Google Translate

sâmbătă, 24 octombrie 2015

Inmormantarea politistului Bogdan Gigina. Condoleante familiei indoliate. Dumnezeu să-l odihnească. 'Dreptate, ochii plânşi, vor sa te vadă!'

Înmormântarea lui Bogdan Gigină a avut loc la cimitirul Ghencea III din Capitală.
 
Vineri, 23 octombrie, a avut loc înmormântarea polițistului de la Brigada Rutieră, Bogdan Gigină, care a decedat la numai 28 de ani în urma unui accident tragic. Agentul se afla în misiune atunci când a căzut cu motocicleta într-o groapă din asfalt.

Bogdan a fost imediat transportat la spital, unde medicii au făcut tot posibilul pentru a-l salva. Cu toate acestea, polițistul a decedat la scurt timp după accident, lăsând-o în urmă pe soția lui, cu care își unise destinul în urmă cu exact un an atunci când s-a întâmplat tragedia, marți, 20 octombrie.



Inmormantarea politistului Bogdan Gigina. 
Condoleante familiei indoliate. Dumnezeu să-l odihnească.
'Dreptate, ochii plânşi, vor sa te vadă!'
--------------------------------------

11 comentarii:

  1. PNL apelează la Parlament în cazul polițistului de la Rutieră.
    ---------------------
    Co-președintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă, că va propune luni grupurilor parlamentare ale liberalilor o discuție privitoare la toate pârghiile legislative existente pentru ''a aduce lumină'' în cazul motociclistului de la Poliția Rutieră care a decedat marți în urma unui accident suferit când se afla în coloana oficială a ministrului de interne.

    ''Am decis să propunem grupurilor parlamentare, luni, să facem o discuție privitoare la toate pârghiile parlamentare pe care le avem la îndemână pentru a aduce lumină în această situație, vorbim de mijloace parlamentare — o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, o anchetă parlamentară, o comisie parlamentară, interpelări și orice alt mijloc parlamentar care va reuși să lămurească o situație pe care dl. ministru avea obligația s-o fi lămurit. Nu a făcut-o, iar noi, ca opoziție, punem interesul public înaintea oricărui interes politic', a afirmat Gorghiu, într-o conferință de presă susținută la Buzău.

    Gorghiu a catalogat ca ''inacceptabilă'' lipsa de transparență în acest caz.

    http://www.agerpres.ro/politica/2015/10/24/pnl-apeleaza-la-parlament-in-cazul-politistului-de-la-rutiera-18-19-07

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a informat, printr-un comunicat transmis duminică AGERPRES, faptul că până la finalul anchetei declanșate de Tribunalul București privind accidentul polițistului Bogdan Cosmin Gigină, ministerul și reprezentanții săi, inclusiv ministrul afacerilor interne, nu pot face declarații publice referitoare la acest subiect.

      Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) a afirmat, într-un comunicat transmis duminică AGERPRES, că liderii PNL care cer demisia ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, nu au nicio scuză pentru că "folosesc politic" drama decesului polițistului Bogdan Cosmin Gigină.

      Poliția Capitalei a anunțat joi că polițistul care a decedat marți în urma unui accident de motocicletă se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Potrivit sursei citate, polițistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în București, asigurând deplasarea în siguranță a coloanei oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic.

      AGERPRES

      Ștergere
    2. Cazul politistului mort - Pozitia formatiunii lui Oprea:
      PNL a propus o tradare, iar UNPR a refuzat.
      ---------------------
      UNPR, formatiunea politica condusa de Gabriel Oprea, ii ia apararea liderului sau in cazul politistului ce a murit in timp ce conducea o coloana oficiala pentru acesta.

      Partidul a transmis, duminica, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca "dezaproba atitudinea celor care incearca sa utilizeze in scop politic o drama pe care o regretam cu totii".

      Cei de la UNPR ii arata cu degetul pe liberalii Alina Gorghiu si Catalin Predoiu, care "au avut numai cuvinte de lauda la adresa lui Gabriel Oprea atunci cand, datorita acestuia, au fost votate in Parlament propunerile presedintelui Klaus Iohannis pentru SRI si SIE".

      De asemenea, UNPR mai arata ca liderii PNL au jubilat cand a fost votata Strategia Nationala de Aparare sau cand i-au propus lui Gabriel Oprea "sa-si incalce cuvantul si sa-si abandoneze partenerii din PSD".

      "PNL a propus o tradare, iar UNPR a refuzat. Aceasta este de fapt singura explicatie pentru atacurile politice furibunde pe care astazi le lanseaza reprezentantii PNL", au mai transmis reprezentantii formatiunii politice conduse de Gabriel Oprea.

      "Adevaruri ignorate"

      UNPR arata unde greseste presa in prezentarea faptelor, dar si cei de la PNL, cu toate ca nu prezinta dovezi pentru a-si sustine afirmatiile.

      "Ei stiu foarte bine ca acel accident dramatic s-a produs in timpul serviciului, ca acea coloana a fost constituita in conditiile legii si ca toate prevederile normative au fost respectate", se arata in comunicat. Cu toate acestea, UNPR nu da detalii si nu explica care e urgenta pentru care ministrul avea nevoie de coloana oficiala in ziua in care a murit politistul Bogdan Gigina.

      Potrivit Codului Rutier, ministrul de Interne nu are dreptul la coloana oficiala decat in situatii deosebite, care impun deplasarea in regim de urgenta.

      "Ei stiu foarte bine ca, atata vreme cat exista o ancheta penala a Parchetului, in desfasurare, nu se pot da detalii, nu se pot face declaratii", mai arata UNPR, care sustine ca daca Gabriel Oprea va avea o pozitie pe aceasta tema, atunci ar putea fi considerata drept antepronuntare si ar putea afecta cursul anchetei.

      Mai multe, UNPR sustine ca Gabriel Oprea a transmis personal condoleante familiei si a fost la priveghiul politistului Bogdan Gigina, insistand ca la finalul anchetei "totul va fi clar".

      Isi va da demisia Gabriel Oprea?

      Desi i s-a cerut demisia in repetate randuri, UNPR da de inteles ca nu exista un temei pentru ca Gabriel Oprea, vicepremier si ministru de Interne, sa faca acest lucru. [...]

      Sursa: http://www.ziare.com/gabriel-oprea/unpr/cazul-politistului-mort-pozitia-formatiunii-lui-oprea-pnl-a-propus-o-tradare-iar-unpr-a-refuzat-1389622

      Ștergere
    3. Toate sindicatele din poliție îl sprijină pe Oprea:
      Nu trebuie să demisioneze, ancheta să se desfășoare fără presiuni.
      ----------------------
      Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) susține că toți miniștrii de interne și alți miniștri au beneficiat de protecție, subliniind că responsabilitatea juridică pentru moartea lui Bogdan Gigină ''nu poate fi aruncată asupra ministrului pentru a atinge interesul de moment al unora''.

      "Dacă pe noi nu ne întreabă nimeni cine merită sau nu să fie ministru de interne, asta nu înseamnă că noi nu avem ceva de spus. Ori în mandatul ministrului Oprea, orice angajat al MAI, poate să confirme că am avut foarte multe rezultate pozitive. Am primit drepturile legale pe care ani de zile nimeni nu le mai acorda, am beneficiat cea mai bună logistică din ultimii 15 ani, iar pentru salarii și pensii am văzut că, împreună cu sindicatele, se poate lupta cineva și pentru noi, cu rezultate reale. Cum pot unii să creadă că ministrul Oprea poate fi vinovat de moartea colegului nostru, când este singurul ministru care a făcut ceva pentru cei care sunt răniți sau și-au pierdut viața în misiune. Datorită lui, familiile celor care au avut de suferit accidente, sau care și-au sacrificat viața, au simțit că statul este alături și îi ajută'', se afirmă în comunicatul SNPPC.

      Poziția SNPPC este susținută și de Federația Polițiștilor ''Sed Lex'', Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România ''Al.Ioan Cuza'' și Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual. [... ...]

      Sursa: http://www.agerpres.ro/social/2015/10/25/toate-sindicatele-din-politie-il-sprijina-pe-oprea-nu-trebuie-sa-demisioneze-ancheta-sa-se-desfasoare-fara-presiuni-18-14-58

      Ștergere
  2. Iohannis: Îi poftesc de urgență pe domnii Oprea și Ponta
    să dea lămuriri în cazul polițistului decedat.
    --------------------
    Președintele Klaus Iohannis a declarat duminică, la Arad, că este ''inadmisibil'' că Guvernul nu a transmis o poziție oficială privind accidentul în care a murit polițistul Bogdan Cosmin Gigină, la cinci zile după eveniment, adăugând că îi poftește "de urgență" pe premierul Victor Ponta și ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, să prezinte ''lămuririle așteptate de opinia publică''.

    "În legătură cu acest eveniment am un singur comentariu de făcut: iată, suntem în a cincea zi și nu avem o luare de poziție oficială din partea Guvernului. Așa ceva este inadmisibil! Opinia publică așteaptă lămuriri și îi poftesc de urgență în fața microfoanelor pe domnii Oprea și Ponta să dea acestelămuriri. Și nu mă refer doar la partea penală a accidentului în care din nefericire a murit un polițist care a fost în timpul serviciului, ci mă refer la latura politică și la lămuriri de ordin general", a afirmat președintele Iohannis, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor după ceremonia dedicată Zilei Armatei Române desfășurată la Arad. ... ... ...

    http://www.agerpres.ro/politica/2015/10/25/iohannis-ii-poftesc-de-urgenta-pe-domnii-oprea-si-ponta-sa-dea-lamuriri-in-cazul-politistului-decedat-13-47-05

    RăspundețiȘtergere
  3. Astăzi este Ziua Armatei Române!
    La mulţi ani, Armata Română!
    La mulţi ani, România!

    RăspundețiȘtergere
  4. Gabriel Oprea nu isi da demisia:
    Nu am folosit ilegal coloana oficiala. Nu am stiut ca e un accident.
    ---------------------------
    Vicepremierul Gabriel Oprea a sustinut, luni, o declaratie de presa pe tema accidentului in care si-a pierdut viata un tanar politist din coloana sa oficiala.

    Ministrul de Interne a declarat ca nu a folosit ilegal coloana oficiala si ca nu a stiut ca este un accident decat dupa ce a trecut de locul respectiv. In plus, Oprea a subliniat ca masina sa si-a continuat drumul dupa ce unul dintre politistii care s-au dat jos sa cerceteze accidentul a facut semn masinii sa mearga mai departe.

    Nu in ultimul rand, ministrul a tinut sa transmita condoleante parintilor si vaduvei politistului si a mentionat ca nu a facut declaratii pana acum "din respect" pentru acestia, pana dupa inmormantare.

    Aceasta a fost prima aparitie publica a ministrului dupa accidentul produs marti seara in Bucuresti, cand politistul de la Rutiera care insotea coloana sa oficiala si-a pierdut viata dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda.

    Ziare.com a transmis principalele declaratii ale lui Gabriel Oprea in format LIVE TEXT:
    -------------------------------------------------------------
    - Ca urmare a solicitarii presedintelui Klaus Iohannis, as vrea sa fac o scurta declaratie, care sa raspunda unor intrebari adresate in spatiul public si care nu se refera la aspectele anchetei penale care se afla in desfasurare.

    Cazul politistului mort: Iohannis: E inadmisibil! Ii poftesc de urgenta pe domnul Ponta si Oprea sa dea explicatii

    - In seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie. Politistul si-a pierdut viata si nimic din ce spunem nu poate alina durerea familiei si sotiei.

    - Din respect pentru familia indurerata, am ales sa nu fac declaratii publice imediat dupa accident sau inaintea inmormantarii.

    - Politia a oferit informatii cu referire la misiunea respectiva si traseul urmat.

    - Acel comunicat a precizat si faptul ca s-a deschis o ancheta penala, astfel ca ulterior acestuia nu putea oferi public alte raspunsuri si declaratii.

    - Am ales sa fiu alaturi de familia lui Bogdan Gigina, sa rezist tentatiei sa nu raspund declaratiilor publice. Am ales sa anunt familia lui Bogdan Gigina cat de mult regret.

    - Structurile subordonate pun la dispozitia Parchetului toate informatiile comunicate si in tot acest timp respectam regula de a nu comenta cu privire la acccident.

    - Accidentul s-a petrecut pe 20 octombrie in timpul unei deplasari in scop profesional. La un moment dat, coloana s-a oprit, nu am stiut de ce, nu am stiu ca e un accident. Am vazut masina din fata oprita si pe cei doi politisti coborand si alergand. Unul dintre ei a facut semn sa continuam si masina in care ne aflam a pornit de pe loc.

    - Abia dupa ce depasisem locul accidentului am aflat ce s-a intamplat.

    - Sunt extrem de indurerat de aceasta pierdere, dar stiu ca am facut tot ceea ce era omeneste posibil pentru salvarea vietii lui Bogdan.

    - In ce ma priveste, speculatiile ca am incalcat legea sau ca am folosit ilegal coloana oficiala - acestea sunt complet neadevarate.

    - Acestea sunt precizarile pe care le pot face public la acest moment.

    - Voi continua sa ii sprijin pe politisti, pe familiile lor. Transmit din nou regretul si compasiunea mea familiei lui Bogdan. Cum nimic nu este mai presus de viata, nimeni nu este mai presus de lege.

    Sursa: http://www.ziare.com/gabriel-oprea/ministru-de-interne/gabriel-oprea-nu-isi-da-demisia-nu-am-folosit-ilegal-coloana-oficiala-nu-am-stiut-ca-e-un-accident-1389759?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lider de sindicat din Politie, acuzatii grave la adresa lui Oprea:
      Se grabea la masa. Aceste animale trebuie sa plece din MAI.
      ----------------------------
      Unul dintre sidicatele politistilor ii aduce grave acuzatii ministrului de Interne, Gabriel Oprea, dupa moartea agentului Bogdan Gigina.

      Presedintele Sindicatului Politistilor din Romania "Diamantul", Emil Pascut, sustine ca tanarul agent de circulatie a murit "in mod absurd, servind obedient, impreuna cu alti BPR-isti, dorinta nestavilita de grandomanie a ministrului Oprea". [... ...]

      Sursa: http://www.ziare.com/gabriel-oprea/ministru-de-interne/lider-de-sindicat-din-politie-acuzatii-grave-la-adresa-lui-oprea-se-grabea-la-masa-aceste-animale-trebuie-sa-plece-din-mai-1389746?

      Ștergere
    2. Sindicatul Politistilor din Romania "Diamantul": Stiri:
      ----------------
      SNNPC, SNAP, SED LEX, zbatandu-se sa arunce vina pe mortul Bogdan Gigina.
      Nu va e greata?
      -------------------------
      Dupa decesul socant, absurd si inutil al colegului nostru Bogdan Gigina, agent de politie in cadrul Brigazii de Politie Rutiera, in zilele ce au urmat am simtit nevoia de multa, multa, lamaie.

      Intrucat, personal, nu aveam informatii directe despre acest eveniment nefericit si nici despre circumstantele negative care au dus la aparitia acestuia (avand in vedere si ca Brigada de Politie Rutiera este, traditional, fieful SNPPC) m-am abtinut sa-mi dau cu parerea pro sau contra, in afara unui scurt interviu pentru Hotnews. Am sorbit in schimb, stirile si opiniile din mass-media, circulate cu cadenta de mitraliera, pe Facebook.

      Azi, duminica, 25.oct.2015, pot sa cred ca am o opinie.

      In mod clar, Bogdan Gigina a murit in mod absurd, servind obedient, impreuna cu alti BPR-isti, dorinta nestavilita de grandomanie a ministrului Oprea.

      Oprea nu avea dreptul legal la coloana oficiala. Pe cale de consecinta, resursele umane si logistice angajate pentru formarea “ coloanei oficiale” au fost folosite ilegal, atat acum cat si in trecut.
      Pe Oprea nu l-a deranjat insa niciodata ca nu ar fi avut dreptul la antemergatori.

      Nici nu cred ca a avut habar, vreodata, ca e necesar sa fie prevazut in lege, ca sa poti beneficia de coloana oficiala.

      Mie acest ministru nu-mi pare prea literat, chiar daca e “doctor” si conducator de doctorate. Atitudinea aroganta de “dur” si limbajul spartan, in care se repeta isterizant, faimoasa sintagma“ interesul national”, nu pacalesc. Ele nu arata formatia “ militara” a ministrului Oprea, ci sunt un rol, o contrafacere.

      Oprea este un ciocoi care si-a gasit un rol, un bussines, o nisa, in politica romaneasca. Un rol de gunoier politic. Si-a facut un partid in care a colectat toate gunoaiele celorlalte partide. Toti exilatii si-au gasit adapost in UNPR. Startup-ul infiintat pe ideea colectarii de deseuri politice s-a dovedit un mare succes. Cel putin pana azi. Oprea era “frecventabil” de toata protipendada politica. Pana mai zilele trecute era pupat in fund si de PSD si de opozitie. I-a nasit copilul lui Ponta. Era vehiculat ca posibil premier.

      Zilelea acestea insa, drumul politic al lui Oprea s-a oprit in sant. Santul in care a murit agentul de politie Bodgan Gigina. [... ...]

      Sursa: http://www.sprdiamantul.ro/politia/news.php

      Ștergere
  5. Iohannis:
    L-am sfătuit pe vicepremierul Oprea să-și dea demisia.
    -----------------
    Președintele Klaus Iohannis a declarat că luni seara a avut o discuție cu vicepremierul Gabriel Oprea cu privire la accidentul în care a murit un polițist, precizând că l-a sfătuit pe acesta să demisioneze.

    "Având în vedere că opinia publică este foarte preocupată de evenimentele de săptămâna trecută — accidentul care a avut loc și, din nefericire, a și murit un polițist care s-a aflat la datorie — am avut o intervenție ieri și în continuare astăzi l-am invitat pe vicepremierul Oprea la o discuție fiindcă am dorit să primesc lămuriri și explicații suplimentare. Am avut această discuție în cursul acestei seri. L-am sfătuit pe dl vicepremier Oprea să-și dea demisia", a spus șeful statului la Palatul Cotroceni.

    Șeful statului a precizat că l-a sfătuit pe Gabriel Oprea să demisioneze din cauza proastei gestionări a crizei. [... ... ...]

    Sursa: http://www.agerpres.ro/politica/2015/10/26/iohannis-l-am-sfatuit-pe-dl-vicepremier-oprea-sa-si-dea-demisia-19-17-50

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oprea nu demisionează:
      Nu sunt vinovat. Implicațiile declarațiilor lui Iohannis, de natură politică.
      ------------------------
      Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a anunțat, luni seară, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu va demisiona din funcție, după ce președintele Klaus Iohannis l-a sfătuit să acționeze, în acest sens, potrivit Realitatea TV.

      "În cursul întâlnirii de la Cotroceni, din această seară, președintele Klaus Iohannis m-a sfătuit, într-adevăr, să iau în considerare varianta demisiei din Guvern, ca urmare a modului în care a fost gestionată comunicarea pe durata ultimelor zile.

      Consider că implicațiile acestor declarații nu sunt instituționale, ci exclusiv de natură politică.

      Sfatul transmis de președintele Klaus Iohannis poate fi pus în contextul opțiunilor exprimate frecvent de domnia sa în ceea ce privește culoarea politică a Guvernului. Cu toate acestea, consider că, indiferent de situație, oportunitatea unei demisii ține întotdeauna de adevăr și de lege. În acest moment, există o anchetă penală în curs și cel mai important lucru pentru mine, pentru colegii din Minister, pentru familia lui Bogdan Gigină este să se afle adevărul.

      O demisie la acest nivel de responsabilitate și, implicit, asumarea unei vinovății care nu există, nu pot fi nici monede de schimb politic și nici artificii mediatice. Într-un stat de drept, respectarea legii este mai importantă decât jocurile politice sau de imagine, iar eu voi respecta legea de fiecare dată.

      Așadar, în ceea ce mă privește, lucrurile sunt clare: nu sunt vinovat și, prin urmare, voi continua activitatea în cadrul Guvernului.

      
L-am informat pe domnul Președinte, informez și opinia publică, cu privire la atitudinea mea, consecventă, de a asigura stabilitatea politică a guvernului din care fac parte, de a-mi păstra cuvântul dat. 


      Îl asigur pe președintele Klaus Iohannis că relația instituțională va continua în parametri firești, că UNPR va continua să susțină proiectele Președintelui României privind securitatea națională, la fel cum va continua să susțină Guvernul condus de Victor Ponta.

      Dincolo de emoția publică, consider că oamenii de stat au obligația să dea curs în primul rând rațiunii și să se raporteze întotdeauna la lege", precizează Gabriel Oprea în cadrul unui comunicat de presă.

      Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/oprea-nu-demisioneaza-nu-sunt-vinovat-implica-iile-declara-iilor-lui-iohannis-de-natura-politica_1817831.html#ixzz3phlDoz8Y

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri