Pagini de larg interes! Click here:

sâmbătă, 9 octombrie 2010

Militari treziti-va! Inca va mai paste ceva! Manipularea si dezinformarea, la ordinea zilei!


Soldele militarilor cresc cu 5,5 la sută pentru a putea fi impozitate
- titreaza  Evenimentul Zilei  EVZ.ro - 
Un document intern al Ministerului Muncii, trimis Caselor de Pensii din toată ţara, dezvăluie modul în care sunt rezolvate probleme salariale ale anumitor categorii profesionale. Este vorba despre persoanele asigurate din sistemele de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, care, pentru a nu suferi în urma trecerii de la un sistem de asigurare la altul, vor beneficia de majorări de venituri.

După ce guvernul a decis ca angajaţii sistemelor de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională să contribuie la sistemul pubilc de pensii, şi nu la Casa Militară de Pensii, executivul a dat o hotărâre de guvern de recalculare a pensiilor respective.

Curtea de Apel Cluj a suspendat însă hotărârea de guvern, aşa că Ministerul Muncii a găsit o altă soluţie: majorarea soldelor!

Recalcularea pensiilor militarilor, blocată de Curtea de Apel Cluj

"Se va proceda la majorarea veniturilor salariale"

Documentul citat descrie mecanismul prin care militarii trebuie să plătească o contribuţie de 10,5 la sută la sistemul public de pensii, la fel ca restul populaţiei:
"În prezent, personalul din domeniul apărării naţionale achită o contribuţie de cinci la sută la bugetul de stat din care, de altfel, se achită pensiile în acest moment. Începând cu data intrării în vigoare a legii, va contribui la sistemul unitar de pensii publice, la fel ca şi celelalte categorii de persoane, cu 10,5 la sută contribuţie individuală din venitul câştigat",
 se arată în document.

Pentru ca, totuşi, veniturile militarilor, poliţiştilor şi ale gardienilor din penitenciare să nu fie diminuate în urma aplicării legii, autorităţile au găsit soluţia majorării acestora.

"Pentru a nu se produce o diminuare a veniturilor salariale prezente, generate de plata contribuţiei individuale de 10,5 la sută la bugetul asigurărilor sociale de stat, se va proceda la majoritatea veniturilor salariale cu 5,5 la sută",
precizează ordinul citat.

Militarii se vor pensiona la 60 de ani

Noua lege a pensiilor, care uniformizează sistemele militare cu sistemul public de pensii mai prevede şi creşterea vârstei de pensionare a militarilor: "În cazul persoanelor asigurate din sistemele de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, vârstele standard de pensionare vor creşte gradual de la 55 de ani la 60 de ani, până în anul 2030", se mai arată în documentul Ministerului Muncii.

Autor: Mihai Şoica
Recalcularea pensiilor militarilor, blocată de Curtea de Apel Cluj,
- articol preluat din Evenimentul Zilei  EVZ.ro - 
Pensiile militarilor în rezervă, poliţiştilor, ofiţerilor SRI şi cele ale gardienilor din penitenciare vor rămâne, deoacamdată, la nivelul actual.

Motivul: magistraţii Curţii de Apel Cluj au admis o cerere formulată de şapte ofiţeri în rezervă privind suspendarea aplicării Hotărârii de Guvern 735/2010, care prevede recalcularea pensiilor militare.

Prin decizia Curţii de Apel Cluj, recalcularea tuturor pensiilor militare va fi îngheţată până la existenţa unei decizii definitive a justiţiei, care să arate dacă HG 735/2010 este legală sau nu. Avocatul Viorel Iepure, cel care a obţinut un prim succes în justiţie, a declarat că guvernul va face recurs, dar că, până la judecarea acestuia de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sentinţa Curţii de Apel Cluj este executorie şi trebuie pusă în aplicare.

Motivul principal pentru care Curtea de Apel Cluj a admis să suspende aplicarea HG 735/2010 se referă la obligativitatea pensionarilor militari de a obţine acte pe baza cărora pensiile lor să fie recalculate.

"În lege nu se prevede nicio astfel de obligativitate, ci doar în această hotărâre de guvern, or, este nelegal ca o hotărâre de guvern să adauge la lege. După părerea mea, ca să le fie mai uşor şi să recalculeze toate pensiile militare aflate până la data de 1 ianuarie 2010, vor merge pe metoda recalculării pensiei pe baza salariului mediu pe economie. Astfel, s-a aruncat pisica în curtea pensionarilor militari, care, dacă nu aduc acte care să le ateste că au activat la o anume unitate şi în ce perioadă, atunci li se recalculează pensia pe baza salariului mediu",
a mai spus avocatul Iepure.

Limita de 3.000 de lei nu este prevăzută în niciun act normativ

Avocatul clujean a mai spus că în nicio lege sau hotărâre de guvern nu se prevede pragul minim sau maxim de 3.000 de lei pentru pensiile militare. "Dacă un militar are 4.000 de lei şi i se recalculează la 1.600 de lei, atunci pensia care va fi plătită este de 1.600 de lei, şi nu de 3.000 de lei. Nu scrie niciunde că pensia-limită va fi de 3.000 de lei", a explicat avocatul Viorel Iepure.

Decizia Curţii de Apel Cluj a fost notificată deja către Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne şi SRI. Într-un comunicat emis de Sindicatul Cadrelor Disponibilizate şi în Rezervă, semnat de colonelul în rezervă Constantin Monac, se arată că decizia Curţii de Apel Cluj este un prim succes pe drumul privind anularea HG 735/2010.

Comunicatul mai arată că pensionarii militari au fost supuşi la umilinţe de neacceptat:
"Supunerea pensionarilor proveniţi din structurile de apărare, ordine publică la umilinţe incredibile, prin încălcarea prevederilor Constituţiei României, ale statutelor profesionale ale acestor categorii..., nu în ultimul rând, prin antiromânismul, minciuna şi impostura unor guvernanţi vremelnici".
Autor: Mihai Şoica
Noile pensii: pierderi mari, câştiguri mici
Marii pierzători în lupta statului cu eliminarea pensiilor speciale sunt aviatorii. Sunt şi câţiva norocoşi care vor lua bani mai mulţi.

Aproape 5.500 de pensii acordate în baza unor legi speciale au fost recalculate de experţii Casei de Pensii, în urma procesului cerut de executiv pentru a elimina pensiile aşa-numite "de lux". În medie, acestea au scăzut de peste trei ori, de la 5.146 la 1.587 de lei. Cele mai mari reduceri se înregistrează în cazul personalului civil navigant, potrivit centralizărilor făcute de direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Muncii.

În afară de magistraţi, care au scăpat de reducerea pensiilor de serviciu graţie unei decizii a colegilor de la Curtea Constituţională, mai există şi alţi pensionari care au ieşit "câştigători" din lupta cu recalcularea. Ei sunt răspândiţi în mai toată lista neagră realizată de guvern, mai puţin la Curtea de Conturi, unde nu s-au înregistrat creşteri ale pensiilor. Numărul lor este redus, potrivit specialiştilor din minister.

Sporuri şi cotizaţii recunoscute graţie noii Legi a pensiilor

"În câteva cazuri excepţionale, în urma recalculării au fost înregistrate creşteri ale cuantumului pensiilor. Aceste creşteri nu sunt însă semnificative",
susţin ei, care oferă şi trei explicaţii pentru aceste situaţii. Toate sunt legate de beneficii pe care legile speciale nu le recunosc, aplicând în schimb doar un procent - în jur de 80% - din media ultimelor venituri.

"Unele sporuri recunoscute pe Legea nr. 19 (Legea pensiilor - n.r.) nu puteau fi valorificate la calculul pensiilor de serviciu în baza legilor speciale. Unele perioade de cotizare realizate după pensionare nu puteau fi valorificate decât la calculul conform Legii nr. 19. Beneficiul grupelor de muncă se putea acorda doar dacă se făcea calculul pe Legea nr. 19",
 explică ei. Aceştia oferă şi câteva exemple. O creştere mai mare a obţinut-o un fost parlamentar, care a plecat de la 2.658 de lei şi a ajuns la puţin peste 3.000 de lei, ceea ce înseamnă că a câştigat cam 350 de lei în urma recalculării.

Peste 250 de lei a primit în plus un fost funcţionar public parlamentar, iar în jur de 200 de lei este suma de care va beneficia în plus, lunar, un fost grefier.

În schimb, un fost diplomat primeşte doar aproape 70 de lei pe lună în plus la pensie, mai arată evaluările Ministerului Muncii. Cât despre pensionarii care au rămas cu bani mai puţini, în medie, aviatorii au cea mai mare pierdere, cu o pensie de peste cinci ori mai mică, de la 9.213 lei la 1.732 de lei.

Foştii grefieri, ofiţeri ai Curţii de Conturi şi diplomaţi au pensii, în medie, de aproape trei ori mai mici, iar parlamentarii şi funcţionarii publici parlamentari au pensii de aproape două ori mai mici. Din aceste reduceri, statul economiseşte lunar în jur de 21 de milioane de lei.

MODIFICĂRI
Urmează recalcularea pensiilor militare

Până la sfârşitul anului ar trebui finalizată şi recalcularea pensiilor celor din apărare, siguranţă şi ordine publică, de care se vor ocupa casele lor de pensii. În cazul acestor categorii, având în vedere că nu au contribuit ca ceilalţi beneficiari de pensii de serviciu, li se vor lua în calcul "contribuţiile fictive" aferente soldelor şi salariilor pe care le-au avut lună de lună, după cum au anunţat reprezentanţii ministerului la începutul procesului de recalculare.

Modificări au apărut şi în cazul beneficiarilor de pensie de invaliditate, care au fost luaţi la verificări în ultima perioadă. Ultima evaluare arăta că aproape un sfert dintre cei controlaţi au fost scoşi din pensie, pe motiv că au beneficiat ilegal de acest drept.

Mai mult, noua Lege a pensiilor nu va mai permite acordarea adeverinţei de boală de către medicul curant, ci de experţi autorizaţi. În plus, cei care se vor pensiona mai devreme cu cinci ani vor pierde 45% din pensia cuvenită.
Autor: Oana Crăciun

Judecatoarea Claudia Idriceanu, de la Curtea de Apel Cluj, care a dispus suspendarea aplicarii Hotararii de Guvern numarul 735 din 21 iulie 2010, prin care Executivul a redus pensiile militarilor si ale politistilor, ar fi fost obligata de prevederile Codului de Procedura Civila sa se abtina de la solutionarea dosarului. Abtinerea judecatoarei ar fi trebuit sa existe de la primul termen al cauzei, intrucat sotul acesteia, fost politist, are pensie militara, iar Codul de Procedura Civila prevede ca un magistrat este incompatibil in a judeca un dosar daca sotul sau are interes in cauza. Fara a ne pronunta cu privire la corectitudinea hotararii judecatoarei, trebuie mentionat ca, dat fiind faptul ca suspendarea aplicarii Hotararii de Guvern este de natura sa afecteze o intreaga categorie sociala, judecatoarea Claudia Idriceanu ar fi trebuit sa fie mai riguroasa in a aplica legea si sa se abtina, pentru a risipi orice suspiciune. In urma intrebarilor adresate de Lumeajustitiei.ro, CSM s-a autosesizat si a dispus verificarea judecatoarei de catre Inspectia Judiciara.

Judecatoarea Idriceanu a suspendat aplicarea HG fara a-si verifica compatibilitatea

Claudia Idriceanu, judecator la Sectia Comerciala, de Contencios Administrativ si Fiscal a Curtii de Apel Cluj, a admis, in data de 28 septembrie 2010, in dosarul cu numarul 1371/33/2010, solicitarea unui grup de militari pensionati, de a suspenda aplicarea Hotararii de Guvern care le afecta cuantumul pensiilor, pana la solutionarea definitiva a cauzei. Potrivit minutei hotararii:” (…) dispune suspendarea executarii HG 735/21 iulie 2010, pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, conform Legii 119/2010, privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, pana la pronuntarea instantei de fond”. Conform declaratiei de avere din anul 2009, semnata de judecatoarea Idriceanu, sotul acesteia, Florin Popicu, incasa anual o pensie militara de 37.000 de lei (vezi facsimil), pensie care a fost direct afectata de Hotararea de Guvern a carei aplicare a fost suspendata de Idriceanu, in calitatea sa de judecator.

Codul de Procedura Civila ii interzicea judecatoarei sa intre in dosar

Potrivit articolului 27 si urmatoarele din Codul de Procedura Civila, la capitolul “incompatibilitatea, abtinerea si recuzarea judecatorului”, se prevede interdictia unui magistrat de a solutiona o cauza atunci “cand el, sotul sau, ascendentii ori descendentii lor, au vreun interes in judecarea pricinii sau cand este sot, ruda sau afin, pana la al patrulea grad inclusiv, cu vreuna din parti”. Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Cluj, Claudia Ilies, a confirmat pentru Lumeajustitiei.ro ca judecatoarea Claudia Idriceanu nu a facut cerere de abtinere in acest caz. Cu privire la modalitatea in care magistratul a primit cauza spre judecare, Claudia Ilies ne-a precizat ca dosarul i-a fost repartizat spre solutionare judecatoarei Idriceanu in vara, prin metoda repartizarii aleatorii utilizata in toate instantele din Romania. Primul termen a avut loc in timpul vacantei judecatoresti, cand cauza a fost amanat pana la data de 28 septembrie, data la care judecatoarea Idriceanu a dispus suspendarea aplicarii Hotararii de Guvern numarul 735/2010. Cat priveste eventuala incompatibilitate a judecatoarei, Ilies ne-a mentionat ca nu poate preciza daca judecatoarea ar fi trebuit sau nu sa se abtina, dar ca in recurs, aceasta chestiune se poate pune in discutia instantei de control judiciar.

Inspectia CSM s-a autosesizat

In urma dezvaluirilor facute de Lumeajustitiei.ro, Inspectia judiciara a Consiliului Superior al Magistraturii s-a autosesizat in acest caz, si va face verificari, rezultatele acestora urmand a fi aduse la cunostinta publicului cu celeritate.
Luni, 04 Octombrie 2010 16:34

Scris de Voichita RASCANU

Am pus "cap la cap" cateva articole de presa
care reprezinta ... "stiri de interes pentru noi"! 
Grav si foarte grav este ca dincolo de acestea,
relativ usor de descifrat, sunt MULTE aspecte ascunse,
multe manipulari si dezinformari mai mult sau mai putin voite
de catre AUTORII acestor articole! Ei, ca opinie personala,
sunt EXCEPTATI! Ii cred de buna credinta si le multumesc
pentru efortul de a scrie/comenta despre buimaca Lege a pensiilor!
Daca prin numarul vizitatorilor si comentariilor va prezenta interes
aceasta postare, voi REVENI cu PRECIZARI.
Admin, V.Burcu
____________________
P.S. Apropo de un COMENTARIU :
____________________
Am demisionat din functia de Presedinte al
Filialei 1 SCMD Dr.Tr.Severin, tocmai pentru a
da un SEMNAL cert, concret CD SCMD, ca nu doresc
FUNCTII, ca nu au a se teme de mine.  Prin TOT ce
am scris si permis pe acest Blog, am avut CREDINTA
ca voi ajuta la constructia unui SCMD PUTERNIC, cu
adevarat in slujba celor multi, nu a unei elite aflate
la remorca unora sau altora! Dar, din pacate, am fost
interpretat din nou gresit, desi am scris de NENUMARATE
ori despre ce fac si INTENTIILE mele, scopul acestui Blog!
Nu doresc sa intru in POLEMICA cu nimeni, inca scriu AICI
din placere si convingere! Pentru alte eventuale lamuriri
ale carcotasilor, ii invit sa citeasca cele 243 de postari si
aproape ... 3000 de comentarii! Apoi, eventuale discutii!
Admin, V.Burcu

13 comentarii:

  1. Cu permisiunea domnului comisar şef Burcu ia mai citiţi şi asta:
    "Parlamentarii rămân cu pensii "nesimţite". Recalcularea pensiilor speciale a fost suspendată
    09 oct 2010, 11:27 | REALITATEA.NET
    Recalcularea pensiilor pentru aviatori, diplomaţi, personalul auxiliar din justiţie, deputaţi şi senatori a fost suspendată de instanţă. Curtea de Apel Bucureşti a decis suspendarea Hotarărârii de Guvern 737 din 2010, cu privire la recalcularea pensiilor speciale."

    RăspundețiȘtergere
  2. trebuie sa fiti multumit ca site-ul filialei din Tr Severin a fost cel mai cautat de cei interesati.

    RăspundețiȘtergere
  3. @plano10 ,da, iar pentru tine, multumiri speciale! Ai contribuit printre primii ... la limitarea raului facut, poluarii acestui spatiu virtual, de niste intrusi ... veniti in puterea noptii!
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule com.şef nu vă mai amărâţi degeaba că nu se merită. Aţi văzut cumva în ţara asta recunoştinţă pentru ceva sau cineva? Nu cred! Acum să mergem înainte şi lăsaţi că bunul Dumnezeu îi va da fiecăruia ceea ce merită, adică „după calitatea, cantitatea şi importanţa muncii”....Ce vorbe frumoase spuneau şi ăia dinainte, păcat că nu s-au aplicat nici pe vremea lor.

    RăspundețiȘtergere
  5. STIRE: Ultima ora: Asociatia pensionarilor din serviciul auxiliar din instante si parchete a cerut in instanta anularea hotararii de guvern privind recalcularea unei anumite parti din pensiile speciale.

    Pana la luarea unei decizii definitive, instanta a suspendat Hotararea de Guvern 737 din 2010, care se refera la recalcularea pensiilor speciale pentru personalul auxiliar din instante si din parchete, pentru personalul diplomatic, deputati si senatori, functionarii publici parlamentari, personalul din Curtea de conturi, dar si pentru personalul aeronautic civil. Aceasta decizie poate fi atacata prin recurs, dar este executorie din momentul pronuntarii.
    Admin, V.Burcu

    RăspundețiȘtergere
  6. plano10 spunea... Grefierii au reusit suspendarea OG 737/2010 de aplicare a Legii119. Cat timp este in vigoare Legea19/2000 cei care au pierdut la pensie in luna septembrie vor avea castig de cauza. Dupa aceea D-zeu cu mila.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pana acum Legea Pensiilor din 2000 a fost modificata de 51 de ori. PNL-PDL a modificat-o de 26 de ori...
    Ca si alte lucruri facute la noi si aceasta este facuta de mantuiala!
    Si nu este circ fara rege si slugi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Inca un BOU, si-a dat cu parerea: A dat unda verde producatorilor sa creasca preturile!!! Analistii economici si chiar si producatorii din industria alimentara considera ca ministrul agriculturii, Valeriu Tabara, a facut o eroare cand a spus ca preturile produselor de baza ar putea crester cu 8 - 10%, deoarece o astfel de afirmatie ar putea influenta piata. Acum, Dumnezeu cu mila!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mii de scuze, am avut probleme cu computerul , a trebuit sa reinstalez sistemul , mai am de lucru .
    Va salut pe toti si sa ne vedem cat mai des pe aici .

    RăspundețiȘtergere
  10. D-le Neacsu, mai bine NU!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Bine v-am regasit ! M-am speriat ca ...

    RăspundețiȘtergere
  12. Salariul minim nu mai ajunge pentru coşul lunar.
    Numai pentru a-şi asigura hrana zilnică prevăzută în statistici, românii ar trebui să câştige cel puţin 750 de lei, cu 150 de lei mai mult decât minimul pe economie. „Adevărul“ a calculat costurile de acoperire a coşului minim lunar, aşa cum apare el în statistici. Suma totală necesară depăşeşte actualul salariu minim pe economie.

    Scumpirea continuă a alimentelor din ultimele luni, mai ales după creşterea TVA de la 19% la 24%, a generat un fenomen care va pune Guvernul în faţa unei noi provocări: salariul minim pe economie este prea mic pentru asigurarea hranei zilnice a populaţiei!
    Sursa: http://www.adevarul.ro/financiar/Salariul_minim_nu_mai_ajunge_pentru_cosul_lunar_0_352165479.html

    RăspundețiȘtergere
  13. Crin Antonescu: Trebuie descurajate tendinţele băncilor de a face cămătărie.
    Preşedintele PNL Crin Antonescu a răspuns, marţi, unei scrisori deschise pe care a adresat-o liberalilor un grup de consumatori de credite bancare care se pronunţă pentru aprobarea OUG 50/2010, afirmând că trebuie descurajată ferm orice tendinţă a băncilor de a-şi transforma activitatea în cămătărie.

    „Ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal, care promovează libertatea de iniţiativă economică, am obligaţia de a susţine orice iniţiativă de natură să încurajeze creşterea economică şi prosperitate pentru toţi românii. Pe acest temei, consider că atât creditarea pentru investiţii, cât şi pentru consum trebuie relansate în condiţii reciproc avantajoase părţilor contractante. Creşterea activităţii economice în domeniul bancar trebuie încurajată, dar orice tendinţă de transformare a acesteia în cămătărie trebuie descurajată ferm", afirmă Antonescu în scrisoarea sa de răspuns adresată clienţilor băncilor.
    Sursa:
    http://www.cotidianul.ro/126179-Crin_Antonescu_Trebuie_descurajate_tendintele_bancilor_de_a_face_camatarie

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!