Google Translate

marți, 12 septembrie 2017

~ Nu putem nici să murim, în rate ~ În atenția domnului Mihai Tudose, primul nostru ministru, și a tuturor celor asemenea lui



Un ofițer MApN a izbucnit. Tudose: 
"Îmi este groază de el. Doamne ferește!" 
--------------------------------
După scandalul cu salariile militarilor care a dus la demisia ministrului Țuțuianu, un ofiţer MApN din Neamț a trecut la amenințări și a spus: "Intenționez să îmi apăr țara în două rate! Prima dată pe 15 septembrie! După aia, mai vedem".
--------------------------------
Mihai Tudose a reacționat după mesajul acestuia.
"Ați văzut ce a generat acest scandal? Am văzut un mesaj care m-a întristat. Am citit declarația unui ofițer din Neamț care a zis că dacă este vorba de așa... își va apăra țara un pic până pe 15 septembrie și apoi mai vede el. Mie îmi este groază de acest ofițer. Sincer! Păi, Doamne ferește de un război sau ceva, dacă nu îi vine solda, ăla lasă pușca acolo și pleacă acasă! Dumnezeule mare! Cred că ar trebui mai mare grijă la selecționarea gradelor", a zis premierul la Antena 3.
------------------------------------
Tudor Alexandru în ARMATA ROMANA
„Jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții.”
~ Nu putem nici să murim, în rate ~
În atenția domnului Mihai Tudose,
primul nostru ministru,
și a tuturor celor asemenea lui
„Intenționez să îmi apăr țara în 2 rate! Prima dată, pe 15 septembrie! După aia, mai vedem.” Sunt cuvintele unui camarad care l-au bulversat într-atât pe primul nostru ministru încât, într-o ieșire teatrală, neinspirat jucată, s-a și pronunțat asupra-i, bătând prozaic cu logica-i în masă, la un post de televiziune. Pentru că, își zicea, probabil, Robustețea Sa, dă bine dincolo de sticlă. Ai cam greșit, Robustețea Ta...

Așa-i românul când se enervează, domnule șef de fel de fel de miniștri, mai spune una, mai zice alta, mai cu seamă atunci când tot felul de eminențe, duse spre școli de funcțiile pe care le-au avut și nu spre funcții de școlile făcute, răsărite din te miri ce, ca niște laureați ai Premiului Nobel își propun, nici mai mult, nici mai puțin, ca lumea să înceapă cu ei. Așa se face că, de un sfert de secol, din patru în patru ani sau mai des, lumea României, tragic, chiar începe cu ei.

Cunoașteți vreo situație în istoria noastră când Soldatul Român, oricare i-a fost hramul militar care îi aureola menirea, și-a apărat Țara și Neamul în rate? Prin jurământ, vă amintesc asta domnule șef de fel de fel de miniștri, noi ne apărăm Țara „chiar cu prețul vieții ”. Noi, Militarii Români, suntem singurii dintre iubitorii și truditorii Cetății, care sub prestare de jurământ, ne oferim necondiționat viața, ca jertfă ultimă posibilă, spre a opri sângele care curge prin venele tăiate ale Țării. Aflați, măcar acum, că, de-am vrea, nici măcar nu știm să murim în rate, iar chiar de-am ști, uneori nu avem timp, nu avem timp să murim în rate. Ne stingem așteptând lumânarea luminii tardive. Prin Jurământ nu facem altceva decât să dăm Țării dreptul absolut asupra vieții noastre, domnule șef de fel de fel de miniștri. Nu vă lăsați dezinvoltura judecății să o ia razna, nu de altceva dar, fără un echipament spațial performant, la înălțimea la care ciorile își „polenizează” specia, este deja periculos, vă prinde amețeala și nu vă mai opriți din urcare. Câte și mai câte nu zice omul la supărare...

Cuvintele rostite la necăjeală nu anulează și nu atinge câtuși de puțin gravitatea istorică a Jurământului Militar și nici nu îi restrînge timpul în care Țara se poate baza pe el. Suntem sub Jurământ toată viața, nu doar până la granița dinspre moarte a pensionării, ne stingem sub puterea sa înălțătoare, oricâți ne-ar fi anii pe care ni-i dă Dumnezeu. 

Dar, domnule șef la fel de fel de miniștri, gura păcătosului adevăr grăiește. Dumneavoatră, adunături politice de tot felul, care, vorba Românului Absolut, cum l-a definit Petre Țuțea, „ați transformat politica în industrie și Țara în vacă de muls”, v-ați făcut, iată, de peste un sfert de secol, Datoria față de Neam și Țară în RATE. Da, în RATE, dar în RATE MICI, cu scadență „când se poate”, domnule șef de fel de fel de miniștri, mici și rare ca să nu le simțiți povara. Și, între rate, ce-ați făcut? V-ați îndestulat mațele până hăt departe, când sângele vi se va pierde în sfârșitul veacului ce va să vină, ca să o ducă urmașii bine, nu? Nu ne-a fost dat să auzim din gura vreunui pretins politician, în fapt făcături bolnave ale unei societăți aflată în naufragiu, că o duce greu, că îi lipsește ceva, orice, nu are importanță. Aici, trebuie să recunosc, este singura voastră dovadă de sinceritate, sinceritate prin omisiune. 
Este trist, nu-i așa?
Da, este adevărat, sunt nedreptăți multe în Țară, dar aceste nedreptăți dumneavoatră, într-o laborioasă operă a alienării și dezbinării naționale, le-ați creat, cel mai adesea cu bună știință, iluștri exponenți ai adunăturilor politice de tot felul! Nu noi, Militarii Români, care, sub Jurământ, privați constituțional de anumite drepturi fundamentale, nu am avut cum să vă aruncăm în stradă atunci când meritați să vi se întâmple asta! Bunăoară, reparați-le, dar nu cu prețul altor nedreptăți! 

Încă ceva din multe altele. Ca un geambaș căruia nu prea îi iese pasența, ați invocat, tot pe sticlă fiind, faptul că nu este normal ca „un colonel care iese la pensie la 40 de ani” să beneficieze de o pensie specială, copleșitoare. Subliminal, precum și alți intruși într-ale guvernării, ați procedat cât se poate de perfid, domnule șef de fel de fel de miniștri. Perfid, pentru că, fie și numai pronunțarea cuvântului „colonel” conduce pe drumul cel mai scurt înțelegerea colectivă către Armata României, dumneavoastră știind bine că este vorba nu despre militarul Armatei Române, ci despre coloneii și nu numai din structuri speciale ale sistemului de opresiune transprezidențială.
Întrucât vreau să îmi amăgesc convingerea că ați înțeles cât de gravă este confuzia dumneavoastră, repet: viața noastră, a militarilor români, aparține mai întâi Țării și apoi nevoilor noastre de a trece dintr-o zi într-alta. Poate tocmai acesta este motivul pentru care de la înființarea statului român modern, beneficiem de pensii militare de serviciu, sintagmă pe care vă este greu s-o pronunțați. 

Cunoscându-vă cândva, păstrându-vă o amintire discretă, m-am străduit să nu scap din strâmtoarea, insuportabilă uneori(!), a decenței, astfel încât rândurile mele să poată fi citite și la clasele unu-patru.
Cu constituțională atenție,
Costinel Petrache ~ Soldat Român

17 comentarii:

  1. Mnă dimigreața vOO !
    La OO cineva rapid sa-mi unble.
    Casă-mi tae greața !

    RăspundețiȘtergere
  2. Avemus ministrum !
    Hamin !
    Vro 3-4 saptamani, de acum inainte, putem sa stam linistiti. Ministerul Dezbinarii Nationale e pe mâini bune. Dupa un padurar de frunte, care ne-a rezolvat cu cadavrele mortilor celor decedați de invazia ozeneelor si dupa un fost mare manajer general de multinațională de tiparit carti de vizita, meritam si noi un antropolog faimos, care sa studieze in detaliu evolutia tilicarului romanesc, de la stadiul de Erectus, pana la cel de Belitus !

    RăspundețiȘtergere
  3. 13 sectembre 848: turcaleții lui Kufurim Pașa le dau o muie de control pomperilor românești, inghesuiți in aparare pe Dealu Spirii (Arsenalului), adica cam pe unde se afla astazi ministerul Dezbinarii Nationale, ramas in curul gol, fara avioane, vara vampoare, fara tance, cu camioane care cad in râpi si ucid tilicari, fara rezerva de personal, fara bani de solde, izmene si crapelniță, cu ministri mai vremelnici decat dureaza o lalea inflorita, politrucizata, cu jenerali de hartie igienica cu un singur strat facuta din resturi reciclabile, plina de pițipoance si beizadele, bla-bla, bla-bla !
    Zeii hie cu noi !
    Traiasca condușerea !

    RăspundețiȘtergere
  4. Counter Site
    1130072
    Web Counters
    Web Site Hit Counters
    =============================
    Mere-mere, da-l in pulă !

    RăspundețiȘtergere
  5. Crecă il cam mănâncă la găoz pe dom ofițer de la Neamț ! Noroc ca alde Marin si alte orzețe, nascute pe timpul lui Dej, care adormeau si se trezeau cu disciplina-n cur, nu mai sunt prin mesteme, ca demult iereau activate si Consiliul de Onoare, si Consiliul de Judecata si Staborul !
    Iar ministrul nici ca mai conteaza, intrucat astia se schimba mai des decat izmenele, de pe vremea liceului, cand ne dadeam saptamanal lenjeria la spalat !

    RăspundețiȘtergere
  6. Sireacu Terente, s-a intristat ! De parca n-ar fi intristat tot timpul, de zici ca-i constipat !

    RăspundețiȘtergere
  7. 14 sectenbre:

    -1940: bozgoroii revansarzi, impreuna cu hortistii locului or hăcuit fro 160 de romani la Ip, punandu-le mațele in prepeleci ! Printre victimile bozgoroilor hortisto-muisto revansarzi s-a inregisatrat si un borac nenascut ! Despre desfasurarea masacrului bozgoroilor imputito-hortisto-muisti tristi, gasiti pe larg pe Wikilindiki.
    Sa nu uiti Darie, daca nu vrei sa te trezesti si tu, romane, cu matele puse in prepeleci, ca la Ip, Traznea, Moisei, etc.

    -2015: doi ani de la moartea marelui patriot si pamfletar Vadim Tudor ! O viata intreaga s-a luptat cu bozgorii, insa nimenea nu l-a ascultat ! Pana si moartea tribunului a fost legata, tot de bozgori, crepând in ziua in care se comemora macelul de la Ip !
    O sa beliti pula leprelor, pentru ca tot ce a zis Tribunul, se adevereste !
    N-aveti decat sa-l interziceti, ca pe Antonescu, veneticilor !

    Ura, traiasca conducerea !
    Zeii hie cu noi !
    Muine incepe scoala.

    RăspundețiȘtergere
  8. Vasile Burcu
    Corneliu Vadim Tudor a încetat din viaţă, astăzi, după ce a ajuns de urgenţă la spital, la vârsta de 65 de ani. În urmă cu câteva zile, tribunul, parcă presimţindu-şi moartea a scris o poezie cutremurătoare.

    Fondatorul PRM Corneliu Vadim Tudor a fost internat la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, după ce i s-a făcut rău. În data de 7 septembrie, cu exact o săptămână înainte de a stinge din viaţă, tribunul a aşezat pe hârtie ultimele gânduri, parcă cele mai negre. Poezia se numeşte chiar "Ultima cafea" şi este un dialog între el şi moarte.

    Hai, Moarte, să bem o cafea
    Ţi-o fac cu caimac, aromată
    Mai leapădă-ţi coasa cea grea
    Şi mantia asta ciudată.
    Te rog să iei loc în fotoliu
    Nu mă supără dacă fumezi
    După cine eşti, Moarte, în doliu?
    De ce tot suspini şi oftezi?
    E foarte fierbinte cafeaua
    Nu te grăbi, că te frigi
    Mai lasă-mi pe cer, încă, steaua
    Dacă eu am să mor, ce câştigi?
    Ai venit să mă iei în persoană
    Prea mare onoare îmi faci
    Din toată specia asta umană
    Numai pe mine mă placi?
    Hai să-ţi ghicesc în cafea
    E bine să ştii ce te-aşteaptă
    O cumpănă grea vei avea
    Dar tu te descurci, eşti deşteaptă.
    Eşti tot timpul în criză de bani
    Aici, te asemeni cu mine
    De ce să fim noi duşmani?
    Eu te-nţeleg cel mai bine.
    Lumea te aplaudă de departe
    În zvon de corridă, olé!
    Fii bună şi-ntoarce-te, Moarte
    Să văd: după tine ce e?
    Acum eşti captivă la mine
    Am vrut să-ţi arăt, draga mea
    Că nu-mi este frică de tine:
    Ţi-am pus şoricioaică-n cafea.
    Îmi place · Răspunde · 7 · 28 de minute

    Şterge
    Vasile Burcu Premonitiile geniilor? / COINCIDENTE... stranii! / Adrian Păunescu a scris în 31 octombrie, de pe patul de spital, poezia "De la un cardiac, cordial", un mesaj în care îndeamnă oamenii să-şi poarte de grijă, să-şi păzească "şi inima, şi gândul", formula de final fiind "Dă-mi, Doamne, viaţă încă nişte ani / Şi ţării mele minima dreptate!". | Redăm integral poezia semnată Adrian Păunescu, în "31 octombrie 2010, Bucureşti, Spitalul de Urgenţă «De la un cardiac, cordial»":

    "De-aicea, de pe patul de spital / Pe care mă găsesc de vreme lungă,

    Consider că e-un gest profund moral / Cuvântul meu la voi să mai ajungă.

    Mă monitorizează paznici minimi / Din maxima profesorului grijă,

    În jurul obositei mele inimi / Să nu mă mai ajungă nicio schijă.

    Aud o ambulanţă revenind / Cu cine ştie ce bolnav aicea,

    Alarma mi se pare un colind / Cu care se tratează cicatricea.

    Purtaţi-vă de grijă, fraţii mei / Păziţi-vă şi inima, şi gândul,

    De nu doriţi să vină anii grei / Spitalul de Urgenţă implorându-l.

    Eu vă salut de-a dreptul cordial / De-a dreptul cardiac, precum se ştie,

    Recunoscând că patul de spital / Nu-i o alarmă, ci o garanţie.

    Vă văd pe toţi mai buni şi mai umani / Eu însumi sunt mai omenos în toate,

    Dă-mi, Doamne, viaţă, încă nişte ani / Şi ţării mele minima dreptate!".
    -------------------------------------------------
    Admin Romania Megalitica

    RăspundețiȘtergere
  9. Remembăr, prima zi de liceu MILITAR !
    http://armed.mapn.ro/bobocii-militari!-2171-14
    ========================================================
    Pfoaiii, parca mai ieri o fo ! Si, cu ce m-am ales ? Pai, in afara de onoarea si demnitatea bla-bla, pe care mi-au tot futat-o care cum au vrut, marturie standu-mi cele fro coișpe decizii de penzii, m-am ales cu fix pula !
    Ce juramant, ce legamant de credinta, ce recunoastere, ce bla-bla !

    Atentie la minutul 6:44, la juramantul puțoilor, prin care jura sa-si umfle mușkii necontenit, ca sa-si slujeasca țara, patria, armata, bla-bla !
    Habar n-au ce-i asteapta, sireacii, peste ani si ani, cand pițipoance alde Olguța indoaie puța, ori pițiponci alde boc=cacat in limba turca, o sa se urineze pe juramantul lor !
    Huooooo !
    Traiasca ai nostri !
    Zeii hie cu ei !

    RăspundețiȘtergere
  10. Vești TRISTE din Afganistan: Trei militari români, răniți după explozia unei mașini capcană
    Este vorba de militari ai Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei din Focşani
    ===================================
    Las ca va compenseaza Holguța-ndoaie puța si cu Terente, in tara ! V-au marit SF cu 15%, ca la niste nesimtiti, ca sa va ajunga sa compensati, cu brio, cresterile la carburanti, care au luat-o razna !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: in loc sa faca paza in țara, ca sa ne pazeasca de hotii si derbedeii care ne ciordesc padurile, tilicarii nostri creapa prin cele pustiuri ale lumii, in numele democratiei universale, pentru un pumn de arginți nenorociți, cu care sa-si mai achite ratele pe la cele banci !

      Ștergere
  11. Jde județe ale guberniei colonizate, fosta candva stat puternic industrializat, fara medici oncologi ! De la 400 si ceva, pe timpul dictatorului tiran subminator de economie nationala Ceausescu A. Nicolae, mai avem 59, dintre care, peste jumate, mai au o basina in cur, iar cealantă jumate e cu gandul la ușkeală in mUE, adica la salarii decente și nu la experimentele lui Terente si ale Olpuței !
    Deh, dictatorul o fo rau, nu si-a iobit tara si si-a batut joc de armata !

    RăspundețiȘtergere
  12. A suflat in veioza si Mircea Ionescu Chintus !
    Zeii hie cu el. Om bun.
    Numele lui imi este legat in memorie de epigramele de prin Urzica si alte ziare si almanahe ale epocii Ceaosescu ! In rest, a fost un politruc trecator, care nu a deranjat pe nimenea cu existenta lui !
    Zeii sa-l ierte, asa cum l-a iertat si Jostiția, pentru fructuoasa colaborare cu Securitatea Statului !

    RăspundețiȘtergere
  13. Ionescu Qintus a ajuns cu unitatea la Cotu Donului, fapt pentru care a fost rasplatit, pe drept, cu gradul de jeneral in retragere, cu o stea !
    Neculai Onțanu, devenit apoi Hoțanu, a ajuns de la magazia de lopeți din santier, al carei sef ierea, pana la cazanul cu fasole de la sectorul 2, apoi in arestul DNA, pentru furaciuni ! Si tot o stea de jeneral a primit !
    Ionescu stia sa scrie, Hoțanu e analfabet !
    Pai, cum vine asta ?

    RăspundețiȘtergere
  14. Cum ne da muie zguvernu Terente: s-a scumpit benzina, au explodat si preturile de la raft !
    Au crescut niste salarii, pe hartie, au explodat si preturile țărănoilor din piete !
    Urmeaza corentu electric si gazele !
    Aveti impresea ca s-au eftinit produsele la raft cand s-a eliminat acciza la carborant ? Noooooo, da ce s-a tampit cineva ? Acu, nici nu s-a aplicat bine prima transa de scumpire a benzinei, ca preturile au si luat-o razna !
    Iar zguvernu Terente ne indeamna sa stam la locurili noastre, tovarasi !
    Traiasca Feseneul !
    Stai sa vezi si cand ne-o indexa-o cu rata inflatiei !

    RăspundețiȘtergere
  15. ''Am aflat cu tristeţe despre moartea caporalului Mădălin Stoica, ucis într-un incident în Kandahar - Afganistan şi despre rănirea altor doi soldaţi români. Atât personal, cât şi în numele Statelor Unite ale Americii, doresc să transmit condoleanţe familiei şi prietenilor caporalului Mădălin Stoica, precum şi camarazilor lui de arme. De asemenea, le doresc însănătoşire grabnică soldaţilor răniţi'', a transmis ambasadorul Klemm, potrivit unui comunicat al Ambasadei.
    ====================================

    Poate reusiti, tot cu tristete, sa aflati si cum ne-o trag la muie, de vreo cativa ani, zguvernele astea trecatoare, si noua celor de-am jurat sa ne aparam tara si cuceririle societatii socialiste multilateral dezvoltate, chiar cu pretul vietii !
    Ori, noi mai valoram fix pula in ecuatiile voastre, de aparare a democratiei mondiale si universale !

    RăspundețiȘtergere
  16. OUG privind pensiile speciale intră în vigoare de vineri. Indexarea se face doar cu rata inflaţiei
    Actul normativ reglementează pensiile personalului MAI, al MApN, al serviciilor de informaţii, cel aeronautic civil navigant profesionist, al Corpului Diplomatic şi Consular, al Curţii de Conturi, cel auxiliar din instanţe şi parchete, al funcţionarilor parlamentari, dar şi al membrilor Senatului României şi Camerei Deputaţilor. Pensiile magistraţilor nu sunt incluse pe motiv că acestea au făcut obiectul a două decizii ale Curţii Constituţionale a României.

    Citeste mai mult: http://adevarul.ro/news/societate/oug-privind-pensiile-speciale-intra-vigoare-vineri-indexarea-doar-rata-inflatiei-1_59bb59625ab6550cb82f85f8/index.html
    =================================================

    Cica pensiile magistratilor nu e incluse, intrucat la ultima analiza structurala a adeneului acestora s-a constatat ca ei are cate trei OOO, in loc de doua OO !
    Asa ca, la sireacii magistrati, cu pensii de 30000-40000 (deh, dupa cum s-a descurcat fiecare), le-o mareste si cu inflatia, si cu gonflația, si cu pompa, si cu jde la suta din cresterile nuș care, si cu ce indexari or mai exista !
    Ca doar e si ei oameni, ce dreacu ! Si are si ei intretinere la bloc, medicamente, copii la scoala si mai e si bolnavi unii !
    Daca va uitati in orice directie vrea okiul dumneavoastra, o sa vedeti plin de derbedei, hoti si banditi care au devalizat aceasta tara si care, in loc sa creape prin ocne si puscarii, inca ne dau lectii de democratie, in libertate ! Bineinteles, cu aportul bravilor nostri magistrati.
    Dati-le fratilor, dati-le, ca altceva nu aveti ce sa le faceti ! La cat de corupti si de mânjiți sunteti cu totii prin guvernele si parlamentele astea de 2 bani, care ne tot bantuie de cativa ani incoace, au ajuns magistratii si securistii sa faca ce vrea mușkii lor prin gubernia asta !
    Discriminare ? O pula discriminare, ca la ei nu se pune, e stat in stat.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri