Preşedintele Traian Băsescu a avertizat, vineri 5 martie a.c., că, dacă guvernul Boc nu va reuşi "să ţină lucrurile sub control", România
s-ar putea trezi în situaţia de a mai face un împrumut la sfârşitul lui 2010, pe lângă cel contractat deja cu FMI.
Remember 2:
Conform BNR, datoria externă totală a României a crescut cu 8,7% la finalul lui 2009, ajungand la 78,66 miliarde euro! Curata nebunie!
Conform aceleiasi surse BNR, acesta este trendul pe 12 luni al datoriei externe pe termen mediu si scurt!
Remember 3:
În 1982, datoria externă a României era de aproximativ 12 miliarde dolari. Între 1971-1982, datoria externă a României a crescut de la 1,2 miliarde dolari la aproape aproximativ 12 miliarde. Ceauşescu s-a văzut pus în situaţia de a nu-şi putea plăti creditorii occidentali, iar ţara a fost declarată în incapacitate de plată.
Nicolae Ceauşescu a dispus achitarea rapidă a datoriilor externe, fără a mai lua noi credite. În acest scop, o mare parte a producţiei agricole şi industriale a ţării a luat calea exportului, privându-se astfel populaţia până şi de cele mai elementare alimente şi bunuri de consum.
Începând cu anii 1986-1987 se instituie raţionalizarea produselor de bază. Benzina şi alimentele de bază precum pâinea, uleiul, zahărul, făina, orezul au început să fie distribuite pe bonuri sau cartele. Domnilor, vreti sa repetam istoria?
Plata întregii datorii externe, în valoare nominală de 60 de miliarde de lei adică "10 miliarde dolari", se încheie în vara lui 1989, cu câteva luni înaintea căderii regimului comunist. Nicolae Ceauşescu organizează un "referendum" prin care introduce în Constituţia României "interdicţia de a contracta împrumuturi externe". Pentru a evita deprecierea leului, Ceauşescu a continuat exporturile excesive, "acumulând aur" în Banca Naţională. Ne spune cineva ce s-a ales de acesti bani? Si inca mai avem de recuperat din creanţele externe, 1,2 miliarde de dolari!
Remember 4:
La sfîrşitul anului 1989, în Trezoreria Statului existau circa 3 miliarde de dolari şi România avea de încasat de la alte ţări aproape 8 miliarde dolari.
Din această sumă, în primăvara anului 2005 Guvernul Tăriceanu I (P.D., P.N.L, P.C. şi U.D.M.R.) a renunţat – fără înştiinţarea şi acordul Poporului Român, sau măcar al Parlamentului – la aproape 3 miliarde de dolari, reprezentînd datoria Irakului pentru investiţiile realizate înainte de anul 1990.
Asa s-a scris istoria!
Adevăruri uitate, voit denaturate!
In numele democratiei, doar ură, dezbinare, manipulare si dezinformare, coruptie si hotie la drumul mare!
Avand in vedere incapacitatea Guvernului de a gestiona criza care devine tot mai împovărătoare pentru majoritatea romanilor , că apar doar măsuri de reducere a veniturilor populaţiei şi a consumului, solicit Presedintelui, Primului Ministru, să facă o "declaraţie publică" despre modul în care s-au cheltuit banii împrumutaţi anul trecut, şi despre situaţia actuală economică şi socială a ţării.
Noi nu dorim să încurajăm o stare conflictuală în România, dar atragem atenţia că nu suntem departe de ceea ce se întâmplă în Grecia, că numai frigul îi mai ţine pe oameni să nu iasă în stradă pentru a protesta faţă de ceea ce se întâmplă în ţara noastră. Vrem pace sociala,
nu haos si anarhie!
Col. (r) Vasile Burcu,
Presedintele SCMD Dr.Tr.Severin
p.s.: Eu stiu ca spre deosebire de preşedintele Statelor Unite, care are curajul şi, în acelaşi timp, şi obligaţia de a prezenta anual un "raport privind starea naţiunii americane", la noi în România, preşedintele Traian Băsescu, la fel ca preşedinţii precedenţi - Iliescu şi Constantinescu - niciodată nu au venit în faţa poporului român, sau măcar în parlament, să prezinte un "raport privind starea naţiunii"! Poate ca ACUM, inainte de un posibil COLAPS, se va razgandi! Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!