Pagini de larg interes! Click here:

marți, 31 august 2010

Unirea forţelor cu singurul sindicat al militarilor în rezervă şi retragere, SCMD. Lăsând deoparte disputele sterile!

UPDATE 01sept2010
Beneficiarii pensiilor de serviciu primesc drepturile recalculate din 14 septembrie
Beneficiarii pensiilor de serviciu, cu excepţia celor militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, vor încasa, din 14 septembrie, noile cuantumuri ale drepturilor de pensie, informează, marţi, Casa de Pensii.

Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS) precizează că pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, pensiile de serviciu ale personalului diplomatic şi consular, pensiile de serviciu ale funcţionarilor publici parlamentari, pensiile de serviciu ale deputaţilor şi senatorilor, pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă, pensiile de serviciu ale personalului Curţii de Conturi au fost recalculate, potrivit algoritmului de calcul prevăzut de Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.


"Noile decizii de pensie, însoţite de buletinele de calcul, au fost transmise beneficiarilor prin poştă sau au fost ridicate personal de către aceştia de la sediile caselor teritoriale de pensii, acţiunea având termen de finalizare data de 1 septembrie 2010.
Începând cu data de 14 septembrie 2010, beneficiarii pensiilor de serviciu urmează  să încaseze noile cuantumuri ale drepturilor de pensie, plata efectuându-se în funcţie de opţiunea iniţială a acestora, prin poştă sau prin cont bancar", se arată în comunicatul remis, marţi, agenţiei   MEDIAFAX.

CNPAS precizează că pensiile militare de stat şi pensiile de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor sunt în prezent în proces de recalculare, potrivit algoritmului de calcul prevăzut de Legea 19/2000 referitor la sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, de către instituţiile în evidenţa cărora se află persoanele beneficiare.

"Datorită numărul mai mare de beneficiari ai acestor pensii, termenul de finalizare al procesului de recalculare, va fi până la data de 1 ianuarie 2011", se mai arată în comunicat.

Premierul Emil Boc a anunţat, în iulie, că până la 1 septembrie vor fi recalculate 6.250 pensii speciale ale personalului auxiliar din instanţe, diplomaţilor, parlamentarilor, personalului aeronautic şi al Curţii de Conturi, iar până la sfârşitul acestui an vor fi recalculate 168.000 de pensii militare de stat, urmând ca acestea să fie achitate într-un nou cuantum după 1 ianuarie 2011. Nu vor fi diminuate pensiile militare de stat mai mici de 3.000 de lei.
Stire preluata de pe Mediafax.ro

                                        SE TREZEŞTE, OARE, ANCMRR?

Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere (ANCMRR) a efectuat, în sfârşit, un demers concret menit să-i salveze condamnabila imaginea de organizaţie pur contemplativă de până acum. A acţionat în judecată guvernul pentru actele sale legislative anticonstituţionale şi vădit ilegale prin care loveşte crunt în tot ceea ce înseamnă purtător de uniformă aflat încă sau ieşit din rândul militarilor activi.

Lăudabil. Numai că, aşa cum spune proverbul, cu o floare nu se face primăvară!

ANCMRR încearcă acum, destul de timid dacă citim actele cu pricina, să repare stricăciunile provocate de un lung lanţ de decizii care nu numai că nu erau în favoarea membrilor Asociaţiei, dar, unele, s-au dovedit a fi împotriva acestora.

Poate o să spuneţi că sunt nedrept cu o asociaţie a pensionarilor militari (singura de altfel) care nu are alte interese decât să apere drepturile membrilor săi. Şi aş putea fi de acord cu dumneavoastră dacă ANCMRR-ul ar fi demonstrat şi până acum, prin fapte -nu prin vorbe şi proteste formale- că îşi respectă raţiunea de a fi, adică: “îmbunătăţirea protecţiei sociale a cadrelor militare în rezervă şi retragere, precum şi a familiilor acestora.” (Statutul ANCMRR, 2009, art7, al(1)) .

Ca să vă conving că am dreptate, amintesc una din recentele acţiuni concrete ale acestei asociaţii. Citez din Observatorul Militar nr. 32 (11-17 august2010), unde în articolul intitulat trimfător”Măsuri dispuse de ministrul apărării naţionale pentru sprijinirea militarilor pensionari în procesul de recalculare a pensiilor”, este scris: ”Luni 9 august, ministrul apărării naţionale a avut o intrevedere cu preşedintele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, generalul ( r) Mihai Iliescu, acesta din urmă manifestând disponibilitatea Asociaţiei de a sprijini, benevol, cu personal, activitatea de soluţionare a cererilor pensionarilor militari”(sn).

Nu, preşedintele ANCMRR nu doreşte să ajute benevol la soluţionarea unor cereri de mărire a pensiilor, cum aţi putea crede, cunoscând obiectivele de bază ale ANCMRR! Dimpotrivă! Este vorba de încurajarea şi sprijinirea pensionarilor militari pentru a-şi cere, fiecare, sub semnătură, ieşirea din sistemul militar de pensii de stat şi reducerea drastică, până la moarte, a valorii veniturilor proprii. Legal câştigate!

Citind cele de mai sus, am simţit cum îmi creşte tensiunea arterială. Cum să nu te indignezi? Domnul M. Iliescu, nu este stăpânul ANCMRR! Nu poate lua decizii de capul său, la o discuţie prietenească cu domnul ministru. El trebuia să consulte Biroul Permanent Central, Consiliul Director şi de ce nu, într-o chestiune atât de gravă, Conferinţa Naţională. Şi mai apoi, cu acordul acestor organe de conducere ale Asociaţiei, să-şi “manifeste disponibilitatea” de a certifica în numele ANCMRR un act politic ilegal, imoral şi umilitor atât pentru bătrânii Armatei, cât şi pentru mai tinerii militari, aruncaţi prematur pe drumuri din considerente politice.

Aţi auzit dumneavoastră despre astfel de consultări? Despre astfel de hotărâri ale acestor organe de conducere ale Asociaţiei? Nu cred. Cunosc mulţi din membrii acestor structuri statutare şi nu-mi vine a crede că au putut accepta o astfel de decizie. Iar eu ştiu, de la militari în rezervă ori retragere, că mulţi, foarte mulţi membri ai ANCMRR, chiar şi o mare parte din filialele judeţene, nu sunt de acord cu drumul pe care cei câţiva din conducerea centrală au împins Asociaţia.

Am văzut cum, în loc să se opună din răsputeri samavolniciei fără seamăn prin care se fură drepturile pensionarilor militari, în loc să denunţe ministrului nedreptatea şi să se disocieze de ea şi de maşinaţiunile politice ale domnului Oprea, generalul M. Iliescu, fără pic de jenă, s-a oferit benvol, în numele ANCMRR, să îngroape pensiile militare de stat. Singura sursă de venit a membrilor Asociaţiei căreia îi este preşedinte !

Dacă ar fi de acord cu preşedintele său, ANCMRR şi-ar păta definitiv deviza PATRIE-ONOARE-DEMNITATE, primită de la bravii săi înaintaşi. ANCMRR şi-ar încalca grav propriul statut (vezi art.7 al (1), mai sus citat) şi ar dovedi că participă conştient, în mod partizan, la jocurile politice ale momentului. În contradicţie cu propriul statut, care la art.5 spune: ”Asociaţia nu este angajată politic şi nu desfăşoară activităţi în favoarea sau în defavoarea vreunui partid sau organizaţie politică.”

Şi, urmând în continuare firul logicii, dacă s-ar alătura poziţiei preşedintelui său, înseamnă că ANCMRR, zecile de mii de membri ai săi, ar da dreptul preşedintelui ţării să susţină în continuare ceea ce a spus la Constanţa, că militarii au acceptat şi sunt de acord cu reducerea soldelor şi pensiilor. Lucru profund neadevărat.

În încheiere, pentru a clarifica definitiv anumite atitudini şi acţiuni ale conducerii ANCMRR care au legătură cu posibilul partizanat politic, citez din art. 3 din Statut (refăcut în 2009!), unde se spune, negru pe alb, că ANCMRR “ Funcţionează sub înaltul patronaj al preşedintelui României şi sub patronajul Ministerului Apărării Naţionale, ministrul fiind Preşedinte de onoare.”

Nu aş dori să se înţeleagă că nu sunt de acord cu recenta acţiune de dare în judecată a guvernului. Salut această decizie! Dar nu ar fi corect să nu arăt şi greşelile, de neiertat, ale conducerii ANCMRR, greşeli de care, până în prezent, domnul general(r) M. Iliescu nu s-a disociat.

Scriu cele de faţă cu speranţa că, poate în sfârşit, se va înţelege că a sosit timpul ca ANCMRR să-şi precizeze clar poziţia. Să declare, răspicat şi hotărât, de partea cui este. Convingându-se că nu se poate afla în ambele tabere în acelaşi timp şi că o astfel de postură este neproductivă pentru toată lumea.

Scriu acum cu nădejdea că ANCMRR va fi, tot timpul, dedicată ostăşeşte zecilor de mii de pensionari militari, încetând să linguşească şi să se supună celor care, cu cinism şi ură, doresc să-i scoată din lumea aceasta pe membrii săi, să şteargă definitiv din realitatea românească statutul social de militar.

Şi mai am credinţa că singura asociaţie naţională a pensionarilor militari va accepta, prin conducerea sa, unirea forţelor cu singurul sindicat al militarilor în rezervă şi retragere, SCMD. Lăsând deoparte disputele sterile. Şi împreună să se opună, cu mai multe şanse de succes, politicienilor inconştienţi care au făcut posibilă apariţia acestui moment dramatic în viaţa Armatei Române şi a fostilor săi slujitori.
August 2010

Preluat cu acordul autorului de pe TeoPal

Unirea ....
Unirea fortelor ....
Cat adevar ... cat de necesar ar fi!
Dar ... cum si cine va mai unii romanii?
Ori ... mai ales, cand!? Deja e prea tarziu!
Procesul destructurarii institutiilor, tarii,
poporului , este aproape ... ireversibil!
Asta le-a fost unora ... "pohta ce-au pohtit"!
Iar noi, noi ... "cei multi " (dar prosti Maria Ta"),
Ce facut-am oare?
Admin, V.Burcu

Angajatii din MAI pregatesc ample actiuni de protest! Inceputul haosului: politia si armata ies in strada!

Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual, organizaţie reprezentativă a peste 50.000 de salariaţi din Ministerul Administraţiei şi Internelor, va organiza, la începutul acestei toamne, cea mai puternică mişcare de protest a sindicatelor sale, a declarat Marin Gruia, preşedintele FSNPPC.

Potrivit liderului sindical, poliţiştii vor bloca, pentru câteva zile la rând, principalele activităţile ale sistemului, conform votului primit de la majoritatea sindicaliştilor.

"Pentru populaţie blocarea serviciilor poliţieneşti, chiar de către poliţişti, va fi o situaţie fără precedent. Colateral evenimentului, o mare parte din şefii MAI vor fi făcuţi răspunzători pentru protestul personalului", mai spune Gruia.

Despre această acţiune naţională, FSNPPC a informat, din timp, autorităţile Statului şi a solicitat începerea unui dialog cu partenerii sociali capabili să detensioneze criza. În acest scop, a fost trimisă, în 30 iunie 2010, o scrisoare Preşedintelui României, Traian Băsescu. Prin scrisoare se solicita o întâlnire de lucru, pentru informare şi mediere.

În motivarea solicitării dialogului se vorbea despre furia crescândă a poliţiştilor, legată de diminuările salariale pe care aceştia urmau să le suporte, în condiţiile incompatibilităţilor specifice Statutului poliţistului. Un alt subiect al dialogului ar fi fost cooperarea pentru diminuarea abuzurilor care au deteriorat grav relaţiile de muncă din MAI.

Gruia susţine, conform Agerpres, că, în 21 iunie 2010, FSNPPC trimisese o scrisoare asemănătoare către CSAT, al cărui preşedinte este tot Traian Băsescu, autoritatea supremă care decide şi problemele de siguranţă şi ordine publică, dar acesta nu a furnizat însă nici un semnal.

În opinia sindicaliştilor, faptul că de la data expedierii scrisorilor către CSAT şi, direct, către Preşedinte şi până acum s-au scurs două luni de zile, fără ca FSNPPC să primească un răspuns, conform O.G.nr.27/2002, privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, îndreptăţeşte poliţiştii să considere atitudinea preşedintelui Traian Băsescu drept o dublă acceptare tacită, de la cel mai înalt nivel, pentru protestele lor naţionale care acum se află în plină pregătire.

Reamintim că mișcări de protest similare sunt pregătite intens, conform relatărilor presei, și de către organizațiile militare, care preconizează, între altele, transformarea zilei de 25 octombrie, sărbătoarea Armatei, într-una a protestelor majore, inclusiv cu aruncarea caschetelor, în semn de protest, în curtea Cotrocenilor.

Articol preluat de pe Inpolitics.ro

Aceasta ACTIUNE este amplu mediatizata:
 1. Agerpres.ro: Marin Gruia: angajaţii din MAI pregătesc acţiuni de protest fără precedent. 
 2. Ziare.ro: Angajatii din MAI pregatesc actiuni de protest fara precedent
 3. Ziua veche.ro: Angajatii din MAI pregatesc actiuni de protest fara precedent
_____________________
REMEMBER: Cititi si aici:
vineri, 20 august 2010
Se misca INTERNELE! Nu se pare domnilor, chiar se misca!
_____________________
Azi, maine ... poate vineri ...
Nu este exclus sa "cada" Boc si ceata lui!
Sau macar ... cativa remaniabili, tot s-or gasi!

Grupurile parlamentare ale PDL se vor reuni pe 1 septembrie pentru o intalnire cu primul-ministru, fiind posibil sa vina si presedintele Traian Basescu, sedinta avand ca obiectiv analiza ministrilor pe obiectivele asumate, declara, duminica, pentru Mediafax, deputatul PDL Sulfina Barbu.

Si ce daca pica! La gramada ori pe bucati! 
Asta nu ne incalzeste! Actiunile vor continua!
Pe noi, masurile ne intereseaza! Indreptarea raului facut!
Sa sprijinim cu tot ce putem, ampla miscare de protest a politistilor!
Admin, V.Burcu

duminică, 29 august 2010

Pensii recalculate la comandă. Video

Click aici, link video:
Pensii recalculate la comandă
Si altii sunt ingrijorati ...
Mai putin Oprea, Blaga, Predoiu ...
Ei sunt deasupra Legii!
Ei doar ... FAC legea.
Legea lor: FĂRĂDELÉGE!
Admin, V.Burcu
P.S.: FĂRĂDELÉGE, fărădelegi, s. f. (Înv. și pop.)
Faptă rea; nelegiuire, ticăloșie, mișelie.
(conform Dexonline.ro).

vineri, 27 august 2010

Instructiuni 191/2010 ale M.A.I. de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 735/2010. M. Of. 608/2010

Ministerul Administratiei si Internelor

Instructiuni 191 din 25 august 2010
(Instructiuni 191/2010)
de aplicare a Hotararii Guvernului nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor

Publicat in Monitorul Oficial 608 din 27 august 2010
(M. Of. 608/2010)
Avand in vedere prevederile art. 16 din Hotararea Guvernului nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor,

in temeiul art. 7 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Administratiei si Internelor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 15/2008, cu modificarile si completarile ulterioare,
ministrul administratiei si internelor emite urmatoarele instructiuni:
Art. 1. -
(1) Fac obiectul prezentelor instructiuni pensiile stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, pensiile de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, cuvenite sau aflate in plata la Casa de Pensii a Ministerului Administratiei si Internelor, denumite in continuare pensii.

(2) Pensiile se recalculeaza prin determinarea stagiilor de cotizare si a punctajelor medii anuale, pe baza veniturilor lunare individuale realizate, si prin stabilirea cuantumului fiecarei pensii, utilizand algoritmul de calcul prevazut de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, cu respectarea prevederilor Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor.

Art. 2. -
(1) Recalcularea pensiilor se face in baza adeverintelor necesare stabilirii punctajelor medii anuale, inaintate de beneficiarii pensiilor, denumiti in continuare beneficiari, impreuna cu o solicitare scrisa, la Casa de Pensii a Ministerului Administratiei si Internelor.

(2) Solicitarea scrisa va fi formulata conform modelului prevazut in anexa nr. 1a sau, dupa caz, in anexa nr. 1b la Hotararea Guvernului nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor.

(3) In cazul in care beneficiarii nu inainteaza adeverintele in vederea recalcularii pensiilor insotite de solicitari scrise adresate Casei de Pensii a Ministerului Administratiei si Internelor, pentru perioada ce reprezinta vechime in serviciu sau in munca/stagiu de cotizare, recalcularea se efectueaza din oficiu, la determinarea punctajului mediu anual procedandu-se astfel:

a) pentru perioada in care persoanele nu au avut vechime in serviciu se utilizeaza documentele existente in dosarul de pensie sau, in lipsa acestora, salariul minim brut/net pe economie din perioada respectiva;

b) pentru perioada in care persoanele au avut vechime in serviciu se utilizeaza salariul mediu brut/net pe economie din perioada respectiva.

Art. 3. -
(1) In intelesul prezentelor instructiuni, pentru perioada in care s-a desfasurat activitate in calitate de cadru militar in activitate, politist sau functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, prin venituri lunare individuale realizate se intelege suma bruta/neta reprezentand salariul brut/net, respectiv solda bruta/neta, care cuprinde:

a) retributia tarifara lunara/salariul de baza lunar/solda lunara/salariul de baza de incadrare lunar, inclusiv indexari, compensatii, indemnizatii de conducere/comanda, salarii/solde de merit si alte drepturi similare prevazute de legislatia in vigoare la acea data;

b) sporurile si indemnizatiile acordate in sume fixe sau sub forma de procent din retributia tarifara lunara/salariul de baza lunar/solda lunara/salariul de baza de incadrare lunar sau din salariul functiei de baza/salariul functiei indeplinite/solda de functie/solda functiei de baza, potrivit legislatiei in vigoare la acea data;

c) primele/premiile din cursul anului si cele anuale, acordate potrivit legislatiei in vigoare la acea data;

d) sumele reprezentand compensarea concediului de odihna neefectuat, potrivit legii;

e) sumele cuvenite ca reprezentanti in adunarile generale ale actionarilor, in consiliile de administratie, in comitetele de directie, in comisiile de cenzori sau in orice alte comisii, comitete ori organisme, acordate potrivit legislatiei in vigoare la acea data, indiferent de forma de organizare sau de denumirea angajatorului ori a entitatii asimilate acestuia;

f) orice alte elemente salariale similare celor prevazute la lit. a)-d), acordate potrivit legislatiei in vigoare la acea data.

(2) Veniturile lunare individuale realizate se inscriu in adeverinte astfel:

a) venituri lunare individuale brute pana la data de 1 iulie 1977;

b) venituri lunare individuale nete de la data de 1 iulie 1977 pana la data de 1 ianuarie 1991;

c) venituri lunare individuale brute de la data de 1 ianuarie 1991.

(3) Pentru perioadele care constituie stagiu de cotizare, altele decat cele prevazute la alin.

(1), venitul lunar individual realizat se determina conform Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, si Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 4/2005 privind recalcularea pensiilor din sistemul public, provenite din fostul sistem al asigurarilor sociale de stat, aprobata cu completari prin Legea nr. 78/2005, cu modificarile si completarile ulterioare.

(4) Pentru perioadele in care beneficiarii au indeplinit functii si in alte institutii/entitati din afara sistemului national de aparare, ordine publica si siguranta nationala sau la regii autonome si societati comerciale ce participa la realizarea sarcinilor in domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, avand calitatea de cadru militar in activitate, politist sau functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, se iau in calcul si veniturile lunare individuale realizate in institutiile/entitatile respective.

(5) Pentru perioadele in care beneficiarii s-au aflat in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si in concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani, iar in cazul copilului cu handicap, pentru afectiunile intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani, si au primit drepturi calculate potrivit legislatiei aplicabile pe plan national, avand calitatea de cadru militar in activitate, politist sau functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, se utilizeaza salariul mediu brut sau, dupa caz, net pe economie din perioadele respective ca venituri lunare individuale realizate.

(6) Pentru perioadele in care beneficiarii au avut calitatea de elev sau student al unei institutii de invatamant pentru formarea cadrelor militare/politistilor sau functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, au indeplinit serviciul militar ca militari in termen ori militari cu termen redus, au fost concentrati sau mobilizati ca rezervisti ori au fost in captivitate, la stabilirea punctajului mediu anual se utilizeaza ca venituri lunare individuale salariul mediu brut sau, dupa caz, net pe economie din perioadele respective.

(7) Determinarea punctajului mediu anual pentru persoanele repatriate din Republica Moldova care beneficiaza de pensii se face prin asimilare, in conditiile stabilite prin reglementarile legale in vigoare.

Art. 4. -
In intelesul prezentelor instructiuni, nu sunt cuprinse in veniturile lunare individuale realizate urmatoarele sume:

a) diurnele de deplasare si de delegare, indemnizatiile de delegare, detasare sau transfer, potrivit legii;

b) participarea salariatilor la profit, potrivit Ordonantei Guvernului nr. 64/2001 privind repartizarea profitului la societatile nationale, companiile nationale si societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum si la regiile autonome, aprobata cu modificari prin Legea nr. 769/2001, cu modificarile si completarile ulterioare;

c) compensatiile lunare pentru chirie, potrivit legii;

d) contravaloarea echipamentelor tehnice, a echipamentului individual de protectie si de lucru, a alimentatiei de protectie, a medicamentelor si materialelor igienico-sanitare, a altor drepturi de protectie a muncii, precum si a uniformelor obligatorii si drepturilor de echipament, potrivit legii;

e) pentru acoperirea cheltuielilor de mutare in interesul serviciului, potrivit legii;

f) indemnizatiile de instalare, potrivit legii;

g) platile compensatorii si ajutoarele primite la trecerea in rezerva sau direct in retragere, respectiv la incetarea raporturilor de serviciu cu drept la pensie, potrivit legii;

h) valoarea financiara a normelor de hrana, potrivit legii;

i) contravaloarea transportului ocazionat de plecarea in concediul de odihna, precum si a transportului la si de la locul de munca, potrivit legii;

j) alocatia de stat pentru copii, potrivit legii;

k) orice alte drepturi banesti similare celor prevazute la lit. a)-j), potrivit legii.

Art. 5. -
(1) In vederea eliberarii adeverintelor necesare stabilirii punctajelor medii anuale, beneficiarii formuleaza o cerere scrisa care cuprinde datele de identificare si datele de contact ale acestora, inclusiv cele privind adresa de domiciliu la care vor fi transmise adeverintele.

(2) Cererea scrisa se inainteaza/depune la:

a) structura de resurse umane din cadrul unitatii de la care pensionarul a fost trecut in rezerva sau direct in retragere, respectiv a incetat raporturile de serviciu sau, daca unitatea/structura in cauza a fost desfiintata, la structura de resurse umane a inspectoratelor generale/similare;

b) Directia generala management resurse umane din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, in situatia in care pensionarul a fost trecut in rezerva sau direct in retragere, respectiv a incetat raporturile de serviciu, din cadrul unitatilor/structurilor care au facut sau fac parte din aparatul central al Ministerului Administratiei si Internelor, ce nu au in componenta structuri de resurse umane.

(3) Pentru perioada in care beneficiarii au activat in unitati/structuri ale institutiilor din sistemul national de aparare, ordine publica si siguranta nationala, altele decat cele ale Ministerului Administratiei si Internelor, cererea scrisa se inainteaza/depune potrivit prevederilor art. 2 alin. (3) si (4) din Hotararea Guvernului nr. 735/2010, urmand ca adeverintele sa fie emise si comunicate in conformitate cu normele proprii ale acestor institutii.

(4) Pentru perioada in care beneficiarii au desfasurat activitate in institutii/organe/organizatii din afara sistemului national de aparare, ordine publica si siguranta nationala, cererea scrisa se inainteaza/depune la structurile respective.

(5) Pentru perioada in care beneficiarii au indeplinit functii si in alte institutii/entitati din afara sistemului national de aparare, ordine publica si siguranta nationala sau la regii autonome si societati comerciale ce participa la realizarea sarcinilor in domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, avand calitatea de cadru militar in activitate, politist sau functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, cererea scrisa se inainteaza/depune potrivit alin. (2), pentru veniturile lunare individuale realizate in calitate de cadru militar in activitate, politist sau functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, si potrivit alin. (3) sau (4), pentru veniturile lunare individuale realizate la institutiile/entitatile/regiile/societatile respective.

Art. 6. -
(1) Prin exceptie de la prevederile art. 5 alin. (3), in vederea eliberarii adeverintelor necesare stabilirii punctajelor medii anuale, beneficiarii trecuti in rezerva sau direct in retragere din unitati/structuri ale Serviciului Roman de Informatii vor inainta/depune o cerere scrisa, formulata potrivit art. 5 alin. (1), la structurile de resurse umane ale inspectoratelor generale/inspectoratelor judetene/similare ale Ministerului Administratiei si Internelor din zonele unde era situata unitatea de la care au fost trecuti in rezerva sau direct in retragere, iar pentru personalul unitatilor din municipiul Bucuresti, cererea scrisa se inainteaza/depune la Directia generala management resurse umane din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

(2) In cazul in care inspectoratele generale/similare, prin structurile de resurse umane/financiare, nu detin in parte sau in totalitate datele ori informatiile necesare intocmirii si completarii adeverintelor solicitate, acestea transmit cererile scrise, in termen de 5 zile de la data inregistrarii lor, la Directia generala management resurse umane din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

(3) In cazul in care inspectoratele judetene/similare, prin structurile de resurse umane/financiare, nu detin in parte sau in totalitate datele ori informatiile necesare intocmirii si completarii adeverintelor solicitate, acestea transmit cererile scrise, in termen de 5 zile de la data inregistrarii lor, la sectiile de informatii judetene din cadrul Serviciului Roman de Informatii, in vederea efectuarii acestei activitati.

(4) In cazul in care, pentru cererile scrise primite/depuse la Directia generala management resurse umane din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, nu sunt detinute in parte sau in totalitate datele ori informatiile necesare intocmirii si completarii adeverintelor solicitate, directia respectiva transmite cererile scrise, in termen de 5 zile de la data inregistrarii lor, la Serviciul Roman de Informatii, in vederea efectuarii acestei activitati.

(5) Dupa intocmirea si completarea de catre Serviciul Roman de Informatii a adeverintelor solicitate, acestea se transmit Directiei generale management resurse umane din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, precizandu-se, dupa caz, motivul necompletarii acestora, integral sau pe perioade. Impreuna cu adeverintele transmise vor fi restituite si cererile scrise.

(6) In urma primirii adeverintelor, pentru comunicarea acestora persoanelor solicitante, structurile de resurse umane vor proceda, dupa caz, potrivit art. 7 alin. (1) si (3).

Art. 7. -
(1) In cazul unitatilor/structurilor Ministerului Administratiei si Internelor, dupa inregistrarea cererii scrise in vederea eliberarii adeverintelor, potrivit modelului prevazut in anexa nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 735/2010, structura de resurse umane va verifica si va extrage situatia activitatii profesionale desfasurate de catre persoana in cauza, procedand astfel:

a) in situatia in care activitatea a fost desfasurata doar in cadrul unitatii respective, cererea scrisa impreuna cu datele de personal vor fi transmise structurii financiar-contabile care a asigurat plata drepturilor salariale si care, cu sprijinul compartimentului sau unitatii ce detine arhiva documentelor justificative privind veniturile lunare individuale realizate (statul de plata al salariilor, premiilor etc.), dupa caz, intocmeste si completeaza adeverintele ce vor fi comunicate persoanei solicitante, prin grija structurii de resurse umane, sub semnatura comandantului/sefului unitatii respective, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii cererii;

b) in situatia in care activitatea a fost desfasurata in mai multe unitati/structuri din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, pentru perioada corespunzatoare, cererea scrisa (in copie) va fi comunicata, in termen de 5 zile de la data inregistrarii ei, si unitatilor/structurilor in cauza, urmand sa fie efectuata procedura prevazuta la lit. a), iar adeverintele intocmite si completate sa fie transmise unitatii la care a fost inregistrata initial cererea, sub semnatura comandantului/sefului unitatii emitente, in termen de 20 de zile de la data primirii cererii;

c) in situatia in care se constata ca cererea scrisa nu a fost inaintata/depusa la structurile competente, potrivit art. 5, structura de resurse umane va comunica acest fapt persoanei solicitante, in termen de 5 zile de la data inregistrarii acesteia.

(2) In situatiile in care, pentru o anumita perioada de activitate, nu exista documente justificative privind veniturile lunare individuale realizate, la intocmirea si completarea adeverintelor se inscrie faptul ca nu exista date/documente pentru perioada respectiva.

(3) In situatia prevazuta la alin. (1) lit. b), adeverintele intocmite si completate, prin structurile financiar-contabile, de catre fiecare unitate/structura se conexeaza de structura de resurse umane la care a fost depusa cererea scrisa si vor fi comunicate persoanei solicitante, prin posta, in termen de 5 zile de la data primirii ultimei dintre acestea, sub semnatura comandantului/sefului unitatii respective.

(4) Unitatile/Structurile care elibereaza adeverinte in vederea recalcularii pensiilor poarta intreaga raspundere cu privire la valabilitatea si corectitudinea acestora.

Art. 8. -
(1) In cazul in care beneficiarii nu pot depune adeverinte necesare recalcularii pensiilor, pentru perioada in care nu au avut vechime in serviciu, din motive neimputabile lor, acestia pot prezenta sau comunica la Casa de Pensii a Ministerului Administratiei si Internelor, impreuna cu solicitarea scrisa de recalculare, carnetul de munca din care sa reiasa veniturile lunare individuale realizate.

(2) Casa de Pensii a Ministerului Administratiei si Internelor va efectua recalcularea pensiilor, in ordinea inregistrarii solicitarilor scrise si a adeverintelor/carnetelor de munca inaintate in acest sens, in termen de 15 zile lucratoare de la data primirii acestora.

(3) Dupa recalculare, Casa de Pensii a Ministerului Administratiei si Internelor emite decizie prin care se stabileste punctajul mediu anual determinat si cuantumul pensiei recalculate, cu respectarea prevederilor art. 13 din Hotararea Guvernului nr. 735/2010.

(4) Impreuna cu decizia de pensie recalculata, Casa de Pensii a Ministerului Administratiei si Internelor va inainta, in scris, si buletinul de calcul al pensiei recalculate.

(5) In situatia in care se constata erori de calcul, decizia privind pensia recalculata poate fi revizuita din oficiu, cu respectarea prevederilor legale.

Art. 9. -
(1) Adeverintele/Carnetele de munca necesare stabilirii punctajelor medii anuale in vederea recalcularii pensiilor se inainteaza la Casa de Pensii a Ministerului Administratiei si Internelor doar pentru perioadele in care beneficiarii pensiilor au desfasurat activitate pana la data trecerii in rezerva sau direct in retragere, respectiv data incetarii raporturilor de serviciu.

(2) Adeverintele/Carnetele de munca inaintate la Casa de Pensii a Ministerului Administratiei si Internelor neinsotite de solicitarea scrisa prevazuta la art. 2 alin. (1) nu se iau in considerare, recalcularea fiind efectuata din oficiu, conform prevederilor art. 2 alin. (3).

Art. 10. -
Pentru persoanele care au trecut in rezerva sau direct in retragere, respectiv au incetat raporturile de serviciu dupa data intrarii in vigoare a Legii nr. 119/2010, dosarul de pensie ce va fi inaintat la Casa de Pensii a Ministerului Administratiei si Internelor va contine pe langa documentele stabilite conform Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sau Legii nr. 179/2004 privind pensiile de stat si alte drepturi de asigurari sociale ale politistilor, cu modificarile si completarile ulterioare, si adeverintele necesare stabilirii punctajelor medii anuale in vederea recalcularii pensiei, intocmite si completate, in mod corespunzator, conform prevederilor prezentelor instructiuni.

Art. 11. -
(1) In conformitate cu prevederile art. 15 din Hotararea Guvernului nr. 735/2010, se autorizeaza unitatile Ministerului Administratiei si Internelor implicate in procesul de recalculare a pensiilor si in activitatea de intocmire, completare sau eliberare a adeverintelor necesare stabilirii punctajelor medii anuale sa incheie conventii civile cu personal specializat, pe o perioada determinata, conform legii.

(2) Incheierea conventiilor prevazute la alin. (1) se face cu acordul Directiei generale financiare din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, in limita fondurilor bugetare alocate pentru aceasta natura de cheltuieli.

(3) Pentru unitatile aparatului central din structura Ministerului Administratiei si Internelor, incheierea conventiilor prevazute la alin. (1) se face cu aprobarea secretarului general al ministerului, in limita fondurilor bugetare alocate pentru aceasta natura de cheltuieli.

Art. 12. -
Prezentele instructiuni se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Ministrul administratiei si internelor,
Vasile Blaga
Bucuresti, 25 august 2010.

Corespondenta de razboi pe timp de pace! Asteptam urmarea!

Am pus aceste intrebari Presedintelui si mai jos aveti raspunsul Administratiei Prezidentiale. I.N.

1. Ce s-a avut in vedere cand s-a decis ca pensiile cadrelor militare din
domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale sa se recalculeze, iar cele ale judecatorilor si procurorilor nu, in conditiile in care principiul neretroactivitatii este prevazut si in Constitutia Romaniei (art. 15 alin. (2) "Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile."), iar la situatii identice trebuie sa se aplice aceeasi masura?

2. De ce pana la aceasta ultima decizie a Curtii Constitutionale, referitoare la masurile de austeritate adoptate de Guvernul Romaniei,
judecatorii si procurorii erau asimilati cu cadrele militare din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, din punct de vedere al pensiei, iar acum se face o separare totala? Ce a determinat acest lucru?

3. Tinand cont ca prin recalcularea pensiilor cadrelor militare din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, stabilite printr-o lege in vigoare la acea data, se urmareste diminuarea cuantumului lor si prin aceasta masura se incalca dreptul constitutional la proprietate (art. 44 din Constitutia Romaniei), ce s-a avut in vedere cand s-a decis constitutionalitatea acestei masuri (tinand cont ca recalcularea unor pensii se poate face numai prin instantele judecatoresti si numai in situatia in care s-au incalcat prevederile legii in vigoare la data stabilirii pensiei)?

4. Daca statul de drept este statul in care legea este suverana, deci
trebuie si se respecta de catre toti cetatenii tarii respective, atunci cum poate fi caracterizata Romania in care prevederile legii fundamentale, Constitutia Romaniei (neretroactivitatea legii, dreptul la proprietate etc.), sunt incalcate cu buna stiinta chiar de catre cei care ar trebui sa le respecte in primul rand: Presedintele Romaniei, Parlamentul Romaniei, Guvernul Romaniei, Curtea Constitutionala etc.? Ce atitudine fata de lege ar trebui sa aiba ceilalti cetateni ai Romaniei?

5. Cum raspund cei care incalca juramantul prevazut la art. 82 din
Constitutia Romaniei unde se spune printre altele "Jur ... sa respect
Constitutia si legile tarii ..." ? Cum raspunde Ministerul Public care nu
respecta art. 131 din Constitutia Romaniei care prevede ca acesta "
reprezinta interesele generale ale societatii si apara ordinea de drept,
precum si drepturile si libertatile cetatenilor", prin faptul ca este partas la limitarea drepturilor cetatenilor?
__________________________
From:
To:
Sent: Thursday, August 26, 2010 10:43 AM
Subject: Raspuns petitie

Petitia nr.22704

Data: 26-08
Domnule I. N.,
Am luat cunostinta din petitia adresata Presedintelui României, Domnul Traian Basescu, despre solicitarea dumneavoastra.
În vederea analizarii problemelor semnalate, petitia dumneavoastra a fost trimisa la Ministerul Apararii Nationale.
Urmeaza ca institutia sesizata sa comunice, Administratiei Prezidentiale si dumneavoastra, solutia adoptata.
Consilier de Stat
Gabriel-Cristian Piscociu
__________________________
Absolut remarcabil!

Se cuvine sa CUNOASTEM cu totii,
despre intreprinderea unor asemenea actiuni.
Scrisori/petitii sunt TRIMISE multe, dar din
PACATE ... raspunsurile se lasa asteptate.
Sa nu spun ... ca lipsesc cu desavarsire!
Indiferenta celor raspunzatori, contravine legii.
Si ce daca!
Admin, V.Burcu
p.s.: Poate ca ACUM, demersul facut de colegul nostru,
va avea o alta soarta! Asteptam ... urmarea!
__________________________
UPDATE: C O M U N I C A T
__________________________
27.08.2010
Ne exprimam profunda ingrijorare si protestam in numele legii fata de modul in care Guvernul Romaniei prin personaje sinistre gen BOC, OPREA, SEITAN au adus la o stare de umilinta incredibila pilonii independentei, suveranitatii, integritatii teritoriale si al ordinii constitutionale in stat – Armata si fortele de ordine.

Minciuna fara limite, haosul deplin, promisiunile desarte, cu privire la pensiile militarilor, ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul penitenciar sunt acum intregite de “competenta” in domeniul legislativ a personajelor enumerate (pline de titluri de doctori si profesori universitari pe taramul dreptului !?) autori ai Legii 119/2010, H.G. 735/2010 si asa zisulor “Ordin comun” si Instructiuni de aplicare “aruncate in mod diversionist pe piata”.

Prin continutul si deplina incoerenta, a acestor acte normative, prin caracterul neconstitutional, antieuropean, antidemocratic dar mai ales, prin incalcarea flagranta a principiului fundamental al dreptului, stipulat si in art. 15 din Constitutia Romaniei – NERECTROACTIVITATEA LEGII –, a principiului sperantei legitime, prin nesocotirea normelor Dreptului Comunitar la care Romania este parte si a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului – dreptul de proprietate, dreptul privat la pensie, dreptul bunului castigat, etc., asistam:

 1. La o batjocorire si umilire fara limite a militarilor si politistilor rezervisti care au singura vina ca au jurat pe viata sa fie 24 de ore din 24 in slujba natiunii si au respectat si respecta ad-literam contractul lor cu tara. Drept rasplata acualii guvernanti, prin cele trei odioase personaje i-au transformat pe acestia intr-o “turma de vite biciuite”. Halal tara membra N.A.T.O. si U.E.! Halal guvern national !

 2. La o mostra incredibila de batjocorire a stiintei dreptului si, in mod deosebit, a dreptului romanesc cu traditiile si ilustrii lui slujitori.

 3. La manifestarea Romaniei prin conducatorii ei de azi ca tara bananiera cu deplin haos si viata de jungla. Asistam cu stupefactie la nesocotirea totala a angajamentelor Romaniei in procesul de aderare la N.A.T.O. si U.E., a documentelor internationale si europene, a tratatelor si pactelor privind respectarea dreptului comunitar a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului. Iata unde a ajuns Romania in mileniul III.

In aceste conditii din deplin respect pentru principiile si normele de drept, pentru demnitatea noastra umana si pentru sacrificiile si privatiunile indurate intr-o viata cu scopul de a ne achita de obligatiile asumate in contractul nostru cu tara, consideram ca si tara, prin oricare ar fi guvernantii ei efemeri, trebuie sa se achite de obligatiile asumate fata de noi. Dar acesti guvernanti efemeri, sfidand tot ce-i drept si sfant pe aceasta lume, ne cer “manifestarea noastra de vointa” in a fi noi autorii genocidului asupra noastra.

Avem minima inteligenta necesara in a intelege acest lucru, fapt pentru care sub nici o forma NU TREBUIE SA DAM CURS SEMNARII SI DEPUNERII FORMULARELOR PRIN CARE SA SOLICITAM RECALCULAREA PENSIILOR.

Departamentul Juridic al
Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate
Publicat de Sindicatul Militarilor

joi, 26 august 2010

Cu legea pre lege călcând. Încă o porcărie "marca" Şeitan!

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a dovedit miercuri la Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor că nu stăpâneşte deloc procedurile de legiferare, introducând în mod abuziv o serie de amendamente la legea pensiilor. Tot miercuri, PDL a bătut în cuie pensionarea la 63 de ani a femeilor şi la 65 de ani a bărbaţilor.

Ministrul Mihai Şeitan a reuşit miercuri, la Comisia pentru muncă şi protecţie socială, să introducă în proiectul legii pensiilor prevederi din deja celebra OUG 58/2010, concret, cele prin care şi cetăţenii care obţin venituri de activităţi independente urmează să plătească cotizaţii. Deputaţii PSD şi PNL din comisie au protestat la adresa introducerii acestor prevederi, dar majoritarii - PDL, UNPR şi UDMR - au votat amendamentele lui Şeitan.

"Nu poţi să introduci într-o lege prevederi dintr-o ordonanţă de urgenţă. Există, teoretic este posibil, riscul ca ordonanţa să fie respinsă sau să sufere modificări radicale, iar în acest caz ce s-a trecut în legea pensiilor să fie dat peste cap. În mod normal trebuia aşteptat finalizarea procedurilor legislative privind OUG 58/2010, iar dacă nu se modifică nimic, atunci legea pensiilor poate fi completată ulterior cu prevederile din ordonanţă. Dl Şeitan a ţinut însă morţiş să-i fie aprobate amendamentele, iar majoritarii s-au conformat", a declarat pentru cotidianul.ro deputatul PNL Cristina Pocora.
Şedinţă cu scandal

Şedinţa comisiei pentru muncă şi protecţie socială a debutat şi s-a terminat cu câte un scandal. Deputatul PDL Iulian Vladu, susţinut şi de colega sa de partid Sulfina Barbu, a solicitat expres ca presa să nu asiste la lucrări. Cum nu erau pe ordinea de zi proiecte legislative cu caracter secret, la protestele celor din Opoziţie, preşedintele comisiei, Victor Paul Dobre (PNL), a trecut peste obiecţiile PDL Şi a dat dispoziţie ca presa să fie admisă în sala de şedinţă. Câteva ore mai târziu, când dezbaterile au ajuns la art.102, şedinţa s-a suspendat din cauza căderii cvorumului. Deputaţii Dorel Covaci (PSD) şi Cristina Pocora au părăsit lucrările provocând lipsa cvorumului.

"Am luat această decizie pentru a nu fi părtaşi la votarea unei legi care îşi bate joc de pensionari. Opoziţiei nu i-au admis absolute nici un amendament. Şi vă rog să mă credeţi, au fost amendamente de bun-simţ şi care în nici un caz nu dădeau peste cap posibilităţile bugetului. Când mi s-a respins şi amendamentul care stipula ca punctul de pensie să fie de 45% din salariul mediu brut, am considerat că s-a umplut paharul şi am ieşit din sală, urmată de colegul de la PSD.

În urmă cu o lună de zile, ministrul Finanţelor ne-a trimis o scrisoare prin care ne cerea ca să nu se treacă o valoare a punctului de pensie în lege, acest lucru urmând să se treacă annual în legea bugetului. PNL şi PSD a fost de acord cu această solicitare, dar miercuri, ministrul Şeitan a venit cu altă variantă, drept pentru care am propus amendamentul mai sus amintit. Nu Ştiu ce va urma, dar noi vom boicota de acum lucrările comisiei", ne-a precizat Cristina Pocora.
PDL a bătut în cuie vârstele de pensionare

Deşi Opoziţia a propus ca vârsta de pensionare să fie la 60 de ani, sau în cel mai rău caz la 62 de ani, majoritarii au votat propunerile PDL care stabilesc vârsta de pensionare la femei la 63 de ani, iar la bărbaţi la 65 de ani. Comisia urmează să-şi finalizeze lucrările - mai sunt de dezbătut circa 100 de articole - imediat după ce va începe sesiunea ordinară din toamnă.

Articol preluat din Cotidianul.ro : Încă o porcărie "marca" Şeitan

Contribuţiile pentru independenţi, introduse abuziv în legea pensiilor
_____________________
Iata, se confirma ce preconizam!
Masinaria de VOT, face doar ce vor muschii lor!
Fac in Parlament, ce fac si in Guvern: bătaie de joc!
Admin

miercuri, 25 august 2010

Vibrant OMAGIU ilustrului ministru al apărării, general (rz) dr. prof.univ. Gabriel Oprea!

Printr-un vibrant omagiu, foştii pensionari militari de pe întreg cuprinsul patriei îşi îndreaptă recunoştinţa către întâiul conducător al Armatei României, ilustrul şi devotatul ministru al Apărării, deputat în Parlamentul României, general în rezervă, profesor universitar şi conducător de doctorate, om de afaceri de succes, lider de partid guvernamental, domnul Gabriel Oprea.

Aceştia îi mulţumesc pentru participarea cu succes la reuşita desfiinţării pensiilor militare şi transformarea acestora în pensii obişnuite, creându-se astfel o egalitate firească între toţi cetăţenii României, participanţi în mod egal la propăşirea Românie!

Mulţumirile se datorează şi muncii susţinute depuse de domnul Oprea pentru “limitarea pensiilor militarilor la doar 19 până la 69%”, situaţie esenţială pentru “asigurarea creării premiselor obţinerii de fonduri necesare pentru demararea marilor investiţii naţionale”.

Foştii pensionari militari îi mai mulţumesc ministrului Oprea pentru asigurarea cadrului necesar primirii solicitărilor pline de entuziasm de recalculare a pensiilor.

De asemenea, mulţumirile se datorează şi excepţionalei organizări a primirii pensionarilor entuziaşti în centrele militare, evitându-se astfel umilirea totală a acestora prin deplasarea la Casele de Pensii pentru a beneficia de recalcularea pensiei. Ministrul este astfel felicitat pentru că a insistat ca prin lege să se specifice obligativitatea deplasării tuturor foştilor pensionari militari la CMJ pentru a-şi depune personal şi, desigur, entuziast cererea de recalculare şi diminuare a pensiei. Se creează astfel o binemeritată socializare a pensionarilor cu personalul militar activ şi… plin de bunăvoinţă.
Mulţumirile se mai îndreaptă şi spre amiralul prof.univ.dr. Ghorghe Marin, şeful SMG, care a creat rapid baza legislativă pentru folosirea sistemului informatic al MApN în folosul recalculării urgente şi fireşti a fostelor pensii militare.
Nu în ultimul rând, mulţumirile se îndreaptă şi spre doamna general de brigadă Maria Lupu, şeful Direcţiei financiar-contabile din MApN, care a subscris imediat dezideratului naţional de diminuare a pensiilor, contribuind activ şi cu succes la crearea unor acte normative care să conducă la obţinerea de fonduri necesare relansării economiei româneşti, creşterii productivităţii muncii şi înaintării României pe calea dezvoltării armonioase.

O felicităm totodată pentru realizarea deosebită în recalculare a pensiilor a 70% dintre cei care au cerut recalcularea pensiilor în baza Legii nr.90/2007 (grupe de muncă) şi ne gândim că dacă a reuşit să raspundă la 70% din cererile de recalculare a pensiilor în 3 ani, sigur va reuşi să le calculeze corect şi în 4 luni pensiile la toţi pensionari MApN.

O mai felicităm pentru modul operativ cu care postează pe site-ul instituţiei ce cu onor o conduce toate prevederile legale, la zi, care se referă la pensiile fost “militare”.

Prin economiile pe care le va aduce bugetului de stat prin diminuarea pensiilor, cu siguranţă va reuşi să obţină fonduri ca să-şi construiască un nou site care să fie actualizat de specialişti de primă mărime ai informaticii româneşti!

RD
24 august 2010

P.S. : Vibrantul omagiu e o pură închipuire, dar care pleacă dintr-o crudă realitate: doamna general de brigadă Maria Lupu într-un interviu acordat Observatorului Militar chiar aduce mulţumiri ministrului şi şefului SMG pentru implicarea lor în recalcularea pensiilor. Oare e plătită ca să laude ipocrizia, sau chiar crede în ceea ce zice?  Sau poate i s-a cerut…


În Suplimentul Observatorului Militar (OM) este publicat, pe lângă interviul cu domana Lupu şi Ordinul ministrului Apărării naţionale nr. M.101 din 23 august 2010 pentru aplicarea în Ministerul Apărării Naţionale a Hotărârii Guvernului nr.735/2010.

Felicităm astfel OM pentru iniţiativa sa, care a permis informarea corectă şi oportună a celor direct interesaţi, acoperind astfel lipsa de profesionalism şi dezinteresul celor din structurile de specialitate ale MApN!

supliment Observatorul Militar

Articol preluat de pe InfoMondo Militar

Prieteni, va citim si subscriem profund onorati!
Admin, V.Burcu

marți, 24 august 2010

Condamnati pe nedrept. Fără drept de recurs! Se întâmplă în anul 2010. În ţara numită România!

PENSIA MILITARĂ DE STAT = UN SUPLIMENT, CARE NU SE SUBSUMEAZĂ DREPTULUI CONSTITUŢIONAL LA PENSIE!

_______________________________
(Concluzie a Curţii Constituţionale prin Decizia nr. 871/25.06.2010)

Un bun prieten, general maior în retragere acum, doreşte să cheme în judecată Curtea Constituţională pentru ceea ce a hotărât prin Decizia nr. 871/25.06.2010.

Citindu-i argumentele care l-au împins la un asemenea gest, m-am cutremurat. O să fiţi şocaţi şi dumneavoastră după ce veţi vedea actul de mai jos şi veţi înţelege până unde poate ajunge bătaia de joc la adresa militarilor.

Cererea de chemare în judecată, în forma pe care eu am primit-o de la el, o fac publică, cu acceptul său, pentru ca militarii, dar şi nemilitarii interesati, să vadă câtă minciună, nedreptate, rea voinţă şi pervertire a Constituţiei se poate afla într-o Decizie a unei Curţi Constituţionale profund politizată şi neinteresată de îndeplinirea menirii sale fundamentale, respectarea Legii supreme.

Se întâmplă în anul 2010, într-o ţară europeană, membră cu drepturi depline şi obligaţii a Uniunii Europene. În ţara numită România!

Către,
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Secţia Contencios Administrativ

CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATĂ

Eu, …………………domiciliat în…………..având CNP ……………………
în calitate de RECLAMANT,

Chem în judecată Curtea Constituţională a României cu sediul în Calea 13 Septembrie nr. 2, Bucureşti, sector 5, în calitate de PÂRÂTĂ,

Deoarece prin Decizia nr. 871 din 25.06.2010, a validat dispoziţiile legii ce a primit nr. 119 din 30 iunie 2010.

Prin actul validării, subsemnatul am fost lezat în următoarele drepturi constituţionale:

 *** Dreptul de pensie, prevăzut de legea fundamentală la art. 47 al. (2), pe care Curtea Constituţională îl transformă dintr-un DREPT Constituţional într-o FAVOARE la dispoziţia legiuitorului;

 *** Dreptul la un nivel de trai decent, prevăzut la art.47 al (1) din Constituţie, prin NERECUNOAŞTEREA integrală a Legii 164/2001 privind pensiile militare de stat. În susţinerea afirmaţiilor mele, aduc următoarele argumente:

În Decizia sus-menţionată, începând cu pagina 13, Curtea Constituţională face analiza pensiilor de serviciu, în care include pensiile militare de stat şi începe prin a constata că (citez): „ pensiile de serviciu se bucură de de un regim juridic diferit în raport cu pensiile acordate în sistemul public de pensii.

Astfel, spre deosebire de acestea din urmă, pensiile de serviciu, sunt compuse din DOUĂ elemente, indiferent de modul de calcul specific stabilit prin prevederile legilor speciale şi anume: PENSIA CONTRIBUTIVĂ şi un SUPLIMENT din partea statului, care prin adunare cu partea contributivă să reflecte cuantumul pensiei de serviciu stabilită prin legea specială. Partea contributivă a pensiei de serviciu se suportă din bugetul asigurărilor sociale de stat, pe când partea care depăşeşte acest cuantum se suportă din bugetul de stat (…) Mai mult, în cazul pensiilor militare, întregul cuantum al pensiei speciale se plăteşte de la bugetul de stat.”

Aşadar, rezultă explicit că
pensia de serviciu = partea contributivă + supliment.

La pensia militară, conform logicii Curţii Constituţionale, primul termen al egalităţii de mai sus, partea contributivă, este egală cu zero . Ca argument, citez din Decizia nr. 871 din 25.06. 2010: „…în cazul pensiilor militare, întregul cuantum al pensiei speciale se plăteşte de la bugetul de stat.”

Înlocuind, în egalitatea de mai sus partea contributivă, care este zero,rezultă că:

pensia militară = zero+supliment, deci, devine clar că:
pensia militară = supliment

Să reţinem acest raţionament şi această egalitate, prin care pensia militară de stat devine un supliment, stabilite de Curtea Constituţională. Vor fi foarte importante în economia demersului de faţă.

Citez, în continuare, din Decizia nr. 871 din 25.06.2010 a Curţii Constituţionale: ”Acordarea acestui supliment a urmărit instituirea unui regim special, compensatoriu pentru anumite categorii socio-profesionale supuse unui statut special. Această compensaţie, NEAVÂND CA TEMEI CONTRIBUŢIA la sistemul de asigurări sociale, ŢINE DE POLITICA STATULUI în domeniul asigurărilor sociale şi NU SE SUBSUMEAZĂ DREPTULUI CONSTITUŢIONAL LA PENSIE ca element constitutiv al acesteia.

În acest sens, trebuie observat că dispoziţiile art.47, al.(2) din Constituţie se referă distinct la dreptul la pensie faţă de cel la alte forme de asigurări sociale publice sau private, prevăzute de lege, dar pe care Legea fundamentală nu le nomininalizează. Prin urmare, aceste din urmă drepturi de în ceea ce priveşte asigurările sociale
( în care Curtea Constituţională include şi suplimentul ), legiuitorul ARE DREPTUL EXCLUSIV DE A DISPUNE în funcţie de politica socială şi fondurile disponibile asupra ACORDĂRII LOR, precum şi asupra CUANTUMULUI şi CONDIŢIILOR DE ACORDARE”

Aşadar, potrivit Deciziei nr. 871 din25.06.2010, legiuitorul, în ceea ce priveşte suplimentul (= pensia militară), are dreptul exclusiv:

 ** Să îl acorde sau să nu îl acorde;
 ** Să îl facă oricât de mare sau oricât de mic, fără alte limite decât voinţa sa;
 ** Să suplimenteze condiţiile de acordare sau să le reducă, fără alte limite decât voinţa sa;

Oprindu-ne la cazul particular al pensiei militare de stat, potrivit Deciziei 871 din 25.06 2010 a Curţii Constituţionale, rezultă că legiuitorul are dreptul exclusiv:

Să o acorde sau nu, adică să respecte sau să încalce art.47 al.(2) din Constituţie, care precizează că „Cetăţenii au dreptul la pensie…”, ajungându-se astfel la situaţia nemaiîntâlnită, în care Curtea Constituţională, „garantul”supremaţiei Constituţiei-art. 142, al (1), din Legea fundamentală, DĂ O DECIZIE VĂDIT NECONSTITUŢIONALĂ, transformând un DREPT constituţional al meu într-o FAVOARE.

Să îi stabilească un cuantum fluctuant, în funcţie de politica socială şi de resurse. Adică face posibil ca într-o lună să fie de 2000 lei, în luna următoare de 0 (zero)lei, iar apoi, într-o altă lună, 30 lei. Şi asta: „ având în vedere condiţionarea posibilităţii statului de a acorda pensii speciale de elemente variabile, aşa cum sunt resursele financiare de care dispune” (v.Decizia 871, pg 14). Rezultă deci că, în opinia Curţii Constituţionale, un supliment egal cu zero este pe deplin rezonabil. Deci, o pensie militară de stat egală cu zero este pe deplin justificată din punct de vedere constituţional!

Legea nr.119 din 30.06.2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, apărută ca urmare a Deciziei nr. 871 din 25.06.2010, nu abrogă Legea nr. 164 din7 aprilie 2001, privind pensiile militare de stat. Dar, prin art. 1, care are următoarea formulare: ”Pe data intrării în vigoare a prezentei legi, următoarele categorii de pensii, stabilite pe pe baza legislaţiei anterioare, devin pensii ÎN ÎNŢELESUL Legii19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările anterioare:

a)pensiile militare de stat;
b) ……..........................”

GOLEŞTE pensia militară de stat de cel mai important conţinut al său: cuantumul pensiei.

Acest cuantum, care prin Legea nr.164/2001 era determinat prin calcul, în funcţie de solda de funcţie, solda de grad plus alte sporuri determinate legal,este ABOLIT de Decizia nr. 871 a Curţii Constituţionale şi ÎNLOCUIT cu un supliment FLUCTUANT.

Iată de ce această motivare a Curţii Constituţionale, Decizia 871/2010, îmi afectează grav unica sursă a vieţii de pensionar, pensia militară de stat, devenită acum un supliment, după ce timp de 44 de ani am fost în slujba statului Român şi intră în conflict cu dispoziţiunea Constituţiei care statuează la art.47, al.(1) că: “Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent” şi este, prin urmare, NECONSTITUŢIONALĂ.

În această situaţie, dacă însuşi „garantul” Constituţiei, Curtea Constituţională, ar recunoaşte supremaţia Constituţiei, trebuie ca Legea nr. 164/2001 să fie restabilită in integrum.

 * să o revizuiască ori de câte ori vrea, prin adăugarea de noi condiţii, adică să o facă, în mod practic, imprevizibilă. Ca urmare, cetăţeanul pensionar militar nu mai poate avea siguranţa pensiei sale, ceea ce încalcă, în mod evident, art. 47, al. (2), lit. (a) din Constituţie.

Pe temeiul argumentelor de ma sus, ROG INSTANŢA să constate INADMISIBILITATEA Deciziei nr 871 din 25 iunie 2010 a Curţii Constituţionale şi să oblige Curtea Constituţională să îşi revizuiască sus-numita Decizie, punând-o în acord cu prevederile Legeii fundamentale.

Pentru considerentele de mai sus şi în temeiul prevederilor art. 1 al.(3) din Constituţia României, care defineşte România ca fiind „stat de drept”, rog instanţa să accepte CEREREA DE CHEMARE ÎN JUDECATĂ .
12 august 2010
(semnătura)

Părerea mea este că nici o instanţă nu va admite Cererea prietenului meu. S-ar putea să nu am dreptate, deşi juriştii i-au spus acelaş lucru: nu poţi acţiona în judecată Curtea Constituţională. Iar eu ştiu, ca şi dumneavoastră, că nu trăim într-un stat de drept …

I-am declarat că sunt gata, acum, să semnez alături de el o asemenea Cerere de dare în judecată. Chiar dacă, a ataca în justiţie o Decizie a Curţii Constituţionale, cu dreptatea de partea ta, în România reprezintă doar gestul unui om disperat. Pentru că nu există nici o speranţă de rezolvare.


Este gestul unui om ajuns la limita suportabilităţii în faţa valului de nedreptăţi care îi transformă viaţa într-un coşmar. A omului nedreptăţit care nu are cui se adresa pentru a-şi afla dreptatea. Şi încearcă, iluzoriu, în justiţia care îl va refuza.
El nu mai are drepturi şi vede, pe zi ce trece, cum se dărâmă tot în ceea ce a crezut: supremaţia legii, dreptatea justiţiei, dreptul la o viaţă normală, respectul faţă de cetăţean. Trăieşte sentimentul unui prizonier în propria ţară, condamnat pe nedrept. Fără drept de recurs, fără legi care să-l apere.


Cred că, alături de el, prietenul meu, alte zeci de mii de nedreptăţiţi ai legilor de acum ar fi gata să semneze. Pentru că există, azi, zeci sau sute de mii de militari în rezervă şi retragere ajunşi la disperare. Care văd, neputincioşi, cum se dărâmă tot în ceea ce au crezut. Deveniţi prizonieri fără drepturi. În propria ţară. Condamnaţii propriului guvern şi victimele singurei instituţii care ar trebui să le apere drepturile constituţionale în faţa abuzurilor unui guvern ostil.

Preluat de pe TeoPal , cu acordul autorului

luni, 23 august 2010

Incredibil, dar adevarat! Traian Basescu, pus la colt de Andrei Pleşu!

"În ultima vreme, Traian Băsescu a evoluat spre o neglijenţă „retorică“ sporită, asupra căreia ar fi indicat să reflecteze, mai ales în vremuri de criză, cînd nivelul de iritabilitate al tuturor e mai ridicat ca oricînd", scrie Andrei Pleşu în Dilema veche.

Fostul consilier prezidenţial, în ultimul număr din Dilema veche, îi dă sfaturi gratuite preşedintelui Train Băsescu, pe care îl avertizează în legătură cu "sinceritatea" declaraţiilor din ultima vreme. Redăm câteva pasaje.

"Un preşedinte nu trebuie nici să se dea pe sine drept exemplu de precaritate salarială: un profesor lucrează 16 ore pe săptămînă, eu – 16 ore pe zi. Ergo: sunt mai prost plătit decît un profesor. E o dublă probă de ignoranţă şi meschinărie. E aproape stingheritor să te afli în situaţia de a explica unui preşedinte de ţară că cele 16 ore de predare ale unui profesor au, ca fundal, lungi zile şi ani de pregătire, că actorii nu „prestează“ strict două ore pe seară ocupîndu-se, în restul timpului, cu tăierea frunzei la câini, că nu toate meseriile pot fi reduse, cum spunea, cândva, academicianul Grigore Moisil, la numărul de „ore-cur“ petrecute la birou. E nevoie şi de „ore-cap“, greu cuantificabile. Ca să nu mai spunem că preşedintele nu plăteşte din salariul său nici chirie, nici întreţinere, nici combustibil, că are asigurate, pe gratis (respectiv pe fonduri de protocol), o sumedenie de servicii, pe care muritorii de rând nici nu le visează. Nu zic: e normal ca preşedintele să beneficieze, pe perioada mandatului său, de asemenea privilegii anexe. Ce nu e normal e ca tocmai el să aducă discuţia la acest nivel.

Preşedintele nu trebuie nici să dea note de bună purtare partidelor politice şi cu atât mai puţin partidului din care provine. A spune: „Nu am niciun amestec în deciziile PD-L, dovadă că dacă era după mine X, Y şi Z ar fi fost evacuaţi“, e ditamai amestecul! Dar aici nu mai e vorba doar despre „ce nu trebuie să spună un preşedinte“. E vorba despre respectul colaboratorilor apropiaţi, despre delicateţe sufletească şi despre loialitate".

ACTUAL » MEDIA » Realitatea.net: Andrei Pleşu, despre proba de meschinărie şi ignoranţă a preşedintelui
Ma mir si minunez! Chiar sunt un pic ... confuz!      
Pai  d-l Andrei Pleşu, nu a fost prietenul, consilierul d-lui Presedinte?                                                                                                                    

sâmbătă, 21 august 2010

Statutul SCMD. How to Innovate, Step by Step !

__________________________________________
STATUTUL SINDICATULUI

„CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE” (SCMD)
STEP 1. Art. 1 - 7
_______________________
CAPITOLUL I – DISPOZITII GENERALE
Art. 1. Sindicatul ”Cadrelor Militare Disponibilizate” (SCMD) este o organizatie cu personalitate juridică, înscrisă în registrul persoanelor juridice în temeiul prevederilor Legii 54/2003, a sentintei judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti si a prezentului STATUT, ce reuneste, pe linia liberului consimtământ, cadre militare în rezervă, diponibilizate conform OG. nr. 7/1998 dar si a altor acte normative conjucturale, alte cadre militare în rezervă si în retragere care aderă la statutul, scopul si obiectivele sindicatului, care au calitatea de membri de sindicat, în conditiile prezentului statut.

Art. 2. Sindicatul ”Cadrelor Militare Disponibilizate” este o organizatie sindicală independentă, apolitică, constituită democratic, prin vointa exclusivă a membrilor săi, în strictă conformitate cu prevederile Legii 54/2003.

Art. 3. Sindicatul ”Cadrelor Militare Disponibilizate” este independent fată de partidele politice, de organele de stat ale puterii, administratiei, justitiei, de alte formatiuni ale sistemului institutional politic precum si de orice alte structuri ale Guvernului României.

Art. 4. Principiile fundamentale ale organizării si functionării Sindicatului sunt: respectul fată de lege, unitatea de actiune, loialitatea si disciplina sindicală, democratia, solidaritatea obstească,onoarea si demnitatea militară, exprimarea liberă si respectul opiniilor.

CAPITOLUL II – SCOPUL CONSTITUIRII, DENUMIREA SI SEDIUL

Art. 5. Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate are sediul în strada Bogota, Nr. 6, Sector 1, Bucureşti si poate constitui filiale în orice localitate din tară si străinătate unde locuiesc persoane care îndeplinesc conditiile si aderă la obiectivele si statutul său. De asemenea Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate se poate afilia la orice federatie si confederatie sindicală din tară si străinătate, în conditiile Legii 54/2003 si ale prevederilor prezentului statut.

Art. 6. Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate are următoarele scopuri principale:

a) realizarea unitătii si fortei de actiune ale membrilor săi pentru punerea în valoare si apărarea drepturilor, libertătilor, intereselor legale si legitime ale tuturor categoriilor de militari;

b) actionarea prin toate mijloacele legale pentru îmbunătătirea protectiei sociale a cadrelor militare de toate categoriile, pentru respectarea, promovarea si apărarea drepturilor si intereselor lor sociale,economice si civile;

c)asigurarea respectării drepturilor fundamentale ale cadrelor militare disponibilizate, în rezervă sau în retragere:

 –  dreptul la muncă si la veniturile ce li se cuvin pentru munca prestată, conform prevederilor constitutiei si Codului Muncii, fără nicio îngrădire, până la vârsta standard prevăzută de Legea 19/2000;

 –  respectarea prevederilor legale privind asistenta medicală;

 –  dreptul la pensie militară decentă, în raport cu munca depusă, greutătile, privatiunile,riscurile, sacrificiile personale si familiale suportate în cariera militară.

d) sustinerea de negocieri cu reprezentantii Guvernului, Presedentiei, Parlamentului României, ai sindicatelor de resort si comisiilor parlamentare de specialitate, pentru respectarea drepturilor legale cuvenite si pentru solutionarea oricăror revendicări si probleme care intră în competenta acestora, inclusiv solutionarea propunerilor de decorare si avansare în grad a membrilor de sindicat, cadre în rezervă si retragere;

e) participarea la realizarea dialogului social cu Guvernul României, pentru asigurarea climatului de pace socială;

f) păstrarea si promovarea glorioaselor traditii ale Armate Române;

g) restabilirea drepturilor legale ale membrilor în toate cazurile în care se constată că acestea au fost încălcate prin abuzuri, acte ilegale, imorale si netemeinice;

h) acordarea de asistentă juridică membrilor de sindicat în cauze care-i vizează;

i) conlucrarea cu toate organizatiile si organismele interne si internationale, care luptă în spiritul democratiei pentru îndeplinirea aspiratiilor de libertate si dreptate sociala ale tuturor categoriilor sociale;

j) conlucrarea nemijlocită cu Ministerul Apărarii Nationale si celelalte ministere de resort pentru aplicarea prevederilor legale referitoare la cadrele militare în rezervă si în spetă la cadrele militare disponibilizate pentru perfectionarea permanentă a acestor prevederi

k) asigurarea protectiei liderilor de sindicat si delegatilor sindicali, atât pe durata mandatului lor cât si după expirarea acestuia;

l) constituirea de fonduri proprii pentru ajutorarea membrilor săi;

m) alte scopuri legale stabilite prin rezolutii sau hotârâri ale organelor proprii de conducere;

n) poate adresa autoritătilor publice competente, potrivit Art.73 din Constitutie, propuneri de legiferare în domeniul sau în interesul sindicatului;

o) respectarea declaratiei universale a drepturilor omului si a celorlalte norme în domeniu.

Art. 7. Pentru înfăptuirea scopurilor sale, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate va actiona prin următoarele mijloace specifice luptei sindicale:

a) negocierea, medierea, concilierea;

b) interpelarea Guvernului României, a ministerelor de resort, purtarea de tratative cu acestea în cazul în care hotârârile luate contravin sau afectează negativ drepturile legale sau statutare ale membrilor de sindicat;

c) manifestul, petitia, protestul, întrunirea, demonstratia;

d) sesizarea organelor de procuratură si justitie cu privire la activitătile persoanelor juridice sau fizice în cazul de încălcare a drepturilor membrilor de sindicat;

e) colaborarea cu institutii publice si organizatii neguvernamentale în vederea demascării si combaterii abuzuruilor, coruptiei si încălcării drepturilor omului;

f) organizarea de dezbateri în mass-media pe probleme specifice.
                             - va continua cu STEP 2.-
_____________________
Art. 44. Dispozițiile prezentului statut se completează cu normele legale în vigoare în materie.

Art. 45. Prezentul Statut a fost adoptat în ședința Consiliului Național al Reprezentanților, astăzi, 25 Mai 2009.
Publicat de Sindicatul Militarilor la joi, octombrie 22, 2009
Preluat de pe Forumul SCMD 
UPDATE: 23 august 2010,
Lipsa de interes fata de acest subiect,
considerat de mine de actualitate, ma
determina sa va rog, pe cei interesati
de STATUTUL SCMD, sa dati click pe
linkul de mai sus, si sa intrati pe FORUM.
Dupa logare, aveti posibilitatea de a
COMENTA, ori PROPUNE alte subiecte
de interes general, utile tuturor!
_____________________
Azi, va supun ATENTIEI o dezbatere deschisă şi onestă , cu inteligenta si intelepciune, pe care s-o facem impreuna in cativa pasi, în scopul de a înţelege mai bine  statutul SCMD, de a cauta si chiar gasi propuneri , de eventuala imbunatatire a prevederilor acestuia! Participa te rog la discutie. Citeste comentariile membrilor scmd, altor vizitatori si exprima-ti si tu parerea!
Admin, V.Burcu
_____________________

vineri, 20 august 2010

Se misca INTERNELE! Nu se pare domnilor, chiar se misca! UPDATE: Tine minte! Un nou serviciu Google!


UPDATE: Tine minte! Un nou serviciu Google! Click aici:
Completeaza datele si vei primi prin e-mail instantaneu...
noutatile! Click pentru marire!
SNPPC ACUZĂ M.A.I. DE MANAGEMENT DESTABILIZATOR ŞI SOLICITĂ,
DE URGENŢĂ, UN RĂSPUNS PUBLIC

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual solicită imperativ conducerii M.A.I. un răspuns, concret şi clar, semnat solidar cu ministrul Administraţiei şi Internelor despre viziunea sa în legătură cu reorganizarea personalului din minister.

Precizăm că răspunsul trebuie să includă obligatoriu şi estimările numerice, privind reorganizarea personalului vizat.

Solicitarea SNPPC poate fi luată în considerare şi drept un avertisment adresat conducerii M.A.I., în baza următoarelor argumente:

 De câteva zile zvonurile legate de restructurare au devenit fluxul prioritar al comunicării, în toate unităţile M.A.I.

 Este incredibil ca un minister, care deţine structuri organizate pentru culegerea de informaţii dar şi pentru optimizarea comunicării, să lase impresia că nu cunoaşte starea de spirit tensionată creată, exclusiv din vina structurilor sale de conducere, în toată masa personalului.

 Un vicepreşedinte al CNP, structură recunoscută ca apropiată de conducerea M.A.I., a publicat deja o listă a criteriilor despre care afirmă că vor fi luate în consideraţie „la eventuala concediere” a personalului de la Poliţia de Frontieră, accelerând amplificarea zvonurilor ostile.

 Este inacceptabilă indolenţa managerilor din M.A.I. care se iluzionează că, ei, o mână de oameni pot sfida, fără a da socoteală: atât democraţia europeană, în sine, precum şi personalitatea câtorva zeci de mii de angajaţi, faţă de care practică, intensiv, diferite forme ale abuzului.

 Lipsa de comunicare internă optimizată, obligatorie în orice management al schimbării, a făcut să crească vina directă a unor şefi din minister pentru protestul sindical de mare amploare care se organizează acum, prin consultarea dumneavoastră.

 Lipsa de transparenţă şi situaţia de criză, pe care conducerea M.A.I. a creat-o deliberat în cadrul personalului, este asimilată managementului defectuos.

În prezent, toată energia personalului s-a concentrat asupra concedierilor preconizate şi nimeni nu îşi mai focalizează atenţia asupra sarcinilor de serviciu.

Pentru această consecinţă care afectează direct ordinea publică, va fi trasă public la răspundere echipa de conducere a M.A.I., reamintindu-i că „managementul defectuos” este formula pe care o foloseşte ori de câte ori demite şeful unei structuri.
Biroul Executiv Central

 Prezentare - Cine suntem

Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (civil) din Ministerul Administratiei si Internelor (SNPPC) este primul si singurul sindicat care are reprezentativitate proprie la nivelul Politiei Romane, Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si Institutului National de Evidenta a Persoanei si a fost constituit in scopul apararii drepturilor si promovarii intereselor profesionale, economice, sociale, culturale si sportive ale membrilor sai, prevazute in legislatia nationala, in tratatele, acordurile si conventiile internationale la care Romania este parte, in contractele si acordurile colective de munca, cat si in legislatia muncii existenta in domeniu.

Unde suntem afiliati?
La nivel national SNPPC este afiliat la Confederatia Sindicala "CARTEL ALFA" iar la nivel international la EuroCOP, cea mai mare organizatie sindicala politistilor din care fac parte 28 de sindicate din politie din 21 de tari europene si reprezinta interesele a peste 600.000 de membri.
______________________
1. Amos News Agentie de presa : Ştire: Marin Gruia: Echipa de conducere a MAI va răspunde pentru tensiunile create în poliţie
 
2. InfoMondo Militar : Cei din M.A.I iau atitudine
______________________
Onoare lor, politistilor!
Cu inteligenta, curaj, spun lucrurilor pe nume!
Incet, incet, se pare ca nimeni nu mai are ce pierde!
Nu ne ramane decat sa CEREM SOCOTEALA, celor care
ne pun in PERICOL viata, familia, copii, sanatatea!
Si nu in ultimul rand : Tara, Poporul, Natiunea,
Libertatea si Democratia!
V.Burcu
P.S.: Apropo, si totusi: cine sunt/se cred ei ?
Chiar asa! Un popor intreg, ingenuncheat de-o
mana de neispraviti? Acesti hoti de neam si tara,
vadit incapabili a guverna?! Cat sa-i mai rabdam?
Vine iarna, frigul, foamea, oameni buni!
Iar ei ... taie, taie mereu salarii, pensii,
si dau afara din serviciu pe capete!
Sa punem STOP, acestei Puteri bezmetice
si fara orizont! Sa cerem alegeri anticipate!
Alt Presedinte, alti Parlamentari, alt Guvern!