Pagini de larg interes! Click here:

marți, 25 noiembrie 2014

Crinuta Dumitrean! Romani, treziti-va! Iata cine sunt cei care ne conduc, impart dreptatea! Dar... nimeni nu raspunde politic, nimeni nu vorbeste despre recuperarea prejudiciilor, extinderea cercetarilor!

 
Cine este Crinuta Dumitrean:
Miss Bistrita care l-a imbogatit pe "Stelu", la Restituirea Proprietatilor.
Parcursul si proptelele ei
 
Crinuta Nicoleta Dumitrean, adusa, cu madat, luni, la Directia Nationala Anticorptie, in dosarul despagubirilor acordate omului de afaceri Stelian Gheorghe, a condus Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor in perioada octombrie 2009-octombrie 2011, post in care a fost promovata de PDL Bistrita-Nasaud, condus de Ioan Oltean.
 

Potrivit presei locale, Crinuta Dumitrean a castigat un concurs de frumusete, Miss Bistrita, inainte de a face cariera in administratia publica la varf.

Nascuta in 1974, incepand cu anul 1998, Dumitrean a lucrat 5 ani in mediul privat in Romania si in America, dar si la Distrigaz Bistrita, dupa care a intrat in Ministerul Integrarii Europene, in functia de consilier negociator, in anul 2003, in timpul guvernarii Nastase. In 2006, in guvernarea Tariceanu, a devenit director la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), cu atributii anti-frauda, iar in anul 2009, in guvernarea Boc, a ajuns vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, la Institutul National de Administratie, de la Ministerul Administratiei si Internelor.

In octombrie 2009, premierul Emil Boc a numit-o pe Dumitrean presedinta a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), cu rang de secretar de stat. Potrivit presei locale bistritene, Crinuta Dumitrean s-a bucurat atunci de sprijinul lui Ioan Oltean, pe atunci vicepresedinte al PDL si presedinte al PDL Bistrita-Nasaud.

In octombrie 2011, Boc a eliberat-o pe Crinuta Dumitrean din functia de la ANRP, la cererea ei. Demisia ei de la conducerea ANRP a venit dupa ce, la sfarsitul lunii august 2011, vicepresedintele ANRP de atunci, Remus Virgil Baciu, a fost arestat preventiv pentru trafic de influenta. In aprilie 2014, Baciu avea sa primesca 5 ani de puscarie cu executare, pentru trafic de influenta. In august 2011, el a luat mita 270.000 de euro de la 3 petente pe care le-a favorizat in a obtine mai rapid depagubiri pentru un teren de 7.100 mp din Bucuresti.

In perioada in care conducea ANRP, Crinuta Dumitrean a facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor (CCSD) din cadrul Autoritatii, care a stabilit despagubirile pentru omul de afaceri Stelian Gheorghe, zis "Stelu". Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, "Stelu" si inca 2 oameni de afaceri (Valentin Visoiu, Adrian Andrici) au primit de la stat despagubiri umflate cu 62 de milioane de euro prin decizia comisie din care facea parte Dumitrean. Alaturi de ea, in comisie mai erau  Alina Bica, cea care avea sa ajunga in 2013 sefa DIICOT, actual deputat Catalin Teodoroescu (PDL), precum si Remus Baciu, cel care avea sa fie apoi condamnat la 5 ani de inchisoare in alt dosar.

Intr-un raport al Curtii de Conturi din 2013, Crinuta Dumitrean a sustinut, referitor la sedinta CCSD din 13 martie 2011 in care i-au fost aprobate despagubirile lui "Stelu", ca "expertul evaluator contractant isi asuma intreaga raspundere conform contractului de prestari servicii incheiat".

In octombrie 2011, Dumitrean si-a reluat functia de director in APIA, in subordinea Ministerului Agriculturii, post pe care si-l pastrase si cat a fost vicepresedinta la INA si presedinta la ANRP. In paralel, ea desfasura si activitati de mediator, ca persoana fizia autorizata. Acest cumul de functii si activitati i-a atras Crinutei Dumitrean o decizie de incompatibilitate din partea Agentiei Nationale de Integritate, in 2012.

Ea a fost si membra a Comisiei de Supraveghere la Fondul Proprietatea, pe vremea cand conducea ANRP. La Fondul Proprietatea Stelu si altii ca el au primit actiuni la valoarea despagubirilor de la stat, acordate de ANRP.

In plus, ANI a gasit-o pe fosta sefa de la Restituirea proprietatilor cu 150.000 de euro avere in plus fata de cat putea sa agoniseasca din veniturile declarate. Agentia a sesizat atunci Comisia de cercetare a averilor de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

Dupa proces, Dumitrean a fost declarata in stare de incompatibilitate, prin decizia definitiva si irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in iunie 2014 .

La APIA, Crinuta Dumitrean a mai lucrat cel putin pana in ianuarie 2013, in guvernarea Ponta, pana atunci figurand cu declaratii de avere si interese pe site-ul institutiei. In prezent, ea este mediator, lucrand in ultimii doi ani la Bruxelles si la Bucuresti, potrivit CV-ului ei de pe LinkedIn.

Si la capitolul studii, Crina Nicoleta Dumitrean are un CV bogat. Ea a terminat Facultatea de Management la ASE Bucuresti, in 1997, iar in 2004 si-a luat licenta si in Drept, la Universitatea Ecologica, privata. In anul 2009, Dumitrean si-a luat si doctoratul, in Doctrine Economice, la Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca. Ea mai are doua masterate si cateva diplome de studii post-universitare, printre care unul la Colegiul National de Aparare.

Referitor la averea sa, Crina Dumitrean a intrat in ANRP avand deja o avere maricica, la varsta de 35 de ani: teren intravilan de 1000 mp in Voluntari, judetul Ilfov, cumparat in 2009, precum si 66.000 mp de teren agricol in Afumati, Dascalu si Tunari, din acelasi judet.

Ea mai avea o garsoniera (32 mp) din un apartament (85 mp) in Bucuresti, cumparate in 2001, respectiv 2006. Cand a preluat presedintia ANRP, Crinuta Dumitrean avea su un audi A4 (fabricatie 2001) si un BMW (fabricatie 2006), dar si datorii de 15.000 de euro.

Dupa cei doi ani in fruntea Restituirii proprietatilor, Crinuta Dumitrean si-a amintit ca mai avea ceva pamant, pe care nu l-a trecut si in declaratia de avere din octombrie 2009. Astfel, in noua sa declaratie, din noiemnrie 2011, figureaza 1.675 mp de intravilan in Voluntari, cumparat in perioada 2006-2009. Coroborand cu declaratia cealalta, rezulta inca 675 mp de teren intravilan cumparat in perioada 2006-2008. De asemenea, in declaratia de avere din octombrie 2009 ea declarase ca are in Dascalu 34.600 mp de teren agricol cumparati in anul 2006, pentru ca in februarie 2010 pamantul de la Dascalu sa masoare 42.000 mp, cumparati in perioada 2006-2009.

In declaratia din februarie 2010, Crinutei Dumitrean nu-i mai apare masina Audi A4, dar nici nu figuraza la capitolul bunurilor instrainate. La fel si in 2011, dupa ce a plecat de la ANRP.

Citeste si:

43 de comentarii:

  1. O ţară condusă de curve, de beţivi şi de hoţi. Parc-acu-l văd pe ţîrul ăla de Oltean, cel cu broasca-n gîtlej, cum se mai agita şi cum mai dădea din scurmace cînd era răhăţelul ăla de Boc la guvernare...Să-i bage bă, să-i bage la ţambal te-i-aş în creastă de nenorociţi! Păcat că nu mai există pedeapsa capitală; ţac-pac şi ursu" cade! Şi cînd te gîndeşti că tîlharii ăştia ne-au băgat mînurile în boznare furînd din salarii, pensii, desfiinţînd spitale şi şcoli...Cu toate acestea, poolimea română i-a votat şi încă o să-i mai voteze. Probabil că unii românaky suferă de sindromul Ştocolm-

    Acu lăsînd deoparte subiectul pe care io l-aş rezolva, v-am spus cum, cu "ţac-pac", nu cu "ţaca-paca", ce Dumnezeu faceţi de dormiţi pe voi 24 din 24? La muncă tovarăşi şi în trei schimburi, ca să construiţi societatea capitalistă multilateral dezvoltată!

    RăspundețiȘtergere
  2. Scurt/2: mneatza-greatza !
    Si, ca sa adaog si eo 3 lulele, 3 prostii, la comentariul antecomentatorului meu de mai sus, a isi atrage atentea onoratului public cititor sa optserve si studiile acestei jartele de Bistrita ! Ierea aproape si de neconceput ca, dupa o multitudine de facultati, absolvite, una intr-o joi, la Biosferica, si alta joia urmatoare la Ecologica Glina, sa nu aibe curvoazeta si un curs de ala pentru jenerali, in aparare mondeala, la UNAp, clasa prifesorului Mircea Muresan !
    Ca, de altfel, si zdreanta aia de Nutzi Spaima Putzii, curvistina de Plescoi, marea shparlamentara de Roman, care si-a tras apartament in acest muncipiu, ca sa impresioneze electoratul ! Ceea ce i-a si reusit !
    Ati auzit c-ar fi platit curvistina cheltuieli de intretinere in Roman ? Haidi bre, nici nu mai stie ce-i ala ! Ea are treabo la Paris, nu la sarantocii aia !

    Apropoze, oare cand s-o face lumina si cu studiile astea, la Colegiul NAp, pe care le-au absolvit, la gramada, toti derbedeii si impostorii astia de politruci, la fara nicio frecventa, in timp ce ofiterii faceau coada la inscrieri si selectie, cu sanse de admitere spre zero barat ?
    Buey tovarasul Muresan, pentru ce a fost admisa curva asta la curs ? Ca sa-i mearga potlogariile si furtisagurile in deplina securitate si siguranta nationala ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: si, tot daca nu sunt prea curios, cand o sa auzim de dosar penal in cazul pseudogeneralului izmanar, fost sef de mafie personala, reevaluat, actual cumatru si vice, pentru abuz in serviciu ? Ori, imprastierea gradelor militare, cu miile, pe criterii de partid, nu-i un abuz !
      Hai, hai, ca vad ca se poate ! Chiar de va sufoca numarul mare de dosare, nu va lasati ! Uite, eo va promit ca, de doo X/zi vin la voi, in Stirbey, cu termosul cu ceai fierbinte si cu biscuiti, insa nu va lasati !
      Zeii sa ne aibe in paza !

      Ștergere
  3. Neata buna la ZOO + 9 si sa ma scarpinati la oo! Buei, ete ce spune Pale Ologu asta aciulea:

    "Deputatul Theodor Paleologu se declară îngrijorat de entuziasmul electoratului pentru liderul PNL explicând că președintele ales, Klaus Iohannis, ”este limitat de constrîngeri instituționale și politice, atît în Parlament, cît și în propria tabără”

    "Îl cunosc pe Klaus Iohannis încă de pe vremea cînd eram ambasador la Copenhaga, îl respect și l-am susținut în campanie, m-am bucurat alături de manifestanți în seara victoriei sale, dar sînt puțin îngrijorat de valul de entuziasm și exaltare din ultimele zece zile, pentru că știu prea bine cum stau lucrurile cu entuziasmul și exaltarea românească: e o vîlvătaie care riscă să se stingă la fel de repede cum s-a aprins. Românii oscilează între optimismul excesiv și pesimismul coroziv. Iohannis nu poate face miracole. Este limitat de constrîngeri instituționale și politice, atît în Parlament, cît și în propria tabără. El nu poate obține rezultate decît "pas cu pas", ceea ce necesită răbdare și perseverență. Nu doar din partea lui...", scrie fostul ministru al culturii, pe pagina sa de Facebook."

    zurza: http://www.evz.ro/theodor-paleologu-despre-klaus-iohannis-nu-poate-face-miracole.html

    RăspundețiȘtergere
  4. De la 1 ianoare pretul gigacaloriei explodeaza !
    Macar tovarasul Nicolae Ceausescu, erou intre eroii neamului, cel mai iubit fiu al poporului, nu ne dadea de loc gigacalorii la corolifer si ne obisnuiseram, ca pinguinii ! Stateam intr-o singura camera, unul langa altul, sold a sold, exact in mijloc, ca sa nu ne inghete capatanile de la corolifere, ear cu banii economisiti la intretinere imi petreceam, in mod placut si util, cate 2-3 seri/sapt. la Casa Centrala a Armatei, unde ierea cald si bine, ear bateria de vin rosu, la 3 sferturi, costa cat doo sucuri Cico !
    V-a treboit lovitura de stat ? Acusica ceocu mic, dati toti bistarii pe caldura si mancati paine cu Delma pana o sa va curga ceara din urechi !

    RăspundețiȘtergere
  5. Buei acestia, te apuca durerea de dinti, kiar aciu pe Mehe Dinti, cand auzi sumele ce se vehiculeaza prin dosarele arestatilor neamului ! Buey, nu cateva mii de euro, shpaga, acolo, ca la oamenii normali ! Ori, hai sa zicem, fro 100 de mii de ieuro, in cazuri cu totul si cu totul zpeciale, de super-mega-shpaga, cu tunuri consistente !
    Buey, fara discriminare de rasa, toti lucreaza numai cu milioanele ! Cu zecile de milioane !
    In ce dreac de tara traim ? Pai, noi aciulea, traim intr-o tara frumoasa tare, popoulata, din pacate, cu cacati ! Nu ma mai obosesc sa dezvolt despre adeneul nostru parsiv de hoti, betivani, curve, puturosi si zabalosi, plamadit din imbarligarea scursurilor imperiului roman, deportate p-aciulea ca sa colonizeze Dacikistanul, cu curvele getilor, ramasa fara pularaii betivi, hacuiti prin paduri de legiunile romane !

    Buey acestia, pai cand primeam eo shpaga doua paketuri de Kent, de la cate un tilicar mai rasarit, ziceam ca me-au pus Zeii mana in cap, de fericit ce ieream ! Si, musai, unul il pastram ca pe lumina okilor de zioa mea, ori de Revelion, ca Craciun nu exista oficial, ca sa ma dau bengos, de rupeam gura asistentei, cand aruncam pachetul pe masa, la discretie !
    Ca sa nu mai zic cand mai venea cate un hardelean cu fro glaja de palinca !
    Buei, da chiar pe astia nu-i poate opri nimenea ?
    Am aozit ca in Republica Donetk s-au constituit de jea plotoanele de executie, iar legea martiala functioneaza in regim de urjenta !
    Pac-pac, vesnica pomenire in varianta comprimata si la cuptior ! Pana nu scumpesc astia gazele !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bei, merge si cu biogaz. Il luam de la Cezar Mucus de la GAZ.

      Ștergere
    2. Si nu uita, prostovane de roman!
      Sutele de milioane euro care merg la unii-altii, sunt bani pe care tu, idiotule fara numar, fara numar, ii platesti din salarii, pensii, taxe peste taxe! Pentru asta nu ai iesit in strada si nici nu vei iesi, mamaligarule! Asa ca plateste dreaqu la greu pe toti hotii astia, cu parasutele lor pe post de tiitoare si amante si taci boule din gura!

      Ștergere
    3. Bine zis, muei animalule!

      Ștergere
  6. PMT-ule, asta-i baba ta?

    https://www.youtube.com/watch?v=eMHZzr79sjE#t=40

    RăspundețiȘtergere
  7. Ceo fi impulit-o broscoiul de Oltean pe Crinutza !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Dosearu lu Galus Prohabis seva judeca in luna ianoare !
    Dosar greu, domle, conplicat, cu mii de pagini, cu sute de martori, cu jde probe...
    Stau astia, aproape doo luni, sa vada ce motive sa gaseasca ca omul n-a fost incompatibil ! Daca nu cunva seva amana, din nou, fro 5 ani, pe motive de administrare de noi probe, de aparitie de noi martori kee, de noi marturii, bla, bla ! Ce, te pui cu poporul romulan din Tara lu Dorele ?
    N-asa ? Cine mai e ca noi, cu un her prezidant in exercitiu, in curs de judecare, la instanta suprema, pentru mici cazuri de manareli gainaresti, pe la Sibiu !
    Aintz-tzvai politzai, drai-fir grenadir !
    Iavol, main komandiren zupremen !

    RăspundețiȘtergere
  9. Finlanda renunta definitiv la obligativitatea invatarii scrisului ad labam, in nenorocitele alea ale lor de scoale, in care fiecare invata ce vrea si nu se pun note !
    Niste dobitoci ! Cum sa nu mai studieze copchilasii, un an pe muke, bastonase, punctulete, liniute, carligase si alte semne cuneiforme, frumos zmangalite pe zeci de pagini de caiete "speciale" !
    Cum adica sa moara o intreaga retea de shmenari-potlogari, care se ocupau cu tiparirea idioatelor alea de caete ?
    Vai de mine, dar cum sa nu mai avem noi superbele ore de caligrafie ? Si de dictarea fulger cu Mama are mere-tata n-are tzuica ?

    RăspundețiȘtergere
  10. EDITORIALUL EVZ.
    Cazul Bica e doar vârful unui aisberg uriaş.
    ==================
    Dosarul Bica este doar vârful unui aisberg uriaş al corupţiei şi afacerilor murdare, care se întinde peste fiecare oraş mare al României. Mafia retrocedărilor a putut să-şi consolideze afacerile şi să capete aură de invincibilitate din cauza unei probleme serioase de funcţionare a DNA şi DIICOT.

    Ineficienţa unor birouri teritoriale ale DNA şi DIICOT a făcut ca mafia retrocedărilor să devină intangibilă în mari oraşe ale României. Cazul Alina Bica reprezintă doar o părticică din mafia uriaşă care a distrus aproape complet întregul proces de retrocedare în toate oraşele mari ale României.

    Un studiu de caz elocvent este Timişoara, unde structurile locale DNA şi DIICOT sunt total ineficiente în faţa unor clanuri care au acaparat aproape întreaga zonă istorică a oraşului.

    Ineficienţa structurilor locale de combatere a crimei organizate şi corupţiei este cu atât mai ciudată cu cât presa locală a scris de ani de zile despre afacerile dubioase ale clanurilor Cârpaci, Stancu şi Covaci care au ocupat capitala Banatului.

    Peste asta se adaugă şi legăturile ciudate ale unor procurori locali DIICOT cu lideri ai mafiei imobiliare.

    Investigaţiile jurnalistice de la Timişoara au fost atât de ample încât se poate descrie un mod de operare aplicabil oriunde în România, pentru că toate mafiile locale acţionează în acelaşi context juridic şi judiciar, pe tot teritoriul ţării.

    http://www.evz.ro/editorialul-evz-cazul-bica-varful-aisberg-urias.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Primăriile au deţinut toate informaţiile necesare mafioţilor pentru a putea falsifica acte ale moştenitorilor şi toate documentele de care aveau nevoie în instanţe, unde au determinat sentinţe de retrocedare. Acesta este un aspect cunoscut publicului.

      Mai puţin cunoscut este faptul că după 1990 tot administraţiile locale au gestionat şi împărţit locuinţe de serviciu către persoane importante pe plan local în sistemul judiciar. Vorbim de procurori, ofiţeri de informaţii, ofiţeri judiciarişti, grefieri sau judecători. Primăriile au acordat aceste locuinţe prin intermediul direcţiilor de Patrimoniu, structuri care gestionau şi informaţiile istorice despre clădirile confiscate de statul comunist.

      O anchetă amplă care viza repartizarea unor astfel de locuinţe la Timişoara a scos în evidenţă faptul că mulţi dintre beneficiari au putut să-şi cumpere pe nimic, ilegal, locuinţele primite de la primărie.

      De aici e simplu de priceput mecanismul care a generat mafiile locale ale retrocedărilor. Oamenii de legătură importanţi din primării, care au ajutat persoane importante din sistemul judiciar cu case şi apartamente, au funcţionat ca vectori perfecţi ai corupţiei între mafia retrocedărilor şi mediul judiciar.

      Au acţionat ca samsari ai unor sentinţe dubioase de retrocedare sau ca intermediari ai şpăgii pentru situaţiile în care cineva adresa plângeri penale împotriva mafioţilor. Astfel, pe teritoriul întregii ţări, s-a ajuns ca întregul proces de reparare a hoţiei comise de comunişti să fie transformat într-un jaf uriaş care a îmbogăţit tot felul de mafii locale.

      Sumele uriaşe generate prin acest mecanism au generat mai departe corupţie incredibilă în sistemul judiciar şi au produs pârghii prin care şpaga circulă şuvoaie pentru tot felul de alte cauze.

      Descoperirea motivelor pentru care structurile locale DNA şi DIICOT sunt ineficiente în lupta cu mafia retrocedărilor ar putea însemna câştigarea unei bătălii uriaşe în lupta cu corupţia.

      http://www.evz.ro/editorialul-evz-cazul-bica-varful-aisberg-urias.html

      Ștergere
  11. Fosta sefa a ANRP, arestata preventiv in dosarul Alinei Bica.
    ======================
    Fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean a fost arestata preventiv in dosarul fostei sefe a DIICOT, Alina Bica.

    Subalterna ei, Oana Vasilescu, fosta vicepresedinte a ANRP, a fost pusa sub control judiciar. Decizia a fost luata de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

    Crinuta Dumitrean si Oana Vasilescu fusesera aduse cu mandat luni la DNA, pentru a fi audiate in dosarul despagubirilor supraevaluate de la ANRP, fiind retinute ulterior in cursul serii.

    DNA: Dumitrean si Bica s-au sustinut una pe cealalta. Activitate abuziva, infractionala - Ce spun martorii

    Potrivit DNA, cele doua sunt invinuite de abuz in serviciu. Procurorii DNA au aratat ca fosta sefa a ANRP, impreuna cu alti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor care functiona in cadrul institutiei, si-au "exercitat abuziv atributiile de serviciu", si au aprobat un raport de evaluare al expertului Nutiu Emil, care de fapt supraevalua un teren de 13 hectare, aducand un prejudiciu statului de aproximativ 60 de milioane de euro.

    Astfel, ea a facilitat si "obtinerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase", arata DNA.

    In acelasi dosar, DNA cere Parlamentului aviz de incuviintare a arestarii deputatului Catalin Teodorescu, ales pe listele PDL, in calitatea sa de fost membru al Comisiei Centrale din ANRP, tot pentru abuz in serviciu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fosta sefa a DIICOT Alina Bica a fost arestata preventiv, sambata dimineata, printr-o decizie luata de instanta suprema.

      Bica este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu despagubiri aprobate in 2011 pentru Gheorghe Stelian, fiind vorba de un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu 61 de milioane de euro. Sefa DIICOT era atunci secretar de stat in Ministerul Justitiei si membru al comisiei din ANRP care a aprobat despagubirile.

      Aceeasi masura preventiva a fost luata pentru Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, care au facut parte, si ei, din comisia care a acordat despagubirile, si cel care a evaluat terenul, expertul evaluator Emil Nutiu. Cei trei sunt acuzati tot de abuz in serviciu.

      In acelasi dosar este urmarit penal, pentru abuz in serviciu, deputatul UDMR Marko Attila, si el membru al comisiei care a acordat despagubirile, procurorii DNA cerand Camerei Deputatilor aviz pentru arestarea acestuia.

      Dorin Cocos ar fi cerut 10 milioane de euro in cazul Bica - Reactia Elenei Udrea

      De abuz in serviciu este acuzat si un alt membru al comisiei, Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit in ianuarie presedintele PNL Sector 1, in cazul caruia procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar.

      Totodata, in documentele DNA se mai arata ca omul de afaceri Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, ar fi cerut 10 milioane de euro pentru a interveni "pe langa factori de decizie din cadrul ANRP" in vederea solutionarii dosarului lui Gheorghe Stelian.

      http://www.ziare.com/alina-bica/arest/fosta-sefa-a-anrp-arestata-preventiv-in-dosarul-alinei-bica-1335371?

      Ștergere
  12. Dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis
    va fi judecat la ICCJ, pe 14 ianuarie.
    ================
    Instanţa supremă a admis, marţi, să fie judecat pe fond recursul în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis şi a stabilit primul termen în 14 ianuarie, când vor fi citaţi Iohannis şi un reprezentant al Agenţiei Naţionale de Integritate.

    Decizia a fost luată în cameră de consiliu, de un complet format din trei judecători, care au analizat admisibilitatea în principiu a judecării în recurs a dosarului în care primarul Sibiului şi preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a contestat raportul ANI în care se arăta că acesta a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat Primăria Sibiu în Adunările Generale ale Acţionarilor de la societăţile Apă Canal şi Pieţe.

    Recursul a fost formulat de Agenţia Naţională de Integritate, după ce în septembrie 2013, Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia lui Iohannis şi a dispus anularea deciziei de incompatibilitate.

    Instanţa supremă este cea care va decide definitiv dacă preşedintele ales Klaus Iohannis a fost sau nu în incompatibilitate.

    RăspundețiȘtergere
  13. AISBERG,varful?Ziceti de marile orase dar in satele tarii,unde niste smecheri au acaparat tot ,pamanturi,cladiri,bunuri ale fostelor CAPuri,IASuri,institutii etc,s-a jefuit sistematic ,totul sub obladuirea unor partide ,unde niste banditi numiti "alesii neamului" au acaparat toate bunurile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da cine dreaca v-o pus sa faceti Rascolutie in 89 si sa va puscati intre voi, ca la vanatoarea de potarnichi ! Na, aveti acusica-sea democratie !
      In loc sa aparati societatea socialista multilateral dezvoltata si orientata spre comunizm, ati iesit cu tancele pe strazi si-ati dat cu volhoavele dupa halicoptere !
      Acusica, ceocu mic !
      Unii huzureste ear pulimea o beleste ! Kasay in capitalizm !
      Vivat la revolusion, viv la democrasi de notrî pei !

      Ștergere
  14. ANALIZĂ:
    Dosarul Bica îi scoate la lumină pe unii dintre "băieţii deştepţi" ai afacerii despăgubirilor.
    -----------------------------------------
    Dosarul "Alina Bica" readuce în actualitate latura penală a unor despăgubiri acordate de ANRP, ai cărei protagonişti sunt funcţionari publici de rang înalt şi beneficiari de conjunctură care au păgubit cu sute de milioane de euro statul şi persoanele îndreptăţite să-şi ceară drepturile.

    "Băieţii deştepţi" nu se ocupă doar de energie. O demonstrează bilanţul unor despăgubiri controversate acordate de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) şi o susţine chiar şeful actual al instituţiei, George Băeşu.

    "Reţeta" este simplă: un cetăţean are de primit de la stat o sumă mare de bani, drept despăgubiri pentru o proprietate preluată abuziv de regimul comunist. "Băiatul deştept" îi cumpără drepturile litigioase. De cele mai multe ori, tranzacţia se face pe o sumă inferioară celei pe care ar fi urmat să o primească respectivul cetăţean, însă acesta se declară mulţumit, măcar pentru faptul că nu mai aşteaptă, uneori cu anii, să-i vină rândul la despăgubiri şi, mai rău, să se judece cu ANRP pentru acestea.

    Ce face, ulterior, cumpărătorul drepturilor litigioase? Primeşte el despăgubirile, mult mai rapid decât ar fi reuşit cetăţeanul de rând. "Aproape toate despăgubirile de valori mari, de milioane sau zeci de milioane de euro, din ultimii doi ani nu au fost acordate foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist, ci unor persoane care au cumpărat drepturile litigioase, cei mai mulţi devenind 'cazuri speciale'", afirma, în 2013, preşedintele ANRP, George Băeşu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Respectivele "cazuri speciale" nu au rămas neobservate de ochii legii. În 2011, vicepreşedintele ANRP Remus Baciu este prins luând mită pentru urgentarea unui dosar de restituire, iar anul acesta, în aprilie, primeşte cinci ani de închisoare.

      Cazul Baciu a dezvăluit un mecanism infracţional bine organizat şi "uns" cu bani mulţi pe traseul beneficiar - intermediar - funcţionar public.

      "Avem cesionari care după ce au dat un milion de euro au devenit cazuri speciale, pentru că sufereau de nu ştiu ce boală, şi s-a rezolvat cu rapiditate. Cât a fost dosarul unui pensionar nu era caz special, când a ajuns la un tânăr de 34 de ani care suferea de guturai s-a transformat imediat în caz special", declara, pentru MEDIAFAX, acelaşi Băeşu.

      La aproape un an după arestarea lui Baciu, ANRP avea conducere nouă, problemele reclamate erau, însă, aceleaşi. Astfel, în martie 2012, preşedintele de atunci al ANRP, Dorina Danielescu, spunea că s-au găsit "nereguli grave" în repartizarea pentru soluţionare a dosarelor de despăgubire, fără criterii şi registre de evidenţă, iar în urma verificărilor s-a constatat că în 80% dintre cazurile pentru care s-au emis decizii de despăgubire pe fond funciar lipseau de la dosar certificatele de moştenitor.

      Neregulile grave de la ANRP au fost semnalate şi în sesizări adresate procurorilor de Guvern, precum şi în rapoarte ale Curţii de Conturi.

      Joi seară, problema despăgubirilor cu iz penal revine în actualitate printr-un demers judiciar fără precedent: reţinerea şefului Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Măsura dispusă în cazul Alinei Bica de procurorii anticorupţie este motivată prin faptul că şefa DIICOT, în 2011, când era secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, a acordat omului de afaceri Gheorghe Stelian despăgubiri pentru un teren de 13 hectare din Bucureşti care a fost supraevaluat. Prejudiciul estimat - peste 61 de milioane de euro.

      În 2011, din aceeaşi comisie au făcut parte şi Lăcrămioara Alexandru, Dragoş Bogdan, fost vicepreşedinte al ANAF, ambii reţinuţi alături de Bica, precum şi fostul preşedinte al ANRP Crinuţa Dumitrean, Cătălin Florin Teodorescu, deputat PDL, Marko Attila, deputat UDMR, Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit în ianuarie preşedintele PNL Sector 1 şi Remus Virgil Baciu.

      Ștergere
    2. Crinuţa Dumitrean conducea ANRP în perioada scandalului Baciu. După arestarea acestuia, în 2011, a demisionat, însă a revenit în atenţia publică un an mai târziu, când Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut comisiei de specialitate a Curţii de Apel Bucureşti să îi controleze averea. ANI constatase că Dumitrean nu poate justifica peste 150.000 de euro, venituri realizate în perioada în care a fost preşedintele ANRP, director adjunct la Institutul Naţional de Administraţie (INA) şi director în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA).

      Într-un alt dosar de evaluare, inspectorii de integritate au constatat că, în perioada 30 aprilie 2009 - 5 octombrie 2011, Dumitrean s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a exercitat, simultan, funcţiile de director (funcţie publică de conducere) în cadrul APIA, director general adjunct al INA şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al ANRP, precum şi calitatea de comerciant persoană fizică, în perioada 7 martie 2008 - 3 februarie 2011.

      Numit vicepreşedinte al ANAF în 2009, pe vremea Guvernului Boc, Dragoş Bogdan a fost eliberat din această funcţie, în 2012, de premierul Victor Ponta, care l-a demis din cauza legăturilor pe care cel dintâi le avea cu lumea interlopă, relata presa de la acea vreme. În 2013, Dragoş Bogdan a fost numit comisar general adjunct al Gărzii de Mediu, în perioada în care conducerea ministerului de resort era asigurată de Rovana Plumb. Mai mult decât atât, un alt aspect relatat în media se referă la faptul că firma controlată de soţia lui Bogdan a derulat mai multe afaceri în Cluj-Napoca, acolo unde Emil Boc era primar, ea primind contracte publice pentru amenajarea parcurilor. Presa a sugerat, la un moment dat, că, pe vremea în care se numea Liliana Călin, soţia lui Dragoş Bogdan ar fi avut o idilă cu premierul Emil Boc.

      Ștergere
    3. Deputatul PDL Cătălin Florin Teodorescu a fost ales, în 2004, consilier judeţean în Argeş, însă după câteva luni a demisionat şi a fost numit prefect, poziţie pe care a ocupat-o până în ianuarie 2005. În perioada 2005-2007 a fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, iar în anul 2009 a fost vicepreşedinte la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), până în 8 august 2009, când, prin decizie a premierului Emil Boc, a fost numit vicepreşedinte al ANRP. Doi ani mai târziu, în 1 noiembrie 2011, Teodorescu a demisionat din această funcţie.

      Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, parlamentarul are patru terenuri în Bucureşti, Ilfov şi Argeş, două case de locuit, dar şi ceasuri şi bijuterii care valorează 26.000 de euro.

      Cel de-al doilea deputat din acest dosar, Marko Attila, mai este implicat într-un dosar penal şi chiar a fost găsit vinovat de magistraţii de la Judecătoria Buzău de abuz în serviciu. Marko Attila a fost condamnat, în 2012, la trei ani de închisoare cu executare de Judecătoria Buzău, în cazul retrocedării Colegiului "Székely Mikó" din Sfântu Gheorghe. În urma acestei retrocedări, deputatul, alături de celelalte persoane implicate în acest caz, a prejudiciat statul român cu 1,3 milioane de euro. Decizia instanţei nu a fost definitivă, iar contestaţia împotriva acestei decizii se judecă la Curtea de Apel Ploieşti, următorul termen fiind fixat de instanţă în 24 noiembrie.

      Actualul preşedintele al PNL Sector 1, Sergiu Diacomatu, a fost vicepreşedinte al ANRP între 16 noiembrie 2009 şi 24 martie 2011. În iunie 2012 a candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, însă a fost învins de nu mai puţin controversatul Gheorghe Bunea Stancu.

      Ștergere
    4. În dosarul Alinei Bica, procurorii susţin că prejudiciul de peste 61 de milioane de euro ar fi fost împărţit de Gheorghe Stelian cu Valentin Vişoiu, Adrian Andrici, acţionar la CS Universitatea Craiova, şi Gabriel Gheorghe.

      Omul de afaceri Gheorghe Stelian, zis Stelu, este cunoscut pentru mai multe afaceri cu imobiliare. De la el ar fi cumpărat Elena Udrea, în 2006, un teren în zona Floreasca din Bucureşti, pentru a construi locuinţe. Totodată, Udrea a mai cumpărat un teren pe malul lacului Griviţa, tot pentru un proiect imobiliar, după ce a făcut un credit de 3,3 milioane de euro la BRD. Proiectul neavând succes, Udrea a vândut terenul şi creditul lui Alexandru Faur, partener de afaceri al lui Stelian.

      Omul de afaceri piteştean Valentin Vişoiu, care controlează grupul de firme Conarg, este deja arestat într-un alt dosar al procurorilor anticorupţie, în care este implicat şi primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc. Mai mult, despre Vişoiu presa a relatat că a făcut parte din operaţiunea de retrocedare de la Ştefăneşti, anchetă în care ar fi implicat şi Radu Pricop, soţul Ioanei Băsescu. Omul de afaceri ar fi primit din drepturi litigioase de nici mai mult nici mai puţin de 100 milioane de euro.

      Şi numele lui Gabriel Gheorghe este legat de retrocedările de la Ştefăneşti, el fiind implicat în "afacere", alături de Vişoiu, Pricop şi de avocatul Gabriel Banu. Procurorii anticorupţie spun că averea acestuia s-a majorat cu aproape 4,2 milioane de euro, în urma afacerii cu Gheorghe Stelian, Valentin Vişoiu şi Adrian Andrici.

      Conform jurnaliştilor de la ZF, Adrian Andrici este unul dintre cei mai influenţi şi discreţi investitori pe bursă, în presă neexistând fotografii cu acesta, deşi este de mulţi ani acţionar semnificativ la companii de pe bursă. În 2008, Andrici a vândut pachetul majoritar de acţiuni al firmei Haber Haţeg către grupul Heineken pentru câteva milioane de euro, în condiţiile în care firma deţinea terenul de şapte hectare pe care este situată una dintre fabricile de bere ale grupului olandez. Apoi, el s-a luptat cu americanii de la Ford în calitate de acţionar minoritar al Automobile Cra­iova, pentru a obţine un preţ mai bun pentru acţiuni.

      http://www.mediafax.ro/social/analiza-dosarul-bica-ii-scoate-la-lumina-pe-unii-dintre-baietii-destepti-ai-afacerii-despagubirilor-13616088

      Ștergere
  15. bai cacatule cu copy/paste!!
    Du-te dracu si cumpara-ti o imprimanta,scaneaza ziarele si apoi trimite-le pe mail lu nea adminu,ca stie el ce sa faca cu ele
    dute dreaca cu copiutele tale idiotule si mai lasa-l si pe pemeteu sa vorbeasca,,, ca macar asta mai spune cate ceva.
    Te'n gura de plagiatore de la servicii.Puteai sa pui numai linkdicu(matii).Idiotu'ala de horvath,devaartesu pulei e mai destept ca tine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey, se trezi pdl-istu lu peste!
      Uaii... ce siuparat e... vai di piula lui si-a pdl-istilor mafioti!
      Baa..., puscaria va mananca, lipitorilor!

      Ștergere
  16. te crezi la caminu' cultural in satul tau de analfabeti? tembelule!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Buey, da ce se nerva domnul Don !
    Uai, inche nu ridicara astia de la crasma interdictea, instituita in zioa alejerilor, de vanzare a bauturilor alcoolice si-ti baga la tejghea numa Tutti Frutti ?
    Nu ca n-ai avea motiv, da mai sari si tu peste copiutele astea !
    Buey, ca ne mai incrancenaram odata pe tema asta, acusica fro 2 ani, de-am tot sters fro doo zile monitorul de muci, sange, urme de creiere...
    Lasa omu sase simte bine !

    RăspundețiȘtergere
  18. Uai, va cumpararati usturoi ? Ca se aprochie Sf Endriu, noaptea cu stirigoii, cu moroii, cu maleficele !
    Buey, eu imi loai un sprei tip flit, cu esenta de usturoaie, de la unul de pe centura Hurziceniului ! Cica-s made in Haustria, garantate 100 la 100 !

    RăspundețiȘtergere
  19. Auzi si la tov. admin Vasile Burcu: "Crinuta Dumitrean! Romani, treziti-va!" !
    Si daca ne trezim, asea dintr-o pura intanpleare, ce sa facem ? Sa-i huskim patzakinei trandafirul din kept ? Ori ceva mue...
    Ca, altceva, ce dreacu poti sa faci in democratia asta originala ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @PMTule,
      tu n-ai nevoie de usturoi deoarece esti"dat dreacu'" doar ca inca nu a venit sa te ia.Si apoi daca te sperie ceva suji pula la catzea si-ti trece .

      Ștergere
  20. Buey, eo am optservat ca aproape toti oamenii astia mari din politica Romunistanului, sau din sport, ori din spectrul milionarilor de mucava, loati la ochi de organ pentru mici si neimportante mish-mashuri, declara cu seninatate ca "Am incredere deplina in justitie", bla, bla ! Si, de fiecare data cand s-a dat pe post cate una de asta, autorul a ajiuns la incubator !
    Vezi cazul Voiculescu,care-si etala parul de pe kept la jurnalisti, cata incredere are el in justite, ori Nascase 6 Case, ori aia din lotul cu fotbalul, ori Basoiu...ba nu, ca asta inca n-a intrat la malaxor !
    Buey acestia, ca azi il mai aozii pe unul ca are incredere deplina in justite si ca nu are nica de ascuns !
    Doamne feri, da daca omul depune juramantul, moment cu care-l paleste si imunitatea deplina, iar justitea ii face fro arogantza ?
    Bat dreaca in lemn, ptiu-ptiu !
    Mai aozirati voi de presedinte ales, in exercitiul functiunii, cercetat si judecat ? De frun presedinte care, pe timpul mandatului, este poftit sa dea cu suptsemnatul, el la o masa, iar unul de la ANI la alta masa, sub supraveghere stricta, sa nu copie unul de la altul ?
    Na, intreb si eo, ca cetateanul, ca nu ma prisep la toate !
    Oare o hi frumos ce se intampla in Tara lu Dorele ?
    Pfoaiiii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,daaa stiam eo,ierea mai bun fonta, hasmocar mo!

      Ștergere
  21. Buey,io can' l-am intrebat p'un mos d'asta de tip pemete cine castiga mandatu 2 la pres peste 5 ani,iel mi-a zis ca sigur va hi nascase,ca de iliescu nu era prea sigur.Io facui ceva calculele cu abacu caca mos caliku si-mi dadu ca iese tot bombalau.Ca peste 5 anisiori juma din votantii lu' ponta o sa hie oale si ulcele Eo am mai zis asta odeata da voi bosorogii nu bagati la devla,asea ca va repet ca in armata.(in afara de aia "faceti ca mine")dintre voi doar pemeteu o sa isi mai tarasca dupe el plosca si furtunele mergand la sectia de vot ca voi o sa fiti oale si ulcele.Nici dragnea si teleormanu' nu va mai scoate din groapa
    PS@all: ati vazut voi drac mort,rata inecata si pemete fara pesede?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti cu capu, nana!
      Ai scris si postat asta,de cel putin 3 ori intr-o saptamana!
      Buey puilica, mai schimba si tu apa!

      Ștergere
    2. nana bazile te oftici ai!chiar de 3 ori?cel putin intr-o saptamana?hai pe bune arata si mie mincinosule! sau ai dat in boala lu' fonta?

      Ștergere
  22. Băi Curleoane, bă unde-ţi sunt fraţii tăi de cruce alde Viurelu şi Cezar maimuca?...Că de ei mi-e dor, iar de atîta dragoste, la booci le-aş da de zor.

    RăspundețiȘtergere
  23. https://www.youtube.com/watch?v=MmKn420LZ_s

    RăspundețiȘtergere
  24. Kilotii de la Tarom in greva ! Vor: 1. Salarii mai mari. 2. Marirea salariilor !
    Am caotat cu infrigurare, pe goagal, sa vad cat are un kilot leafa si am gasit ca fro 4000 de ieuro, mai mult, ori mai putin, in functie de unde, cu ce si cu cine zboara !
    Acusica sea ma gandesc ca, dake si kilotii nostri militari ar hi avut cioroiplane, cu ce sa mai zboare, ar hi intrat si ei in greva, n-asa ?
    Dake nu sunt prea indiscret, ce salariu net are un kilotzel militar, asea mai mic ? Ca sa nu zic de frun as al ceriului, de frun barosan de kilotzoi, de ala cu 20-30jde ore de zbor pe an, de nici ICAR n-ar hi visat la asea ceva !

    Ce bine e in armata ! Ceocu mic, 'ntzeles, sa traiti !
    Domnu Danila, dumneavoastra, ca primul kilot militar al tarii, ce salariu aveti ?
    E confi ? Zau ? Da macar cat soferul sefului de sectie supravegheat turbine de la Hidroelectrica, aveti ?
    Ca sa nu mai zic de kilotii astia de la Tarom...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: cati dintre cei din poza http://www.mapn.ro/, nu aveau credite in banci, ori ceareuri fara numar, fara numar ?
      Domnii de la Casa Poporului, re-ati ai dreacu de balabuste imbacsite, voi aveti fro apasare ?

      Ștergere
  25. Cudeleu, ia taica si citeste de aici, sa vezi ce te asteapta cu capitalismul tau:

    "Trei mari sociologi mai dau 40 de ani ”pacientului” economie de piață
    Mai are capitalismul un viitor?
    ...Încetarea acumulării de capital, automatizarea și informatizarea, precum și schimbările climatice ar putea pune punct capitalismului și economiei de piață în nu mai mult de patru decenii, consideră trei reputați profesori (Immanuel Wallerstein, Randall Collins și Craig Calhoun), ale căror eseuri pe această temă au fost strânse în volumul ”Mai are capitalismul un viitor?”, a cărui ediție franceză a fost lansată recent, scrie La Tribune...
    ....
    Citeste mai multe pe:

    http://www.cotidianul.ro/mai-are-capitalismul-un-viitor-252001/

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!