Google Translate

sâmbătă, 21 noiembrie 2015

Toate posturile vacante vor fi OCUPATE prin angajari pe criterii clare si transparente. Pentru aceasta, vor fi adusi experti straini. Wow, ce super-gaselnita...! Oferim o 'paine alba', altora!

Ciolos: Experti europeni vor elabora proceduri si criterii 
de recrutare si evaluare a functionarilor romani.

Eficienta administratiei este un element esential pentru a atinge celelalte obiective privind calitatea absorbtiei fondurilor europene, a declarat premierul Dacian Ciolos dupa intalnirea avuta vineri cu comisarul european Corina Cretu. 

Ciolos a adaugat ca este posibil ca in cateva saptamani Romania sa beneficieze de o expertiza finantata de Comisia Europeana prin care sa poata aduce experti din alte state membre. 

Acesti experti straini vor colabora la realizarea unor proceduri si criterii de recrutare si evaluare a personalului administrativ astfel incat pentru toate posturile vacante sa se poata face angajari pe criterii clare si transparente.

Premierul Dacian Ciolos s-a intalnit cu comisarul european Corina Cretu, ocazie cu care au discutat despre stadiul privind finalizarea programului 2007-2013, unde Programul Operational Regional este blocat in urma unui audit al Comisiei Europene, dar si despre noua perioada de finantare 2014-2020 unde, a aratat Ciolos, mai sunt inca foarte multe lucruri care nu au fost inca facute in aceasta faza.

Potrivit premierului, trebuie terminat sistemul informatic, care inca nu este functional, procedurile de acreditare, care inca nu sunt finalizat,e si de indeplinit unele conditionalitati ca sa se poata lansa proiectele.

Totodata, sunt putine proiecte care sunt pregatite si gata de lansare, a  aratat Ciolos, adaugand: "Si aici la fel am intentia sa folosesc resursele umane, expertiza internationala a Bancii Eurppene de Investitii, a Bancii Europene de Reconstructie si de Dezvoltare si a Bancii Mondiale, care ne pot furniza experti cu finantare din asistenta tehnica din fonduri structurale pentru a ajuta beneficiarii sa isi finalizeze proiectele, pe masura ce noi, in paralel, vom fi in masura sa finalizam conditionalitatile ex-ante si sa dam drumul la proiecte."

Ciolos amultumit comisarului european pentru oferta de sprijin rapid pe care ni-l poate furniza Comisia Europeana pentru a transparentiza si a eficientiza activitatea administratiei: "Unul dintre obiectivele mandatului meu de 1 an este sa incepem procesul de profesionalizare sau de a intarire a profesionalizarii administratiei, si vreau sa ma concentrez intr-o prima faza pe agentiile, autoritatile de management care gestioneaza fondurile europene pentru ca aici exista deja un grad de profesionalizare dat de toate pregatirile care au fost facute in acesti ultimi ani."
"Am inteles ca in cateva saptamani am putea avea o expertiza finantata de CE prin care am putea aduce din strainatate experti cu experienta in elaborea unor proceduri si criterii de recrutare si evaluare a personalului administativ pentru ca pe toate posturile vacante sa putem face angajari pe criterii clare, transparete si cu evaluari clare", a declarat Ciolos, afirmand ca "eficienta administratiei mi  se pare un element esential pentru a ne putea atinge celelalte obiective privind absorbtia fondurilor, de calitatea absorbtiei fondurilor".

Dacian Ciolos a mai precizat ca saptamana viitoare va fi organizat un prim grup interministerial pentru a discuta situatia fondurilor europene.

Sursa:  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20608550-dacian-ciolos-experti-europeni-vor-elabora-proceduri-criterii-recrutare-evaluarea-personalului-din-administratia-romaneasca.htm
-------------------------------------------------------------------------------------

6 comentarii:

  1. Premierul Dacian Cioloș a făcut, sâmbătă,
    o serie de declarații după prima ședință informală a Guvernului.
    ------------------------------
    ”Am discutat despre planul de acțiuni sectoriale, va fi depus la Parlament odată cu bugetul. E ceea ce ne propunem noi să facem în anul care vine, pe fiecare domeniu în parte. Am solicitat fiecărui ministru să identifice ce e obligatoriu de făcut în următoarea perioadă. O a doua categorii de decizii - ce anume continuăm din proiecte începute, să vedem ce ne putem asuma și în al treilea rând ce proiecte noi decurg din programul de guvernare. Am discutat și despre trei teme prioritare de lucru, care sunt multisectoriale. Am sugerat să lucrăm pe o tem privind dezvoltarea economică, reforma administrației și o a treia temă, România în UE, ce așteptăm noi de la UE și ce aducem noi în UE. E important să discutăm despre aceste lucruri încă de pe acum. Am convenit cu miniștrii de resort să existe un plan detalial pentru securitatea cetățenilor. Nu există semne că ar putea fi probleme în România, dar e bine să fim pregătiți. Am cerut ministrului Sănătății să continue să urmărească atent persoanele rănite de la Colectiv și să am o informare periodică a celor internați în țară și străinătate. Vom veni cu un act normativ pentru a plăti orele suplimentare medicilor și să acoperim costurile deplasării în anumite spitale din UE și din afara UE” a spus Dacian Cioloș.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ponta: Probabil Cioloș a primit informații greșite de la consilierii săi tehnocrați sau urechiști.
    ---------------------
    Fostul premier Victor Ponta a comentat, duminică, pe Facebook, declarațiile prim-ministrului Dacian Cioloș cu privire la blocarea Programului Operațional Regional, afirmând că acesta probabil a primit informații greșite de la consilierii săi "tehnocrați" sau "urechiști".

    "Joi, în baza unor informatii greșite primite probabil de la consilierii săi "tehnocrați" (sau urechiști), dl Cioloș anunța că Programul Operațional Regional e blocat! Mă bucur că s-a lămurit rapid că nu era deloc așa (noroc cu lămuririle prompte ale Comisiei Europene) și a făcut precizările necesare. Să greșești e uman, să perseverezi...", a scris Ponta pe rețeaua de socializare.

    Ulterior, Dacian Cioloș a revenit asupra acestui subiect și a precizat că, între timp, a aflat că autoritățile de la București au trimis Comisiei Europene clarificările așteptate legate de anumite subiecte, adăugând că POR nu este blocat.

    "Înțeleg formula "politică" prin care "programul s-a deblocat în urma unei discuții cu dna Crețu". Ce bine ar fi să fie așa simplu — dar un simplu telefon la Marius Nica (fost ministru al fondurilor europene — n.r.) și se lămureau lucrurile imediat", a adăugat Ponta.

    Fostul premier subliniază că e important pentru România să evite în viitor asemenea "gafe", susținând că, în 2012, România avea absorbție de 6% și toate programele blocate.

    "Acum mergem spre 70% cu toate programele operaționale, cu o capacitate administrativă radical schimbată și îmbunătățită prin munca multor oameni de bună credință! Nu degeaba în 2014 am fost locul 1 în UE la creșterea procentuală a absorbției de fonduri structurale! Și putem să rămânem așa și în 2016", a mai scris Ponta pe Facebook.

    Joi, Dacian Cioloș anunța, după discuția cu comisarul european Corina Crețu, că Programul Operațional Regional aferent perioadei 2007-2013 este blocat în urma unui audit al Comisiei Europene.

    Ulterior, Corina Crețu a explicat că Programul Operațional Regional nu este întrerupt formal, ci că există o scrisoare de atenționare din partea Comisiei Europene privind anumite corecții financiare și, după aplicarea acestor măsuri, plățile, care acum sunt parțiale, vor fi făcute integral.

    AGERPRES/(AS — editor: Florin Marin)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ciolos, Oricum ai da-o, tot PROSTIE cu intentie... ramane!
    Bani/multi bani... aruncati pe apa sambetei!
    Un MINISTER aiurea! Cheltuieli enorme, sinecuri...
    Functii bine platite pentru 'unii si altii'... de pomana dracului!
    Chiar trebuie un minister? Nu era unul deja... pentru DIALOG SOCIAL???
    Fa nana AICI, daca ai neaparat chef, un Birou, un Serviciu ori Departament! Punct.
    Iar cu BANII... ehee... cate nu sunt de facut in tara asta!
    Atat de pradata, furata, siluita in fel si chip!
    ---------------------------------
    Cioloș, despre rolul Ministerului Consultării Publice:
    Să preia și să introducă ideile bune în proiectele legislative
    ---------------------------------------------------------------------------------------
    Rolul Ministerului Consultării Publice (MCP) este să preia și introducă ideile bune în proiectele legislative, inclusiv de la societatea civilă, a declarat duminică premierul Dacian Cioloș, la Radio România Actualități.

    "Rolul acestui minister ar fi ca, pe de o parte, acest proces de consultare publică să se facă de adevăratelea și chiar să preluăm idei bune, să le introducem în proiectele legislative, dar chiar să pregătim anumite proiecte legislative pornind și de la anumite idei și propuneri care vin din societatea civilă", a explicat Cioloș.

    El a precizat că acest minister nu este funcțional încă pentru că nu are angajați și cadrul juridic de funcționare este în curs de elaborare.

    "Ce vreau să se înțeleagă: ministerul acesta nu este funcțional din prima zi. Eu cred că e sarcina cea mai grea pe care un ministru o are în cabinetul meu, sarcina doamnei Violeta Alexandru, pentru că ea a ajuns, pur și simplu, singură în acest minister. Nu are încă în spate un aparat, nu are un cadru juridic clar de funcționare, pentru că acum și-l elaborează, nu are proceduri de lucru, nu are încă oameni recrutați. Deci, va fi o perioadă de timp, de câteva luni de zile, în care dânsa va trebui, în paralel, să țină legătura cu oamenii care așteaptă un contact în Guvern și, în același timp, să pună la punct acel dispozitiv. Dânsa chiar are un rol esențial să creeze de la zero, practic, o structură", a adăugat Cioloș.

    Premierul a informat că le-a cerut miniștrilor să activeze departamentele de dezbatere publică din ministere, astfel încât consultarea publică a proiectelor legislative să nu se mai facă formal.

    "Faptul că există acest minister nu înseamnă că numai acest minister va trebui să comunice ceea ce face Guvernul sau să dezbată cu cetățenii propunerile legislative. Am solicitat tuturor ministerelor să-și activeze sau să-și reactiveze departamentele de dezbatere publică, de consultare publică, pentru că ele există. Există o obligație legală de consultare publică a proiectelor legislative, însă eu aș vrea să nu o mai facă formal. Adică, pui pe site un proiect legislativ, aștepți câteva săptămâni, după care, că ai primit, că nu ai primit observații, dai drumul pe circuit", a spus Cioloș.

    AGERPRES/(A — autor: Livia Popescu, editor: Claudia Stănescu)
    Cioloș, despre rolul Ministerului Consultării Publice: Să preia și să introducă ideile bune în proiectele legislative

    RăspundețiȘtergere
  4. Vine iarna! Vrabiuta... malai viseaza!
    Gorghiu vrea să atragă în PNL oameni din echipa lui Cioloș,
    dacă fac "o figură frumoasă".
    -----------------
    "Dacă vor fi oameni în Guvern care să facă o figură frumoasă și să ne placă ca mesaj public, o să le fac o invitație de a intra în PNL și de a candida la parlamentare sau în altă competiție. Nu am deloc nicio rezervă în a împrospăta partidul și cu resursă tehnocrată, dacă și aceștia doresc să continue cariera într-un partid politic", a arătat Gorghiu, prezentă la o dezbatere la Parlament.

    AGERPRES/(A, AS — autor: Mihaela Tudorache, editor: Florin Marin)

    RăspundețiȘtergere
  5. Un terchea-berchea si asta. Vai de capul lui...

    RăspundețiȘtergere
  6. Comisia de muncă a Senatului:
    Pensionarii care nu folosesc tichetele de călătorie ar putea solicita decontarea lor.
    ------------------------
    Pensionarii din sistemul public de pensii și din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale pot solicita Ministerului Transportului compensarea tichetelor de călătorie în bani, se arată într-o propunere legislativă care marți a primit raport favorabil din partea Comisiei de muncă a Senatului.

    Compensarea va fi făcută în cuantum de 50% din valoarea tichetelor, potrivit unui amendament al comisiei.

    Conform inițiatorului, senatorul PSD Alexandru Cordoș, "pensionarii care din cauza vârstei, sărăciei sau distanței față de centrele mari nu folosesc aceste tichete de călătorie să poată să solicite compensarea lor atunci când le primesc, la începutul anului".


    "Cu aceste tichete se realizează o evaziune fiscală. Pensionarii dau aceste tichete aproape pe nimic. Tichetele au o valoare reală și ele sunt decontate apoi pe parcurs. Propunerea nu necesită niciun efort bugetar, ba chiar s-ar realiza o economie la buget", a adăugat Cordoș.

    Propunerea legislativă va intra în plenul Senatului, ca prima cameră sesizată, pentru dezbatere și vot.

    AGERPRES/(AS — autor: Livia Popescu, editor: Georgiana Tănăsescu)

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri