Pagini de larg interes! Click here:

marți, 1 noiembrie 2011

Adio stat national, stat suveran! Adevaruri din spatele uşilor închise


Am citit, va informez. Doua stiri demne de interes.
Stiri extrem de importante, dar oarecum marginalizate!
==========================
Preşedintele grupului socialist din Parlamentul European, Martin Schulz, avertizează faţă de împărţirea UE în trei zone. El cere guvernelor să prezinte cetăţenilor realitatea şi să nu-i amăgească prezentându-le iluzii legate de viitorul statului naţional, transmite RFI.

Într-un amplu interviu acordat postului naţional de radio Deutschlandfunk, Schulz s-a referit la Franţa şi Germania, care se consideră ţările directoare ale nucleului monetar european şi care se manifestă ca zona numărul unu a Europei. Din cea de-a doua zonă fac parte cele 17 ţări care au introdus moneda euro, iar de zona a treia aparţin statele care dispun de monede naţionale. Schulz pledează pentru o atitudine comunitară mai pronunţată şi avertizează faţă de o nouă divizare a continentului.

Totuşi, Martin Schulz consideră încercările comune în vederea depăşirii crizei drept o expresie a unei europenizări mai pronunţate a politicii în general. Presiunile exercitate asupra politicii din cauza crizei au generat această stare de fapt pozitivă.

Mulţi cetăţeni, însă, a continuat Schulz, nu mai sunt în stare să urmărească paşii politicienilor şi nu înţeleg nici soluţiile. Din cauza aceasta, şefii de stat şi de guvern ar trebui să ofere cetăţenilor din ţările lor explicaţii pe înţelesul tuturor. Din declaraţiile politicienilor nu pot lipsi explicaţii privind renunţarea parţială la suveranitatea naţională, în anumite domenii, cum e cel financiar şi monetar.

Martin Schulz i-a criticat pe şefii de stat şi de guvern care la reuniunile europene spun una în spatele uşilor închise, manifestîndu-se ca europeni adevăraţi, iar în faţa electoratului lor naţional declară apoi cu totul altceva.

"Aceleaşi guverne care povestesc oamenilor că statul naţional poate rezolva toate problemele afirmă la Bruxelles că statul naţional şi-a trăit traiul", a spus textual Schulz, calificând această atitudine duplicitară drept una dintre problemele cele mai grave ale Uniunii Europene.
Luni, 31 Octombrie 2011 13:05
Sursa:
AGERPRES
============


Martin Schulz, merita atentie!
Iata ce predictie facea acum un an, in  Noiembrie 2010 :


Cel mai probabil, România şi Bulgaria nu vor adera la spaţiul Schengen în anul 2011, a declarat Martin Schulz, liderul grupului socialiştilor şi democraţilor din Parlamentul European, citat de postul naţional de radio al Bulgariei. Schulz a vizitat Sofia cu ocazia conferinţei 'Libertatea mass-media şi democraţia în pericol' care a avut loc joi la capitala bulgară.

Potrivit domnului Schulz, acesta se datorează Franţei şi Germaniei, care nu prea sunt de acord să permită extinderea spaţiului fără frontiere.
'Sunt două motive. Avem multe probleme cu emigranţii, în special minoritatea romă va juca un rol important în Franţa. De aceea cred că Sarkozy va încerca să evite această discuţie înainte de alegerile prezidenţiale din 2012. Situaţia din Germania este asemănătoare, dar nu este legată de romi, ci de muncitorii imigranţi. Aşa că să fim sinceri, dacă două state mari sunt împotrivă, este puţin probabil să se ajungă la votare în anul 2011',
 a declarat Schulz.

 =======================


Comisia Europeană a solicitat joi în mod oficial Germaniei şi României să ia măsuri în vederea asigurării conformităţii depline cu normele UE în domeniul păstrării datelor, în termen de două luni, informează un comunicat.

Executivul european notează că, de la momentul pronunţării de către Curtea Constituţională a Germaniei şi, respectiv, a României, a hotărârilor de anulare a legilor naţionale de transpunere a Directivei privind păstrarea datelor, cele două ţări nu au arătat când şi în ce mod vor adopta noile acte legislative în materie.


Directiva privind păstrarea datelor obligă companiile de telefonie şi furnizorii de servicii de internet să stocheze datele privind traficul de telecomunicaţii şi localizarea,
în scopuri legate de aplicarea legii.

Întârzierile înregistrate în prezent în Germania şi România în ceea ce priveşte transpunerea directivei în legislaţia naţională ar putea avea un impact negativ asupra pieţei interne a comunicaţiilor electronice şi asupra capacităţii autorităţilor poliţieneşti şi judiciare de a depista, a cerceta şi a urmări penal infracţiunile grave, precizează CE.

Prin urmare, Comisia a decis să adreseze acestor ţări două avize motivate (a doua etapă a procedurii de infringement), solicitându-le să remedieze această încălcare a dreptului UE.

Bruxellesul reaminteşte că Germania (în ianuarie 2008) şi România (în noiembrie 2008) au notificat Comisia cu privire la măsurile naţionale de transpunere a Directivei privind păstrarea datelor. Cu toate acestea, la 2 martie 2010, Curtea Constituţională a Germaniei a anulat anumite dispoziţii ale Legii privind supravegherea telecomunicaţiilor din 31 decembrie 2007. În data de 8 octombrie 2009, Curtea Constituţională a României a pronunţat o hotărâre similară prin care Legea nr. 298/2008 a fost declarată neconstituţională. Cele două instanţe nu au dispus că Directiva privind păstrarea datelor, în sine, ar fi neconstituţională. Cu toate acestea, deşi niciuna din concluziile enunţate în hotărârile celor două Curţi Constituţionale nu exclude transpunerea completă a directivei într-o manieră conformă cu dispoziţiile constituţionale din Germania şi România, încă nu au fost adoptate noi acte legislative.

La 17 iunie 2011, Comisia a trimis o scrisoare de punere în întârziere Germaniei şi României. Germania a răspuns în data de 16 august 2011 şi a informat Comisia că Ministerul de Justiţie al Germaniei a elaborat o propunere de transpunere a directivei, care, în prezent, se află în faza de consultare interministerială. De asemenea, informaţiile furnizate de autorităţile române confirmă faptul că negocierile privind o nouă lege sunt încă în derulare la nivel interministerial.

În absenţa unor proiecte de lege care să transpună integral Directiva privind păstrarea datelor şi în lipsa unor calendare detaliate pentru adoptarea acestora, Comisia a decis să adreseze Germaniei şi României un aviz motivat.

Directiva privind păstrarea datelor (2006/24/CE) a fost adoptată în 2006 şi ar fi trebuit transpusă în legislaţia naţională până la data de 15 septembrie 2007, statele membre având posibilitatea de a amâna păstrarea datelor comunicaţiilor privind accesul la internet, poştă electronică şi telefonia prin internet, până la 15 martie 2009.

Păstrarea datelor se referă la stocarea datelor privind traficul şi localizarea care rezultă din comunicaţiile electronice (şi nu datele privind conţinutul comunicaţiilor). În temeiul directivei, datele privind traficul şi localizarea păstrate de către furnizorii de servicii de internet şi societăţile de telefonie vor fi puse doar la dispoziţia autorităţilor naţionale de aplicare a legii, în anumite cazuri, în conformitate cu legislaţia naţională, şi dispoziţiile relevante ale dreptului UE şi ale dreptului public internaţional.

În aprilie 2011, Comisia a adoptat un raport de evaluare care analizează modul în care statele membre au transpus directiva şi care evaluează folosirea datelor păstrate şi impactul asupra operatorilor şi consumatorilor.
Sursa:
AGERPRES
Ultima modificare Joi, 27 Octombrie 2011 13:55
===================
==========

8 comentarii:

  1. ''...In SUA se organizeaza o competitie pentru cele mai adecvate definitii ale unor termeni contemporani. Pentru competitia din 2010 termenul de definit a fost "corectitudinea politica".
    Castigatorul a dat urmatoarea definitie:

    ***** "Corectitudinea politică este o doctrină cultivată de o minoritate delirantă, ilogică, promovată de mass-media oficială, care sustine ca este posibil să apuci o bucată de căcat de partea curată”.

    RăspundețiȘtergere
  2. Minoritatea mioritica, deliranta si ilogica, ar sustine ca acea bucata, nu numai ca este curata, ci si ca e perfect comestibila. Ca sa fie convingatoare o va inghiti, fara sa clipeasca.

    RăspundețiȘtergere
  3. Liderul partidului radical naţionalist ungar Jobbik, Gabor Vona, a cerut organizarea unui referendum asupra ieşirii ţării din Uniunea Europeană, pe care a descris-o ca "nesustenabilă în forma actuală şi cu şanse mari să se dezintegreze", transmite MTI.

    Într-o conferinţă de presă desfăşurată luni, liderul Jobbik a declarat că este necesară înfiinţarea unui comitet de experţi care să examineze şansele Ungariei în afara UE.

    Răspunzând propunerii similare prezentate puţin mai devreme de Vona în parlament, premierul Viktor Orban a reafirmat angajamentul guvernului său faţă de apartenenţa Ungariei la UE. Aceasta a fost confirmată, de altfel, printr-un referendum în 2003, a subliniat Orban.

    În replică, Gabor Vona a declarat că referendumul din 2003 a fost precedat de "o campanie greţoasă pentru a forţa intrarea ţării în UE". Luni, 24 Octombrie 2011 ; AGERPRES

    RăspundețiȘtergere
  4. Liderii pensionarilor,invitati sa faca proiecte.
    SCMD, exclus.
    ======================
    Pensionarii, daca sunt organizati in asociatii, pot obtine finantare de la Ministerul Muncii in 2012. Acestia trebuie sa indeplineasca o serie de conditii. "Pe lânga personalitatea juridica, aceste organizatii trebuie sa fie acreditate ca furnizori de servicii sociale. Pâna acum organizatiile pensionarilor nu au solicitat subventii de la Ministerul Muncii".
    ==================================
    Gaselnita dogariana numita SCMD, exclusa!
    De ce? Simplu: nu respecta prevederile Legii.
    Nu este si nu poate fi "acreditata" nci acum, nici in oricare alt timp, chiar daca se schimba aceasta Guvernare! Cine intelege, pricepe aceasta situatie, va lua masurile ce se impun! Altminteri, vor ramane cu parole,parole,parole!
    ======================
    Doriti sa stiti care este BAZA LEGALA a "asocierii" pensionarilor? Cititi aici:
    Legea 502 din 17 noiembrie 2004 (Legea 502/2004) privind asociatiile pensionarilor
    ======================
    http://mhblogonline.blogspot.com/p/1-legislatie-utila-dura-lex-sed-lex.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Eheee ...!
    A venit si vremea concediului!
    Obositi, prea obositi! Batranete, haine grele!
    Hai, PA!

    RăspundețiȘtergere
  6. @21:21
    Drum bun si odihna placuta cu sanatate

    RăspundețiȘtergere
  7. Grupul parlamentar al UDMR din Camera Deputatilor a depus un amendament la proiectul de lege privind revizuirea Constitutiei. Modificarea vizeaza chiar articolul 1 al legii fundamentale: UDMR vrea eliminarea caracterului national al statului roman - o chestiune care, potrivit articolului 152, nici nu poate fi luata in discutie!

    Articolul 1 din Constitutia actuala a Romaniei prevede, la alineatul 1, ca "Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil". Conform amendamentului depus de grupul UDMR, articolul 1 va avea urmatorul cuprins: "Romania este stat suveran si independent, unitar si indivizibil", precizeaza Mediafax..

    Actuala Lege fundamentala a Romaniei prevede, la articolul 152 - (1) privind"„Limitele revizuirii", ca "dispozitiile prezentei Constitutii privind caracterul national, independent, unitar si indivizibil al statului roman, forma republicana de guvernamant, integritatea teritoriului, independenta justitiei, pluralismul politic si limba oficiala nu pot forma obiectul revizuirii".

    RăspundețiȘtergere
  8. PDL, UNPR, PSD, PNL si PC resping propunerea UDMR care viza articolul 1 din Constitutie

    Propunerea UDMR de eliminare din Constitutie a caracterului national al statului a reusit sa coalizeze reprezenanti ai taberelor politice adverse, Roberta Anastase, Victor Ponta, Dan Voiculescu, Cristian Diaconescu si Ioan Oltean sustinand cu totii ca amendamentul Uniunii este inacceptabil.

    De pilda, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, miercuri, ca PDL respinge categoric propunerea UDMR: "Va asigur ca ea (propunerea UDMR n.r.) va fi luata in dezbaterea Comisiei juridice, care analizeaza proiectul de revizuire a Constitutiei, si cu certitudine nu va fi votata. PDL categoric respinge o asemenea initiativa si o crede totalmente impotriva actualei Constitutii si a realitatilor care consacra statul roman", anunta Mediafax.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!