Google Translate

vineri, 20 noiembrie 2015

Majorarea salariilor, probabil si a pensiilor romanilor, NU oricum. Iata ce spune primul ministru Dacian Ciolos. 2. ... umbla zvonul ca se doreste debarcarea Alinei Gorghiu


Dacian Cioloş vrea adoptarea BUGETULUI cât mai repede. 
Ce spune de MAJORĂRILE salariale. VIDEO.

 Premierul Dacian Cioloş a declarat joi, la începutul sedintei de Guvern, că îşi propune adoptarea rapidă a proiectului de buget pe 2016 şi a arătat că trebuie să existe o "legatură" între "unele masuri bugetare care vor fi introduse în proiect privind salariile, în masura în care acest lucru va fi posibil, si reforma administrativa."


 
Premierul Dacian Cioloș i-a cerut ministrului de Finanțe, Anca Dragu Paliu, să pregătească o prezentare a proiectului de buget, o primă discuţie urmând să aibă loc sâmbătă, în cadrul unei reuniuni infromale a Executivului.

"O sa o rog pe doamna ministru de Finante sa se pregateasca sa ne faca o prezentare a situatiei privind pregatirea  bugetului si sa inceapa discutiile cu ministerele pentru a veni cu un proiect de buget cât mai repede într-o prima sedinta de Guvern. În intalnirea informală de sâmbătă, v-as ruga sa veniti cu o prima prezentare", a spus Cioloş.

Șeful Executivului a arătat că este importantă adoptarea cât mai rapidă a proiectului de buget, împreună cu un plan de măsuri care decurg din programul de guvernare.

CITEŞTE ŞI Cabinetul Cioloş, prima şedinţă de Guvern: "Am creat un nou minister. Vom trece în revistă urgenţele"

"Este important pentru mine sa mergem repede cu acest proiect de buget si, in paralel, sa avansam  cu planurile de masuri care decurs din programul de guvernare, sa existe o coerenta intre bugetul pe care il pregatim si planurile de masuri sectoriale.


As vrea sa subliniez legatura dintre unele masuri bugetare care vor fi introduse în proiect privind salariile, în masura în care acest lucru va fi posibil, si reforma administrativa. As vrea sa discutam in paralel de aceste lucruri  cum facem sa folosim resursele salariale pentru a creste calitatea actului administrativ.



O sa va rog, in zilele urmatoare, sa va concentrati pe elaborarea acestor planuri de masuri care decurg din programul de guvernare şi sa va identificati prioritatile sectoriale pentru urmatoarele luni. ", a declarat Dacian Cioloş.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/ciolos-vrea-adoptarea-bugetului-cat-mai-repede-majorarile-salariale-introduse-in-masura-in-care-v_257883.html#ixzz3s1vLVt3s
---------------------------------------------------------------------------------



O teorie delicată despre relația PNL - Iohannis

Fostul director TVR Stelian Tănase realizează un tablou conflictual in care PNL si Klaus Iohannis se afla intr-o relatie extrem de incordata.

     "Nu numai Klaus Iohannis este nemulțumit de liberali, ci si liberalii de Iohannis. Intii că sunt priviti cu neîncredere, ca să nu zic mai mult, de citiva consilieri influenți de la Cotroceni. Cap de listă este Dan Mihalache, mijlocitorul oricărui contact cu Iohannis. El dijmuiește dosarele, îi face agenda președintelui. El respinge sau trimite mai sus dosarele. DM are o putere mare în acel anturaj de la Cotroceni care începe să semene cu o curte bizantină. Viesparul de la Cotroceni, deși aduce cu o mișcare browniană, e modelat de diverse  influențe, dar este totusi controlat strîns de Dan Mihalache. De aici presa proastă pe care o are in interiorul PNL, atît la vîrf printre lideri cît și în teritoriu și la nivel mediu. PNL are nevoie de un congres care să așeze lucrurile. La Cotroceni nu se dorește acest lucru. Haosul, lipsa de legitimitate a conducerii liberale garantează grupului de la Cotroceni, influența în partid", spune acesta pe site-ul personal.


Potrivit lui Tănase, umbla zvonul ca se doreste debarcarea Alinei Gorghiu.

     "Mulți îi atribuie lui Dan Mihalache, devenit oaia neagră printre liberali, răceala relațiilor cu Iohannis, dar și scenariul creării unui partid prezidențial. Inainte de a ajunge la cabinetul luI Iohannis trebuie să pupi papucul lui Mihalache ! îmi spunea un liberal de top, recent. Pe acest fond Alina Gorghiu – portavocea Palatului Cotroceni in partid –  își vede periclitată poziția. Asta din cauză ca ea și-a a redus misiunea de lider PNL la a aduce in partid voința lui Iohanic&Co și nimic altceva. Ea iși vede micșorate mult simpatiile și sustinerea din partid. Nu intimplător circula insistent un zvon că se urmăreste debarcare ei, singura opreliște fiind Iohannis, nu și susținătorii din partid. Cind va pierde sustinerea lui Iohannis (interesații lucrează serios la asta) partida va fi jucată", mai spune el.

    Fostul sef TVR apreciaza ca PNL a fost trimis 'in hibernare' si trage un semnal de alarma: "Sunt de așteptat evoluții surprinzătoare pentru că un partid este un organism viu care se apără cînd se simte amenințat"

 Sursa:  http://www.stiripesurse.ro/o-teorie-delicata-despre-rela-ia-pnl-iohannis_973949.html

----------------------------------------------------------------------------------------------


4 comentarii:

  1. Bani aruncati pe apa sambetei!
    -------------------
    Guvernul Cioloş intră în fondul de rezervă.
    Banii sunt folosiţi pentru finanţarea unui minister.
    ----------------
    Noul minister pentru Consultări Publice şi Dialog Civic, înfiinţat de premierul Dacian Cioloş, va fi finanţat din fondul naţional de rezervă.

    Ministerul pentru Consultări Publice şi Dialog Civic va fi finanţat cu banii folosiţi de stat pentru situaţii de maximă urgenţă, calamităţi sau tragedii, aşa cum a fost cazul Colectiv. Potrivit România TV, ministerul se va ocupa doar de consultări cu membrii societăţii civile, dar lefurile angajaţilor nu sunt de neglijat.

    Instituția nu a existat până acum și nici sumele prevăzute pentru salarii. Înfiinţarea s-a aprobat prin ordonanță de urgență. Funcţionarea noului minister va trebui bugetată în banii pentru anul 2016, însă până atunci salariile vor fi plătite din fondul de rezervă.

    "Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic va fi înființat și va funcționa ca organ de specialitate al administrației publice centrale, în scopul constituirii și promovării unui cadru riguros de consultări publice cu societatea civilă", se arată în Ordonanţa de Urgenţă adoptată joi de Guvern. "Finanțarea noului minister se va face de la bugetul de stat, ministrul având calitatea de ordonator principal de credite. Pentru anul 2015, finanțarea Ministerului pentru Consultare Publică se asigură din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Personalul din cadrul noului minister va fi salarizat la nivelul celui din Secretariatul General al Guvernului", mai este specificat în Ordonanţă.

    Sursa: RTV.NET: http://www.romaniatv.net/guvernul-ciolos-intra-in-fondul-de-rezerva-banii-sunt-folositi-pentru-finantarea-unui-minister_258078.html#ixzz3s2RAEDws

    RăspundețiȘtergere
  2. Judecator... in Romania!
    Cultura, educatie... profesionalism!
    -----------------------
    Judecătoarea Terceanu către o persoană care a intermediat mita:
    Nu dați în gât, că pedeapsa o dă instanța (referat DNA).
    -------------------------------------------
    Judecătoarea Geanina Terceanu, reținută pentru că a luat mită ca să dea o soluție de achitare în dosarul transferurilor din fotbal, a avertizat o persoană prin intermediul căreia primise banii de la frații Becali să nu le spună nimic anchetatorilor despre implicarea ei, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer vineri arestarea preventivă a inculpatei.

    Conform sursei citate, discuția interceptată de anchetatori a avut loc la locuința judecătoarei, la ușa căreia s-a prezentat persoana care intermediase mita:

    Sursa: http://www.agerpres.ro/justitie/2015/11/20/judecatoarea-terceanu-catre-o-persoana-care-a-intermediat-mita-nu-dati-in-gat-ca-pedeapsa-o-da-instanta-referat-dna--17-28-59

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow... !
    -----------
    Elena Udrea: Reiau un raspuns dat jurnalistilor pe subiectul extraselor mele de cont din perioada 2009-2012 aparute in presa:
    1. Orice venit ori cheltuiala incepand cu 2008 apare in declaratia mea de avere, asa ca nu poate fi vorba de "bani negri", mai ales ca platile s-au facut cu cardul, deci din banca.
    2. Atasarea extraselor de cont la dosarul penal are doar scop mediatic, pentru a acoperi lipsa probelor impotriva mea. Nu este relevant in cauza cati pantofi mi-am cumparat ci daca am luat sau nu geanta cu bani de la Nastasia.
    3. As vrea sa vad si extrasele de cont ale lui Johannis, Blaga, Gorghiu, Atanasiu etc., sa stim pe ce au cheltuit banii, cate costume, cravate au cumparat, cate rochii si-a luat sotia Presedintelui si asa mai departe.
    4. Este deja arhicunoscuta placerea mea pentru haine. Dar oricat as fi dispusa sa platesc pentru ele, tot sunt departe mult de cheltuielile pe care altii le fac cu amantele, cu casele, cu averile copiilor, neamurilor etc. Cheltuieli care insa, spre deosebire de ale mele, nu intereseaza pe nimeni.

    https://www.facebook.com/EUdrea/?fref=ts

    RăspundețiȘtergere
  4. Dacian Cioloș, mesaj pe Facebook:
    ------------------
    "Primele trei zile de lucru ale noului guvern au fost foarte intense și cele care vin se anunță tot așa. Am avut deja o prima ședință de guvern în care am discutat împreună cu echipa chestiuni de organizare si crearea unui nou minister, (Ministerul Consultării Publice și Dialogului Civic) cu obiectivul deschiderii către societatea civilă, de dezbatere și consultare publică și crearea canalului de comunicare direct cu societatea civilă în sens larg. Ministru aici este Violeta Alexandru, fostă director al ONG-ul „Institutul de Politici Publice”.

    Am discutat și urgențe de ordin administrativ și legislativ pentru perioada următoare: stadiul pregătirilor de iarnă (pentru a face față eventualelor intemperii), situația absorbției fondurilor europene, scoaterea la concurs a posturilor de management în numeroasele autorități de management responsabile de gestiunea fondurilor, reformele administrative și nu în ultimul rând stadiul pregătirii bugetului pentru anul 2016.

    Am anunțat colegii că vom avea ședințe de guvern informale aproape în fiecare weekend în săptămânile următoare, pentru a pregăti aplicarea măsurilor din programul de guvernare. Prima reuniune de acest gen, în care vom aborda cu precădere teme economice, va avea loc chiar mâine dimineață.

    M-am întâlnit astăzi cu ambasadorul SUA Hans Klemm și am discutat despre consolidarea și amplificarea parteneriatul strategic SUA-România. Cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Xu Feihong am discutat despre Summit-ul China-Europa Centrală și de Est ce va avea loc la Beijing la sfârșitul lunii.

    M-am întâlnit, de asemenea, cu comisarul european Corina Crețu, pentru o discuție detaliată despre absorbția de fonduri europene și măsurile ce pot fi luate până la sfârșitul anului pentru evitarea dezangajării fondurilor deja contractate.

    În săptămânile următoare vom veni cu măsuri concrete pe diferite sectoare. Am cerut miniștrilor să identifice care sunt măsurile pe care le putem lua în mod concret în perioada următoare și care să corespundă programului de guvernare. O primă discuție aplicată despre toate acestea o vom avea sâmbătă".

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri