Google Translate

sâmbătă, 30 mai 2015

„Livia Stanciu vs. Mariana Rarinca”... in Romania. Cauza "Rarinca împotriva României", in curand... la CEDO. Cine va plati uriasa amenda? Ghiciti dumneavoastra!


Motto: 'Romanii, buni de plata!'
-----------------------------------------
România a fost obligată de CEDO
la plata a 55 de milioane de euro în ultimii 20 de ani
 marţi, 26 Mai 2015. ///  România a fost obligată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în perioada 1994-2014 la plata a peste 55 de milioane de euro, ce reprezintă totalul costurilor în materie civilă și penală în acești 20 de ani. Sursa: http://www.agerpres.ro/politica/2015/05/26/romania-a-fost-obligata-de-cedo-la-plata-a-55-de-milioane-de-euro-in-ultimii-20-de-ani-14-06-19
===================================

Cum funcţionează justiţia pentru magistraţii cu funcţii importante
Falsuri grosolane în rechizitoriul cazului "Livia Stanciu vs Mariana Rarinca"



Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a solicitat preşedintelui ţării demisia Codruţei Kovesi, şefa DNA, şi a Liviei Stanciu, preşedinta ÎCCJ, din cauza Dosarului „Mariana Rarinca”, în care aceasta a fost arestată preventiv 191 de zile, fiind apoi achitată. Unii poate cred că e un motiv minor. Nici pe departe!
 
Site-ul www.luju.ro a publicat Rechizitoriul complet al acestui dosar care este deja considerat cea mai mare eroare judecătorească a ultimilor ani. Spunem eroare judecătorească, întrucît în primă instanţă, Mariana Rarinca a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare de către Tribunalul Bucureşti, fiind apoi achitată de Curtea de Apel Bucureşti după ce a stat în arest preventiv 191 de zile!
 
Cronologia Dosarului „Livia Stanciu vs Rarinca”
 
Pentru cei care nu cunosc amănuntele acestui caz, prezentăm o sinteză a principalelor sale momente:
- în ziua de 4.06.2014, Livia Stanciu, preşedinta ÎCCJ, depune o plîngere la DNA, în care o acuză pe Mariana Rarinca de şantaj, precizînd că aceasta îi solicită suma de 20.000 euro, altfel va da publicităţii date compromiţătoare referitoare la familia sa
- în aceeaşi zi, 4.06.2014, procurorul şef adjunct al DNA, Marius Iacob (acelaşi care a instrumentat „Cazul Elodia”), dispune ca doi procurori să se ocupe de caz
- în 9.06.2014 se efectuează percheziţia la domiciliul din Galaţi al Marianei Rarinca, aceasta fiind adusă imediat la DNA Bucureşti
- în 10.06.2014, ora 3.40, Mariana Rarinca este reţinută prin Ordonanţa 224/P/2014
- tot în 10.06.2014, prin Încheierea din Dosarul 19725/3/2014, Tribunalul Bucureşti dispune arestarea preventivă a inculpatei
- în 30.06.2014 DNA, prin Rechizitoriul întocmit de procurorii Iulian Păncescu şi Carmen Damian, o trimite în judecată în stare de arest preventiv pe Mariana Rarinca
- în 18.12.2014, prin Sentinţa penală 2973, Tribunalul Bucureşti o condamnă pe Mariana Rarinca la 3 ani de închisoare cu suspendare
- prin aceeaşi sentinţă din 18.12.2014 se dispune punerea în libertate a Marianei Rarinca
- în 21.05.2015, Curtea de Apel Bucureşti dispune prin sentinţă definitivă şi executorie ACHITAREA Marianei Rarinca.
Reţinem că Mariana Rarinca a fost arestată în perioada 10.06-18.12.2014, adică 191 de zile. Iată ce prevede Constituţia României, la capitolul „Libertatea individuală”:
 
Observăm că legea fundamentală a ţării precizează că „în cursul urmăririi penale” perioada arestului preventiv nu poate dura decît cel mult 180 de zile! Urmărirea penală în Dosarul Rarinca s-a derulat între 10.06 şi 30.06.2014, deci a durat 20 de zile, după care dosarul a fost trimis în judecată. Deci, arestul preventiv din cursul urmăririi penale s-a încadrat în termenul prevăzut de Constituţie.
 
Numai că, din moment ce urmărirea penală s-a încheiat şi dosarul a fost trimis la instanţă, oare de ce a mai fost prelungită starea de arest? Vă rog să observaţi că ea s-a menţinut pînă la Sentinţa primei instanţe, cînd a fost condamnată la închisoare cu suspendare, însumîndu-se pînă la data de 18.12.2014 un număr de 191 de zile de arest preventiv, adică mai mult decît maximul prevăzut de Constituţie dacă Mariana Rarinca ar fi fost în toată această perioadă în faza de urmărire penală!
 
Pe tot parcursul procesului, procurorii DNA au solicitat prelungirea stării de arest, iar Tribunalul Bucureşti le-au încuviinţat toate cererile, cu toate că Mariana Rarinca a formulat mereu cereri de înlocuire a acestei măsuri extreme, ultima avînd termen cu doar o zi înainte de prima sentinţă, aceea prin care a fost condamnată! Cineva se temea ca Mariana Rarinca să stea măcar o zi în libertate înainte de o condamnare care s-o potolească! Dacă Tribunalul Bucureşti ar fi condamnat-o la închisoare cu executare, Mariana Rarinca ar fi rămas încă doi ani în penitenciar, avînd de plătit şi suma de 11.000 RON pentru „tehnica” folosită împotriva ei! Cu atît mai importantă este sentinţa curajoasă a judecătorilor Curţii de Apel, care, prin achitarea Marianei Rarinca au devoalat public acest abuz de proporţii comis în interesul personal al preşedintei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie!
 
Chiar martorul sub acoperire al DNA demonstrase nevinovăţia Marianei Rarinca

joi, 28 mai 2015

'E un semnal de alarmă, suntem în fața unei situații extrem de grave' dixit cinci senatori, in frunte cu Presedintele Senatului Romaniei, Calin Popescu Tariceanu. Formula 'JE SUIS RARINCA !' a devenit virală in diaspora.



Tăriceanu, despre scrisoarea adresată lui Iohannis: E un semnal de alarmă, suntem în fața unei situații extrem de grave.

 Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a explicat, marți, că împreună cu alți senatori i-a adresat președintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care îi aduce la cunoștință, din dorința de a trage un semnal de alarmă, faptul că "drepturile și libertățile fundamentale ale unui cetățean obișnuit au fost încălcate de către doi înalți magistrați în mod deliberat și cu rea-credință".

* Cinci senatori cer președintelui Iohannis demiterea Liviei Stanciu și a Codruței Kovesi

 Potrivit lui Tăriceanu, situația semnalată șefului statului este una "extrem de gravă". "Ne-am adresat președintelui României pentru că noi considerăm că suntem în fața unei situații extrem de grave. Ca să rezum, (...) președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție acuză un cetățean obișnuit și, atenție, aici nu mai vorbim de politicieni și alte categorii sus-puse și se pune în mișcare, probabil nu într-o manieră foarte transparentă, Parchetul, care decide arestarea acelei persoane și aceasta este privată de libertate peste șase luni de zile. Cred că, în condițiile în care avem o hotărâre definitivă a Curții de Apel București cu privire la nevinovăția acelei persoane, începem să ne punem întrebări serioase ce se întâmplă cu unele persoane. Nu vorbesc de întreg sistemul de Justiție, dar ne punem întrebări serioase ce se întâmplă cu unele persoane care sunt în vârful a doua instituții cheie: ÎCCJ și DNA", a declarat Tăriceanu, marți, la Senat.

El a susținut că este necesară o reacție a întregii societăți față de "astfel de abuzuri". "Dacă prin complicitatea lor (a conducerii ÎCCJ și DNA — n.r.), ajungem la un astfel de abuz de putere de care vorbim în continuu de ceva vreme încoace și iată se dovedește că așa este, atunci cred că trebuie să recunoaștem cu toții că problema nu e numai una marginală care vizează mai mult sau mai puțin anumite categorii, ci oricare cetățean. Justiția nu e întărirea instituțiilor represive care pot să ducă la astfel de abuzuri. E un semnal de alarmă pe care ni l-am permis să-l tragem către președinte, dar nu numai. Cred că e vorba de întreaga societate, de societatea civilă care trebuie să reacționeze și aș spune că e nevoie de o reacție sănătoasă a societății în fața unor astfel de abuzuri, de încălcare a drepturilor și libertăților cetățenilor", a adăugat Tăriceanu.

Președintele Senatului a precizat că arestarea persoanei în discuție s-a produs nu pe baza unor dovezi concludente, ci "pe baza unor suspiciuni". "Despre ce discutăm? Deci, pe baza unor suspiciuni, un cetățean este arestat, stă șase luni în arest și acum începem să ne gândim dacă e cineva vinovat sau nu este. Președintele ÎCCJ face un denunț calomnios la adresa persoanei respective, Parchetul se pune imediat în mișcare fără să cerceteze aceste lucruri în mod serios, amănunțit și stăm și ne facem că nu s-a întâmplat nimic. Eu cel puțin nu cred că e normală această atitudine", a conchis Tăriceanu.

vineri, 22 mai 2015

Livia Stanciu,demisia! Senatorul Șerban Nicolae cere demisia Liviei Stanciu, preşedintelui ÎCCJ: "Este o ruşine"


Atac dur la adresa președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu.             
Senatorul PSD Şerban Nicolae o numeşte pe şefa ÎCCJ "o ruşine" pentru magistratură şi îi cere demisia.
 
"Îi cer public demisia din magistratură, nu numai din funcţia de la ÎCCJ, ci din magistratură",
a declarat Şerban Nicolae, la Antena 3. Potrivit senatorului, Livia Stanciu s-a dovedit a fi un "individ abuziv".

 

Citește și: ȘANTAJ la ÎCCJ: Femeia acuzată că a şantajat-o pe Livia Stanciu, achitată definitive

 
„Cei din sistemul ăsta corupt al lui Băsescu au crezut că scapă. (...) Poate vă amintiți, CSM a făcut o propunere Înaltei Curți, Băsescu a spus „nu", și CSM a acceptat, la acea vreme, un asemenea abuz și a propus pe cine a vrut Băsescu (n.r. – referindu-se la șefa ICCJ, Livia Stanciu). Această persoana este, din punctul meu de vedere, o rușine ca președinte a Înaltei Curți și aș vrea să îi cer demisia de urgență din magistratură. Din magistratură, nu din funcția de președinte a Înaltei Curți. Poate așa o să înțeleagă toți că, eu când vorbesc de încătușare abuzivă, nu mă refer la parlamentari și la politicieni. Repet, demisia urgentă. Cu toate riscurile. Vă dați seama că este o încrengătură aici. Îți stă mintea în loc",
a declarat Șerban Nicolae la Antena 3.
 
Scandalul a pornit de la cazul femeii acuzate că a şantajat-o pe Livia Stanciu şi care a fost până la urmă achitată definitiv.

marți, 19 mai 2015

Remus Truică, in 'vizita' la DIICOT, pentru a fi audiat în dosarul creditelor ilegale luate de la BRD. Prejudiciul reținut în cazul lui se ridică la 35 milioane euro.


Remus Truică, audiat la DIICOT în dosarul creditelor ilegale luate de la BRD.

Omul de afaceri Remus Truică s-a prezentat marți dimineața la sediul DIICOT, pentru a fi audiat în dosarul creditelor ilegale luate de la BRD.

Potrivit unor surse judiciare, Remus Truică este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune, instigare la înșelăciune, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani.

Prejudiciul reținut în cazul lui se ridică la 35 milioane euro.

Din primele cercetări rezultă că Remus Truică ar fi luat în anul 2008 un credit de la BRD, pentru care ar fi garantat cu terenuri supraevaluate, însă nu a mai returnat banii.
De asemenea, el ar mai fi ajutat și alte persoane să ia credite în același mod de la BRD, inclusiv pe șoferul său și soția acestuia, judecătoare în Capitală.

Săptămâna trecută, procurorii i-au pus sub acuzare pe Adrian Sârbu și Sorin Roșca Stănescu, pentru înșelăciune și spălare de bani, după ce au luat credite de la o sucursală a BRD fără a mai înapoia banii.

duminică, 17 mai 2015

Şefa DNA... nu uită și nu iartă! In dosarele Microsoft şi EADS: Activitatea infracţională este extrem de amplă


Şefa DNA despre dosarele Microsoft şi EADS:
Activitatea infracţională este extrem de amplă.

Unele părţi din dosarele Microsoft şi EADS, care vizează anumite fapte sau anumite persoane, ar putea să se finalizeze în acest an cu trimiteri în judecată, a declarat procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, la un post TV.
"Este posibil ca în aceste dosare o parte a anchetei să se finalizeze, după care dosarul să fie disjuns, la fel cum s-a întâmplat şi până în prezent. Sunt persoane faţă de care urmărirea penală s-a finalizat şi dosarul a fost trimis la instanţă, iar restul cazului a fost disjuns. (...) Dacă faţă de anumite persoane sau anumite fapte procurorul finalizează ancheta, cu siguranţă va trimite la instanţă",
a spus Kovesi.

Ea a explicat că ambele dosare sunt foarte complexe - vizează un număr mare de persoane şi fapte comise într-o perioadă lungă de timp, de aceea anchetele sunt de durată.

  "Atât în dosarul EADS, cât şi în dosarul Microsoft, nu vorbim de un singur act material, vorbim de suspiciunea comiterii unor acte infracţionale pe perioade foarte lungi de timp, 7 ani, 8 ani de zile, şi trebuie verificat fiecare segment. Verificăm multe contracte care au fost încheiate în perioade de timp diferite, prelungirea acestor contracte, acte adiţionale ale acestor contracte. Nu este vorba despre dosare pe care să le poţi finaliza în trei luni, activitatea infracţională este extrem de amplă, implică foarte multe persoane, implică foarte multe responsabilităţi, implică foarte multe documente care trebuie studiate şi probe care sunt de administrat. Sunt sute de persoane audiate până în prezent. Faptul că noi nu facem publică fiecare etapă nu înseamnă că nu se lucrează în aceste dosare",
a precizat şefa DNA, citată de Agerpres.

  Ea a adăugat că în cazul Microsoft au loc audieri aproape în fiecare săptămână. Urmează să fie întocmite rechizitoriile pentru unele dintre persoanele implicate.

vineri, 15 mai 2015

Cardul de sanatate & Icoana care 'plange'/Arsenie Boca... fac ratingul mass-mediei... in Romania! Te apuca... râsu' plânsu'! Suntem 'ciudatii' lumii civilizate! Creere spalate... ori... manipulari ordinare/mai mult decat 'interesate'?!?


Puşi pe drumuri degeaba.
Cozi pentru cardul de sănătate, din lipsă de informare.

      Abuzurile şi lipsa de informare îi pun în continuare pe bolnavi pe drumuri. Mulţi dintre cei care se îngrămădesc la cozi la Casa de Asigurări de Sănătate se plâng că medicii şi farmaciştii i-au refuzat fiindcă nu aveau cardul de sănătate. Şi asta, deşi furnizorii au fost informaţi că pot deconta serviciile medicale şi în lipsa cardului. Între timp, în Capitală a crescut numărul medicilor de familie care au cerut să le distribuie pacienţilor cardurile la cabinet, să nu mai stea oamenii la cozi.



La Casa de Asigurări a Capitalei era mare înghesuială înainte să înceapă programul. Ghişeele au fost deschise mai devreme cu câteva ore, să nu mai fie cozi interminabile pentru cardul de sănătate. Mulţi spun că unii medici şi farmacişti i-au trimis acolo.

Furnizorii au fost informaţi că au baza legală să acorde servicii şi asiguraţilor care nu au sau nu pot prezenta cardul.

În cele mai multe cazuri, coada pentru card poate fi evitată.

miercuri, 13 mai 2015

Anglia, felicitari! Interesele economice ale Marii Britanii, mai presus de orice! Reintoarcerea lui David Cameron la biroul sau de la numarul 10 de pe Downing Street, da fiori U.E.!

Brexit definition and synonyms.  Macmillan Dictionary.

 

Zece lucruri despre Brexit: sansele Marii Britanii de a iesi din Uniunea Europeana. Autor: Capital.ro | marţi, 12 mai 2015 |



Pro-europenii vor duce o lupta crancena pentru a mentine Marea Britanie in Uniunea Europeana. Vineri a sunat alarma la Bruxelles. Conservatorii condusi de David Cameron au castigat detasat alegerile si vor detine majoritatea in noul Guvern.

Reintoarcerea lui David Cameron la biroul sau de la numarul 10 de pe Downing Street va muta atentia spre Bruxelles si spre celelalte mari capitale europene, si-anume Berlin si Paris.

David Cameron a mizat pe o platforma de campanie care a promis reforma in Uniunea Europeana. Populatia britanica i-a dat un mandat in acest sens. Cameron este omul momentului in Marea Britanie. Conservatorii au performat mai bine decat se astepta si cel mai optimist membru al partidului. Laburistii au fost maturati iar Liberal-Democratii practic nici nu au contat.

VEZI AICI Zece lucruri despre Brexit: sansele Marii Britanii de a iesi din Uniunea Europeana

Sursa: http://www.capital.ro/zece-lucruri-despre-brexit-sansele-marii-britanii-de-a-iesi-din-uniunea-europeana.html
--------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


VIDEO. Zece lucruri despre Brexit:
sansele Marii Britanii de a iesi din Uniunea Europeana

Pro-europenii vor duce o lupta crancena pentru a mentine Marea Britanie in Uniunea Europeana. Vineri a sunat alarma la Bruxelles. Conservatorii condusi de David Cameron au castigat detasat alegerile si vor detine majoritatea in noul Guvern.

Reintoarcerea lui David Cameron la biroul sau de la numarul 10 de pe Downing Street va muta atentia spre Bruxelles si spre celelalte mari capitale europene, si-anume Berlin si Paris.

David Cameron a mizat pe o platforma de campanie care a promis reforma in Uniunea Europeana. Populatia britanica i-a dat un mandat in acest sens. Cameron este omul momentului in Marea Britanie. Conservatorii au performat mai bine decat se astepta si cel mai optimist membru al partidului. Laburistii au fost maturati iar Liberal-Democratii practic nici nu au contat.

Timp de 10 ani, cariera politica a lui David Cameron a avut multe suisuri si coborasuri. Electoratul britanic i-a dat acum un mesaj foarte clar. L-au scapat de grijile pe care le provoca UKIP-ul, l-au scapat de Liberal – Democrati si nimic nu pare a-i mai trage pe Conservatori in spate. Dovedindu-se, pana acum, mai degraba un mare abil si tactician intre Conservatori si Liberal – Democrati, David Cameron are de demonstrat, acum, ce inseamna Conservatorii pentru Marea Britanie.



Conservatorii inca se viseaza a fi unicul partid care garanteaza justetea sociala si este marele dusman al inegalitatii. David Cameron vrea sa lupte cu Laburistii pe teritoriul acestora la fel de eficient precum a fost Tony Blair care a maturat cu Conservatorii acum 20 de ani.

Zarurile au fost aruncate iar rezultatul alegerilor din Marea Britanie ne indica urmatoarele concluzii.

luni, 11 mai 2015

Simţ enorm şi văz monstruos...! Stenograme: Liberalii și-au împărțit deja funcţii până şi pentru amante (VIDEO) & CUM PUNE LA CALE PNL alungarea PDL din noul partid.


De faţă cu Alina Gorghiu, Teodor Atanasiu şi Marian Petrache, un lider PNL Bistriţa a dezvăluit jocurile care se fac pentru ocuparea funcţiilor în teritoriu pregătind momentul când liberalii vor ajunge la guvernare.

Amantele unor membri din partid și-au rezervat deja locurile ca şefe în deconcentrate, a explicat liberalul, care dealtfel condamnă întreaga situaţie.
"Știți cum suntem noi acum? Ca doi oameni care se iau și tot timpul neamurile mele, neamurile tale, deci neamurile noastre. Cred că doar noi alimentăm diferența asta între noi. Trebuie să alegem pe care îi mai bun… și candidat de primar indiferent că e fostul PD, poate să vină unul de la țărăniști sau să ne gândim doar că trebuie să câșitigăm. Și toată tevatura asta acum… noi trebuie să ne gândim că în 2016 să ajungem la guvernare și toți ne gândim cum să ne aranjăm neamurile în 2016. Păi eu zic cum să alegem să câștigăm alegerile din 2016 și apoi vedem noi cum ne-om aranja prietenii și neamurile. Că dacă gândim așa, eu ca un vechi liberal nu mai votez, nu mă mai duc la vot. Dacă eu de acum aflu că director acolo o să fie ăla pentru că e prietem cu viitorul președinte al PNL Bistrița, director acolo o să fie soția ăluia că ăla e prieten cu nu știu cine. Eu m-am săturat de chestiile astea pentru că de 25 de ani numai asta facem – ori noi ori PSD-ul cum ajungem la guvernare ne aranjăm neamurile. Nu contează că unul e mai bun decât altul – de ce a ajuns acolo director în deconcentrate? Aud că director nu stiu unde e amanta lui Popescu. (râsete în sală) Pe Popescu el l-a făcut vicepreședinte",
a declarat un lider PNL Bistrița, scrie stiripesurse.ro.
Din partea PSD au venit imediat reacţii.

"Iată în sfârșit un motiv de înțeles pentru care ‪‎PNL‬ vrea cât mai repede la guvernare - adevărat liberalism!", a scris premierul Victor Ponta pe Facebook.

Sursa: http://www.b1.ro/stiri/politica/stenograme-liberalii-si-au-impartit-deja-functii-pana-si-pentru-amante-video-110834.html
------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Lider PNL: Deja amantele au pregătite locurile de director/ STENOGRAME EXPLOZIVE

Un lider local al vechiului PNL detonează bomba în partid. El le spune liderilor naționali ai vechiului PNL (Gorghiu, Atanasiu, Petrache)în teritoriu deja s-au stabilit directorii pentru când PNL va prelua guvernarea și că el personal a auzit de tot felul de amante (pronunță și nume) care deja au locuri pregătite de directori în deconcentrate:

Vezi și: STENOGRAME: Ne-am ținut de nas și am fuzionat. Nu vor primi premierul!/ RĂZBOI MONSTRU în PNL
Vezi și: EXCLUSIV Războiul liberalo-liberal ia amploare: Lui Blaga îi e frică/ STENOGRAME AUDIO

duminică, 10 mai 2015

Tăierile abuzive de păduri. Au fost proteste... în toată țara. Iata si un 'punct de vedere'... din indepartata Canada


 
Revolutionari de Facebook.
 
Se anuntara in presa romaneasca, mari proteste in toata tara, impotriva taierii padurilor. Care paduri ? Padurile au fost taiate demult, muntii defrisati !  
Acum la spartul targului, s-au trezit si romanii : mintea romanului de pe urma ...




Chestia asta pute de la distanta a execrcitiu national de mobilizare  ( pe langa alte interese straine ) : toata presa din Romania a pus linkuri catre grupurile de Facebook responsabile cu propaganda si mobilizarea.


Masinaria de propaganda a inceput sa rostogoleasca bulgarele pe Facebook si sa indemne oamenii sa perpetueze propaganda. Gratis, of course, ca intotdeauna prostimea se alege cu praful de pe toba. 

Lasda-te si tu manipulat de mass-media si da mai departe pe Facebook indemnul sa veniti sambata la proteste. Agata-ti si o tablita de gat pe care sa iti scrii doleantele, ca un adevarat revolutionar. Cat dureaza sa-ti faci o poza si sa o postezi pe Facebook, sa arati tuturo cat esti tu de revolutionar ? Ca trebuie sa aiba si ei de cine sa rada ...

Unde erau revolutionarii astia de Facebook, atunci cand in Romania se taiau padurile ? Atunci nu mai voiau sa se bucure de padurea lor ?



Daca ti-ai facut poza de identificare , da si un link la petitie si hai sa facem revolutie ... pe Facebook !


Si a inceput pe blogurile de fatatoare, o propaganda d'aia ordinara, de cea mai joasa speta, care ne minte in fata si ne insulta inteligenta. Avand in vedere ca targetul sunt femeile cu plozi, textul e in ton cu audienta, ca lucreaza cu materialul clientului. 
Cum e scaul, asa e si peticul, iar noi stim deja ca muierile sunt cele mai proaste animale de pe planeta, proaste cu crengi uscate ( execeptiile sunt ...exceptii care confirma regula ).

Propagandistul de serviciu se screme sa se exprime ca un puradel de 8 ani, mult prea intelept pentru varsta lui. Bate saua, sa priceapa iapa ! Pardon, ma'sa ...



Mami, mami, nu mai vreau sa dorm in patut, ca e facut din lemn din padurea fermecata !  Mai bine dorm in semn de protest , direct pe parchet, ca e facut tot din lemn ! Ups !
Si mai bine sa duci patutul inapoi in padure, ca pot trai si fara mobila. De fapt, as putea trai si intr-un bordei sapat n pamant, asa cum traiau copiii stramosilor nostri , aia  intelepti !


Mami, mami, du-te si roafa-i frumos pe cei care fura padurile romanesti sa inceteze, pentru ca sa pot eu sa ma joc cu Chip si Dale in padure ! O sa li se umple coorul de lacrimi de emotie, cand o sa te auda !

Mami, mami, sub care piatra ai trait pana acum de nu ai observat ca astia au defrisat toti muntii Romaniei ? Sau ai vazut, da' nu ti-a pasat de Chip si Dale ?  Of, of, mami ! Bataita la fundulet !


Cum ziceam, se vede de la distanta ca e un protest artificial, manevrat si ca nu are nici o legatura cu padurile ( poate mai degraba cu bataia pe ciolan a hotilor de paduri, cine pune mana pe "dreptul" de a le traia in continuare )

vineri, 8 mai 2015

Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie? PACE! Oculta mondiala, vrea RAZBOI. Idiotilor, nu impingeti tara, într-un război apocaliptic! Lasati orgoliile de neam prost si muschii umflati, deoparte! Beliti ochii, vedeti ce a rămas în urma ‘interventiilor’ “de bine”/razboinice… ale… indiferent cui!


Blindatele Stryker ale Regimentului 2 Cavalerie US Army au plecat spre Cincu de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

De la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, Batalionul 2 al Regimentului 2 Cavalerie US Army a pornit spre Cincu la un amplu exerciţiu întrunit NATO (1000 de militari din 21 de ţări). Militarii au încărcat pe trenuri vehiculele blindate şi echipamentul urmând să ajungă în Baza Cincu unde va avea loc un amplu exerciţiu comun NATO din cadrul Operation Atlantic Resolve. În lumina evenimentelor din Ucraina, la începutul lunii martie 2015,  era făcut anunţul potrivit căruia un convoi de blindate al Regimentului 2 Cavalerie US Army, inclusiv Strykers (blindate multioperaţionale cu armament multiplu-mitraliere M2 cal. .50 şi M240 cal. 7,62 plus aruncător de grenade şi tun de 30mm, cost: 4,9 milioane USD/bucată), după manevre în Polonia, Estonia şi Lituania, se va întoarce pe şosea în Garnizoana din Vilseck, Germania.
 
Acesta a fost practic debutul Atlantic Resolve, o amplă demonstraţie a permanentului sprijin al SUA în ceea ce priveşte securitatea colectivă a statelor membre NATO în asigurarea stabilităţii în Europa de Est. Atlantic Resolve îşi propune să întărească interoperabilitatea multinaţională a forţelor NATO precum şi întărirea relaţiilor între forţele multinaţionale NATO. Parteneriatul strategic SUA-Europa este clădit pe fundaţia valorilor, experienţelor şi intereselor împărtăşite de cele două părţi, aspecte ce trebuie să ducă la o Europă stabilă şi prosperă. Pentru acestea e nevoie de o securitate globală şi regională, partenerii SUA trebuind să fie puternici şi capabili de a răspunde oricărei provăcări.
 
 
 
În România, Atlantic Resolve South a debutat deja în Poligonul Smârdan, unde 200 de paraşutişi americani de la Brigada 173 Aeropurtată cu baza la Vicenza Italia., au participat la un amplu exerciţiu de pregătire alături de militari români, sub denumirea generică de Saber Junction.
 “Acesta este debutul Atlantic Resolve South, răspunsul SUA şi al NATO vizavi de provocările şi declaraţiile Rusiei. Vom avea o prezenţă continuă în zona strategică a Mării Negre”,
a spus Lt. Gen. Ben Hodges, comandantul U.S. Army Europe. La Smârdan, alături de paraşutişti au participat şi militari din Regimentul 2 Cavalerie US Army, exerciţiul constând într-o simulare de capturare a unui aeroport de către paraşutişti, baza aeriană fiind apărată de blindate (soldaţii din Regimentul de Cavalerie).
 
 
În cadrul eforturilor de a asigura aliaţii NATO de sprijinul SUA în faţa intenţiilor expansioniste ale Rusiei, legat de Atlantic Resolve, au fost dislocate de la Baza Hunter Army Air Field, Georgia, militari şi elicoptere Black Hawk de la Brigada 3 luptă aeriană, Regimentul 3 Aviaţie, Batalionul 4. Unitatea va rămâne în Europa timp de nouă luni. De asemenea, în Operation Atlantic Resolve au fost dislocate trupe de la Fort Stewart, Georgia, din cadrul Brigăzii operaţionale de luptă Blindate, Divizia 3 Infanterie. Nu în ultimul rând, la operaţiuni participă şi în jur de 100 de militari ai Diviziei 4 Infanterie, de la Fort Carson, Colorado, conduşi de generalul de brigadă Randy George. În total, la Atlantic Resolve participă peste 2000 de militari ai statelor NATO.
 

luni, 4 mai 2015

Romania, proteste! Proteste masive în toată țara împotriva tăierilor abuzive de păduri - 9 mai. Locații proteste. UPDATE. Padurile Austriei. Cum se valorifică pădurile în Austria


  Defrișările, mai ales cele ilegale, au atins cote alarmante în țară. Problema nu mai este una punctuală, izolată sau locală, ci atinge siguranța națională și viitorul nostru. Părtași marii despăduriri se fac: Guvernul României, Ministerul Mediului, Austriecii de la Holzindustrie Schweighofer, Kronospan şi Egger, Romsilva, șefii de Ocol Silvic, baronii locali și noi toți, prin lipsa de atitudine.


          Ritmul actual al despăduririlor și modul total hazardat de exploatare (adesea ”în ras”, fără a se ține cont de niciun criteriu ecologic) au și vor avea următoarele efecte negative:

- sporirea fenomenelor de risc hidrologic: viituri și inundații. Versanții despăduriți nu mai pot reține precipitațiile, care se scurg vertiginos în albii. Rezultă deci tot mai multe pierderi materiale și de vieți omenești. Rezultă de asemenea necesitatea de a investi în sistemele locale de protecție (îndiguiri, înălțări de poduri etc). Acestea sunt necesități induse artificial, apărute în urma defrișărilor...

- sporirea fenomenelor de risc geomorfologic: alunecări, surpări, prăbușiri de roci, ravenări, eroziunea solului. În urma acestor fenomene de risc, crește cantitatea de suspensii în apele unor râuri, putând fi afectate fauna piscicolă și ecosistemele respective. Unele lacuri hidroenergetice vor avea un ritm de sedimentare mai rapid decât cel estimat în momentul amenajării. Unele drumuri pot fi tot mai afectate de descărcările de materiale de pe versanți etc.

- pierderi financiare uriașe în domeniul turismului montan, agroturism, ecoturism și turism cultural. Sunt distruse drumurile de acces de utilajele forestiere, este sluțit peisajul; practic sunt eliminate resursele acestor tipuri de turism.

- pierderi de locuri de muncă în domeniile: meșteșuguri populare (pe baza lemnului), turism.

- schimbări climatice locale: afectarea regimului termic și pluviometric, aridizare. Primele implicații vor fi asupra agriculturii...

- reducerea biodiversității, afectarea habitatelor (râsul, ursul, lupul)...

- reducerea celei mai valoroase rezerve a României (pădurea), prin rolul său multiplu: ”plămân verde”, combustibil tradițional, material de construcție valorificat tradițional (nu în mod industrial și abuziv), moștenire primită și lăsată mai departe pentru ca și nepoții noștri să se bucure de ea. Se pare că unii se bucură la buzunarele pline de acum, dar nu le pasă de blestemele pe care le vor primi peste 10 ani.

          Nu există dezvoltare sustenabilă! Nu există dezvoltare durabilă! Acestea sunt vorbe în vânt, de care se folosesc unii să scoată niște bani din niște proiecte. Gargara cu economia sustenabilă este folosită în țările dezvoltate, ale căror corporații fac prăpăd când ajung în țările cu un grad de corupție mai ridicat. Moralitatea lor este egală cu 0. De la copiii din China care montează jucării pe nimica toată, până la poluarea inimaginabilă din țările subdezvoltate și la exploatările de aur, gaze de șist și lemn în România, toate sunt operele celor îmbrăcați la costum, care ne vorbesc moral despre dezvoltare durabilă, dar de fapt ceea ce lasă ei în urmă se numește prăpăd...



          Așadar, sâmbătă 9 mai, cu începere de la ora 16.00, vor avea loc proteste masive în toată țara împotriva exploatărilor ilegale și abuzive de păduri. De menționat că e vorba de despăduriri abuzive, nu ilegale, întrucât au reușit de cele mai multe ori să confere cadru legal acestei mari furăciuni.

Locații proteste:

- București, 16:00, intrare Herăstrău dinspre Charles de Gaulle
- Alba Iulia,
- Brașov, 15:00, Prefectură
- Cluj-Napoca, 16:00, Piața Unirii
- Focșani, 16:00, Piața Unirii
- Iași, 16:00,
- Ploiești, 16:00, parc Nichita Stănescu
- Oradea, 16:00, str. Republicii (pietonală) lângă statuile de fier
- Sibiu, 16:00, Piața Mare
- Suceava, 16:00,
- Târgoviște, 16:00, Platou Prefectură
- Timișoara, 16:00, Opera Națională
- Vaslui,

- Viena, 19:00 (ora locală), Favoritenstraße
- Paris, 16:00 (ora locală), probabil Trocadero
- Montreal, 16:00 (ora locală), 1010 Sherbrooke Ouest

Pentru detalii și actualizări, urmăriți pagina facebook a evenimentului!

https://www.facebook.com/events/1602849166652773/

Sursa: http://geografilia.blogspot.ro/2015/05/proteste-masive-in-toata-tara-impotriva.html
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VIDEO:
=====================


Holzindustrie Schweighofer & Illegal Timber
  
Environmental Investigation Agency (EIA), o organizatie de mediu cu birouri in Washington D.C. si Londra a dat publicitatii filmari care expun conducerea companiei Holzindustrie Schweighofer Romania, cel mai mare procesator de rasinoase din tara, acceptand cu buna stiinta si recompensand lemnul taiat ilegal printr-un system de bonificatie.
http://www.eia-global.org

The Environmental Investigation Agency (EIA), an environmental organization with offices in Washington, D.C. and London, has released a new video exposing the leadership of the largest forest products company in Romania, the Austrian-based Holzindustrie Schweighofer, willingly and knowingly accepting illegally harvested timber and incentivizing additional cutting through a bonus system.
http://www.eia-global.org

Romania Parliament photo by Jorge Láscar (https://www.flickr.com/people/8721758...)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------



Padurile Austriei. Cum se valorifică pădurile în Austria
===================================

sâmbătă, 2 mai 2015

Casa copilăriei... lui George Enescu! Aici... nu sunt bani! Rusine, Guvernanti! Rusine, romani!


Casa copilăriei lui Enescu, cauza socială a turneului Stradivarius Enescu Experience

Campania socială care se desfăşoară în fiecare an în timpul Turneului Stradivarius, în 2015 va avea drept scop strângerea de fonduri pentru restaurarea casei lui Enescu din Mihăileni, judeţul Botoşani, şi transformarea ei într-un centru cultural şi muzical internaţional. Ştirile TVR sunt mândre să susţină acest demers. Timp de o lună, la Telejurnal şi pe site-ul stiriletvr.ro vă prezentăm “Simfonia unui destin” – poveşti pe note de Enescu. Împreună salvăm casa Enescu!

"Atâta vreme cât exist, vreau sã cânt". Aşa îşi descria destinul marele George Enescu. Compozitor, violonist, pianist, dirijor şi pedagog,  Enescu reuşeşte şi astăzi să trăiască prin fiecare notă modelată de marii violonişti şi celebrele orchestre ale lumii. La 60 de ani de la moartea geniului născut la Botoşani, un talent şi o vioarã Stradivarius pornesc împreună la drum pe muzica lui George Enescu. Alexandru Tomescu va da viaţă Rapsodiilor Române în Stradivarius Enescu Experience - un maraton al excelenţei muzicale, care anul acesta va încerca să salveze o parte din destinul marelui compozitor: casa Enescu de la Mihăileni.


Turneul Internaţional Stradivarius Enescu Experience, între 3 mai şi 15 iunie 2015, va urma un itinerariu care cuprinde 15 oraşe din România, la care se adaugă Chişinău, în Republica Moldova, şi turneul din Franţa: Bretagne-Brest, Rennes, Quimper. Violonistul Alexandru Tomescu îl va avea ca invitat special în turneu pe pianistul rus Eduard Kunz, iar repertoriul va fi dedicat marelui George Enescu, de la a cărui moarte se împlinesc 60 de ani.

Casa din Mihăileni - monument istoric clasat în regim de urgență

În casa construită undeva în perioada 1775-1830, de bunicii din partea mamei compozitorului, preotul Ioan Cosmovici şi soţia Zenovia Vogoride, descendentă a unei vechi familii boiereşti din Moldova, s-a născut în anul 1839, Maria Cosmovici, devenită Enescu. Tot acolo, mama lui George Enescu a şi murit, în martie 1909.
(w220) Maria Enes
Din familia mamei compozitorului, neamul Cosmovicilor, se ridicaseră oameni de mare valoare şi renume, care au contribuit la dezvoltarea culturii şi ştiinţelor în România.

Leon, fratele Mariei, avea să devină renumitul biolog Dr. Leon Cosmovici, licenţiat al Universităţii Sorbona, eminent profesor al Facultăţii de Ştiinţe a Universităţii din Iaşi, fondatorul învăţământului de fiziologie animală din România, tatăl pictorului Jean Cosmovici și al compozitorului Alexandru Cosmovici.

Preotul Ioan Cosmovici cânta la pian şi la chitară, un lucru rar în acele vremuri, şi a adus în casa din Mihăileni vechiul pian al familiei Vogoride, pe care învăţase să cânte în copilărie Maria, şi pe clapele căruia a pus mâna pentru prima dată şi George Enescu. Astfel a învăţat tainele partiturilor.

Ioan Cosmovici a transmis pasiunea pentru muzică şi fiicei sale Maria, care a primit o educaţie aleasă, cu studii liceale făcute la Cernăuţi, cultivându-i firea foarte muzicală.
În casa de la Mihăileni, tatăl şi fiica au luat lecţii de muzică de la profesori din Cernăuţi, ambii devenind adevăraţi virtuozi ai pianului.

(w620) Foto de es

Şi George Cosmovici, văr primar al Mariei, avea studii muzicale, făcute la Dresda. Era un compozitor de succes în epocă. Compunea muzică instrumentală, de cameră şi vocală, multe dintre lieduri pe versurile reginei-poete Carmen Sylva, cu care avea o relaţie apropiată.

Fiica lui George Cosmovici, Maria, a studiat compoziţia la Paris şi avea să devină  o pianistă de mare talent. Verişoara Matilda, fiica unchiului Leon, a studiat pianul la Viena, devenind tot pianistă, iar mai târziu soţia compozitorului Alexandru Zirra. Alexandru Cosmovici, fratele Matildei şi vărul primar al lui Enescu, avea să studieze la Iaşi, Milano şi Paris, devenind compozitor şi muzicolog.

Dar şi bunicul lui Enescu dinspre tată, preotul Gheorghe, avea talente muzicale şi o foarte bună voce de tenor, vestită prin părţile locului, pe care o moştenise şi tatăl compozitorului. Costache Enescu era învătător, dirijor de cor, cânta la vioară. Împreună cu soţia sa dădea adevărate concerte în casa de la Mihăileni - el la vioară, iar Maria acompania la pian sau chitară.
(w220) George EneDupă despărţirea părinţilor, Costache, tatăl lui George, a rămas la Cracalia, iar Maria, mama sa, în casa de la Mihăileni. 

Aici a crescut micul George, alintat cu numele Jurjac, şi aici venea în toate vacanţele petrecute în România. Copilăria de poveste la Mihăileni avea să fie sursă de inspiraţie pentru Enescu. Avea să compună aici multe dintre operele sale.

Schimbarea de regim politic din 1945, imposibilitatea lui Enescu de a-şi mai revendica sau îngriji casa după plecarea definitivă din ţară în 1946, când a fost silit să renunţe la toate proprietăţile sale, înstrăinarea clădirii şi tratamentul din partea actualilor posesori au făcut ca nu doar peste casă, ci şi peste un capitol de decenii al existenţei lui Enescu, să se aştearnă uitarea şi nepăsarea.

În 1918, printr-o scrisoare, George Enescu a cedat casa verişoarei sale, Eugenia Dimitriu, şi a fost moştenită mai departe de 3 dintre fiii ei. Doi dintre aceştia, nepoţii compozitorului, au vândut partea lor către vecini. Cel de-al treilea însă, şi-a păstrat proprietatea. Asa se face că, în momentul de faţă, casa are doi proprietari. Dar niciunul dintre ei nu a reuşit să o întreţină.

Casa tineretii lui Enescu nu a putut fi apărată de nicio lege. Abia în 2001 ar fi putut intra sub incidenţa legii monumentelor istorice, dar nici proprietarii, nici autorităţile nu au făcut paşi decisivi pentru recuperarea acestei moşteniri a marelui compozitor. Cu excepţia amplasării unei plăci memoriale.

Placa memorială din marmură albă a dispărut de pe zidurile casei. Mărul din curte, sub care Enescu zăbovea îndelung, a fost tăiat.

Casa din Târgul Mihăilenilor este în sine un monument arhitectonic reprezentativ pentru tipul de casă de ţară moldovenească din secolele XVIII-XIX.

(w620) Starea n c

Casa George Enescu a ajuns în atentia opiniei publice în 2012, când pianista Raluca Ştirbăţ - preşedinta Societăţii Internaţionale George Enescu din Viena (originară din Iaşi, pianista trăieşte de ani la Viena) - a  iniţiat în presa din Europa o campanie de conştientizare a situaţiei dramatice în care se găseşte casa din Mihăileni şi a militat pentru clasarea clădirii şi transformarea ei în muzeu.

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri