Blogul care calcă pe nervii multora | punctează și subliniază esențialul | un blog cu subiecte fierbinți... de prin presă... adunate! ''Nu poți rămâne indiferent... când țara fierbe!'' / 👉NEWS:👉👉 aug. 29, 2024 👉Felicitări!👏👏👏 Site-ul tău a atins 3 K clicuri din Căutarea Google în ultimele 28 de zile 👍👍👍/MULȚUMIM, Google! 👍👍👍
Dosar de politician:Cine este șmecherul Georgian Surdu de la RA-APPSși cum de nu s-au atins de el patru guverne (VIDEO). Un articol de: B1.ro | 29 Apr 2015.
Astăzi vorbim despre povestea unui mare șmecher de București. El se numește Georgian Surdu și este șeful importantei regii a protocolului de stat, adică al fostei gospodării de partid PCR. Regia RAPPS se află în subordinea Guvernului și administrează proprietăți (terenuri și clădiri) ce valorează sute de milioane de euro.
Surdu este în funcție din 2007 și a schimbat patru guverne fără ca cineva să se atingă de el. Este singurul mare funcționar public din România pe care l-au ținut în brațe premierii Tăriceanu, Boc, Ungureanu și Ponta. Află mai multe despre Georgian Surdu din materialul video de mai jos.
Dosar de politician: Cine este smecherul Georgian Surdu de la RA-APPS
Șeful RA-APPS,Gabriel Surdu, a fost reținut de procurorii DNA (VIDEO)
Șeful RA-APPS, Gabriel Surdu, a fost reținut, miercuri, de DNA și urmează să fie dus, joi, în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, informează B1 TV.
Acesta a fost audiat de procurorii de la DNA după ce întreaga zi au fost făcute percheziții la sediul RA-APPS.
Gabriel Surdu, este acuzat de fapte de corupție în perioada 2013-2014 și de cumpărare de influență.
Potrivit procurorilor, Surdu i-ar fi cerut președintelui Consiliului Județean Buzău, Gabriel Bîgiu, în vara anului 2013, să-i faciliteze obținerea unor contracte de lucrări în comuna Ghergheasa, județul Buzău.
Atunci Gabriel Bîgiu s-ar fi ales cu 8% din valoarea contractului.
Este vorba de unn contract de reabilitarea rețelei de apă și de modernizare a stației de epurare din comuna Ghergheasa.
Gabriel Surdu este în funcția de director general al RA-APPS din 2007.
DNA a efectuat, miercuri, percheziții în patru locații, respectiv la sediul RA-APPS în capitală, dar și în județul Prahova. (Detalii AICI)
Cum s-a îmbogățit cel mai longeviv funcționar guvernamental și ce relație are cu Alina Gorghiu (VIDEO). Un articol de: B1 TV | 16 Feb 2015
Aflăm cum s-a îmbogățit cu milioane de dolari cel mai longeviv funcționar guvernamental: Georgian Surdu, șeful regiei protocolului de stat RAPPS, deține secretul prin care, cu doar 2000 de euro pe lună poți ajunge milionar și proprietar de vile și hectare de teren scump.
Exista cel putin 7 motive mai putin stiute de marele publiccare explica de ce noul PNL se comporta slab in opozitie, reactioneaza anemic la temele propagandistice sau de guvernare lansate de guvernul Pontasi pare, la fel ca presedintele Iohannis, total depasit.
In esenta, liberalii, sub conducerea bicefala Blaga-Gorghiu, se confrunta cu: o serie de conflicte intre fostii liberali si fostii pedelisti in teritoriu, generate inclusiv de problema reala a coabitarii liberalilor cu pesedisti in unele administratii, cu fragilitatea pozitiei interne a noului presedinte liberal impus de Klaus Iohannis in locul lui Crin Antonescu, cu teama reala a pedelistilor din guvernarea Boc de achetele DNA, cu o criza de comunicare fara precedent si cu ocuparea terenului media de PSD. Sa le analizam, asadar, pe rand.
1. Fuziunea din vara anului trecut dintre PNL si PDL genereaza, cum era de asteptat, tensiuni in teritoriu pe masura ce se apropie alegerile locale si trebuie intocmite listele electorale cu viitorii candidati la functiile de consilieri locali sau judeteni, primari sau sefi de consilii judetene. Cum va fi o singura lista, conflictele incep sa apara. Apoi, pana in 2017, adica in mai putin de doi ani, din doi lideri locali (unul PNL, altul PDL) va ramane unul singur, cel care va taia si spanzura in numele noului PNL. Alta sursa de conflict in batalia pentru supravietuire. Pe de alta parte, pedelistii acuza public ca in unele judete sau administratii (vezi sectorul 3, vezi primaria Braila) fostii liberali au ramas la putere, in alianta cu PSD.
2. Cu putine exceptii, liderii PDL traiesc cu groaza anchetelor DNA si prefera sa dispara de pe radar, evita televiziunile, in speranta ca vor fi uitati si astfel vor scapa. Mai ales cei care au facut parte din guvernarile Boc se intreaba zilnic cand le vine randul si daca nu se vor trezi cu procurorii la usa. Aceasta temere cvasi-generalizata in partidul lui Blaga paralizeaza orice reactie. Insusi despre liderul PDL s-a spus ca ar fi vizat de ancheta EADS, insa aceasta deocamdata intarzie. In tot cazul, frica de procurori i-a cam imprastiat din spatiul public.
3. Noul presedinte al PNL, Alina Gorghiu, nu si-a consolidat suficient pozitia in interior. A fost impusa de Klaus Iohannis, votata de conducerea liberalilor, nu aleasa intr-un Congres, avand sustinere de la baza partidului. La fel de usor va putea fi data jos, tot de grupul mic care a impus-o, mai ales ca nu este un lider care sa se bucure de mare notorietate, charisma, forta etc. Singura protectie de care se bucura vine de la autoritatea sefului statului, in rest lidership-ul Alinei Gorghiu arata fragil. In interior are parte de un rival neobosit, Ludovic Orban. Acesta ii submineaza metodic autoritatea pentru a-i lua intr-o buna zi locul.
4. Noul PNL este demobilizat in esaloanele inferioare, deoarece deciziile sunt luate dupa intalniri intr-un cerc restrans desfasurate la inceputul saptamanii. Din cercul initiatilor fac parte, din partea PNL, Alina Gorghiu, Marian Petrache, Teodor Athanasiu, iar din partea PDL, Vasile Blaga, Catalin Predoiu, George Scripcaru, Mircea Hava si Gheorghe Falca. Altfel spus, decizia politica nu mai este asumata de intreg partidul, din acest motiv unii lideri se simt exclusi. O frustrare suplimentara se manifesta in PDL, partid care a tras greul in campania electorala, dar nu are nici un reprezentant in echipa lui Klaus Iohannis. 5. Se observa apoi ratarea fuziunii pe comunicare, cele doua partide avand departamente diferite. Liberalii au propria echipa, se lupta sa apara in presa, in timp ce pedelistii joaca pe cont propriu, cei putini care mai apar prin studiourile TV par sa iasa de capul lor, fara mesaje clare. Apoi, noul PNL in ansamblu nu pare preocupat de o politica serioasa de resurse umane, de identificarea si promovarea unor figuri noi, proaspete si credibile. Purtatorii de mesaj ai noului PNL sunt, in mare, oamenii vechilor partide, mai buni sau mai rai, dar aceiasi.
6. La toate acestea se adauga o modesta si ineficienta actiune parlamentara, un PSD care lanseaza tema dupa tema si confisca inclusiv discursul de dreapta (reducerea TVA, noul Cod Fiscal) si eterna victimizare ca mogulii blocheaza accesul opozitiei in presa. Acest din urma argument este partial adevarat, insa oricat s-ar carteliza presa in favoarea puterii, i-ar fi dificil, in lumea retelelor sociale si a libertatii de comunicare oferite de internet, sa ignore toate actiunile si mesajele opozitiei daca acestea ar avea consistenta si forta necesare. In plus, in capul unor lideri s-a instalat speranta iluzorie ca guvernul Ponta oricum isi va rupe gatul de la toamna incolo, cand puterea va trebui sa treaca inca o iarna cu toate problemele ei (scumpiri, facturi la utilitati, diminuarea drastica a bugetelor familiare etc).
Germania a atras, anul trecut, investiţii străine record în valoare de 3,2 miliarde de euro, în condiţiile în care numărul noilor investitori a atins un nivel fără precedent, graţie interesului crescut venit din China, a anunţat, luni, agenţia guvernamentală de promovare a investiţiilor Germany Trade & Invest (GTAI), transmite Reuters.
Investitorii străini au lansat, în 2014, un număr de 1.199 de noi proiecte de investiţii în Germania, cu 20% mai multe decât în 2013, valoarea acestora crescând cu 18,5% comparativ cu 2,7 miliarde de euro, în anul precedent. Investiţiile străine au creat anul trecut cel puţin 16.000 de locuri de muncă în cea mai mare economie europeană, precizează GTAI.
'Germania este o oază de siguranţă în Europa şi una din ţările industrializate cu cel mai puternic ritm de creştere. Acest lucru este foarte atractiv pentru investitori', a apreciat directorul GTAI, Achim Hartig, adăugând că Germania profită, de asemenea, şi de infrastructura sa bună, amplasarea geografică favorabilă în centrul Europei, precum şi de mâna de lucru calificată.
Cel mai mare număr de investitori străini au venit din China. Aceştia au investit în 190 de proiecte greenfield în cea mai mare economie europeană, depăşind SUA şi Elveţia, cu 168, respectiv 130 de proiecte. Comparativ cu 2013, numărul proiectelor greenfield lansate de investitorii chinezi a crescut cu 37%.
Cu toate acestea, mai mult de jumătate din investitori au venit din Europa.
Germania este atractivă pentru companiile din sudul Europei, deoarece situaţia robustă a economiei germane ajută astfel de firme să depăşească dificultăţile de pe pieţelor lor domestice.
De asemenea, anul trecut, investitorii străini au achiziţionat şi companii germane, GTAI înregistrând 489 de fuziuni şi achiziţii. Companiile americane au fost implicate în 114 astfel de tranzacţii, urmate de societăţile britanice şi de cele elveţiene, cu 58 de tranzacţii, respectiv 44 de tranzacţii.
Este o şmecherieşi nu trebuie să o acceptăm,susţin reprezentanţii asociaţiilor patronale din industria alimentară, care vor să sesizeze Consiliul Concurenţei. Retailerii resping acuzaţiile şi susţin că interesul lor este ca diferenţa de bani rezultată din reducerea TVA să ajungă direct la clienţi, iar consumul să crească.
Producătorii din industria alimentară urmăresc atent preţurile din magazine în această perioadă, până la reducerea TVA.
Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, face apel la instituţiile statului pentru o mai atentă supraveghere în intervalul următor.
Nici vorbă de scumpiri artificiale, dau asigurări retailerii. Preţurile se modifică zilnic, în funcţie de cum cere piaţa, argumentează ei.
Consiliul Concurenţei a avertizat încă de acum o săptămână că va ţine preţurile sub observaţie.
Producătorii trag un semnal de alarmă şi în ceea ce priveşte negocierile cu marii comercianţi pentru contractele de furnizare a alimentelor.
În același timp, proiectul prevede posibilitatea reducerii vârstei de pensionare în funcție de condițiile de muncă în care își desfășoară activitatea angajatul, dar nu mai puțin de vârsta de 45 de ani.
Au dreptul la pensie de serviciu anticipată militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special, în activitate, care au o vechime efectivă de 20 de ani, dintre care cel puțin 10 ani vechime în serviciu și care sunt trecuți în rezervă ori au încetat raporturile de serviciu ca urmare a reorganizării unor unități și a reducerii unor funcții din statele de organizare, ori ca urmare a clasării ca inapt sau apt limitat pentru serviciu de către comisiile de expertiză medico-militare.
Totodată, MAI afirmă că pentru baza de calcul a pensiei a fost propusă folosirea mediei soldelor funcției de bază, respectiv salariilor funcției de bază corespunzătoare funcțiilor îndeplinite în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii dreptului la pensie, la alegerea beneficiarilor, mai puțin solda de grad, respectiv salariul gradului profesional avut la data trecerii în rezervă ori încetării raporturilor de serviciu. de asemenea, la media obținută se adaugă solda de grad/ salariul gradului profesional avut la data trecerii în rezervă ori încetării raporturilor de serviciu.
Elaborarea noului proiect legislativ are în vedere politica Guvernului în domeniul apărării pentru perioada 2013-2016, care impune implementarea unui model de management al resurselor umane care să permită dezvoltarea motivării profesionale și evoluția în carieră, se mai arată în comunicatul citat.
Vicepremierul Gabriel Oprea a cerut, începând cu luna ianuarie 2015, înființarea unui grup de lucru alcătuit din reprezentanți ai instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, precum și ai asociațiilor cadrelor militare în rezervă sau retragere, ai Corpului Național al Polițiștilor și sindicatelor din poliție, care a lucrat la elaborarea acestui proiect de lege.
''Principiul acestui proiect de lege susținut de către vicepremierul Gabriel Oprea este acela că niciun pensionar al sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională să nu-și piardă drepturile. Tocmai de aceea, în caz de recalculare, pensiile aflate în plată își vor păstra cuantumul, dacă acesta este superior celui rezultat prin aplicarea noii legi. Organizațiile profesionale, sindicale și ale cadrelor în rezervă sau retragere și-au exprimat acordul față de forma finală a proiectului de lege a pensiilor militare de stat'', se precizează în comunicat.
AGERPRES/(AS — autor: Cristina Tatu, editor: Mihai Simionescu)
Revenim la sistemul pensiilor militare de stat. Pensionarii din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională vor rămâne cu pensia mai mare în urma recalculării, susţine ministrul Apărării. Nu e vorba de pensii speciale, afirmă Mircea Duşa, ci de revenirea la un sistem militar de pensii, reglementat separat, ca în toate statele NATO. Proiectul de lege a primit astăzi acordul Guvernului şi urmează să ajungă pe masa parlamentarilor.
Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, este unul dintre cei mai venerați sfinți din calendarul ortodox, sărbatorit la dată fixă în fiecare an - 23 aprilie.
În tradiția populară, sărbatoarea este cunoscută sub numele de Sân-George, scrie creștin-ortodox.ro.
În calendarul popular, Sân-George este considerat a fi un zeu al vegetației, protector al naturii înverzite, al vitelor și al oilor, el fiind identificat în Panteonul românesc cu Cavalerul Trac. În spiritualitatea populară, Sân-George este cel de-al doilea stâlp calendaristic, alături de Sfântul Dumitru - Sâmedru -, între cele două divinități existând o înțelegere cosmică, facilitată și de divinitatea supremă. Se spune că atunci când se aud primele broaște cântând, Sân-George ia cheile de la Sâmedru pentru a deschide drumul naturii spre viață, el fiind considerat Cap mare de primavară, înverzitorul întregii naturi, semănătorul tuturor culturilor și închizătorul anotimpului friguros.
Dacă în trecut această sărbatoare era cinstită cu mult fast timp de trei zile, astăzi, doar cu totul izolat, mai străbate farmecul ei de altadată. Cele mai multe obiceiuri legate de această zi au fost abandonate pe parcursul timpului, dar importanța sărbătorii în spiritualitatea tradițională ne obligă să amintim câteva dintre practicile și obiceiurile de odinioară.
În ajunul zilei de 23 aprilie, oamenii pregăteau cu grijă brazde verzi, tăiate sub formă pătrată, în care înfigeau ramuri înmugurite de salcie și flori galbene de primavară cunoscute, în Bucovina, sub numele de calce. În noaptea sau dimineața zilei de Sân-George, capul familiei, întotdeauna un bărbat, așeza brazdele, astfel împodobite, "de strajă " la stâlpii porților și ai caselor, la ferestrele și ușile caselor și grajdurilor, în grădini și pe mormintele din cimitire. Se credea că, astfel, oamenii, vitele și semănăturile erau protejate de forțele malefice, ce deveneau extrem de active în acest moment de început a anului pastoral. Măsurile de protecție se luau mai ales împotriva strigoilor și strigoaicelor care, conform tradiției, furau mana vitelor cu lapte.
În Bucovina, brazdele și ramurile verzi erau păstrate peste an pentru a fi folosite drept leacuri împotriva frigurilor sau pentru a fi amestecate în hrana animalelor (în credința că acestea vor fi protejate de puterea malefică a strigoilor) și pentru a fi puse în cuibarele cloștilor (pentru a avea pui cât mai mulți și pentru a le feri de boli și ulii).
O alta practică era împodobirea donițelor de muls vacile cu multă verdeață și flori de primăvară. Donițele, pline cu apă și astfel "gătite", se puneau în tinda casei, după ușa de la intrare. În dimineața zilei de Sân-George, apa și verdeața tocată erau turnate în hrana animalelor, crezându-se că, astfel, va spori laptele vitelor și că vor fi protejate de toate relele.
În ajunul zilei de Sân-George, fetele de măritat credeau că își pot vedea ursitul dacă priveau, în această noapte, într-o cofă plină cu apă.
Presedintele Klaus Iohannis:Ar trebui sa ne gandim daca pensiile speciale ca si forma trebuie sa existe! Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, dupa consultarile cu partidele parlamentare, despre initiativa privind pensiile special ale parlamentarilor, ca
"ar trebui sa ne gandim daca pensiile speciale ca si forma trebuie sa existe".
"Daca pensiile se impun sau nu e o discutie care ar fi trebuit sa porneasca de la situatia mai generala, daca este bine sa existe pensii speciale sau daca nu este bine. Din pacate, constat ca iarasi se ajunge la a discuta anumite chestiuni importante foarte personalizat. Ar fi excelent daca cu aceasta ocazie in Parlament chestiunile ar fi transate un pic la modul mai general", a spus presedintele Klaus Iohannis.
El a mentionat ca
"ar trebui sa ne gandim daca pensiile speciale ca si forma trebuie sa existe, pentru ce ar mai trebui sa existe sau daca se ramane la sistemul general".
Senatoarea Steliana Miron (PNL):Din salariul de la Parlament nu mi-ar ajunge banii nici pentru coafor .
Senatoarea PNL Steliana Miron a declarat pentru Evenimentul Zilei ca salariul de parlamentar nu ii ajunge "nici pentru coafor" si ca are noroc cu sotul sau si cu parintii ei care o sustin financiar. Declaratia vine in contextul discutiilor despre pensiile speciale ale parlamentarilor, care se extind si in domeniul salariilor, si in conditiile in care indemnizatia de parlamentar se ridica la circa 1000 de euro pe luna. Potrivit declaratiei de avere depuse in 2014, senatoarea Vasilica Steliana Miron a incasat in anul anterior 60.410 RON din indemnizatia de parlamentar.
"Prefer hainele si pantofii de la producatorii locali. Am si discount-uri foarte mari", a declarat Miron pentru EVZ, precizand ca o tinuta o costa in jur de 600 de lei. "Niciodata nu m-am imbracat de doua ori la fel. Prefer tinute mai ieftine". Ea a recunoscut ca nu isi achizitioneaza hainele din indemnizatia de parlamentar. "Noroc cu sotul meu si cu parintii mei ca ma sustin financiar. Din salariul de la Parlament nu mi-ar ajunge banii nici pentru coafor",
Legea circulației prevede pedepse drastice pentru şoferii neatenți și indisciplinați. Noua prevedere legislativă ... se remarcă prin creşterea de zece ori a amenzilor sau transformarea amenzilor neplătite în suspendarea permisului.
Şoferii se vor gândi de două ori înainte de a lua decizia de a vorbi la telefon în timp ce se află la volan. Potrivit noului Cod Rutier, dacă vor fi prinşi vorbind la telefon în timp ce conduc un autoturism, riscă amenzi în cuantum de 1.600 de lei, la fel ca şi în cazul în care vor fi depistaţi că nu poartă centura de siguranţă, de zece ori mai mult decât amenzile de până acum.
Depăşirea limitei de viteză cu 51 până la 60 de kilometri pe oră se sancţionează cu amenzi din clasa a IV-a, cuprinse între 9 şi 20 de puncte amendă, adică între 720 şi 1.600 de lei. În plus, se ridică şi permisul de conducere pentru 90 de zile. În cazul depăşirii limitei de viteză cu peste 60 de kilometri pe oră, se aplică amenzi din clasa a V-a, care implică sancţiuni cuprinse între 21 şi 50 de puncte amendă (între 1.680 şi 4.000 de lei), plus suspendarea permisului de conducere pentru 180 zile. În cazul în care depăşirea vitezei legale cu mai mult de 60 de kilometri pe oră se soldează cu un accident rutier urmat exclusiv de pagube materiale, se aplică sancţiuni din clasa a VI-a, care implică de la 51 până la 120 de puncte de amendă (între 4.080 şi 9.600 de lei), la care se adaugă suspendarea permisului pentru un an. În cazul în care accidentul se soldează cu victime, perioada de suspendare a permisului se dublează la doi ani.
Noul Cod Rutier mai prevede că dacă un şofer se află la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, care are o îmbibaţie alcoolică cuprinsă între 0,2 -0,5 g/l alcool pur în sânge, respectiv 0,15 – 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni (21 la 50 puncte-amendă) şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile”. În cazul în care îmbibaţia alcoolică este de peste 0,5 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani.
Potrivit noului Cod Rutier, vor fi sancţionaţi cu 9 până la 20 de puncte-amendă şi suspendarea permisului până la trei luni numai şoferii care nu acordă prioritate, depăşesc sau trec pe roşu şi provoacă un accident rutier soldat exclusiv cu pagube materiale. În cazul în care un şofer nu îşi achită amenda în termen de 30 de zile, permisul de conducere îi este suspendat. Suspendarea efectivă a permisului are loc, însă, după alte 15 zile de la comunicarea dispoziţiei de suspendare. Sumele aferente amenzilor percepute pentru contravenţii rutiere vor fi vărsate într-un cont unic deschis la Trezorerie, din care vor fi transferate ulterior către primării şi care va fi verificat de către Poliţie.
Amenda maximă, de 9.600 de lei, va fi aplicată şoferilor care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când semnalele acustice şi vizuale sunt pornite. De asemenea, cu 9.600 de lei vor fi sancţionaţi şi şoferii care sunt implicaţi în accidente rutiere şi au o alcoolemie mai mare de 0,25 la mie în aerul expirat. Şoferii care se încumetă să treacă pe culoarea roşie a semaforului vor fi sancţionaţi cu amenzi de 4.000 de lei.
"Intenția" lui Bănicioiu:Nu te duci la medic, ești sancționat
Ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu a declarat duminică, într-un interviu pentru PRO TV, că instituția pe care o conduce are în vedere o măsurăcare vizează sancționarea românilorcare nu se duc la medicul de familie măcar o dată la 3 ani sau nu își fac un set de analize complet.
"Asta nu este reglată încă, dar avem în intenție în momentul de față, și e prima oară când o spun, ne gândim ca persoanele care nu merg o dată la trei ani la medicul de familie sau nu își fac un set de analize complet, să introducem sancțiuni. Știu că este cel mai nepopular lucru pe care îl spun în momentul de față, dar pentru sistemul sanitar va însemna foarte mult în sensul prevenției, în sensul gestiunii corecte a unui caz, în momentul în care îl găsești, în sensul ca, până la urmă, cheltuirea banului, pentru că eu depistez în momentul de fata mare parte din afectiunile oncologice numai in stadii foarte avansate. Ceea ce e foarte greu de tratat, un cancer în stadiul 4 sau ..."
a declarat ministrul.
Bănicioiu a evitat să spună exact despre ce fel de sancțiuni este vorba, însă a dat asigurări că acestea vor fi "destul de dure".
Ca preşedinte în exerciţiu al BRICS, Rusia se va consacra înfiinţării noii Bănci pentru dezvoltare, decisă la nivel înalt de statele din acest grup anunţa agenţia Sputnik.
La 1 aprilie 2015, Rusia a preluat preşedinţia BRIC (Brazilia, Rusia, India, China, Republica Sud-Africană), pe o perioadă de un an.
Rusia intenţionează să asigure “transformarea acestei asocieri într-un mecanism de cooperare strategică în problemele cheie ale politicii şi economiei mondiale”, se arată într-un comunicat al MAE de la Moscova. În acest sens, se va preocupa de dezvoltarea fondului de stabilizare a rezervelor monetare şi a noii Bănci a BRICS. Nouă instituţie va finanţa proiecte în ţările emergente şi ţările fondatoare. Banca proiectată, care va avea un capital de 100 miliarde dolari, urmează să funcţioneze de la sfârşitul lui 2015.
Multe alte state ale lumii manifestă interes şi vor să adere la Banca de dezvoltare a BRICS, prima care a fost creată fără participare occidentală, a declarat ambasadorul itinerant rus Vădim Lukov.
La începutul lui iulie 2015, Rusia va găzdui tradiţionalul summit anual al BRICS la Ufa (în Başkiria)
Statele din BRICS însumează 26 la sută din suprafaţa terestră şi 42 la sută din populaţia globului. În 2013, ţările BRICS au reprezentat 16,1 la sută din schimburile economice internaţionale, 10,8 la sută din cheltuielile militare şi 40,2 la sută din producţia de energie mondială.
Victor Ponta: Îmi asum înjurăturile de rigoare şi susţin că e nevoie de combaterea evaziunii fiscale
Proprietarii de restaurante sau hoteluri, prinşi cu bani ce nu se regăsesc în contabilitate sau nu au fost marcaţi, riscă suspendarea activităţii. Măsura va fi aplicată şi zilele următoare, indiferent de suma găsită. Guvernul a anunţat că modificările legislative pentru a îmblânzi regulile vor fi decise abia marţi. "Susţin în continuare şi îmi asum, sigur, şi înjurăturile de rigoare, faptul că în România e nevoie de combaterea evaziunii fiscale, că legea e lege pentru toată lumea şi că evaziunea fiscală este un fenomen care trebuie combătut şi la nivelul de sus, şi de asta avem încasări un miliard de euro în plus - că nu de la buticuri avem un miliard de euro, ci din combaterea marii evaziuni fiscale", a subliniat premierul Victor Ponta.
232 de firme au primit măsura suspendării din un milion de contribuabili, arată datele ANAF citate de premierul Victor Ponta la începutul şedinţei de guvern. El a avertizat că nu vrea să existe abuzuri şi a solicitat o modificare astfel încât să nu se aplice din start măsura cea mai dură.
Debutul şedinţei de la Palatul Victoria a fost transmis în direct, în Ediţie specială, pe TVR News. StirileTVR.ro vă oferă, în format LIVE TEXT, principalele puncte din declaraţia premierului.
Victor Ponta:
important este ca prin măsurile pe care le luăm în continuare să păstrăm şi creşterea economică şi încasările suplimentare la buget prin combaterea evaziunii fiscale, prin reducerea cheltuielilor care nu sunt necesare
îi urez mult succes d-nului Teodorovici la Finanţe; sper să se înţeleagă bine cu ministerul Fondurilor Europene
tot ceea ce eraţi supărat pe Finanţe când eraţi la fonduri europene să faceţi acuma - adică banii să fie totdeauna la timp, toate resursele necesare
există o nemulţumire la fermieri, domnule ministru ştiam că aveţi toţi banii, de ce sunt nemulţumiţi fermierii? Daniel Constantin: avem toate resursele; a existat, într-adevăr, o anumită întârziere în plata subvenţiilor pentru cap de animal, din cauze externe; le-am explicat deja fermierilor; cert este că astăzi au deja toate fondurile în conturi; au întârziat puţin; mai sunt şi alte probleme care nu ţin de minister
până la urmă oamenii au dreptate - e o diferenţă dacă îi dai la timp sau dacă îi dai peste o săptămână sau două mai târziu
susţin în continuare şi îmi asum, sigur, şi înjurăturile de rigoare, faptul că în România e nevoie de combaterea evaziunii fiscale, că legea e lege pentru toată lumea şi că evaziunea fiscală este un fenomen care trebuie combătut şi la nivelul de sus, şi de asta avem încasări un miliard de euro în plus - că nu de la buticuri avem un miliard de euro, ci din combaterea marii evaziuni fiscale
dartrebuie fiecare cetăţean al României şi fiecare firmă să-şi plătească datoriile
important este ca în această campanie pe care o susţin să nu existe abuzuri şi exagerări
prima exagerare este cu prigoana generală - am primit informarea de la ANAF - sunt 232 de firme care au primit măsura suspendării din un milion de contribuabili; deci 232 în toată ţara; dacă din cei 232, 150 probabil că meritau, ceilalţi vreau să nu existe abuzuri
vreau să vă rog marţi să veniţi cu modificarea, aşa cum am discutat-o şi cu şeful ANAF şi cu justiţia, până la suma de 300 de lei amendă foarte mare, adică să nu luăm din prima măsura cea mai dură şi să fie o măsură care să îl ardă la buzunar pe cel care nu respectă legea
oricum efectele sunt mai mult decât vizibile
am verificat - legea cu casele de marcat înţeleg că e din 1999
şi în primele 3 luni s-au mărit casele de marcat cu 25% - primele 3 luni ale anului 2015
la fel cei care plătesc în mod corect şi dau bon au simţit creşterea vânzărilor
e o regulă care, chiar dacă la început creează anumite reacţii - nu vorbesc de campania evazioniştilor care fac campanie la televizor ca să rămână evazionişti - eu vorbesc de cei care chiar au avut dreptate şi pe care trebuie să-i protejăm şi vă rog marţi să veniţi cu modificarea respectivă în aşa fel încât să existe flexibilitatea şi sistemul aplicat corect
am fost la Ministerul Justiţiei, am văzut proiectul privind agenţia de recuperare a prejudiciilor din dosarele penale; domnule ministru, poate veniţi până la sfârşitul lunii aprilie cu proiectul şi categoric vorbim la Parlament - sunt convins că putem să-l trecem până în luna iunie prin ambele Camere şi să facem o schimbare radicală pentru că, dincolo de dosare penale, de condamnări la închisoare, dacă luăm banii de la cei care sunt evazionişti fiscali, sunt corupţi (...) e lucrul pe care oamenii îl aşteaptă cel mai tare
Cîinii latră , ursu' trece ...
-
Ziceam pe undeva ca libertatea'nseamna:
- pentru plebei dreptul de a urla, blestema, injura pe oricine... dar numai
cu aprobare de la stapinire! Nu asa c...
Do(a)r de EMINESCU
-
Într-o țară relativă, mai la Vest un pic de Prut, fără a avea vre-o
vină, Eminescu s-a născut. Dacă unul și cu alții, nu-l mai vor azi înapoi,
Este dato...
Dobitocii...nu" STIEEE" !!
-
Victor Negrescu spune ceea ce naționaliștii nu vor să audă: Dacă nu era
PSD, nu intram în Schengen și Visa Waiver
Autor: Loredana Codruț
Publicat: 13/01...