Google Translate

luni, 2 mai 2016

Hristos a Înviat! / Adevărat a Înviat!


„Hristos a Înviat/ Adevărat a Înviat” este o formă de salut creştinească utilizată timp de 40 de zile, de la Paşti până la Înălţare. Este cea mai scurtă, cea mai concisă mărturisire creştină care există! O superbă doxologie!


Ţăranul nu era şi nu este un mare teolog, un atent specialist al celor sfinte. El crede simplu, trăieşte! Iar atunci când este salutat aproape interogativ: „Hristos a Înviat?!”, el răspunde simplu, pur şi curat: „Adevărat a Înviat”. Nu are dubii sau ifose de intelectual. El crede cu tărie. El ştie ancestral, simte că Învierea este punctul central al creştinismului, piatra de temelie a credinţei în Fiul Omului. Pentru că ne spune Sfântul Apostol Pavel: Dacă nu ar fi înviat Hristos, zadarnică ar fi fost credinţa noastră!

Fără Înviere, creştinismul se alătură probabil altor curente filozofice, altor religii obscure... Ce-ţi oferă religia, la urma urmei? Un cod de morală, o despărţire a binelui de rău, dar şi o speranţă. Încrederea într-o nouă viaţă după cea pământească.

Fără mormântul gol, fără biruinţa asupra morţii, Iisus Hristos ar rămâne un mare înţelept, nu un Mântuitor. Salutul-mărturisire „Hristos a Înviat/ Adevărat a Înviat” e cu atât mai frumos cu cât vorbeşte despre Hristos, despre Mântuitor la prezent. Învierea este un fapt actual, este repetitivă. Nu-i o banală tradiţie, un ritual sau o comemorare a unui fapt istoric. Ci un prezent continuu! Hristos ne este contemporan. Fiul lui Dumnezeu se jertfeşte permanent pentru noi! Adevărat a Înviat! Să aveţi parte de Învierea lui Iisus Hristos!

Sursa:  http://www.evz.ro/adevarat-a-inviat.html

4 comentarii:

  1. Semnăturile pentru candidatura lui Cătălin Predoiu,
    verificate de DNA la cererea unui ONG.
    ------------------
    Semnăturile pentru candidatura lui Cătălin Predoiu vor fi verificate de DNA la cererea unui ONG. Iniţiativa România a depus la DNA o sesizare în care acuză Partidul Naţional Liberal că a falsificat listele de susţinere pentru candidaturile la alegerile locale din iunie, informează România TV.

    Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/semnaturile-pentru-catalin-predoiu-verificate-de-dna-la-cererea-unui-ong_290234.html#ixzz47ccGIaDL

    RăspundețiȘtergere
  2. Mult prea stimate domn Burcu.
    Sunt un admirator al blogului .
    Fiind cenzurat pe blogul Armya,
    Doresc sa public comentarii pe excelentul dumneavoastra site.
    Promit o tinuta intelectuala si morala care sa ma onoreze.
    Cu deosebit respect si sinceritate

    RăspundețiȘtergere
  3. CCR a respins sesizarea privind unele prevederi din Legea alegerilor locale • miercuri, 4 Mai 2016, 12:16 • Justiţie •
    -------------------
    Curtea Constituțională a României a respins miercuri sesizarea privind unele prevederi din Legea alegerilor locale, printre care și cele care arată că este ales candidatul ce a întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

    Președintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat că excepția pe art. 50 s-a respins ca neîntemeiată, iar cea pe art. 101 ca inadmisibilă.

    "S-a respins pe art. 50 ca neîntemeiat. Nu am găsit niciun motiv, nu s-a adus niciun argument care să justifice schimbarea practicii CCR în domeniu. Avem o practică vastă în această privință. Dintotdeauna. Curtea a spus că este rolul Parlamentului să stabilească legea electorală, modalitățile, cu semnături, fără semnături. De altfel și Comisia de la Veneția spune că nu este nicio problemă, nu se încalcă legile, nu se încalcă dreptul de a alege sau de a fi ales prin faptul că se condiționează existența unor semnături. Pe art. 101 s-a respins ca inadmisibil, pentru că acest articol nu are legătură cu cauza dedusă judecății — alegerile într-un tur sau două tururi. În acest dosar se judecă posibilitatea autorului excepției de a candida sau nu în funcție de semnăturile pe care trebuia să le depună. Deci nu se judecă legea electorală în ansamblul ei", a explicat președintele CCR, după anunțarea deciziei.

    CCR a discutat miercuri excepția privind unele prevederi din Legea alegerilor locale, printre care și cele referitoare la declararea ca fiind ales a candidatului care a întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

    Excepția de neconstituționalitate a fost ridicată la Tribunalul București de Liviu Avram și vizează dispozițiile art. 50 alin. (2) și art. 101 alin. (2) și (3) din Legea 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii 303/2004 privind Statutul aleșilor locali.

    Art. 50 alin. 2 din Legea alegerilor locale prevede că "pentru funcția de primar candidații independenți trebuie să prezinte o listă de susținători, care trebuie să cuprindă minimum 1% din numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul electoral și în listele electorale complementare din circumscripția pentru care candidează, dar nu mai puțin de 100 în cazul comunelor, 500 în cazul orașelor și 1.000 în cazul municipiilor, sectoarelor municipiului București, precum și în cazul municipiului București".

    La art. 101 alin. 2 se arată că "este declarat ales primar candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi valabil exprimate", iar la alin. 3 se precizează că, "în caz de balotaj, se va organiza un nou tur de scrutin la două săptămâni de la primul tur, la care vor participa doar candidații care se află în această situație".

    AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cochinescu Verman, editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)

    http://www.agerpres.ro/justitie/2016/05/04/alerta-ccr-a-respins-sesizarea-privind-unele-prevederi-din-legea-alegerilor-locale-12-16-48

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PNL, pe două voci. Predoiu o contrazice pe Gorghiu, după decizia CCR privind alegerile locale: "Este o decizie firească şi ar fi fost intempestivă schimbarea"
      =============
      Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, a afirmat că, din punctul său de vedere, decizia CCR privind alegerile locale este o decizie firească şi că, în legătură cu alegerile din iunie, schimbarea ar fi fost intempestivă.

      ”Precizez că exprim un punct de vedere personal. Nu am discutat în partid și nu am nici motivarea instanței și nici măcar decizia ca atare. Știu doar că s-a decis ca aceste alegeri locale să se desfășoare într-un singur tur. Singurul comentariu este că, din punctul meu de vedere, este o decizie firească și, strict legată de aceste alegeri, ar fi fost intempestivă schimbarea. Noi ne vom duce campania în continuare, indiferent de considerentele acestei decizii. Doresc să construim campania în ideea de a câștiga dintr-un singur tur”, a spus Cătălin Predoiu.

      Pe de altă parte, Alina Gorghiu a susţinut, în continuare, că sunt necesare două tururi pentru alegerea primarilor.[...]

      http://www.evz.ro/pnl-pe-doua-voci-predoiu-o-contrazice-pe-gorghiu-dupa-decizia-ccr-privind-alegerile-locale-este-o-decizie-fireasca-si-ar-fi-fost-intempestiva-schimbarea.html

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri