Google Translate

miercuri, 9 septembrie 2015

Veteranii de război nu au fost lăsaţi de către reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe să arboreze drapelul naţional pe clădirea instituţiei! Incredibil! In ce tara ne aflam!?! Ce scrie Constitutia? Unde sunt autoritatile? Ce fac mamaligarii astia???



Oprea cere sancţiuni după ce veteranii n-au putut arbora drapelul pe clădirea Primăriei Sf. Gheorghe

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, solicită prefectului de Covasna să verifice respectarea legii şi să dispună sancţiuni, după ce, marţi, veteranii de război nu au fost lăsaţi de către reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe să arboreze drapelul naţional pe clădirea instituţiei.
 
Vicepremierul Gabriel Oprea a cerut prefectului judeţului Covasna, Sebastian Cucu, să ia toate măsurile legale la Primăria Sfântu Gheorghe, pentru a permite derularea acestui demers, şi să sancţioneze, conform legii, "o astfel de atitudine în faţa unei solicitări venite din partea unor veterani ai Armatei Române".

"În calitate de viceprim-ministru pentru securitate naţională şi de ministru al Afacerilor Interne, solicit Primăriei şi Consiliului Local din Sfântu Gheorghe să acţioneze în litera şi spiritul Constituţiei şi să arboreze drapelul naţional pe toate instituţiile publice locale. De asemenea, solicit Prefecturii să verifice, prin prisma atribuţiilor ce-i revin, respectarea legilor statului român de către Primăria şi Consiliul Local din Sfântu Gheorghe, inclusiv în privinţa incidentului semnalat astăzi în presă, când veteranii români nu au fost lăsaţi să arboreze drapelul naţional pe clădirea Primăriei din localitate", a declarat Oprea, citat într-un comunicat al MAI.

El mai apreciază că România este "un model de toleranţă şi de respectare a drepturilor minorităţilor, inclusiv şi mai ales în ceea ce priveşte relaţiile cu minoritatea maghiară" şi tocmai din acest motiv priveşte "cu maximă preocupare ceea ce se întâmplă la Sfântu Gheorghe", considerând că "refuzul oricărui ales local de a arbora drapelul naţional pe instituţia pe care o conduce reprezintă o provocare nejustificată la adresa tuturor cetăţenilor români, indiferent de etnie".

"În România, respectarea simbolurilor naţionale nu este opţională şi nu poate fi condiţionată nici de componenţa etnică a unei comunităţi şi nici de bunul plac al unor aleşi locali", a mai spus Oprea.

Acţiunea veteranilor de război din Armata României este o activitate desfăşurată în contextul în care Guvernul a declarat anul 2015 ca fiind Anul Veteranilor de Război, prin Hotărârea de Guvern numărul 164/2015.

Veteranii de război susţin că nu au fost lăsaţi, marţi, să arboreze drapelul românesc pe sediul Primăriei Sfântu Gheorghe, cu prilejul împlinirii a 71 de ani de când oraşul a fost eliberat de sub ocupaţie străină în timpul celui de-al doilea război mondial.

Evenimentul a fost marcat printr-o ceremonie militară şi religioasă în faţa Primariei Sfântu Gheorghe, unde ostaşii Armatei Române au arborat pe 8 septembrie 1944 tricolorul ca simbol al libertăţii.

Preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război Covasna, Ioachim Grigorescu, a spus că veteranii au intrat în primărie cu drapelul, însă nu au fost lăsaţi să îl arboreze.

Sfântu Gheorghe a fost primul oraş din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupaţie străină de Armata Română, în 1944.

Sursa:  http://www.mediafax.ro/social/oprea-cere-sanctiuni-dupa-ce-veteranii-n-au-putut-arbora-drapelul-pe-cladirea-primariei-sf-gheorghe-14705350
-----------------------------------------------------

Detalii, Click here:
======================

Veteranii români nu au fost lăsaţi, marţi, să arboreze steagul românesc pe Primăria din Sfântu Gheorghe

-------------------------------------------------------------------

6 comentarii:

  1. Buey, mai e ceva de comentat ? Ca mie mi s-au strapezit dintii de cat tot am bozgorizat p-aciulea !
    Nu mai are rost sa ma mai sparg in figuri cu bozgoroii astia ca, dejea, am chicat in ridicol ! Imi vine sa ma autoborasc ! Daca aia care ar treboi sa faca ceva, in asemenea situatii, obligati fiind de nush ce legi, si nu fac nika, atunci de ce sa mai clampanim noi, dijeaba, p-aciule !
    Da-i in pula de migratori, ca si asa au facut ce-or vrut in Harcov.

    Traeasca Hopentzolernii von Sigmaringhen !
    Hip, hip.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pese: deci, in afara faptului ca le-or tras o muie, indirecta, astora de se dau mari otoritati ale statului, incepand de la primul palat al tarii si pana la ultimul post satesc de militie , bozgoroii migratori le-or tras o muie, in direct, si tilicarilor lui Dusa ! Si ai lui Gabutzu !

    Hai, sa vedem, daca aveti sange in pula, ce masuri loati ?
    Loati o pula, ca va tremura izmenele la cur. Numai la gargariseala sunteti buni !
    Rusine !
    Huo!
    Traeasca ai nostri !

    RăspundețiȘtergere
  3. Dati navala, ca a aparut Obsi Militar !
    Inca de la prima pagina o sa hiti sokati de stiri precum ca a crescut norma de hrana ( aia care a mai crescut acusica fro doo luni, dupe care a descrescut, cu returnarea banilor), ori de ambarcatiuni din secolul XIX, participante la nush ce exercitii strategice !
    Un numar excelent !
    Pacat ca nu ne da si poze cu veteranii care au loat mue, la Sf Gheo, cu drapelul in brate !
    As hi intitulat colajul de foto "Veteranii si arta de a loa mue, in bozgorime"!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pese: bine ca ne dam cocosi cu articole gen "Drapelul Romaniei, la loc de cinste", nush prin ce colt de Europa, insa la Sf. Gheo ceocu mic, ca ne-o trag husarii, de ne sar fulgii !
    Hai sictir !

    RăspundețiȘtergere
  5. @pmt
    lasa-ma ca am draci,daaa rau de tot, cu bozgoroii astia,au facut cea mai mare nesimtire dupa aia cu masinile politiei locale
    si nu uita ca si tu esti veteran(cf legii pmt-ule) baaa vreau munitie ca-i impusc si cu sarbacana
    DC

    RăspundețiȘtergere
  6. CONSTITUTIA ROMANIEI
    ARTICOLUL 12
    (1) Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.
    ==================================

    Scurt, clar si precis ! Ca ordinul elevulu plotoner de compane, care me futea cate o jiuma de ora, dupe apel, ca am vorghit in formatie, cu "Culcat- Drepti !", pana imi dadea borsiu pe nas !
    ==================================

    Protocolul drapelului

    Protocolul drapelului României este stabilit în cadrul Legii nr. 75/1994.
    Legea amintită conține următoarele prevederi:

    Drapelul României trebuie arborat în mod permanent pe edificiile și în sediile autorităților și instituțiilor publice, la sediul partidelor politice, al sindicatelor, al instituțiilor de învățământ și cultură, la punctele pentru trecerea frontierei, precum și la aeroporturile cu trafic internațional.
    ====================================

    Deci, clar ca buna zioa, ori buna seara, ca-i intuneric. Sintagmele "Treboie" si "Permanent", nu dau loc de interpretari !
    Atunci, de ce se mai jeleste Don Gabutzu ? Cum adica cere nush carui cacanar sa arboreze drapelul si nush care alt cacanar sa verifice daca s-a executat ordinul si sa raporteze, prin NT, cand lucrul asta este OBLIGATORIU si PERMANENT ?

    Ce cacat de circoteca e asta ?

    Buei acestia, care clipiti repejior si va faceti ca zguvernati p-aciulea, voi va dati seama despre ce e vb in propo ?

    Buey, pai in SU ale A, numa dake te uiti urat la Drapel, ajungi, cat ai zice fac mi, la Mahimo Sechiuriti ! D-apoi sa mai si refuzi sa-l arborezi !
    Buei puleasca, pai la amerloci pana si distrugerea drapelelor uzate se face intr-un ceremonial deosebit, cu onoruri militare ! Nu distruge care cum vrea drapelul de stat, ori sa-l faca carpe de sters pe jos, cum se intampla pe la noi !

    Tara de labagisti ! Fiecare face ce vrea, iar otoritatile o tot dau cu toleranta la romani, cu rugamintile fierbinti sa se ia masuri si cu alte scuze !
    Pfoaiiii !
    Da organili de ce nu se autosesizeaza ? Ca avem cohorte intregi de sereisti, sepepisti, deneauri, parchete, militie cacalau, ditamai ministerul de justitie, avocatul poporulu, hoarde de procorori de tot neamul, setesisti, pompieri, diicot, piticot, casa regala, smurdu, etc !
    De ce nu-i incatuseaza nimenea pe bagabontii astia care isi permit sa terfeleasca CONSTITUTIA si LEGILE, fatis ?

    Mi-asi piula !
    Ura, traeasca ai nostri !

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri