundețiȘtergere
  7. alcol se scrie de fapt "alcool" analfabetule

    RăspundețiȘtergere
  8. Zice S.Ionescu ,seful lu Basau pe linie securistica ...Sa-l faci pe VADIM,DUMNEZEU sa-l odihneasca!,DELATOR cand tu insuti aifost "COLABORATOR MEMBRU DE PARTID"al CI-ULUI DIE,inseamna sa fii o jigodie fara de pereche!Adica tu ii turnai pe toti romanii care iti treceau prin fata.Am tacut zeci de ani pentru prestigiul tarii.AJUNGE!
    Ca sa intelegeti,el,BASESCU,era turnatorul tuturor matrozilor care treceau prin ANVERS si cumparau si ei lantisorul de aur mai ieftin decat putea el.Asta era jale!I In timp ce el,BASESCU,ciordea din curse zeci de mii de dolari din bunkeraj,shipchadlering si altele!Stiu ei toti comandantii cum se chiverniseau pe banii prostilor!
    Cati nebuni mai avem,sa creada ca inca LEPRA ASTA mai e necesara neamului?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri