Google Translate

joi, 19 mai 2016

HEXI PHARMA. Un scandal urias, cu urmari imprevizibile. Toate tunurile, sunt puse pe SRI. Nu este corect! Principalii vinovati... sunt altii!



BOMBA DIN COMUNICATUL SRI. Serviciul Român de Informații nu a trimis NICI O INFORMARE privind DILUAREA DEZINFECTANȚILOR și nici nu a sesizat DNA în cazul HEXI PHARMA

 Comunicatul Comisiei de Control a SRI a scos la iveală un lucru care nu fusese spus public până acum, fiind lăsat undeva într-o zonă ambiguă, mascat de formulări generale de genul "informări trimise tuturor beneficiarilor legali", urmată de o înșiruire, de la președintele României în jos. Numai că o analiză atentă a comentariilor pe marginea acestuia scoate în evidență o realitate dură: SRI nu a trimis nici o informare privind diluarea dezinfectanților și nici nu a sesizat DNA.


Potrivit comunicatului ”în perioada 2011 – 2016, au fost transmise 4 informări factorilor de decizie locali (președinților Consiliilor județene Cluj și Vâlcea, respectiv prefectului județului Cluj) și centrali (ministrului Sănătății), care cuprind aspecte referitoare la calitatea necorespunzatoare a dezinfectanților utilizați în unități spitalicești, inclusiv a celor furnizați de SC HEXI PHARMA CO SRL București.

Ulterior mediatizării acestui subiect, SRI a mai transmis două informări beneficiarilor la nivel central.”

Deci într-un interval de cinci ani, SRI a trimis patru informări la nivelul prefecților și ministrului Sănătății privind calitatea necorespunzătoare a diluanților, inclusiv a celor furnizați de HexiPharma.

Acest inclusiv repreprezintă o formulă stilistică pentru a spune că de fapt, SRI nu a știut mare lucru despre această problemă, deși încă din 2012 cel puțin o firmă concurentă făcuse analize asupra calității produselor HEXI PHARMA.

De fapt, ni s-a servit o informație ce pare a fi FALSĂ, întrucât cel puțin un membru al Comisiei a declarat public că nu a văzut nimic în informările SRI despre DILUAREA DEZINFECTANȚILOR. Dar despre acest lucru veți găsi detalii puțin mai jos.

La punctul 5, comunicatul Comisiei Parlamentare de Control a Activității SRI arată că ”SRI a transmis organelor de aplicare a legii un număr de 22 de documente de informare, care cuprindeau indicii privind întrunirea elementelor constitutive ale unor infracțiuni”. - La punctul 6, alineatul doi, comunicatul spune că ”au fost remise organelor de aplicare a legii mai multe informări conținând aspecte referitoare la:
favorizarea firmei ca furnizor de materiale sanitare/dezinfectanți și acordarea de contracte preferențiale; nerespectarea de către firma a prevederilor caietului de sarcini și lipsa conformității ofertelor; vicierea procesului de atribuire a contractelor, etc.



Un dialog publicat astăzi de gsp.ro, aduce noi date privind conținutul informărilor SRI prezentate Comisiei de Control.
Cel care dă elemente noi este Sebastian Ghiță, membru în această comisie. Redăm fragmente din interviul publicat, el putând fi accesta integral AICI.

GSP: Către DNA au trimis? (n.n. este vorba despre informările SRI privind HexiPharma și calitatea dezinfectanților)

SEBASTIAN GHIȚĂ: Exact asta am vrut și noi să vedem. Dar nu se spune la care dintre parchete. Scrie doar în dreptul fiecărei informări data și beneficiarul: Ministerul Public.(...)
GSP: Avem informații din surse că au trimis și la DNA.
SEBASTIAN GHIȚĂ: La Comisie nu avem astfel de informații. (...)
GSP: E un eșec.
SEBASTIAN GHIȚĂ:  Da. Aceasta este realitatea statului nostru. Nu avem mecanisme de control și de evaluare. Nu putem controla concentrația unor dezinfectanți, așa cum nu putem măsura calitatea astfaltului. Nu e bine că n-avem aceste capabilități, dar aceasta e realitatea! (...)
 
GSP: Ce credeți că se va întîmpla mai departe?
SEBASTIAN GHIȚĂ: Cred că SRI are deja o analiză mult mai clară acum asupra sistemului de sănătate. Și că vom asista la mai multe cazuri Hexi Pharma. Și asta va împinge și Parchetele să meargă acolo. Chiar m-am gîndit dacă SRI nu v-a folosit pe voi ca să deschidă asta.
 
GSP: Credeți ce doriți. Lucrăm de 6 luni la investigația asta. Dacă SRI ne-ar fi împins, munceam și noi mai puțin. 
SEBASTIAN GHIȚĂ: Vă cred. Dovadă că n-am văzut nimic în informări despre diluări. Asta ați avut-o doar voi. (...)
 
Concluzia din toate aceste indicii o puteți trage singuri: comunicatul Comisiei de Control a SRI încearcă să ascundă o gravă omisiune a principalului serviciu de informații al României. 
 
 
--------------------------------------------------------------

4 comentarii:

  1. Vlad Voiculescu a fost propus oficial de premierul Dacian Cioloș pentru a ocupa funcția de ministru al Sănătății.
    ---------------
    Premierul Dacian Cioloș a trimis joi președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Vlad Voiculescu în funcția de ministru al Sănătății, potrivit unui comunicat al Guvernului

    RăspundețiȘtergere
  2. Apropo de campanie... electorale...
    PNL-ului nu-i vine a crede... cat de prost sade... in sondaje!
    ------------------
    PNL a depus vineri o sesizare la AEP în care reclamă sondajele ''măsluite'' ale PSD, menite a induce în eroare opinia publică, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda.
    ------------------------------------
    Alooo...
    Domnu' Preda!
    Va fi si mai rau,nana! Stai sa vina votarea! Atunci sa vedeti!
    Dar... pastreaza-te sa tipi... ca te-au furat si furat/iarasi furat! :)
    Asta stiti/de cand va stiti... Ati fost mereu "hotii care striga hotii"!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa va reamintesc... de A.Roberta?
      De pensii si salarii... 'furate' in vazul lumii?
      Si cate altele... de care nici DNA-ul nu indrazneste sa va intrebe!

      Ștergere
  3. INCREDIBIL!
    =============
    A murit patronul Hexi Pharma. Dan Condrea şi-a pierdut viaţa într-un accident produs în judeţul Ilfov - FOTO, VIDEO.
    =====================================
    Patronul firmei Hexi Pharma Dan Condrea a murit, duminică seara, în urma unui grav accident de maşină pe un drum din judeţul Ilfov, au declarat surse din rândul Poliţiei pentru MEDIAFAX.

    Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, şi-a pierdut viaţa, duminică seară, într-un accident rutier petrecut în judeţul Ilfov, pe drumul ce leagă localităţile Buftea de Corbeanca, anunţă surse din rândul poliţiştilor.

    Potrivit acestora, accidentul a fost anunţat în jurul orei 19.30 iar anchetatorii nu exclud varianta ca patronul Hexi Pharma să se fi sinucis, deoarece la faţa locului nu s-au găsit urme de frânare.

    Maşina condusă de acesta a intrat într-un copac, impactul fiind atât de violent încât bărbatul şi-a pierdut viaţa pe loc. Echipele de salvatori ajunse la faţa locului au găsit o victimă desfigurată.

    Actele găsite în autoturism aparţin lui Dan Condrea, au declarat aceleaşu surse pentru MEDIAFAX. La faţa locului a fost chemată soţia bărbatului care l-ar fi recunoscut după haine.

    După ce se va încheia cercetarea la faţa locului, poliţiştii vor dispune şi o analiză ADN pentru a se stabili cu certitudine că este vorba despre Dan Condrea.

    http://www.mediafax.ro/social/a-murit-patronul-hexi-pharma-dan-condrea-si-a-pierdut-viata-intr-un-accident-produs-in-judetul-ilfov-15358703

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri