Pagini de larg interes! Click here:

miercuri, 4 august 2010

FMI a cerut ca legea sistemului unitar de pensii să fie votată rapid. Bulibaseala continua, intrebarile curg garla!

_____________________
UPDATE: Boc face precizari!
Boc cere Camerei Deputaţilor să finalizeze în comisie proiectul Legii pensiilor, până pe 1 septembrie
_____________________

Prim-ministrul Emil Boc a declarat, miercuri, că a solicitat Camerei Deputaţilor ca până pe 1 septembrie comisia de specialitate să adopte raportul la proiectul Legii pensiilor. El a menţionat că astfel legea ar trebui să fie adoptată înainte de întrunirea boardului FMI din luna septembrie.
"Prioritatea este ca legea pensiilor să fie adoptată. (...) Am solicitat Camerei Deputaţilor ca, până la 1 septembrie, în comisie să fie finalizată forma finală a proiectului de lege, iar de la 1 septembrie să fie pus pe ordinea de zi, astfel încât proiectul pensiilor să fie adoptat de Camera Deputaţilor, pentru că deja de Senat a trecut",
a declarat Boc. (M.T.)Reprezentanţii FMI au cerut Guvernului să se asigure că legea sistemului unitar de pensii va fi adoptată de Parlament până la 15 septembrie, dar Executivul a insistat ca acest termen să fie amânat măcar până la 30 septembrie, explicând că parlamentarii revin din vacanţă abia la începutul acelei luni.

Proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii a fost aprobat de Guvern la începutul acestui an, adoptat de către Senat după mai multe luni de dezbatere şi se află în discuţia Camerei Deputaţilor.

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) s-au întâlnit, marţi, cu premierul Emil Boc.

"FMI a cerut Guvernului să se asigure că legea sistemului unitar de pensii va fi adoptată rapid de Parlament, cel târziu până la 15 septembrie, dar Executivul a insistat ca acest termen să fie amânat şi împins măcar până la 30 septembrie, explicând că parlamentarii sunt în vacanţă şi revin la lucru abia la începutul acelei luni, astfel că nu există timp suficient de încadrare în termenul solicitat",
au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

O misiune comună a FMI şi a Comisiei Europene se află în perioada 26 iulie - 4 august la Bucureşti pentru o nouă revizuire a acordului cu România, care va evalua modul în care România a îndeplinit criteriile de performanţă stabilite pentru finele lunii iunie şi în cadrul căreia se discută şi despre un nou set de prognoze macroeconomice.

În urma încheierii acestei revizuiri, Consiliul Director al FMI ar trebui să supună aprobării, în luna septembrie, eliberarea celei de-a şasea tranşe din împrumut, în valoare de peste 900 milioane de euro.

Informeaza Mediafax.ro

_________________________
De citit atent, si urmatoarele:
1. Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale:
Proiect de Lege privind sistemul unitar de pensii publice

2. Ziare.com: sistem unitar pensii

3. InfoMondo Militar: Legea privind sistemul unitar de pensii aprobată în Comisia de apărare cu amendamente

4. Juridice.ro: Legea sistemului unitar de pensii publice. Textul integral si anexele

5. Un deputat PDL: LEGEA SISTEMULUI UNITAR DE PENSII: Răspunsuri la 1o întrebări esenţiale

_________________________

Am urmarit cu totii si am facut tot
ce am putut in procesul dezbaterii acestei
Legi in senat! Si ce daca?! A fost VOTATA
CUM SI-AU DORIT, fara a tine CONT de amendamente!

Guvernantii stiau ca aceast proiect de Lege se afla in
dezbaterea camerei deputatilor, camera decizionala!
Care sa fi fost ratiunea Legii 119/2010, Metodologiei
de aplicare cu toata TEVATURA/stresul generat?
Celor 5 luni de umilinta?
Aici este un ... raspuns!
O enigma de fapt!
Rog comentati!

V.Burcu

5 comentarii:

  1. IATA CE PREVEDE OMMSS 340/2001 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare:

    19. Prin sintagma salariile individuale brute realizate lunar, inclusiv sporurile si adaosurile, reglementate prin lege sau prin contractul colectiv de munca se intelege:

    a) salariile de baza brute corespunzatoare timpului efectiv lucrat in program normal si suplimentar (inclusiv indexari, compensatii - numai cele incluse in salariul de baza conform legii -, indemnizatii de conducere, salarii de merit si alte drepturi care, potrivit actelor normative, fac parte din salariul de baza);

    b) sporurile, indemnizatiile si sumele acordate sub forma de procent din salariul de baza brut sau sume fixe, indiferent daca au caracter permanent sau nu;

    c) sumele platite din fondul de salarii pentru timpul nelucrat (concedii de odihna, indiferent de perioada efectuarii, concedii de studii, zile de sarbatori, evenimente familiale deosebite, intreruperi ale lucrului din motive neimputabile salariatilor) ;

    d) sumele acordate cu ocazia iesirii la pensie, platite din fondul de salarii;

    e) premiile anuale si cele din cursul anului sub diferite forme, altele decat cele reprezentand participarea salariatilor la profit;

    f) drepturile in natura acordate salariatilor sub forma de remuneratie;

    g) sumele platite din fondul de salarii conform legii sau contractelor colective de munca (al 13-lea salariu, prime de vacanta, aprovizionare de iarna, prime acordate cu ocazia sarbatorilor nationale sau religioase etc.);

    h) alte adaosuri la salarii, aprobate prin lege sau stabilite prin contractele individuale ori colective de munca, platite din fondul de salarii.

    CONSIDER CA, IN CERERILE PE CARE LE VETI TRIMITE UNITATILOR MILITARE SAU CMJ, VA TREBUI SA CERETI SA VI SE COMUNICE TOATE ACESTE SUME

    RăspundețiȘtergere
  2. In timp ce unii se inghesuie pe la CMJ/CMZ-uri pentru ca nu cumva sa rateze sarbatoarea Zilelor Recalcularii Lasitatii si Dezbinarii, altii isi dau cu parerea pe diferite saituri facand febra musculara la degetele, iar altii fac...ghidusii. Iata un mesaj gasit pe militar.infomondo. , transmis de „ziaristul”:
    „ Puterea deja actioneaza chiar prin intermediul masonilor. Iata un exemplu:
    Zilele trecute, la o bere la “DRUMETUL” s-a pus la punct planul de transformare a Federatiei Militarilor din Romania in Federatia Militarilor Masoni din Romania. Conclavul a stabilit sa loveasca in SCMD si ANCMRR discreditandu-le. La discutii au participat familia Toba si catelusul lor Kanya, mustaciosul justitiabil Simion, generalii masoni Chelaru, Popescu, “maestrul” Ungheanu, “prezidentialul” Dinu, unul din fratii Georgevici, “marele incoruptibil” Dobre Z.Tudorel, colonelul Bunea si altii. Curios este ca lipseau “autenticii masoni” general Savoiu si al sau subordonat generalul mason Degeratu. Sursele noastre sustin ca cea mai vocala era madam Toba (mai ales dupa a treia bere) si bineinteles sforarul sef Toba. S-a stabilit ca toti sa treaca la loja lui Toba, sa-l izoleze pe Savoiu si sa-l oblige pe Degeratu sa-i urmeze. In curand stiri deosebit de picante de la aceast fierbinte conclav.”
    N-am de unde sa stiu daca e adevarat sau nu. Oricum, si daca stiu, la ce m-ajuta ca stiu? Un lucru totusi stiu: pe când turcii spargeau portile Constantinopolului si ocupau orasul, bizantinii erau foarte prinsi cu dezbaterea despre ce sex au ingerii. Se pare ca n-au stabilit ce sex au ingerii, in schimb au simtit ce sex au turcii. Tare mi-e teama ca acum, ca si atunci, turcii-s la usa, iar noi, fiind ocupati cu… cele sfinte, o sa simtim peste putin timp ceva foarte dur intr-un anumit loc. Dar spre rusinea noastra, n-o sa fie nici macar sex turcesc, ci ... bok turcesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar ca nu mai inteleg nimic, deja ne conduce FMI-ul, asta e sigur. Ce ne va aduce anul 2011? O lege unica a pensiilor cu anexe pentru aparare si ordine publica.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce a promis Guvernul delegaţiei FMI: impozitarea averilor mari, îngheţarea pensiilor şi noi concedieri la stat.
    (......)
    Executivul s-a angajat să ţină pensiile îngheţate până în 2012
    (......)
    Executivul a promis îngheţarea pensiilor şi anul viitor, eliminarea celui de-al 13-lea salariu, a primelor de vacanţă şi a subvenţiilor la încălzire, precum şi revizuirea sistemului de asistenţă şi Codul Muncii.

    Executivul estimează că va obţine astfel un plus de venituri de minimum 0,2% din PIB.

    Guvernul arată că dispoziţiile privind indexarea pensiilor vor fi aplicate din 2012, după îngheţarea pensiilor în 2011.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pacat! La SUBIECTE cu adevarat importante, nu sunt prea multi interesati a le comenta! Daca nu e vorba de orgolii ranite, de nimicuri ale unor oameni mici, trecem mai departe!

    Vom rinventa roata, reancalzi ciorba mai incolo, DUPA ce va fi promulgata si aceasta Lege! Ehee ... 115 pagini sunt grele de citit, dar si mai greu de inteles!

    Mai bine si usor ... trancaneala de doi bani, asa ... noi de noi, sa ne mai bagam in seama unii cu altii!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!