*** Românii sunt datori vânduţi la bănci, iar numărul celor care nu mai pot să îşi plătească datoriile este în creştere inca din 2009!
*** Majoritatea salariatilor/pensionarilor sunt datori la banci.
*** 9 din 10 angajati au contractat un imprumut de la banca, iar 4 din 10 salariati au conturile descoperite, adica au ridicat de pe card mai multi bani decat aveau, prin urmare au restante.
*** Numarul restantierilor la mai multe banci s-a dublat.
*** Crescuse deja, in mod alarmant, numarul romanilor care nu-si mai pot plati ratele.
*** Dator la stat sau la banca, tot in strada ajungi!
*** Numărul românilor care au ramas/vor rămâne fără locuinţe, pentru că nu le vor mai putea plăti, greu de apreciat.
*** Bancile, nu-i iarta pe datornici!
*** Sute de romani, si-au pus capat zilelor, din aceste motive.
_________________________
Cred ca am fost destul de explicit.
Cum s-a ajuns aici?
Incredibil, dar foarte adevarat!
Impinsi de "americani",
care au mizat pe complicitatea PUTERII!
__________________________
Totul a inceput in ... 31 august 2007!
Vineri, 31 august 2007, Ziua Z!
Ziua in care, la "PROPUNEREA" RIB,
Banca Nationala a Romaniei a aprobat
noile "normele de creditare pentru persoane fizice"!
Noile norme de creditare prevad modificari importante legate de gradul maxim de indatorare, avansul minim pentru creditul imobiliar si creditul pentru achizitionarea de autoturisme si categoriile de clienti care pot accesa creditele bancii.
Cea mai importanta modificare pentru clientii si viitorii nostrii clienti se refera la gradul de indatorare care a crescut pana la 70%.
Gradul de indatorare se determina ca pondere a angajamentelor totale de plata decurgand din credite sau alte finantari rambursabile in veniturile eligibile, din care s-au dedus cheltuielile minime de subzistenta ajustate in functie de numarul membrilor de familie, categoria solicitantului, precum si zona geografica de resedinta.
Alte modificari importante pe care le aduc aceste norme sunt:
- avansul minim pentru creditul pentru investitii imobiliare a scazut de la 25% la 15%, iar perioada de creditare a crescut de la 15 la 20 de ani.
- pentru creditul de nevoi personale suma maxima care se poate anagaja a crescut pana la 30.000 EUR (echiv), iar perioada de creditare pana la 10 ani
- la creditul pentru achizitionarea de autoturisme a crescut valoare maxima ce se poate acorda pana la 50.000 EUR (echiv) , iar avansul minim a scazut pana la 15%
- se lanseaza un nou produs, cardul de debit cu un overdraft de pana la 6 salarii nete pentru titularii care isi primesc salariile pe acest card.
O alta ajustare semificativa este cea legata de introducerea prin noua norma unor noi categorii de clientela care pot accesa creditele bancii.
Astfel, pe langa categoriile prevazute pana in acest moment, RIB va putea oferi de acum inainte credite si pentru: salariati cu contract de munca in strainatate, persoane fizice care obtin venituri din inchiriere, producatori agricoli individuali sau asociati in diferite forme fara personalitate jurdica si pensionari.
Noile norme vor intra in vigoare incepand cu 10 septembrie 2007.
________________________
Cine este RIB?
Romanian International Bank este o banca cu un capital majoritar american, avand ca actionar principal pe actionarul majoritar al bancii americane, Merchants Bank of California N. A.
Banca activeaza pe piata din anul 1998 si opereaza in acest moment (2007), prin 26 de unitati bancare, aflate in Bucuresti (12) si in tara, aflandu-se intr-un amplu proces de dezvoltare a retelei de unitati. Strategia de dezvoltare a bancii prevede, ca pana la sfarsitul anului 2007, banca sa opereze printr-o retea teritoriala de 33 de unitati!
________________________
Asa a inceput una dintre cele mai mari nenorociri!
Puterea + BNR + mass-media + lipsa de informare reala asupra riscurilor, ne-au impins in "streangul" bancilor!
________________________
La DEZASTRUL deja existent, sa facem ACUM
un mic calcul privind salariul/pensia,
milioanelor de DATORNICI la banci:
- 70% merge la banca;
- 25% - 15% ne ia ACUM statul;
Cat mai ramane din salariu?
Raspuns: 5% !
Cat mai ramane din pensie?
Raspuns: 15%
_________________________
Quod erat demonstrandum!
Sa ne spuna EI, din ce/cum vom trai?
Col.(r) Vasile Burcu
Intr-adevar unii au luat credite de nevoie, dar cei mai multi din prostie. Nu se mai multumeste romanul cu loganul, nu mai repara incaltamintea, nu mai face cozonac in casa, cumpara panetone etc.
RăspundețiȘtergereO sa spuneti ca sunt depasit, dar noi am preluat prea repede metehnele americanilor, de prin filme si din povestile celor ce au ajuns pe acolo. Ce ziceti de familiile cu 3-4 copii, unde ambii parinti nu lucreaza si nici nu sunt interesati sa lucreze, traiesc din ajutoare sociale, fiecare are celularul lui, cu autoturismul se circula zilnic, dar ma opresc aici. Ati vazut filmuletul cu individul ce-si spala limuzina de lux, cu furtunul tras pe geam in spatele blocului de garsoniere. Nu trebuie sa ne alarmam, ar fi enom de multe de spus, dar are rost?
ASA ESTE! Asa este Vasile Burcu ! Asa este Vasile . Iti vine sa-ti pui latul de gat numai cand te gandesti ce te asteapta .
RăspundețiȘtergereSi masochisti cum spuneam ca suntem , nu ne linistim.
Copii nostri nu mai citesc carti, nu mai ccompun analize literare , intra pe net , dau un copy-paste si prezinta referatul doamnei profesoare care le da 10 pentru incadrarea in pagina .
Copii nostri nu mai pleaca la scoala cu pachetelul de mancare facut de mama sau bunica, merg la Mc. Donald sau fast-food si isi cumpara chipsuri si otravuri americane pline cu E-uri, coloranti , toxine si ne mira ca ii vedem la 10 ani cu fundul cat banita .
Copii nostri nu mai sarbatoresc 1 Martie sau 8 Martie ,sau Dragobetele ci Hallowenul si Valentine's Day maine poimiane o sa sarbatorim si Ziua Recunostiintei si o sa preluam de la americani , pe langa F16 si Ziua Nationala , sau Ziua Congresului si ziua in care au bombardat HIROSHIMA !
Traiasca americanii ca ne-au adus bunastare si prosperitate .
Se intampla... in Grecia!
RăspundețiȘtergereGrecia ar putea acţiona în justiţie mai multe bănci din SUA, pentru contribuţia la criză!
Grecia ar putea acţiona în justiţie mai multe bănci de investiţii din Statele Unite, care ar putea să fi contribuit la criza datoriei publice a statului elen, a declarat premierul de la Atena, George Papandreou, potrivit Bloomberg.
"Nu aş exclude că am putea apela la astfel de acţiuni", a declarat Papandreou într-un interviu acordat CNN, răspunzând unei întrebări privind rolul băncilor americane în criza datoriilor de stat. Interviul a fost înregistrat joi şi este programat pentru difuzare duminică, notează Bloomberg.
Nici Papandreou, nici reporterii CNN nu nominalizează vreo bancă.
Papandreou a afirmat că decizia de a acţiona împotriva băncilor americane va fi luată după încheierea unei investigaţii a parlamentului elen privind cauzele crizei.
- va continua -
Col.(r) Vasile Burcu
Se intampla... in Grecia!
RăspundețiȘtergere- continuare -
"Grecia va analiza trecutul pentru a vedea cum au decurs lucrurile. Există investigaţii similare şi în alte ţări, şi în Statele Unite. Aici cred că da, în privinţa sectorului financiar, se aud cuvintele fraudă şi lipsă de transparenţă. Deci da, există un grad ridicat de răspundere aici", a arătat oficialul elen.
În zilele anterioare anunţării, pe 10 mai, a fondului de 750 miliarde euro creat de UE şi FMI pentru susţinerea statelor puternic îndatorate din zona euro, autorităţile din Uniunea Europeană examinau dacă speculatorii au manipulat preţurile obligaţiunilor într-un mod care îi face părtaşi la criză.
Comitetul Autorităţilor Europene de Reglementare a Valorilor Mobiliare a anunţat, pe 7 mai, că investighează "volatilitatea excepţională" de pe pieţe şi că va colabora cu alte autorităţi, inclusiv Securities and Exchange Commission din SUA, în cadrul unei acţiuni coordonate.
Papandreou a mai afirmat, în interviul acordat CNN, că "mulţi din comunitatea internaţională au lovit Grecia şi au facilitat scoaterea Greciei ca ţap ispăşitor".
Grecia se află, de la sfârşitul anului trecut, într-o criză financiar-fiscală cauzată de creşterea randamentelor cerute de investitori pentru a împrumuta guvernul de la Atena, după ce s-a aflat că deficitul bugetar al statului elen a fost de 13,6% din PIB în 2009, în contextul în care datoria de stat depăşea la sfârşitul anului 115% din PIB, circa 270 miliarde euro.
Stire Mediafax.ro
Col.(r) Vasile Burcu