Google Translate

duminică, 28 august 2016

Casa Regala vrea unitatea Vanatorilor de Munte din Predeal - Circula pe net -

 c

Sursa: Facebook, Asociatia Vanatorilor de Munte

In urma cu vreo 2 saptamani, reprezentantii Casei Regale au intrat pe poarta unitatii militare din Predeal. In respectiva unitate se gasesc militarii si cadrele Batalionului 21 Vanatori de Munte „General Leonard Mociulschi”.

Din cate se pare, Casa Regala are o hotarare judecatoreasca si terenul plus constructiile unitatii… se spune ca le-ar apartine. Ma indoiesc ca acest lucru ar fi adevarat, chiar daca exista o hotarare judecatoreasca in acest sens; poate nu este irevocabila. Cei de la Casa Regala le-au spus Vanatorilor sa cumpere terenul si cladirile. Si daca nu le cumpara, oare ce se va intampla? O sa detaliez mai jos, dupa ce insir ce ar trebui facut dupa… mintea mea.

Primul lucru, cu scuzele de rigoare, ar fi fugarirea acestor indivizi Al doilea, pripasit prin fata portii vreo 30 caini fara stapan, sa nu mai poata sa coboare reprezentantii astia din masini. Adica neluarea in seama a hotararii judecatoresti si alungarea proprietarilor, daca ne uitam asa, strict la lege. Real, Casa Regala nu are ce sa faca, sa fim seriosi. Vin cu Politia. Asa si? Ce fac, forteaza poarta unitatii militare, cine pe cine aresteaza? Nu pot sa imi imaginez ca toti din unitate se incoloneaza si parasesc unitatea Chiar nu inteleg de ce au fost primiti in unitate reprezentantii Casei Regale. Acolo este un obiectiv militar, nu Castelul Peles, nu vreo vila luata abuziv de comunisti.

Sa revenim insa la acea hotarare judecatoreasca. Statul nu prea s-a implicat, ca nu a avut oameni seriosi, patrioti, profesionisti, in astfel de situatii ce implica retrocedarile catre Casa Regala. Este absolut corect, au luat comunistii o gramada de proprietati ale Casei Regale… Pai, atunci, da-le inapoi ce le-a fost luat, nu tot ce cer ei.

Casa Regala a fost proprietar doar al Domeniilor Regale, nu si al Domeniilor Coroanei. Prin legea din 1884 s-a constituit Domeniul Coroanei, cu proprietati ale statului, pentru a se organiza buna functionare a curtii regale. Deci, acele proprietati au fost si au ramas ale statului, doar ca le folosea familia regala.

d
Sursa: Facebook, Asociatia Vanatorilor de Munte, 24.01.2016-Predeal

In plus, ce a cerut Casa Regala la Predeal, zona unitatii vanatorilor de munte, in Valea Rasnoavei, nu se potriveste cu realitatea. Cei de la Casa Regala nu au niciun act in multe din cererile lor, ci se bazeaza pe un inventar facut de comunisti in anii 1948-1949. Ei au cerut ce au vazut ca scrie in acel act si asta au depus in instanta. Comunistii, pentru a justifica nationalizarea, furtul unor proprietati particulare, au trecut si ca unele dintre acestea apartineau familiei regale, desi nu era adevarat.

Acest fapt reiese si din ce a cerut Casa Regala la Predeal. Amplasamentul unitatii militare nu a apartinut vreodata Casei Regale. In acel loc, prin anii 1890, Ministerul Instructiunii Publice a ridicat un sanatoriu scolar. Avariat in toamna anului 1916, in urma bataliei pentru Predeal, a fost recladit in anul 1922, la niste proportii mult mai mari. In acea cladire a functionat apoi Orfelinatul de Fete (tatii lor murisera in Primul Razboi Mondial) si Scoala Normala de Invatatoare.

 In timpul domniei lui Carol al II-lea, aici facea cursuri si aplicatii organizatia paramilitara Straja Tarii, o copie, probabil, dupa HitlerJugend (tineretul hitlerist), pentru ca si acesti cursanti il adulau pe rege, ca aceia pe Hitler. Cu toate acestea, cladirea principala si anexele au ramas ale Ministerului Instructiunii Publice.
In anul 1940, dupa cutremur, aici a fost stramutat Colegiul Militar „Nicolae Filipescu” de la Manastirea Dealu, ce a functionat pana prin 1948-1949, cand au fost desfiintate toate colegiile si liceele militare din tara. In zilele noastre, veti afla o poveste nereala… chipurile Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza este continuatorul celui din Valea Rasnoavei, ca i-a preluat istoria si alte de-astea. Nu-i adevarat! Sunt doua lucruri absolut distincte.

Deci, au venit comunistii, au luat totul din Valea Rasnoavei, cladirile au fost folosite in alte scopuri. In anul 1964 este adus, din zona Botosaniului, actualul batalion de vanatori de munte si cantonat  in cladirile din Valea Rasnoavei.

a
Sursa: Facebook, Asociatia Vanatorilor de Munte

Casa Regala nu are nicio legatura cu amplasamentul unitatii militare, dar, in baza unei hotarari judecatoresti, vedem ca are, ca a devenit proprietar. Cum a fost posibil? Pentru ca… suntem prosti, acesta este adevarul, nu tinem cu interesul general, suntem gata sa ne vindem pe un leu, si pe noi si pe altii, pentru ca nu mai vrem sa citim si doar ne complacem in a posta pe Facebook toate tampeniile, care doar ne ocupa timpul intr-un sens fara folos.

Casa Regala a cerut sa i se retrocedeze cladirile Batalionului 4 vanatori de munte din Predeal. Credeti ca aveau vreo idee pe unde sunt cladirile acestea? Sau instanta? Sau statul roman? Absolut deloc. Toata lumea a inteles ca regele vrea unitatea militara. Si reprezentantii Casei Regale tot asta au inteles. Uite asa, actiunea a ajuns in instanta din cauza necunoasterii istoriei si a nepasarii in general.

Ce era, cine a fost, unde a stat Batalionul 4 Vanatori de Munte din Predeal? In anul 1924, acest batalion, subordonat Diviziei din Sinaia, s-a mutat la Predeal in fostele cladiri ale functionarilor vamali. Aceste cladiri se aflau si se afla in… CENTRUL PREDEALULUI. Si nu la nu stiu cati kilometri departare prin Valea Rasnoavei. A venit Al Doilea Razboi Mondial, batalionul a plecat in Rusia si a fost nimicit in Crimeea, acoperind retragerea unor forte romano-germane. Nu a mai revenit nimeni la Predeal. Nici macar acele cladiri nu au apartinut Casei Regale…

Comunistii au desfiintat, pentru mai bine de 15 ani, arma vanatori de munte, care se afla sub patronajul regilor Romaniei. Ceea ce nu inseamna ca erau ai regelui, ci ai tarii. Dupa cum nici Straja Tarii si Colegiul Militar din Valea Rasnoavei nu inseamna ca foloseau cladirile regelui, ca ar fi fost peste putinta de crezut acest lucru.

Trebuia demonstrat in instanta ca aceasta cerere depusa de Casa Regala este neintemeiata, eronata. Statul putea sa caute in propriile arhive si sa vina cu documente, sa arate ca inventarul comunistilor este gresit, ca acele cladiri cerute nu apartin vanatorilor de munte actuali, ca nu este vorba de acelasi amplasament. Dar cine sa o faca?

Acum ce sa mai faci… trebuie vazut daca mai exista vreo cale legala. Daca nu, asta este, politica fortei. Alungarea acestor „proprietari” si spus opiniei publice adevarul, ca astia cu Casa lor Regala nu se mai satura de bani si vor sa evacueze o unitate militara de elita a Armatei Romane. Daca regii in trecut aveau sub patronajul lor pe vanatorii de munte, astia, mai moderni, ii evacueaza.

Cu o hotarare judecatoreasca in mana, tot nu e moral sa te duci la poarta unitatii sa le zici militarilor sa plateasca sau sa plece. Nu stiu, sper sa-i ia cineva de pe acolo, de gulere, sa-i zboare pe poarta afara, cand vor mai veni… „Duceti-va ba’ si plimbati-va cu vrajeala voastra regala cu tot!”

Nu ai cum sa fii dat afara din cadrul Armatei pentru asta, pentru ca mergi in instanta daca ai curaj. Si oriunde, sustii ca astia erau niste civili insistenti, care faceau poze, incalcau consemnul, si ti-ai facut datoria… Asa intri in istoria batalionului, apari pe prima pagina a ziarelor ca te-ai opus pe teren, apar titluri de genul „Reprezentantii Casei Regale fugariti de Vanatorii de Munte…” …in timp ce aia de la Bucuresti au pierdut unitatea din birouri. Daca ai doua maini, doua picioare si provii din randurile vanatorilor de munte, nu mori de foame ca civil, se poate trai si fara a executa ordine

b
Sursa: Facebook, Asociatia Vanatorilor de Munte

Este clar ca se intampla ceva pe la Casa Regala, ca si cum un grup de interese a acaparat puterea… principele Nicolae este dezmostenit, regele Mihai ba a murit, ba nu a murit, jurnalisti si oameni apropiati familiei regale incep sa spuna ca se intampla nu stiu ce, ca nu mai ia decizii regele… asa ca, de ce sa cedezi unitatea intr-un astfel de context?

Statul nu e capabil sa execute pe cei condamnati ca au furat milioane de euro, in sensul de a le lua averile si a recupera prejudiciile… doar nu o sa mobilizeze nu stiu cate forte sa evacueze o unitate militara Ar trebui sa se faca orice pentru a se evita aplicarea acelei hotarari, si… Casa Regala sa vedem ce decizie va lua. O sa actioneze statul la CEDO? Macar exista prima sansa reala sa se demonstreze ca nu a apartinut Casei Regale acel amplasament din Valea Rasnoavei…

Suntem chiar de rasul lumii daca o mana de oameni reusesc sa evacueze ditamai unitatea militara!

Sursa  https://buceginatura2000.wordpress.com/2016/01/28/casa-regala-vrea-unitatea-vanatorilor-de-munte-din-predeal-din-predeal/
------------------------------------------------------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri