Google Translate

sâmbătă, 14 mai 2016

Derapajele ambasadorului american Hans Klemm... jignesc grav, poporul roman! Presa ia atitudine! Politicienii... dorm!


Rareș Bogdan, "șocat" de un gest al Ambasadei SUA la București: "Nu mă așteptam la asta!"

Rareș Bogdan s-a declarat "mâhnit" din pricina comunicatului remis de Ambasada SUA, în care se afirma că "Mihail Manoilescu a promovat și a contribuit activ la ideologia fascistă și sentimentul antisemit în România, care în final au condus la cea mai întunecată perioadă a acestei țări".

"Sunt mai mult mâhnit decât șocat... pur și simplui nu înțeleg. De ce, Doamne? De ce? Înțeleg că Ucraina s-a dus, înțeleg că Ungaria a deraiat, înțeleg că noua configurație de la Varșovia se negociază tot mai greu cu Polonia... Dar totuși nu se poate orice și oricum. Înțeleg foarte bine atenția sporită pentru ceea ce se întâmplă ăn România. Suntem avanpost NATO și partener strategic pe flancul estic", a scris jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

"Manoilescu a fost unul dintre fondatorii școlii românești de economie și creatorul doctrinei protecționismului economic, doctrină folosită și azi în țări din America de Sud, mai ales în Brazilia... plus că unul dintre marii guvernatori ai BNR, poate unul dintre cei mai mari după fondatorul BNR, Carada. Sunt surprins de acest mesaj (cel al Ambasadei SUA, n. red). Nu văd cui folosește. Nu mă așteptam la asta și mai ales de acolo. Recunosc!", a adăugat Rareș Bogdan.

Ambasada SUA la București, cuvinte grele pentru Banca Națională a României

Valeriu Zgonea, discuţie cu Hans Klemm. Codurile penale, printre temele de discuţie

De altfel, ambasadorul american Hans Klemm a fost criticat și de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a afirmat că afișarea diplomatului alături de Valeriu Zgonea a arătat "ca un selfie pe șpagă".

"Mai face niște vorbiri, niște comunicate, domnul Klemm atunci când exprimă poziţia Ambasadei faţă de evenimente politice, sociale din România, dar ca să apară alături de un politician, în asemenea circumstanţe, cred că este o premieră în istoria politico-diplomatică a relaţiilor româno-americane la Bucureşti", a precizat jurnalistul pentru Digi24.

"Deci domnului Zgonea - nu ştiu acum or fi vorbind în engleză, că aş fi fost foarte curios cu această ocazie să aud engleza domnului Zgonea - dânsului îi mai lipsea ciocanul acela, barosul cu care intenţiona să spargă zidul Casei Poporului alături de Roger Waters când a fost concertul la Bucureşti. Acest comportament al ambasadorului american, după părerea mea, încalcă toate uzanţele politice şi democratice. Este inexplicabil pentru mine", a adăugat el.

Întrebat dacă după această conferință comună Valeriu Zgonea ar putea să păstreze șefia Camerei Deputaților, Cristian Tudor Popescu a răspuns negativ: "Nici măcar. O să cadă pe spate Dragnea pentru că a venit domnul Klemm şi s-a afişat cu domnul Zgonea? Puţin îi pasă lui Dragnea, are socotelile lui interne aici", a menționat el.

6 comentarii:

  1. După 6 ani, BNR este iar atacată dinspre SUA pentru o monedă omagială și antisemitism, acum de ambasadă. Reacția BNR.
    ------------------
    Ambasada Statelor Unite ale Americii la București a transmis Băncii Naționale a României (BNR) că este dezamăgită de decizia instituției de a-l onora pe Mihail Manoilescu, fost guvernator al Băncii Naționale din perioada interbelică, prin lansarea unei monede omagiale, oficialii americani arătând că acesta a promovat și a contribuit activ la ideologia fascistă și sentimentul antisemit în România. Banca a reacționat, precizând că analizează în prezent semnalele recente referitoare la această emisiune numismatică și că, în niciun caz și sub nicio formă, emisiunile numismatice ale BNR nu doresc "să rănească sentimentele nimănui", cu atât mai puțin să aducă atingere memoriei vreunei comunități sau să transmită mesaje având caracter ofensator, xenofob ori discriminator.

    BNR a lansat în circuitul numismatic, începând din 15 aprilie 2016, un set de trei monede (din aur, din argint și din tombac cuprat) cu tema Guvernatori ai Băncii Naționale a României - Ion I. Câmpineanu, Mihail Manoilescu și Ion I. Lapedatu. Tirajul pentru această emisiune este de 150 seturi monede.

    "Ambasada SUA își exprimă dezamăgirea cu privire la decizia Băncii Naționale a României de a-l onora pe Mihail Manoilescu, fostul guvernator al Băncii Naționale din perioada interbelică, prin lansarea unei monede omagiale. Manoilescu a promovat și a contribuit activ la ideologia fascistă și sentimentul antisemit în România, care în final au condus la cea mai întunecată perioadă a acestei țări. În timp ce Ambasada SUA recunoaște dreptul României de a sărbători tradițiile instituțiilor sale, aceste celebrări nu trebuie să includă imagini ale unor persoane care au fost condamnate de către istorie și care, prin faptul că sunt onorate, sunt validate. Această practică contravine fundamentului instituțional democratic al României, promovării statului de drept și protecției drepturilor fundamentale ale omului", au transmis oficialii americani.
    ..........................
    "Includerea în emisiunea numismatică a lui Mihail Manoilescu, care a deținut demnitatea de guvernator al BNR în anul apogeului Marii Crize Economice, într-un context global și european caracterizat de transformări profunde, a vizat exclusiv activitatea sa în fruntea băncii centrale și cea în domeniul cercetării economice și financiare la nivel mondial. BNR analizează în prezent semnalele recente referitoare la această emisiune numismatică. Totodată, BNR va face demersuri pentru stabilirea unor proceduri de lucru cu instituții reprezentative de specialitate în vederea evitării unor potențiale situații regretabile în viitor. Reamintim că, potrivit competențelor sale legale, Banca Națională a României realizează emisiuni numismatice, în tiraje reduse, destinate colecționarilor, în cadrul unor programe ce includ o tematică diversă, dedicate atât personalităților și evenimentelor marcante din istoria României, cât și celor care au marcat evoluția civilizației universale. Reafirmăm că, în niciun caz și sub nicio formă, emisiunile numismatice ale BNR nu doresc să rănească sentimentele nimănui, cu atât mai puțin să aducă atingere memoriei vreunei comunități sau să transmită mesaje având caracter ofensator, xenofob ori discriminator. Întreaga activitate a Băncii Naționale a României este orientată fără excepție în spiritul respectului față de valorile umanității, ale democrației și multiculturalismului", a transmis BNR.

    În urmă cu 6 ani, reprezentantii Muzeului Holocaustului din Statele Unite au cerut BNR să retragă din circulație o monedă comemorativă care îl înfățișa pe patriarhul Miron Cristea, spunând că fostul lider al Bisericii Ortodoxe Române a avut vederi antisemite și a militat pentru alungarea evreilor din România.

    http://www.profit.ro/stiri/politic/dupa-6-ani-bnr-este-iar-atacata-dinspre-sua-pentru-o-moneda-omagiala-si-antisemitism-acum-de-ambasada-reactia-bnr-15450047

    RăspundețiȘtergere
  2. Suntem de panarama lumii!
    Ne-o tragem singuri... si apoi... ne miram ca prostii!
    =============================
    EXCLUSIV/ George Maior prezentare PENIBILĂ la Ziua Porților Deschise la Ambasada României în Washington D.C.

    George Maior, fost director al SRI, în prezent ambasador al României în SUA, a ales o prezentare penibilă la Ziua Porților Deschise a Ambasadei României în Washington D.C, au reclamat mai mulți români americani evenimentul care a avut loc sâmbătă.

    Ziua Porților Deschise în Washington D.C este cel mai mare eveniment de diplomație publică din capitala americană.

    George Maior s-a prezentat la eveniment având un tricou albastru pe care scria I love EU. Era însoțit de Remus Ioan Stefureac, consilier la Ambasadă și un alt diplomat care avea tricoul pus peste cămășa cu mâneci lungi. Toți aveau tricouri cu I love EU.

    Erau penibili, ne-au dat pungi și alte chestii despre UE, eu doream să văd cum se promovează România, dacă vroiam să aflu despre Uniunea Europeană mă duceam la ambasada lor, a spus un român american pentru FLUX 24.

    Absolut penibil să te prezinți în acest fel, a comentat un alt român american pentru FLUX 24, adăugând că prezentarea indică ori prostie, ori pur și simplu incompetență.

    Noi știam că este ambasada României, nu a UE, a precizat acesta.

    Un alt român a spus că este și o gafă diplomatică.

    America și UE nu au relații cordiale, a te identifica în acest fel nu cred că a fost pe placul multora din oficialii americani, e pur și simplu prostesc ce au făcut, a spus acesta.

    Sursa: http://www.flux24.ro/exclusiv-george-maior-prezentare-penibila-la-ziua-portilor-deschise-la-ambasada-romaniei-in-washington-d-c/

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici cu americanii... nu imi este rusine!
    Infatuare... prostie... aroganta... etc.etc.
    Si-o trag si astia... de mama/mama!
    -----------------------------------
    EXCLUSIV/ DOVADA VIDEO că ambasadorul american a MINȚIT
    în SCANDALUL DEVESELU.
    ---------------------
    Ambasadorul americanu nu și-a cerut scuze pentru organizarea defectuoasă.

    Gazda ceremoniei de la Deveselu a fost Ambasada SUA, iar lista de invitaţi a fost decisă de reprezenţa diplomatică în consultare cu Ministerul Apărării Naţionale.

    Premierul Cioloș a cerut public explicații Ministerului Apărării, dar la peste 48 de ore de la incident nu s-a mai făcut nici o precizare oficială.

    Joi, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat că și-a anulat participarea la evenimentul de la Deveselu din cauza faptului că organizarea lui "desconsideră flagrant poziția Senatului în ordinea constituțională a României, cât și rolul Parlamentului în elaborarea și legiferarea politicii externe și de apărare".

    Și fostul premier Victor Ponta a reacționat, susținând că ar fi fost "absolut normal" ca la momentul inaugurării sistemului de apărare antirachetă să fie invitați cei care "chiar au avut o contribuție", făcând referire la foști miniștri ai Afacerilor Externe și Apărării.

    Secretarul adjunct al Apararii Statelor Unite, Robert O.Work, a confundat Bucurestiul cu Budapesta, in discursul sau de la inaugurarea scutului de la Deveselu, el afirmand ca "seara trecuta a petrecut un anume timp in Budapesta".

    Ambasadorul american nu și-a cerut public scuze nici pentru eroarea înaltului oficial american.

    Sursa: http://www.flux24.ro/exclusiv-dovada-video-ca-ambasadorul-american-la-bucuresti-a-mintit-in-scandalul-deveselu-2/

    RăspundețiȘtergere
  4. Iohannis isi trage banii de vacanta la el.
    =================
    Trecerea Protocolului National de la Ministerul Afacerilor Externe in ograda Cotroceniului nu a avut alt rost decat sa-i permita lui Klaus Iohannis sa-si secretizeze cheltuielile.

    Din 2002 si pana acum, de organizarea ceremoniilor oficiale si de respectarea protocolului se ocupa Institutul Protocolui National, structura care se afla in subordinea MAE. Recent, Guvernul Ciolos a aprobat infiintarea unui ”Consiliu al Protocolului National” in cadrul Administratiei Prezidentiale, respectiv un ”organism interinstitutional, fara personalitate juridica, responsabil cu elaborarea regulilor privind organizarea si desfasurarea ceremoniilor oficiale”. Fara personalitate juridica dar cu un buget pus la dispozitie, buget care va fi in mod evident administrat de institutia tutelara, adica de Administratia Prezidentiala. Care ii va putea astfel indeplini toate dorintele actualului sef al statului – persoana pe cat de tacuta, pe atat de vigilenta cand este vorba despre livrarea unei imagini cat mai prezidentiale cu putinta. Iar daca dorintele vor depasi bugetul, nu-i bai, ca doar de aia exista rectificari bugetare. Iar banii necesari unor deplasari externe incepute oficial si terminate cu cate o scurta vacanta pot fi justificati, la o adica, cu ajutorul obligatiilor de natura diplomatica pe care Romania trebuie sa le respecte. Ca la carte, ca doar acum facem o altfel de politica, una in care fastul se ridica la nivel european.

    Cotroceniul, modernizat in draci.

    Criticat non-stop pentru lipsa sa de reactie in mai toate problemele importante, presedintele Klaus Iohannis opinteste in schimb cu sarg la refacerea Palatului Cotroceni – trebusoara care, fara doar si poate, va umple de mandrie inima cetatenilor si ii va face sa uite de salariile mici, impozitele mari, ratele restante la banci, spitalele de unde iesi plin de virusi sau cu picioarele inainte, spagile date la gradinite si scoli, mancarea pe cat de scumpa, pe atat de proasta calitativ etc. Astfel, conform ultimelor informatii aparute pe tema, Presedintia s-a dotat in ultimele luni cu 16 televizoare noi cu tehnologie led smart HD in valoare de 8.000 de euro plus lampi cu leduri si becuri economice (12.500 euro). Iar ca locatarii sa poata bea apa curata si de calitate de-a lungul mandatului, s-a trecut la saparea unui put de mare adancime, pentru care Administratia Prezidentiala va plati nu mai putin de 33.000 de lei. Pret la care apa ar putea sta in gatul oricarui om cu obraz obisnuit, dar nu si unuia cu obraz subtire.

    Sursa: http://www.enational.ro/news/politica/iohannis-isi-trage-banii-de-vacanta-la-el-535530.html/#ixzz48j7CoQl2

    RăspundețiȘtergere
  5. O judecătoare trimisă în judecată de DNA a cerut arestarea ambasadorului SUA, într-o plângere penală.
    --------------------
    Demers fără precedent: o judecătoare a formulat plângere penală împotriva ambasadorului SUA şi cere DNA arestarea preventivă a diplomatului american pentru mai multe infracţiuni în baza cărora nume grele din afaceri şi politică s-au ales cu condamnări penale. Între acuzaţii, şi cea de trafic de influenţă. În aceeaşi plângere, judecătoarea Florica Roman îl vizează şi pe Valeriu Zgonea. De altfel, gestul magistratului are la bază chiar întâlnirea de la Camera Deputaţilor dintre Klemm şi Zgonea. Anterior, Traian Băsescu a comentat în aceiaşi termeni întrevederea ambasadorului cu Valeriu Zgonea.

    „Am trimis o plângere penală la DNA pe data de 18 mai 2016 împotriva numiţilor Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, şi Valeriu Zgonea, Preşedintele Camerei Deputaţilor, pentru comiterea infracţiunilor de cumpărare, respectiv trafic de influenţă, solicitând în acelaşi timp luarea în considerare a arestării preventive a acestora. Plângerea vine în urma faptului că, într-o conferinţă comună de presă ţinută pe data de 13 mai 2016, aceştia au recunoscut public că şi-au folosit influenţa pentru a promova şi urgenta adoptarea unor legi, susţinute de SUA”, aşa îşi justifică demersul judecătoarea Florica Roman, pe blogul personal.
    Apoi, magistratul redă textul propriu-zis al plângerii penale pe care a adresat-o DNA: „Astfel, trebuie să aveţi în vedere influenţa pe care cei de mai sus o au asupra instituţiilor publice, inclusiv asupra DNA, influenţă recunoscută chiar de Procurorul şef DNA, Laura Codruta Kovesi. Lăsarea în libertate a celor doi ar putea crea în societate temerea că justiţia nu funcţionează tocmai într-un caz în care este atacat şi manipulat statul de drept prin una din funcţiile sale esenţiale: legiferarea”.

    Florica Roman a fost ea însăşi trimisă în judecată de DNA (detalii, AICI).

    Reacţia ambasadorului SUA, Hans Klemm, la acuzaţiile lui Traian Băsescu, AICI.

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Atac+la+baioneta+o+judecatoare+trimisa+in+judecata+de+DNA+a+ceru

    RăspundețiȘtergere
  6. Expert: "Sistemul antirachetă din România e ineficient, cu răspuns greşit la o ameninţare percepută!"
    ======================
    Expertul german privind conflictele Hans-Joachim Spanger a subliniat că sistemul antirachetă NATO instalat în România este "prea scump,ineficient şi reprezintă un răspuns total greşit faţă de o ameninţare percepută", într-un interviu acordat cotidianului Frankfurter Rundschau, potrivit Sputnik News.

    Referindu-se la anunţul Statelor Unite cu privire la rolul pe care îl are sistemul antirachetă din România, respectiv că acesta este îndreptat împotriva unor state precum Iran şi nu împotriva Rusiei, Spanger a explicat că este aproape imposibil ca Teheranul să atace state europene sau baze americane în Europa, deoarece acest lucru ar genera un coflict militar, iar cel mai afectat ar fi cel mai probabil, tocmai Iranul.

    În ceea ce priveşte eficienţa sistemului antirachetă instalat în România, expertul a spus că testele NATO arată că sistemul are capacitatea de a intercepta şi de a distruge doar opt din zece rachete lansate. Acesta a adăugat că în cazul unei lupte reale, acest număr ar putea fi chiar mai mic. Cercetătorul a mai subliniat că suma alocată instalării elementelor antibalistice NATO în România şi Polonia este de aproximativ 1,6 miliarde de dolari, iar aceasta reprezintă doar o parte din cheltuieli, deoarece vor urma şi altele.

    Expertul a mai spus că din 2002 Washingtonul a investit deja aproximativ 40 de miliarde de dolari pentru a proteja Statele Unite şi statele europene membre NATO de posibile atacuri cu rachetă. Spanger este de părere că prin urmare, este posibil ca armata să fi descoperit nereguli în sistemul de apărare. "Şi toate acestea doar pentru că Statele Unite vor să fie invulnerabile", a spus el.

    Cu toate acestea, experţii citaţi de Sputnik News nu sunt de părere că Europa şi Statele Unite îşi pot garanta siguranţa prin suplimentarea de armament. Ele trebuie să facă acest lucru prin decizii politice şi negocieri cu Iranul privind dezarmarea. Anterior, mai mulţi experţi au declarat pentru Sputnik că este puţin probabil ca sistemele costisitoare ale Statelor Unite să funcţioneze.

    Instalaţia antirachetă din România, integrată în sistemul antibalistic al NATO, are mai degrabă un rol simbolic, întrucât nu ar putea contracara un atac masiv al Rusiei, afirma în urmă cu câteva zile specialistul George Friedman. "Apărarea antirachetă în Europa a devenit mai degrabă un simbol politic decât o armă propriu-zisă. Eu aş spune că, dacă simbolurile politice contează, atunci instalaţia (din România - n.red.) îşi îndeplineşte funcţia, deoarece este greu să fie preconizat scopul militar al sistemului", a afirmat George Friedman, fondatorul Institutului de analize Stratfor şi al publicaţiei Geopolitical Futures.

    "Sistemul este conceput pentru a bloca una sau un număr redus de rachete care ar viza o suprafaţă mare. Ar fi ineficient împotriva Rusiei, dacă această ţară ar lansa un atac nuclear asupra Europei, deoarece sistemul ar fi depăşit rapid printr-un număr relativ mic de rachete, şi ar fi total irelevant dacă ruşii ar lansa un atac masiv, un lucru pe care sigur l-ar putea face", explica Friedman într-un editorial publicat în revista Geopolitical Futures. ...

    Planul NATO de instalare a unor elemente antibalistice în România şi Polonia reprezintă o sursă de tensiuni cu Moscova. Rusia consideră că sistemele militare sunt îndreptate împotriva sa, deşi Alianţa Nord-Atlantică a dat asigurări că sunt vizate capacităţile balistice ale unor ţări precum Iranul şi Coreea de Nord.

    http://www.ziuanews.ro/stiri/expert-sistemul-antirachet-din-rom-nia-e-ineficient-cu-r-spuns-gre-it-la-o-amenin-are-perceput-453946

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri