Google Translate

marți, 9 februarie 2016

Mihai Fifor, a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Național al PSD. Felicitari si mult succes!


Mihai Fifor a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Național al PSD 
(fișă biografică) 

La 9 februarie 2016, senatorul Mihai Fifor a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Național al PSD, prin vot deschis, cu unanimitate. 

Mihai-Viorel Fifor s-a născut la 10 mai 1970, în municipiul Drobeta Turnu Severin.

În 1994, a devenit licențiat în Filosofie, din partea facultății de Litere și Istorie, Universitatea Craiova. Un an mai târziu, a obținut masteratul în ''Literatura română'', tot la Universitatea Craiova, conform www.senat.ro. Din 2003, este doctor în Antropologie Socială, Universitatea Craiova. În 2007, a urmat cursul de master în Managementul Afacerii Publice, Școala Națională de Studii Politice și Administrative. În anul 2009, a urmat cursul ''Managementul afacerilor interne'' Colegiul Național de Afaceri Interne, Academia de Poliție Al. I. Cuza. În același an, a studiat ''Securitate și buna guvernare'' la Colegiul Național de Apărare.

A lucrat ca: cercetător științific principal, Institutul de Cercetări socio-umane ''C. S. Nicolaescu — Plopșor'', Academia Română (1994-2001); director la Centrul județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Dolj (2001-2005); manager la Muzeul Olteniei din Craiova (2005-2009; 2009-2012); secretar de stat în Ministerul Administrației și Internelor (2009; mai-decembrie 2012).

Din 2010, este președintele Organizației Municipale PSD Craiova.

La alegerile legislative din 9 decembrie 2012, a fost ales senator de Dolj, în colegiul uninominal 2 din Circumscripția electorală nr. 17.

La 4 februarie 2015, a devenit președintele Comisiei pentru transporturi și energie, funcție deținută până la 1 septembrie 2015.

Din data de 18 iulie 2013, este membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru aderarea României la spațiul Schengen. Este membru supleant, de la data de 7 februarie 2013, în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Între 20 decembrie 2012 și 4 februarie 2015, a fost secretar al Comisiei pentru administrație publică și organizarea teritoriului. Din 20 octombrie 2015, este membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

Vorbește limbile franceză și engleză.

AGERPRES (Documentare — Horia Plugaru, editor: Cerasela Bădiță, editor online: Gabriela Badea) 
—  http://www.agerpres.ro/flux-documentare/2016/02/09/mihai-fifor-a-fost-ales-in-functia-de-presedinte-al-consiliului-national-al-psd-fisa-biografica--16-20-06
------------------------------------------------------------------------------------------

6 comentarii:

  1. Ordonanța răspunderiii militarilor:
    CCR declară neconstituțională o sintagmă.
    ------------
    Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, marţi, că o sintagmă din Ordonanţa Guvernului 121/1998 privind răspunderea materială a militarilor este neconstituţională.

    Plenul CCR a luat în dezbatere excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 43 din Ordonanţa Guvernului 121/1998, care prevede că 'în situaţia în care, după epuizarea acestor căi de atac, persoanele obligate la repararea prejudiciului în condiţiile prezentei ordonanţe consideră că au fost lezate într-un drept legitim se pot adresa instanţei judecătoreşti competente, potrivit legii'. 'În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că sintagma 'după epuizarea acestor căi de atac' (...) este neconstituţională. Curtea a reţinut că dispoziţiile criticate contravin prevederilor constituţionale ale art. 21 alin. (4), potrivit cărora 'jurisdicţiile speciale administrative sunt facultative şi gratuite', întrucât condiţionează accesul la instanţa judecătorească de parcurgerea procedurii administrativ jurisdicţionale prevăzute de art. 31-42 din Ordonanţa Guvernului 121/1998', se precizează într-un comunicat al CCR. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se va comunica Parlamentului, Guvernului şi instanţei care a sesizat CCR, respectiv Curtea de Apel Bucureşti.

    - See more at: http://www.dcnews.ro/ordonan-a-raspunderiii-militarilor-ccr-declara-neconstitu-ionala-o-sintagma_496850.html#sthash.nB6MgReZ.dpuf

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragnea, despre noul PNL:
    Un PDL cu faţă umană.
    -----------
    El a susţinut că PSD a rezistat şi rezistă în continuare 'la toate încercările adversarilor politici, nu puţine'.

    'Astăzi suntem din nou prima forţă politică din ţara noastră şi avem datoria de a demonstra acest lucru nu doar în sondajele de opinie, dar, foarte important, la urne. Scamatoria fostului PDL de a se ascunde sub sigla PNL nu i-a păcălit pe români, i-a păcălit doar pe liberalii istorici care nu înţeleg cum partidul lor istoric a ajuns pe mâna celor care au tăiat pensiile şi salariile şi, din păcate, în anii trecuţi au nenorocit această ţară. Adevăraţii urmaşi ai Brătienilor nu pot înţelege şi accepta ca un partid atât de încărcat de istorie să fie condus de Vasile Blaga şi Emil Boc. Noul PNL nu este altceva decât un PDL cu faţă umană, o altă mască pe care au încercat în mai multe rânduri să şi-o pună cei care au distrus România', a susţinut Dragnea.

    Potrivit acestuia, românii pot acum compara guvernarea pedeliştilor care acum conduc un partid istoric - PNL - cu cea PSD. 'Românii pot compara tăierile de salarii, creşterile de taxe şi aroganţa nemăsurată din timpul guvernării PDL, azi PNL, cu creşterile de salarii şi reformele bune din timpul guvernării PSD. Faptul că azi PSD este pe primul loc în sondajele de opinie, chiar şi în sondajele nepublicate ale adversarilor noştri, se datorează pe de o parte acţiunii şi abordării politice a PSD din ultimele luni, dar, în aceeaşi măsură, bunei guvernări PSD. Plecăm cu aceeaşi şansă în 2016 pentru că, atunci când am fost la guvernare, am luat decizii bune pentru români. Şi pentru asta îi mulţumesc lui Victor Ponta şi am încredere că a rămas aproape de partidul nostru şi că va reveni în primele rânduri acolo unde îi este locul', a mai spus preşedintele PSD.

    - See more at: http://www.dcnews.ro/dragnea-invita-ie-transmisa-lui-ponta-de-la-tribuna-consiliului-national_496843.html#sthash.AHOmPWE1.dpuf

    RăspundețiȘtergere
  3. Guvern:
    Alegerile locale vor avea loc pe 5 iunie.
    ----------------
    "Guvernul a aprobat 6 hotărâri de Guvern care vizează desfășurarea alegerilor locale. A fost confirmată data de 5 iunie, data alegerilor locale", a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

    Întrebat dacă se mai pot organiza alegeri locale în două tururi de scrutin, Suciu a precizat că, din acest punct de vedere, ''lucrurile sunt pe un anumit făgaș și nu se mai pot întoarce".

    http://www.agerpres.ro/politica/2016/02/10/alerta-guvern-alegerile-locale-vor-avea-loc-pe-5-iunie-15-31-16

    RăspundețiȘtergere
  4. Romani, pregatiti-va sa platiti multi bani! Fara numar!
    Ehee... 'gaselnita' cu banii platiti de la buget...
    abia acum urmeaza!
    -----------
    Bogdan Licu:
    Cazul Vișinescu - un deschizător de drumuri în practica judiciară.
    ------------------
    Procurorul general interimar Bogdan Licu a declarat miercuri că dosarul lui Alexandru Vișinescu este un deschizător de drumuri în practica judiciară, iar decizia de condamnare dată de instanța supremă înseamnă și stabilirea unui adevăr istoric.
    ............
    Alexandru Vișinescu, fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a fost condamnat definitiv, miercuri, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 20 de ani de închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității, în legătură cu abuzurile exercitate asupra deținuților politici.

    Judecătorii au dispus degradarea militară a lui Alexandru Vișinescu, acesta având de plătit, în solidar cu Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul de Interne și ANP, despăgubiri de 300.000 euro către trei părți civile, urmași ai deținuților închiși la Râmnicu Sărat: Nicoleta Eremia — 50.000 euro, Elena Iacob — 100.000 euro și Anca Cernea — 150.000 euro.

    Sursa: http://www.agerpres.ro/justitie/2016/02/10/bogdan-licu-cazul-visinescu-un-deschizator-de-drumuri-in-practica-judiciara-16-19-05

    RăspundețiȘtergere
  5. Fostul ministru Lucian Isar, la DNA.
    Ponta: A cerut avantaje personale de la un mare investitor american.
    ------------
    Economistul Lucian Isar, fost ministru delegat pentru Relația cu mediul de afaceri în Guvernul Ponta, a venit, miercuri dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), surse judiciare afirmând că a fost citat într-un dosar de corupție. La scurt timp, fostul premier Victor Ponta a anunțat că, în 2012, a fost informat de "instituțiile specializate" că Isar a cerut avantaje personale de la un mare investitor american, motiv pentru care l-a înlocuit din postul de ministru.

    "Nu cunosc, în mod evident, motivele chemării de azi la DNA / pot însă să spun că, în aproape 4 ani de Prim Ministru, a fost o singură ocazie în care am primit direct informare de la instituțiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupție din partea unui ministru - Lucian Isar ( care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în România) ! Atunci i-am spus imediat și lui Crin Antonescu de situație și a înțeles - în câteva ore l-am înlocuit pe Isar cu Mihai Voicu / probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat și DNA . Din păcate există și astfel de oameni", a afirmat Ponta.

    În august 2012, la doar trei luni de la instalarea Guvernului Ponta, Isar anunța că demisionează invocând motive personale.

    Lucian Isar este soțul Alinei Gorghiu, copreședinte PNL.

    http://www.profit.ro/stiri/politic/fostul-ministru-lucian-isar-la-dna-ponta-a-cerut-avantaje-personale-de-la-un-mare-investitor-american-15030280

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poziția lui Victor Ponta în cazul Lucian Isar a venit în urma unor solicitări ale presei, a declarat, miercuri seara, purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea.

      "Eu am înțeles că astăzi, în prima parte a zilei, domnul Victor Ponta a primit mai multe telefoane, SMS-uri, mail-uri, de la reprezentanții mass-media din România care vroiau să știe de la domnia sa, apropo de invitarea la DNA a domnului Isar, dacă domnia sa cunoaște anumite amănunte din timpul mandatului de prim-ministru, pentru că domnul Isar a făcut parte, la un moment dat, din echipa lui Victor Ponta. Urmare a acestor întrebări din partea jurnaliștilor, domnul Ponta a postat acele lucruri pe Facebook. Nu a fost inițiativa personală, au fost mai multe întrebări din partea presei (...)", a declarat, la România Tv, purtătorul de cuvânt al PSD.

      "Repet (...), domnul Ponta a fost solicitat de către mass-media să spună în ce măsură în timpul mandatului său a a avut anumite informații în legătură cu domnul Isar. Și, încă o completare, domnul Ponta a luat o decizie, ca manager de guvern, politică, împreună cu domnul Antonescu. Domnul Ponta nu putea să facă anchete judiciare. Nu cred că este în căderea unui prim-ministru să facă anchete judiciare ", a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD.

      http://www.agerpres.ro/politica/2016/02/10/firea-pozitia-lui-ponta-in-cazul-isar-a-venit-in-urma-unor-solicitari-ale-presei-23-25-49

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri