Google Translate

duminică, 8 noiembrie 2015

Klaus Iohannis a umilit „Strada” chemînd la Cotroceni... o armată de băsişti! Hmm... chiar asa? Prostire pe fata?

 
„V-am văzut, v-am auzit şi gata!”
Klaus Iohannis a umilit „Strada” chemînd la Cotroceni o armată de băsişti 
 
Pare că toate protestele din ţară au fost monitorizate şi cineva a făcut o selecţie pe criterii numai de el ştiute, în aşa fel încît Preşedinţia să dea impresia că s-a consultat cu Strada 
 

Secunda în care Preşedintele Iohannis se va duce în „Stradă” şi va fi aclamat, va deveni dovada că protestul bucureştenilor a intrat în zona manipulării. Mai ales după ce Preşedinţia a chemat la Cotroceni o armată de băsişti cu tatuajul pe frunte, supranumiţi „societatea civilă”! „Strada” a fost „reprezentată” doar de un cîntăreţ, un elev şi o studentă.

Cînd am citit Lista „SOCIETĂŢII CIVILE” care a fost invitată la negocierile de la Cotroceni pentru formarea noului guvern m-am frecat la ochi, crezînd că Traian Băsescu n-a plecat din fruntea ţării! Majoritatea celor prezenţi au făcut şi fac parte din Troica GDS-22-Contributors, care a fost suportul mediatic şi ideologic al lui Băsescu, unde se întîlnesc cei mai harnici activişti ai fostului regim:

- SORIN IONIŢĂ, acum din partea Expert Forum, cunoscut însă din „Societatea Academică din România” (SAR), ca adjunct al Alinei Mungiu Pippidi, fiind chemat de Traian Băsescu într-o Comisie prezidenţială pentru Analiza Riscurilor Sociale, de unde a rezultat că presa este un pericol pentru siguranţa naţională!

- CRISTINA GUSETH, „Freedom House”, din categoria băsiştilor „Ultras”, un fel de umbră a Monicăi Macovei, alături de care a fost anchetată pentru un audit la Ministerul Justiţiei, primind, evident, NUP. Într-un interviu în „România liberă” a făcut acea declaraţie stupefiantă: „Cînd Monica Macovei a fost pusă ministru al Justiţiei de Traian Băsescu, a fost pusă acolo pentru că România nu ar fi aderat la Uniunea Europeană”!

- ANDREI CORNEA, de la GDS, instituţie pe care care Traian Băsescu şi-a pus-o la butonieră din primul moment, cu toţi cei de pe acolo: Liiceanu, Pleşu, Patapievici etc. Andrei Cornea este nimeni altul decît fiul odiosului ideolog comunist Paul Cornea, fostul secretar al CC al UTM, unde era şeful lui Ion Iliescu. 

- NICUŞOR DAN, inventat candidat la Primăria Capitalei de Grupul GDS, fiind şi azi propunerea aşa-zis civilă a apropiaţilor lui Băsescu, un fel de „iepure” ca în probele de atletism.

- CĂTĂLIN DRULĂ, mai puţin cunoscut publicului, este „specialistul” în autostrăzi al revistei „Dilema Veche” al lui Pleşu, pregătit de mult timp pentru dezbateri publice împotriva adversarilor PDL.

- LIVIU MIHAIU, cunoscut de la Academia Caţavencu, devenit ulterior copilul de suflet al lui Sorin Ovidiu Vântu. Cînd mogulul se întîlnea prin parcări cu Băsescu, a reuşit să-l plaseze ca Guvernator al Deltei, unde Vântu avea mari interese financiare.


Alături de aceste superstaruri ale epocii lui Traian Băsescu, la „consultările” de la Cotroceni au mai participat şi alţi ciudaţi care se prezintă ca fiind „societatea civilă”, unii care ar putea trezi mari semne de întrebare chiar faţă de Klaus Iohannis, cum este acest OCTAVIAN BERCEANU, declarat ca reprezentant al „Unitisalvăm”. Despre el aflăm că „a fost dezvoltator al companiilor private în domeniul administrării pădurilor, fost expert al Regiei Naționale a Pădurilor în combaterea tăierilor ilegale și braconaj, șef al Biroului Pază și Protecție a Pădurilor – RNP București”

Surprinde, de asemenea, prezenţa la aceste negocieri a lui Edmond Niculuşcă din partea „Asociației Române pentru Cultură, Educație și Normalitate”, promovat constant de „Dilema Veche” a lui Andrei Pleşu sau Claudia Postelnicescu, care-şi postează opiniile pe o platformă de maxim băsism, care este contributors.ro, acolo unde apar şi articolele lui Vladimir Tismăneanu, Liiceanu sau alţi „intelectuali ai lui Băsescu”.


Alt nume care a fost la negocieri la Cotroceni este Tudor Benga, un antreorenor din Braşov. Iată ce scria el însuşi pe Facebook: Tocmai m-au sunat. Să fiu la 13 la Cotroceni. Asta e puterea mobilizării şi a social media! Putem!!! Mii de mulţumiri încă o dată şi ţineţi-mi pumnii!” Cine l-a sunat şi de ce? A fost tras la sorţi? Pe cine reprezintă şi ce legătură are cu „Strada”? După cum se vede, nici el nu ştie, deşi, cum singur spune tot pe Facebook, a plecat încă de joi din Braşov pentru a veni la Cotroceni

Nici Ionuţ Sibiannu ştie de ce a fost chemat la aceste consultări, căci el face parte dintr-un ONG care se ocupă de proiecte de finanţare. La fel şi elevul Horia Oniță, care a participat la protestele de la Cluj.


În situaţia acestora, pare că toate protestele din ţară au fost monitorizate şi cineva a făcut o selecţie pe criterii numai de el ştiute, în aşa fel încît Preşedinţia să dea impresia că s-a consultat cu „Strada”, deşi totul pare foarte bine regizat de un necunoscut!

Au mai fost acolo oameni extraşi tot la întîmplare, care nu au nici o reprezentativitate, precum Ştefan Dărăbuş, care se ocupă de copii aflaţi în dificultate, cîntăreţul Adrian Despot, care a fost în clubul „Colectiv”, studenta Ema Stoica, medicul Dragoș Slăvescuşi ceilalţi.

Privind acum această listă, ne dăm seama că acela care a întocmit-o a avut în vedere să creeze impresia că băsiştii din cadrul acelei Troici, GDS-22-Contributors, au reprezentat „Societatea civilă”, ca exponentă a „Străzii”! Ceilalţi erau doar de umplutură, un fel de martori la căratul apei!

Practic, Klaus Iohannis s-a întîlnit pentru consultări în vederea formării noului guvern cu băsiştii cei mai vizibili din cadrul acelei societăţii civile care i-a aparţinut cu tot cu bagaje lui Traian Băsescu. Se gîndeşte cumva Klaus Iohannis s-o reactiveze?

Ar fi interesant să aflăm şi opinia „Străzii”, dar şi acolo au apărut deja cîţiva „lideri” impuşi de nu-ştiu-cine, care fac parte tot dintre vechii şi cunoscuţii băsişti, ei urcînd deja pe o scenă ridicată din fonduri obscure.

Ion Spânu Publicat Vineri, 06 noiembrie 2015
Sursa:  http://www.cotidianul.ro/klaus-iohannis-a-umilit-strada-chemind-la-cotroceni-o-armata-de-basisti-270983/
----------------------------------------------------------------------------------------

10 comentarii:

  1. IPP: Președintele pune pe primul loc petrecerea weekendului,
    amânând luarea unei decizii de numire a Guvernului.
    ---------------------
    România are nevoie "urgentă" de un Guvern pentru a asigura stabilitatea țării, consideră Institutul pentru Politici Publice (IPP), care critică decizia președintelui de a amâna, "suspendând, de fapt, negocierile, pentru petrecerea weekendului", găsirea unei soluții guvernamentale în urma demisiei Cabinetului Victor Ponta.

    "IPP critică decizia președintelui Iohannis de pune pe primul loc petrecerea weekendului amânând, fără justificare, luarea unei decizii de numire a Guvernului, dar și partidele mari, incapabile să găsească/să dorească promovarea tinerilor specialiști cu reputație. Consecvent cu recentul apel făcut președintelui Iohannis în seara zilei de miercuri de a intra în contact și cu societatea civilă (cu cât mai mulți oameni tineri din stradă) pentru a da un semnal simbolic în plus mai ales partidelor mari, nereformate și necredibile, IPP consideră că orice altă consultare suplimentară necesară Președintelui Klaus Iohannis trebuia făcută imediat, până la găsirea unei soluții, indiferent de faptul că este weekend. Atragem atenția că pe fondul situației de contestare generalizată a clasei politice, indecizia și aparenta degajare manifestate de președinte pot duce la contestarea sa și implicit la solicitarea de a-și depune mandatul, situație cu adevărat dramatică pentru establishmentul politic românesc", au atenționat reprezentanții IPP într-un comunicat remis duminică presei.

    Sursa: http://www.agerpres.ro/politica/2015/11/08/ipp-presedintele-pune-pe-primul-loc-petrecerea-weekendului-amanand-luarea-unei-decizii-de-numire-a-guvernului-12-18-55

    RăspundețiȘtergere
  2. Club Colectiv: Costurile pentru spitalizarea în străinătate a pacienților,
    chiar și neasigurați, vor fi suportate de Guvern (surse)
    --------------------------
    Costurile pentru spitalizarea pacienților care vor fi transferați în străinătate, chiar și pentru cei neasigurați, vor fi decontate integral de Guvern, au precizat, duminică, pentru AGERPRES, surse din Ministerul Sănătății.

    http://www.agerpres.ro/social/2015/11/08/club-colectiv-costurile-pentru-spitalizarea-in-strainatate-a-pacientilor-chiar-si-neasigurati-vor-fi-suportate-de-guvern-surse--12-46-17

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incendiu in Colectiv: Banicioiu confirma - Vor pleca toti pacientii,
      indiferent daca sunt asigurati sau nu.
      --------------------
      Pacientii care au nevoie de tratament in strainatate vor fi transferati indiferent daca sunt asigurati sau nu, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, precizand si ca toate costurile aferente transportului si tratamentului vor fi suportate de catre stat.

      "Vor pleca toti pacientii, indiferent daca sunt asigurati sau nu", a declarat, pentru Mediafax, Nicolae Banicioiu.

      Ministrul Sanatatii a precizat si ca toate costurile aferente transportului si tratamentului pacientilor transferati in clinicile din strainatate, la recomandarea medicilor, vor fi suportate de catre autoritatile romane, indiferent de calitatea de asigurat a pacientului.

      http://www.ziare.com/stiri/incendiu-club-colectiv/incendiu-in-colectiv-banicioiu-confirma-vor-pleca-toti-pacientii-indiferent-daca-sunt-asigurati-sau-nu-1392328

      Ștergere
  3. ONG-urile îi solicită lui Iohannis să aplice unsprezece criterii pentru desemnarea premierului.
    -----------------
    35 de organizații non-guvernamentale solicită Președintelui Klaus Iohannis să aplice un set de șase criterii de integritate și cinci criterii de competență, „ca prim pas spre un alt fel de politică”, în linie și cu revendicările străzii.


    Setul de criterii de integritate și competență:

    Integritate:
    •nu este și nu a fost implicat în comiterea de infracțiuni sau în scandaluri de corupție, nu a fost condamnat și nici nu este trimis în judecată pentru astfel de fapte;
    •nu este și nu a fost implicat în obținerea unor avantaje (ne)patrimoniale nejustificate și nici în cazuri de conflict de interese;
    •nu este și nu a fost implicat în migrații politice/traseism, nici în comportamente de încălcare a moralei publice în exercitarea unor funcții publice;
    •nu este și nu a fost implicat în promovarea unor valori, poziții sau proiecte care contravin statului de drept;
    •nu a ocupat funcții de conducere în fostul PCR, nu a fost informator și nu a făcut parte din fosta Securitate și nici din actualele servicii secrete;nu a promovat şi nu promovează discurs discriminatoriu, bazat pe ură.

    Competență:
    •capacitatea de a impune respect pe baza autorității profesionale;
    •capacitatea de a demonstra buna cunoaștere a unui domeniu profesional;
    •capacitatea de a formula o viziune, prin analiza și sinteza informațiilor culese de către personalul pe care îl coordonează;
    •capacitatea de a coordona echipe de oameni și procese decizionale;
    •capacitatea de a comunica și negocia eficient, atât în interiorul echipei, cât și cu publicul.

    Componența oricărui Guvern în România ar trebui să asigure echilibrul de gen, mai spune scrisoarea celor 35 de ONG-uri.

    „De asemenea, solicităm să faceți un demers similar în interiorul Administrației Prezidențiale, astfel încât până la 31 decembrie 2015 întreaga echipă din jurul dumneavostră să respecte aceleași criterii. Exemplul Administrației Prezidențiale este imperativ pentru reformarea instituțiilor statului și a clasei politice”, mai spun organizațiile semnatare.

    Cele 35 de ONG-uri mai transmis Președintelui că așteaptă de la acesta ca, în calitatea sa de mediator între puterile statului, precum și între stat și societate, să obțină un angajament politic ca toate acestea să fie valorificate prin intermediul unui proces asumat de principalele instituții ale statului (Parlament, Guvern) din care să rezulte modificări legislative și instituționale care să răspundă problemelor semnalate de cetățeni.

    „Subliniem necesitatea ca acest proces de consultare, pe scară largă, sa fie asumat de toate partidele politice și instituțiile publice ca o practică firească și permanentă în spiritul dorinței reale de consolidare a democracției participative în România și nu ca o simplă manevră de deturnare a protestelor din piață”, se mai arată în scrisoare.

    Vezi aici documentul integral și lista organizațiilor semnatare.

    http://www.euractiv.ro/politic-intern/unsprezece-criterii-solicitate-de-ong-uri-lui-iohannis-pentru-desemnarea-premierului-si-a-cabinetului-2410

    RăspundețiȘtergere
  4. Ipoteza HALUCINANTA!
    ---------------------
    De ce trebuia 'daramat' guvernul PSD/Ponta? Grav, deosebit de grav!
    Pentru a se pune 'BOTNITA'/stopa cresterile salariale/pensiile!
    Hmm... vom trai si vom vedea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liviu Voinea, propunerea PSD ca PREMIER! Felicitari!
      Personal, consider o INITIATIVA corecta, in favoarea celor multi!

      Ștergere
    2. Ha, ha, ha...
      PNL/pdl... o tine langa...
      In afara 'anticipatelor' imposibile... se pare ca nu are... nicio 'prepunere'!

      Ștergere
    3. Este noaptea mintii...
      PNL/pdl... o spune ACUM la Cotroceni... in direct... Gorghiu / Blaga... are Premier, Guvern din umbra, program de guvernare... dar... merge pe 'mana Presedintelui'! Sa decida 'acesta' pe cine va dori... premier/guvern! PNL/pdl... va sustine orice va dori/propune... Presedintele!

      Ștergere
  5. ALERTĂ Iohannis anunță la ora 17,00
    numele premierului și concluziile consultărilor.
    ----------------------------
    Președintele Klaus Iohannis va anunța marți, la ora 17,00, într-o declarație de presă, numele premierului desemnat și concluziile consultărilor cu partidele și formațiunile parlamentare.

    Șeful statului a avut luni și marți a doua rundă de consultări cu partidele și formațiunile parlamentare pentru desemnarea premierului.

    AGERPRES/(A — autor: Florentina Peia, editor: Andreea Rotaru)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Surse: PSD, ar trece in OPOZITIE!
      Foarte bine! Sa-i lase pe 'tehnocratii/PNL/pdl' sa CONDUCA,
      sa se lamureasca si romanii... 'ce si cum'... stau lucrurile!
      Poate asa... odata si odata... Daca!
      P.S.: Acum sa vedeti... 'grupari si regrupari'... tradari etc.etc. ...

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri