Partidul Contribuabililor Romani: Dragi prieteni, stimati colegi fosti militari#links
Am creat acest link pentru a va RUGA sa nu mai postam nici eu si nici domniile voastre, materiale, comentarii de natura, cu continut POLITIC AICI. Aceasta rugaminte survine in urma clarificarilor postate in COMUNICATUL CD SCMD,
( 14.07.2010; Referitor la posibila transformare a SCMD in partid politic ), precum si luarii de pozitie a multor sindicalisti care DORESC sa pastram cat mai departe SCMD de partide, de politica in general! Va rog, asa cum precizam ieri si in COMENTARIILE postate in acest blog, sa facem/comentam politica pe blogul indicat de link-ul de mai sus! Va multumesc pentru intelegere! V.Burcu
P.S. Blogul nou creat, este deschis TUTUROR, comentariile nu sunt moderate/cenzurate, fiind lasate ca si aici, la liberul arbitru, responsabilitatea fiecaruia! Pe noul Blog, vom discuta doar probleme politice! Aici, doar de natura sindicala! Cele doua bloguri, sunt ale noastre tuturor, nu fac nimanui CONCURENTA, nu dezbina pe nimeni! Celor care vor sa speculeze aiurea, le reamintesc ca este plin netul de bloguri, forumuri, grupuri de discutii, ziare online!
____________________
UPDATE: vineri, 13 august 2010
BOALA
____________________
(din ciclul “pamflete amare”)
Printr-o necunoscută voie a sorţii m-am născut pe planeta asta. Cu nume ciudat şi poate unică în univers. Printr-o altă meandră a întâmplării, am avut şansa, sau ghinionul, de a vedea lumina zilei în ţara aceasta. Cu nume ciudat şi poate unică în univers.
Ani de zile, mulţi ani, am crezut că trăiesc într-o ţară normală. Cu bunele şi relele sale. Dar, de la o vreme, credinţa mea în normalitatea ţării mele începe să se clatine. Ea pare atinsă de o maladie. I-a dispărut discernământul. Face alegeri ilogice şi îşi desemnează drept conducători exact pe aceia care o îmbolnăvesc şi mai grav. Şi repetă, periodic, aceleaşi alegeri sinucigaşe. Cred că, treptat, infecţia a atins un nivel limită şi ţara nu a mai putut merge în direcţia corectă. Iar acum se vede clar, este o ţară grav bolnavă. Complet dezorientată.
Încerc să-mi demonstrez că am greşit, că o ţară ca a mea nu poate fi catalogată drept “bolnavă”. Că este nedrept şi ruşinos. Dar, din păcate, realitatea, pe care cu toţii o trăim, îmi dă dreptate.
Cum altfel, decât anormală, s-ar putea numi o ţară în care guvernanţii au ca preocupare principală distrugera propriei populaţii. Prin retragerea posibilităţilor de supravieţuire ale cetăţenilor. Prin anulare şansei lor de a avea acces la venituri decente şi binemeritate. Prin înfometare programată. Prin desfiinţarea sistemului sanitar naţional. Prin interzicerea accesului la medicamente pentru toţi, bolnavi, bătrâni, mame şi copii. Prin sistarea vaccinării profilactice la noii născuţi. Prin desfiinţarea de spitale şi alungarea din ţară a celor mai buni medici.
Cum să consideri sănătoasă o ţară în care cei care ar trebui să-i asigure progresul nu fac decât s-o „îngroape”. Prin sugrumarea economiei. Prin dezafectarea industriei autohtone. Prin falimentarea a sute de mii de societăţi comerciale. Prin alungarea investitorilor. Prin împrumuturi atât de împovărătoare încât amanetează inclusiv viitorul generaţiilor nenăscute încă. Prin furt organizat, din banul public, ajuns la dimensiuni de necrezut.
Cum ai putea crede că este normală o ţară în care statul îşi încalcă cu regularitate propriile legi. În care guvernul elaborează cu regularitate Hotărâri şi Ordonanţe voit neconstituţionale. În care un preşedinte ales de popor nu este interesat de calamitarea ţării sale, asistând pasiv, zile întregi, cum furia apelor rade de pe faţa pământului nenumărate localităţi, mii de case şi răpeşte zeci de vieţi nevinovate. În care se cultivă, în mod programat, ura între cetăţeni şi grupuri sociale în locul fireştii armonii sociale. În care premierul urăşte tot ce mişcă, de la pruncii de o zi la bătrânii pensionari, de la armata naţională la aviaţia civilă.
Cum să nu fie bolnavă o ţară în care orice gest de patriotism este renegat. În care istoria naţională este negată iar eroii ţării înlăturaţi din cărţile de istorie. În care armata naţională este umilită iar veteranii săi condamnaţi la înfometare. În care nimic nu mai este sfânt. Nici hotărârea judecătorului, nici dreptul la dreptate, nici votul parlamentului. În care elitele sunt alungate, ferm, peste hotare prin vocea cea mai autorizată a naţiei. În care arta şi creaţia au devenit aproape un delict. În care adevărul a devenit motiv de incriminare.
Ce alt diagnostic să pui unei ţări care, fiind hrănită ani, zeci de ani, cu minciuni, cu promisiuni de trai mai bun niciodată onorate, rămâne apatică. Nepăsătoare şi insensibilă. Deşi, se observă cu ochiul liber, este aproape sufocată de dejecţiile mincinoşilor de profesie şi a impostorilor infiltraţi, fără ruşine, în organele sale cele mai importante.
Nu pot să cred decât că infecţia s-a generalizat. Că ţara mea a luat-o razna. Şi-a pierdut complet echilibrul şi aleargă bezmetic, împleticindu-se, fără să ştie încotro. Tare mă tem să nu sufere de sindromul ţării fără nerv, care se manifeastă prin dezinteresul fiecăruia şi al tuturor cu privire la prezentul şi viitorul comun. Lăsând jefuitorii să fure, impostorii să conducă şi mincinoşii să facă dreptate.
Sindrom care, pe planeta asta cu nume ciudat, a mai lovit şi altădată.
Preluat cu acordul autorului, de pe Teopal
Partidul Poporului la două procente în spatele PDL !!!
RăspundețiȘtergereAtacurile recente ale preşedintelui faţă de grupul de la Bruxelles au provocat panică în interiorul PDL, încercând să se descopere cine l-a înfuriat pe Zeus. Consilierul prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, susţine că “PDL este un partid fără aripi”, care a pierdut foarte mult în încrederea românilor, apropiindu-se de Partidul Poporului ce are 13% în sondaje.
Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind excluderea din partid a vocalilor din PDL a provocat un adevărat tsunami pentru cei vizaţi. Ei încearcă să-şi apere individual pielea, arătând cu degetul spre alţi vinovaţi.
"Câte aripi sunt în PDL, nu ştiu. E un partid care a ajuns la 15%, să mai aibă şi aripi e uşor ridicol”, a declarat ironic consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu pentru ziare.com. În acelaşi timp, consilierul lui Băsescu se întreabă dacă PSD îşi doreşte cu adevărat să guverneze, deoarece ar înregistra automat o scădere în sondaje.
http://www.puterea.ro/news6995/Avertismentul-lui-Lazaroiu-Partidul-Poporului-la-doua-procente-in-spatele-PDL.htm
Preşedintele Traian Băsescu a devoalat ieri la postul public de radio planurile sale: menţinerea lui Emil Boc la Palatul Victoria, respingerea variantei PNL-PSD pe motiv de incompetenţă, sprijinul pentru gruparea BVB şi ameninţarea grupării de la Bruxelles cu excluderea din partid. Scoaterea ţării din criză rămâne în viziunea prezidenţială strâns legată de impozitarea tuturor veniturilor cu o cotă unică, inclusiv a „pensiilor mici”.
RăspundețiȘtergereÎn pofida criticilor prezidenţiale la adresa activităţii Guvernului, preşedintele Traian Băsescu a explicat ieri că alternativa înlocuirii actualei echipe de la Palatul Victoria cu reprezentanţii PSD şi PNL nu este o soluţie de luat în calcul.
Impozit pe tot ce mişcă
Preşedintele a reluat teoria impozitării tuturor veniturilor, inclusiv a pensiilor „mari şi mici” cu o cotă unică, văzută drept singura soluţie pentru ieşirea ţării din criză. Traian Băsescu a criticat încă o dată majorarea TVA, explicând că, în ciuda măsurilor de austeritate, ţara noastră va trebui să se împrumute şi anul viitor. „După mine, una dintre soluţiile corecte este introducerea impozitării, introducerea cotei unice, pe orice fel de venit, indiferent că e pensie mică, mare, că este venit din activităţi culturale, drepturi de autor. Până la urmă, orice trăitor într-o ţară este dator un impozit.
http://www.puterea.ro/news6945/Basescu-se-declara-gata-sa-semneze-Impozitarea-pensiilor-mentinerea-lui-Boc-exterminarea-vocalilor-din-PDL.htm
Sebastian Lazaroiu a dat un pronostic electoral surprinzator. "Partidul Poporului are sanse sa intre in Parlament! E mai degraba un simptom la care politicienii ar trebui sa fie atenti. In ultimul sondaj pe care l-am vazut, Partidul Poporului avea 13% ceea ce e enorm pentru un partid abia infiintat. Asta arata ca oamenii sunt dezamagiti de cele patru partide principale care se bat intr-o 'cutiuta', dar in afara cutiei se afla majoritatea covarsitoare a electoratului. Practic, un partid nou aparut poate sa coaguleze foarte multe voturi din afara acestei cutiute in care se bat 'patru furnici', care au impresia ca ala e universul lor. De fapt, universul electoral este mult mai mare", a atentionat acesta.
RăspundețiȘtergereLa sediul central al PD-L bate vantul
Intrebat de un cititor Ziare.com in ce masura PD-L a pierdut contactul cu alegatorii si risca sa nu mai intre in Parlament in 2012, consilierul prezidential a recunoscut: "Am fost de cateva ori la sediul central al PD-L si impresia e ca bate vantul.(...)
http://www.ziare.com/lazaroiu/consilier-prezidential/lazaroiu-romania-e-aici-si-din-cauza-incercarii-de-suspendare-a-lui-basescu-1034939
_________________
Asta e POLITICA in Romania, nenicule!
Poate ca de asta ar trebui toti dati jos! Sa maturam podeau cu ei!
_________________
Se coace o alianta OTV-UNPR !!!
RăspundețiȘtergereDupa ce l-a curtat fara succes pe ex-pesedistul Octav Cozmanca, magnatul otevist Dan Diaconescu l-a abordat, recent, prin interpusi, pe liderul UNPR, ministrul-general Gabi Oprea, pentru a sonda posibilitatea unei colaborari politice fructuoase intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat.
Surse din anturajul patronului OTV ne-au dezvaluit ca Gabi Oprea s-a aratat mai mult decat interest de parafarea unei aliante preelectorale intre cele doua partidulete de buzunar, mai ales in cazul in care s-ar ajunge la alegeri anticipate. Aceasta in conditiile in care, in clasamentul adevarului, se pare ca UNPR este creditat cu un procent mai mic decat marja de eroare a unui sondaj de opinie.
http://www.inpolitics.ro/se-coace-o-alianta-otv-unpr-art62160.aspx#
ce mai politica faceti,fratilor!
RăspundețiȘtergere@ All
RăspundețiȘtergereEu vreau sa cred ca sunteti baieti inteligenti. Cel din frunte, adica baselu de fiecare data a avut doua cai una de baza si una de rezerva.Parerea mea este ca PP este creat de baselu cu sleahta lui. Reprezinta , de acum baza iar PDL in cazul in care isi revine este rezerva. Chestia cu arestarea este balon. Baiatul cred ca a fost la pregatire si poate fi si un motiv ulterior de a lua bani de la stat.In ceea ce priveste sustinatorii acestui partid eu sunt lamurit, manele cat incape. Acum vin si intreb de ce alearga ca chiorii dupa mii si mii de semnaturi ? Un partid trebuie sa aiba multi sustinatori nu multi membrii. Asta seamana FB cu anii 90 cand fiecare smecher isi tragea partid, in familie sau la birt.
In ceea ce priveste un partid al nostru, eu cred ca ideea trebuie pusa in practica urgent, , stabilit statutul si definitivata o doctrina pentru a putea participa la viitoarele alegeri. Oamenii sunt satui de cele trei, patru partide si de aceeasi oameni de 20 de ani. Nu vad nici o problema in a exista SCMD in paralel cu partidul... Cred ca la denumirea partidului se poate lucra. Nu trebuie dus din start in derizoriu. Trebuie o denumire care sa ne reprezinte pe noi militarii.
Am intrebat si eu ca omu! Radio Erevan raspunde...
RăspundețiȘtergereUn ascultător: Acum, in capitalism, mai poate fi actuală vechea deviză leninistă: "Invaţaţi ! Invaţaţi ! Invaţaţi !" ?
Radio Erevan : Da, dar în forma: "Inhăţaţi ! Inhaţaţi ! Inhăţaţi !
Un ascultător: Cine a fost Cristofor Columb ?
Radio Erevan : Primul socialist: nu ştia unde merge, habar n-avea unde se află şi toate acestea pe banii contribuabililor.
Un ascultător: Ce este statistica ?
Radio Erevan : Este ceva asemănător costumului de baie: arată multe, dar ascunde esenţialul !
Un ascultător: Există vreo asemănare între istorie şi sutien ?
Radio Erevan : Desigur ! Una foarte mare ! Amandouă deformează realitatea !
Un ascultător: Ce este un an lumină ?
Radio Erevan : Pe noi nu ne interesează, noi plătim consumul lunar.
Un alt copil: Cât poate trăi o cămilă fără să bea apă ?
Radio Erevan : Până moare.
p.s.: Multumesc, @ D_P !
Mai descretim si altora ... fruntile!
V.B.
este adevarat ca in URSS creste porumbul ca stalpii de telegraf?R>EREVAN rasp. DA,CHIAR SI MAI RAR P.P.
RăspundețiȘtergere