Google Translate

sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Elena Udrea, intr-o noua postura! Ehee... cati s-au rugat... sa vorbeasca! Acum... cati ii vor cere... sa taca?

 
 · 29 Ianuarie ·

În această dimineaţă, am fost invitată în persoană (a se citi "cu mandat") de procurori la DNA pentru a oferi lămuriri.
Mă surprinde oarecum decizia lor de a proceda astfel având în vedere că m-am arătat în permanenţă dispusă să colaborez cu anchetatorii şi să lămuresc lucrurile pe care le cunosc în diversele speţe care se află în analiză.
Evident că aşa voi şi proceda.
 
--------------------------------------------------
-----------------------------------------
 · Ieri la 03:10 · editat ·
 
Aşa cum v-am promis aici, pe Facebook, voi spune adevărul despre tot ce se întâmplă - care sunt motivele reale ale vânătorii a cărei ţintă am devenit.
Voi face asta într-un interviu pe care îl voi acorda astăzi.
Nu vă pot spune, deocamdată, unde, (în orice caz nu la cineva care m-a menajat de-a lungul timpului) - nu de alta, dar ştiu că sunt destui cei care ar vrea să mă împiedice să spun unele lucruri. Şi ar fi păcat să nu aflaţi ce se întâmplă astăzi cu adevărat în România, ce luptă se duce în subteranele puterii şi care este miza reală.
 

--------------------------------------------------------
---------------------------------------------
INTERVIURIILE Elenei Udrea:
--------------------------------------------

Apocalipsa mafiei românești, in plina desfasurare! Bica, Videanu, Alin și Dorin Cocoș, arestați preventiv pentru 30 de zile



Fosta șefă a DIICOT Alina Bica, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, omul de afaceri Dorin Cocoș și fiul acestuia, Alin Cocoș, precum și Ionuț Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, a decis sâmbătă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Decizia instanței nu este definitivă.

Arestarea celor cinci a fost cerută de DNA, într-un dosar disjuns din cel în care Alina Bica a fost trimisă în judecată în legătură cu retrocedarea ilegală a unui teren din Capitală.

Ședința de judecată a început vineri seara și s-a încheiat sâmbătă, în jurul orei 3 dimineața.
Cum ordonanțele de reținere expiraseră, Adriean Videanu, Alin Cocoș și Ionuț Mihăilescu au părăsit sediul instanței, în vreme ce Alina Bica și Dorin Cocoș au fost transportați în arestul Poliției, ei având mandate de arestare în alte dosare.

La ieșire, Videanu a negat acuzațiile și a spus că a fost șocat de faptul că în 10 minute a trecut de la calitatea de suspect la cea de inculpat.

Avocata Alinei Bica a declarat că fosta șefă a DIICOT a spus în sala de judecată faptul că se teme pentru viața ei, deoarece anterior a primit amenințări cu moartea în legătură cu dosarul RAFO, în care inculpat este Ovidiu Tender.

vineri, 30 ianuarie 2015

Președintele PDL București, Adriean Videanu a fost reținut. Adriean Videanu, a fost scos încătușat din sediul DNA. Se strange latul!


Președintele PDL București, Adriean Videanu a fost reținut, joi seară, pentru 24 de ore de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în dosarul fostei șefe a DIICOT Alina Bica.

Fostul ministru al Economiei s-a prezentat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 16.00 şi a fost audiat mai bine de trei ore.

Update ora 19.40.
Adriean Videanu a fost scos încătușat din sediul DNA și nu a vrut să facă declarații.

Update ora 19.35.
Potrivit unor surse judiciare, Adriean Videanu este acuzat de săvârşirea infracţiunii de: complicitate la abuz în serviciu, constând în aceea că Bica Alina în calitate de procuror şef al DIICOT, la data de 25.02.2014 a ridicat în mod abuziv sechestrul aplicat asupra unui număr de 80 acţiuni  care valorau 277.000 lei, deţinute de Videanu Adriean  la SC Titan Mar SA. Singura în masura sa analizeze sechestru era un judecător.

Adriean Videanu era cercetat în dosarul DIICOT - Structura Centrală, alături de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 USD şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor natural.

•      Potrivit surselor, exercitarea abuzivă a atribuţiilor de serviciu de Bica l-ar fi ajutat efectiv pe Videanu să-şi pună la adăpost acţiunile sechestrate şi să obţină foloase necuvenite prin înstrăinarea lor.

•      Astfel, ar fi rămas fără obiect măsura asiguratorie dispusă de procurorul de caz şi care reprezenta garanţia recuperării prejudiciului cauzat în dosarul în care era cercetat.

•      Exercitarea abuzivă a atribuţiilor de serviciu de către procurorul şef  Bica Alina Mihaela a  ajutat efectiv persoana cercetată în dosarul DIICOT, respectiv pe numitul Videanu Adrian să –şi pună la adăpost  acţiunile sechestrate şi obţină foloase necuvenite prin înstrăinarea lor( fiind acţiuni la purtător, ridicarea sechestrului prin actul abuziv al inculpatei Bica Alina Mihaela l - a ajutat să le înstrăineze si deci sa si foloseasca cei 277.000 lei )

Astfel, a rămas fără obiect măsura asiguratorie dispusă de procurorul de caz, care reprezenta garanţia recuperării prejudiciului cauzat,

Reținerea.
Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, pentru 24 de ore de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în dosarul fostei șefe a DIICOT Alina Bica/ Președintele PDL București, Adriean Videanu a fost reținut, joi seară. Fostul ministru al Economiei este acuzat de complicitate la abuz în serviciu.
”Domnul Videanu este acuzat de posibilă faptă de complicitate pentru abuz în serviciu. Vom demonstra în fața judecătorilor că nu a fost implicat în această faptă adusă la cunoștință de DNA”,
a declarat avocatul președintelui PDL București, Cristian Ene.

Videanu a intrat la DNA chiar în momentul în care Elena Udrea a ieşit din sediul instituţiei. Tot la DNA a venit şi Alin Cocoş, fiul lui Dorin Cocoş.

joi, 29 ianuarie 2015

Tine-te drace! DNA confirmă. Fostul ministru Gabriel Sandu, a rupt legea tăcerii. Udrea: ”punga” nu este plătită de politicieni... din salariul lor. UPDATE. Elena Udrea, dusă cu mandat la DNA. Elena Udrea, cercetată sub control judiciar (oficial).


Laura Codruța Koveși, procuror șef al DNA, confirmă că Sandu a rupt legea tăcerii. În plus, Koveși punctează un aspect foarte important. Sandu nu a turnat la DNA, ci  a dezvăluit fapte de corupție, e verdictul pus de șefa DNA.

Fost ministru, Gabriel Sandu i-a turnat, la DNA, pe toți cei cărora le-ar fi dat bani. El le-a spus procurorilor că i-ar fi dat, lunar, 300.000 de euro lui Emil Boc pe când acesta era premier. Vasile Blaga, Radu Berceanu, Adriean Videanu și Roberta Anastase sunt și ei pe lista acuzaților care ar fi primit bani de la Sandu.

”Noi nu primim cetățeni care se spovedesc, ci oameni care cunosc detalii despre fapte de corupție și care fac denunțuri.”, a spus Laura Codruța Kovesi la B1 TV.

Sursa stiripesurse.ro

http://portaluldestiri.net/dna-confirma-fostul-ministru-a-rupt-legea-tacerii/


Udrea: ”punga” nu este plătită de politicieni din salariul lor

Elena Udrea a anunţat deja că nu va mai candida la şefia partidului la Congresul PMP de pe 8 februarie şi că va părăsi ţara într-o vacanţă prelungită, scrie obiectiv.info.

Liderul PMP a promis că, înainte de a se retrage de pe scena politică, va face din ce în ce mai multe dezvăluiri. Astăzi, fostul candidat la prezidenţiale vorbeşte pe pagina de Facebook despre cum o parte din presă este coruptă şi că alegătorii sunt plătiţi cu bani negri.

marți, 27 ianuarie 2015

ANP,sub lupa! Avocatul Poporului, insista! Anchete privind condițiile de detenție din penitenciare


Avocatul Poporului va ancheta condițiile de detenție din penitenciare.

Avocatul Poporului va realiza o anchetă în întreg sistemul penitenciar din România, ca urmare a unei campanii de presă privind situația din penitenciarele românești, inițiată de un post de televiziune.

Potrivit unui comunicat al AP, ancheta vizează condițiile de detenție din penitenciare în raport cu respectarea drepturilor omului și se va finaliza cu întocmirea unui raport special al Avocatului Poporului, care va fi înaintat Parlamentului și Guvernului.

Avocatul Poporului, ca instituție ce are drept scop apărarea drepturilor și libertăților persoanelor fizice în raporturile acestora cu autoritățile publice, a întreprins demersuri privind situația din penitenciare și în anii anteriori, arată sursa citată.

luni, 26 ianuarie 2015

Fostul preşedinte Traian Băsescu avertizează că se va adresa instanţei judecătoreşti dacă nu i se acordă o locuinţă ca reşedinţă şi un cabinet de lucru


Fostul preşedinte Traian Băsescu a trimis Guvernului o plângere administrativă prealabilă în care avertizează că se va adresa instanţei judecătoreşti dacă nu i se acordă o locuinţă ca reşedinţă şi un cabinet de lucru, spunând că el a agreat cele două vile din Snagov propuse, dar nu a primit răspuns.

În documentul obţinut de MEDIAFAX, "subsemnatul Băsescu Traian, cu domiciliul ales în vederea comunicării actelor în strada Ştefan Mihăileanu" înaintează o plângere administrativă prealabilă împotriva refuzului Secretariatului General al Guvernului (SGG) şi al Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) de atribuire a folosinţei gratuite a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, şi a unui cabinet de lucru, arătând că aceste drepturi i se cuvin în calitate de fost preşedinte al României.

În plângere, înregistrată pe 13 ianuarie la cabinetul premierului, Băsescu arată că şi-a încheiat cel de-a doilea mandat prezidenţial la 21 decembrie şi că anterior, la 30 septembrie 2014, a solicitat RA-APPS şi SGG, conform legii, folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru.

sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Ziua Unirii - 24 ianuarie. La mulți ani România ! La mulți ani români !


UPDATE. VIDEO. Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis şi al premierului Victor Ponta de Ziua Unirii Principatelor Române.

UPDATE, ora 11.02 Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis şi al premierului Victor Ponta de Ziua Unirii Principatelor Române. Şeful statului a afirmat, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, că această zi reprezintă un moment simbolic din istoria ţării, care ne readuce aminte cât de importante sunt solidaritatea și unitatea unui popor. De asemenea, premierul Victor Ponta a ţinut să transmită că „dezbinarea" a fost întotdeauna marele duşman al românilor şi că doar uniţi românii sunt puternici şi pot asigura copiilor un viitor mai bun, VIDEO mai jos.

„În 1859, la Iaşi, o generaţie de oameni politici, vizionari, realiza un pas important către unirea tututor provinciilor româneşti. Istoria ţării se îndrepta către modernitate şi către valorile europene. 156 de ani mai târziu, România este ţară a UE cu drepturi depline. Iar românii călătoresc şi muncesc pretutindeni. Cu încredere în prezent, să fim oriunde ne-am afla o naţiune a unirii şi un popor al unităţii în numele singurului proiect care ne dă identitate şi se numeşte România”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis, de Ziua Unirii Principatelor Române, VIDEO mai jos.
Premierul Victor Ponta a transmis, de Ziua Unirii Principatelor Române, că „dezbinarea" a fost întotdeauna marele duşman al românilor şi că doar uniţi românii sunt puternici şi pot asigura copiilor un viitor mai bun, VIDEO mai jos.

De asemenea, Victor Ponta a afirmat că România reuşeşte să depăşească disputele politice şi să pună bazele unui dialog pe proiecte extrem de importante, după un an 2014 foarte încărcat şi tensionat, în care s-a trecut prin două campanii electorale care au avut, din păcate, un efect de polarizare şi divizare, VIDEO mai jos.

"Marcăm astăzi a 156-a aniversare a unirii Moldovei cu Ţara Românească sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza - un moment istoric care ne arată că eforturile depuse pentru împlinirea proiectelor comune ale poporului român şi viziunea unificatoare au întotdeauna forţa de a schimba în bine destinul ţării noastre. Mă bucur că, anul acesta, sărbătoarea naţională îşi găseşte un corespondent în atmosfera politică generală, dar şi în dorinţa de solidaritate manifestată de români. Îmi doresc ca în 2015 să fim mai uniţi în jurul unor proiecte comune, facem mai puţină politică şi mai multă administraţie, să fim mai puţin preocupaţi de ambiţii şi bătălii interne şi mai interesaţi de soarta românilor de pretutindeni, de îmbunătăţirea nivelului de trai şi de locul României în lume", a precizat premierul Victor Ponta, VIDEO mai jos.

Prim-ministrul a mai spus că România reuşeşte în prezent să depăşească conflictele politice şi să pună bazele unui dialog pe o serie de proiecte extrem de importante, VIDEO mai jos.
"După un an 2014 extrem de încărcat şi tensionat, în care am trecut împreună prin două campanii electorale care au avut, din păcate, un efect de polarizare şi divizare, cred că reuşim în prezent să depăşim conflictele politice şi să punem bazele unui dialog pe o serie de proiecte extrem de importante pentru România. Iar aceasta cred că este învăţătura cheie a Zilei Unirii Principatelor - să fim uniţi în Europa!”, a precizat premierul Victor Ponta, VIDEO mai jos. "Fericiţi cei care iubesc şi luptă pentru unire, răi sunt cei care şi azi se bucură să dezbine şi să promoveze cearta şi războiul între români şi români. Am încredere că uniţi vom fi puternici!", a completat Victor Ponta, VIDEO mai jos.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta, mai mulţi miniştri şi parlamentari participă, sâmbătă dimineaţă, la manifestările prilejuite de Ziua Unirii Principatelor de la Iaşi, la care asistă câteva mii de persoane, VIDEO mai jos.

Şeful statului Klaus Iohannis a ajuns în Piaţa Unirii din Iaşi în jurul orei 10.00, fiind întâmpinat cu onoruri militare. Şeful statului a salutat ulterior garda de onoare, după care a urcat pe scena amplasată în Piaţa Unirii, VIDEO mai jos.

La manifestări participă şi premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea şi mai mulţi miniştrii, între care Liviu Pop, Eugen Teodorovici, Mihai Câmpeanu, VIDEO mai jos.
Victor Ponta şi delegaţia PSD au venit pe jos în Piaţa Unirii pe pietonalul Ştefan cel Mare, de la sediul PSD, iar la un moment dat un ieşean le-a strigat "Hoţilor, la puşcărie!", VIDEO mai jos.



Sursa: http://www.puterea.ro/politica/video-mesajul-presedintelui-klaus-iohannis-de-ziua-unirii-principatelor-romane-aceasta-zi-ne-readuce-aminte-cat-de-importante-sunt-solidaritatea-si-unitatea-poporului-107684.html
---------------------------------
----------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ziua Unirii - 24 ianuarie.
La mulți ani România ! La mulți ani români !
Admin Romania Megalitica
-----------------------------------
------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

vineri, 23 ianuarie 2015

PROIECT LEGE PRIVIND PENSIILE MILITARE


Proiectul legii privind pensiile militare discutat la Guvernul Romaniei   |  14-01-2015
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
În data de 13.01.2015, președintele Federației Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România  „Alexandru Ioan Cuza", Iulian Surugiu, a participat la o ședință la Guvernul României alături de reprezentanți ai Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Afacerilor Interne, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, precum și alți factori de decizie, ședință în care s-au purtat discuții despre proiectul legii privind pensiile militare (la prezentul comunicat atașăm proiectul de lege în cauză).

Prin acest proiect de lege nu se dorește decât luarea unor măsuri reparatorii și existența unui cadru legal clar privind pensionarea cadrelor militare.

 Referitor la acest proiect, până în data de 19.01.2015 vor fi trimise puncte de vedere, iar în perioada 19-24.01.2015 va avea loc o nouă întrevedere pentru analizarea punctelor de vedere trimise pentru ca la începtul lunii februarie 2015 acest proiect de lege să fie finalizat și trimis la Parlamentul României.

 Federația Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România  „Alexandru Ioan Cuza" consideră că eforturile pentru armonizarea și uniformizarea legislației privind pensionarea cadrelor militare este mai mult decât necesară în contextul actual, deoarece cei care s-au aflat în slujba cetățenilor pentru a asigura liniștea și siguranța acestora au dreptul justificat de a le fi și lor asigurată liniștea și siguranța pensionării.

 Menționăm că Federația Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România „Alexandru Ioan Cuza" a avut și are ca obiectiv pe anul 2015 acordarea ajutoarelor bănești pentru vechime și vârstă în cazul cadrelor celor care se pensionează.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL
„Uniţi suntem puternici!”
 ======================================================
================================================
PROIECT LEGE PRIVIND PENSIILE MILITARE
PARLAMENTUL  ROMÂNIEI
 
SENATUL ROMÂNIEI  CAMERA DEPUTAŢILOR
LEGE
privind pensiile militare de stat
 
Parlamentul României adoptă prezenta lege.
 
CAPITOLUL I
Dispoziţii generale
 
Art. 1. – Dreptul la pensii şi asigurări sociale pentru militari, poliţişti şi funcţionari publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare este garantat de stat şi se exercită, în condiţiile prezentei legi, prin sistemul pensiilor militare de stat şi alte drepturi de asigurări sociale din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale, denumit în continuare sistemul pensiilor militare de stat.
 
 Art. 2. – Principiile de bază ale sistemului pensiilor militare de stat, sunt următoarele:
 a)        principiul unicităţii, potrivit căruia statul organizează şi garantează sistemul de pensii militare de stat bazat pe aceleaşi norme de drept, pentru toţi participanţii la acesta;
 b)        principiul egalităţii, prin care se asigură tuturor participanţilor la sistemul de pensii militare de stat, un tratament nediscriminatoriu, între persoane aflate în aceeaşi situaţie juridică, în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege;
 c)        principiul imprescriptibilităţii, potrivit căruia dreptul la pensie nu se prescrie;
 d)       principiul incesibilităţii, potrivit căruia dreptul la pensie nu poate fi cedat, total sau parţial;
 e)        principiul autonomiei, bazat pe organizarea, conducerea şi administrarea, de sine stătătoare a sistemului pensiilor militare de stat de către instituţiile din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale.
 
 Art. 3. – În înţelesul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următoarea semnificaţie:
 a) militar – este cadrul militar, astfel cum este definit la art. 1 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, soldatul şi gradatul profesionist, aşa cum sunt definiţi la art. 1 din Legea nr. 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, cu modificările şi completările ulterioare, militarul angajat pe bază de contract, jandarmul angajat cu contract;
 b) poliţist – este funcţionarul public cu statut special, astfel cum este definit la art. 1 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, poliţistul de frontieră angajat cu contract;
 c) funcţionar public cu statut special – este funcţionarul public cu statut special, astfel cum este definit la art. 3 din Legea nr. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
 d) pensionar militar – este persoana definită la lit. a) – c), care beneficiază de pensie militară de stat în condiţiile prezentei legi;
 e)vechimea în serviciu este perioada în care o persoană din sistemul de apărare naţională, ordine publică si siguranţă naţională s–a aflat în una dintre următoarele situaţii:

miercuri, 21 ianuarie 2015

Gabriel Sandu, fost deputat PDL, dă o lovitură istorică! Pericol de moarte pentru "marele" PNL


Declaraţia fostului ministru Gabriel Sandu făcută în faţa procurorilor DNA poate fi începutul unui cutremur de moarte pentru politica românească de azi, în datele ei ticăloase de acum.

Deja faimosul din dosarul Microsoft Gabriel Sandu (fost deputat PDL în perioada 2004-2008 şi ministru al Comunicaţiilor şi Informatizării Societăţii între 2008 şi 2010) dă o lovitură istorică. Este primul fost deputat şi demnitar care vorbeşte despre banii negri luaţi drept mită din contracte cu bani publici şi daţi mai departe la partide. Iar aceşti bani (Gabriel Sandu este cercetat pentru că ar fi primit o mită de 4,8 milioane de euro) au mers la Adriean Videanu, la Radu Berceanu şi la Roberta Anastase. Şoc după şoc! Bani pentru partid, nu pentru afacerile sau buzunarele lui Radu Berceanu, nu pentru miile de metri de alei pavate încălzite de Adriean Videanu în curtea mausoleului de la la Snagov, nu petru casa familiei Anastase. Banii ar fi fost pentru partid. Adică pentru campaniile electorale ale PDL.

Nenorocire mai mare nici că se poate. Ea poate genera o adevărată catastrofă. Să nu uităm că dezinvoltura incredibilă a afacerilor de pe vreamea guvernului Boc a dus şi la afacerile Elenei Udrea, la cele ale lui Sorin Blejnar şi ale lui Liviu Negoiţă, precum şi la uriaşele recuperări de TVA inexistent (afacere încă neinvestigată cu adevărat). Nu întâmplător Elena Udrea a strecurat un tic-tac într-una din declaraţiile sale. Placa turnantă a afacerilor din vremea regimului Băsescu ştie ea ce cronometra. Timpul rămas până la darea în vileag a banilor obţinuţi din guvernare şi despre care multă lume crede că în afară de poşete şi Cocoş s-au mai dus şi la partidul Coanei Joiţica, dar şi la Cotroceni, la moşia preşedintelui.

Pista deschisă de ministrul Gabriel Sandu duce la porţile ferecate ale banilor negri din partidele politice parlamentare. Toate, cât timp au fost la putere, au folosit instituţiile pentru a genera bani negri pentru oameni şi conducerile acestora, pentru partide şi pentru persoanele aflate în funcţii guvernamentale. Iar funcţiile se cumpărau. Declaraţia lui Gabriel Sandu dată la DNA ne duce cu gândul la o situaţie similară pentru Dorin Cocoş şi Elena Udrea, pentru Sorin Blejnar şi alţi mânuitori de bani din intersecţiile de putere (cum ar fi Vama).

luni, 19 ianuarie 2015

AVERTISMENT IMPORTANT. Viaţa pe Pământ este ameninţată. Ce poate distruge TERRA


"Începem să atingem și să trecem dincolo de limitele biofizice care îngăduie existența civilizației umane, așa cum o cunoaștem", susține cercetătorul Stephen Carpenter.

Profesorul Stephen Carpenter, directorul Centrului de Limnologie (hidrobiologia apelor dulci) al universității statului Wisconsin din orașul Madison, a criticat utilizarea exagerată a îngrășamintelor artificiale precum cele fosfatice și azotoase pentru faptul că acestea depășesc limitele planetare care permit existența vieții pe Pamânt, informează thewestsidestory.net.

Pământul reprezenta un mediu de viață mult mai bun în epoca holocenului (ultima perioadă a erei cuaternare) pentru că atunci civilizația a îmbunătățit viața omului și a dus la o dezvoltare mai rafinată în domeniile social, politic și religios.

"Tot ceea ce este important pentru civilizație" — spune Carpenter — "s-a petrecut înainte de 1914". Dezvoltarea agriculturii, înălțarea și declinul Imperiului Roman, revoluția industrială au fost unele dintre cele mai bune fenomene care s-au întâmplat în lumea noastră, dar numai pâna acum circa o suta de ani, când activitățile omului au început să distrugă planeta, consideră sursa citată de thewestsidestory.net.

luni, 12 ianuarie 2015

Illuminati – Stapanii din umbra. Teoria conspiraţiei. Intr-o dimensiune ascunsa... se pune la cale insasi viitorul lumii.


Ceea ce indeobste numim realitate istorica este un fenomen care se desfasoara pe doua planuri. Primul plan este cel vizibil, la indemana oricarui om care iese pe strada sau acceseaza televiziunile si Internetul. Nu este decat varful aisbergului. Cel de al doilea plan este nevazut pentru cei multi. In aceasta dimensiune ascunsa se pune la cale insasi viitorul lumii. Autorii? Un grup ocult care vegheaza destinele omenirii de mii de ani. Cei care au auzit de ei, le spun Illuminati…

Inchipuie-ti, fie chiar pentru o clipa, ca tot ce stii despre realitatea inconjuratoare e un mare fals. Ca mare parte din ceea ce serveste Mass-Media sunt minciuni si manipulari grosolane. Ca tot ce se spune "liber" nu este decat rezultatul unui fals care izvoraste dintr-un lung sir de minciuni oficiale. Poate nu este adevarat, poate ca totul nu este decat o simpla conceptie conspirationist-alarmist-apocaliptica, la mare moda in aceste vremuri. Dar daca este adevarat?

In acest caz, vei descoperi incetul cu incetul ca "Puterea" acestei lumi nu este aceea pentru care se bat in prezent Statele Unite, Rusia, Japonia, U.E. Toate aceste puteri economice si militare nu sunt decat niste piese de joc, manuite din umbra de adevaratii stapani ai planetei. De acolo, din anonimatul Intunericului, ei leaga si dezleaga mersul lucrurilor. De la cel mai inalt nivel imaginabil al puterii, acest for necunoscut celor multi guverneaza aproape nestingherit. Ei fac legi si revolutii, ei instaureaza guverne, ei hotarasc ce tari dispar pentru ca altele sa le ia locul.

Ei "fabrica" noi ideologii si chiar religii. Se spune ca ei au creat oranduirea capitalista, tot ei au creat-o si pe cea comunista. Au eliminat comunismul din istorie ca pe o masea stricata atunci cand au considerat ca nu mai corespunde cu planurile lor. Ei fauresc tratatele militare si economice internationale, ei schimba regimuri politice si presedinti de state, ca pe niste simple piese uzate ale unei masini. Pentru ei, Lojile Masonice de orice rit, N.A.T.O., Grupul Bilderberg, O.N.U., Comisia Trilaterara, defuncta U.R.S.S. si alte organizatii pe care le-am vazut sau le vedem inca defiland pompoase la televizor, nu sunt altceva decat "terenul de lucru" al stapanilor din umbra.

Despre identitatatile si nationalitatile Illuminatilor nu se cunosc decat foarte putine lucruri, dupa cum este usor de banuit. In schimb planurile lor devin vizibile pe masura ce "valul" de pe ochii celui care vrea sa afle Adevarul, este ridicat in egala masura de setea cunoasterii si de dorinta de a fi cu adevarat liber. Puterea lor este cu adevarat mare si temuta de oricine ajunge sa afle cate ceva despre ei. De-a lungul mileniilor, au desavarsit arta conspiratiei pana aproape de piscul perfectiunii. Proba de nestirbit a Timpului le-a slefuit politica in patru mari directii, simple si greu de contracara:

1.Creaza conflicte si razboaie in care cele doua parti provocate, lupta una impotriva celeilalte si nu contra adevaratului instigator.
2. Nu apar niciodata in vazul tuturor.
3. Finateaza toate partile implicate in conflict.
4. Trec intotdeauna drept instanta impaciuitoare care pune capat conflictelor.

sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Pensii. Pensionari. In ATENTIA actualilor si viitorilor pensionari! Cinci modificari la legea pensiilor despre care trebuie sa stii



Pensii 2014. Cinci modificari la legea pensiilor despre care trebuie sa stii.
     
-------------------------------------------------------------------

3) Varsta de pensionare la femei va creste pana la 65 de ani

--------------------------------------------------------------------------------------------
 

4) Noi indici de corectie pentru cei pensionati intre 1 ianuarie 2011 - 22 ianuarie 2013

-----------------------------------------------------------------
 
Conform documentului citat, drepturile de pensie, rezultate in urma aplicarii indicilor de corectie prevazuti mai sus, se cuvin incepand cu data de 7 noiembrie 2013.
 
Noii indicii au fost stabiliti dupa o decizie a Curtii Constitutionale
 
OUG nr.1/2013 a completat prevederile Legii pensiilor, stabilind ca, in situatia in care, la data majorarii valorii punctului de pensie, indicatorii in raport de care se determina valoarea punctului de pensie nu pot fi comunicati, potrivit legii, de catre Institutul National de Statistica (INSSE), valoarea punctului de pensie sa se majoreze anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat. Astfel, punctul de pensie pentru 2013 a fost indexat cu 1,06, fiind stabilit la o valoare de 762,1 lei, fata de 732,8 lei, cat a fost in 2012.  

Pe 29 octombrie 2013, CCR a decis ca este neconstitutional articolul III din OUG nr. 1/2013, deoarece legile pot fi aplicate numai pentru dispozitii viitoare. Acest articol prevede ca:
  • In anul 2013 indicele de corectie care se aplica punctajului mediu anual determinat este 1,06;
  • Indicele de corectie de mai sus se aplica si punctajelor medii anuale calculate pentru persoanele ale caror drepturi de pensie s-au deschis incepand cu luna ianuarie 2011;
  • In situatia persoanelor ale caror drepturi de pensie s-au deschis incepand cu luna ianuarie 2011, indicele de corectie se aplica asupra punctajului mediu anual cuvenit sau aflat in plata in luna intrarii in vigoare a OUG nr. 1/2013.
Ca urmare a acestei decizii, indicele de corectie de 1,06 se aplica doar persoanelor al caror drept la pensie s-a deschis dupa data intrarii in vigoare a OUG nr.1/2013, respectiv data de 23 ianuarie 2013, iar persoanelor al caror drept la pensie s-a deschis incepand cu luna ianuarie 2011 pana la data de 23 ianuarie 2013 sa li se aplice dispozitiile art.170 din Legea nr. 263/2010, potrivit unui comunicat de presa al CCR.
 
Conform declaratiilor facute de reprezentantii Ministerului Muncii pentru AvocatNet.ro, aproximativ 210.000 dintre persoanele care ar fi avut dreptul la pensie in perioada 1 ianuarie 2011 - 23 ianuarie 2013 au introdus cereri de pensionare, adica si-au materializat acest drept.
 
In aceste conditii, Ministerul Muncii va trebui sa recalculeze si sa aplice noii indici pentru cele 210.000 de pensii, incepand cu data de 7 noiembrie 2013.
 
  

5) Cum se acorda pensia de invaliditate incepand cu 1 aprilie 2013?

------------------------------------------------------
 
Legea nr. 37/2013, in vigoare din 1 aprilie 2013, a modificat legea pensiilor astfel incat pensia de invaliditate sa se acorde indiferent de stagiul realizat, in toate cazurile in care beneficiarul a fost incadrat in grad de invaliditate

Aceasta desi vechile dispozitii in materie stabileau ca persoanele care si-au pierdut capacitatea de munca din cauza unor boli obisnuite sau a unor accidente care nu au legatura cu munca beneficiaza de pensie de invaliditate doar daca au realizat stagiul de cotizare necesar in raport cu varsta.

Din primavara anului 2013, insa, alineatul care defineste sintagma "stagiu de cotizare necesar" a fost abrogat, dupa cum a confirmat, pentru AvocaNet.ro, Casa Nationala de Pensii Publice.
Mai exact, a explicat institutia la acea data, acest lucru inseamna ca nu mai conteaza stagiul de cotizare necesar in raport cu varsta, iar pensia de invaliditate se va acorda indiferent de stagiul realizat, in toate cazurile in care beneficiarul a fost incadrat in grad de invaliditate.
 
Totusi, sintagma "in raport cu varsta" nu a fost eliminata complet din legea pensiilor. Mai precis, ea va deveni o conditie pentru acordarea stagiului potential.
 
Concret, CNPP a aratat ca, potrivit regulilor aplicabile din 1 aprilie 2013, persoanelor incadrate in gradul I sau II de invaliditate li se acorda stagiul potential doar daca au realizat, la data emiterii deciziei medicale asupra capacitatii de munca, stagiul de cotizare in raport cu varsta.

CNPP a mai precizat ca  toate cererile inregistrate incepand din 1 aprilie 2013 la casele teritoriale de pensii sunt solutionate conform normelor legale in vigoare la data deschiderii drepturilor de pensie.
Detalii despre aceste modificari, AICI.

Sursa:
http://www.avocatnet.ro/content/articles%7Cview/id_35809/photo_1/Pensii-2014-Cinci-modificari-la-legea-pensiilor-despre-care-trebuie-sa-stii.html#slide
---------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

joi, 8 ianuarie 2015

Întâlnire a preşedintelui Klaus Iohannis cu prim-ministrul Victor Ponta. Romania sau starea de normalitate. Nu credeam... ca se mai poate!


La iniţiativa preşedintelui României, Klaus Iohannis, a avut loc joi, 8 ianuarie, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, o întâlnire de lucru cu prim-ministrul Victor Ponta.
 
La întâlnire au mai participat ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, precum şi consilierii prezidenţiali Dan Mihalache, George Scutaru şi Leonard Orban (confundat în comunicatul oficial cu un alt consilier prezidenţial, Cosmin Marinescu).
 
Temele principalele de discuţie au fost situaţia execuţiei bugetare pentru anul 2014 la nivelul MApN, fondurile alocate pentru Apărare în 2015 şi perspectivele pentru următorii doi ani, precum şi stadiul demersurilor întreprinse de Guvern pe lângă partenerii externi în vederea majorării deficitului bugetar astfel încât să se facă o eventuală alocare suplimentară de 0,3% din PIB în anul 2015 pentru finanţarea cheltuielilor militare.
 
Această discuţie se înscrie în seria demersurilor instituţionale în sfera securităţii naţionale în conformitate cu atribuţiile constituţionale ale Preşedintelui României, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
 
Alte teme abordate în cadrul întâlnirii au fost stadiul atragerii de fonduri europene, precum şi modalităţile de îmbunătăţire a absorbţiei acestor fonduri.

VIDEO - Imagini cu întâlnirea de la Cotroceni. Ce au discutat Iohannis şi Ponta.



Sursa: http://www.stiripesurse.ro/video-imagini-cu-intalnirea-de-la-cotroceni-ce-au-discutat-iohannis-si-ponta_943693.html
___________________________________
__________________________________________________________
_______________________________________________________________________________

marți, 6 ianuarie 2015

Saracul Presedinte Basescu sau cat de bogat poate ajunge un inalt functionar de stat in Romania

 
Fostul presedinte Traian Basescu s-a pensionat in 4 noiembrie 2014, se arata in ultima declaratie de avere a acestuia postata pe site-ul Administratiei Prezidentiale.


Potrivit documentului, fostul sef al statului a incasat pe lunile noiembrie si decembrie o pensie cumulata de 5.166 lei.

In declaratia de avere a lui Traian Basescu se mai arata ca la finalul mandatului de presedinte el detine un apartament in Bucuresti cumparat in 2003 impreuna cu sotia sa, Maria Basescu, si altul in Constanta mostenit in 2011 de la parintii sai.

Basescu a plecat de la Cotroceni: Condus de simpatizati si opozanti

Totodata, fostul sef al statului mai detine si doua masini: o Dacia Duster fabricata in 2010 si un Ford BMax fabricat in 2012. La aceasta din urma este specificat faptul ca a fost dobandita prin contract de vanzare-cumparare (cu OP din 25 iunie 2012 - platitor Ioana Basescu).

Klaus Iohannis e noul presedinte al Romaniei. Traian Basescu si-a luat la revedere

Traian Basescu mai are si bijuterii in valoare de 25.000 de euro, dobandite in perioada 1975-2014, ceasuri de 47.000 de euro dobandite in aceeasi perioada si tablouri in valoare de 19.000 de euro dobandite intre anii 1989-2014.

Fostul presedinte are un cont deschis in 2002 la ING de 2.068 dolari, altul la Unicredit Tiriac Bank deschis in 2014 de 49 de dolari si un depozit deschis la aceeasi banca in 2001 de 46.437 dolari. Mai detine si un card la BCR pe care are 35.067 lei.

Basescu: N-am fost un presedinte genial, am fost unul onest. Sunt doar un presedinte

Pe anul 2014, Traian Basescu a primit de la Administratia Prezidentiala un salariu de 69.957 lei. Fostul sef al statului a incasat anul trecut si indemnizatii pentru deplasari in valoare de 4.900 euro si 900 dolari.
Sursa: http://www.ziare.com/basescu/presedinte/traian-basescu-a-incasat-prima-pensie-cat-primeste-fostul-presedinte-1341706
----------------------------------
---------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

duminică, 4 ianuarie 2015

Adriana Săftoiu, are dreptate! Si eu m-am saturat de scandaluri interminabile, de condus Tara cu televizorul, de stiri pe surse, de ingalbenitul TV-urilor... cu Breaking news-uri... de tot rahatul!

 
Iohannis-Ponta, colaborare. Reacția Adrianei Săftoiu.

Invitată într-o emisiune de la România TV, Adriana Săftoiu a discutat despre colaborarea dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta. 
"Este nevoie de această colaborare cuviincioasă între Victor Ponta și Klaus Iohannis. Este bine - în general - pentru sănătatea politică din România. A continua genul acesta de colaborare conflictuală nu s-a arătat fructoasă pentru țară. În acest moment, așa cum se văd lucrurile, nu putem să-i reproșăm mare lucru domnului Iohannis pentru că intră în colaborare cu domnul Ponta prin genul acesta de întâlniri. De asemenea, nu este de reproșat nici faptul că Victor Ponta răspunde invitațiilor. Este adevărat că noi nu știm cine pe cine sună sau cine pe cine invită, dar poate că nici că nu mai contează bucătăria internă. Contează doar rezultatul",
a spus Adriana Săftoiu într-o emisiune de la România TV.

- See more at: http://www.dcnews.ro/iohannis-ponta-colaborare-reac-ia-adrianei-saftoiu_463829.html#sthash.63RP4Qyp.dpuf
---------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pamantul nu mai are răbdare cu noi! Ne cutremuram... tot mai des! Un nou cutremur, cu magnitudinea de 3,9 grade, a avut loc sambata in zona seismica Vrancea


Un nou cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade a avut loc sambata la ora 12:08 in judetul Buzau, la o adancime de 150 de kilometri, anunta Institutul pentru Fizica Pamantului.

Este al doilea cutremur
care are loc sambata, primul avand magnitudinea de 4,2 grade  pe scara Richter si fiind localizat la o adancime de 70 de kilometri, la ora 05.39.

Directorul stiintific al Institutului pentru Fizica Pamantului, Mircea Radulian, a declarat ca aceste cutremure de mica intensitate sunt normale, scrie Mediafax.

In zona seismica Vrancea s-au produs, in decembrie, alte 13 cutremure cu magnitudini intre 3 si 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind inregistrat in 7 decembrie.

In 22 noiembrie, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Tot in Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.
 
---------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

sâmbătă, 3 ianuarie 2015

2014 un an al extremelor meteorologice, iar inceputul lui 2015 continua cu temperaturi sub - 20 de grade, dupa weekend


Saptamana viitoare ne asteapta inca un episod cu minime sub - 20 de grade. Anul pe care l-am incheiat a fost unul al extremelor, cu recorduri de frig sau de caldura, vijeli si 3 coduri rosii pentru fenomene meteo, o premiera pentru tara noastra.



De la bun inceput am pornit cu stangul. In ianuarie 2014, meteorologii au emis primul cod rosu de viscol din istoria Romaniei. Dar la sfarsitul primelor 3 luni ale anului trecut, am avut o surpriza: in medie, ianuarie, februarie si martie au fost cele mai calduroase din ultima jumatate de secol. Si-am mai trecut prin ceva notabil: diferente uriase de temperatura intre o zi si alta: 27 de grade in doar 7 zile.

Lunile de primavara si de vara n-au facut nici ele in limita normala. Romania a fost maturata de ploi, in conditiile in care toate tarile din Balcani au inregistrat inundatii istorice.

Puhoaiele au facut prapad si la noi, mai ales in sud si in sud vest. A plouat atat de mult incat cantitatile de precipitatii s-au apropiat de recordurile absolute din 1961. In lunile calduroase, ne-au speriat ploile torentiale cu gheata si vijeliile care semanau cu tornadele.

In categoria fenomenelor ciudate pentru tara noastra se incadreaza si prima ninsoare din toamna lui 2014, care a cazut pe 25 octombrie.

Episodul de viscol de saptamana trecuta a fost cel mai timpuriu din ultimii 8 ani. Iar gerul a depasit orice record din 61 incoace.
LA BUCURESTI
Desi valorile termice vor creste usor fata de intervalul precedent, vremea se va mentine deosebit de rece pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in prima parte a zilei si spre sfarsitul noptii. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de -4 grade, iar cea minima va fi de -8 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca. Dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata si chiciura.

LA MUNTE
Desi valorile termice vor creste fata de intervalul precedent, vremea se va mentine rece pentru aceasta data, local geroasa, mai ales dimineata. Ziua cerul va fi temporar noros si doar izolat va fulgui. Noaptea, nebulozitatea se va accentua, iar precipitatiile, predominant sub forma de ninsoare, vor cuprinde treptat toate masivele montane. Vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in special pe creste, unde va spulbera zapada.

SAMBATA

Valorile termice vor continua sa creasca usor, astfel ca vremea va deveni in general normala din punct de vedere termic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -2 si 5 grade, iar cele minime se vor incadra intre -11 si -1 grad. Cerul va fi mai mult noros si se vor semnala precipitatii slabe, indeosebi in prima parte a intervalului, in regiunile vestice, nordice si centrale si pe arii mai restranse in sud-est. Acestea vor fi predominant sub forma de ninsoare in Maramures, Transilvania si zonele munte si mixte in restul teritoriului, favorizand local aparitia poleiului. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte si in sudul Olteniei. Izolat in zonele joase se va semnala ceata.

LA MUNTE
Cerul va fi mai mult noros si temporar vor cadea precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare. Izolat vor fi conditii de polei. Vantul va avea intensificari, mai ales la altitudini mari si va spulbera zapada. Temperatura aerului va continua sa creasca in majoritatea masivelor.

Saptamana viitoare va debuta cu temperaturi mai ridicate insa de Boboteaza, vom avea din nou parte de ger. Temperaturile vor scadea in Capitala pana la -10 grade la mijlocul saptamanii viitoare.

Sursa:
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/in-weekend-scapam-de-ger-insa-dam-de-ninsori-si-polei-ce-se-intampla-cu-vremea-de-saptamana-viitoare.html
------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

joi, 1 ianuarie 2015

Viata Sfantului Vasile cel Mare. Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei (1 ianuarie). La Multi Ani,Vasile!


Postare de Vasile Burcu.



---------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri