Pagini de larg interes! Click here:

miercuri, 13 mai 2015

Anglia, felicitari! Interesele economice ale Marii Britanii, mai presus de orice! Reintoarcerea lui David Cameron la biroul sau de la numarul 10 de pe Downing Street, da fiori U.E.!

Brexit definition and synonyms.  Macmillan Dictionary.

 

Zece lucruri despre Brexit: sansele Marii Britanii de a iesi din Uniunea Europeana. Autor: Capital.ro | marţi, 12 mai 2015 |



Pro-europenii vor duce o lupta crancena pentru a mentine Marea Britanie in Uniunea Europeana. Vineri a sunat alarma la Bruxelles. Conservatorii condusi de David Cameron au castigat detasat alegerile si vor detine majoritatea in noul Guvern.

Reintoarcerea lui David Cameron la biroul sau de la numarul 10 de pe Downing Street va muta atentia spre Bruxelles si spre celelalte mari capitale europene, si-anume Berlin si Paris.

David Cameron a mizat pe o platforma de campanie care a promis reforma in Uniunea Europeana. Populatia britanica i-a dat un mandat in acest sens. Cameron este omul momentului in Marea Britanie. Conservatorii au performat mai bine decat se astepta si cel mai optimist membru al partidului. Laburistii au fost maturati iar Liberal-Democratii practic nici nu au contat.

VEZI AICI Zece lucruri despre Brexit: sansele Marii Britanii de a iesi din Uniunea Europeana

Sursa: http://www.capital.ro/zece-lucruri-despre-brexit-sansele-marii-britanii-de-a-iesi-din-uniunea-europeana.html
--------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


VIDEO. Zece lucruri despre Brexit:
sansele Marii Britanii de a iesi din Uniunea Europeana

Pro-europenii vor duce o lupta crancena pentru a mentine Marea Britanie in Uniunea Europeana. Vineri a sunat alarma la Bruxelles. Conservatorii condusi de David Cameron au castigat detasat alegerile si vor detine majoritatea in noul Guvern.

Reintoarcerea lui David Cameron la biroul sau de la numarul 10 de pe Downing Street va muta atentia spre Bruxelles si spre celelalte mari capitale europene, si-anume Berlin si Paris.

David Cameron a mizat pe o platforma de campanie care a promis reforma in Uniunea Europeana. Populatia britanica i-a dat un mandat in acest sens. Cameron este omul momentului in Marea Britanie. Conservatorii au performat mai bine decat se astepta si cel mai optimist membru al partidului. Laburistii au fost maturati iar Liberal-Democratii practic nici nu au contat.

Timp de 10 ani, cariera politica a lui David Cameron a avut multe suisuri si coborasuri. Electoratul britanic i-a dat acum un mesaj foarte clar. L-au scapat de grijile pe care le provoca UKIP-ul, l-au scapat de Liberal – Democrati si nimic nu pare a-i mai trage pe Conservatori in spate. Dovedindu-se, pana acum, mai degraba un mare abil si tactician intre Conservatori si Liberal – Democrati, David Cameron are de demonstrat, acum, ce inseamna Conservatorii pentru Marea Britanie.



Conservatorii inca se viseaza a fi unicul partid care garanteaza justetea sociala si este marele dusman al inegalitatii. David Cameron vrea sa lupte cu Laburistii pe teritoriul acestora la fel de eficient precum a fost Tony Blair care a maturat cu Conservatorii acum 20 de ani.

Zarurile au fost aruncate iar rezultatul alegerilor din Marea Britanie ne indica urmatoarele concluzii.

1. Ne vom indrepta cu siguranta catre un referendum privind calitatea de membru al Uniunii Europene pe care o are acum Marea Britanie. Pentru prima data in istorie, o natiune primeste oferta unui plebiscit in care nu este in situatia in care sa respinga un tratat, dar sa voteze iesirea dintr-o organizatie. Urmatorii doi ani vor fi pentru Marea Britanie cei mai dificili de la incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

2. Populatia britanica a inteles de la politicieni, din presa si de la liderii lumii financiare ca UE o ia pe un drum gresit, asa ca numai o mare renegociere a statutului Marii Britanii in cadrul UE ar putea sa aseze lucrurile pe calea cea dreapta.

3. Liderii importanti ai Conservatorilor, precum John Major sau Boris Johnson au cerut public sa se puna capat liberei circulatii a persoanelor si modului socialist in care este Europa condusa. Conservatorii vor sa se scoata din tratatele europene sintagma “o uniune de persoane si mai stransa” si considera ca Parlamentul britanic are dreptul sa respinga legislatia europeana cu care nu este de-acord. Conservatorii mai vor o protectie speciala pentru districtul financiar City of London astfel incat bancile britanice, fondurile speculative si industria financiara sa poata respinge regulamentele si deciziile Uniunii Europene.

4. David Cameron a castigat facand apel la nationalismul englezesc, adoptand cererea UKIP-ului pentru plebiscit si punand ochii pe locurile Liberal-Democratilor din Parlament printr-o campanie foarte precis tintita. Cameron are o majoritate mai mica decat o avea John Major in anul 1992 iar partidul sau este plin de parlamentari care si-au castigat fotoliile promitand ca se vor opune ramanerii in Uniunea Europeana.

5. Pro-europenii sunt convinsi ca, la finalul zilei, in ciuda discutiilor interminabile, britanicii nu vor vota niciodata ca sa iasa din Europa. Dar nu se bazeaza pe nimic. Laburistii sperau sa castige o groaza de locuri parlamentare in Scotia, dar SNP a dat toate calculele peste cap. Liberal-Democratii nu au crezut niciodata ca ar putea sa piarda 50 de parlamentari si vocea lor pro-europeana sa se stinga. Asa ca ideea unui referendum se contureaza din ce in ce mai puternic.

6. Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, a fost foarte clar si a anuntat ca vrea sa ajute Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana. Insa nu cu orice pret, atentie! Juncker este unul dintre cei mai mari visatori la o Uniune Europeana si mai unita si insista la respectarea cu sfiintenie a principiilor Uniunii.

7. O miscare inteligenta pe care ar putea sa o faca David Cameron pentru a creea o punte de dialog este aceea de a readuce Partidul Conservator in marea familie a Partidului Popular European. Ar simboliza dorinta de a se reuni cu cea mai importanta forta de centru-dreapta de pe scena politica europeana. Decizia este improbabila intrucat Partidul Conservator ar exploda.

8. Nu este clar cine va conduce negocierile cu David Cameron. Va fi Comisia Europeana, sau Consiliul European? Propunerea va trebui sa fie acceptata in unanimitate de cele 27 de state membre, multe dintre ele avand reguli interne complexe privind organizarea referendumurilor si schimbarilor tratatelor care reglementeaza modul in care functioneaza Uniunea Europeana. In aceste tari sunt multe partide eurosceptice care vor pune presiune la acceptarea oricarei concesii pentru Marea Britanie. Evident, in scena va fi si Parlamentul European iar Martin Schultz nu va accepta cu usurinta ca Europa sa renunte la statutul social(ist).

9. Bruxelles nu va avea nicio problema in a pune capat turismului social si sa le interzica celor care migreaza in Marea Britanie, spre exemplu, sa nu mai aiba acces la ajutoarele sociale din aceasta tara. Curtea Europeana de Justitie a decis, deja, in favoarea guvernului german, care va putea sa refuze acordarea acestor beneficii sociale. Numai ca cei din UKIP, conservatorii si presa britanica vor ca Regatul sa limiteze accesul polonezilor, romanilor, slovacilor sau bulgarilor care vor sa se duca la munca in Marea Britanie.

10. Sunt sanse mari ca David Cameron sa organizeze referendumul inainte de anul 2016. Pro-europenii din Marea Britanie, atatia cat or mai fi ramas, vor avea un timp mult prea scurt in a spala scena publica de ideile si conceptiile rostite de politicienii populisti precum Nigel Farage, Boris Johnson sau William Hague.

Sursa: http://www.breinz.ro/video-zece-lucruri-despre-brexit-sansele-marii-britanii-de-a-iesi-din-uniunea-europeana/
------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Un comentariu:

  1. ...iar pe ai nostri conductori ii doare la basca de cei care i-au ales. Auziti si voi: prime de 10.000 de euroi directorului unei regii, care culmea mai are si pierderi. O tara de rahat.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!