Google Translate

duminică, 3 iulie 2016

UE cauta 'experimental'... solutii de AUTOSALVARE! Noua ne merge rau cu ai nostrii, daramite... cu altii de aiurea! Polticieni, nu va bateti joc de ce a mai ramas... din tara si popor! Romani, treziti-va!


Propunere la varful UE: Comisia Europeana sa fie inlocuita cu un guvern european

Rezultatul referendumului istoric din Marea Britanie, in care britanicii au votat sa iasa din blocul comunitar, este un moment de cumpana pentru intreaga Europa. Acum, la varful Uniunii Europene se propune inlocuirea Comisiei Europene cu un guvern european.

Ideea e fost lansata de presedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, intr-un editorial in cotidianul german Frankfurter Allgemeiner, care urmeza sa fie publicat integral luni.

Schultz propune inlocuirea actualei Comisii Europene cu un guvern european, care va fi controlat de un parlament bicameral: una dintre Camere ar urma sa fie actualul Parlament European, iar cealalta ar fi alcatuita din reprezentanti ai guvernelor statelor membre UE.

Presedintele PE isi justifica initiativa spunand ca o astfel de schema este mai cunoscuta de cetatenii europeni, pentru ca oarecum similar sunt luate si deciziile in tarile membre UE. Schulz crede ca o astfel de structura ar inseamna o Uniune Europeana mai transparenta.

Liderul UE mai considera ca in acest mod nemultumirile cetatenilor nu vor mai fi indreptate catre Uniunea Europeana in ansamblul ei, intrucat li s-ar oferi posibilitatea sa inlocuiasca la urne guvernul european.

El mentioneaza in articol ca una dintre problemele UE din prezent este ca cetatenii nu stiu exact ce face aceasta Uniune si uneori ea este acuzata de probleme care isi au originea in deciziile luate de statele membre.

Uniunea Europeana, mai noteaza presedintele PE, trebuie sa se concentreze pe problemele ce nu pot fi rezolvate individual de statele membre si in acelasi timp sa nu se amestece in acele chestiuni care pot fi solutionate la nivel regional sau national.

Dupa votul pentru iesirea din UE dat in majoritate de cetatenii Marii Britanii s-au ridicat semne de intrebare legate de viitorul blocului comunitar.

Sursa  http://www.ziare.com/europa/ue/propunere-la-varful-ue-comisia-europeana-sa-fie-inlocuita-cu-un-guvern-european-1427817
===========================================

2 comentarii:

  1. Romani, pregatiti-va sa scoateti din buzunare 5.796.980 USD. Inca un tun!
    ----------------
    Secretariatul General al Guvernului obligat să plătească către BCR 5.796.980 USD pentru "Eterna şi Fascinanta Românie"
    -------------------
    Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis luni ca Secretariatul General al Guvernului (SGG) să plătească Băncii Comerciale Române (BCR) suma de 5.796.980 USD, reprezentând contravaloarea unui contract semnat în anul 1995 privind editarea albumului "Eterna şi Fascinanta Românie". Decizia nu e definitivă. Pe de altă parte, instanţa a respins ca neîntemeiată cererea de chemare în garanţie a lui Viorel Hrebenciuc, Mihai Unghianu şi Dan Fruntelată. [... ... ... ]

    Detalii: http://www.ziuanews.ro/stiri/secretariatul-general-al-guvernului-obligat-s-pl-teasc-c-tre-bcr-5-796-980-usd-pentru-eterna-i-fascinanta-rom-nie-482449

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo, neica! Asa te vreau! Arata-le tugulanilor... cine mata esti!
    -------------
    " NESIMȚIREA ȘEFULUI FRF: Voi încasa prima de 92.000 de euro pentru #Euro2016, am salariu de doar 4.400, NU SUNT POPULIST SĂ DONEZ BANII LA CENTRELE DE COPII ȘI JUNIORI"

    Nu am încasat această primă. O voi încasa, a declarat șeful FRF, Răzvan Burleanu, la Digi 24. Este vorba de prima de 92.200 de euro pentru calificarea României la #Euro2016, unde naționala a avut o prestație rușinoasă.

    Salariul pe care îl câștig eu ca președinte de Federație nu depășește 4.400 de euro, în contextul în care am responsabilitatea financiară a unui buget de peste 20 de milioane, a susținut Burleanu.

    CITIȚI ȘI: EXCLUSIV/ REVOLTĂTOR/ Şefii şi angajaţii FRF şi-au împărţit prime de sute de mii de euro pentru #Euro2016, dar i-au folosit voluntari la munca de jos pe studenţii români din Franţa/ Şeful FRF are diurnă de 500 de euro pe zi

    El a uitat să specifice celelalte sume de bani pe care le primește la FRF.

    Întrebat dacă nu s-a gândt să doneze prima de calificare unui centru pentru copii și juniori, Răzvan Burleanu a răspuns: „Aceste gesturi mi s-ar părea extrem de populiste. De ce? Fiindcă rolul tău ca președinte de Federație, rolul tău ca administrație este să gândești un sistem care să funcționeze, să gândești resurse financiare și să faci tot ceea ce este posibil să ai resursele financiare la dispoziție pentru a investi. De aceea, practic, n-am vrut să mă aflu în această zonă populistă”.

    http://www.flux24.ro/nesimtirea-sefului-frf-voi-incasa-prima-de-92-000-de-euro-pentru-euro2016-am-salariu-de-doar-4-400-nu-sunt-populist-sa-donez-banii-la-centrele-de-copii-si-juniori/

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri