Google Translate

duminică, 6 septembrie 2015

Sorin Oprescu, retinut de DNA pentru 24 de ore. A fost prins in flagrant cand primea mita. UPDATE. UPDATE. Sorin Oprescu, arestat pentru 30 de zile


Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, retinut de DNA pentru 24 de ore. 
A fost prins in flagrant cand primea mita.

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a fost retinut, sambata noaptea, dupa ce a fost prins in flagrant de ofiteri judiciari si procurori, cand primea mita 25.000 de euro.Intreaga operatiune a fost filmata, informeaza Digi 24.

Procurorii l-au audiat sambata noaptea pe Sorin Oprescu, dupa care au decis retinerea acestuia pentru 24 de ore, dupa care primarul a ajuns in arestul Politiei Capitalei.

Duminica au loc mai multe perchezitii ale procurorilor la Primaria Capitalei, la locuintele din Bucuresti ale primarului, dar si la Administratia cimitirelor si la sediile unor firme care au contracte incheiate cu Primaria Capitalei.

Sorin Oprescu detine mai multe imobile, in Bucuresti si in apropierea Capitalei. Casa din Ciolpani are o suprafata de aproximativ 500 de metri, potrivit B365.ro. Apartamentul din oras este plasat pe strada Popa Savu, in apropiere de Parcul Kiseleff.

Tot duminica, va avea loc o noua audiere a lui Sorin Oprescu la DNA. Cel mai probabil, procurorii vor cere arestarea primarului pentru 30 de zile.

In cazul in care primarul Capitalei va fi arestat pentru 30 de zile, potrivit legii, Consiliul General va numi, prin vot secret, unul dintre viceprimari ca interimar in locul lui Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu lua 10% din valoarea lucrarilor atribuite de Primarie

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 06.09.2015, ora 00.33, pana la data de 07.09.2015, ora 00.33, a lui Sorin Oprescu, primar al municipiului Bucuresti, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat si inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a infiintat in administratia locala din Municipiului Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea Primarului trebuia sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlul de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucuresti.

Astfel, executantul pastra pentru sine intre 30% si 33% din profitul brut, iar diferenta era remisa functionarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului Bucuresti, cu titlul de mita, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru inculpatul Oprescu Sorin Mircea.

Concret, membrii grupului, persoane cu functii de conducere din cadrul a doua institutii publice din subordinea Primarului Municipiului Bucuresti facilitau castigarea contractului, vorbeau cu angajatii din subordine sa accepte documentatia de atribuire, precum si sa aprobe si dispuna efectuarea platii facturilor emise de firmele respective, foarte repede fata de momentul facturarii, totodata solicitand sume de bani pentru persoane cu functii de conducere in aparatul Primarului Municipiului Bucuresti, precum si pentru primar.

Oprescu, denuntat de patru persoane

La data de 05.09.2015, in baza unei intelegeri prealabile cu conducatorul unei institutii publice din subordinea sa si o persoana de incredere a primarului, inculpatul Oprescu Sorin Mircea a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinsi de cei doi de la un numar de patru denuntatori pentru edilul municipiului Bucuresti.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Lui Sorin Oprescu i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, urmand ca acesta sa fie prezentat, la data de 06 septembrie 2015, Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, a comunicat DNA.

In iunie 2015, consilierul lui Oprescu, prins cand lua mita tot 25.000 de euro

In luna iunie a acestui an, consilierul personal Solomon Wigler a fost retinut, dupa ce procurorii DNA i-au organizat un flagrant, fiind prins cand primea mita 25.000 de euro (o transa din mita de 230.000 de euro), se arata intr-un comunicat al DNA.

Solomon Wigler este acuzat de cinci fapte de trafic de influenta. El ar fi primit, din 2012 si pana acum, 204.000 de euro, bani pretinsi pentru a interveni pe langa consilieri ai municipiului Bucuresti si pe langa primarul Capitalei.

Consilierul lui Oprescu a luat 200.000 de euro pentru constructia de supermarketuri

De asemenea, pe 19 decembrie 2014, seful Directiei generale de infrastructura si servicii publice (DGISP) din Primaria Capitalei, Madalin Dumitru, a fost trimis in judecata de DNA, fiind acuzat ca administra firme si ca a primit bani si bunuri pentru a acorda contracte ale municipalitatii.

Printre altele, Dumitru este acuzat ca, in perioada 2009 - 2014, in calitate de director general in cadrul DGISP, presedinte al comisiilor de evaluare si presedinte al comisiei de receptie a lucrarilor, a pretins si primit, de la o societate comerciala, foloase necuvenite de peste 9.200 de lei, constand in efectuarea unor lucrari de reparatii/renovare/instalatii, materialele necesare si obiecte electrocasnice pentru a-si exercita influenta in vederea atribuirii, derularea in bune conditii a contractelor si pentru a aproba decontarea unor lucrari neefectuate.

In aceeasi calitate, Dumitru, prin receptionarea unor lucrari neefectuate la obiectivul "Refacerea si consolidarea structurii de rezistenta a Pasajului denivelat suprateran Baneasa" a creat premisele decontarii de lucrari neefectuate in suma de 372.636 lei fara TVA.

Primar din 2008

Sorin Oprescu, nascut in 1951, este primar al Capitalei din iunie 2008. El a absolvit Facultatea de Medicina Generala Bucuresti, fiind medic specialist chirurg. Membru al PDSR si apoi al PSD, el a fost, din iulie 2006, presedintele PSD Bucuresti, functie din care a demisionat dupa cateva luni, dupa ce a pierdut in fata lui Mircea Geoana competitia pentru functia de presedinte al partidului. In aprilie 2008 a demisionat din PSD pentru a candida ca independent pentru functia de primar general al municipiului Bucuresti, iar din iunie 2008 este primar general al Capitalei.


Sursa:

http://www.ziare.com/sorin-oprescu/primar-general/primarul-capitalei-sorin-oprescu-retinut-pentru-24-de-ore-a-fost-prins-in-flagrant-cand-primea-mita-1381092?
-------------------------------------------------------

Sursa: http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=6654
------------------------------------
Cititi si aici:



Secrete stiute, dar bine pazite. In soapta, despre Primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu

 

   Off-off vai de noi, ferice de ei! Primarul General Sorin Oprescu, a pierdut urma banilor publici, intr-un off-shore din Cipru

 

   Potlogariile Primarului General Sorin Oprescu, se vor a fi ingropate in Parlament. Aflati cine doreste salvarea Doctorului Gazon

--------------------------------------------------------------------------------------------------




Magistrații Tribunalului București au decis duminică arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, acuzat de procurorii DNA de luare de mită.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12 comentarii:

  1. Alt derbedeu national ! Fonfanitul asta, cu apucaturi de shmekeras diliu, a crezut ca-i un fel de Zeus, tatal tutulor zeilor si oamenilor din multivers, confundand Clocaria Generala a Capitalei, cu cabinetul lui medical, de schimbat tampoane cu puroi, unde ii mai dadeau cate unii 10-15 lei shpaga !
    Si-apoi te intrebi de ce Bucurestanul este desfigurat si mutilat total, cu fel de fel de cladiri ciudate si moluri la fiecare km patrat, de ce exista inca sute de strazi desfundate, ca acum 154 de ani, de ce pute de cacat si urina de jeavre, pe care nu doreste nimenea sa le "rezolve", de ce colcaie borataniile prin toate intersectiile, ca sa-ti vanda ace, brice si carice, chiar sub ochii organului, de ce infrastructura e plina de groape, ca Jugoslavia dupe bombardamentul SU ale A, si de ce si de ce, etc ! Pentru ca, derbedei alde astuia, ori alde aluilalt, de-a pierdut flota intreaga in Bermuda, au o durere profunda la basketi de nevoile reale ale cetateanului !

    Insa, in traditia multicincinala a poporului nost, nicio problema ! Urmeaza inca fro 5 la 12 ani de judecati si de stramutari, in libertate-cu interdictia de a nu parasi tara, dupe care se alege cu o condamnare cu suspendare, ori cu executare, de 1 an si 3 luni, colea frumos la Jijilava, cu mancarica buna, cu teve in camera si toate conditiile unui hostel de 2 stele ! Mai o carticica, mai o invoire si, uite asea s-a facut om, el si stra-stramosii lui, in veacul-vecilor !

    AMIN !

    Pese: mai e si ala de-o fo la Sibiu mare primar de belit pula la cal, de te doare mintea cand citesti ce manareli a invartit, in democratia asta originala !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: normal, intr-o tara normala, orice stire ar hi inceput cu "Ciubucarul General al Capitalei a DEMISIONAT" si apoi chestiile cu arestarea, cu incarcerarea ! Insa, la noi, in democratie, n-ai sa vezi ! Daca nu te baga la bulau, te promoveaza la Curtea de Conturi ! Sau, mai grav, ajungi presedinte !
      Asta-i Romania lucrului bine fekut !
      Te doare capul cand citesti cum ierea organizata reteaua si ce mafie e in Clocaria Generala a Capitalei !
      Ce, de M. Beshescu se mai aude ceva ? De curva aia de Plescoi, mai stie cineva, ceva ? Etc si etc !

      Ștergere
    2. Pese: si, atentie, cea mai importanta stire a zilei de azi, 6 sectembre 2015, urmeaza sa se difuzeze exact la 1 pm fix, cand, potrivit agentiilor de presa, o sa ma loati, fara deosebire de varsta si sex, un pic de pix ! Exact la fix !

      Ștergere
  2. pentru pmt(ca nu pot sa zic @)
    da de ce o dai la'ntors si o freci aiurea cu base si werner? cumva atenuezi/divaghezi/deraiezi, vina lu' oprescu ca e pesedizd ca si dvs?? aducand in discutie "potcoave de cai morti"?
    E ca la aia care parcheaza de-a'mpulea: Pai de ce imi dai mie amenda ba! nu vezi cate masini mai sunt pe aici?
    indiferent cate lucruri nashpa se intampla, concluzia e "clara" .....basescu e de vina......io deja m-am plictisit de sistemul asta.Pentru mine base e mort dpdv politic.Si dupa o 100 de ani o sa vorbiti despre cadavrul politic "basescu"? treziti-va oameni buni!!....cu sau "fara furtunase"
    DC

    RăspundețiȘtergere
  3. Fostul șofer al shpagarului general al Capitalei, domnul Shpagarin Oprescu a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.
    Aceleași surse au susținut că este vorba de Stanca Cristian, zis Grenadă, fost angajat în cadrul Primăriei. Stanca ar fi fost reținut pentru mai multe fapte de complicitate la luare și dare de mită, dar și trafic de influență.
    =============================
    Pai nici nu se potea altfel. Doar nu avea cineva impresea ca ombla shpagarul general al capitalei cu seacosea de firfirei, dupe el, de la o statie de metrou la alta, ca sa-i pearda procurorii cu biblia urmele !
    Nu dom'le, tranzactiile iereau facute de soferul asta, zis Pocnitoare, om de incredere, care, daca ar bora din el tot ce stie si ce a facut pentru si cu Shpagarin Oprescu, cre ca s-ar potea turna lesne un film de mahimo actiune, cu sanse reale de premiere la PalmDor.
    Las ca stiti si voi cum e cu soferii astia pe la sefi, de pe tinpurili cand iereati tilicari activi ! N-asa ? Ce barosan mai ierea soferul comandantului de la iesalon, de nici la buna zioa nu-ti raspundea si, n-asa, ei rezolva toate problemele, atat interne din umeu, cat si externe, legate de ciubucarii, nevasta, cuscrii, etc !


    Huooo !
    Traeasca conducerea si vicele !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: primarul care este, tiganoiul de la 5 e in parnaie, unde scrie almanahe, ca sa-i dea drumul mai repede, ala de la 1 e si el ascuns, asta de la Clocaria Generala e si el la zabrele si urmeaza, cat de curand, jeneralul Gontzanu si umflatul ala de Piedone, care s-or apucat sa vopseasca bordurile lu Videanu cu lavabila multicolora !
      Numa unul si unul, alesii astia !

