Pagini de larg interes! Click here:

vineri, 14 mai 2010

Aici sunt banii dumneavoastră!

ImpactNews vă prezintă salariile medii, pe 2009, din 44 de instituţii publice, ordonatori de credite. Se poate vedea că reducerea cu 25% îi va afecta în mod real mai puţin pe cei despre care se tot spune că au salarii foarte mari, în schimb va lovi dramatic în Sănătate, în Educaţie şi în Cultură.

Cel mai mare salariu în 2009 a fost la CSM - 9771 lei, iar cel mai mic la CES - 1875 lei. Educaţia şi Sănătatea sunt pe locurile 40 şi 41 cu o medie de 2324 şi, respectiv, 2294 lei. Cele mai mari fonduri de stimulente au fost la Finanţe şi la Muncă.

Prezentăm mai jos tabelul integral, cu menţiunea că denumirile instituţiilor au fost prescurtate din motive de spaţiu.
NEWS
2009 – anul veseliei bugetare
Corina Drăgotescu (2010-05-14 11:57:29)


In CONCLUZIE:
__________________________

In 2009 cine Guverna tara?
Cine erau "baietii veseli" care praduiau bugetul?
Cine era si unde, Presedintele Romaniei?!
Este clar ca "grupuri predispuse la violenţă",
actionau cu/prin "Violet flame" inca de atunci!
Iar acum "ai dracu", pun de "revolutie" in strada!

Sa va fie rusine, Guvernanti incompetenti!
Sa va fie rusine, praduitorilor de neam si tara!

Col.(r) Vasile Burcu__________________________
UPDATE:Primit prin e-mail!
MESAJ DE LA CLUJ - DESFIGURAREA DEMOCRATIEI
__________________________
Prof. dr. Andrei MARGA, Rectorul Univ. Babes-Bolyai Cluj-Napoca
http://www.ziuadecj .ro/action/ article?ID= 42074

COMUNICAT DE PRESA

P R E C I Z A R I


In contextul în care este vizibil eşecul actualei politici de gestionare a crizei indigene din România – context în care continuă declinul activităţilor, în care ordonanţele guvernului au fost respinse ca neconstituţionale, în care nici un proiect de lege (pensii, salarizare, educaţie etc.) nu este gândit profesional, în care se încearcă o confuză “reformă a statului” şi o “revizuire a Constituţiei” ce dărâmă pluralismul de după 1989,

Când concetăţenii arată cu degetul spre universitatea din care provin decidenţii actuali, spre a lămuri opinia publică, sunt dator să precizez:

1. nici prim-ministrul, [Emil Boc] nici cei care îl însoţesc nu sunt jurişti ca pregătire de bază şi nu trebuie atribuiţi comunităţii juriştilor de la Universitatea “Babeş-Bolyai”.

Ei sunt foşti studenţi la filozofie, medicină veterinară sau altceva. Din păcate, la Bucureşti, fiecare este prezentat ca altceva decât este la bază.

Juriştii de la Facultatea de Drept a Universităţii “Babeş-Bolyai” sunt cu totul alţii şi dispun de pregătire juridică neîndoielnică, încât nu substituie profesionalismul cu activistica de circumstanţă;

2. nici unul dintre cei amintiţi nu este profesor universitar. Ei sunt în funcţii inferioare, pătrunşi într-o facultate de ştiinţe politice, pe care am creat-o în 1994, într-un moment în care nu existau politologi calificaţi în România, unii dintre cei menţionaţi susţinându-se – cum s-a dovedit ulterior – prin malformarea datelor profesionale;

3. nici unul nu are lucrări semnificative în domeniul pe care-l revendică a-l reprezenta. Listele de lucrări şi lucrările sunt publice şi oricine le poate examina.

*** Aceste precizări trebuiau făcute dintr-o datorie faţă de opinia publică, ce este indusă continuu în eroare, şi faţă de situaţia în care se crede fără temei că acest microgrup reprezintă Universitatea “Babeş-Bolyai”.

Nu o reprezintă în nici un chip, iar când se va reconstitui cu obiectivitate - dincolo de verbiajul reacţiilor de azi, ce vrea să mascheze faptele - se va putea sesiza întregul adevăr.

*** Deocamdată rămân deschise câteva întrebări grave, pe care ni le pun tot mai mulţi concetăţeni:

a) cu ce drept şi în numele căror valori se aruncă o ţară întreagă în proiecte anapoda şi în frământări sterile?

b) cu ce drept persoane lipsite de merite blochează concursurile pe posturi didactice universitare şi hotărăsc cine să fie sau să nu fie mai departe profesor universitar?

c) cu ce drept - ca să-l parafrazăm pe Thomas Mann - partea mai puţin calificată a unei naţiuni ia decizii pe seama celor calificaţi şi a cetăţenilor maturi şi oneşti?

Andrei Marga,
Rectorul Universităţii “Babeş-Bolyai”


P.S.Multumesc D-lui D.P.,pentru e-mail!
Citeste si da mai departe!
V.Burcu

2 comentarii:

  1. Cum a fost posibil sa se ajunga aici? E clar, cu complicitatea noastra, a celor care nu ne-am implicat deloc in politica! Si cu vina celor ca d-l Marga care face politica de 20 de ani incoace!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari domnule Marga ! Felicitari pentru loialitatea fata de institutia pe care o conduceti si pentru curajul de a demasca impostorii " profesori de drept constitutional" .

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!