Blogul care calcă pe nervii multora | punctează și subliniază esențialul | un blog cu subiecte fierbinți... de prin presă... adunate! ''Nu poți rămâne indiferent... când țara fierbe!'' / 👉NEWS:👉👉 aug. 29, 2024 👉Felicitări!👏👏👏 Site-ul tău a atins 3 K clicuri din Căutarea Google în ultimele 28 de zile 👍👍👍/MULȚUMIM, Google! 👍👍👍
Pagini de larg interes! Click here:
▼
joi, 21 august 2014
VIDEO. Candidații la alegerile prezidențiale și susținerea pentru Elena Udrea.Traian Băsescu, la „Bună seara, România”, cu Mădălina Pușcalău - Emisiunea completă
Preşedintele Traian Băsescu a fost invitat, miercuri seară, în emisiunea „Bună seara, România”, realizată de Mădălina Pușcalău și difuzată de B1 TV.
Şeful statului a vorbit, în timpul emisiunii, despre candidații la alegerile prezidențiale și susținerea pentru Elena Udrea. (Detalii AICI)
Totodată, el a susținut că nu își dorește să fie prim-ministru, arătând că „poate a trecut vremea sa pentru astfel de funcții”. (Detalii AICI)
Traian Băsescu a vorbit şi despre „rivalitatea” dezbătută de presă dintre el și Dan Voiculescu, despre care spune că nu îl consideră un adversar. (Detalii AICI)
Urmăreşte mai jos înregistrarea integrală a emisiunii „Bună seara, România”, din 20 august 2014:
Sursa:
http://www.b1.ro/stiri/eveniment/traian-basescu-la-buna-seara-romania-cu-madalina-pu-calau-emisiunea-completa-video-89673.html
-----------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Un discurs al lui Traian Basescu care m-a ingrozit:
RăspundețiȘtergereCedarea totala a suveranitatii intru binele Statelor Unite ale Europei.
---------------------------------------
Traian Basescu a tinut joi un discurs, care, mie uneia, mi-a dat fiori reci. Pentru ca Traian Basescu este presedintele Romaniei si pentru ca se comporta ca pe vremea “conducatorilor luminati” din epoci pe care le speram apuse. Fie seful statului nu aude vocile romanilor, fie ca ne considera prea prosti ca sa ne bage in seama, nu poti insa sustine cu atata ardoare concepte precum Statele Unite ale Europei si cedarea suveranitatii nationale fara sa te intorci, macar un pic, si la popor. Iar,
Traian Basescu si-a mai asumat deja decizii grave in ceea ce priveste viitorul tarii fara sa-si consulte “marinarii”, daca e sa aminutim doar semnarea tratatului euro plus. Ne-a spus ca nu mai e timpul interesului national, ci al interesului european. Cu un cinism nemaivazut, seful statului a incercat sa ne explice cum trebuie sa fie UE de competitiva in raport cu celelalte mari puteri ale lumii, in vreme ce, daca se uita cand face bai de televizor in supermarketuri, la cat de competitive sunt produsele romanesti din cauza concurentei cu cele straine subventionate, mai bine tacea.
Traian Basescu se considera stapanul adevarului absolut, nu are variante, nu a auzit de economia sociala. Stie doar sa ne imprumute de la institutiile financiare internationale, sa se laude ca ele ne-au mangaiat pe frunte si au zis ca am facut frumos. In discurs, Basescu n-a scapat prilejul sa-si laude “reformele” si ne-a asigurat ca va atinge noi culmi de reforma a statului cot la cot cu Emil Boc si s-a luat de politicienii care discrediteaza Romania in fata liderilor UE. Tot Traian Basescu si-a permis sa dea lectii despre politicieni performanti. Sa se uite la barna din ochii lui si a celor din juru-i mai inainte de a da lectii.
- va urma -
Am sa redau mai jos pasajele din discursul domniei sale, discurs din cadrul conferintei ”Romania in UE. Cinci ani de la aderare”, organizata de Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Europene si Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, care m-au ingrozit.
Ștergere------------------------------------------------
• Astazi, Europa este un santier care a fost generat de criza, precum a subliniat si domnul Ciolos. Probabil ca in lipsa crizei economice declansata in 2008 si sesizata in 2009 acest santier nu ar fi existat. Prin criza am fost obligati la un progres, mai ales in ceea ce priveste integrarea. Cum a fost posibil ca in 1992 la Maastricht sa stabilim o uniune monetara fara sa punem suportul care sa faca moneda unica fiabila? Intrebarea este pusa de multi. Raspunsul aici este simplu. Atat s-a putut atunci din punct de vedere politic cum si acum, desi trebuia facut mai mult pentru integrare, atat s-a putut face. In ultima perioada s-a accentuat cedarea de suveranitate, dar este in continuare insuficienta pentru ca pe viitor sa avem o uniune competitiva. Va trebui sa actionam destul de repede pentru ca nu mai este vorba despre un interes national, ci unul european.
• Orice dezechilibru a unui stat creeaza un efect in lant. Suntem prea legati pentru a nu privi la viitorul nostru comun. Exercitiul de a vedea dependenta dintre state ar fi fost unul teoretic inaintea crizei datoriilor de stat. Acum am vazut exact care este impactul.
• UE culege “roadele” insuficientei integrari si nu este capabila sa comande redresarea economica pentru ca inca avem politici divergente. ◦Singura solutie pentru a garanta prosperitatea cetatenilor nostri si pentru a garanta ca UE este un conducator al politicii globale este o integrare profunda. Solutia corecta este realizarea Statelor Unite ale Europei.
• Noi nu aruncam suveranitatea in afara frontierelor casei in care traim, ci o punem la un loc cu cea a altor state.
• Singura solutie pentru a garanta siguranta cetatenilor nostri este o integrare profunda. Va trebui sa avem curajul sa spunem natiunilor noastre ca solutia corecta este realizarea Statelor Unite ale Europei. Noi ne punem suveranitatea la un loc, pentru a face o UE suverana, capabila sa stea in competitie cu marii actori globali: SUA, India, Brazilia, China.
• Cred ca in timp va trebui sa realizam un acord de liber schimb intre UE si SUA. Dupa aceasta criza, capitalismul nu mai poate ramane la fel. Vom avea un altfel de capitalism, unul care trebuie sa vizeze realizarea de echilibre in modul in care se distribuie bogatia. UE are 23 de milioande de someri astazi. Nu putem spune ca avem dreptul sa spunem “Nu-mi pasa, e capitalism, scapa cine poate!”. Aceasta formula nu poate functiona, cum nu poate functiona nici Europa sociala pe datorie. Nu avem decat o solutie, sa realizam Europa performanta, competitiva, Europa in care productivitatea este ridicata.
• O premisa a competitivitatii Uniunii este legata de integrare. Fara ea, nu vom putea fi competitivi.
• Premierul Emil Boc mi-a fost si imi este partener. Amandoi am inteles ca trebuie o reforma profunda a statului. Fara ea, statul roman nu poate fi performant. In momentul de fata, cheia performantelor noastre in UE este nevoia de a ne moderniza institutiile pe care nu le-am modernizat. Sunt prea scumpe, birocratice. De aceea a fost nevoie ca intr-o perioada in care populatia e dominata de criza, sa mergem in paralel cu un proces de mdernizare a institutiilor statului.
Sursa : http://www.ziuaonline.ro/politica/discurs-al-lui-traian-basescu-care-m-ingrozit-cedarea-totala-suveranitatii-intru-binele-statelor-unite-ale-europei.html
Romani, treziti-va!
RăspundețiȘtergereExclusiv: Cum a fost [ daca a fost...]... renegociat contractul cu OMV ???
--------------------------
La sfârșitul acestui an [ 2013 !!! ], se încheie perioada pentru care statul român a concesionat companiei Petrom exploatarea de petrol și gaze • România trebuie să regândească nivelul redevențelor din acest domeniu • Securitatea energetică trebuie redefinită, după eșecul proiectului Nabucco • Despre construirea unui depozit în comuna Mărgineni, care ar fi putut reprezenta o soluție pentru stocarea gazelor naturale, nu se mai știe nimic
La sfârșitul anului trecut, fostul premier Adrian Năstase a făcut publică, într-o postare pe blog, informația conform căreia în contractul privind dreptul OMV de exploatare a unor perimetre este vorba despre concesiune, nu despre vânzare și că aceasta a fost acordată pentru o perioadă de 10 ani. „Această perioadă se încheie la sfârşitul anului 2013. Asta înseamnă că putem să „ne luăm înapoi" petrolul şi gazele şi, poate, să reînființăm o companie naţională", a explicat Adrian Năstase.
Ministerul Economiei nu a dat, însă, niciun semn că ar pregăti negocierea unor noi contracte, cu Petrom sau cu alte companii, eventual în condiții mai avantajoase pentru statul român. Este vorba despre modificarea nivelului redevenței, situat, în acest moment, cu mult sub media europeană. Nici în elaborarea unei strategii de politici energetice post Nabucco ministerul de resort nu este mai implicat.
România pare să se bazeze doar pe politicile comune de securitate energetică la nivel UE și să aștepte piața energetică pe deplin interconectată pe care și-o dorește Uniunea Europeană pentru statele care au pierdut în urma renunțării la proiectul Nabucco. Doar că, la nivel european, celelalte state, singure sau în grupuri mici, pun la punct proiecte alternative pe termen mediu sau lung, menite să le asigure o cât mai mare independență și siguranță energetică.
Miza redevenței
-----------------------------
Dat fiind faptul că OMV Petrom și-a extins domeniul de activitate în România și a intrat și pe piața producției de energie electrică, în special prin centrala de la Brazi, este clar că pornește cu prima șansă în negocierile privind concesionarea de petrol și gaze pentru anii următori.
Împreună, în anul 2012, Petrom şi Romgaz au virat către statul român redevenţe de aproximativ 230 de milioane de euro, ceea ce înseamnă aproximativ șapte procente din valoarea producției de petrol și gaze. În acest moment, Legea petrolului prevede redevențe între 3,5% şi 13,5%, atât pentru petrol, cât și pentru gaze, în funcție de dimensiunea zăcământului. Statul român și-a luat angajamentul să păstreze aceste valori timp de zece ani de la privatizarea Petrom, adică până în 2014.
În noua lege a petrolului, care ar trebui să apară în viitorul apropiat, trebuie să se țină cont și de valorile practicate de alte state: 7%, la care se aplică o taxă suplimentară de 3% pentru un fond special, în Italia, 12,5% în Turcia, 10% în Germania, între 12% și 30% în Ungaria și până la 30% în Franța.
Anul trecut Petrom a extras din România 62,4 milioane de barili de petrol şi gaze, reprezentând circa 2,1 miliarde de euro pentru petrol, respectiv 562 milioane de euro producția de gaze. La un preț mediu de 94 de dolari pe baril, cât a câștigat Petrom, statul român a primit aproximativ 6,5 dolari, din redevențe.
- va urma -
Lipsa infrastructurii, principala problemă
Ștergere-----------------------------------------------------
România este țara cu cea mai veche exploatare a gazelor naturale din Europa și, conform International Energy Agency, ocupă locul doi în lume, după SUA, privind raportul între lungimea forajelor efectuate și suprafața țării. Dar, relevă un studiu realizat de PricewaterhouseCoopers (PwC), avem și un grad de epuizare a zăcămintelor foarte mare, de cca. 87%. Prin comparație, Israelul are un grad e epuizare de numai 6%. Același studiu arată că Petrom realizează cea mai scăzută producție medie pe zăcământ din Europa, de 2,89 mil mc/zi.
Specialiștii români susțin că independența energetică a României este un țel imposibil de atins în viitorul apropiat, în special din cauza faptului că presiunea medie din conductele din țara noastră nu permite transportul acestora, în timp util, la distanțe mari, în cazul unui vârf de consum. Cu alte cuvinte, degeaba există gaze suficiente în conductă, dacă nu sunt acolo unde trebuie, atunci când trebuie. În plus, vârfurile de consum depașesc cu 10 - 15 milioane metri cubi pe zi posibilitățile interne.
Proiecte uitate, costuri pe măsură
--------------------------------------------
Dincolo de politicile complicate, pe termen lung și bazate pe analize geopolitice, varianta cea mai simplă rămâne stocarea gazelor naturale. Pe scurt, gazele se cumpără vara, când prețul este scăzut, iar iarna, când costurile sunt sensibil mai mari, se folosesc. Sau se exportă.
Timp de 16 ani s-au făcut o groază de studii de fezabilitate în vederea construirii, la Mărgineni, județul Neamț, unui depozit de gaze ce ar fi acoperit două treimi din capacitatea de stocare a României, adică în jur de două miliarde de metri cubi. La Mărgineni a existat un zăcământ de gaze naturale, care a fost exploatat. Cu o investiție de aproximativ 250 de milioane de euro, „punga" rămasă goală ar putea fi transformată în depozit. De proiect au fost interesați și rușii de la Gazprom, dar statul român n-a vrut sau n-a găsit niciodată banii necesari pentru a acoperi partea sa dintr-un asemenea parteneriat.
Pentru că Nabucco este deja istorie, România ar trebui să-și intensifice cooperarea energetică bilaterală și sub-regională. Poate că înființarea unui corp diplomatic de specialiști în domeniul energiei, care să lucreze la integrarea puternică a pieței regionale ar putea risipi mai repede îngrijorările legate de securitatea energetică a României.
Sursa: http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/cum-va-fi-renegociat-contractul-cu-omv-105209
--------------------------------------
Cititi si aici:
marți, 3 septembrie 2013.
Avem o şansă rară! Să ne luăm înapoi petrolul şi gazele… Nu-i asa ca nimeni nu stie ca in 2013 expira contractul de concesiune cu OMV? Sa fim cu ochii pe Guvern! UPGRADE.Americanii despre Rosia Montana. Adevaruri care daca nu se spun acum, maine va fi prea tarziu -//- http://mhblogonline.blogspot.ro/2013/09/avem-o-sansa-rara-sa-ne-luam-inapoi.html
Vorba lui I.Creangă: "Tot un bou şi-o belea"!
RăspundețiȘtergereCe golan kioretele asta..."Candidatii care nu au CV-ul complet, sa spuna tot". Ca sa vezi unde era marele "korekt", baga-l-ash in masa de derbedeu! Asha a facut si el cind a candidat la preshedintzie...A spus "tot" tot golanul! Buei, vaz ca pe aciulea treaba-i kkcioasa; Admin cenzureaza si _ULA comenteaza. Imi pare rau ca s-a ajuns aici, dar dehhh...
RăspundețiȘtergere