Google Translate

vineri, 4 decembrie 2015

Jos labele, de pe bugetul statului! Dupa POMPIERI... luate in 'vizor'… SPITALELE! "Sacalii", au 'mirosit' de unde se pot obtine bani. Multi, foarte multi bani, 'despagubiri'! De la STAT! De la bugetul public, de la noi toti!!


#Colectiv. Controale in toate spitalele in care au fost internati ranitii.

Institutul National de Sanatate Publica si Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti analizeaza situatia infectiilor nosocomiale din spitale, precizeaza joi Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat de presa.


Potrivit sursei citate, infectiile reprezinta doar unul din multiplii factori determinanti ai prognosticului in cazul pacientului cu arsuri. Infectiile intraspitalicesti reprezinta, pe plan international, una dintre complicatiile cele mai frecvente ale pacientilor cu arsuri majore, conform studiilor de specialitate in acest domeniu, 75% dintre decesele pacientilor cu arsuri fiind asociate cu complicatii infectioase si/sau leziuni pulmonare, arata MS.

"Spitalele din Romania utilizeaza ghiduri nationale si internationale, precum si protocoale specifice de tratament in cazul marilor arsi. Dupa incendiul din data de 30 octombrie, Ministerul Sanatatii a transmis din nou catre unitatile sanitare care au preluat in ingrijire ranitii de la Colectiv aceste protocoale. (...) Infectiile reprezinta doar unul din multiplii factori determinanti ai prognosticului in cazul pacientului cu arsuri. Principalul factor care a determinat decesul pacientilor raniti in incendiul din 30 octombrie este reprezentat de leziunile pulmonare grave", mentioneaza reprezentantii ministerului.

MS sustine ca, pentru tratamentul adecvat al infectiilor nosocomiale, spitalele au avut la dispozitie medicatia si mijloacele terapeutice necesare, acestea fiind asigurate prin programul destinat pacientului critic.

#Colectiv Medici de la Spitalul de Arsi confirma: Trei pacienti au murit din cauza infectiilor. Ministrul stia de pericol

"La solicitarea Ministerului Sanatatii, Institutul National de Boli Infectioase 'Matei Bals' a oferit consultanta de specialitate tuturor spitalelor prin medici specialisti si a efectuat analize microbiologice. Institutul National de Sanatate Publica, aflat in subordinea Ministerului Sanatatii, realizeaza in prezent o analiza a infectiilor la pacientii cu arsuri, urmand sa prezinte un raport complet si un plan de masuri concrete", mai precizeaza MS.

Potrivit sursei citate, Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti a recoltat probe care atesta incarcatura microbiana aeriana si probe care sa arate incarcatura bacteriana de pe suprafetele din incinta spitalelor.

Rezultatele acestor teste vor fi finalizate in cursul saptamanii viitoare.

"Astazi, principala preocupare a echipei de la Ministerul Sanatatii o reprezinta recuperarea medicala a ranitilor care se afla in acest moment in spitalele din tara si din strainatate. Refacerea va fi de lunga durata si presupune recuperare medicala, dar si suport psihologic care sa duca la reintegrarea sociala a acestor tineri", a declarat ministrul Patriciu Achimas-Cadariu, citat in comunicat.

Trei persoane ranite in incendiul de la clubul Colectiv care au fost internate la Spitalul de Arsi din Capitala au murit din cauza infectiilor, a informat, joi, purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Adrian Stanculea.

Sursa: 

http://www.ziare.com/stiri/incendiu-club-colectiv/colectiv-controale-in-toate-spitalele-in-care-au-fost-internati-ranitii-1397041?

--------------------------------------------------------

5 comentarii:

  1. Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. În vigoare de la 01.01.2016. Dincolo de Lege... simple ori aberante speculatii!
    P.S.: Multumesc si respect, celor peste 1000-1200 de vizitatori zilnici!
    Cititi aici... Legea:
    http://mhblogonline.blogspot.ro/p/ultima-ora.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Acesta este ADEVARUL, informatia CORECTA de azi, cu privire la 'speculatiile' privind 'MODIFICAREA Legii nr.223/2015'.
    ►►► Sedinta de Guvern de azi, 09.12.2015.►►►
    Cititi aici... singurul DOCUMENT OFICIAL aparut in media.
    http://mhblogonline.blogspot.ro/p/ultima-ora.html

    RăspundețiȘtergere
  3. ►►► Sedinta de Guvern de azi, 09.12.2015.►►►

    News alert! Cititi aici/ acum/ un alt DOCUMENT OFICIAL!

    Celebra... "ORDONANŢA DE URGENŢĂ" !!!!
    aparuta in presa pro-guvernamentala!
    Cititi aici... si va cruciti... in cateva.... minute:
    http://mhblogonline.blogspot.ro/p/ultima-ora.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Motoc despre modificările la pensiile militarilor:
    Legea nu era funcțională; a fost nevoie de o formulă justă, aplicabilă.
    ------------------------
    Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat nu era funcțională din cauza unor "anumite contradicții" și a fost nevoie de găsirea unei formule "juste, aplicabile și raționale" care va produce o creștere a acestora, a declarat, miercuri, ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, în legătură cu modificările aduse de Guvern actului normativ.

    "În momentul în care preluat portofoliul, nu se proceda, nu se întâmpla nimic în direcția emiterii normelor de aplicare a Legii 223 (privind pensiile militare de stat — n.r). Explicația pentru aceasta a fost că există anumite contradicții între prevederile legii adoptate și dificultăți de transpunere a acesteia în norme de aplicare și riscul ca de la 1 ianuarie 2016 legea să nu poată fi aplicată. Aceste efecte am încercat să le schimbăm și (...) am reușit aceste echilibre într-o formulă care este justă, aplicabilă și este rațională", a precizat Motoc, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria.

    Întrebat cât scad pensiile militarilor, Motoc a spus că "direcția generală este de creștere, legea nu era funcțională în acest moment și, în raport cu ceea ce se plătește acum, intrarea în vigoare a Legii 223 va produce o creștere a pensiilor".

    Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat că este prevăzută o clarificare și o completare a Legii 223 din 2015 privind pensiile militare de stat.

    "Aici este stabilirea cu exactitate a nivelurilor de venituri care se includ în baza de calcul, asta este ce era în discuție, legea nu era în vigoare, deci majorările nu erau în vigoare, se discutau procente de majorare, nu se discută o scădere de pensie. Pensiile se calculează și se actualizează la un procent de 85% din baza de calcul la care se adaugă sporuri în funcție de meritele și de gradațiile celor care sunt în sector. Nu pot fi mai mari de 85%. La acestea se adaugă gradațiile sau procente suplimentare în funcție de ordinele militare pe care le au personale respective", a arătat Suciu.

    Guvernul a aprobat miercuri o ordonanță de urgență prin care se modifică baza de calcul folosită în cazul pensiilor militare de stat, astfel încât la stabilirea acestor venituri se vor lua în considerare doar salariile lunare brute realizate, fără includerea în baza de calcul a sporurilor și a altor drepturi bănești de care beneficiază militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special.

    Potrivit proiectului de ordonanță de urgență publicat pe site-ul Ministerului de Finanțe, "baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcția de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/polițist/funcționar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie (...), în care nu se includ: diurnele de deplasare și de delegare, indemnizațiile de delegare, detașare sau transfer; compensațiile lunare pentru chirie; valoarea financiară a normelor de hrană și alocațiile valorice de hrană; contravaloarea echipamentelor tehnice, a echipamentului individual de protecție și de lucru, a alimentației de protecție, a medicamentelor și materialelor igienico-sanitare, a altor drepturi de protecție a muncii, precum și a uniformelor obligatorii și a drepturilor de echipament; (...) plățile compensatorii și ajutoarele la trecerea în rezervă sau direct în retragere, respectiv la încetarea raporturilor de serviciu cu drept la pensie; compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat, precum și alte drepturi specifice''.

    AGERPRES/(AS — autor: Alina Novăceanu, editor: Claudia Stănescu)

    RăspundețiȘtergere
  5. 68 de persoane s-au constituit părți civile și solicită daune morale și materiale în dosarul pompierilor ISU.
    ===========
    Un număr de 68 de persoane au depus la Tribunalul Militar București cereri pentru a se constitui părți civile și solicită daune morale și materiale în dosarul în care sunt judecați George Matei și Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București acuzați că au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privința respectării normelor PSI.

    Este de așteptat ca numărul persoanelor care vor cere despăgubiri în instanță să crească, având în vedere că bilanțul incendiului din club Colectiv se ridică la 63 de morți și aproximativ 200 de răniți.

    Un mesaj postat marți pe pagina de Facebook "Împreună rezistăm" îi îndeamnă pe cei care au fost răniți, dar și pe rudele tinerilor care au murit în incendiu să vină în instanță pentru a cere despăgubiri.

    "Mesaj pentru toate persoanele care au suferit o vătămare fizică, materială sau morală în urma incendiului din Clubul #Colectiv. La nivelul Tribunalului Militar București a fost înregistrat dosarul penal nr. 129/753/2015. Judecata va începe în foarte scurt timp (maxim 7 — 10 zile). Detalii — http://goo.gl/wqg8R1. Toate persoanele care au suferit o vătămare fizică, materială sau morală se pot constitui #PărțiCivile doar până la începerea judecății, împotriva Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (ISU) și împotriva Ministerului Afacerilor Interne, pentru a solicita daune materiale și morale. Prin 'membru de familie' se înțelege atât părinții, copiii, frații și surorile, cât și persoanele care au stabilit relații asemănătoare (concubini). Cererea de constituire parte civilă trebuie să conțină cuantumul daunelor materiale și, separat, cuantumul daunelor morale; motivele pentru care sunt solicitate aceste daune; probele care dovedesc aceste daune: chitanțe, facturi, documente, martori (nume, prenume, adresa), acte medicale, fotografii etc.", este îndemnul de pe Facebook.

    http://www.agerpres.ro/justitie/2016/02/02/-colectiv-68-de-persoane-s-au-constituit-parti-civile-si-solicita-daune-morale-si-materiale-in-dosarul-pompierilor-isu-16-48-25

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri