Pagini de larg interes! Click here:

marți, 22 martie 2011

Din categoria: Ma adresez acestor bolnavi care ne conduc! Avem cap, dar Da-ne Doamne si ceva minte! UPDATE

UPDATE.
Politicienii americani sugerează suspendarea lui Obama, din cauza atacurilor asupra Libiei
Mai mulți politicieni americani s-au arătat nemulțimiți în privința atacurilor aeriene asupra Libiei aprobate de președintele Barack Obama, notează Talking Post. Democrații și republicanii americani au sugerat ca președintele american să fie suspendat din funcție pe motiv că liderul de la Casa Albă nu s-a consultat cu Congresul înainte de a ordona intervențiile militare în Libia.
Democratul Dennis Kucinich a declarat că "președintele Obama a acționat fără aprobarea Congresului.
Nu a avut autorizația Congresului și nu a respectat Constituția".
"Acest fapt nici măcar nu este discutabil, o astfel de hotărâre, care implică punerea în pericol a personalului american, femei și bărbați, fie că sunt în Aviație sau în Marină, este o decizie serioasă, care nu poate fi luată doar de către președinte", mai susţine Kucinich.
Barack Obama nu este singurul președinte care a inițiat atacuri militare fără a se consulta cu Congresul. Bill Clinton a ordonat în 1999 o intervenție militară împotriva regimului lui Slobodan Miloșevici. În 1992, președintele Bush a ordonat acțiuni militare în Somalia, iar în anul 1986 președintele Reagan a aprobat atacuri împotriva regimului lui Gaddafi.
Conform Constituţiei americane, președinții sunt obligați să se consulte cu Congresul în cazul unor intervenţii militare și trebuie să aștepte consimțământul membrilor timp de 60 de zile.

Marti, 22 03 2011
Contribuabilul american plateste la greu operatiunea Odyssey Dawn - Odiseea Zorilor vizand aplicarea rezolutiei ONU de stabilire a unei zone de interdictie aeriana in Libia: in medie, peste 100 milioane de dolari pe zi.
In prima zi a atacurilor, trupele conduse de SUA au lansat in total de 112 rachete Tomahawk, care costa fiecare pana la 1,5 milioane de dolari - ceea ce inseamna 168 milioane de dolari, noteaza Agerpres, citand National Journal. Centrul pentru evaluari strategice si bugetare a estimat intr-un raport ca, in total, costurile primelor etape ale atacului s-ar putea intre 400 si 800 milioane de dolari.
Expertul Todd Harrison, citat de aceeasi sursa, a apreciat de asemenea ca, pentru SUA, costul operatiunii va depasi 1 miliard de dolari, "indiferent cat de bine merg lucrurile". Monitorizarea aeriana a zonei de excludere costa intre 30 si 100 de milioane de dolari pe saptamana.
Senatorul american Richard Lugar a afirmat intr-o emisiune Tv ca Legislativul SUA trebuie sa fie consultat in legatura cu acest nou razboi, "o operatiune extrem de costisitoare, chiar si intr-o forma limitata".
Nota de plata pentru purtarea razboaielor SUA este extrem de incalcata. Irak, Afganistan, acum Libia ... Pentagonul face presiuni asupra Congresului pentru ca acesta sa adopte in forma definitiva bugetul pentru anul fiscal 2011, pentru care a solicitat 708 miliarde de dolari.
Fii reporter http://www.agenda.ro/!

Citez: " Senatorul american Richard Lugar a afirmat intr-o emisiune Tv ca Legislativul SUA trebuie sa fie consultat in legatura cu acest nou razboi."
Cred ca si pentru Romania, orice implicare
intr-un razboi sau altul, indemnul este valabil!
Avem cap, dar Da-ne Doamne si ceva minte!
Admin
Şedinţa CSAT se desfăşoară la Palatul Cotroceni
Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), sub conducerea preşedintelui Traian Băsescu, a început, marţi, la Palatul Cotroceni, una dintre temele abordate fiind evaluarea situaţiei din Libia, în contextul aplicării Rezoluţiei 1973 a Consiliului de Securitate al ONU.
_________________
Stire in curs de actualizare.
_________________________
Admin
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, după şedinţa CSAT, că România va participa cu 207 militari la operaţiunile din Libia, cu fregata Regele Ferdinand.

CSAT a decis impicarea României în impunerea condiţiilor de respectare a embargoului cu fregata Regele Ferdinand şi cu 2 ofiţeri de stat major. România va participa cu 205 militari la bordul fregatei şi cu 2 ofiţeri de stat major.
Admin

4 comentarii:

  1. Doua treimi din romani nu sunt de acord cu interventia militara in Libia.
    Majoritatea romanilor se declara impotriva interventiei militare in Libia, iar 40% dintre ei spun ca Romania ar putea avea de suferit in urma evenimentelor din aceasta tara.

    In urma unui studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie - IRES, reiese ca 90% din romani au auzit de evenimentele care au loc in Libia, insa 68% dintre participantii la cercetare au spus ca nu sunt de acord cu interventia militara din aceasta tara.

    Romanii considera ca principalele motive care au determinat interventia internationala in Libia sunt controlul rezervelor de petrol (asa percepe jumatate dintre respondenti) si protejarea civililor de atacurile armatei libiene (mai putin de jumatate dintre cei chestionati).

    Studiul releva si faptul ca romanii nu cunosc o pozitie oficiala a Romaniei cu privire la evenimentele din Libia. Mai putin de jumatate dintre cei chestionati sunt de parere ca Romania ar putea fi afectata de evenimentele din aceasta tara, iar mai mult de jumatate dintre respondenti au spus ca tara noastra ar trebui sa se abtina in a-si exprima o pozitie oficiala cu privire la interventia militara din Libia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Politicienii americani sugerează suspendarea lui Obama, din cauza atacurilor asupra Libiei

    RăspundețiȘtergere
  3. Evaluarea situaţiei din Libia. Şedinţa CSAT,la Palatul Cotroceni !

    RăspundețiȘtergere
  4. CSAT a decis impicarea României în impunerea condiţiilor de respectare a embargoului ...

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!