Google Translate

marți, 5 aprilie 2016

Ha, ha, ha... Superb! PANAMA PAPERS, pe înțelesul unui copil de cinci ani. Apropo romani, FIȚI PE FAZĂ! UPDATE! Veste bună pentru datornicii la bănci! Au scăpat de RECUPERATORI!




Un cititor al platformei Reddit a explicat pe înțelesul copiilor de cinci ani mecanismul prin care importanți lideri politici, vedete și oameni de afaceri își puneau banii la adăpost, cu ajutorul Mossack Fonseca, firma de avocatură cu sediul în Panama.

 DanGliesack a simplificat întreaga poveste, astfel încât aceasta să poată fi înţeleasă mai ușor, scrie Business Insider. Iată explicația sa:

„Atunci când primești 25 de cenți, îi pui în pușculiță. Pușculița e pe raftul de sus al dulapului. Mama ta știe asta și, din când în când, o mai verifică, astfel încât știe când pui bani în ea sau cand cheltuiești din ei. Într-o bună zi, poate decizi că nu mai vrei ca mama ta să se uite în pușculiță și să știe câți bani ani. Așa ca te duci la Johnny acasă cu o altă pușculiță, pe care urmează să o ții în camera lui. Îți scrii numele pe ea și o pui în dulapul lui. Mama lui Johnny este mereu foarte ocupată și nu are timp să-i verifice pușculița. Așa că o poți ține acolo pe a ta și totul va rămâne secret. Acum, toți copiii din cartier cred că asta e o idee bună și toți se duc cu alte pușculițe acasă la Johnny. Dulapul lui Johnny este, prin urmare, plin de pușculițele tuturor din cartier. Într-o zi, mama lui Johnny vine acasă și vede toate pușculițele. Se supără foarte tare și îi sună pe toți părinții pentru a-i informa în legătură cu cele întâmplate”.

Și explicația nu se oprește aici. Nu toată lumea și-a ascuns pușculița acasă la Johnny pentru că ar fi avut intenții rele: în timp de fratele cel mare al lui Eric îi fura acestuia banii de acasă și îi ascundea în pușculița din dulapul lui Johnny, Timmy voia doar să economisească bani pentru ziua mamei, fără ca aceasta să știe, iar Sammy doar se distra, spune DanGliesack.

„În lumea reală, mulți oameni importanți au fost prinși ascuzându-și pușculițele în casa lui Johnny din Panama. Astăzi, mamele lor au aflat. Foarte curând, vom ști care din ei au făcut-o cu intenții rele și care au fost bine intenționați. Dar aproape toată lumea a dat de belea, pentru că este împotriva regulilor să ai secrete, indiferent de motive”, conchide DanGliesack.

Sursa:  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/PANAMA+PAPERS+pe+intelesul+unui+copil+de+cinci+ani
---------------------------------------------------------------
Cititi... si aici:

Panama Papers: de ce ministerul de finante tace si ce ar trebui facut

-------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Veste bună pentru datornicii la bănci! 
Scapă de RECUPERATORI!
=====================
Românii au scăpat de recuperatorii de creanțe care-i hăituiesc zilnic la telefon să dea banii datorați băncilor de la care aceștia au cumpărat creanțele. Înalta Curte a stabilit că recuperatorii nu mai au dreptul să meargă în instanţă pentru a reprezenta instituţiile pentru care lucrează, fie ele bănci, firme de leasing sau operatori de telefonie mobilă. Astfel, recuperatorii nu mai au bază legală pentru recuperarea creanțelor.


”Era o decizie ce trebuia luată de mult timp pentru că s-a încălcat ani de zile Codul de Procedură Civilă în ceea ce însemna reprezentarea convențională a unei persoane juridice. Ce a stabilit ÎCCJ ieri este că cererea de chemare în judecată și rezentarea convențională a unei persoane juridice, respectiv a unei societăți bancare sau a unei firme de leasing sau orice alt creditor persoană juridică, nu se poate face prin mandatar persoană juridică. O firmă nu poate reprezenta o altă firmă în instanță și nici chiar avocatul sau consilierul juridic al altei societăți comerciale. Majoritatea – avem 170 de recuperatori de creanțe în România – reprezentau în instanță societăți bancare, firme de leasing și așa mai departe. Lucrul acesta este interzis de acum”,  a declarat avocatul Adrian Cuculis, , informează B1 TV. 

Sursa: https://www.google.ro/search?q=romanii+scapa+de+recuperatori&newwindow=1&biw=1280&bih=860&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwiGuNaAg_jLAhWDDw8KHXE6BRoQ_AUIBigA&dpr=1
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 comentarii:

  1. DIICOT analizează posibilitatea efectuării unor verificări în legătură cu implicarea unor cetățeni români în scandalul Panama Papers, au declarat, pentru AGERPRES, surse oficiale.

    Potrivit surselor citate, procurorii DIICOT analizează dosarele pe care le au deja în lucru și care ar putea avea legătură și cu Panama Papers.

    Șefi de stat și alți politicieni de rang înalt, miliardari, celebrități, sportivi, dar și rețele criminale se numără printre beneficiarii reali a peste 214.000 de societăți offshore înregistrate în 21 de paradisuri fiscale, relevă o anchetă jurnalistică efectuată în comun de 107 instituții media care au reușit să intre în posesia unor documente din arhivele secrete ale unei societăți panameze de consultanță, documente denumite acum generic #PanamaPapers, anunțau duminică publicațiile Le Monde și Le Soir.

    Potrivit Le Soir, este cea mai mare scurgere de informații financiare înregistrată până în prezent, în timp ce Le Monde vorbește despre cea mai spectaculoasă intruziune în lumea obscură a finanțelor offshore.

    Ancheta coordonată de Consorțiul internațional al jurnaliștilor de investigație (ICIJ) este semnificativă nu doar prin numărul documentelor — potrivit Le Monde ar fi circa 11,5 milioane—, ci și prin faptul că nume grele ar putea fi vizate de aceste dezvăluiri, Le Soir estimând că „șocul este planetar”.

    În centrul acestei „pânze de păianjen” se află societatea de avocatură Mossack Fonseca, specializată în consultanță pentru crearea companiilor offshore, societăți ecran ce disimulează identitatea reală a proprietarilor lor.

    - See more at: http://www.nasul.tv/ultima-ora-surse-diicot-se-implica-in-scandalul-panamapapers/#sthash.eJX5TUWR.dpuf

    RăspundețiȘtergere
  2. Fostul ministru al Finanțelor din guvernul Ponta, Ioana Petrescu, reacționează în scandalul ”Panama” cu o dezvăluire fierbinte, pe blogul propriu, care ar putea prefigura altele încă și mai spectaculoase.

    Mai precis, fostul ministru relatează cum a încercat din răsputeri un ministru important al guvernelor Ponta să blocheze semnarea de către România a unui acord internațional care va face ca, de anul viitor, operațiuni financiare precum cele din scandalul ”Panama” să fie mult mai dificile. Ori, dacă ministrul – ulterior penal – Darius Vîlcov, căci e lesne de identificat din descriere, s-a zbătut atît de mult, rezultă că a avut motive serioase să o facă.
    De aici, marea întrebare: vom afla, curînd, despre guvernanți aflați în pîine pînă recent că au plasat milioane în Panama?

    Iată ce spune Ioana Petrescu:

    ”Panama Papers, o investigatie jurnalistica de proportii dezvaluie ca in timp ce omul de rand plateste taxe, oamenii puternici si cu multi bani cred ca regulile nu sunt facute si pentru ei. Acestia folosesc firme inregistrate in paradisuri fiscale ca sa nu plateasca taxe, sa faca evaziune fiscala si sa spele bani, asta in timp ce conduc tari si cer bani de la populatie pentru pensii si salarii. Altii se prefac ca sustin mediul de afaceri si cer raspicat ca statul sa colecteze mai multi bani la buget.
    Intotdeuana am crezut ca trebuie sa incepem cu starpirea marii evaziunii. La inceputul mandatului meu de ministru, am fost sfatuita foarte paternal de mai multi binevoitori sa nu incerc sa fac asta intrucat cei care au mai incercat sa faca au sfarsit-o foarte rau. Sa stau eu cuminte, mi s-a spus, si sa fac doar lucruri marunte, ca doar e an electoral (era 2014)! Nu i-am ascultat.
    Un pas important in lupta impotriva evaziunii fiscale la nivel inalt a fost semnarea la Berlin in data de 30 octombrie 2014, a tratatului de liber schimb de date fiscale si financiare intre 52 de tari, inclusiv paradisuri fiscale, precum Anguilla, Insulele Bermude, Lichtenstein si Insulele Seychelles. Acest tratat va intra in vigoare in 2017 si va face ca tipul de activitati de genul celor din Panama Papers sa fie mult mai greu de ascuns.
    As putea sa scriu o carte despre cat de greu a fost ca Romania sa ajunga parte a acestui acord. Am primit girul Guvernului de a semna acest tratat cu cateva minute inainte de ceremonia de semnare. La ultima sedinta de guvern in care participamn in calitate de ministru al finantelor, unul dintre ministri a amanat semnarea ordonantei de urgenta care crea cadrul legal pentru derularea tratatului. O saptamana mai tarziu, indata ce a ocupat fotoliul de ministru al finantelo, a scos prevederea privind schimbul de informatii finaciare intre banci si ANAF din proiectul de ordonanta”.

    Petrescu mai scrie că ”primul lucru pe care ministrul de finante trebuia sa il faca, inca de ieri, era sa demareze o investigatie pentru a stabili in ce masura afacerea Panama Papers a dus la pagubirea bugetului Romaniei si cum a afectat contribuabilul roman. Asta au facut deja ministrii de finante din tarile civilizate (…) E cam greu sa te declari luptator impotriva marii evaziuni cand ai chiar in conducerea ministerului oameni care au avut off-shore-uri. Adica, atunci cand ai pus lupul paznic la oi!”.

    Sursa: inpolitics.ro

    RăspundețiȘtergere
  3. Irimescu ”s-a scos”: Scandalul Panama – Unde si-au dosit averile sute de mari lideri politici.
    ----------------------
    Scurgerile de informații financiare provenind din 11,5 milioane de documente de la o firmă de avocatură din Panama au dezvăluit modul în care politicieni de top, staruri sportive și criminali și-au ascuns banii folosind paradisuri fiscale offshore, se arată într-o anchetă apărută duminică în publicația germană Sueddeutsche Zeitung, transmit Reuters, DPA, BBC și CNBC, conform Agerpres. Între aceștia, nume cunoscute din România, care urmează să fie dezvăluite în perioada următoare. ... ...

    Scurgerile de informații vin de la Mossack Fonseca, una dintre cele mai mari și mai discrete firme de avocatură offshore din lume. Directorul Mossack Fonseca consideră că această companie nu a comis nicio ilegalitate și că ea este victima unei “campanii internaționale împotriva vieții private”.
    Documentele au fost obținute de Sueddeutsche Zeitung. Publicația germană a precizat că un angajat al firmei de avocatură a transmit datele, punându-și viața în pericol. Angajatul nu a fost identificat în raport. Așa numitele “Panama Papers” prezintă activitățile a 214.000 de entități offshore, conform presei din 78 de țări implicată în evaluarea datelor. Sueddeutsche Zeitung a împărtășit informațiile Consorțiului Internațional al Jurnaliștilor de Investigație (ICIJ), posturilor de televiziune ARD, BBC și publicației britanice Guardian.
    “2,6 terabiți de date, 11,5 milioane de documente și 214.000 entități offshore: Panama Papers reprezintă cea mai semnificativă scurgere de informații la care au avut vreodată acces jurnaliștii”, a anunțat duminică Sueddeutsche. ... ...

    Documentele din Panama Papers acoperă perioada anilor ’70 până în primăvara acestui an.

    Sursa: http://inpolitics.ro/irimescu-s-a-scos-scandalul-panama-unde-si-au-dosit-averile-sute-de-mari-lideri-politici_18433094.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Urmariti cu atentie:
    =====================
    Dupa ce au jefuit, furat si pradat tara si poporul roman,
    au 'carat'... cu ce si cum au putut... 'valuta' forte 'afara',
    ACUM se vor stradui, prin 'cozile lor de topor'/si mass-media...
    sa ne lamureasca cu nerusinare... cat de legale au fost...
    "operatiunile"! Chiar atat de idioti... ne cred banditii?
    Aloo... Romani, treziti-va!
    Autoritati, macar ACUM, luati masuri!

    RăspundețiȘtergere
  5. ►►► UPDATE!
    Veste bună pentru datornicii la bănci!
    Au scăpat de RECUPERATORI!
    Cu toate ca ne-au mancat viata ani de zile,
    Acum... S-a facut dreptate!
    Dar... cine plateste suferintele romanilor?
    Cine raspunde? Ce masuri se impun a fi luiate fata de vinovati?

    RăspundețiȘtergere
  6. Peste 11,5 milioane de documente aparţinând casei de avocatură Mossack Fonseca, care ajută la crearea de companii şi conturi bancare în paradisuri fiscale, au fost trimise cotidianului german „Suddeutsche Zeitung“, care le-a împărtăşit cu Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie (ICIJ).

    Aceste documente, analizate timp de un an de 378 de jurnalişti din 77 de ţări, conţin informaţii despre averi ascunse în paradisuri fiscale de mii de persoane şi organizaţii, printre care figurează foşti sau actuali lideri politici, personalităţi din diferite domenii şi chiar grupări infracţionale. Este vorba de aproape 214.500 de entităţi create de casa de avocatură din Panama în perioada 1977-2015, în 20 de paradisuri fiscale, pentru clienţi din peste 200 de ţări.

    Potrivit Mossack Fonseca, publicarea acestor documente constituie o „crimă“ şi un „atac“ împotriva statului panamez. Guvernul panamez a dat asigurări că va „coopera viguros“ cu justiţia în cazul deschiderii unei proceduri judiciare.

    Mai multe ONG-uri anticorupţie au lansat un apel la interzicerea pur şi simplu a societăţilor fantomă anonime, Transparency International susţinând că acestea reprezintă „latura obscură a sistemului financiar mondial“.

    Mossack Fonseca a fost înfiinţată în 1977 de către Jurgen Mossack (66 de ani), un avocat panamez de origine germană şi fiul unui fost ofiţer SS, şi Ramon Fonseca Mora (63 de ani), un nuvelist şi avocat panamez cu puternice conexiuni politice.

    Citeste mai mult: adev.ro/o561gh

    RăspundețiȘtergere
  7. ANAF a înfiinţat o divizie specială
    pentru românii din scandalul Panama Papers
    ==========================================
    Iată mesajul complet al Agenției Naționale de Administrare Fiscală:

    ANAF a inițiat un grup de lucru interdepartamental pentru verificarea implicațiilor fiscale ale informațiilor publicate prin proiectul de investigație jurnalistică “PanamaPapers”.

    Sunt alocate resurse pentru analiza datelor provenite din surse deschise, referitoare la identitatea persoanelor fizice și juridice, și corelarea acestora cu cele existente în bazele de date specifice, referitoare la conturi deținute, participații în firme, tranzacții interne sau internaționale.

    În activitatea acestui grup de lucru vor fi implicați inspectori antifraudă, inspectori fiscali și inspectori specializați în verificarea veniturilor persoanelor fizice, gestionarea informațiilor fiscale și executări silite.

    Potrivit lui Paul Radu de la RISE Project, peste 100 de nume din România sunt implicate în acest scandal.

    http://www.b1.ro/stiri/economic/anaf-a-infiintat-o-divizie-speciala-pentru-romanii-din-scandalul-panama-papers-video-145655.html

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri