Pagini de larg interes! Click here:

sâmbătă, 1 iulie 2017

Vesti bune... din Olanda. În Olanda se închid închisorile...


Vesti bune... din Olanda. În Olanda se închid închisorile, căci în țară n-au mai rămas infractori
-----------------------------------------
N-au pe cine să mai bage în ele.
În anul 2013 în Olanda s-au închis 19 temnițe, deoarece în țară nu erau suficienți penitenți pentru ele.
-------------------------------------
Iar până la sfârșitul acestei veri se planifică închiderea altor 5, conform documentelor interne puse la dispoziția publicației ”Telegraaf”.


Chiar dacă acest lucru lasă fără serviciu aproape 2000 de lucrători, din care doar 700 vor primi alte funcții în organele protecției civile, tendința lichidării închisorilor urmează declinului constant al infracționalității de după anul 2004.
-----------------------------------
Problema celulelor goale a ajuns atât de presantă că în septembrie trecut Olanda chiar a importat 240 de deținuți din Norvegia care să ocupe temnițele!
Totuși ministrul Justiției, Ard van der Steur, a declarat în parlament că costul de întreținere a închisorilor semipline e mult prea mare pentru un stat atât de mic.
---------------------------------
Există o serie de cauze de ce în Olanda e un nivel atât de mic al criminalității: legile liberale referitoare la droguri, accentul asupra reabilitării, nu asupra pedepsirii, implementarea brățărilor electronice pentru condamnați ce le permite să-și continue munca în libertate.

În 2008 au fost publicate rezultatele cercetării ce demonstrau că sistemul de brățări electronice diminuează recidivismul cu 50% în comparație cu întemnițarea tradițională. În loc să stea să ruginească în celulă pe banii plătitorilor de impozite, deținutul primește ocazia să aducă beneficiu societății.
--------------------------------------
Toate acestea duc la un indice incredibil de scăzut al întemnițării: la o populație de 17 milioane, în închisori stau doar 11.600 oameni. Asta înseamnă 69 de deținuți la 100.000 populație.
----------------------------------------
În același timp în S.U.A. acest indice este de 716 la 100.000 – cel mai ridicat indice din lume. În esență asta este urmarea serviciilor sociale neadecvate și lipsa programelor de reabilitare a penitenților. Fără posibilitatea de a reveni la o viață normală, mulți se întorc la obiceiurile cele vechi.
--------------------------------------------
Vă dorim o viață plină de iubire!

Sursa:  http://perfectmedia.info/olanda-se-inchid-inchisorile-caci-tara-n-au-mai-ramas-banditi/
-----------------------------------------------

66 de comentarii:

  1. Putem face un skimb reciproc avantajeos: holandezii sa ne dea laleli, ear noi le dam puscariasi ! Ca si asa avem parnaile suprasaturate, de cand s-a pus deneaul cu pula pe politicieni ! Numa din gama ocupationala "Presedinte" nu am avut (INCA) prin parnaile patriei, ca, in rest, nu cred ca ne-a scapat ceva: prim-ministri, ministri si secretari de stat, generali de toate stelele, senatori si deputati, membri marcanti ai Academiei Romane, sportivi de top, miliardari, sefi de partide parlamentare, pochi Inalt Prea Cufuriti, etc, etc ! Toti, cot la cot cu clanurile Camataru, Butoane, ori Clamparu !
    Avem ce sa le dam la gaozarii astia de holandeji !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eo prepun sa extindem programul Erasmus si in domeniul parnailor ! La paritate, noi le trimitem fro 2-3 mii de telectuali, ca sa-i invete p-ai lor despre cum se intocmeste locrarile stiintifice, ear holandejii sa ne trimita cam tot 2-3 mii de parnaiasi, ca sa-i invete p-ai nostri despre tehnicile moderne actuale de dat la gaoz !

      Ștergere
  2. Mai eri-halaltaeri citeam, tot pe ici-sea, ca tot prin nush ce tari de astea bengoase se inchid bisericile, ori le transforma in nush ce biblioteci !
    Ear la prostanii de noi, exact pe dos: fiecare bulevard/strada/alee are cel potin o biserica/catedrala/bazilica/capela/geamie/moskee/sinagoga/templu, iar in unele zone si cartiere, chiar mai mult, adica 3 biserici si-o geamie, ori o catedrala si 4 biserici, etc, etc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: ear parnaile nu ne-ajung si ne dau astia din mUE amenda dupa amenda !

      Ștergere
  3. Intai IULE 2017: Intră în vigoare legea salarizării unitare a bugetarilor

    Legea salarizării bugetarilor intră în vigoare de astăzi. Primii beneficiari sunt parlamentarii şi aleşii locali.
    În primele cinci luni de guvernare PSD, statul a cheltuit cu plata salariilor bugetarilor cu 6 miliarde de lei mai mult decât încasările din taxe și impozite
    ===========================

    In primul rand legea este UNITARA o pula ! Este unitara doar datorita faptului ca toate salarizarile au fost reunite supt o singura lege, adica s-a scris o singura gargara, care cuprinde jde salarizari diferite !
    Jmekerii tot jmekeri, iar prostanii o vor suge in continuare !

    Secondo tempo: evident ca primii beneficiari treboia sa hie distinsii nostri shparlamentari, cu masini la scara, cu bufet mocca, cu indemnizatii lunare de jde mii de lei pentru cabinetele din teritoriu, cu farmacii moca, cu cazari si crapelnita moca, etc si etc !
    Astia n-ar treboi salarizati, ci subventionati lunar de catre electoratul care i-a trimis in shparlament ! Ai promis alea-alea si nu te-ai tinut de cuvant, atunci mars in pizda ma-tii akeas si nu mai imputi holurile parlamentului, cu ifosele tale ! Da, da, 3/4 dintre ei n-au ce cauta p-acolea, d-apoi sa le mai dai si indemnizatii si alte buneciuni, cu duiumul !

    Cat despre cheltuieli, in raport cu incasarile din tacse si inpoziti, nu tre sa hi mare aptsolvent de Ase ori de studii economico-financiare la Shpritzu Haret, ca sa-ti dai seama de cacatul de o consistenta vascoasa in care se afla statul, adica Pesede, cu programul lui fantezist.
    De unde bani neicusorule daca, in afara de ceva incasari din petrol si ceva masini, tu te bazezi pe ciupelile din taxa de pod de la Fetesti, ori din inchirierea sezlongurilor de la Mamaia ?
    Adica, mai pe scurt, pula locuri noi de munca, ciuciu investitii, canci atragere de noi investitori, iar boracii, ca si pana acuma, ne fug in draci la munca in cele tari din mUE !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PESE: dar sa dam si vesti bune, nu ?
      ===========================================
      Constanța: Președintele Universității Andrei Șpaguna a fost reținut de polițieni în urma unui flagrant

      sau

      IGPR: Zece persoane din Hunedoara, Ilfov și București, cercetate pentru prejudiciu de un milion de euro
      =========================================
      S-apoi, de unde PP *, sa mai avem loc in parnaile Romanistanului, dake deja ele sunt intzesate de mult cu telectuali dintr-astia, de scriu topata ziua de zor la lucrari stiintifice ?
      =========================
      NOTA: * pula-n pizda, Dictionar Urban 123, pag.1458, Ed.Academia de Stiinta, http://www.123urban.ro/def/pula-n%20pizd%C4%83

      Ștergere
  4. 1 IULE 2017: Prima Paradă Gay din Transilvania la Cluj-Napoca. "Ne-am săturat să ni se spună că suntem dezaxați"
    ==================================
    Ei na, da cine v-a facut bre dezaxati ?

    RăspundețiȘtergere
  5. NB la ZOO+NOO !
    Ear cineva sinpatique sa ma scarchine la OO !
    Pace voo supt cashkete !

    RăspundețiȘtergere
  6. ”Când îl vezi la televizor, Mihai pare, așa, mai mutulică, mai greoi. O să vedeți ce o să se dea la miniștri! Acesta era genul lui, ținea să fie obiectiv, se comporta egal cu toți cei din clasă și din echipă. O să bage curent în ei!”, chicotește antrenorul.

    ”Și încă ceva. Apropo de fața asta a lui posacă și ridată. Mereu a avut o fizionomie severă”, rememorează Mihai Neta.

    ”Din ce știu eu, că Brăila e mică și el vine mereu pe acasă, Mihai nu le are cu șprițul! S-a mai îngrășat, e adevărat, înainte avea 35 de kile cu curea cu tot, era un lungan de peste 1,90 slăbănog, dar funcția aduce burta. Însă cu băutura nu le are. În schimb, fumează două-trei pachete de țigări pe zi și tot zice că se lasă”, încheie fostul profesor al premierului.
    =======================================================
    Lindikul: http://www.tolo.ro/2017/06/30/premierul-nu-le-are-cu-spritul-dar-fumeaza-doua-trei-pachete-pe-zi-nu-va-luati-dupa-televizor-e-genul-care-va-baga-curent-in-ministri/
    ======================================
    Zeii fie cu noi si mult succes premierului !
    Mie imi place mekla lu domnu, imi da asea un fior placut, de incredere !

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna dimigreatza !
    Si zeii hie cu voi, inclusiv cu cei ce va aflati dăjea,la aceasta ora, in cășile Domnului, casa va hraniti spiritual si sa va coratati de ispitele lui Satan !

    RăspundețiȘtergere
  8. 2 IULE:
    =======================
    Constantin Dăscălescu (n. 2 iulie 1923, Breaza, județul Prahova, România – d. 15 mai 2003, București, România) a fost un autentic lider comunist român, care a îndeplinit funcția de prim-ministru al României în perioada din 1982 și până la lovitura de stat din decembrie 1989 (Marea Rascolutie din Decembrie)

    Sursa: Uikilindiki

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: de fapt, a fost ultimul prim-ministru adevaracios pe care l-a avut RO ! Ce a urmat dupa lovitura de stat din 89, se stie: rapandule care au infundat puscariile, gargaragii oportunisti si mascarici alde boc (boc=cacat in limba turca) !

      Ștergere
    2. Pese: ce noteaza istoria adevarata, si nu cea scrisa de cacanari alde patapevici, ori cacarescu, despre perioada cat a fost prim-ministru C Dascalescu:
      ==================================
      1982:
      -intra in productie a treia hidrocentrala de pe Lotru
      -primul zbor al avionului ROMBAC 11, construit in….RO !!!
      1983:
      -intra in productie prima instalatie de prelucrare a minereului de cupru, la Rosia Poeni
      -inaugurarea podului rutier de la Agigea
      -se da in folosinta al treilea tronson de metrou de pe M1 (8Km)
      1984:
      -inaugurarea Canalului D-MN !!!
      -incep lucrarile de constructie la Casa Poporului (Republicii) si Bdul Victoria Socialismului
      1986:
      -s-a inaugurat prima linie a M2 (IMGB-Piata Unirii) !!!
      -s-a inaugurat Palatul Pionierilor
      1987:
      -s-a dat in folosinta pasajul subteran din Piata Unirii (900 m !!!)
      -finalizarea amenajarii R. Dambovita (24 km)
      -inaugurarea Pasajului Lujerului
      -inaugurarea liniei de metrou P.Unirii-Pipera !!!
      -se da in folosinta Podul rutier si de CF de la Cernavoda, in lungime de 1600 m (cel mai mare din Europa si din mUE) !!!
      -inaugurarea Podului de la Fetesti ( sa traiesti) !!!
      -se da in folosinta Canalul Poarta Alba-Midia-Navodari !!!
      -se da in folosinta tronsonul de metrou Crangasi-Gara de Nord

      Ștergere
    3. Pese: ce au facut frumosii nostri nebuni ai marilor orase de dupa ?
      R: O PULA ! Au distrus tot, au vandut tot, au furat tot !
      Au tot turnat asfalt pe Podul de la Agigea, pana era sa-l bage in canal ! Noroc cu un injiner ceausist, pensionat de cand haul, care a sesizat la timp profesionalismul injinerilor nostri absolventi de Spritzu Haret, intr-o joi !!!

      Si, nu m-am mai obosit sa caut pe net si cate blocuri adevarate s-au construit (nu panarame de astea din BCA si rigips, de-l auzi pe vecinul de la 8 cum se baseste in baie, tu fiind la 4), ori cate sisteme de irigatii, sau cate fabrici de astea noi, etc si etc, ca mi s-ar hi gripat fortonasele pana as hi terminat !

      Asta-i adevarul ! Dijeaba REZIST voi in Peata Victoriei, al carei pasaj rutier subteran s-a dat in folosinta tot in guvernarea Dascalescu, daca ati devenit sclavii multinationalelor si produceti NIMIC pentru urmasii vostri !

      Ștergere
  9. # REZIST !
    Si buna dimigreatza !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: pace voo, iar cineva sa-mi umble nitel la oo, ca sa-mi treaca greatza !

      Ștergere
  10. Putem sta linistiti si la anul, pentru ca, daca nu se fura iar in nestire, vor hi bani suficienti pentru plata penziilor. Inclusiv a celor recalcolate, remodelate, actoalizate, ori indexate !
    Baraganul este splendid, a inceput recoltarea graului, care va inregistra, cu sigoranta, un nou record la ha, de la Nea Ceasca incoace ! Papusoii s-au legat frumos, iar rasarita a ingalbenit campiile, cat vezi cu okii !
    Recolte bogate, asa ca bujetul de stat are de unde incasa taxe, impozite si redevente cacalau, din care sa plateasca pensiile tilicarilor cracanati !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: ca tot venii vb de penzii, exact cam acu fro 7 ani zgovernu bok (bok=cacat in limba turca), desfiinta penziile militare de stat, oficial, prin publicarea L119 in MO !
      Inca ieream nauci, nu stiam ce ne asteapta ! Fenomenul Marii Dezbinari Nationale incepea sa prinda contur.
      Ce a urmat, se stie. In prima faza, revolte generale, mitinguri cu stangul pe toba si emisiuni teve, apoi au inceput sa apara noile decizii, care au transat sistemul in 3 parti: gonflati, futati si aburiti cu 2-3 firfirei in plus !
      Unii jubilau, cu pensii triplate, ori dublate, iar altii faceau infracte miocardanice !
      Va mai aduceti aminte cum urla Cezar Maimuci pe Fata, pe ici-sea, cand a primit contributiva ? Pai, la fonctia lui de " Mulgator caprine" la gheazeul diviziei, fara alea-alea la baza de calcul, i-au pus zeii mana-n cap, cand s-a trezit cu contributiva, care i-a loat in calcul si sporul de muls tzapul, si prima pentru scarpinatul vierului in cotet!
      Ce vremuri, bre, ce vremuri...

      Ștergere
  11. Sistemul de pârnai din Romanistan in colaps !
    Hai nu zau ! Mare shpekereala !
    Ma doare la bashketzi de pârnai, de puscariasi si de drepturile lor, care au devenit niste ifose ale unor politruci imbacsiti, carora le cam zangane lanturile si catusele pe la portile viloaielor fara numar-fara numar !
    In loc sa ne doara de sistemul de sanatate, care este intr-un mare cacat, in loc sa se faca ceva sa nu ne mai fuga medicii cu miile prin cele tari, in loc sa se puna ordine prin scolile fara apa curenta si cu cacastorile in fundul curtii, in care inca ne mai mor copiii inecati, in loc sa dotam armata cu tehnica de ultima generatie, ca sa nu ne mai moara tilicarii prin accidente de circulatie stupide, pe noi ne fute grija pârnailor !
    Sireacii puscariasi, nu mai au loc sa si-o dea la buci, pen ca s-au supraaglomerat celulele !
    Duceti-i baaa la spart piatra, ori la ocna, sau la taiat stuf in Delta, cu cortul si n-or mai fi asa inghesuiti ! Pai, daca toti s-au invatat acu la scrisul de "lucrari stiintifice", normal ca s-au aglomerat pârnaile !
    Sau, mai exportati in Olanda, ca tot au ajuns aia in colaps, din lipsa de parnaiasi !

    RăspundețiȘtergere
  12. CSAT va discuta Planul de inzestrare a Armatei, pana in anul...2026 !
    Dati pe repede inapoi, prin arhiva anilor 2012-2014 a acestui blog si o sa gasiti discutii pe marginea unor alte jde Planuri de astea, imaginare, de inzestrare !
    Rezultatul se vede cu okiu liber: O PULA !
    Suntem cei mai tari din mUE, din OTAN si de pe intregul mapamond la intocmit planuri si studii de fezabilitate !
    Care cum vine la butoane isi umfla muskii si face planuri ! Insa, atentie, nu URJENTE, cu termene de 3-6 luni, adica sa rezolve forevar un segment si sa treaca la alt nivel, ci cu bataie de zeci de ani !!! Trec 5-6 luni, guvernul pleaca, kashai la moda acu, vine alt musculos...alte planuri, alte tone de hartii fromos colorate !
    Bashcalie ! Pe pariu ? Cautati in arhiva sa vedeti ce cacat mancam acu fro 4-5 ani despre DACuri, otobuzele R, microbuzele Tudor si gipanele ARO ! Cu cateva exceptii, astea insemnand parcul de otovehicule destinat cohortei de jenerali+colonei cu sange-n pula, pai ce vedem noi, in continuare, pe soselele patriei ? Pai vedem aceeasi tehnica moderna, ca, daca ai norocul sa nimeresti in vre-o coloana in spatele vreounui otobuz, ori gipan de asta modern, sigur mori gazat in propria-ti masina !
    Haidi baaaa, auzi, pana in 2026 !
    Daaaar, sa nu ne grabim si sa vedem ce stabileste CSAT !

    RăspundețiȘtergere
  13. Perchezitii fara numar la Facoltatea de Doctori din Bucuresti si pe la casile prifesorilor universitari !
    Credeti ca au disparut, cumva, planurile de evacuare la incendiu, de pe holurili facoltatii si le caota acu mascatii, ca disperatii ?
    Nooooo, e vorba de mita, de shpagi grele, de zeci de mii de euro fraudati prin intermediul examenelor de admitere, de an, de licenta, de restante, etc si etc !
    Nababii astia, care traiesc pe bani grei, isi permit, pentru ca au si parghiile necesare, de stors bani !
    Traiasca Deneaul ! Pula pe ei ! Noroc cu astia, ca, de altfel, eram pierduti de mult, ireversibil.

    RăspundețiȘtergere
  14. Hop ! Gata, ca tre sa fug cu potaea la caca-pisu !
    Stiti voi, hoshcaita, scandal, confiscare leptop...

    RăspundețiȘtergere
  15. # REZIST !
    Nu te lasa Codruto ! Baga-le-o in cos derbedeilor, oportunistilor si puscariabililor, care nu stiu ce sa mai inventeze, ca sa scape de tine !
    Traiasca Codruta, un adevarat Corado Catani romanesc, in lupta cu La Piovra damboviteana !
    Pune pula pe ei ! Ma rog, ce ai tu acolo...
    Auzi si la Aleodor Fasolea, cica face el inspectie judiciara menegeriala la Denea, pen ca doi indisciplinati au vorbit prea multe la un shpritz prelung de vara !

    RăspundețiȘtergere
  16. Nea Vasile, zice drept:
    Te-a moshcat ceva de kept ?

    RăspundețiȘtergere
  17. Preloare de pe saitul SCMD
    ==================================
    LEGE nr. 152 din 27 iunie 2017
    pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016
    privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare
    EMITENT:
    Parlamentul

    PUBLICAT ÎN:
    Monitorul Oficial nr. 487 din 27 iunie 2017
    Data Intrarii in vigoare: 30 Iunie 2017

      ART. I
       Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99 din 15 decembrie 2016
    privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1035 din 22 decembrie 2016.
      ART. II
      ..............................

      (3) De la data intrării în vigoare a prezentei legi se majorează cu 15% cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie ale următoarelor categorii de personal:
      
      b) cadrele militare în activitate, precum şi soldaţii şi gradaţii voluntari, inclusiv personalul civil din Ministerul Apărării Naţionale şi instituţiile aflate în subordinea sa, cu excepţia celor care au beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative;
      

      
      Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.


             p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,
              PETRU-GABRIEL VLASE
              PREŞEDINTELE SENATULUI
              CĂLIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TĂRICEANU
      Bucureşti, 27 iunie 2017.

      Nr. 152.
    ================================================

    MOD DE APLICARE
    In atentia tuturor rezervistilor proveniti din M.Ap.N.

    Doamnelor si domnilor,

    OUG nr. 99/2016 aplicata ca Legea nr. 152/2017 introduce o corectie la solda de functie numai pentru militarii din M.Ap.N., instituind un plus de 15%.
    Impactul asupra pensiilor este urmatorul:

    legea 152/2017 se aplica doar pensiilor aflate in plata dupa recalculare;
    recalcularea se va termina in 3 luni, potrivit datelor de la Casa Sectoriala a M.Ap.N.;
    in anul in care are loc o crestere de venit la activi, la pensie se aplica ori indexarea ori alinierea;
    in situatia in care rezultatul alinierii este mai mare decat rezultatul indexarii, indexarea fiind acordata de la inceputul anului, se mai primeste diferenta de cuantum dintre aliniere si indexare.


    Va atragem asadar atentia ca indexarea a fost 5,25% din venitul brut in timp ce actuala crestere de 15% este numai pe solda de functie. Daca 15% din solda de functie inseamna mai mult decat indexarea de 5,25% din brut (adica din venitul total) se va primi diferenta. Daca nu, nu se va primi nimic in plus. Procedeul se va aplica tuturor rezervistilor pe masura ce vor primi deciziile de recalculare.
    Speranta ramane in tinerea promisiunilor facute de liderii PSD ca se va elimina si Art. 40 din OUG nr. 57/2015, baza de calcul revenind la Legea nr. 223/2015 si alinierea se va face conform principiilor acesteia.

    Honor et patria! Vae victis!
    Presedintel SCMD
    Col. (r) Mircea DOGARU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: de asta me-a placut mie, intotdeauna, doamna Ileana Cobuz, sefa de la juristii secemedeului: scurt, clar si la obect !
      Eo am inteles ca:
      -politienii=pula
      -actoalizarea se face numa dupe inkeierea procesului de recalcolare colectivizata, ca in anu de gratie 62 (numa daca, pana atunci, nu vine guvernul Ciolos 2 si da iar o ordonanta de prorogare)
      -majorarea se aplica numa la fonctie si se da cu 30 iune

      Ștergere
    2. Pese: restu' e calcole grele, tre sa scazi aia din aia, tre sa inmultesti, ala cu aia si sa adaogi ailalta...

      Ștergere
    3. Pese: cineva mi-a suflat in casca ca nu numai politienii=pula, ci si celelalte componente ale snap, op si sn, cacum ar hi shoptiricii, okiu si tinpanu, shpionii de la 007, parnaile, etc, adica tot ce excede umeurilor din meapeneu !
      Pfoaiiii, praf in oki !

      Ștergere
  18. Buey gata cu gargara, merg sa-mi calc la dunga pantalonii si sa-mi fac pantofii cu crema, ca muine sunt invitat la Zioa SU ale A, la o maslina, la o alea-alea ! Numa ce m-a sunat domnul Kans Hlem, sa nu uit ! Uite acusica imi scot pantalonii cei buni, de la tinuta de ceremonie de la promotie si pantofii cu gaorele, pe care-i pastrez de buni, tocma de la drepturile de echipament din 84 !
    Moaaaa, ce paranghelie pe 4 giulai !

    RăspundețiȘtergere
  19. Pentru cei care simtiti ca o sa vi se mareasca nitel, prin majorarea soldelor cu 15%, doar la tilicarii de armata, aveti aciu lindikul unui "program" de calcul, extrem de fidel !
    Practic, e asa de bun, incat mi-am verificat recalcolata cu acest program si mi-a esit la virgula !
    ========================================

    http://ancmrrcturzii.ro/efectul-maririi-soldei-de-functie/

    ======================================
    Dajea me-am recalcolat actualizata, ear daca me-o baga, sa zicem, spre sf. anului, sigur am de-o maslina, de o alea-alea, de sf. Vasile cel Mare din Ciresu ! Asta, daca nu ne baga ear zguvernu' Dottore-Plagiattore vro ordonanta, ca sa ne inghete !
    Spor la calculat !
    Bineinteles, mai putin alde Cezar Muci pe Fata, ca el e pe contributivitate si-i creste odata cu sula tzapului din gheaze !

    RăspundețiȘtergere
  20. Bucurestan: sar capacele de canalizare in aer, cu tot cu rahatii bucurestenilor, cica din cauza ploii prelungite !
    Dupa cum se poate vedea si pe sticla teveului, la fata loculu' s-a prezentat, in rejim de extrema urjenta, Dorele, care, a constatat, a ridicat din umeri, apoi a plecat !
    Dupa 8 ore de analize temeinice, cu intreaga conducere de la Apa Nova, primaria generala si cea de sector, sub conducerea inteleapta a prefecturii, la fata loculu' s-au prezentat, de aceasta data, doi Dorele, care au pus capacul inapoi !
    Si ne mai cacam pe noi ca nu suntem in stare sa intervenim cu halicoptere, pe timp de noapte, la salvari de vieti omenesti, prabusiti cu tot cu tehnica prin cele vagauni, cand noi nu suntem in stare NICI MACAR sa inlocuim, in timp util, un banal capac de canalizare, pe timp de zi ! A fost nevoie de un echipaj de politie, cu tot cu otomobil, ca sa pazeasca o zi intreaga o borta in asfalt ! Asta, in timp ce miile de directori, directorasi, sefi, manageri, bosi, specialisti, doctor docenti in capace, brice si carice, etc, beleau epiderma de pe dansa, la recoarea benefica a ac !

    RăspundețiȘtergere
  21. # REZIST !
    NB la ZOO+NOO !
    Iar cineva simpatic sa ma scarchine la OO !
    Pace voo supt cashkete !
    Zeii hie cu voi !

    RăspundețiȘtergere
  22. # REZIST !
    Buna dimigreata !
    Pace voo
    Si sa-mi umblati un pic la oo
    Ca sa-mi treaca greatza !

    RăspundețiȘtergere
  23. OMG ! OMG !
    For giulai - Zioa SU ale A, leaganul democratiei mondiale !
    Numa sa-mi pun crivata si fug la Embasy, la cocteil !

    RăspundețiȘtergere
  24. Joi, 4 iulie 2013
    Cititi aciulea: http://mhblogonline.blogspot.ro/2013/07/recensamantul-din-2011-rezultatele.html

    123 de comentarii de coma !!!

    Doamne feri, cata cantitate de MUIE si ALUPIGUS s-a putut distribui, doar in cateva ore !
    De zici ca, de la 11:58, a lovit Katrina, buey !
    Ioi !
    Acu, or fugitara toti la popa Pomocraci, ca sa i se spovedeasca sub sutana !

    RăspundețiȘtergere
  25. S-a finalizat sedinta CSAT. Comandantul nostru suprem ne-a informat ca s-au avizat alea-alea, ca s-au aprobat alea-alea si s-au discutat alea-alea !
    Respectivul plan de inzestrare, despre care comentai la PMT 3 iulie 2017, 11:45, =PULA ! Adica a fost retras, intrucat nu este in acord cu vointa politicului, de alocare a 2% din PIB, pe urmatorii 10 ani, bujetului apararii !
    Mai pe scurt, planul nu se pliaza pe firfireii prevazuti in bujetele multianuale !
    Sa te tii futai pe bajetii de la Jî 7 /Mesteme, care se ocupa de planificarea înzestrării cu tehnică şi echipamente militare si alte alea-alea !
    Ar mai fi vro 2-3 puli de distribuit si celor de la ditamai Dept pt Arm, insa bajetii de acolo se ocupa mai mult cu POLITICILE, cu indrumarea achizitiilor, cu monitorizarile, cu alea-alea, adica mai mult cu belitul pulii la urs !
    Apoi, daca cel mai important document programator al zilei, o fo retras de pe OZ, in plin scandal mediatic cu nivelul precar de inzestrare, atunci e bai !
    Daca tot nu s-a facut mai nimic, jde ani de zile, pentru dotarea armatei, apoi ce mai conteaza cateva luni, pana la urmatoarea sedinta CSAT, cand va hi prezentat un plan absolut giugiuc !
    Ca, la planuri si studii de fezaby nu ne intrece nimenea !

    RăspundețiȘtergere
  26. "Planul" de inzestrare = varza ! Guvernul Dottore-Plagiatore a planificat intr-un fel, au venit tehnocratii si l-au schimbat radical, au revenit pesedicii cu Zgrimbeanu si l-au rebulibasit, a fost reimbunatatit considerabil in noaptea de luni spre marti, iar azi a ajuns in sedinta CSAT un document NEGLIJENT, retras de initiator !
    Uau ! Nashpa ! La cati jenerali sunt prin structurile astea centrale, cu jde mii de cursuri pe la Unap, Otan, Abeamaimergeau (Jermania)...

    RăspundețiȘtergere
  27. Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan consideră că premierul Mihai Tudose accelerează către recesiune economică în loc să frâneze, asumându-și în programul de guvernare "deformări fiscale"
    =======================================
    lindickul sdursei: https://www.agerpres.ro/politica/2017/07/04/raluca-turcan-tudose-accelereaza-catre-recesiune-economica-in-loc-sa-franeze-17-28-09
    ======================================
    Doamne feri, sa ne arate, din nou, pedelicii astia resapati, cum sta treaba cu franele !
    Ce vis urat: salarii taiate, 60 de spitale aruncate la gunoi, posturi blocate, pensii desfiintate, bani cheltuiti pe telegondoale si parcuri comunale prin lanurile de cucuruz, majorarea birurilor catre stat de la 19 la 24%, sugrumarea a peste 100 mii de firme cu nush ce impozit minim, absorbtie fonduri=pula, etc si etc, care au ingenuncheat Romanistanul, aducandu-l la nivelul de gubernie de inceput de sec 19 !
    Brrrrr, ptiu sarsaila !

    RăspundețiȘtergere
  28. NB la ZOO+NOO !
    Pace voo supt cashkete, iar cineva sa ma scarchine oleac la OO !
    Pfoai, ce paranghelie trasei de For Giulay !
    Gata, de amu astept zioa de Cuatorz Jiuliet, ca sa serbez Leos Fet Nasionel diu Frans !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: ma rog, la cata franceza am facut in lemeu la Clung, cu prifesoara Bejinariu, acu fro suta si ceva de ani...intelegeti voi !
      Gata, fug la coibar, ca se-nfoaie zbarcita la mine !

      Ștergere
  29. # REZIST !
    Buna dimigreatza, ca sa va treaca greatza, cineva sa ma mangaie la OO ! Si pace voo

    RăspundețiȘtergere
  30. Miniștri fără diplome de specialitate. Jumătate din cabinetul Tudose, studii diferite de domeniile de activitate

    Diplomele miniştrilor ridică uneori semne de întrebare despre eficienţa în posturile în care au fost numiţi politic. Mulţi au trecut şi pe la Colegiul Naţional de Apărare, ale cărui cursuri au devenit o tradiţie printre politicienii dornici de afirmare.
    ==============================================
    http://stiri.tvr.ro/mini--tri-fara-diplome-de-specialitate--jumatate-din-cabinetul-tudose--studii-diferite-de-domeniile-de-activitate_819529.html#view
    ==============================================

    Si ce mare scofala ! Astia ne-au mai ramas prin colonie, astia ne conduc ! Competenta, bunul simt, verticalitatea, bla-bla, nu-si mai gasesc locul pe scena politica. Trebuie sa ne obisnuim cu analfabeti, alde Vanghelis Puscarie, Jiji Fekali, Eba, cu fel de fel de clovni, ca bashinescu si alti orbani, samd ! Stiti voi !
    Cat despre cursurile alea la colegiul de aparare nationala...mai mult de juma dintre politruci, fosti si actuali, au trecut intr-o joi pe la colegiu, ca sa-si ia diplomele si sa dea si ei un shpritz ! Cam de prin 2009, cand s-a produs acel revolutionar Big Bang in invatamantul militar romanesc, sub conducerea inteleapta a celui de-a fost el insusi mana dreapta a Luceafarului Huilei, s-a umplut tara de jagardele, pitzipoance, analfabeti si oportunisti, care au absolvit CNAp ! Ce s-a intamplat cu APARAREA, intre timp, se poate lesne vedea !
    Apropo, ca tot venii vorba de invatamantul militar: aloooo, deneaul, ce se mai aude despre jde miile alea de titluri de doctori in stiinte militare, date d-a'npulea, la Unap ?
    Ce a ajuns si sireaca Scoala Superioara de Razboi ! Loc de pelerinaj virtual pentru toti politrucii habarnisti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Preluare de pe http://ancmrrcturzii.ro/know-how-pensionaresc/
      ===========================================================
      Militarii americani sunt supuși, în principal, planului „Pensionare după 20 de ani”, potrivit căruia activii sau rezerviștii aflați în așa-zisa „rezervă calificată” pot deveni pensionari militari dacă au realizat o vechime de minim 20 ani. Activii primesc pensia imediat după ieșirea la pensie, pe când rezerviștii trebuie să aștepte până la împlinirea vârstei de 60 ani, chiar dacă au atins vechimea de 20 ani de serviciu. Această categorie este cunoscută ca „zona gri a pensionarilor”. După 2008, limita de 60 ani poate fi redusă cu câte 3 luni pentru fiecare 3 luni de activitate în starea de mobilizare, dar fără să scadă sub 50 ani.

      Pensia crește anual cu un indice al costului vieții.

      Există 3 formule de calcul al pensiei, în funcție de data intrării în serviciu sau de data pensionării:

      1. Pentru cei care au devenit activi înainte de 8 septembrie 1980:

      Pensia se calculează în baza gradului militar și a vechimii în serviciu, cuantumul acesteia fiind 50% din salariul de bază pentru o vechime de 20 ani;
      Pentru fiecare an în serviciu peste nivelul minim de 20, pensia crește cu 2,5% din baza de calcul (astfel ajunge la 100% după 40 ani vechime).
      2. Pentru cei care au devenit activi după 8 septembrie 1980, dar înainte de 1 august 1986:

      Pensia se calculează pe baza mediei salariului de bază din cei mai buni 3 ani ai serviciului, aceștia fiind, de obicei, ultimii 3; media se înmulțește cu 2,5% pentru fiecare an de serviciu, așa încât, pentru 20 de ani vechime se primește o pensie egală cu 50% din baza de calcul.
      3. Pentru cei care au devenit activi după 1 august 1986 pot alege sistemul cu cei mai buni 3 ani sau pot opta pentru un plan (Redux) ce oferă un bonus pentru rămânerea în rândul activilor:

      La realizarea vechimii de 14 ani și 6 luni, militarul, în schimbul angajamentului de a rămâne activ până la 20 ani vechime, primește un bonus de 30.000 USD, fie toată suma odată, fie în tranșe anuale, începând cu împlinirea a 15 ani de serviciu;
      Acest plan presupune că după cei 20 ani de serviciu, cuantumul pensiei va fi numai de 40% din media salariilor de bază, calculată pentru cei mai buni 3 ani ai carierei;
      Formula oficială de calcul este cea obișnuită, adică înmulțirea fiecărui an de serviciu cu 2,5% , dar scăzându-se câte 1 procent pentru fiecare an până se atinge limita de 30. Peste 30 ani, se revine la înmulțirea cu 2,5%.
      Sistemul cu limita minimă de 20 ani vechime a fost votat anul trecut, în noiembrie, după dezbateri încinse (și la ei!) și, după cum se afirmă, determină o scădere a pensiilor și excluderea de la acest drept a celor care s-au retras mai devreme de 20 ani. Oficial, sistemul intră în vigoare la 1 ianuarie 2018.

      Notă: Salariul de bază se calculează în funcție de grad și vechime, o treaptă de vechime fiind de 2 ani. În 2012 limitele salariului de bază erau între 1.500 USD și 15.000 USD (aproximativ). Militarii mai beneficiază de un salariu pentru instrucție, de diferite alocații sau rente, pentru familie, alimente, echipament, locuință, cartiruire ș.a.

      (Sursa http://www.militarytimes.com)
      ========================================================
      Interesant, ca principii, rigurozitate si stabilitate !
      Bine, este cunoscut faptul ca la amerloci nu orice pitzipoanca se apuca sa dea sfaturi, ori sa faca reguli si legi, prin sistem ! Sistemul lor nu se poate compara cu sistemul nostru in care, orice gaozar neterminat, ori pitzipoanca analfabeta, isi da cu parerea despre armata !

      Ștergere
    2. Se-aseamana cu smekeriile de la noi, n-asa ? Sporuri, prime, titluri de doctori Horroris Pauza, plata cu ora, indemnizatii de creatori, de demiurgi, Oskaruri, bla-bla si alea-alea !
      Pai, te jeoci cu romanasii ?

      Ștergere
  31. Gata, paoza ! Stiti voi, potaia, caca-pisu, hoashka...
    Analizati voi, pana ma intorc, de ce a fost nevoie sa se dubleze bugetul Parlamentului !
    Cand ma intorc va dau locrare de contreol !

    RăspundețiȘtergere
  32. Rezoltate bune la BAC. Peste 71% au promovat examenul !
    Bravo pesede, traiasca Denea ! Nu te lasa Codrutzo !
    Zeii hie cu noi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: va mai aduceti aminte de bacurile din 2011, 2012, in mare zguvernare bok (bok=cacat in limba turca), cand promovabilitatea o fo de fro 4zeci si ceva la 100 ? Moaaaama, ce ministru Funebriu aveam atunci...

      Ștergere
  33. # REZIST !
    Sara buna voo ! Rapid, cineva sa-mi umble nitel la OO !

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna dimigreatza, voo !
    Si pentru ca, azi e zioa
    Internationala a sarutului,
    Cineva rapid
    Sa ma sarute oleac pe OO !

    RăspundețiȘtergere
  35. Pfoaiii, numa ce venii din piata !
    Preturi halucinante, totul s-a scompit, de la pitrinjeii pentru ceorba de barabuli si pana la OO si carnatz ! Acusica o sa mai mananc eo dimineata olo, in loc de doua OO si-un carnat, frumos asezat intre !
    Traeasca si sa iunfloreasca guvernul Dottore-Plagiattore, ca me-a marit-o !

    RăspundețiȘtergere
  36. Muie, ba, muieeeee !
    Uite ici sea:
    =========================================================
    http://www.cotidianul.ro/inflatie-de-pensionari-de-lux-303339/
    PSD a dat drumul la robinetul cu bani. În ultimii șapte ani, numărul celor care beneficiază de pensii de lux a crescut cu peste 1.000 de persoane. Grav este că principiul contributivității, clamat adesea de politicieni, se aplică doar celor mulți, nu și pensionarilor de lux. În cazul pensiilor speciale, subvenția de la buget este mai mare decât contribuția lunară – de la 50% la peste 200%. Chiar și indexarea este diferită. Inechitatea de calcul a pensiilor speciale se manifestă și în rândul celor 8.324 de pensionari de lux aflați în plată anul acesta.
    Potrivit legii, pensiile obișnuite se plătesc în funcție de contribuția plătită în anii de muncă. Acestea se majorează anual, în medie, cu 5%, în calcul intrând acoperirea ratei inflației cu 100% și 50% din creșterea reală a salariului mediu brut pe economie. Spre deosebire de pensiile obișnuite, cele speciale se indexează raportat la salariul în plată al unui angajat cu o funcţie similară celei deţinute anterior de pensionar. Pe scurt, crește salariul, crește și pensia.
    250.000 ar putea fi numărul de beneficiari ai pensiilor speciale
    A crescut numărul pensionarilor de lux
    În perioada 2011-2015, plata pensiilor speciale a fost sistată. Din 2015, s-a reluat plata acestor beneficii. Statistica arată că în 2010 numărul pensionarilor de lux a fost de 7.279, iar după reluarea plăților, s-a ajuns la 8.324 de persoane. În luna mai 2017, acestea au fost sistate din nou până la actualizarea pensiilor de serviciu, în funcție de majorarea salariilor. Parlamentarii nu se mai regăsesc acum în lista iniţială. În 2010, ei primeau o pensie de peste 3.600 lei pe lună. Din această sumă, 2.129 lei reprezentau contribuţia fiecărui parlamentar, iar restul venea de la buget. Din 2016, aleşii au fost scoşi din sistemul controlat de Casa de Pensii şi primesc o indemnizaţie plătită de la buget, care depinde de numărul de mandate ale parlamentarului. Dacă în 2010 erau 510 parlamentari, acum avem 610, care au o indemnizaţie medie de 3.000 lei. Pentru un mandat complet, ei încasează 1.550 lei, 3.100 lei pentru două mandate şi 4.600 lei pentru trei mandate. Când au fost scoși din sistemul contributiv, au fost alocate fonduri de 20 milioane lei prin rectificarea bugetară. Pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat de activitate parlamentară. Pe perioada exercitării unui nou mandat, plata indemnizaţiei pentru limită de vârstă se suspendă, urmând a fi reluată, la încetarea acestuia, în cuantumul recalculat prin valorificarea perioadei de mandate exercitat după suspendare. Nu beneficiază de indemnizaţia pentru limită de vârstă deputaţii şi senatorii care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea, în calitate de deputat sau senator, a unei infracţiuni de corupţie prevăzută la art. 289 – 291 din Codul penal. Inițial, președintele a respins legea, dar în luna decembrie 2015 a promulgat-o.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Calculul pensiilor speciale
      De parcă nu era destul, pensiile speciale se indexează în funcţie de salariul în plată al unui angajat cu o funcţie similară celei deţinute anterior de pensionar. De exemplu, procentajul de creştere a salariului unui procuror se aplică și pensionarului, chiar dacă a ieșit din activitate în urmă cu 10 sau 15 ani. În plus, cumulul de pensii este permis. De exemplu, un parlamentar poate lua în același timp o pensie de magistrat, dar şi una din sistemul de stat. În aceste condiţii, veniturile din pensii cumulate pot trece şi de 50.000 lei pe lună. Pensiile militarilor, ale angajaților Ministerului de Interne și ale celor din serviciile secrete rămân total necunoscute. Surse din sistemul de pensii susțin că ar fi vorba despre circa 250.000 de beneficiari ai pensiilor speciale. Ei au obținut în 2016, conform Legii 233/2015, o majorare de la 65% din salariul de bază la 80% din salariul de bază. În plus, angajaţii din MAI îşi pot alege pentru calcularea pensiei o perioadă de 12 luni din ultimii cinci ani lucraţi, în care au avut cele mai mari venituri.
      Cum arată pensiile speciale în 2017
      Diplomaţi: 784 de persoane
      Pensia medie: 5.318 lei
      – din cotizaţie: 2.072 lei
      – de la buget: 3.381 lei
      Personal aeronautic:
      1.413 persoane
      Pensia medie: 10.825 lei
      – din cotizaţie: 2.742 lei
      – de la buget: 8.100 lei
      Funcţionari publici parlamentari: 582 de persoane
      Pensia medie: 3.099 lei
      – din cotizaţie: 2.043 lei
      – de la buget: 1.348 lei
      Magistraţi: 3.301 persoane
      Pensia medie: 10.394 lei
      – din cotizaţie: 2.196 lei
      – de la buget: 9.287 lei
      Personal din instanţe:
      1.701 persoane
      Pensia medie: 3.600 lei
      – din cotizaţie: 1.519 lei
      – de la buget: 2.162 lei
      Funcţionari Curtea de Conturi: 543 de persoane
      Pensia medie: 7.461 lei
      – din cotizaţie: 2.847 lei
      – de la buget: 4.666 lei.
      Parlamentari: 610 persoane
      în 2017
      Indemnizaţie medie:
      3.000 lei de la buget
      1.550 lei pentru un mandat
      3.100 lei pentru două mandate
      4.600 lei pentru trei mandate

      Ștergere
    2. Cititi si comentariile !
      Muieeee, baaaaa !

      Ștergere
  37. Vineri 6 iulie 2012 - Traian Băsescu a fost suspendat din funcția de președinte al României de parlamentarii din cadrul celor două camere reunite ale Parlamentului cu 256 voturi pentru. În urma prezenței la referendum a 46,24% din populația cu drept de vot, rezultatul a fost invalidat deoarece nu a întrunit cvorumul necesar.
    ================================
    Dupa 5 ani, de USL s-a ales praful, Kakarau si Zgombea au disparut in neant de pe scena politica, Tony Zgrebla- ala de citii raportul de suspendare, o fo inlantuit si plimbat in catuse prin fata poporului, Dottore-Plagiattore a ajuns un neica-n drum, NUMAI Sarsaila Suspendatu'inca mai umbla liber si ne da lectii de democratie !
    Sa-ti tragi pula pe supt tine, daca kiorila asta nu-i un fel de NEMURICIU !
    Ptiu drace !

    RăspundețiȘtergere
  38. ROMÂNIA
    MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE

    CASA DE PENSII SECTORIALĂ
    -06.07.2017-
    COMUNICAT DE PRESĂ
    1. În data de 27.06.2017 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 487/2017,
    Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 99/2016 privind unele
    măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele
    măsuri fiscal-bugetare, în care se stipulează faptul că începând cu data intrării în vigoare a acestui act
    normativ (30.06.2017), cuantumul brut al soldelor de funcție ale cadrelor militare în activitate și soldaților și
    gradaților profesioniști se majorează cu 15%.
    2. Potrivit prevederilor art. 60 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu
    modificările şi completările ulterioare, cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de câte ori se
    majorează solda de grad şi/sau solda de funcţie ale militarilor în funcţie de vechimea valorificată prin ultima
    decizie de pensie.
    3. În acest moment, Casa de pensii sectorială a MApN se află în plin proces de recalculare a
    pensiilor militare de stat.
    Până la această dată au fost recalculate aprox. 63.000 pensii, în conformitate cu dispozițiile art. 109
    și art. 110 din Lege, ceea ce reprezintă aprox. 83% din totalul de 76.087 pensionari aflați în plată la
    01.01.2016, fiind procesate și aprox. 38.000 de Fişe cu locurile de muncă, emise în temeiul dispozițiilor art.
    11 alin. (3) din aceeași lege.
    4. În prezent, la nivelul Ministerului Apărării Naționale și Casei de pensii sectoriale se iau toate
    măsurile, din punct de vedere metodologic și informatic, pentru punerea în aplicare a dispozițiilor art. 60
    alin. (1) și (3) din Legea nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare.
    Precizăm că, în anul în care pot fi aplicate atât prevederile referitoare la indexarea cuantumului
    pensiilor militare de stat, cât şi cele privitoare la actualizarea acestora, se aplică dispoziţiile cele mai
    favorabile. Astfel, în cazul beneficiarilor ale căror cuantumuri ale pensiilor actualizate (fără indexări) vor
    depăși cuantumul aflat în plată, aceștia vor primi diferențele legale.
    Nu în ultimul rând, dorim să subliniem că actualizarea pensiilor militare de stat este o etapă
    ulterioară recalculării acestora, proces planificat a fi finalizat înaintea termenului prevăzut de lege, respectiv
    31.12.2017.
    Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naționale
    ==================================================================

    https://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Mass-media/COM%20DE%20PRESA%20din%2006.07.2017.pdf

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese:
      Pentru 2017= MUE bani ad labbam !
      Celor carora le-au scazut penziile, prin recalcolare, = MUE cresteri reale in 2017 ! Iar la unii, MUE kiar si in 2018 !
      In final, s-ar potea sa loam toti o mare MUE, pentru ca, tilicarii, e invatati cu MUEA ! Ori prin prorogarea aplicarii LSU, ori prin aruncarea la gunoi a LPM !

      Ștergere
  39. Pace voo supt cashkete !
    NB la ZOO+NOO !
    # REZIST !

    RăspundețiȘtergere
  40. Muie dimineatza !
    La OO cineva rapid sa-mi umble,
    Ca sa-mi taie greatza !

    RăspundețiȘtergere
  41. Acu venii si ero de la pescina !
    Dadui un cur de apa, de la platforma de 10 m, de tot se umplu apa de bule, in jurul budigailor !
    Moaaaaaa, eo ca eu, de ierea sa-mi sara fortonasele, daț s-o hi vazut pe hoshkaita ce de topless o bagat...

    RăspundețiȘtergere
  42. Traeasca Deneaul !
    Pula pe derbedei, baieti !
    Sa zangane lanturili, sa zornaie catusili...

    RăspundețiȘtergere
  43. https://www.riseproject.ro/articol/serviciul-lor-secret/

    ==============================
    La piovra !

    RăspundețiȘtergere
  44. Gata, NB la ZOO+NOO !
    Ma grabesc ca sa ajung, cu hoshcaita, la Neversea, scena 4 !
    Toata lumea mainileee suuuus !
    Se aude si acolo in fund ?

    RăspundețiȘtergere
  45. Muie ziua !
    De mui ne in CO, cu parasirea garnizoanei ! De jea s-a dat OZU, am fost instruit-sub semnatura, in registrul de deplasare cu auto, am facut si chestionarul de cercolatie s-am loat 22 p, m-a instruit si organul privind relatiile cu persoanele straine, am predat sigiliul, am loat si un avans consistent pe concediu, ca sa-mi ajunga de vreo doua plinuri...pfoaiiii !
    De mui ne, pe tableta !
    # REZIST !

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!