Google Translate

duminică, 31 ianuarie 2016

Un caz pe adresa Ministrului de Interne... Ministrului Justitiei si Lui Dumnezeu... in personam! In ce tara... cu ce oameni tembeli... putem trai! Nimeni nu vede, nu aude si nici masuri nu ia! Aloo..., Domnule Prim Ministru care esti, daca ministrii dorm, matale nu ai nimic a spune?


Spirit civic răpus în instanţă. 
Povestea tânărului sancţionat pentru că a semnalat un transport suspect de lemne

Încurajat şi apoi amendat. Este povestea unui tânăr din Maramureş care, anul trecut, a semnalat un transport suspect de lemne, dar a fost amendat după ce poliţia a ajuns la concluzia că buştenii fuseseră tăiaţi legal. Acum tânărul se luptă prin tribunale. A obţinut anularea procesului verbal în prima instanţă, dar Poliţia Maramureş a făcut apel.

  Ciprian Coc a fost convins că îşi face datoria civică atunci când a sunat la 112 pentru a semnala un transport suspect cu buşteni. Deşi n-ar fi trebuit, experienţa i-a lăsat un gust amar. Poliţistul care a verificat transportul de lemne nu a găsit nicio neregulă, aşa că a decis să îl amendeze tocmai pe tânărul vigilent cu 1.000 de lei pentru apel nejustificat la 112. Ciprian a contestat sancţiunea în instanţă, iar judecătorii i-au dat iniţial dreptate.

    



„Eu cred că majoritatea concetăţenilor mei fac lucrul acesta. Se întreabă de două ori dacă să sune sau nu. Şi majoritatea aleg să nu mai sune, nu vor să ajungă în instanţă, nu vor să fie purtaţi prin tribunale,” spune Ciprian Coc.

Verificările făcute ulterior de Ministerul Mediului au confirmat spunsele lui Ciprian. Au scos la iveală faptul că maşina reclamată mai făcuse două transporturi în aceeaşi zi, ambele ilegale. Mai mult, IPJ Maramureş l-a sancţionat pe poliţistul care a dat amenda, dar totuşi a făcut apel la decizia instanţei de a-i anula amenda lui Ciprian.

„Deşi poliţistul a fost sancţionat contravenţional şi disciplinar de către poliţia din Maramureş, totuşi, aceştia au găsit de cuviinţă să facă un apel şi, practic, îl chinuie pe bietul Ciprian în continuare,” precizează Gabriel Păun, preşedintele Asociaţiei Agent Green.

Reprezentanţii organizaţiei World Wide Fund for Nature spun că Radarul Pădurilor, campania care îi încurajează pe cetăţeni să semnaleze transporturile suspecte de lemn, trebuie îmbunătăţit numaidecât.

Să avem o aplicaţie pe smartphone-uri, prin care orice cetăţean să poată în mod transparent să verifice orice transport de lemn care circulă pe şoselele din România şi să primească răspunsul,” spune Magor Csibi, preşedintele WWF.

Sursa:  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/de+lemne
===============================================

2 comentarii:

  1. ... La politicieni nici nu le spun multumesc,
    ca n-am pentru ce sa le multumesc...
    -----------------
    Florin Pieric a refuzat categoric propunerea PSD de a-l inscrie in cursa pentru alegerile parlamentare.

    Actorul a declarat pentru Mediafax ca nu il intereseaza deloc politica si nici vreo colaborare cu vreun partid politic.

    "Mi-au dat telefon. Eu nu am nicio treaba cu politica, nici vorba, nici nu-l cunosc pe domnul Radulescu (deputatul Catalin Radulescu, presedintele PSD Diaspora, cel care a sustinut ca PSD a vorbit cu Pierdic - n.red.). Astea sunt vise, sa fac eu parte pentru diaspora nu stiu ce, ma propune PSD. Mi-a explicat o doamna. N-am treaba cu politica de niciun fel. De 20 de ani am fost chemat la partide, am spus 'Nu fac (politica - n.red.) '.

    Si nu am facut nimic, si nu fac nici acum. Vadim Tudor m-a rugat sa ma duc sa fiu la Bruxelles nu stiu ce europarlamentar. Am spus: 'Dar nici nu ma gandesc la asa ceva'. Eu nu am nimic altceva decat profesia. Eu cu politica nu am nici de aici si pana in colt. La politicieni nici nu le spun multumesc, ca n-am pentru ce sa le multumesc, ca nu mi-au facut nimic si n-am nimic nevoie de la ei. Nimic. Eu tin la poporul asta, tin la toti care vor binele tarii, dar nu pot sa ma duc eu (in politica - n.red.) ", a spus Florin Piersic.

    Actorul considera ca partidele politice il doresc in echipa pentru a profita de imaginea sa.

    "Ei ma propun: ca au vazut ca Piersic in sus, Piersic in jos, la televiziuni, la radiouri, la cutare. M-au facut Artist al Poporului in Moldova, m-au facut si cetatean al Republicii Moldova. Sunt in atentie, la 80 de ani", a adaugat Florin Piersic, care a implinit in aceasta saptamana 80 de ani.

    http://www.ziare.com/florin-piersic/stiri-florin-piersic/psd-i-a-propus-lui-florin-piersic-sa-l-faca-parlamentar-cum-a-raspuns-actorul-1406708?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sînt D.I.S.P.E.R.A.Ţ.I. DA,sînt uzi răău de tot,nimeni nu mai pune botul la FĂRĂDELEGILE LOR.NU REFUZAŢI DREPTUL CONSFINŢIT PRIN CONSTITUŢIE DE A MERGE LA VOT. MERGEM LA VOT,CA EI SĂ NU NE POATĂ FALSIFICA DATELE SAU SĂ.ŞI ÎNSCRIE VIRTUALI VOTANŢI ÎN LOCUL UNDE ESTE NUMELE ŞI DATELE NOASTRE DE PE C.IDENT. IAAAR ÎN CABINA DE VOT ....DECIDEŢI CE FACEŢI CU BULETINUL. Dacă consideraţi că niciun politruc nu vă reprezintă interesele localităţii .....scrieţi care e motivul anulării votului. DAR SE POATE şi fără politică. Cum ? simplu intraţi vă rog pe site-ul www.meritocratia.ro. Acolo se află şi CONSTITUŢIA MERITOCRATICĂ. De exemplu,filiala meritocratică Mehedinţi se află pe strada Păcii nr.3. Tot pe site se găsesc şi sediile fiecărui judeţ ,unde oamenii ,probono au decis să facă ceva concret,să sprijine MIŞCAREA,FĂCÎND CUNOSCUTE CETĂŢENILOR IDEILE MERITOCRATICE. VĂ MULŢUMESC.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri