Pagini de larg interes! Click here:

luni, 30 iunie 2014

Premierul britanic David Cameron vs Jean-Claude Junker, nominalizatul la preşedinţia CE. IMPORTANT… si de tinut minte. Garantez ca va veni si vremea sa cautam aceste informatii, sa le bagam in seama! Chiar daca… prea tarziu si fara rost! Oricum, cartile sunt facute! Noi… nu contam!



Premierul britanic David Cameron a avertizat statele UE, la summit, că nominalizarea lui Jean-Claude Junker la preşedinţia CE ar putea avea efecte negative pentru fiecare ţară, României, Bulgariei şi Poloniei transmiţându-le că riscă să rămână fără protecţie în faţa Rusiei, potrivit Mail on Sunday.

Publicaţia Mail on Sunday a prezentat extrase ale discursului pe care premierul David Cameron l-a ţinut în faţa şefilor de stat şi de guvern din ţările UE, cu ocazia reuniunii Consiliului European, în încercarea de a-i convinge să nu îl desemneze pe Jean-Claude Junker pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene.

"Unele persoane strică reputaţia UE pentru că spun un lucru în public şi altul în discuţii private. V-o spun direct, veţi regreta această decizie. Marea Britanie are o problemă cu domnul Juncker din cauza vederilor federaliste ale acestuia. El nu înseamnă nimic pentru cetăţenii Marii Britanii. Ei nu îl cunosc. Cum ar putea să îl ştie dacă nu a făcut niciodată campanie acolo?! De data asta, este problema noastră. Dar, data viitoare, va fi a dumneavoastră. Oricine de la această masă care se opune puternic instituirii postului de preşedinte al UE va fi prins în cursă. Prin cedarea puterilor de apărare a intereselor naţionale, şi dumneavoastră veţi rămâne fără putere de acţiune",
i-a avertizat Cameron pe liderii statelor europene.

Potrivit Mail on Sunday, premierul britanic a trecut apoi la fiecare ţară, explicând care ar fi efectele cu care acestea s-ar putea confrunta dacă Junker va deveni preşedinte al Comisiei Europene. Referindu-se la Letonia, Lituania şi Estonia, Cameron a precizat: "Protecţia noastră pentru aceste ţări este garantată în prezent, dar un alt preşedinte (al Comisiei Europene - n.red) ar putea fi de altă părere...".

Adresându-se liderilor Poloniei, României şi Bulgariei, Cameron a avertizat: "Am pus interesele dumneavoastră înaintea celor ale Rusiei, dar ce se va întâmpla dacă acest candidat pentru postul de preşedinte al CE se va gândi că acordurile comerciale cu Rusia sunt mai importante?".

"Iar Grecia a rămas în zona euro, dar dacă viitorul preşedinte va vrea să o scoată (din uniunea monetară - n.red)? Vor ajunge într-o situaţie limită", a continuat Cameron.

În final, David Cameron a avertizat şefii de stat şi de guvern că nu respectă idealurile democratice pe care a fost construită Uniunea Europeană. "Principiul fundamental al UE este că liderii statelor membre au dreptul să decidă în astfel de chestiuni. Prin desemnarea domnului Juncker preşedinte, asistăm la un pas înapoi în această privinţă. Comisia Europeană devine creaţia Parlamentului European", a încheiat premierul britanic.

Jean-Claude Juncker a fost desemnat vineri de şefii de stat şi de guvern ai ţărilor membre UE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Desemnarea lui Juncker a primit 26 de voturi pentru şi două împotrivă (Marea Britanie şi Ungaria) în Consiliul European. Junker, candidatul Partidului Popular European pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, va trebui să primească şi aprobarea Parlamentului European. Votul în PE este programat la jumătatea lunii iulie, iar Junker va trebui să primească cel puţin 376 de voturi pentru din totalul de 751. Juncker, în vârstă de 59 de ani, fost premier luxemburghez şi fost preşedinte al Eurogrupului, este adeptul unei viziuni federaliste faţă de proiectul Uniunii Europene.

"Este o zi tristă pentru Europa; există riscul diminuării atribuţiilor guvernelor naţionale", a reacţionat vineri, la conferinţa de presă organizată după summit, premierul britanic David Cameron. "Le-am transmis liderilor europeni că ar putea regreta toată viaţa această nominalizare", a insistat Cameron, care consideră că Junker este "persoana greşită" pentru funcţia de preşedinte al CE. Premierul conservator britanic a promis organizarea în 2017 a unui referendum pe tema relaţiei Marii Britanii cu Uniunea Europeană.

Votul Ungariei împotriva nominalizării lui Jean Claude Junker pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene este "un semnal puternic" privind opoziţia faţă de diminuarea atribuţiilor statelor membre, a afirmat premierul ungar, Viktor Orban.
"Ungaria a trebuit să transmită Uniunii Europene un semnal puternic că respinge diminuarea competenţelor naţionale şi modificarea pe ascuns a Tratatului UE",
a spus Viktor Orban.
"A fost o chestiune de principiu", a subliniat Orban, care a votat împotriva nominalizării lui Junker.

Sursa: Cameron: Desemnarea lui Junker riscă să lase România, Bulgaria fără protecţie în faţa Rusiei
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------- 

Cititi si aici+video:
----------------------------

Loser Cameron branded 'the Rooney of Europe': PM warns Britain is in a 'war' with EU after leaders railroad through appointment of arch-federalist Juncker

.   Luxembourger nominated by EU leaders to be next Commission president
  • Only Hungary backed Britain against 26 other EU countries Told EU leaders they made a 'profound mistake' in the 'backroom deal'But Cameron told to 'wake up and smell the coffee' by Finland's premier
  • German media said Cameron was becoming 'more like Wayne Rooney'
  • Newspapers ridiculed the PM: 'He lines up, he loses, he goes home'

  • Read more:

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2671985/Angry-Cameron-warns-European-leaders-consequences-Cognac-breakfast-Brussels-fixer-Jean-Claude-Juncker-given-EUs-job.html#ixzz364lw0H6Q
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    2 comentarii:

    1. Ce dracu cautam noi un UE-a asta?

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Intreaba-l pe Basescu!
        Nu spunea el ca poporu nu intelege, ca nu trebuie sa le stie pe toate?
        Problema deosebit de grava este si: ce ne facem noi din toamna incolo?
        Ce se va alege de noi fara acest Ceausescu 2, Geniu al Carpatilor? Proptitoru Justitiei?

        Ștergere

    Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
    Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!