Google Translate

joi, 12 mai 2016

Klaus Iohannis, a preferat să nu meargă la Deveselu. Interesant... dar... vom afla si de ce?


Iohannis nu se va deplasa la Deveselu, chiar dacă este șeful CSAT. Doar Cioloș merge cu şeful NATO la inaugurarea scutului antirachetă

Șeful Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, Klaus Iohannis nu se va deplasa la Deveselu, acolo unde se va activa scutul antirachetă Aegis Ashore. La ceremonie participă Secretarul general al Organizaţiei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, şi prim ministrul Dacian Cioloş.

Nu însă şi  Klaus Iohannis, care a preferat să nu meargă la Deveselu deşi este şeful CSAT. Acesta a ales să nu meargă la inaugurare, deşi nu mai avea niciun eveniment în programul public. Deocamdată nu se știe din ce cauză a fost luată această decizie.Cu puțin timp în urmă, Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă la Palatul Cotroceni, alături de secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

"Este o zi foarte importantă pentru toţi. Este ziua în care va fi inaugurat Deveselu şi, dincolo de asta, sunt bucuros că ne-am întâlnit şi putem discuta în profunzime proiectele noastre comune, în mod special Summitul de la Varşovia. Sunt convins că vom găsi puncte de vedere comune', a declarat Iohannis, în debutul întâlnirii.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/iohannis-nu-se-va-deplasa-la-deveselu-chiar-daca-este-eful-csat-doar-ciolo-merge-cu-seful-nato-la-inaugurarea-scutului-antiracheta--127632.html
------------------------------------

2 comentarii:

  1. Tăriceanu: Poziția Senatului în ordinea constituțională, desconsiderată la Deveselu; mi-am anulat participarea.
    ---------------------
    "Inaugurarea oficială a sistemului defensiv Aegis Shore Romania din baza de la Deveselu este un eveniment major, care marchează fără echivoc contribuția activă a României la strategia și acțiunile concrete ale NATO, cât și contribuția loială a țării noastre la Parteneriatul Strategic cu SUA. În aceste condiții, am considerat necesar ca Senatul României să fie reprezentat la acest eveniment la cel mai înalt nivel și, ca urmare, am onorat invitația primită de la organizatorii americani, care au colaborat în elaborarea programului cu MApN. Constatând că organizarea și programul evenimentelor realizate de Guvern și Ambasada SUA desconsideră flagrant poziția Senatului, în ordinea constituțională a României, cât și rolul Parlamentului în elaborarea și legiferarea politicii externe și de apărare, am luat hotărârea, cu părere de rău, să-mi anulez participarea la festivitățile de astăzi", a susținut Tăriceanu, potrivit unui comunicat transmis presei.

    http://www.agerpres.ro/politica/2016/05/12/tariceanu-pozitia-senatului-in-ordinea-constitutionala-desconsiderata-la-deveselu-mi-am-anulat-participarea-14-48-07

    RăspundețiȘtergere
  2. Gafă a secretarului adjunct al Apărării al SUA. Ce a spus despre Bucureşti.
    ------------
    Secretarul adjunct al Apărării Statelor Unite, Robert O.Work, a confundat Bucureştiul cu Budapesta, în discursul său de la inaugurarea scutului de la Deveselu, el afirmând că "seara trecută a petrecut un anume timp în Budapesta".

    "Este o reală plăcere să fiu aici, e prima mea vizită în România. Mi-aş fi dorit să stau mai mult în această ţară frumoasă. Am petrecut ceva timp aseară, la Budapesta şi în împrejurimi. Este cu adevarat uimitor, sunt locuri minunate", a spus Robert O. Work la începutul discursului susţinut, joi, la Deveselu.

    Scutul de la Deveselu a fost inaugurat joi, la ceremonie participând premierul Dacian Cioloş, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, dar şi secretarul adjunct al Apărării SUA, Robert O. Work.

    Participarea României la dezvoltarea componentei europene a sistemului american de apărare antirachetă a fost decisă de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării la 4 februarie 2010.

    http://www.gandul.info/stiri/gafa-a-secretarului-adjunct-al-apararii-al-sua-ce-a-spus-despre-bucuresti-15315189

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri