Pagini de larg interes! Click here:

duminică, 7 septembrie 2014

Basescu se lauda: "am ingenuncheat sistemul" ! Fals. Basescu a creat... propriul lui sistem! Un sistem profund corupt, dictatorial! Un sistem fanariot! In care totul se vinde, totul se cumpara! Upgrade!


Presedintele Traian Basescu a spus, sambata seara, ca de zece ani este intr-o disputa cu sistemul, pe care Ion Iliescu l-a protejat si care l-a infrant pe Emil Constantinescu, adaugand ca el a reusit sa ingenuncheze acest sistem.

 Basescu a fost intrebat, sambata seara, la finalul vizitei de la Sannicolau Mare, cum comenteaza propunerea lui Calin Popescu Tariceanu privind o noua suspendare a sa din functie, seful statului evitand un raspuns direct.

Tariceanu face calendarul unei noi suspendari a lui Basescu: Referendum la 2 noiembrie (Video)

"De zece ani sunt intr-o disputa cu sistemul, pe care domnul Iliescu l-a protejat pentru ca asa a inteles el, un sistem care pe domnul presedinte Constantinescu l-a infrant, asa cum declara chiar el, sistem pe care eu zic ca l-am ingenuncheat. A fost o lupta cumplita, dar energia mi-am luat-o de la oameni si aici sunt multi oameni care au crezut in mine",
a spus presedintele Basescu.
Seful statului a ajuns la Sannicolau Mare sambata seara, in jurul orei 19.30, si a mers in centrul localitatii, unde au loc Zilele orasului, el dezvelind statuia unei personalitati locale - avocatul Nestor Oprean.

Basescu, baie de multime la Sannicolau-Mare si glumite cu sotia care merita o statuie

Seful statului a ajuns in localitatea din Timis cu elicopterul, care a aterizat pe terenul de sport, si a fost intampinat de primarul Danut Groza (PDL). In centrul orasului, Basescu a fost inconjurat rapid de sute de simpatizanti, care l-au aplaudat.

Dupa ce a participat la receptia oferita la Castelul Nako de catre primarul din Sannicolau Mare, Danut Groza (PDL), presedintele a mers la Teatrul de vara, unde au fost premiate cuplurile din oras care au implinit 50 de ani de casatorie.

Sursa:
http://www.ziare.com/basescu/presedinte/basescu-iliescu-a-protejat-sistemul-constantinescu-a-fost-infrant-eu-am-ingenuncheat-sistemul-1320467
--------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
La multi ani, Maria!
Ingerii sa-ti calauzeasca pasii,
iar Sfanta Fecioara sa-ti lumineze drumul in viata!
LA MULTI ANI, TUTUROR SARBATORITILOR!
 ---------------------------------------------
Naşterea Maicii Domnului (08 septembrie) 
sau Sfânta Maria Mică, ...
prima sărbătoare din anul nou bisericesc.
---------------------------------------------

Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, prăznuită pe 8 septembrie, este prima mare sărbătoare din noul an bisericesc şi marchează hotarul dintre vară şi toamnă, în tradiţia populară fiind cunoscută ca o zi în care sunt ascultate rugăciunile femeilor care vor să aibă copii.

Sfânta Scriptură nu relatează despre acest eveniment, însă scrierile apocrife oferă foarte multe amănunte despre originea şi copilăria Fecioarei Maria. Tatăl Fecioarei Maria, Ioachim, era un urmaş al regelui David, iar mama, Ana, era fiica preotului Matthan, descendentă din familia preoţească a lui Aaron, împlinindu-se prin aceasta proorocia că Mesia va avea o dublă descendenţă: împărătească şi preoţească.

Pentru că nu aveau copii, ceea ce era considerat un blestem din partea lui Dumnezeu, Ioachim şi Ana au început să fie ironizaţi şi batjocoriţi de oameni. Şi totuşi, Ioachim şi Ana nu s-au răzvrătit împotriva lui Dumnezeu, nici nu au renunţat la viaţa lor virtuoasă, rugându-se în continuare şi nădăjduind în bunătatea lui Dumnezeu.

Tradiţia spune că, în al cincizecilea an al căsătoriei lor, Marele Preot de la Templu a refuzat în public jertfa lor, numindu-i blestemaţi. Întristaţi, cei doi părinţi s-au îndreptat spre casa lor din Seforis şi au hotărât să se retragă fiecare pentru post şi rugăciune. Ioachim a zis către soţia sa Ana: "Pe mine nu mă îndeamnă inima să mai intru în casa mea, căci noi suntem urgisiţi de Dumnezeu. Iată, eu mă duc la munte şi acolo voi posti şi mă voi ruga lui Dumnezeu, doar se va milostivi şi ne va da nouă un copil". Ana a început să se roage lui Dumnezeu cu durere şi cu multe lacrimi, zicând: "Doamne, Atotţiitorule, Cela ce numai cu cuvântul ai făcut cerul şi pământul şi toate câte se văd; Cela ce ai zis făpturilor Tale să trăiască şi să se înmulţească; Cela ce ai binecuvântat pe Sarra, femeia lui Avraam şi a născut pe Isaac la bătrâneţe şi ai dăruit Anei fiu, de a născut pe Samuel proorocul, dă-mi şi mie roada pântecelui meu şi nu lăsa să fiu de ocară între oameni, că de voi naşte fiu, sau fiică, îl voi închina Ţie cu toată inima şi-l voi da să slujească în biserica slavei Tale".

Îngerul Gavriil s-a arătat fiecăruia, spunându-le că rugăciunea lor nu a fost trecută cu vederea şi că Dumnezeu le va trimite binecuvântarea sa. Tot el le-a vestit că acest prunc se va umple de Duh Sfânt din pântecele mamei sale şi că va fi un vas ales lui Dumnezeu.

Tradiţii şi obiceiuri de Sfânta Maria Mică
----------------------------------------------------
Naşterea Maicii Domnului, cunoscută ca "Sfânta Maria Mică", marchează hotarul astronomic dintre vară şi toamnă. De asemenea, sărbatoarea anunţă începutul unor activităţi specifice, precum culegerea unor plante şi fructe tămăduitoare, bătutul nucilor, culesul viilor, semănatul grâului, orzului şi secarei de toamnă.

Potrivit tradiţiei populare, la sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, ca de altfel ca la orice mare praznic, nu se fac treburi gospodăreşti, nu se spală rufe, nu se face curăţenie în casă, ca să nu se atragă răul.

În popor se spune că în această zi vor fi ascultate mai ales rugăciunile femeilor care vor să aibă copii, dar şi a celor însărcinate, pe care Maica Domnului le va ajuta să aibă o naştere uşoară. Şi cei care vor să se căsătorească se pot ruga în această zi Maicii Domnului, ca să-şi găsească perechea potrivită.

În această zi, credincioşii ţin candelele aprinse în dreptul icoanei Fecioarei Maria şi împart din fructele toamnei pentru morţi.

Biserici şi mănăstiri cu hramul Naşterii Maicii Domnului
-----------------------------------------------------
Multe biserici şi mănăstiri din ţară îşi sărbătoresc hramul de Sfânta Marie Mică, printre care Mănăstirea Sămurcăşeşti din comuna Ciorogârla, judeţul Ilfov, Mănăstirea Pissiota din comuna Poenarii Burchii, judeţul Prahova şi Mănăstirea Christiana din Capitală, care păstrează ca al treilea hram acest praznic. Una dintre cele mai vechi biserici din Bucureşti, care se află pe strada Trei Scaune, are şi ea ca hram Naşterea Maicii Domnului, alături de alte locaşuri de cult din Capitală.

În Arhiepiscopia Iaşilor, mâine îşi prăznuiesc hramul 82 de parohii şi cinci mănăstiri - Hadâmbu, Sihăstria, Vorona, Tazlău şi Dumbrăvele. În Iaşi, cel mai cunoscut locaş de cult închinat Naşterii Maicii Domnului este Biserica Tălpari.

În sudul Moldovei, în Episcopia Dunării de Jos, luni va fi hramul Mănăstirii Cudalbi (Gologanu), din judeţul Galaţi.

De ziua Naşterii Maicii Domnului, preoţii şi credincioşii din toate bisericile din Patriarhia Română se vor ruga pentru pace în lume, întrucât tot mai multe sunt zonele de conflict, a spus patriarhul Daniel într-un mesaj adresat tinerilor ortodocşi.

Naşterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea în biserică (21 noiembrie), Buna Vestire (25 martie) şi Adormirea Maicii Domnului (15 august) sunt cele patru mari sărbători creştine închinate Sfintei Fecioare Maria, Născătoarea de Dumnezeu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »
--------------------------------------------------------------------
 
LA MULTI ANI, TUTUROR SARBATORITILOR!
Admin Romania megalitica
---------------------------------
----------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!