      Ștergere
  4. Pfoaiiii ce mafie in primaria lu Oprescu ! Te doare bila, ce iese la suprafata !
    Se pare ca Omerta a cazut si incep sa se dea in gatzi, unii pe altii !
    Ce Cosa Nostra, bre ! Ce Camora, ce Palermo, ce Don Corleone Cur de Leu Muci Mereu in Gara-Birt Birtolomeu !
    Veniti aciulea, dragi macaronari, sa vedeti organizare, mai ceva ca a Triadelor, la Primaria Nostra, cu un Capi di tuti capi de prima mana, imbarligat in afaceri impreuna cu fel de fel de consilieri, soferi, purtatori de cuvant si alti slujbasi ai statului care, in loc sa-si vada de fisa postului, dadeau tunuri de jde mii de euro !

    Ura, traiasca conducerea.
    Hai liberare !

    RăspundețiȘtergere
  5. Iar la 21 fix, dupe ce ma loati un pic de pics, fug la coibar, ca nu mi-a aprobat OSU sa vizionez filmul !
    Asea ca NB la ZOO+9 si nu uitati ca sa-mi omblati la OO !

    Pace voo.

    RăspundețiȘtergere
  6. B. Mneatza ! Si nu uitati sa serviti ceva, sa va taie greatza !
    Inca un derbedeu la beci, la recoare !
    Auzi dom'le, Shpagarin Oprescu cica n-a loat mita, ci un imprumut !

    Pacat de tara asta, ca-i plina de rahati !
    Pai, este primul om in stat implicat in fel de fel de procese, pentru nush ce manareli imobiliare si alte gainarii ? Pai este !
    Pai este primul ministru implicat in fel de fel de procese pentru complicitate la evaziune si alte gainarii, cu sechestru pus pe bunuri ? Pai este !
    Pai este presedintele partidului de guvernamant cercetat pentru fel de fel de manarii electorale ? Pai este !
    Pai este primul primar al tarii la zdup, pentru shpagaciuni ? Pai este !
    Si tot asa, putem enumera la nesfarsit, cu sefi de la Diicot, Piticot, Anaf Munaf, etc !
    Are dreptate presa cand se refera la reactia celor din afara, cand vine vorba de Romanistan, colonie bananiera sufocata de borfasi politici, incepand de la presedinte, premier, primar al capitalei si pana colea jos, la nivel de sate si catune !
    Asta-i Romania lucrului bine fekut ! Asea ca, me duc si eo sa avortez un lucru bine fekut, colea la cacastor, ca prea ma taie !

    RăspundețiȘtergere
  7. Pese: buey, propuneti-l la Curtea de Conturi, ca tot e in trend cu practica Pesedeului ! Da, da, ar hi buna echipa asta Sarbu-Oprescu ! Si, poate il detasati si pe limbricea ala de Mazare, in interesul serviciului. Schimba garnizoana.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pese: si nu uitati sa tineti cateva locuri libere, pentru Dragnea, Duicu si Co., ca nu se stie

    RăspundețiȘtergere
  9. Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara că, în urma celor întâmplate lui Shpagarin Shutescu, competiția politică pentru Primăria Capitalei se "resetează" total.
    ============================
    Da, da, se reseteaza total !
    Poate, mai intai, se reseteaza total si competitia pentru Jijilava, via Rahova, ca sa vedem cu cine mai ramanem in cursa pentru Clocaria Generala a Capitalei ! Daca mai ramanem cu cineva, ca prea e plina colonia de derbedei !
    Nu de alta, da parca vad ca ne trezim cu fel de fel de candidati penali, alde Beshescu, ori Videanu, ori Sarbu si alti Vanghelioni !
    Si, uite asea, au ajuns pedelicii, la umbra peneleului, sa-si frece mainile de bucuria sperantei revenirii in prim plan politic !

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri