Pagini de larg interes! Click here:

duminică, 8 septembrie 2013

Rovana vinde Delta ??? ; La Multi Ani, Maria!

 
Printr-o şmecherie imobiliara, Ministerul Mediului şi Schimbarilor Climatice a scos la vânzare Centrul de cercetare de la Uzlina-Murighiol al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunarii. Peste 31.000 mp de teren, patru bungalow-uri, doua cabane, o sala de conferinţe, doua bazine şi un pavilion de vânatoare au fost trecute la RA-APPS pentru ca, ulterior, sa fie vândute la preţuri de dumping.
 
Practic, s-a scos la vânzare centrul unde Jacques Yves Cousteau a pus bazele Rezervaţiei Biosferei Delta Dunarii. Secretarul de stat Ionuţ Ciprian Iuga susţine ca nu a semnat transferul centrului şi semnatura sa apare eronat în Monitorul Oficial
 
Prin promulgarea Ordonanţei de Urgenţă 15 din 20 martie 2013, Guvernul a reglementat condiţiile pentru vânzarea imobilelor, proprietate privată a statului, aflate în administrarea şi în proprietatea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" (RA-APPS).
La prima vedere, totul pare legal, dar, în anexa 2 a acestei Ordonanţe, s-a inclus un tun imobiliar demn de Cartea Recordurilor, la care ar râvni şi cei mai mari rechini imobiliari de la noi, în frunte cu Puiu Popoviciu ori Costică Constanda. Astfel, în Ordonanţa nr. 15/2013 se menţioneaza că Centrul de cercetare de la Uzlina-Murighiol al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunarii a fost transferat spre administrare la RA-APPS. Practic, se transfera la RA-APPS peste 31.000 mp de teren, la pachet cu toate clădirile aflate pe acest amplasament de la Uzlina, fără să se menţioneze care este valoarea lor de inventar. Centrul de cercetare de la Uzlina este locul unde cunoscutul explorator francez Jacques Yves Cousteau a înfiinţat Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, în 1991, împreună cu reprezentanţii Guvernului României de la acea vreme. Ca atare, aici este kilometrul zero al Deltei Dunării şi locul de unde a plecat „aventura" de includere a acestei rezervaţii în patrimoniul UNESCO.
 
"A semnat altcineva în locul meu"
Ordonanţa care a aparut în Monitorul Oficial din 22 martie 2013, menţionează că în numele Ministerului Mediului şi Schimbarilor Climatice semnează secretarul de stat - Ionuţ Ciprian Iuga. Însă, surpriză! „Nu aveam cum să semnez această ordonanţă, pentru ca ARBDD este în subordinea directă a ministrului Rovana Plumb, iar eu sunt subordonat direct ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga. Ca atare, nu aveam cum să îmi pun semnatura pe această ordonanţă, şi cred că a semnat altcineva. Eu cred că este o eroare materială care va fi îndreptată", a declarat secretarul de stat Ionuţ Iuga, pentru ZIUAnews. Atunci cine a semnat în locul Rovanei Plumb? Poate secretarul de stat Elena Dumitru, mâna dreaptă a Rovanei Plumb?!
 
„Se rezolvă anumite probleme de protocol"
Din informaţiile deţinute de ZIUAnews, prin acest transfer se urmăreşte vânzarea centrului, printr-o licitaţie aranjată, către VIP-urile politice locale. Unul dintre cei mai interesaţi de acapararea acestui centru este preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu. De fapt, el a declarat recent în presa locală că teleportarea centrului de la Uzlina „este un prilej prin care RA-APPS-ul poate să-şi rezolve anumite probleme de protocol şi eu cred că este în beneficiul nostru, al judeţului". „Hai să fim serioşi, până acum dacă voiai, la un anumit nivel, să aduci pe cineva în Deltă, trebuia să apelezi în zona privată, să te duci să închiriezi pe undeva", a ţinut să precizeze şeful CJ Tulcea. Trebuie spus că Centrul de cercetare de la Uzlina-Murighiol al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării este fosta reşedinţă a lui Nicolae Ceauşescu de dinainte de '89, şi a fost modernizată în ultimii ani cu fonduri guvernamentale, fiind gândit ca un centru destinat cercetătorilor străini care vin în Deltă. Numai anul trecut s-au investit în modernizarea acestui centru circa 8.000.000 de lei, dar nu s-a făcut nici până acum recepţia lucrărilor.
 
 
 
Ce cuprinde Centrul de Cercetare de la Uzlina-Murighiol
Teren- 31.100 mp
Sală conferinţe - 396 mp
Bazin copii - 92 mp
Bazin adulţi - 114 mp
Bungalow - 99 mp
Bungalow - 99 mp
Bungalow - 99 mp
Bungalow - 99 mp
Umbrar barbeque - 43 mp
Cabană - 357 mp
Anexă - 8 mp
Cabană - 90 mp
Staţie tratare apă - 52 mp
Rezervor apă - 10 mp
Pavilion expunere păsări - 340 mp
 
Autor Ion Teleanu
========================================================
===============================================
=======================================
 
 
8 septembrie,
Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mică
----------------------------------------------------------------

Naşterea Maicii Domnului, cunoscută în popor ca Sfânta Marie Mică, prăznuită duminică, este o zi în care credincioşii din bisericile Patriarhiei Române se vor ruga pentru pace în Orientul Mijlociu, numeroase biserici şi mănăstiri din ţară serbându-şi totodată hramul.

Naşterea Maicii Domnului, prăznuită pe 8 septembrie, este prima mare sărbătoare din cursul... anului bisericesc, care a început la 1 septembrie. Sfânta Scriptură nu relatează despre acest eveniment, însă scrierile apocrife oferă foarte multe amănunte despre originea şi copilăria Fecioarei Maria. Cea mai importantă sursă în acest sens o reprezintă "Protoevanghelia lui Iacov", o lucrare iudeo-creştină din secolul al II-lea. Fragmentul referitor la Fecioara Maria a fost scris în jurul anului 140. Deşi nu este considerată o scriere canonică, informaţiile oferite pot fi considerate veridice, cu rezervele de rigoare.

Tatăl Fecioarei Maria, Ioachim, era un urmaş al regelui David, iar mama, Ana, era fiica preotului Matthan, descendentă din familia preoţească a lui Aaron, împlinindu-se prin aceasta proorocia că Mesia va avea o dublă descendenţă: împărătească şi preoţească.

Pentru că nu aveau copii, iar lipsa copiilor era considerată un blestem din partea lui Dumnezeu, Ioachim şi Ana au început să fie ironizaţi şi batjocoriţi de oameni. Şi totuşi, Ioachim şi Ana nu s-au răzvrătit împotriva lui Dumnezeu, nici nu au renunţat la viaţa lor virtuoasă, rugându-se în continuare şi nădăjduind în bunătatea lui Dumnezeu.

Tradiţia spune că, în al cincizecilea an al căsătoriei lor, Marele Preot de la Templu a refuzat în public jertfa lor, numindu-i blestemaţi. Întristaţi, cei doi părinţi s-au îndreptat spre casa lor din Seforis şi au hotărât să se retragă fiecare pentru post şi rugăciune. Ioachim a zis către soţia sa Ana: "Pe mine nu mă îndeamnă inima să mai intru în casa mea, căci noi suntem urgisiţi de Dumnezeu. Iată, eu mă duc la munte şi acolo voi posti şi mă voi ruga lui Dumnezeu, doar se va milostivi şi ne va da nouă un copil". Ana a început să se roage lui Dumnezeu cu durere şi cu multe lacrimi, zicând: "Doamne, Atotţiitorule, Cela ce numai cu cuvântul ai făcut cerul şi pământul şi toate câte se văd; Cela ce ai zis făpturilor Tale să trăiască şi să se înmulţească; Cela ce ai binecuvântat pe Sarra, femeia lui Avraam şi a născut pe Isaac la bătrâneţe şi ai dăruit Anei fiu, de a născut pe Samuel proorocul, dă-mi şi mie roada pântecelui meu şi nu lăsa să fiu de ocară între oameni, că de voi naşte fiu, sau fiică, îl voi închina Ţie cu toată inima şi-l voi da să slujească în biserica slavei Tale".

Îngerul Gavriil s-a arătat fiecăruia, spunându-le că rugăciunea lor nu a fost trecută cu vederea şi că Dumnezeu le va trimite binecuvântarea Sa. Tot el le-a vestit că acest prunc se va umple de Duh Sfânt din pântecele mamei sale şi că va fi un vas ales lui Dumnezeu.

Multe mănăstiri şi lăcaşuri de cult din ţară îşi sărbătoresc hramul de Sfânta Marie Mică, printre care şi trei mănăstiri din împrejurimile Bucureştiului: Mănăstirea Sămurcăşeşti din comuna Ciorogârla, Mănăstirea Pissiota din comuna Poenarii Burchii şi Mănăstirea Christiana din Capitală, care păstrează ca al treilea hram acest praznic.

Una dintre cele mai vechi biserici din Bucureşti, care se află pe strada Trei Scaune, are şi ea ca hram Naşterea Maicii Domnului, alături de alte lăcaşe de cult din Capitală.

În Arhiepiscopia Iaşilor, mâine îşi prăznuiesc hramul 82 de parohii şi cinci mănăstiri - Hadâmbu, Sihăstria, Vorona, Tazlău şi Dumbrăvele. În Iaşi, cea mai cunoscută biserică închinată Naşterii Maicii Domnului este Biserica Tălpari. În sudul Moldovei, în Episcopia Dunării de Jos, mâine va fi hramul Mănăstirii Cudalbi (Gologanu), din judeţul Galaţi.

În mod special în această duminică, de ziua Naşterii Maicii Domnului, preoţii şi credincioşii din toate bisericile din Patriarhia Română se vor ruga pentru pace în Siria, Egipt şi alte zone ale Orientului Mijlociu.

"Deoarece în timpul prezent pacea este tot mai mult ameninţată, adresăm un apel la rugăciune pentru pace, în data de duminică, 8 septembrie, la sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, apărătoarea celor aflaţi în nevoi şi necazuri, bucuria şi împăcarea lumii. (...) Să folosim timpul acesta al sărbătorii Maicii Domnului spre a înmulţi rugăciunea pentru pacea a toată lumea, dar mai ales pentru pace în Siria, Egipt şi alte zone ale Orientului Mijlociu, unde mulţi creştini sunt victime ale prigoanei şi violenţei. Să ne rugăm ca pacea să fie lumina vieţii pentru toţi oamenii, indiferent de religie sau cultură", a spus patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel.

Credincioşii ţin candelele aprinse în dreptul icoanei Fecioarei şi împart din fructele toamnei pentru morţi, la această sărbătoare.

În popor se spune că în această zi vor fi ascultate cu precădere rugăciunile femeilor care vor să aibă copii, dar şi a celor însărcinate pe care Maica Domnului le va ajuta să aibă o naştere uşoară.

Naşterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea în biserică (21 noiembrie), Buna Vestire (25 martie) şi Adormirea Maicii Domnului (15 august) sunt cele patru mari sărbători creştine închinate Sfintei Fecioare Maria, Născătoarea de Dumnezeu.
Mediafax
================================================================
====================================================
=======================================
=======================================
====================================================
================================================================

22 de comentarii:

  1. Puşcaţi toţi, toţi!!!
    Asta ce-i la noi, nu e democraţie ci hoţie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna-i ziua stimati pacienti si dragi... animale!

    Muei, ce-i linistea asta? Sunteti la priveghi la ,,Doi caini fromosi''?!

    RăspundețiȘtergere
  3. CEZARIKA, HOP, HOP, HOP
    SA TI-O DEA MAMA LA CIOK.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc de urare, domnule Burcu! MARIA

    P.S. Salutari tuturor, dau o ...palinca virtuala! :):)

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Seara la ZOO + 9! Cezarel, pe la 22 sa ne sufli in ciompoi noua.

    RăspundețiȘtergere
  6. PULANO 10 AKA PULUS SE DUCE PE C(H)UC(H)UREZ:))))
    EXACT CA TOTI TRADATORII DE TARA,CARE SUSTIN INEPTIA INVENTATA DE IZMANAR CU 20 DE ANI SI PENSII CIVILE PENTRU MILITARI.
    CE POT SA SPUN,MOOIE,V-AM SPUS.
    HA HA HA.
    VA DUCETI PE POOLA,JEGOSIILOR.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai retardatule du-te la ma-ta sa-ti dea muie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Viurele, muei, tu esti? Sa-ti dam prazul sa il morfolesti.

      Ștergere
  8. Buna-i dimineata stimati pacienti si dragi... animale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa ni suji - UUUULAAAA !

      Ștergere
    2. ..si pana se hotaraste Admin ..sa ne spuna ..adevarul despre..o urare pt. Maria ..ca tot se iteste cu bucile goale prin fata matarangilor ..SCULATE !
      Ja..ja...
      Marie de ziua Ta ,
      Marie ,Marie,
      Ti-am trimis o ..Viureaaa,
      Mai draga Marie !
      Viurel si Viorea ,
      Marie ,Marie ,
      Si cu ea urarea meaaaa.
      Mai draga ,Marie !
      ....baga !
      Sa ti pup ?
      Putin ..facut !
      Ti trag in pula ,
      Apoi ti fut !!
      Daca esti ..bine spalata ,
      La tate ..siliconata ,
      La buze mihsto ..rujata !!
      Sa nu put-a peste stricat ,
      In chiloti sa n-ai cacat!!
      Maaaai draha Marieeeee!*
      PS. Se serveste cu melodia ..originala ..hi..hi..etc!

      Ștergere
  9. Muei, ti-ti trebuieste o perfuzie in capulete si ,,cazare gratuita'' sub paza!

    RăspundețiȘtergere
  10. ARTICOLUL 136

    (2) Proprietatea publică este garantată şi ocrotită prin lege şi aparţine statului sau unităţilor administrativ-teritoriale.

    (3) Bogăţiile de interes public ale subsolului,
    spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental, precum şi alte bunuri stabilite de legea organică,

    fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice.

    (4) Bunurile proprietate publică sunt inalienabile.

    În condiţiile legii organice,

    ele pot fi date în administrare regiilor autonome ori instituţiilor publice sau

    pot fi concesionate ori închiriate;
    de asemenea, ele pot fi date în folosinţă gratuită instituţiilor de utilitate publică.

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna dimineata, stimati fosti colegi! Va doresc o zi frumoasa ca sufletele voastre! Spor la treburi si multa sanatate.

    MARIA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, iar lui Cezar Muci pe Fatza la nara sa i-o dam putin!

      Ștergere
  12. OFF..CE OFTICA VAD PE MARIA !
    DOAR EA PRIMESTE ..TOT ....TOT !!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Vreau si eu sa i-o dau la ..BOT lu Mary

    RăspundețiȘtergere
  14. Off topic
    Patriarhul Daniel a vorbit despre problema câinilor maidanezi la finalul Sfintei Liturghii.

    Ce spune Patriarhul despre problema câinilor: Un om valorează mai multEste mare nevoie să preţuim valoarea persoanei umane, este îndemnul Patriarhului României rostit în Catedrala Patriarhală.

    „Noi ne rugăm Maicii Domnului să ocrotească familiile şi copiii care adesea sunt foarte expuşi tuturor formelor de violenţă, uneori de exploatare, mai nou şi violenţei venite din partea câinilor maidanezi. Este mare nevoie să preţuim valoarea persoanei umane. Un om singur valorează mai mult decât întreg universul material. Toate galaxiile nu valorează cât sufletul unui om, pentru că numai omul a fost creat după chipul lui Dumnezeu cel veşnic viu, numai el a fost chemat la iubire şi fericire veşnică în comuniune cu Dumnezeu” a spus el.

    RăspundețiȘtergere
  15. Daaa.... patriarhul pulii si-a facut ITP-ul la BMW-ul de 70 000 de euro?
    auzi futu-l in gura!! un singur om valoreaza mai mult decat tot UNIVERSUL!
    .........
    Ptiu drace....uciga-l toaca pe nesimtitul NEAMULUI!!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!