Google Translate

sâmbătă, 18 februarie 2012

Sclavi ai societatii de consum, treziti-va! Conspirația becurilor. The Light Bulb Conspiracy. Istorie ascunsa, istorie interzisa!


Conspirația becurilor incandescente (engleză The Light Bulb Conspiracy) este o teorie conspirativă conform căreia cei mai importanți producători de becuri incandescente au conspirat pentru a menține durata de viață a becurilor lor cu mult sub capacitățile lor reale tehnologice. În acest fel se asigură cererea continuă pentru mai multe becuri și, prin urmare, crește profitul pe termen lung al producătorilor.

Becurile incandescente au fost inventate de chimistul englez Humphry Davy în 1809. Dar până la Thomas Edison nu exista nicio modalitate de a le produce în masă pentru comercializare. În 1924, cei mai importanți producători de becuri au format
Cartelul Phoebus,
un cartel internațional care avea intenția de a standardiza becurile. Cartelul a fost oficial desființat în 1939.

Cartelul Phoebus a fost o înțelegere între mai mulți producători, Osram, Philips, General Electric și alții, din 23 decembrie 1924 până în 1939, care a existat
pentru a controla producerea și vânzarea de becuri.



Teoreticienii conspirației suspectează faptul că scopul principal al cartelului Phoebus nu a fost de a dezvolta standarde internaționale, ci să micșoreze durata de viață a tuturor becurilor. S-a observat că înainte de 1924, speranța de viață declarată era de cel puțin 2000 de ore. Odată cu creșterea cererii și, prin urmare, al profitului, membrii Phoebus au convenit să reducă la jumătate speranța de viață a tuturor becurilor prin utilizarea de materiale de calitate inferioară și prin metodele de producție. Scăderea speranței de viață a fost realizată treptat până la dizolvarea cartelului, pentru a se evita atragerea atenției publicului.


Centennial Light - becul care funcționează de peste o sută de ani. Se găsește în Livermore, California.

Deși Phoebus a fost desființat în 1939, potrivit teoreticienilor, influența sa este încă simțită în Occident. Prin comparație, la becurile sovietice și la cele produse în alte țări socialiste (care nu au aderat la standarde occidentale) s-a observat o durată de viață de două ori mai mare decât la cele occidentale. Becurile chinezești moderne au o speranță de viață de 5000 ore. În plus, becurile produse în Marea Britanie în timpul sau imediat după cel de-al doilea război mondial, când sentimentele patriotice depășeau interesele comerciale, se pot găsi astăzi încă în funcțiune.


Aceste becuri electrice antice sunt căutate de către producători, pentru a le scoate din circulație pentru studiu. Cea mai veche lampă din lume, "Centennial Light", este utilizat de 109 ani (în 2011).

Mai multe încercări au fost făcute în Europa pentru a eluda standardele stabilite de Phoebus. În 1975, ceasornicarul german Dieter Binninger a inventat un bec cu speranța de viață de 150.000 de ore (cu alte cuvinte, 17 de ani de utilizare continuă). Becul se numea Ewigkeitsglühbirne (lampă veșnică). Cu toate acestea, la scurt timp după ce a găsit în cele din urmă un producător de becuri pentru proiectul său, în 1991, Binninger a murit într-un accident de avion, catalogat oficial drept un accident.
De atunci, brevetul lui s-a scufundat în obscuritate și uitare.

Sursa: Conspirația becurilor
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

======================
 
Piramida deseurilor(Documentar)

 
Piramida deseurilor - Conspiratia Uzurii Morale Planificate
The Light Bulb Conspiracy
Vizionare online film documentar subtitrat in limba romana
======================
===========
O ilustră necunoscută, Cosima Dannoritzer, lansa în data de 30 noiembrie 2010, la televiziunea norvegiană, un documentar excelent, The Light Bulb Conspiracy, realizat cu deplin profesionalism, într-un stil alert şi perfect coerent, care confirma, aducând dovezi palpabile, un concept, "planned obsolescence" sau uzura morală planificată, ce făcuse doar obiectul teoriilor conspiraţiei, până atunci.

Documentarul s-a bucurat de un real succes, seria premierelor naţionale continuând de la începutul acestui an, într-o serie de ţări europene incluzând Irlanda, Franţa, Germania şi Finlanda.

The Light Bulb Conspiracy combină cercetarea de investigaţie şi rarele imagini de arhivă, pentru a urmări povestea nespusă a uzurii morale planificate, de la începuturile sale, în anii '20, prin apariţia unui cartel secret, înfiinţat în mod expres pentru a limita durata de viaţă a becurilor incandescente, până la poveşti actuale care implică echipamente electronice de vârf (cum ar fi iPod) şi spiritul de opoziţie, tot mai intens, în rândul consumatorilor obişnuiţi.
=================

Din pacate, traducerea DOCUMENTARULUI in
limba romana, a fost indepartata de pe internet!
In curand, pariez ca vor dispare si acestea!
Merita vazut acum!
Admin
============================
======================
===========
Cititi si AICI:
=========================================
=======================
 
Gata cu becurile cu filament, in toata Uniunea Europeana!
 
Sambata, 1 septembrie 2012, intra in vigoare directiva europeana ce prevede retragerea becurilor cu incandescenta pe intreg teritoriul Uniunii Europene. Acestea vor fi inlocuite cu becuri fluorescente compacte sau cu halogene, care – e adevarat – costa mai mult, dar consuma mult mai putina energie.
 

In 1 septembrie se incheie perioada tranzitorie inceputa in septembrie 2009, cand in UE au fost retrase de la comercializare becurile cu incandescenta cu o putere de peste 100 de wati, in anii 2010 si 2011 fiind retrase si cele de peste 75 si, respectiv, 60 de wati. Incepand de sambata, pe rafturile magazinelor nu se vor mai gasi niciun fel de becuri cu filament.
 
Consumatorii vor putea sa le inlocuiasca cu becuri fluorescente compacte, care consuma cu 75% mai putina energie decat cele cu incandescenta, sau cu halogene, echivalente cu cele incandescente din punctul de vedere al calitatii iluminarii, dar care consuma cu 25-50% mai putin decat acestea din urma, scrie Agerpres.
 
Lampile moderne LED se prefigureaza a fi succesoarele naturale ale celor cu incandescenta din punctul de vedere al calitatii, ele permitand in plus economisirea a pana la 70% din energia consumata. Dar pretul lor ridicat, cuprins intre 15 si 25 de euro, in comparatie cu un euro cat costa un bec traditional, este obstacolul major ce impiedica extinderea utilizarii lampilor LED.
 
Odata cu inlocuirea becurilor traditionale, Comisia Europeana estimeaza ca fiecare familie va economisi in medie 50 de euro pe an. In plus, durata de viata mai mare a noilor becuri va contribui in mod semnificativ la reducerea cantitatii de reziduuri si a emisiilor de dioxid de carbon.
==========================
============


53 de comentarii:

  1. Steli p-ul se plinge ca a fost alungat de pa unele bloguri (pa armya cetzarushului) ...
    Si primeste consolerea :
    //cezar-armyia.blogspot.com/2012/02/locotenentul-care-protestat-in-uniforma.html#comment-form
    "AnonimFeb 17, 2012 11:27 PM

    steli p-uleo ... daca peste tot "iei papara" ... nu crezi ca tu esti cel anormal ? ... doar n-or fi toti ceilalti nebuni sa nu-ti valideze timpeniile ...
    Aici mai esti primit pentru ca singurii si unicii tai adulatori , motanelul si cur lonul , sint si singurii vizitatori ai "bloagei" ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ja,ja...era vorba despre becuri narodule!!!

      Ștergere
    2. Lasa-l nana, ca astuia i se aprind mai greu!
      Are si el saracu, fixurile lui!

      Ștergere
  2. Cum se traduce "nana" din limba mehedinteana de munte?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa inteleg ca matale fiind sub acoperire, te faci ca pe la Valcea nu se stie cum devine chestia asta cu ... nana? Planule, te salut!

      Ștergere
    2. Ti-as raspunde eu de pe la Gorj, dar nu vreau sa ma deconspir!
      Plano10, tare ti-as fi vrut mai degraba, un coment la subiect!

      Ștergere
    3. @/Plano10 - nana= ceva similar cu nene,matusa,dada,tanti..etc.Oricum este o formulare pentru o adresare respectuoasa...chiar nu ai priceput planorule??

      Ștergere
    4. Planule fugi repejor acasa ca te cauta RH-ul!

      Ștergere
  3. Problema nu-i noua ! Intr-o economie bazata pe consum si profit(rezultat din consum excesiv) aceasta-i litera de lege si in prezent! O fabrica trebuie sa produca,productia sa fie vanduta si tot asa...daca nu faliment!
    Observati si alte produse occidentale - garantate sa functioneze atat -dupa care clik !! In sistemul socialist nu s-a tinut cont de acest lucru si rezultatul este evident!!
    Am un ceas sovietic luat din primul salariu - functioneaza si acum !!?? Cum sa nu dea fabrica faliment??? sniper one

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sniper one/maimuco, tie si mintea ti-a ramas sovietica! Dar, ia spune-ne, rapandula aia a ta de fiat n-a iesit din garantie?

      Ștergere
    2. Multe inventii remarcabile stau in sertare sau sunt ascunse pe acelasi motiv!Profitul
      Se zvoneste ca motorul ce functioneaza cu ..apa chioara exista,dar oculta il tine in sertar pewntru ca daca s-ar introduce in folosiinta un intreg esafodaj al economiei actuale ar pica!!Sniper one

      Ștergere
    3. Problema si mai grava este in domeniul sanatatii si al alimentatiei. Se zice ca multe boli ar putea fii,, usor ''eradicate dar atunci mari companii de medicamente ar disparea.Si mai grav este faptul ca se presupune ca unele boli sunt ,,induse" si tratate cu medicamente similare frectiei la un picior de lemn.
      La fel in alimentatie - se creeaza ,,dependente" prin diferite mijloace etc..etc.. Atentie ce bagati la ghiozdan! Cu cat ii mai sofisticat prelucrat cu atat ii mai ..gunoi alimentar!!Cine poate manca din curtea sa este norocos!!!Sniper one

      Ștergere
    4. Bei asta, Shnapan one ce tot sufla in burlan poate ceva electroliza la apaia aia

      Ștergere
  4. Wowwww ....
    Asa se explica de ce toate "bunurile" bune/durabile/utile timp indelungat, au disparut aproape imediat de pe piata (aduceti-va aminte inclusiv de produse romanesti: imbracaminte, incaltaminte, etc.), fiind inlocuite de "turcisme", "chinezisme" s.a. la fel de proaste,mai ales in ultimii ani! Unde or fi si "chinezismele" de altadata? Ehee... Azi nu conteaza la "scavii societatii de consum" CALITATEA! Astia i-au orice! Nu conteaza! Nu vedeti cum se calca-n picioare ca idiotii??? Nici nu stiu ce cumpara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Erata:
      =====
      ... "sclavii societatii de consum" ...

      Ștergere
  5. PROPUNERE:
    ==========
    Noi, "sclavii societatii de consum", sa intram cu totii in "greva" pe termen nelimitat! Sa nu le mai cumparam pe bani grei toate "mizeriile"! Fiecare am vazut/stim cat de bune/necesare/utile ne sunt unele/altele!
    Va asigur eu: nu aveti nevoie! Pe timpurile acestea, cel mai bun lucru de facut este ... ECONOMISIREA! Puneti un ban deoparte! Vor veni vremuri grele!
    Cititi si dati zvon mai departe! Sa vedem ce vor face cu Ştifturile lor!

    RăspundețiȘtergere
  6. http://en.wikipedia.org/wiki/LED_lamp

    Vedeti tabelele din josul paginii!

    RăspundețiȘtergere
  7. Televizoare color produse in 1980 functioneaza si astazi fara sa fi fost reparete nici macar o data.Multe dintre ele au fost scoase din folosinta datorita limitelor de fabricatie(selectoare fara banda ,,cablu'',numar redus de canale presetate,lipsa TXT,sunet mono,lipsa intrari video,ecrane 4/3,bulbucate).
    Au aparut CRT-uri cu tub 16/9,plane,stereo,multilimba,cu intrari VGA,PIP,ZOOM,FREEZ,100hz la preturi raportate la venitul mediu egale sau mai mici. Au urmat LCD-urile,LCD HD,LCD LED... Poti cumpara unul dintr-o pensie.Dar nu functioneaza fara probleme mai mult de cinci ani.Asa sunt proiectate.Si este logig.Pretul pretului.In doi ani oricum vor fi depasite tehnic.
    Cam asta-i si treaba cu becurile incandescente.Isi mai aminteste cineva cit costa in 1960 un bec?Raportati pretul la salariul mediu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Becul lui Czar care functiona pe principiul seului de oaie, nu cred ca valora prea mult nici inainte nici acum.

      Ștergere
    2. Da..dar functiona si inainte si acum !!!S.o.

      Ștergere
    3. Cea mai mare inventie sunt ,,becurile cu lumina neagra"!! Termen de folosiinta nelimitat!! Am de vanzare-lichidare de stoc- si nu sunt scumpe!!Sniper one

      Ștergere
  8. Degeaba este neagra ,daca nu este si creata !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista o limita in toate!
      Daca unora le lipseste bunul simt, aplicam Regulile!
      ==================================
      Postand suburban, va descalificati!
      Chiar nu va pasa? Atat de jos ati ajuns(unii) ?!!?
      Absolut regretabil!!! Sunteti de rasu'plansu'!
      Aveti copii? Aveti nepoti? Ce educatie le dati?
      Anonimatul, precum vinul! ... In vino veritas!
      Subconstientul, va recomanda pentru psiholog!
      Cativa putini,e drept,direct la psihiatru!
      Sper ca aici sa punem Punct.

      Ștergere
  10. Cezare ia mai termina cu prostiile! Auzi la el sa-l citeze pe Topirceanu...

    RăspundețiȘtergere
  11. Urmeaza ,,Povestea povestilor''?

    RăspundețiȘtergere
  12. Mei care dadurati cu munci-n fasole ai? Se putea? Macar stergeati naibii comentariile cu labuta voastra dupa ce le-ati postat, dar voi...Of ce-mi vine asa cite-odata sa-i trag o castana-stiu eu cui.

    RăspundețiȘtergere
  13. @admin
    Nasol cu astia!!!
    Dupa ce ca se cred destepti, probabil cineva a avut dreptate cand le-a/i-a spus sa aiba maaaareeee atentie la "glanda" ca se umfla.Uite ca acel cineva a avut din nou dreptate.
    semnat
    secretariatul tehnic al stii tu cui....ca de acolo vine beleaua
    In alta ordine de idei:
    Ma duc pana la planox sa-i spun ca nu-l credeam asa "lepra anonima"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Taci curleonule ca nici cu tine nu mi-e rusine! Daca stau si ma gindesc mai bine, tu ai fost primul care ai inceput sa arunci cu tot felul de mascari pe aici pe blog. Asa ca...las-o jos ca macane!

      Ștergere
    2. Da ce-o fi zis Toparceanu ca eu nu apucai sa vaz?
      PS. Cine se mai inscrie la becuri cu lumina ..neagra? Stoc limitat-plata in avans Sniper one

      Ștergere
  14. Bei Czare, vericule e o balada porcoasa scrisa de Topirceanu-de altfel cum au mai scris si "altii mari". N-o fa pe-a fata mare, ca o iei pe circa, auzi? Nu cumva tu ai facut prostia? Daca esti curios si stiu ca maimucele ca tine sunt, caut-o pe NET. Hai c-am ajuns de tot r...tul. In loc sa comentam cum e nevoie de 4 ca tine ca sa-nsurubeze becul Administratorului, facem teoria pupezei din tei. Vere io zic sa-ti iei echipa aia a ta formata din Corleonu, Stelian si Avram/tigru2 si sa vedeti cum puteti sa-l insurubati. Atentie!!!!!!!! Nu-l urcati pe Corleonu pe masa ca ala bate bine qintalul, mai bine-l suiti pe Tigri2. Asta e si mic si usor, de pica intra-n autorotatie. Hi, hi, hi, daca are timp “sa traga de mansha” !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nana, ai umor cu caru'!
      Un "text" de numa-numa!
      Demult nu mai stiam a rade ...!
      Multamim lu' matale!

      Ștergere
    2. Eu le stiu p-ale lui Eminescu !!
      Tie pentru ca esti mare domn si imi dadusi asa explicatii detaliate ,iti recomand sa bati ..becul in cuie ! Metoda patentata ,il vor gasi si generatiile viitoare ,se vor cruci si vor exclama: Care o fi fost maimuca??sniper one

      Ștergere
    3. Vezi ca esti suparat de cind de tabac te-ai lasat?

      Ștergere
  15. ,,-Cine-i?...Ce-i?...Ce-a fost pe-aici?...
    Ciripesc cu glasuri mici
    Cinteze si pitulici.
    Doar un pui de pitigoi,
    Int-un varf de fag pitic
    Sta cu penele vulvoi
    Si, facand pe suparatul:
    -Ce sa fie? Nu-i nimic.
    A trecut Acceleratul... ''

    http://www.google.ro/#sclient=psy-ab&hl=ro&source=hp&q=ce+sa+fie+ce+sa+fie+a+trecut+aceleratul&pbx=1&oq=ce+sa+fie+ce+sa+fie+a+trecut+aceleratul&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=12&gs_upl=11313l22110l1l25516l20l20l0l0l0l0l187l2953l0.20l20l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=15b77d43b1f60d52&biw=800&bih=458

    RăspundețiȘtergere
  16. http://ro.wikipedia.org/wiki/Balada_pizdei

    http://www.gugalyrics.com/GEORGE-TOPARCEANU-BALADA-PIZDEI-LYRICS/23324/

    Atentie,ACTA !

    RăspundețiȘtergere
  17. http://www.aboutromania.com/toparceanu24.html

    Nimic nou sub soare,dar ce frumos suna...

    RăspundețiȘtergere
  18. Mei ati venit de la Sfinta Biserica? Au oare v-ati impartasit la popa pentru pacatele cele multe si grele pe care le-ati facut saptamina asta? Cezare tu ce i-ai marturisit popei?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Io i-am spus lu popo ca Dumnezeu nu intra in bisericile pe care le fac ei si ..nea Jiji! Popii nu sunt intermediari intre mine si Dumnezeu ! Dumnezeu nu are nevoie de asa ceva si ..nici eu !
      Credinta in Dumnezeul mare si atotputernic exista undeva in sufletul fiecaruia ..sau nu !!
      Ce zici s-o fi ofticat popo (care nu sfiintesc casele si nu ingroapa oamenii fara bani. Mai nou au si salariu de la stat Sniper one

      Ștergere
  19. Atentie ACTA!
    Drepturile de proprietate pentru "becul cu lumina neagra" apartin lui Puiac!

    RăspundețiȘtergere
  20. Iooooo tocmai m-am intors de la "biserica" ..hac,hac n-avea d-ala cava d'oro asa ca am baut alta posirca,nu conteaza ,hac!
    da mi-am adus aminte cat de mult a ajutat "sfanta biserica ortodoxa" pe bietii oameni inzapeziti prin vrancea ,buzau,etc si am mai baut "una mica" de fo' 300ml in cinstea lu' biserica lor...."mama lor la toti de hoti" hac!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Asa e. Asa e. Brevetul pt. becul cu lumina neagra apartine lui Puiac. Ce s-a mai chinuit saracul sa-l lumineze pe Czar, dar degeaba! Czar a ramas la minte la fel de intunecos ca o maimuca paroasa si in fata si in dos.
    Fiti atenti ce si cit "consumati" azi ghiaurilor! S-aude acolo in spate la Corleonu si Czar?...Ca dupa aia veniti pe-acilea si cintati pe nas ca PreaFericitul!
    Mei dar unde-i Nea Cashu ca nu i-am mai vazut tilifonul si costumul de staretz cam de multisor? Ori poate s-o fi angajat consilierul lui Sulomon pe care-l dadura afara pdl-istii?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da naroji mai sunteti ! Ma rog nu toti astia de se dau zmei mai sus!! Da ba parlitilor Puiac l-a inventat, dar eu sunt cu vanarea si marketingul!!Sniper one

      Ștergere
    2. Apropo de Puiac!
      Pe unde o mai fi?
      Ehee... ce vremuri...
      Puiac, Dapix, PKM si multi, multi altii!
      Trecut-au anii, vremurile, oamenii!
      Este al dracului de trist! Trebuie facut ceva!
      Chiar daca ... altceva!

      Ștergere
  22. Mei, mei si iar dormitzi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Becu e de vina.
      S-a ars si asta!
      Nu vezi ce s-a mai "intunericit"?

      Ștergere
    2. Tolomacule ! E ...lumina de la becul negru..tolomacule!!!

      Ștergere
  23. Mei vaz ca iar va maninca sub noada. Ia fiti atenti si nu va-ntreceti cu gluma!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mare pustietate e p'aicea, domnule!
      S-a-nchis pravalia?

      Ștergere
    2. Nu s-a-nchis ca avem si luminari si "becul" ala alui Czar/Sniper uno din seu de oaie!

      Ștergere
  24. Gasit documentarul subtitrat. Piramida deseurilor - Conspiratia Uzurii Morale Planificate The Light Bulb Conspiracy.
    ==========
    Vizionare online film documentar subtitrat in limba romana!
    Va invit sa vizionati, pana nu dispare contul!
    De retinut ca s-a mai intamplat asta!

    ======================

    ===========

    RăspundețiȘtergere
  25. Gata cu becurile cu filament, in toata Uniunea Europeana!
    =========================
    Sambata, 1 septembrie 2012, intra in vigoare directiva europeana ce prevede retragerea becurilor cu incandescenta pe intreg teritoriul Uniunii Europene.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri