Pagini de larg interes! Click here:

joi, 28 mai 2015

'E un semnal de alarmă, suntem în fața unei situații extrem de grave' dixit cinci senatori, in frunte cu Presedintele Senatului Romaniei, Calin Popescu Tariceanu. Formula 'JE SUIS RARINCA !' a devenit virală in diaspora.



Tăriceanu, despre scrisoarea adresată lui Iohannis: E un semnal de alarmă, suntem în fața unei situații extrem de grave.

 Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a explicat, marți, că împreună cu alți senatori i-a adresat președintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care îi aduce la cunoștință, din dorința de a trage un semnal de alarmă, faptul că "drepturile și libertățile fundamentale ale unui cetățean obișnuit au fost încălcate de către doi înalți magistrați în mod deliberat și cu rea-credință".

* Cinci senatori cer președintelui Iohannis demiterea Liviei Stanciu și a Codruței Kovesi

 Potrivit lui Tăriceanu, situația semnalată șefului statului este una "extrem de gravă". "Ne-am adresat președintelui României pentru că noi considerăm că suntem în fața unei situații extrem de grave. Ca să rezum, (...) președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție acuză un cetățean obișnuit și, atenție, aici nu mai vorbim de politicieni și alte categorii sus-puse și se pune în mișcare, probabil nu într-o manieră foarte transparentă, Parchetul, care decide arestarea acelei persoane și aceasta este privată de libertate peste șase luni de zile. Cred că, în condițiile în care avem o hotărâre definitivă a Curții de Apel București cu privire la nevinovăția acelei persoane, începem să ne punem întrebări serioase ce se întâmplă cu unele persoane. Nu vorbesc de întreg sistemul de Justiție, dar ne punem întrebări serioase ce se întâmplă cu unele persoane care sunt în vârful a doua instituții cheie: ÎCCJ și DNA", a declarat Tăriceanu, marți, la Senat.

El a susținut că este necesară o reacție a întregii societăți față de "astfel de abuzuri". "Dacă prin complicitatea lor (a conducerii ÎCCJ și DNA — n.r.), ajungem la un astfel de abuz de putere de care vorbim în continuu de ceva vreme încoace și iată se dovedește că așa este, atunci cred că trebuie să recunoaștem cu toții că problema nu e numai una marginală care vizează mai mult sau mai puțin anumite categorii, ci oricare cetățean. Justiția nu e întărirea instituțiilor represive care pot să ducă la astfel de abuzuri. E un semnal de alarmă pe care ni l-am permis să-l tragem către președinte, dar nu numai. Cred că e vorba de întreaga societate, de societatea civilă care trebuie să reacționeze și aș spune că e nevoie de o reacție sănătoasă a societății în fața unor astfel de abuzuri, de încălcare a drepturilor și libertăților cetățenilor", a adăugat Tăriceanu.

Președintele Senatului a precizat că arestarea persoanei în discuție s-a produs nu pe baza unor dovezi concludente, ci "pe baza unor suspiciuni". "Despre ce discutăm? Deci, pe baza unor suspiciuni, un cetățean este arestat, stă șase luni în arest și acum începem să ne gândim dacă e cineva vinovat sau nu este. Președintele ÎCCJ face un denunț calomnios la adresa persoanei respective, Parchetul se pune imediat în mișcare fără să cerceteze aceste lucruri în mod serios, amănunțit și stăm și ne facem că nu s-a întâmplat nimic. Eu cel puțin nu cred că e normală această atitudine", a conchis Tăriceanu.

Cinci senatori, printre care și președintele Camerei Superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu, i-au solicitat marți, printr-o scrisoare, președintelui Klaus Iohannis să le înlăture, prin demitere ori prin demisie, pe Livia Stanciu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, și Laura Codruța Kovesi, șeful DNA, pentru încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale Marianei Rarinca.

AGERPRES/(A — autor: Cătălina Barbu, editor: Claudia Stănescu)
Sursa: http://www.agerpres.ro/politica/2015/05/26/tariceanu-despre-scrisoarea-adresata-lui-iohannis-e-un-semnal-de-alarma-suntem-in-fata-unei-situatii-extrem-de-grave-19-35-58
--------------------------------------------------------------------------------


 
Sursa: Românii cer dreptate pentru Rarinca prin mesaje pe internet
--------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13 comentarii:

  1. Asociația M10, condusă de europarlamentarul Monica Macovei, a lansat joi o petiție publică prin care solicită demisia sau revocarea din funcție a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

    "Considerăm că acțiunile sale din ultima perioadă reprezintă un atac la justiția din România și la independența celor două instituții cheie: DNA și ÎCCJ și demonstrează încă o dată dorința constantă a anumitor oameni politici de a bloca și controla justiția", se arată într-un comunicat al M10 transmis AGERPRES.

    În comunicat se reamintește că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis pe 26 mai o scrisoare deschisă președintelui României prin care solicită înlăturarea din funcțiile pe care le ocupă, prin demitere sau prin demisie, a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța-Kovesi, și a președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu.

    Sursa: http://www.agerpres.ro/politica/2015/05/28/asociatia-m10-solicita-printr-o-petitie-publica-demisia-sau-revocarea-din-functie-a-presedintelui-senatului-13-23-38

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Monica Macovei, in calitate de fost Ministru de Justitie, avea un PRINCIPIU pe care l-a aplicat fara discernamant, tuturor celor banuiti a fi PSD-isti / ori simpatizanti PSD: 'orice SEF trebuie sa raspunda/sa fie inlaturat, chiar daca greseala apartine subordonatilor'! Vad ca azi APARA vinovatii, indifferent de cat si cum au gresit!
      Pacat, D-na Macovei, fosta si "APARATOARE" a 'drepturilor omului... in Romania'!

      Ștergere
    2. Ludovic Orban:
      Şefa ICCJ, Livia Stanciu, să-şi dea DEMISIA. [vezi si VIDEO].
      ---------------------
      Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, este de părere că preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Livia Stanciu, are multe motive pentru care trebuie să-şi prezinte demisia, având în vedere scandalul Rarinca.

      Declaraţia a fost făcută de Ludovic Orban, joi,
      la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

      "Are mai multe motive să-şi dea demisia (Livia Stanciu - n.r.). Printre ele, faptul că nu şi-a plătit datoriile. (...) Doamna Rarinca nu era un pericol pentru a fi arestată", a menţionat Orban, joi, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

      În ceea ce priveşte Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), instituţia "este obligată să efectueze o anchetă serioasă în această speţă", a adăugat Orban.

      Pe 21 mai, Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa ICCJ, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a apreciat că femeia nu se face vinovată de faptele pentru care a fost denunţată de Livia Stanciu.

      Sursa: http://www.antena3.ro/politica/ludovic-orban-sefa-iccj-livia-stanciu-sa-si-dea-demisia-295110.html

      Ștergere
  2. Ca ce chestie cere Moni revocarea din funcție a președintelui Senatului? Poate vrea si revocarea Constitutiei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Livia Stanciu: Nu se pune problema să îmi dau demisia.
    ===============
    Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a declarat joi, la sediul CSM, că nu își va da demisia de la conducerea Instanței supreme în urma scrisorii transmise de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

    *** Cinci senatori cer președintelui Iohannis demiterea Liviei Stanciu și a Codruței Kovesi.

    Ea a adăugat că nu are ce să își reproșeze, iar CSM va analiza dacă scrisoarea respectivă a afectat independența Justiției.

    Sursa: AGERPRES/(AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Claudia Stănescu)
    http://www.agerpres.ro/justitie/2015/05/28/livia-stanciu-nu-se-pune-problema-sa-imi-dau-demisia-15-23-44

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum comenteaza ministrul Justitiei cererea lui Tariceanu privind demisia lui Kovesi si Stanciu.
    -----------------------------
    Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a evitat sa faca aprecieri concrete cu privire la solicitarea presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, prin care acesta cere demisia din functie a Laurei Codruta Kovesi si Liviei Stanciu.

    "Nu avem in analiza o asemenea solicitare. Conditiile pentru revocarea din functie a oricarui magistrat din Romania sunt foarte strict reglementate de lege si nu suntem intr-o astfel de situatie", a declarat Cazanciuc, joi dupa-amiaza.

    Totodata, acesta a precizat ca nu cunoaste detaliile dosarului Marianei Rarinca, dar a mentionat ca "CSM a facut un demers catre Inspectia Judiciara, pentru a vedea daca au fost sau nu au fost respectate toate procedurile". (??? !!! ??? n.b.)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Demisia e strict personal. Nu stiu despre ce e vorba in acel dosar si nu cred ca putem sa facem aprecieri foarte riguroase, decat daca am citit foarte bine dosarul. Eu intotdeauna am facut un apel la oameni politici sa nu comenteze decizii ale instantelor de judecata.

      E foarte dificil sa stabilesti limitele unui dialog cand nu ai repere la nivel de deontologie. Am incercat sa avem repere deontologice, ca sa vedem care sunt limitele in care poti sa discuti", a mai spus Cazanciuc.

      Nu in ultimul rand, ministrul a precizat ca "exista in momentul de fata o procedura de tragere la raspundere a celor care din rea-intentie pronunta sentinte gresite".

      Tariceanu, scrisoare catre Iohannis: Ii cere sa le demita pe Kovesi si Livia Stanciu (Video)

      Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a cerut marti demiterea Liviei Stanciu, sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), si a Laurei Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA. Tariceanu, alaturi de mai multi senatori, i-au transmis o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis, in care solicita ca Stanciu si Kovesi sa plece din fruntea celor doua institutii judiciare.

      In documentul citat, senatorii vorbesc despre cazul femeii acuzate ca a santajat-o pe sefa Inaltei Curti si care a stat in arest preventiv timp de sase luni, Mariana Rarinca, inainte ca judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti sa decida ca este nevinovata si sa o achite.

      Sursa: http://www.ziare.com/robert-cazanciuc/ministrul-justitiei/cum-comenteaza-ministrul-justitiei-cererea-lui-tariceanu-privind-demisia-lui-kovesi-si-stanciu-1365676?

      Ștergere
  5. In tara inca numita Romania... vai mama noastra! [n.n.]
    ========
    Klaus Iohannis: Nu e de competenţa mea demiterea şefei ÎCCJ
    ==================
    Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis joi o scrisoare preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu în care îi atrage atenţia că preşedintele ţării nu dispune de competenţele constituţionale sau legale de a înlătura din funcţie preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sau procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

    "Referitor la solicitarea de înlăturare din funcție a președintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie și a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, precizez că Președintele României nu dispune de asemenea competențe constituționale sau legale. În plus, Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și al procurorilor nu prevede instituția demiterii, ci pe cea a revocării, ca modalitate juridică de încetare a unei funcții de conducere exercitate de un judecător sau de un procuror înainte de termenul pentru care a fost numit. Măsura revocării nu poate fi luată de către Președintele României. Aplicarea acestei sancțiuni se poate face numai după parcurgerea unei proceduri ale cărei etape sunt prevăzute de Legea nr. 303/2004", scrie preşedintele Klaus Iohannis în scrisoarea transmisă lui Călin Popescu-Tăriceanu.

    "În ceea ce privește solicitarea de înlăturare a celor doi magistrați prin demisie, consider că demisia dintr-o funcție de conducere reprezintă un act unilateral de voință, care nu poate fi determinat sau influențat de nicio autoritate publică, deci nici de către Președintele României", a mai scris Iohannis.

    Sursa: http://www.antena3.ro/romania/klaus-iohannis-nu-e-de-competenta-mea-demiterea-sefei-iccj-295005.html

    RăspundețiȘtergere
  6. 999.921 - probabil ca azi veti depasi milionul. Felicitari pentru bloguri si munca depusa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, karadeniz!
      Felicitari, in egala masura tuturor/mai ales comentatorilor,
      tuturor celor care au deschis/vizitat aceste pagini!
      Cu bune si rele, nu a fost deloc/deloc usor!
      Un proiect din inima, la care am tinut/muncit mult!
      Sigur, intotdeauna ar fi/si este loc... de mai bine!
      Va multumesc, prieteni!

      Ștergere
  7. Romani, si aici... sunt banii dumneavoastra!
    =============
    Angajat fantomă la Camera Deputaţilor. Vezi ce salariu are. Video.
    ==============================
    Camera Deputaţilor are un purtător de cuvânt, dar doar pe ştatul de plată.

    De aproape doi ani, o doamnă figurează ca angajat pe acest post,
    dar deputaţii şi presa nu ştiu cum arată.

    Purtătorul de cuvânt beneficiază de o indemnizaţie de peste 5.000 de lei pe lună.

    sursa: http://www.antena3.ro/politica/angajat-fantoma-la-camera-deputatilor-vezi-ce-salariu-are-295127.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Scandalul femeii achitate dupa sase luni de arest:
    DNA a facut contestatie in anulare.
    ===================
    Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a facut contestatie in anulare in ceea ce priveste achitarea Marianei Rarinca de catre Curtea de Apel Bucuresti (CAB).

    Mariana Rarinca a fost achitata definitiv saptamana trecuta, dupa ce a stat in arest preventiv timp de sase luni, fiind acuzata de DNA ca ar fi santajat-o pe sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) Livia Stanciu.

    Astfel, DNA a facut o contestatie in anulare la CAB, impotriva deciziei magistratilor Risantea Gagescu si Damian Dolache, care au stabilit ca Rarinca este nevinovata si au achitat-o, transmite B1 TV.

    Cu toate ca decizia instantei in cazul sau este una definitiva, exista cai extraordinare prin care poate fi atatcata. Acum urmeaza ca instanta sa stabiliasca un termen la care se va judeca admisibilitatea solicitarii DNA.

    In cazul in care se va aproba, cererea procurorilor anticoruptie se va judeca si va fi luata o decizie in acest sens.

    Mariana Rarinca a fost achitata definitiv de judecatorii de la CAB, dupa ce a stat sase luni dupa gratii, in urma plangerii impotriva sa depusa de Livia Stanciu la DNA, in care presedintele ICCJ sustinea ca a fost santajat de aceasta femeie. In prima instanta, Rarinca a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare.

    Achitarea Marianei Rarinca a declansat o adevarata controversa pe scena politica, dupa ce seful Senatului Calin Popescu Tariceanu i-a trimis o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis, in care a cerut demiterea Liviei Stanciu si a Laurea Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA.

    Tariceanu, scrisoare catre Iohannis: Ii cere sa le demita pe Kovesi si Livia Stanciu (Video)

    Ulterior, numeroase voci politice au cerut demisia lui Tariceanu pentru gestul sau, iar PNL si M10, asociatia condusa de Monica Macovei, au lansat chiar doua petitii pentru demiterea sefului Senatului.

    Dupa liberali, si Macovei lanseaza o petitie pentru demiterea lui Tariceanu (Video)

    Sursa: http://www.ziare.com/stiri/dna/scandalul-femeii-achitate-dupa-sase-luni-de-arest-dna-a-facut-contestatie-in-anulare-1365902?

    RăspundețiȘtergere
  9. Dom comisar, sa fim sanatosi si sa ,,ne vedem´´ si cand o trece contorul de trei meleoane. Cred ca sarbatorrea cu ceva otravuri alimentare, cum ar fi sunca de broasca si distilatul din corcoduse, este un pod prea indepartat.
    Sa auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!