Google Translate

vineri, 1 iulie 2016

BREAKING NEWS. CEHIA, referendum privind apartenența țării la UE și NATO. Previzibil... Este doar... efectul de domino.



 BREXIT. Cehia cere referendum pentru ieșirea din Uniunea Europeană

Președintele ceh Milos Zeman s-a pronunțat pentru organizarea de către Cehia a unui referendum privitor la apartenența țării la Uniunea Europeană și NATO, după ce britanicii au decis pe 23 iunie ca țara lor să părăsească UE, relatează vineri Reuters.

Zeman, care a mărturisit că ar susține rămânerea Republicii Cehe în ambele organizații, nu are printre atribuții convocarea unui referendum, care presupune aprobarea parlamentului.

Totuși, el este un lider politic influent într-o țară unde mulți alegători sunt sceptici în legătură cu Uniunea Europeană.

''Nu sunt de acord cu cei care susțin părăsirea Uniunii Europene, dar voi face totul pentru ca ei să aibă un referendum și să se poată exprima. Același lucru este valabil și pentru o ieșire din NATO'', a spus șeful statului ceh într-o întâlnire cu cetățenii în orașul Velke Mezirici, situat în estul Cehiei

Sursa:  http://www.antena3.ro/externe/cehia-presedinte-referendum-uniunea-brexit-365513.html
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Un comentariu:


  1. 'Cehia' a devenit, începând de vineri, denumirea alternativă oficială a Republicii Cehe, permiţând astfel o scriere scurtată a numelui acestei ţări, a anunţat Ministerul de Externe de la Praga, citat de agenţia Reuters.

    MAE ceh a precizat că a notificat ONU că poate folosi în limba engleză 'Czechia', la fel cum poate proceda şi cu corespondentul acestui nume în limbile germană, rusă, arabă şi chineză.

    În cei 23 de ani care au trecut de la separarea paşnică a fostei Cehoslovacii în Republica Cehă şi Slovacia, autorităţile de la Praga au ezitat în adoptarea unui nume a ţării lor alcătuit dintr-un singur cuvânt.

    Totuşi, mulţi cehi nu sunt mulţumiţi de hotărârea oficializată vineri, după cum a arătat un sondaj publicat de site-ul local de ştiri idnes.cz la începutul anului, atunci când guvernul a anunţat că s-a hotărât să efectueze această schimbare. Dintre cele circa 29.000 de persoane chestionate, peste 22.000 au spus că nu le place numele de 'Cehia', numai aproximativ 7.000 aprobându-l.

    MAE ceh a precizat că nu va impune noul nume şi îl va lăsa să prindă rădăcini în mod natural pe măsură ce va fi folosit de-a lungul timpului, scrie agerpres.ro.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri