Google Translate

sâmbătă, 31 octombrie 2015

Incendiul din clubul Colectiv, Bucuresti. Daca...


Daca...
Toata lumea... ar fi RESPECTAT strict LEGEA!
Nu s-ar fi dat AUTORIZATII... din 'burta'!
Ar fi fost 'INCHISE'/TOATE 'BOMBELE'/'focare ale raului'!
Daca... daca... multi/foarte multi... daca...! ...
----------------------------------------------------------------
Acum... 'Dreptate, ochii plânşi, vor sa te vadă!'
UN DEZASTRU - DUMNEZEU SA-I IERTE !
CONDOLEANTE FAMILIILOR INDOLIATE !
 
Vasile Burcu
Admin Romania Megalitica 

Detalii, Click here: 
===================

incendiul din clubul Colectiv

======================

joi, 29 octombrie 2015

Protectie SPP, coloana oficiala. Alina Gorghiu şi Liviu Dragnea, spun că nu vor solicita pază SPP


Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, şi preşedintele PSD Liviu Dragnea spun că nu au nevoie de protecţie SPP, de aceea nici nu vor cere în baza ordonanţei de urgenţă a Guvernului.

"Nu voi solicita pază de la SPP, deşi ordonanţa de urgenţă a guvernului deschide această posibilitate pentru liderii de partide. Nu am beneficiat niciodată de pază şi protecţie şi cred că ea trebuie rezervată doar demnitarilor de rang înalt. Cu decenţă şi fără abuzuri", a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Nici Liviu Dragnea, preşedintele PSD, nu are nevoie de SPP. „Nu (n-am nevoie de SPP-n.r). În coloană oficială n-am fost niciodată, nici măcar întâmplător", a declarat Liviu Dragnea, întrebat dacă s-a folosit de dreptul la coloană oficială atunci când a fost ministru şi dacă are nevoie de escorta SPP.

Liderul PSD a mai spus că trebuie văzut cine are nevoie de astfel de coloană oficială şi protecţie din partea SPP în aceste condiţii. „Eu zic că poate trebuie să ne gândim serios dacă mai este nevoie de acest tip de deplasare sau dacă nu. Aici trebuie să se gândească foarte bine Serviciul de Protecţie şi Pază, alte structuri... vorbim de preşedintele României, s-ar putea să fie nevoie... şi în contextul ăsta regional de securitate... Nu ştiu ce să zic“, a mai declarat Dragnea.

Guvernul a arpobat în urmă cu două săptămâni o ordonanţă de urgenţă care stabileşte că liderii partidelor parlamentare vor avea şi ei dreptul la pază SPP, gratuit, la cerere şi cu aprobarea CSAT.

Sursa: http://adevarul.ro/news/politica/gorghiu-dragnea-spun-nu-vor-solicita-paza-spp-1_5631b49df5eaafab2c1ffee8/index.html
------------------------------------------

marți, 27 octombrie 2015

Pensiile cresc cu 5 la sută de la 1 ianuarie 2016


Guvernul se pregăteşte să majoreze pensiile cu 5% chiar din ianuarie 2016. Şi nu este singura modificare prin care milioane de pensionari vor primi bani mai mulţi. Totodată, salariul minim pe economie va fi şi acesta mărit din 2016 în două tranşe.

"Am finalizat calculele în ceea ce priveşte valoarea punctului de pensie pentru 2016. Mai exact, cei 5,3 milioane de pensionari vor avea pensia mărită cu 5%. Prin aplicarea formulei rezultă o creştere cu 4,31%, dar, ca urmare a măsurilor care au dus la creştere economică, avem posibilitatea de a acorda o creştere a tuturor cu 5%. Practic, valoarea punctului de pensie, care este azi 830 de lei, va ajunge la 866 de lei" a declarat ministrul Rovana Plumb pentru România TV.

Ministrul a precizat că impozitarea pensiilor se va face de la 1.050 de lei din 2016 şi că salariul minim pe economie va creşte de la anul în două tranşe. "Am finalizat şi aici toate studiile necesare în ceea ce priveşte centura de siguranţă a celor care se află pe piaţa muncii şi care lucrează salariul minim pe economie începând cu ianuarie 2016 va fi de 1200 d lei, iar de la jumătatea anului de 1.300 de lei", a conchis ministrul Muncii. -----------------------------------------------

sâmbătă, 24 octombrie 2015

Inmormantarea politistului Bogdan Gigina. Condoleante familiei indoliate. Dumnezeu să-l odihnească. 'Dreptate, ochii plânşi, vor sa te vadă!'

Înmormântarea lui Bogdan Gigină a avut loc la cimitirul Ghencea III din Capitală.
 
Vineri, 23 octombrie, a avut loc înmormântarea polițistului de la Brigada Rutieră, Bogdan Gigină, care a decedat la numai 28 de ani în urma unui accident tragic. Agentul se afla în misiune atunci când a căzut cu motocicleta într-o groapă din asfalt.

Bogdan a fost imediat transportat la spital, unde medicii au făcut tot posibilul pentru a-l salva. Cu toate acestea, polițistul a decedat la scurt timp după accident, lăsând-o în urmă pe soția lui, cu care își unise destinul în urmă cu exact un an atunci când s-a întâmplat tragedia, marți, 20 octombrie.



Inmormantarea politistului Bogdan Gigina. 
Condoleante familiei indoliate. Dumnezeu să-l odihnească.
'Dreptate, ochii plânşi, vor sa te vadă!'
--------------------------------------

duminică, 18 octombrie 2015

China,superpower! Chinezii mai au puţin şi inaugurează dispozitivul ultra performant pentru detectarea extratereştrilor. Este UNIC în lume. VIDEO


Specialiştii chinezi se află în etapele finale de construcţie ale celui mai mare şi mai performant radiotelescop din lume. 

Radiotelescopul este un instrument astronomic de măsură prevăzut cu antene speciale care permit studierea amănunţită a undelor radio emise de unele corpuri cereşti.

Până acum, cel mai mare radiotelescop era cel de la Arecibo, Puerto Rico. Aceasta avea un diametru de trei sute de metri. Cel pe care îl construieşte acum China are un diametru de cinci sute de metri şi este plasat în adâncul munţilor din regiunea Guizhou.

Construcţia lui a fost începută în 2011 şi va fi finalizată în 2016, urmând ca acesta să fie cel mai mare radiotelescop din lume.


---------------------------------------
Published on Oct 2, 2015
The building of the 500-meter aperture Spherical Radio Telescope (FAST) is progressing well in southwest China's Guizhou Province with reflector units being installed.

FAST will effectively help mankind better probe the universe after completion in 2016, according to scientists.

The installation of 4,450 reflector units underway is a complicated process which will affect the accuracy of the telescope, whose dish is the size of 30 football grounds.

Each panel is an equilateral triangle with a side length of 11 meters. Cables are fixed to the back of each panel so that it can change positions with an accuracy of 1 mm, ensuring the telescope to receive from different angles.

The telescope is unique in its design with three active layers. The first is made up of over 2,000 bars, while the second comprises steel cables and over 4,000 reflector units. The third consists of a feed cabin structure which can move on the reflector units.

A radio signal as far as tens of billions of light years away could possibly be caught by the telescope, which will extend China's space tracking scope from moon's orbit to the outer edge of the solar system.

The scientists said the unique design will create a large-diameter and movable observation effects for the first time in the world and the telescope will become a big sensitive "ear", listening to subtle sounds from distant universes, decoding cosmic messages

The single-aperture spherical telescope will be the world's largest, overtaking Puerto Rico's Arecibo Observatory, which is 300 meters in diameter.

Its completion will mark a new step forward in the astronomy research field and signifies China's new level in researching, developing, and manufacturing large scientific research installations.
More on: http://newscontent.cctv.com/NewJsp/ne...
----------------------------------------------------
 
"Având un telescop mai perfromant, putem primi mesaje prin intermediul undelor radio de la o distanţă mai îndepărtată. Aceasta ne va ajuta să căutăm semnalele produse de formele de viaţă inteligentă din afara galaxiei şi de a explora originile universului", a afirmat Wu Xiangping, directorul general al Societăţii Astronomice din China, pentru Xinhua News.

China va trebui să achite o factură la fel de mare pentru acest proiect. Potrivit estimărilor, costul final al proiectului va ajunge în jurul sumei de 700 de milioane de yuani, respectiv 110 milioane de dolari.

Sursa: IFLScience

 http://www.descopera.ro/stiinta/14845443-chinezii-mai-au-putin-si-inaugureaza-dispozitivul-ultra-performant-pentru-detectarea-extraterestrilor-este-unic-in-lume-video
----------------------------------------------------------------------------------------------

joi, 15 octombrie 2015

Legea rezerviștilor voluntari pentru tinerii între 18-35 ani. S-a votat!

Tinerii pot deveni rezervişti militari. Câţi bani vor primi

Ministrul Apărării Mircea Duşa a declarat, miercuri, că toţi tinerii care doresc pot deveni rezervişti militari, încheind un contract cu MApN pe patru ani, în care trebuie să participe la instruire 15 zile pe an şi primesc 10% din funcţia de bază.

 
Tinerii pot deveni REZERVIȘTI 
 
"Proiectul de lege privind rezervistul voluntar care a fost aprobat de Senat este de mult timp în Parlament. A fost schimbat în urma dezbaterii în cele două camere legislative substanţial faţă de textul iniţial având în vedere necesităţile actuale ale Armatei Române. În principal, tinerii între 18 şi 35 de ani care vor să devină rezervişti militari încheie cu Ministerul Apărării Naţionale un contract pe 4 ani. În acest contract sunt stipulate condiţiile, adică este obligat să participe 15 zile în fiecare an la pregătire şi instruire organizată de către Statul Major General. În această perioadă asigurăm salarizare conform funcţiei de încadrare a rezervistului voluntar şi conform reglementărilor MApN pe toată perioada cât are statut de rezervist voluntar primeşte 10% din solda funcţiei de bază", a declarat ministrul Apărării, Mircea Duşă, potrivit Mediafax.
Pot deveni rezervişti militari şi soldaţii şi gradaţii profesionişti care dintr-un motiv sau altul au trecut în rezervă, cu precizarea că, timp de trei ani, având în vedere că sunt persoane deja instruite, nu participă la programe de instruire. După trei ani intră în acelaşi program de instruire ca şi cei care sunt debutanţi în această calitate.

Ministrul a explicat că atunci când serviciul militar obligatoriu a fost desfiinţat (odată cu reviziuirea constituţiei din 2003) nu s-a pus nimic în loc din punct de vedere legislativ ca să se asigure instruirea şi pregătirea populaţiei şi refacerea rezervei de cadre a MApN.

Proiectul de lege privind statutul rezerviştilor voluntari a fost adoptat marţi de Senat, în calitate de for decizional, acesta urmând să fie tansmis spre promulgare preşedintelui Iohannis. Poricetul a fost iniţiat de Guvern, care precizează, în expunerea de motive, că, având în vedere desfiinţarea serviciului militar obligatoriu, numărul rezerviştilor este într-o scădere drastică. Guvernul susţine că proiectul stabileşte o sursă sigură pentru constituirea şi pregătirea rezervei umane necesare instituţiilor din domeniul apărării.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/tinerii-pot-deveni-rezervisti-militari-cati-bani-vor-primi_250623.html#ixzz3odUqTZ00

--------------------------------------------

miercuri, 14 octombrie 2015

”Am cancer”. Elena Udrea, anunț cutremurător




Elena Udrea vorbește pe pagina sa de socializare despre cancer, despre coșmarul prin care trece o persoană care trăiește tot timpul cu coșmarul că nu va putea rezista...

Elena Udrea a postat pe o reţea de socializare un mesaj în care prezintă gândurile unei femei aflate în arest preventiv.


"Am cancer... și nu mă refer la ceea ce majoritatea ați gândi la auzirea acestei afirmații. Pentru a fi bolnav nu ai nevoie de o maladie fizică. Trupul și sufletul mi-au fost invadate de un virus care mă macină încetul cu încetul. Ca și o maladie fizică nu știu cât va dura, nu știu ce urmează să mi se întâmple. Încerc să îl tratez, să opun rezistență...dacă nu va funcționa? Dacă am să cedez? Mă uit în jur la oamenii care mă iubesc și lupt ...mă uit la oamenii care mi-au întins o mână deși nu m-au cunoscut ci pur și simplu pentru că pe chipul meu se citeau neputința și tristețea... și lupt în continuare. Am cancer...sunt un om cu handicap...cu probleme. Nu fizic ci pentru faptul că trăiesc într-o țara unde ești etichetat fără dovezi. Ti se ia dreptul la viata, la un viitor pentru faptul ca unii sau altii cred sau presupun. Ce sa faci? Incotro sa apuci? Cum sa lupti si sa stai in picioare? [...] Am cancer, da! Sunt bolnavă! Nu știu dacă ma voi vindeca sau nu, nu știu ce urmează. Nu îmi este frică decât de singurătate și de posibilitatea ca vreodată, într-un acces de disperare să renunț la mine și să mă transform în ei. Însa gândurile acestea groaznice mă determină să nu renunț, țin capul sus!!! Am speranța, credința și merg înainte orice ar fi! Atâta timp cât suntem uniți, acești puțini OAMENI care am rămas cred că putem merge înainte și putem răzbi. "Arestat preventiv, pacient DLG", este mesjaul postat de Elena Udrea în numele unei femei anonime.


----------------------------------------------------------------------------------------------- 
https://www.facebook.com/EUdrea/posts/10153457503304584
-------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------

luni, 12 octombrie 2015

Eugen Ovidiu Chirovici, fost Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România, celebru in Anglia... si nu numai!


Eugen Ovidiu Chirovici.
Eugen Ovidiu Chirovici este de profesie economist, scriitor și jurnalist român și a îndeplinit funcția de Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România în perioada noiembrie 2003 - noiembrie 2010. Wikipedia
Născut: 11 mai 1964 (vârsta 51), Făgăraș
 ------------------------------

Eugen Ovidiu Chirovici, un român de 51 de ani a scris prima carte care ar putea deveni un fenomen global. Cartea “The Book of Mirrors” scrisă de un român stabilit în Marea Britanie, a fost deja luată de edituri din 23 de ţări, de la unele dintre ele primind chiar şi cereri de la 11 edituri, scrie The Guardian.

După numai 3 ani după plecarea din ţară, Eugen Chirovici, a lansat un roman poliţist plin de suspans, având în centru o poveste impresionantă care va apărea pe rafturile librăriilor abia în 2017.

"Nu sunt sigur că realizez ceea ce se întâmplă. Mă copleşeşte şi este ceva neaşteptat", spune românul.

Autorul, care se semnează EO Chirovici, a semnat un contract cu prima agenţie britanică la care a încercat, Peters Fraser and Dunlop (PFD), după ce a fost refuzat de 6 agenţii americane. "Nu mi-au explicat de ce", spune Chirovici.

"Este un roman incredibil, foarte sofisticat. Nu ţi-ai da seama că a fost scris de cineva a carui limbă nativă nu este engleza", a spus Rachel Mills de la PFD, despre cartea “The Book of Mirrors”.

Sursa:  http://www.zf.ro/business-international/un-autor-roman-are-sansa-istorica-sa-aiba-un-roman-best-seller-international-la-numai-cateva-ore-dupa-ce-primul-exemplar-a-fost-trimis-zeci-de-edituri-din-intreaga-lume-se-bateau-pentru-el-14829037
-------------------------------------------------


EO Chirovici

Eugen Ovidiu Chirovici
----------------------------------------

sâmbătă, 10 octombrie 2015

DOSARUL PROSTITUATE pentru VIP-uri: 15 persoane condamnate de TRIBUNALUL ALBA. Iata, la Tribunalul, Politia si DIICOT Alba... se poate! Cinste lor!


Cincisprezece persoane, intre care un fost ofiter SRI, au fost condamnate in prima instanta de Tribunalul Alba la pedepse intre unu si opt ani de inchisoare in dosarul care viza o grupare specializata in recuperari si proxenetism printre ai carei clienti se numarau politicieni si oameni de afaceri.

Reprezentantii Tribunalului Alba au anuntat, vineri, ca instanta a decis condamnarea a 15 persoane acuzate ca au constituit o retea de prostitutie ai carei clienti erau persoane importante din mediul de afaceri sau politica, dosarul fiind cunoscut sub denumirea “Prostituate pentru VIP-uri”, transmite corespondentul Mediafax.

Membrii gruparii au fost acuzati de constituire, sprijinire a unui grup infractional organizat, proxenetism, trafic de persoane, trafic de minori si santaj. Potrivit portalului Tribunalului Alba, cei 15 inculpati au primit pedepse intre unu si opt ani de inchisoare, 11 dintre acestia primind pedepse cu executare, iar alti patru pedepse cu suspendare.

Cea mai mare pedeapsa a primit-o liderul gruparii, Teodor Victor Schiop, zis “Puscarie”, care a fost condamnat la opt ani de inchisoare cu executare. De asemenea, Gabriel Antoniu Bakai a fost condamnat la sapte ani si sase luni de inchisoare, el mai avand de executat un rest de pedeapsa de 1.054 de zile dintr-o condamnare anterioara, Sergiu Andrei Cindea a primit o pedeapsa de sapte ani de inchisoare, Ioan Nicolae Rosca – sapte ani de inchisoare si Raul Hanches, fost Rus – cinci ani de inchisoare, el avand un rest de pedeapsa de 1.027 de zile ramas de executat dintr-o condamnare anterioara. Raul Hanches, fost Rus, nu a fost prins nici in prezent, el fiind dat in urmarire internationala.

Totodata, Vasile Claudiu Vulpe, fost ofiter SRI, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioada de opt ani.

De asemenea, cea mai mica pedeapsa a primit-o un cetatean italian, Luigi Saviato, condamnat la un an de inchisoare cu suspendare conditionata pe un termen de trei ani si 500 de lei amenda administrativa.
Decizia Tribunalului Alba nu este definitiva si poate fi atacata la Curtea de Apel Alba Iulia. O grupare de proxeneti, traficanti de persoane si santajisti care isi intimidau victimele aruncand cocktail-uri Molotov asupra locuintelor acestora a fost destructurata, in 19 octombrie 2010, de politistii din Alba Iulia, 14 membri ai retelei fiind dusi atunci la audieri la sediul DIICOT Alba.

Suspectii au fost prinsi in urma a 17 perchezitii la locuintele acestora, in timpul carora politistii au confiscat sabii, cutite, pumnale, bate de baseball, un pistol cu glont de calibrul noua milimetri detinut legal, hard-diskuri, CD-uri, DVD-uri si acte. Autoritatile au stabilit ca gruparea se ocupa cu trafic de persoane, proxenetism si recuperari (santaje la comanda pentru recuperarea unor datorii prin violenta si amenintare), pana la acea data fiind identificate peste 20 de fete care practicau prostitutia in folosul gruparii, printre care si zece minore.

Gruparea, condusa de Teodor Schiop, era sprijinita de Claudiu Vulpe, care intermedia santajele, respectiv asigura legatura intre cei ce comandau santajul si membrii gruparii. De asemenea, el transporta fetele la diferiti clienti si se interesa de situatia membrilor retelei. Conform unor surse din randul anchetatorilor, Claudiu Vulpe, zis “Fox”, a activat in serviciile de informatii.

In ceea ce priveste traficul de persoane, de minori si proxenetismul, politistii au stabilit ca fetele erau plasate, pentru a intretine relatii sexuale, fie in localuri din Alba Iulia si din apropierea municipiului, fie direct acasa la clienti. Clientii se intalneau cu fetele doar dupa ce discutau cu membrii gruparii si conveneau pretul, cea mai mare parte a banilor ajungand la suspecti fie direct de la client, fie erau predati de fete.

Din investigatii a reiesit ca membrii gruparii au comis si violente, precum recuperari la comanda, santaje, lipsire de libertate sau talharie. Gruparea condusa de Teodor Schiop ar fi santajat, la comanda, mai multe persoane pentru recuperarea unor datorii. Pentru a-si intimida victimele, membrii gruparii au aruncat cu “cocktailuri Molotov” asupra locuintelor a doua victime. De asemenea, ei au fost acuzati de talharie si lipsire de libertate, fapte comise asupra unor clienti ai prostituatelor care lucrau pentru suspecti.

In octombrie 2010, in acest dosar au fost arestate preventiv 12 persoane, majoritatea din Alba Iulia. Potrivit anchetatorilor, singurul membru al gruparii care nu fusese prins inca era Raul Nicolae Hanches, fost Rus, fiul unui om de afaceri din Alba Iulia. Tanarul, cunoscut sub porecla “Pricu”, a executat mai multi ani de inchisoare pentru proxenetism si este cunoscut ca unul dintre membrii lumii interlope din Alba Iulia. In acest caz, cunoscut ca “Prostituate pentru VIP-uri”, Biroul Teritorial Alba al DIICOT a trimis in judecata, in luna februarie 2011, 22 de inculpati, din care 11 in stare de arest preventiv.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, gruparea dezvoltase o mare retea de prostitutie in care erau incluse si fete minore, obligate sa se prostitueze atat in tara, cat si in Italia sau Germania.

Anchetatorii au informatii ca printre clientii prostituatelor se regaseau persoane importante din Alba, respectiv oameni de afaceri, politicieni, medici sau profesori universitari.


Sursa: http://www.mondonews.ro/dosarul-prostituate-pentru-vip-uri-15-persoane-condamnate-de-tribunalul-alba/
-------------------------------------------------------------------------

vineri, 9 octombrie 2015

Vine Apocalipsa? Se deschid usile raiului? Prietene, stai bland! Alinierea planetelor... e doar un fenomen... ceva mai rar! UPDATE. NASA a confirmat: Un asteroid uriaş va trece foarte aproape de Pământ.!

 Un fenomen rar: ALINIEREA planetelor

Planetele Jupiter, Marte, Mercur si Venera se vor alinia de aceeasi parte de la Soare. Va fi o mica parada a planetelor care, daca timpul va permite, va putea fi vazuta chiar si cu ochiul liber.

 Fenomenul, unul rar, potrivit expertilor in domeniu, se va produse sambata. "Trebuie sa fie insa un cer foarte limpede ca locuitorii Terrei sa admire spectacolul spatial", au subliniat specialistii.


Astronomii subliniaza, de asemenea, ca fenomenul nu trebuie sa sperie: nu vor exista dezastre naturale si nici starea de sanatate a oamenilor nu va fi afectata.

Astrologii au, in schimb, alta parere, afirmand ca o astfel de aliniere poate influenta soarta oamenilor si a omenirii, putand, de asemenea, antrena, diferite convulsii sociale.

Ultima data, acest fenomen astronomic a avut loc in mai 2011, cand in lumina diminetii au putut fi admirate Mercur, Venus, Marte, Jupiter si Uranus.

Sursa:
 http://incomemagazine.ro/articole/un-fenomen-rar-alinierea-planetelor
----------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE. 
 NASA a confirmat: Un asteroid uriaş va trece foarte aproape de Pământ.
--------------------------------------------------------------------------



Publicat pe 8 oct. 2015
'Near Miss' 2 mile wide Asteroid coming this way.
NASA states that a massive asteroid traveling at 40,000 miles an hour and up to 2 miles in diameter, will have a near miss with earth in the nest two days. The asteroid is known as 86666 (2000 FL10). Although this will be a near miss asteroid, that fact that it has been tracked over a decade and no public warnings have been issued, is interesting in itself. It can be reasonably assumed that is an asteroid were to actually hit earth that NASA likely would not tell the public due to the ensuing panic that the asteroid information would cause. So the moral of the story is to stay prepared. Nether worry too much about catastrophic possibilities, nor be like an ostrich and stick your head in the sand, Stay prepared for emergencies.
 Sursa:
 https://www.youtube.com/watch?v=4k-eGX3npTE
----------------------------------------------------
Detalii:
------------
 http://ssd.jpl.nasa.gov/sbdb.cgi?sstr=86666;orb=1

https://www.google.com/search?q=asteroidului+86666+%282000+F+10%29&ie=utf-8&oe=utf-8#newwindow=1&q=asteroidului+86666+%282000+F10%29

https://www.google.ro/?gws_rd=cr&ei=IUfMVZuiMqKgyAO0rr_QCg#newwindow=1&q=+86666+%282000+FL10%29+

-----------------------------------------------------

miercuri, 7 octombrie 2015

FMI: Creşterea economică a Romaniei va fi de 3,4% în 2015. Si ce daca! STIREA nu face Breaking News la TV-uri, nici in mass-media de scandal! Asa ca... 'Jos Guvernul, c-aşa vre... Şmecherii!'!'


FMI: Creşterea economică va fi de 3,4% în 2015.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a majorat în ediţia de toamnă a raportului World Economic Outlook (WEO) previziunile de creştere economică pentru România anului 2015, de la 2,7% în raportul din aprilie la 3,4%. Pentru anul viitor previziunea de creştere a fost majorată de la 2,9% la 3,9%.


Previziunile FMI privind economia României vin după ce, în mai, Comisia Europeană a majorat prognoza de creştere economică de la 2,7% la 2,8%. În acea vreme economiştii erau foarte optimişti în urma datelor din primul trimestru şi anticipau o creştere economică de peste 4% în acest an. Entuziasmul s-a mai temperat după apariţia datelor pe al doilea trimestru, care au arătat un avans al economiei în T2 faţă de T1 de doar 0,1%, ceea ce indică o reducere de ritm. Puţini economişti mai văd acum o creştere pe tot anul de peste 4%. PIB-ul a avansat în semestrul întâi cu 3,7%, an/an. Astăzi Statistica urmează să publice o nouă serie de date privind evoluţia economiei în trimestrul al doilea.

Potrivit raportului World Economic Outlook, România va înregistra în acest an o inflaţie negativă de minus 0,4%, iar în 2016 una de minus 0,2%, semn că a integrat în scenariul său ultimele date legate de reducerile de taxe. În aprilie FMI anticipa o inflaţie de 1% în 2015 şi de 2,4% în 2016.



Potrivit documentului citat, România va înregistra în 2015 un deficit de cont curent de 0,7%, care va ajunge la 1,5% în 2016. Fondul anticipează un nivel de şomaj de 6,9% în 2016 şi de 6,8% în 2016.

Ţările din ECE vor înregistra creşteri economice importante în 2015 – 3,9% Cehia, 3,2% Slovacia, 3,5% Polonia, 3% Ungaria sau 1,7% Bulgaria. La nivelul UE creşterea este anticipată la 1,9% în acest an şi 2% în 2016, în vreme ce zona euro va creşte cu 1,7% anul acesta şi cu 1,9% anul viitor.

În privinţa economiei mondiale, FMI vede o creştere ecnomică de 3,1% în 2015 şi 3,6% în 2016.

Potrivit FMI, redresarea va fi sub aşteptări din cauza volarilităţii pieţelor financiare emergente, a scăderii preţului materiilor sau a perspectivei majorării dobânzilor în SUA.



Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.10.2015
http://www.zf.ro/eveniment/fmi-cresterea-economica-va-fi-de-3-4-in-2015-14803455
-----------------------------------------------------------------------------------------

luni, 5 octombrie 2015

Bioritmul organelor interne – Orele de refacere a organelor corpului uman

Traim cu totii într-un univers ciclic. Totul în jurul nostru se repetã: secundele, minutele, orele, zilele, anii, anotimpurile, somnul, respiratia, bãtãile inimii. Viata e formatã dintr-o întreagã gamã de cicluri care creeazã o adevarata simfonie. Adãugãm în fiecare zi cîte o cãrãmidã la zidul vietii noastre. Dacã reusim sã mentinem un ritm corect în interiorul, dar si în afara noastrã, “concertul” pe care-l sustinem aici, pe Pãmînt, va fi unul lung si melodios. Ca sã reusim asta, trebuie sã stim cum.

Un mecanism important al corpului este bioritmul cotidian al organelor interne. Despre bioritmul corpului uman s-a scris destul de mult, dar despre cel al organelor interne, mult mai putin. Johanna Paungger si Thomas Poppe, în cartea “Aus eigener kraft”, fac o descriere amãnuntitã a ritmului functiilor organelor noastre interne.

Bioritmul organelor interne Autorii afirmã cã fiecare dintre organele corpului are o activitate maxima timp de 2 ore pe zi, dupã cum urmeazã:
  • vezica biliarã (23:00-1:00)
  • ficatul (1:00-3:00)
  • plãmînii (3:00-5:00)
  • intestinul gros (5:00-7:00)
  • stomacul (7:00-9:00)
  • splina si pancreasul (9:00-11:00)
  • inima (11:00-13:00)
  • intestinul subtire (13:00-15:00)
  • vezica urinarã (15:00-17:00)
  • rinichii (17:00-19:00)
  • circulatia sangvinã (19:00-21:00)
  • iar o acumulare generalã de energie se face între orele 21:00 si 23:00.
Haideti sã încercãm sã analizãm, din acest punct de vedere al autorilor, o zi din viata noastrã!

Stomacul, splina, pancreasul

E foarte important cum ne trezim dimineata. Dacã am încerca sã observãm cum se trezesc animalele dimineata, am constata cã ele mai întîi se întind, începînd fãrã grabã noua zi. Sã luãm exemplu de la animale si sã încercãm sã ne trezim dimineata linistiti, acordîndu-ne cîteva clipe de relaxare înainte de orice activitate zilnicã. Multi se trezesc dimineata cu “sufletul la gurã”, cu teama cã nu au timp de a rezolva ceea ce si-au propus. Ar fi bine sã ne trezim putin mai devreme decît o facem de obicei pentru a simti linistea dinaintea zilei care abia începe.

Între orele 7:00 si 9:00, functiile stomacului sînt la valoare maxima, deci trebuie sã luãm micul dejun farã grabã. Ar trebui sã tinem cont si de calitatea si cantitatea alimentelor pe care le consumãm la aceastã masã.

În intervalul orar 9:00-11:00 lucreazã intens splina si pancreasul, stomacul odihnindu-se. În acest interval e recomandat sã nu consumãm alimente greu digerabile.. Pancreasul e cel care controleazã nivelul glicemiei. E de preferat sã nu consumãm prea multe dulciuri pt a nu forta functia pancreasului. Splina, “cimitirul trombocitelor”, dacã nu functioneazã corect, se poate perturba nivelul trombocitelor din sînge.

Inima, intestinul subtire 

Bioritm  Între orele 11:00 si 13:00, activitatea inimii e la capacitate maxima. În aceastã perioadã nu se recomandã mese copioase, care presupun un consum suplimentar de energie, care va fi luat din energia necesarã activitãtii intense a inimii.

Intestinul subtire are o activitate intensã între orele 13:00 si 15:00. Autorii afirmã cã nu de multe ori s-a observat cã un angajat cu norma redusã de muncã realizeazã la serviciu la fel de mult ca un angajat cu norma întreagã. De ce? Din cauza randamentului scãzut al organismului dupã orele 13, mai ales dupã un prînz copios. Activitatea intestinului subtire, cu rol important în procesul de digestie, e ghidatã de sistemul nervos vegetativ, aceasta putând fi blocatã sau dereglatã de stres sau nervozitate. Din acest motiv se recomandã ca masa de prînz sã fie luatã în liniste.

Între orele 15:00 si 17:00 e perioada în care functioneazã la maximum vezica urinarã. Vezica urinarã are un rol important în dezintoxicarea organismului, alãturi de rinichi. Acest lucru poate fi accelerat cu ajutorul ceaiurilor diuretice, care au un efect maxim dacã sînt bãute pînã la ora 19:00, deoarece între orele 17:00 si 19:00 rinichii functioneazã intens. Dacã în acest interval orar, puteti beneficia, alãturi de un ceai diuretic, si de un masaj de relaxare, se produce o dezintoxicare mai eficientã a corpului.

Dupã ora 19:00 e bine sã nu se consume o cantitate prea mare de lichide, înainte de somnul de noapte.

Circulatia sangvinã are o activitate intensã între orele 19:00 si 21:00. Autorii spun cã dacã multi pãrinti au zilnic o problemã cu adormitul copiilor înainte de ora 19:00, dupã aceastã orã, trimisul la culcare devine deseori “o bãtãlie crâncenã”, care de obicei e castigata de cãtre copii. Acest lucru nu se întîmplã fãrã motiv: între orele 19:00 si 21:00 circulatia sangvinã functioneazã cel mai bine. În aceastã perioadã, corpul si spiritul se gîndesc la cu totul altceva decît la dormit.

De la ora 21:00 pînã la ora 23:00 se realizeazã o acumulare intensã de energie în corp. Aceste 2 ore ale recuperãrii energiei se numesc la chinezi, dupã un meridian al corpului, “triplul încãlzitor”. Cei care sînt în aceastã perioadã sensibili la frig, cei care nu pot dormi decît într-o camerã încãlzitã nu ar trebui sã ignore acest semnal. Undeva s-a creat un dezechilibru fizic sau emotional si necesitã atentie. Pt multi dintre noi, cele 2 ore sunt pline de vitalitate. Acest lucru e mai usor vizibil la tineri, care în aceastã perioadã se gîndesc sã meargã la distractii si nu la somn. Multora dintre noi ni s-a imprimat ideea, ani de-a rîndul, cã seara trebuie sã ne culcãm devreme, corpul refãcîndu-se prin somn pînã la miezul noptii. Poate cã aceste vorbe sînt de fapt interpretarea gresitã a ideii cã noi acumulãm intens energie între cele 2 ore.

Vezica biliarã si ficatul 

Somnul Între orele 23:00 si 1:00 se realizeazã intens functiile vezicii biliare. Aceasta, care contribuie cu secretiile ei la digestie, e un organ care, prin disfunctia lui, dã mari probleme întregului organism. Cei care se trezesc des noaptea în aceastã perioadã trebuie sã-si punã cumva problema unei functionãri gresite a bilei sau a ficatului.

Stresul si mîncarea consistentã cu prãjeli si grãsimi seara împiedicã o functionare corectã a bilei. Compresele umede si calde aplicate pe zona ficatului sînt benefice în acest interval orar. Ceaiul fierbinte, bãut cu înghitituri mici, mai ales cel de pelin, bãut cu 20 de minute înainte de masã, ajutã la activarea functiei bilei.

Sucul de ridichi ajutã de asemenea. E de mare importantã descongestionarea intestinului gros care, dacã nu se realizeazã în mod natural, se poate face cu ajutorul unor clisme. În acest interval orar ar trebui evitate, pe cît posibil, bãuturile si alimentele reci. Dacã sînt probleme în functionarea bilei sau a ficatului, munca desfãsuratã în perioada noptii e foarte nocivã, deoarece nu se pot reface cele 2 organe.

Mai avem încã 6 ore din noapte pt a încheia ciclul de functionare al organelor interne pe parcursul unei zile.
Astfel, între orele 1:00 si 3:00 functioneazã intens ficatul. Acesta, dacã are o structurã deterioratã, se poate reface în anumite conditii, importantã fiind odihna prin somn alãturi de o bunã încãlzire a corpului. Functia ficatului suferã din cauza toxicitãtii mãrite a unor alimente, a alcoolului, nicotinei, cît si a stresului. De retinut e cã alcoolul si nicotina au un efect mult mai dãunãtor între orele 1:00 si 5:00 dimineata.

Între orele 3:00 si 5:00 dimineata e rîndul plãmînilor sã functioneze intens. Multi fumãtori au un acces de tuse dimineata pt cã plãmînii au lucrat toatã noaptea si acum dau afarã substantele care nu trebuie sã fie în interiorul lor.

Între orele 5:00 si 7:00 dimineata, intestinul gros are o functie maximã. Hrana stã în intestinul subtire circa 2 ore, iar în cel gros, chiar 20 de ore. Scaunul subtire indicã probleme de digestie în intestinul subtire, iar constipatiile pun în evidentã o crestere a toxicitãtii organismului.

Alungati bãtrînetea! 

Cu aceastã ocazie, prin scurta cãlãtorie în intervalele orare ale unei zile am încercat sã vã prezint, cu ajutorul celor 2 autori, cîteva aspecte ale ceasului nostru interior. Cunoasterea acestor ritmuri ne face sã avem încredere în instinctele noastre, actionînd corect pentru a ajuta functiile organismului. Este foarte important sã nu simtim cã îmbãtrînim o datã cu vîrsta, cãci starea bunã a intelectului, puterea de a munci, de a iubi scad considerabil îmbãtrînirea. Sã ne ascultãm ceasul interior si sã încercãm sã ne adaptãm ritmului sãu, strivind prejudecãtile. Existã personalitãti care au trãit, creând la vîrsta de 80 de ani. E bine sa la respectati!

 http://safiisanatos.ro/sanatate-fizica/orele-de-refacere-organelor-corpului-uman/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork#lightbox/0/
--------------------------------------------------------------------------

sâmbătă, 3 octombrie 2015

Wow! Klaus Iohannis a plecat din SUA, cu avionul prezidențial, marți, 29 septembrie 2015, seara. Sunteți siguri c-a ajuns în România? Te pomenești că mai zboară încă!


Klaus Iohannis a plecat din SUA, cu avionul prezidențial, marți, 29 septembrie 2015, seara. 
Sunteți siguri c-a ajuns în România? 
Te pomenești că mai zboară încă!

Potrivit Programului anunțat vizita lui Klaus Iohannis în SUA a luat sfîrșit marți 29 septembrie 2015, seara.
Cînd scriu aceste rînduri e ora 0:10, sîmbătă, 3 octombrie 2015.

De regulă avionul prezidențial pleacă din SUA după încheierea vizitei seara (ora locală) pentru a ajunge în România a doua zi dimineața (ora locală).

Toți președinții și premierii care au vizitat America au ținut, la sosirea în țară, o conferință de presă pe aeroportul Otopeni pentru presa rămasă în România.

Acest moment e absolut obligatoriu, deoarece pe parcursul vizitei ziariștii din Grupul de presă n-au reușit să dea vizitei mediatizarea dată de Conferința de presă de la Aeroportul Otopeni. Aici la conferința de presă, președintele face bilanțul vizitei, prezintă opiniei publice de la noi principalele momente, răspunde întrebărilor a dresate de jurnaliștii care nu l-au însoțit, dar au urmărit îndeaproape vizita.

De la încheierea vizitei în SUA au trecut, trei zile.
A auzit cineva din țara asta de vreo conferință de presă ținută de Klaus Iohannis la întoarcerea în țară?
Pur și simplu președintele a dispărut!
S-o fi întors în țară?

Realitatea Tv, televiziunea cuplului Klaus Iohannis – Carmen Iohannis, singura instituție de presă ținută la curent cu viața oficială, ba chiar și cu viața fiziologică a președintelui, titra pe site miercuri, 30 septembrie 2015, la ora 12:30:
„Klaus Iohannis se întoarce în ţară, după vizita în SUA.”

Așadar, miercuri, 30 septembrie 2015, potrivit Realității Tv, Klaus Iohannis era încă în faza de se întoarce. Dacă s-ar fi întors, mai mult ca sigur, i-ar fi dat lui Rareș Bogdan, confidentul său de budoar, un telefon prin care să-l anunțe, cum se întîmplă cu toți cei dragi, c-a aterizat cu bine. Iar Rareș Bogdan ar fi sunat, la rîndu-i, la post.

Din cîte se știe de la televiziunile de știri, dar și din filme, sunt cazuri cînd un avion de pasageri dispare de pe radar. În acel moment, se trece la o activitate dramatică de descoperire dacă nu a avionului, măcar a rămășițelor avionului. De cele mai multe ori, epava e descoperită la puțin timp după dispariția avionului de pe radar. Sunt și situații – precum cel al avionului malaiezian, cînd epava e descoperită după un an de la dispariția de pe radar.

Potrivit televiziunilor de știri, Klaus Iohannis a fost văzut ultima oară marți 29 septembrie 2015, după- amiază, după ce a ținut un Discurs la ONU, la întîlnirea cu ofițerii români care lucrează la Națiunile Unite.
Marți seara, ora locală, s-a urcat în avion.
De atunci președintele a dispărut de pe radarele opiniei publice românești.
S-a prăbușit avionul fără ca noi s-o știm?

Miercuri, 30 septembrie 2015, la 7: 19 dimineața, Klaus Iohannis semnează pe Facebook următorul text:
„M-am întâlnit ieri cu românii care lucrează la serviciul de securitate al Organizației Națiunilor Unite. Le-am strâns mâna cu bucurie acestor oameni care reprezintă România la ONU. La fel ca mulți dintre românii de peste granițe cu care m-am văzut până acum, ei reprezintă un exemplu. Chiar dacă sunt departe de România, gândul le este în continuare la cei de acasă.”

Tot miercuri, 30 septembrie 2015, potrivit unui Comunicat de pe site-ul președinției, Klaus Iohannis i-a transmis un Mesaj de felicitare Patriarhului Daniel.
Sunt acestea dovezi că Președintele trăiește?
Și da și nu.
Asta deoarece în orice moment astfel de gesturi – să scrie pe Facebook, să posteze mesaje pe site-ul Președinției – pot fi făcute de consilieri.

Vineri, 2 octombrie 2015, pe site-ul președinției a fost publicat un anunț de presă despre Programul Președintelui României de luni 5 octombrie 2015.
Președintele a aterizat! mă vor liniști cititorii acestui blog. Altfel nu i se anunța programul de luni, 5 octombrie 2015, care începe la ora 10.
Da, voi răspunde eu, asta nu e o dovadă că președintele nu mai zboară încă și că nu va mai zbura pînă luni la ora 10.
Urmînd să aterizeze direct la Universitatea București, unde va participa la deschiderea Noului An universitar.

Sursa:
 http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-simbata-3-octombrie-2015/
----------------------------------------------------------------------

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri