Google Translate

vineri, 6 mai 2016

Strigat in desert! Prea tarziu. Raul, a fost facut! Tăriceanu: Nu se poate ca agenda Parlamentului să fie dictată de Procuratură în România


Tăriceanu: 
Nu se poate ca agenda Parlamentului să fie dictată de Procuratură în România 

 Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, la Suceava, că Parlamentul este supus unor ''presiuni permanente din partea Ministerului Public'', apreciind că nu trebuie ca Procuratura ''să dicteze agenda Parlamentului'' în România. 
 ''În momentul de față noi discutăm despre statul de drept în România, dar este o caricatură ceea ce se întâmplă în România. Adică instituția fundamentală democratică este supusă unor presiuni, atacuri și critici permanente din partea Ministerului Public, din partea unei autorități judecătorești, într-o manieră care este inacceptabilă. Nu se poate ca agenda Parlamentului să fie dictată de Procuratură în România, decât dacă vrem să adoptăm modelul sovietic de democrație și modelul rusesc actual în care serviciile secrete și Procuratura conduc țara'', a spus Tăriceanu. 

Acesta a subliniat că ''trage un semnal de alarmă serios'' în legătură cu această problemă.
''România se pare că se îndreaptă către această formulă. Așa zișii apărători ai statului de drept sunt niște oameni care nu înțeleg că derapajele democratice și excesele la adresa drepturilor și libertăților cetățenilor într-o bună zi o să le amenințe inclusiv existența lor (...) Acest punct de vedere nu e punctul meu de vedere.

Văd ce spun asociațiile judecătorilor din România. Uitați-vă, semnalele de alarmă pe care le trag. Uitați-vă, decizia CCR care spune că serviciile au ajuns să îndeplinească rolul de organ de anchetă judiciară, ca nicăieri în lumea democratică. Lucrurile astea nu vă șochează puțin, nu vă pun probleme de conștiință până la urmă?'', a arătat Tăriceanu.

În opinia președintelui Senatului, se deschide drumul către o formulă de putere autoritară, dacă se slăbește puterea Parlamentului.

''Dacă o să slăbim din ce în ce mai mult puterea Parlamentului, atunci drumul către un soi de formulă de putere autoritară este deschis'', a avertizat Tăriceanu.

AGERPRES/(A — autor: Silvia Marcu, editor: Elena Stanciu, editor online: Anda Badea)

Sursa:  http://www.agerpres.ro/politica/2016/05/06/tariceanu-nu-se-poate-ca-agenda-parlamentului-sa-fie-dictata-de-procuratura-in-romania-21-41-46
-----------------------------------------------------------------

3 comentarii:

  1. Dezvaluire stupefianta:
    14.000 de legi, in afara Constitutiei.
    --------------------------
    Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, azi [5 mai 2016], că sunt peste 14.000 de legi care nu au fost puse în acord cu deciziile CCR, afirmând că Parlamentul nu a făcut nimic, până în prezent, nici în privinţa ”ordonanţei Dragnea”.

    ”Să luăm o bâtă să îi batem cu bâta. Altfel ce putem face? Noi ţinem o evidenţă pe site-ul Curţii, unde toată lumea poate să vadă care legi au fost declarate neconstituţionale, ce s-a întâmplat cu ele. În principal este vorba despre o ordonanţă (OUG-n.r.) 55. Am spus faceţi ceva. Nu au făcut nimic nici până în ziua de astăzi”, a afirmat Zegrean, conform Mediafax, întrebat ce este de făcut cu legile care au fost declarate neconstituţionale de CCR.

    El a precizat că sunt peste 14.000 de legi în vigoare care nu au fost puse în acord cu deciziile CCR.

    ”Noianul acesta de legi (necorelate cu deciziile CCR-n.r.), peste 14.000 de legi în vigoare, greu să mai fie corelate. Ar trebui să o luăm de la captăt. Să le ştergem să facem altele’‘, a conchis Zegrean.

    http://inpolitics.ro/dezvaluire-stupefianta-14-000-de-legi-in-afara-constitutiei_18433405.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Despre companiile off-shore... numai de bine!
    ------------------
    Reacția lui Mircea Geoană după dezvăluirile că Ionuț Costea,
    cumnatul său, are companii off-shore.
    =============
    Mircea Geoană, președintele Institutului Aspen, a declarat la emisiunea 24 de minute că dacă se va dovedi că Ionuț Costea, cumnatul său, are probleme legale în urma dezvăluirilor Panama Papers atunci își va pierde calitatea de membru al organizației. Precizările lui Mircea Geoană au venit după ce Rise Project a dezvăluit că fostul demnitar Ionuț Costea are companii off-shore în Insulele Virgine Britanice.

    Mircea Geoană a atras atenția că nu este ilegal să declari sediul social al unei companii într-un paradis fiscal, dar este imoral. El a precizat că i-a transmis această opinie și cumnatului său.

    „Are un nume, nu este cumnatul lui Mircea Geoană. I-am spus un lucru foarte clar: Este un lucru greșit ca din punctul de vedere al relațiilor între diverse state să fie permisă existența de off-shore-uri. Asta nu înseamnă că este ilegal, este legal. Dacă există astfel de aranjamente legale, ele reprezintă o invitație pentru diverse persoane, corporații să își optimizeze veniturile. Asta nu înseamnă că această procedură este bună. Este o problemă de fond, Dacă cineva din România, indiferent de nume, a profitat de un aranjament pentru a plăti taxe mai puține, asta este viața, nu este vina nimănui. Descurajez această metodă, nu mi se pare normal ca o mare bancă, companie, om de afaceri să aibă tratament privilegiat. Nu are legătură cu relațiile de prietenie sau rudenie cu diverse persoane”, a spus președintele Institutului Aspen.

    Totodată, el a explicat că ar trebui gândită o legislație prin care off-shore-urile să fie interzise.

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Reactia+lui+Mircea+Geoana+dupa+dezvaluirile+ca+Ionut+Costea+cumn

    RăspundețiȘtergere
  3. Planul lui Tăriceanu. Revenire în forță
    ------------
    Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, la Galaţi, că îşi doreşte refacerea USL printr-o alianţă PSD - ALDE, care să câştige alegerile parlamentare şi să revină la guvernare.

    'Aşteptarea mea şi aşteptarea dumneavoastră, bănuiesc, este ca alianţa solidă dintre social-democraţi şi liberali pe care cu toţii aţi votat-o, USL, să se refacă între PSD şi ALDE şi să câştigăm alegerile parlamentare de la finele acestui an pentru a relua cursul bun al guvernării din ultimii trei ani, întrerupt din păcate de guvernarea Cioloş - Iohannis', a spus Tăriceanu, într-un discurs susţinut în faţa a circa 3.000 de membri şi susţinători ALDE Galaţi.

    Tăriceanu a precizat că revenirea la guvernare a alianţei PSD - ALDE este necesară mai ales că oamenii s-au lămurit ce înseamnă guvern tehnocrat.

    'Eu cred că românii s-au lămurit pe deplin ce înseamnă guvern tehnocrat şi nu vor mai dori să refacă această experienţă. De aceea cred şi privesc cu optimism alegerile locale şi consider că alegerile locale vor fi o pregătire cum e şi firesc pentru alegerile generale de la finele acestui an, iar eu cred că formula care s-a dovedit a fi eficientă pentru cetăţeni şi în planul politicilor economice şi în planul politicilor sociale, alianţa dintre PSD şi liberali, să revină la putere; sigur că acum liberalii suntem noi', a susţinut Tăriceanu.

    Copreşedinţii ALDE Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin au participat, sâmbătă, la Galaţi, la evenimentul de lansare a candidaţilor ALDE Galaţi la alegerile locale.

    - See more at: http://www.dcnews.ro/planul-lui-tariceanu-revenire-in-for-a_504907.html#sthash.tHV1qP8U.dpuf

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri