Pagini de larg interes! Click here:

luni, 28 martie 2011

Neamul nostru este inclinat să uite multe lucruri din istoria lui, şi bune, şi rele. El nu uită insă tot! In memoriam, Doina şi Ion Aldea–Teodorovici

S-au scurs 18 ani de la teribilul accident în care şi-au pierdut viaţa Ion şi Doina Aldea -Teodorovici. Împreună cu soția sa, a militat pentru unirea Basarabiei cu România. A optat pentru revenirea la limba română și grafia latină.


Soții Ion și Doina Aldea Teodorovici sunt primii care în anii ’90 au cântat despre limba română şi Eminescu, pe care l-au reintrodus astfel în cultura din Republica Moldova.

În noaptea de 29/30 octombrie 1992, la orele 2.30, mașina în care se deplasau spre Chișinău Ion și Doina Aldea Teodorovici a intrat într-un copac în apropierea localității Coșereni, la 49 de kilometri de București, România.

În mașină se aflau patru persoane, șoferul și însoțitorul au scăpat fără nici o zgârietură în timp ce Ion și Doina, aflați pe bancheta din spate, au fost striviți între greutatea mașinii și copacii de pe marginea drumului.
Moartea celor doi a fost percepută la data respectivă ca o tragedie națională.
Cu toate acestea, autoritățile nu au investigat cazul, catalogându-l drept un nefericit accident, în ciuda faptului că cele mai multe indicii duceau către crimă. Ion Aldea Teodorovici a scris peste 300 de cântece patriotice, lirice, pentru copii.

Romanilor le cantau despre Basarabia si basarabenilor despre Romania!
Odihneasca-se in pace!
Admin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!